HIFK-Lukko Ti 7.12.2004

  • 23 620
  • 181

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
HIFK-Lukko Ti. 07.12.2004

Tiistaina kohtaavat Helsingissä isäntäjoukkue HIFK ja vierailija Rauman Lukko. Kotijoukkue HIFK lähtee hakemaan ottelusta jo yhdeksättä peräkkäistä voittoaan, kun taas Lukolla on vastaavasti allaan 2 peräkkäistä voittoa. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella, jolloin HIFK haki jatkoaikavoiton Raumalta maalein 2-3. Voittomaalin iski tuolloin Kimmo Kuhta. HIFK on siis ailahtelevasti menneen syksyn jälkeen päässyt huimaan vireeseen, eikä tilannetta ainakaan huononna tiistaina ensimmäistä kertaa uudelle kotiyleisölleen esiintyvä NHL-apu John Madden. Lukko on puolestaan pelannut oikeastaan koko syksyn alle odotusten, mutta kärkkyy silti sarjataulukossa paikkaa kuuden joukosta, joka takaisi joukkueelle suoran pudotuspelipaikan. HIFK pelaa kotonaan aggressiivista jääkiekkoa ja Lukolla on puolestaan liigan isokokoisin joukkue, joten odotettavissa voisi olla fyysinen ottelu, jossa äijää laitetaan seinälle tuon tuostakin. Todennäköisempää kuitenkin on, että Lukko lähtee tapansa mukaan pelaamaan vieraskentällä erittäin varmaa ja puolustusvoittoista kiekkoa, jossa ei hienouksia paljoa nähdä. Paljon on myös kiinni Lukon maalivahdin Dwayne Rolosonin torjuntavireestä sekä HIFK:n asenteesta. Joskushan sen tappion on tultava(?), joten Lukon kannattajana täytyy toivoa että Helsinkiläisillä olisi edes pientä hyvänolon tunnetta puseroissaan pitkän voittoputken myötä.

HIFK on tällä kaudella yksi liigan suurimmista mestarisuosikeista, varsinkin jos NHL:n työsulku jatkuu läpi kauden. Tällä hetkellä HIFK:lla on riveissään 4 NHL:n työsulun vuoksi joukkueessa pelaavaa pelaajaa eli puolustaja Marek Zidlicky sekä hyökkääjät Jarkko Ruutu, Lasse Pirjetä ja John Madden. Maddenin tulon myötä HIFK:n ulkomaalaisten lukumäärä nousi hetkellisesti jo kuuteen, mutta Ladislav Benysek joutui pakkaamaan laukkunsa pian Maddenin tulon jälkeen. Tällä hetkellä HIFK:lla on siis riveissään 5 ulkomaalaista, mikä tarkoittaa sitä että yhden näistä pelaajista on istuttava katsomossa, sillä sm-liigan joukkueet ovat tehneet sopimuksen jonka mukaan ottelussa saa peluuttaa vain neljää ulkomaalaista. Vaikka HIFK:n joukkue näyttää jo nyt erittäin vahvalta niin on siltikin mahdollista että joukkue hankkii vielä lisävahvistuksia. Lähinnä kyseeseen tulisi varmaankin maalivahdin hankinta, sillä paperilla katsottaessa joukkueen maalivahtipeli on vielä kevättä kohti mentäessä arvoitus. Jan Lundell pelasi kyllä hyvät pudotuspelit viime keväänä, mutta on siltikin arvoitus kevättä kohti mentäessä.

HIFK:n puolustuskalusto sen sijaan on ehkäpä liigan paras. Maailman parhaisiin puolustajiin kuuluvan Marek Zidlickyn seurana luutivat mm. Jere Karalahti ja Toni Söderholm, jotka ovat molemmat maajoukkuetason puolustajia. Tähän kun yhdistetään lauantaina Ilvestä vastaan 2 maalia iskenyt Jarno Kultanen sekä tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Pasi Saarinen, niin saadaan todella kovalta kuulostava viisikko. HIFK:n pakistosta löytyy niin taitoa kuin kovuuttakin sopivissa määrin ja erityisesti ylivoimapeliin joukkueella on heittää todella vaarallisia pelaajia vastustajan siniviivalle. Laadukas puolustuskalusto onkin ehkä HIFK:n vahvin ase mestaruutta tavoiteltaessa, vaikkei joukkueen hyökkäyksestäkään tällä hetkellä mitään puutteita löydy, ei todellakaan.

Viime kaudella HIFK opittiin tuntemaan lähinnä yhden kentän(Pärssinen-Harkins-Kuhta) joukkueena, mutta tällä hetkellä joukkueella on heittää kehiin myös niin sanottu kakkoskenttä. Pärssinen on tällä hetkellä loukkaantuneena, mutta hyökkäyksestä löytyy siltikin laajuutta ja syvyyttä. Jarkko Ruutu, Lasse Pirjetä ja John Madden ovat kaikki erittäin vaarallisia pelaajia, joiden kanssa Lukon pakit saavat tiistainakin olla erittäin tarkkana. Madden ei ole varmastikaan vielä lähelläkään huippukuntoaan, mutta tuo jo pelkällä olemuksellaan ryhtiä Helsinkiläisten otteisiin. Mies on kuitenkin Stanley Cup voittaja sekä yksi maailman parhaista kahden suunnan hyökkääjistä. HIFK:n hyökkäyskalusto on siis puolustuksen tapaan hyvin laadukas, mutta ongelmia saattaa tulla mikäli NHL:n työsulku päättyy lähiaikoina. Silloin joukkueen hyökkäyksestä poistuu 3 kovaa pelaajaa, mutta tällä hetkellä mennään kuitenkin näillä nimillä ja nautitaan siitä, että saamme nähdä tämäntason pelaajia liigassa.

Myöskin vierasjoukkue Lukolla on tällä hetkellä erittäin nimekäs joukkue, mutta se ei ole oikestaan missään vaiheessa kautta päässyt sille tasolle millä sen odotetaan pelaavan. Joukkueen tehoista vastaavat käytännöllisesti katsoen ykkös-ja kakkosketju, mutta sm-liigatasolla nimekkäästä kolmoskentästä pitäisi vielä löytyä huomattavasti enemmän tehoja. Lisäksi huomionarvoista on se, että Lukon neloskentässä kaikilta pelaajilta on vielä maalitili avaamatta tämän kauden liigassa. Syytä paniikkiin ei Raumalaisillakaan pitäisi vielä olla, sillä joukkue on kuitenkin hyvissä iskuasemissa sarjataulukkoa katsottaessa. Lisäksi Jukka Rautakorpi on tunnettu siitä, että saa joukkueensa pelaamaan parhaat pelinsä nimenomaan keväällä, jolloin mitalit ja mestaruus jaetaan. Viime kevät meni Lukolla tosin pleijareiden osalta täysin penkin alle, mutta nyt Rautakorpi on saanut valmentaa Lukkoa keväästä asti ja saanut käsiinsä haluamansa joukkueen. Odotukset Raumalla ovat erittäin kovat ja tulosta täytyy keväällä tulla.

Maalivahtipeliin ei Lukon pitäisi tällä hetkellä kaatua, sillä Lukon maalia vartioi yksi NHL:n viime vuosien parhaista maalivahdeista eli Dwayne Roloson. Roloson on ihastuttanut suomalaisia jääkiekon ystäviä erityisesti hienolla mailapelillään. Lukon kakkosmaalivahtina on loukkaantumisensa jälkeen tällä viikolla kokoonpanoon palannut Petri Vehanen, joka on ollut viime vuosina Lukon selvä ykkösmaalivahti. Lukon pakisto on puolestaan todella isokokoinen ja myöskin aikalailla kankea. Viimeisimpänä miehenä joukkueeseen liittyi yli 2-metrinen NHL-pakki Hal Gill, jonka pitäisi omalta osaltaan huolehtia siitä, että vastustajan hyökkääjillä on Lukon maalin edessä tukalat oltavat. Gillin lisäksi ainakin Tomi Pettisen, Toni Porkan ja Jaakko Harikkalan pitäisi olla ns. kovan kaliiberin miehiä Lukon puolustuksessa. Ikävä kyllä, nämä miehet eivät ole pelanneet tällä kaudella ainakaan useimpien fanien mielestä lainkaan niin kovaa kuin pitäisi, vaan ajoittainen pehmeys on vaivannut miesten otteita. Kiekollista osaamista Lukon pakistossa edustaa Janne Niskala, joka hänkin on ollut pienoinen pettymys loistavasti sujuneen viime kauden jälkeen.

Lukon hyökkäyspelaaminen on hyvin pitkälti ollut kahden kentän varassa koko kauden ajan. Pelillisesti paras kenttä on ollut Koivisto-Larouche-Toporowski, joka on esittänyt hyviä otteita miltei kaikissa Lukon otteluissa. Larouche on ainakin pisteiden valossa yksi liigan parhaimmista ulkomaalaisista ja Toporowski on pelannut juuri sitä peliä mitä hänen odotettiinkin pelaavan. Koivisto on puolestaan jo tässä vaiheessa kautta rikkonut yhden kauden maali-ja piste-ennätyksensä. Lukon kannalta ilahduttavaa on myös se, että Lukon nimekkäin hyökkäysvitja eli Torkki-Pirnes-Saarela on viime aikoina päässyt kovaan vireeseen. Lauantaina Pelicansia vastaan Torkki iski 2 komeaa maalia ja Saarela puolestaan jatkoaikamaalin. Myöskin Pirnes alkaa pikkuhiljaa pääsemään siihen vireeseen millä hänen on odotettukin pelaavan. Saarela on ollut hurjassa iskussa läpi kauden, mutta on hieman kärsinyt ketjukavereidensa alisuorittamisesta. Siitä huolimatta mies on koko kauden ollut liigan pistepörssin kärkisijoilla. Näiden kahden kentän takana onnistumisia kaivataan erityisesti akselilta Snellman-Tähtinen, joista varsinkin Snellman on ollut niin huono ettei sitä oikein voi edes sanoin kuvata.

Kohtaamiset viime kaudella/tällä kaudella:

Viime kausi:

HIFK-Lukko 4-3 ja.
Lukko-HIFK 0-1
HIFK-Lukko 1-4
Lukko-HIFK 1-2

Tämä kausi:

Lukko-HIFK 2-3 ja.

5 viimeistä ottelua:

TPS-HIFK 1-3
Blues-HIFK 4-7
Pelicans-HIFK 1-3
JYP-HIFK 1-3
Ilves-HIFK 2-3

Ilves-Lukko 3-0
Lukko-TPS 1-2 rl.
Kärpät-Lukko 5-3
Lukko-SaiPa 4-1
Lukko-Pelicans 4-3 ja.

Poissaolot:

HIFK: Timo Pärssinen, Pasi Saarinen

Lukko: Samu Isosalo, Otto Honkaheimo(?)

Kultakypärät:

HIFK: Kimmo Kuhta 29. 17+9=26

Lukko: Pasi Saarela 27. 15+12=27

Seuraa heitä:

John Madden, HIFK

Miehen ensimmäinen esiintyminen uudelle kotiyleisölle. Näyttöhaluja varmastikin löytyy ja mies tulee todennäköisesti olemaan todella iso vahvistus HIFK:lle, kunhan pääsee täyteen kuntoon.

Jarno Kultanen, HIFK

Pelasi loistavan ottelun lauantaina Ilvestä vastaan, jatkuuko hyvä vire myös tiistaina?

Dwayne Roloson, Lukko

Rolosonilta vaaditaan tiistaina huippupeli, jotta Lukko voi realistisesti haaveilla pisteistä.

Torkki-Pirnes-Saarela, Lukko

Tämä ketju on iskenyt 6 maalia kahdessa edellisessä ottelussa. Ketjusta löytyy kaikki ne ainekset, joita huippuketjulta voi vaatia, mutta vasta viime peleissä ovat kyseiset miehet päässeet nimenomaan ketjuna hyvään vireeseen.

Ruutu ja Vopat, HIFK - Gill ja Toporowski, Lukko

Kummankin joukkueen ns. kovimpia kavereita, nähdäänkö tiistaina tappeluita ja taklauksia?


Näistä lähtökohdista lähdetään siis tiistain peliin. HIFK on hurjan vireensä ja kotietunsa turvin selkeähkö suosikki. Lukon mahdollisuudet piilevät Rolosonin torjuntavireessä sekä tehokkaissa vastahyökkäyksissä. Jos Lukko pisteenkin mukanaan Raumalle vie, niin sitä voi pitää jo suuremman luokan yllätyksenä.
 
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Helppo iltapuhde Raumalaisille. Loistavaan vireeseen päässyt päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei jätä pienintäkään mahdollisuutta IFK-faneille riemunkiljahduksiin. Etevänä peluuttajana tunnettu JR seuraa haukanlailla, mitä vastustajaleirissä tapahtuu ja reagoi sekunninsadasosassa tapahtumaan, heittäen juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivat mieht kehiin. Älkää siis kuvitelko JHag ja kumppanit, että pistetilinne karttuisi, ainakaan yli kolmella pisteellä.

Ylläkirjoittamaani vedotenkin uskallan heittää niinkin luottavaisen veikkauksen ottelun lopputuloksesta, kun 7-0 Nordikselle.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on kyllä selvä ennakkosuosikki, mutta jossain vaiheessa se tilastotappio kuitenkin tulee. Nyt? HIFK selvisi viiden ottelun vierasputkestaan sensaatiomaisesti vieden täydet 15 pistettä. Kotona HIFK ei ole hävinnyt sitten 28.10 jolloin narrit veivät 2-3.

Viime otteluissa vireessä ovat olleet Jan Lundell ja Kimmo Kuhta. Kummatkin varmaan myös ratkaisevassa roolissa taas tiistaina.

John Madden? Aukeaako pisteputki tiistaina jää nähtäväksi, yleisöä saapuu varmasti paikalle vaikkakin Ilmalassa on myös matsi.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti lintu
mutta jossain vaiheessa se tilastotappio kuitenkin tulee.

Tilastotappioita ei ole olemassakaan.

Kaksi nimivahvaa joukkuetta kohtaavat, mutta toisella peli kulkee ja toisella ei kauhean hyvin. Tosin, uskallan odottaa tästä hyvää ottelua molemmin puolin. Lukko ei osaa pelata Saipaa ja Pelicansia vastaan, mutta jokerit sun muut kovemmat jengit maistuvat sitten paljon paremmin. Uskon että näemme hyvän kamppailun, josta pisteet vie valitettavasti kotijoukkue, luvuin 4-2. Viimeinen tyhjiin.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minulla on neljän kohteen pitkävedon voitto tästä pelistä kiinni. Kolme kohdetta on jo mennyt oikein. Enää HIFK:n pitää voittaa, niin minäkin voitan. Hyvältä siis näyttää minun kannaltani. Lukon peli on ollut viime aikoina enimmäkseen niin tukkoista ja sekavaa, että hyvä jos edes yhden maalin pystyvät HIFK:n verkkoon tekemään. Lukon ylivoimakuviot ovat myös olleet sen verran heikkoja, että kun niillä yrittää maalia liigan parhaan alivoimajoukkueen verkkoon, niin yv-maaleja ei Lukon osalta ole odotettavissa. Sen sijaan Lukon ollessa alivoimalla vastustajan on suht helppo saada kuvionsa pyörimään haluamallaan tavalla, joten eiköhän ifk tee ainakin pari kolme yv-maalia.

Usko tämän hetken Lukkoon on sen verran heikko, että veikkaanpa HIFK:n voittavan selvin numeroin tyyliin 5,6-0,1. Ja se vituttaa jo nyt, kun sen tietää, miten tiistaina käy. No, ainakin rahaa on tulossa. :) Lukon tasosta kertoo paljon se, että Pelicansia ei pystytä kotonakaan voittamaan kunnolla, mutta sitten SaiPa hoitelee Pelicansin 6-0. Huh!

Edit. Lisättäköön nyt vielä, että juuri tällaisissa mahdottomalta näyttävissä tilanteissa Lukko monesti yllättää (pois lukien Oulussa).
 
Viimeksi muokattu:
HIFK on voittanut putkeen jotain nobody-jengejä, mutta täytyy muistaa, että meidän superlukkommekin on voittoputkessa. kotona kaatui ensin kivikova Saimaan Pallo lukemin 4-1, ja eilen joukkue teki kauden tähän asti kovimman teon kaatamalla Pelicansin jatkoajalla, jäätävä suoritus.

Ketjut toimivat eilen loistavasti, erityisesti kolmosketju, jossa viilettää kenties liigan kuumin pelaaja; Ville Snellman, oli loistava, vaikka ei pisteitä tällä kertaa tullutkaan heille.

Penan faksi onkin laulanut eileisen pelin jälkeen ja HIFK-tietää meidän salaisen aseemme, joten valmentajavelho Rautakorven on muutettava ketjuja, olen kuullut juttua, että Jukalla olisi suunnitelmissaan tehdä junnukenttä aiemmin urallaan maalivahteina pelanneista lukko-nuorista; Vuorio-Hostikka-Tarkki olisi koostumus, pakeiksi kutsutaan Pelicansin kivikovasta puolustuksesta Purontakanen ja Lehtonen, niin HIFK kaatuu hienosti.
On meillä vaan sen verran kova jengi nyt, että oksat pois.

....

HIFK vie 8-1...
 

exteberria

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä peli todennäköisesti tulossa, saa nähdä aikooko Aravirta pistää #25:n Pasi Saarelalle päällystakiksi. En kyllä usko siihen.

Toivottavasti Madden olisi tässä pelissä sentterinä, kun se paikka on kuitenkin hänelle se omin paikka ja siinä se peli sujuisi varmasti parhaiten. Kakkoskenttään Pirjetän ja Luttisen viereen voisi toimiakin, Ruutu sitten ykköseen.

HIFK ja LUkko ovat molemmat saaneet levätä pari päivää tätä peliä varten, joten pitäisi olla vauhdikas peli tiedossa. Molemmat lähtevät alkuun lujaan ja ensimmäinen maali on tärkeä. Maalivahtipeli saattaa kuitenkin ratkaista koko ottelun, jatkaako Lundell huippuotteita? Lukolla on suoritusvarma Roloson, joten heillä on siinä pieni etu. Mutta on Lundellkin pelannut HIFK:lle monta voittoa, ja ei ole vähiten hänen ansiotaan, että HIFK seilaa voittoputkessa.

Sanotaan 2-2 60min jälkeen, Madden iskee rankkarista.
 

Saimaalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Nashville Predators, Manchester United
Kaikki ennustelevat ottelusta tiukkaa, mutta minä uskon että HIFK näyttää tuossa ottelussa oikein kunnolla että kuka tässä liigassa määrää. IFK lähtee alussa todella kovalla sykkeellä, aiheuttaen Lukolle jäähyjä. Mahdollisimman paljon vetoja viivalta, nimittäin oman maskimiehen lisäksi Rolosonin näköetäisyyttä peittää varmasti myöskin änärijätti Hall Gill. HIFK:lla on myös käytössä laaja materiaali joten jokainen ketju pystyy maalintekoon. Ja lisätään tuohon vielä se että HIFK on hävinnyt kotipelinsä VARSINAISELLA peliajalla viimeksi tämän kauden toisessa pelissä. Lukko onnistuu kyllä varmasti maalinteossa, mutta IFK:n vire on kerrassaan loistava joten se jatkunee myös tiistaina. Veikkaan että peli päättyy IFK:lle 5-1.
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Ei ole kauhean kova luotto omiin tällä hetkellä. Surkea on joukkueen ilme ollut jo jonkin aikaa ja se tuskin on miksikään muuttunut. Roloson pelaa hyvän pelin, mutta ei mahda mitään ylivoiman edessä pästää 4 maalia torjuessaan 53 kertaa ja vapauttaa parikin kertaa Lukkolaisen läpiajoon, mutta nämä tuhrivat tilanteesna ja peli päättyy 4-0.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Viestin lähetti Saimaalainen
Kaikki ennustelevat ottelusta tiukkaa, mutta minä uskon että HIFK näyttää tuossa ottelussa oikein kunnolla että kuka tässä liigassa määrää. IFK lähtee alussa todella kovalla sykkeellä, aiheuttaen Lukolle jäähyjä. Mahdollisimman paljon vetoja viivalta, nimittäin oman maskimiehen lisäksi Rolosonin näköetäisyyttä peittää varmasti myöskin änärijätti Hall Gill. HIFK:lla on myös käytössä laaja materiaali joten jokainen ketju pystyy maalintekoon. Ja lisätään tuohon vielä se että HIFK on hävinnyt kotipelinsä VARSINAISELLA peliajalla viimeksi tämän kauden toisessa pelissä. Lukko onnistuu kyllä varmasti maalinteossa, mutta IFK:n vire on kerrassaan loistava joten se jatkunee myös tiistaina. Veikkaan että peli päättyy IFK:lle 5-1.


heh, ainoastaan IFK -fanit ennustelevat tiukkaa matsia:) Juu ja Gill rakentaa hienosti maskia Rolin eteen, kuten Pelsua vastaankin teki. Hienosti siivosi salosen hevon vittuun maalin edestä ja sitten päätti itse jäädä siihen notkumaan, voi herranen aika!

Tuo 5-1 on aivan liian imarteleva Lukolle tällä hetkellä, prkl! Minä en voi ymmärtää, jos Lukko sattuu voittamaan, koska niin PASKAA on viime pelit olleet. HIFK:lle semmoiset 5,6,7,8 maalia ja Lukolle 0 ja ehkä 1, mikäli Nicce Hedbeg tekee yllätyskontrahdin IFK:hon ja tekee uskomattomalla piiskallaan maalin vahingossa omaan päähän. NE ovat oljenkortemme, kyllä näin on....
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä Lukon peli varmaan ihan erinäköistä tulee olemaan kuin tiistaina ja lauantaina kotikaukalossa, Roloson torjuu minkä pystyy ja Saarela tekee maalin, mutta eipä noilla eväillä taida edes pistettä irrota mukaan. Vaikka toisaalta luulisi nyt että kun kaksi peliä enää on ennen joulutaukoa niin sen verran jostain löytyisi motivaatiota että jätkät edes yrittävät pelata, niin Lukon peleissä ei sekään ole ennalta selvää.

Kaikki mitä sieltä mukaan tulee on plussaa, vieläkin vituttava lauantain kaltainen jatkoaikavoitto olisi jopa pienimuotoisen kansanjuhlan aihe tämän pelin jälkeen.
 

NWih

Jäsen
Suosikkijoukkue
stadin punapaidat
Tottakai pitää vähän kasata paineita pois omilta harteilta. Eikä IFK ole viime otteluissa kyllä kovin tehokas ollut (lukuunottamatta bluussi -peliä, jossa vastustaja pelasi alle 10 minuuttia). Voittoa tässä kuitenkin odotellaan. IFK tekee ne perinteiset 3 ja Lundell päästää yhden. Jos jostain syystä Stathos pelaisikin, olisi tulos luokkaa 5-3.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukolla ei ole nyt viime aikoina mennyt ihan tuubiin nuo pelit, mutta se ei todellakaan tarkoita sitä, että tämä matsi on selvä. Uskon ja tiedän, että IFK on voittoputkestaan saanut vain tervettä itseluottamusta ja uskoa omaan pelisysteemiin. En millään jaksa uskoa, että voittoputken myötä tähän matsiin lähdettäisiin takki auki. Alkuun pitää vaan satsata ja kunnon niittejä saa jaella. Luotan IFK:n kotivoittoon, tosin voi tulla aika tiukka peli, mutta jos omaa peliä pelataan niin kolme pistettä pitäisi olla aika lähellä.

Joku sanoi, että Madden kannattaisi laittaa sentteriksi. Kuitenkin kaveri haastattelussaan puhui siihen malliin, että pelaa jatkossakin "kolkkikolkin" ja Kiben kanssa. Toivotaan, että Harksin kuula ei oo enää edes snadisti jumissa.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Viitaten Lukon kahteen edelliseen peliin, ennustan lopputulokseksi 4 - 0.

Toivottavasti olen väärässä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Viestin lähetti exteberria
Toivottavasti Madden olisi tässä pelissä sentterinä, kun se paikka on kuitenkin hänelle se omin paikka ja siinä se peli sujuisi varmasti parhaiten. Kakkoskenttään Pirjetän ja Luttisen viereen voisi toimiakin, Ruutu sitten ykköseen.
Annetaan Mad Dogin treenata itsensä eka kuntoon, ja sitten pistetään keskelle. Mielestäni on ihan turha hajoittaa toimivia kentällisiä, varsinkin kun Ruutu-Pirjetä-Luttinen on ollut viime peleissä meidän paras kenttä.

Niin, Jakkea kokeiltiin tossa aiemmin syksyllä tohon Harksin ja Kiben viereen, eikä se tominut yhtään, että jos joku on nyt pakko siirtää Pirjetän kentästä ykköseen, niin se on Luttinen.

Itse matsista veikkaan, että jos HIFK pelaa ns. omaa peliään, niin voiton pitäisi olla aika lähellä.
 

Stadin Esko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Viestin lähetti Frankie
Annetaan Mad Dogin treenata itsensä eka kuntoon, ja sitten pistetään keskelle. Mielestäni on ihan turha hajoittaa toimivia kentällisiä, varsinkin kun Ruutu-Pirjetä-Luttinen on ollut viime peleissä meidän paras kenttä.

Samaa mieltä ja eiköhän Aravirtakin ole samaa mieltä asian suhteen. Tuskinpa kentällisten suhteen nähdään suuria muutoksia. Vopatin ja Stathoksen pelikunto on ainakin itselleni suuri arvoitus vielä, osaisiko joku viisaampi valaista minua asian suhteen?

Itse ottelusta ei missään tapauksessa tule IFK:lle helppoa, sillä Lukko on liikkeellä vahvalla joukkueella siitäkin huolimatta, että Pelicans-ottelusta ei täyttä pistepåttia saatukaan. Tämänkin ottelun ratkaisu lienee erikoistilannepelaamisen onnistumisessa. Joka tapauksessa Jäähallissa nähdään mielenkiintoinen ja jännittävä kiekko-ottelu jo pelkästään Maddenin kotidebyytin ansiosta.
 

exteberria

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Stadin Esko
Vopatin ja Stathoksen pelikunto on ainakin itselleni suuri arvoitus vielä, osaisiko joku viisaampi valaista minua asian suhteen?

Vehviläinen jatkaa ainakin toistaiseksi IFK:n ringissä, Häkkinen meni Salamoihin, joten lieneekö Deivillä matkakuumetta? Toivottavasti. Toisaalta vapaita kotimaisia maalivahteja ei hirveästi markkinoilla ole, joten HIFK ottaa tietoisen riskin, jos päästää Deivin nyt menemään.

Jostain olen ollut kuulevinani, että Vopat ei pelaa huomennakaan, mutta en yhtään muista mistä. Asiasta enemmän tietävät ampukoot tämän väitteen alas, jos se ei paikkaansa pidä.
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Allekirjoittanut saapuu puolueettomin silmälasein tänään Nordenskiöldingin(?) kadulle, vaikka silmälaseja en edes omista. Pakkohan tuon tason änärimiehiä on nähdä livenä! Pari vuotta sitten vaivauduin nordikselle seuraamaan klassikko-ottelua Ifk-Pelicans jossa 2000-luvun kulttihahmo Frantisek Mrazek teki heti maalin. Maddenilta tuollaista esiintuloa ei vielä odoteta mutta yleistä "kanadalaisuutta" kylläkin.

Mielenkiintoista todellakin nähdä syntyykö kahdessa fyysisessä joukkueessa taistelupareja? Niin ja tekeekö J-M Yli-Junnila vieläkään maalia? Toissakaudella nordiksella ainakin onnisti...
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
IFK tänään

Madden Harkins Kuhta
Söderholm Karalahti

Luttinen Pirjetä Ruutu
Pikkarainen Zidlicky

Järvinen Hirschovits Vihko
Kurvinen Kultanen

Vopat Holma Fagerstedt
Laakso Laine

Lundell
Vehviläinen

Eli Vopat on parantunut sormivammastaan, ja Dave jatkaa kuumeiluaan. Yksi illan mielenkiintoisimmista pelaajista on Maddenin lisäksi liigadebyyttinsä tekevä Teemu Laakso! Hyvä, että IFK:n tämän hetken lupaavin juniori saa kokemusta liigapeleistä.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko tänään:

Roloson, Vehanen

1. kenttä
Torkki-Pirnes-Saarela, Gill-Porkka

2. kenttä
Koivisto-Larouche-Toporowski, Pettinen-Niskala

3. kenttä
Yli-Torkko-Tähtinen-Snellman, Bruun-Hämäläinen

4. kenttä
Normio-Yli-Junnila-Kauvosaari, Heikkinen-Harikkala


Kauvosaari tullut siis kokoonpanoon Siivosen paikalle, muuten mennään normaalilla miehityksellä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jaahans,

kovasti Lukon kannattajat veikkaavat selviä numeroita Hifkille. Lukko on kuitenkin onnistunut napsimaan pisteitä ns. parempia joukkueita vastaan Kärppiä ja Hifkiä lukuun ottamatta, joten nyt on toinen näistä "vääryyksistä" korjattavissa.

Muutenkin Lukon pelit ovat kulkeneet huomattavasti paremmin näitä ns. parempia joukkueita vastaan kuin ennalta heikommiksi tuomittuja vastaan.

Tätä taustaa peilaten uskoisin ottelusta tulevan tasainen, joka ratkeaa maalilla suuntaan tai toiseen.

Mielenkiintoista nähdä miten Gill pärjää, kun pelataan vähän pienemmässä kaukalossa ja aikaerot rupeavat olemaan taakse jäänyttä elämää. Tietenkään vasta kolme pelattua ottelua eivät mitään huippukuntoa ole saaneet aikaiseksi.

Ottelussa olisi aineksia vaikka kunnon rymistelylle, mutta uskoisin että tämä puoli jää valitettavasti Lukon osalta herroille Yli-Torkko ja Torkki.

Lundell näyttää aloittavan ainakin Hifkillä maalissa. Harkins(vahvistettuna Maddenilla) kohtaa ilmeisesti Laran vitjan ja Pirjetan poppoo saa vastaansa Pirneksen vitjan. Hirschovitsin ja Holman kilpakumppaneita en vielä lähde arvuuttelemaan, sillä saattaa olla että viime pelissä "filtitetty" tähtisen vitja aloittaa jopa nelosena. En kuitenkaan pitäisi suurena ihmeenä, jos Lukon kolmos- ja neloskentissä olisi tehty muutoksia kauden aiempiin koitoksiin nähden. Itse asiassa toivoisin, että 3-4 ketjuja olisi rukkailtu isommallakin kädellä.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Mielenkiintoista miten kaikkien NHL-kuvioiden jälkeen Vehviläinen ja Teemu Laakso debytoivat juuri näinä aikoina HIFK:ssa. Petrell ja Porthen taas ovat poissa kokoonpanosta...

Mikko Turunen on kuumeessa, kertoo SM-Liigan mediasivut.
 
Viimeksi muokattu:

Carlos

Jäsen
Meikäläinen odottaa ainakin hyvin suurella mielenkiinnolla Lukon 2. ketjun näkemistä livenä. Poiminta JA:n otteluennakosta:

"...Steve Larouchen ketju, jossa laidoilla ovat Toni Koivisto ja Steve Larouche, on myös saanut aikaan maaleja."

En ole ennen nähnyt että jengiin palkataan 2 ulkomaalaisvahvistusta, joilla on vielä identtiset nimet! Saas nähdä miten yhteispeli toimii.

Vaikka RaLu-fanit niin kovasti povailevatkin suurinumeroista nenäänottoa, niin en usko että näin tulee käymään. Veikkaan lopputulosta 3-2, jompaan kumpaan suuntaan, ehkä jopa rankkareiden jälkeen. Uskon että tulee fyysinen matsi.

Sitten fantasiaveikkauksella toivon että Madden tekee pelinumeroonsa stemmaavat tehopisteet, ja HIFK vie jotain about 12-2. Nicce jatkaa laskusuhdannettaan, tehden enää pisteet 1+1.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Viestin lähetti Johto
Kauvosaari tullut siis kokoonpanoon Siivosen paikalle, muuten mennään normaalilla miehityksellä.

Jostain kuulin, että Siivosen peli olisi lauantaina jäänyt kesken jonkinasteisen selkävamman takia, eikä huonon peliesityksen takia. Kauvon nouseminen kokoonpanoon saattaisi tukea tätä, tai sitten tuo on vaan tuota normaalia rotaatioa...Mutta joka tapauksessa hyvä asia, että Kauvo pääsee askiin ja vielä pelaavaan kokoonpanoon, ei katsomossa kehity.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös