HIFK kausi 2003-2004

  • 269 994
  • 1 800
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Re: Miksi aina...

Viestin lähetti Borsato
ruoho on vihreämpää muualla? Nyt kun katsotaan tilannetta niin meillä on suomen kovin jengi kasassa, vaikkei tulis enään ketään. Katsokaa mitä menetyksiä on ilmoiteltu mestarille, kakkoselle, kolmoselle, ja varsinkin neloselle ? Kyllä meidän tilanne on parempi kuin koskaan tähän aikaan vuodesta, toki hereillä pitää olla mutta hyvin on asiat ajankohta huomioiden.

En voisi olla enää enempää samaa mieltä kanssasi Borsato.

Aurinkotuuli ja muut kumppanit elävät kyllä jossain fantasiamaailmassa. Aurinkotuuli tutkailepa vähäsen IFK:n pelaajien ja sitten viime kauden kärkijoukkueiden runkosarjan pistekeskiarvoja ottelua kohti, niin saatat sinäkin ymmärtää että meillä alkaa olla jo aika hyvä joukkue koossa. Uskon myös että nämä meidän nuoret tulevat vielä nostamaan huimasti tasoaan ensi kaudella.

Sitäpaitsi muut joukkueet ovat menettämässä todella paljon pelaajiaan Eurooppaan ja NHL:ään. Tapparasta on on lähdössä lähes kaikki parhaat puolustajat, Kärpät menettää kaikki ulkomaalaiset, HPK:n SMS kenttä tyhjenee kuin pajatso ja Jokereilla ei vielä ole oikeastaan kuin Vertala ja Turunen kiinnitettynä (tähän hymiöitä oman maun mukaan). HIFK sen sijaan on solminut jatkosopimukset melkein kaikkien viime kauden parhaiden pelaajiensa kanssa jo nyt ja vielä on tulossa vähintään 1-2 huippuhyökkääjää joukkueeseen.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Jotain ajatuksia ensi kaudesta

Kovin korkealla taas lentävät puheet, eiköhän nyt oteta järki käteen ja tarkastella tilannetta edes jokin realismi mielessä. Ykkösessä pitäisi olla OJ ja Santala kelpaisi korkeintaan kakkosketjuun? Juupa juu.

Ensinnäkin, vuoden päästä ajankohtaiseksi tuleva lakkouhka vaikuttaa vääjäämättä NHL-kuvioihin ja saattaa olla se ratkaiseva syy nopeaan lähtöön monelle vaa'ankielellä olevalle. Siksi pidän yhtä todennäköisenä sitä, ettei meillä nähdä kumpaakaan kaksikosta Santala-Ruutu, kuin sitä, että edes jompikumpi pukee petopaidan ylleen. Molempien saamista en viitsi edes ajatella. Toki siihen kannattaa pyrkiä kaikin mahdollisin keinoin, mutta olisi silkkaa typeryyttä laskea mitään sen varaan, ettei kumpikaan lähde. Penan kannattaakin siis varmistaa, että faxissa riittää paperia ja kännykässä akkua. Heinäkuun 16. päivä rosterissamme voi olla 2, 1 tai 0 huippusentteriä ja mikäli kahden viimeisen vaihtoehdon varalle ei ole mitään Plan B:tä, niin kusessa ollaan. Sentteriosasto on siis kärkipäästä vielä leväällään, mutta huojentavaa on se, että sinne ainakin yritetään kahta parasta mahdollista kotimaista vaihtoehtoa eikä mitään cirppusirkuksia. Jotain on siis opittu.

No, siinä olivatkin ne huonot uutiset. Hyvää on puolestaan se, että muut osastot ovat erittäin hyvällä mallilla. Pakistossa neljän kärki on niin kovaa luokkaa, että parempaa tuskin kehtaisi toivoa. Pientä loppusilausta silti kaivataan vielä, sillä siihen ei voi luottaa, että 3-4 "ehkä onnistuu, ehkä ei" -tapauksesta saataisiin kootuksi toimivaa pakkiparia. Sitä on yritetty jo syksystä -99 lähtien ja joka kerta on pakisto osoittautunut liian kapeaksi. Mielummin kerrankin liikaa hyviä pakkeja kuin liian vähän!

Paras tilanne on mielestäni laitahyökkääjäosastolla. Sen osalta ei olisi edes mikään katastrofi "mennä näillä". Yksi ykkös-kakkosketjutasoinen vahvistus olisi toki tervetullut lisä vahvaan runkoon, mutta mistään menestyksen kynnyskysymyksestä on turha puhua. Kuhdan dissaajat voisivat jo ottaa silmän käteen ja mahdollisesti huomata, että Kibe 2002-2003 oli täysin eri pelaaja kuin alavireinen Kibe 2001-2002. 1/4 HIFK:n pudotuspelimaaleista, liigan ylivoimamaalitilaston selvä ykkössija, HIFK:n sisäisen maali- ja voittomaalitilaston ykkössija, pamlaa slangia eikä muka mahdu edes kakkosketjuun? Herätkää jo! Vuosi sitten olisin ymmärtänyt Kuhdan kengittämisen, mutta hän sai uuden mahdollisuuden ja hyödynsi sen upealla tavalla.

Kaikenkaikkiaan tilanne siis näyttää kohtuullisen lupaavalta, vaikka duuni onkin vielä kesken. Aikaahan on vielä, ja kun monen muun jengin julkistettuihin sopimustilanteisiin vertaa, niin mitään hädän päivää ei todellakaan ole. Itseasiassa eräiden tahojen kiihtyvä loanheitto HIFK:n suuntaan antaa viitteitä siitä, että The Petolauma tulee ensi kaudella tekemään paluun omalle paikalleen - liigan ihastelluimmaksi, vihatuimmaksi ja ennen kaikkea kiinnostavimmaksi joukkueeksi. Tuskinpa kukaan jaksaisi tuhoontuomitun huonoa ja tylsää jengiä polkea sellaisella intensiteetillä kuin mitä on nähty?
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Tilanne näyttää hyvältä joukkueen osalta, tilaa on juuri sentterien paikoille, sinne on pakko sitä jengiä saada. Ruudun ja Santalan tilanne on niin vaikea, että on melkein toiveunta nähdä kumpaakaan IFK:n paidassa syksyllä. Jos molemmat pelaavat IFK:ssa syksyllä, voisi käyttää FutisForumin sanontaa, KOVENEE.

Jengi näyttää sinänsä hyvältä, jokainen "junnuista" on nyt pelannut yhden "ehjän" kauden ja osalla kausi oli jo toinen. Moni unohtaa, että päättyneen kauden "ylivoimaisesta mestarista, joka löytyy Ilmalasta" harva pääsi samoihin pisteisiin, kun IFK:n nuoret miehet. Esim. Vihko, Viitaluoma ja I. Pikkarainen pääsivät paremmille tehoille, kun hinnakas Hentunen. Joten varsinainen läpimurto liigatasolle on tehty, eikä siksi niin suurta osto-ja myyntiliikettä tarvitse Nordikselle rakentaa, kuin esim. naapurissa ja vaikkapa Tapparassa tehdään.

Pakisto alkaa olemaan kunnossa, kun mr. Kultanen nyt vielä varmistaa 100% paluunsa IFK:hon. Puolustus oli IFK:n suuri ongelmakohta viime kaudella, osin Apen kukaan ei tiedä kenet ottaa, koska ei ole pelisysteemiä-taktiikan takia. Osin taas muutamien epäonnistuneiden pelaajien takia. Nyt toki pitää pitää kädet ristissä, että Marek ei lähtisikään pois. IFK:n runkosarjan pistepörssin kärkisijan jakaminen kertoo miehestä paljon.

Luotan Aravirran tuovan selkeän pelisysteemin joukkueeseen ja jo tämä riittää hieman tilkitsemään puolustusta. Nyt myös Stathos pääsee alusta asti pelisysteemiin mukaan, joten silläkin osa-alueella ollaan hyvässä mallissa. Laaksoharju on mielestäni murheenkryyni, kaveri ei saa mitään kannatusta faneilta, eikä ole mitään esittänyt, miksi soppari tehtiin täksikin kaudeksi. Kakkosmolareita on maa täynnä, Laaksoharjun pitämistä jengissä voi vain ihmetellä.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Miksi aina...

Viestin lähetti Borsato
Nyt kun katsotaan tilannetta niin meillä on suomen kovin jengi kasassa, vaikkei tulis enään ketään. Katsokaa mitä menetyksiä on ilmoiteltu mestarille, kakkoselle, kolmoselle, ja varsinkin neloselle ? Kyllä meidän tilanne on parempi kuin koskaan tähän aikaan vuodesta, toki hereillä pitää olla mutta hyvin on asiat ajankohta huomioiden.

Kiistatta näin. Veskarina on yksi SM-liigan parhaimmista ja taatusti fiksuin kaveri. Puolustuksessa on HIFK:lla yksi kaikkien aikojen kovimmista materiaaleista kautta SM-liigan historian. Hyökkäykseen ei ole suuria muutoksia tullut, eikä tule. Pitää kuitenkin huomata, että HIFK oli viime kaudella runkosarjassa kolmanneksi eniten maaleja tehnyt joukkue ja aivan kuten Borsato toteaa, niin edellä olleet joukkueet kokevat kovia menetyksiä. Sitä todellisuutta ajatellen tilanne on IFK:ssa loistava. Yhtälailla täytyy huomioida, että hyökkäyksen osalta puhutaan nuorista omista pelaajista, jotka menevät vuosi vuodelta eteenpäin ja varsinkin laadukkaan valmennuksen kautta. Hyökkäys koostuu myös varsin monipuolisista yksilöistä, joka on loistava juttu joukkueen kannalta. Hyvän joukkueen rakenne koostuu ihan jostain muusta kuin sikermästä yksipuolisia tähtiä, tarvitaan hyvin erilaisia pelaajia ja niitä HIFK:lla on rooliin kuin rooliin.

Ainoa riski mikä on olemassa on NHL, mutta sitä on ihan turha murehtia etukäteen - vaikka varautua pitääkin. Jos joku lähtee, niin ulkomaalaiskiintiössä on edelleen varaa ja lähtijä tuo tilaa myös budjettiin. Sitä kautta on kohtuullisen helppo hakea lähtijälle/lähtijöille korvaajia. HIFK:lla on myös sen verran kova joukkue koossa ja kun tilanne näyttää kaikin puolin hyvältä, niin pelkästään jo sekin nostaa kynnystä lähteä rapakon taakse. Ei sinne ole kovinkaan moni menossa, jos vaan jonkinlaisen sopimustarjouksen saa. Sieltä pitää tulla avainpelaajille todella hyviä yksisuuntaisia tarjouksia ja vasta silloin pelaajat alkavat kunnolla kiinnostua. Jos HIFK tarjoaa loistavat olosuhteet, maailmanluokkaa olevan laadukkaan valmennuksen, mahdollisuuden kehittyä pelaajana huimasti eteenpäin ja siinä sivussa vielä hyvän taloudellisen korvauksen, niin kannattaa miettiä aika moneen kertaan ennen kuin lähtee farmiin istumaan bussissa kahdensuunnan sopimuksella.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikista kehuista huolimatta on aivan turha kuvitella taistelevansa mestaruudesta, ei edes mitalista, jos sentteriosasto näyttää siltä kuin nyt.

Häppölä, Hirschovits, Viitaluoma, Holma. Hyviä kaikki, mutta ei mitalijoukkueen sentteriosasto, ei sitten millään. Kahta huutaa, ei auta mikään. Luojan kiitos Matikainen on tällä kertaa eri mieltä teidän realismin kadottaneiden pilvissä leijuvien fanien kanssa.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti Isaksson

Häppölä, Hirschovits, Viitaluoma, Holma. Hyviä kaikki, mutta ei mitalijoukkueen sentteriosasto, ei sitten millään. Kahta huutaa, ei auta mikään. Luojan kiitos Matikainen on tällä kertaa eri mieltä teidän realismin kadottaneiden pilvissä leijuvien fanien kanssa.

Ihan totta, mutta en nyt tässä ketjussa montaa realismia kadottanut leijuvaa fania? Jokaisella on omat mielipiteensä, mutta kahdella viimeisimmällä sivulla ei ole yhtään kirjoittajaa, joka sanoo, että näillä mennään.

Vaihtoehtoja on monia, mutta sentterit ovat pakollisia hankintoja. Santalalle ja Ruudullekin pitää kuitenkin olla stuntit, jotka oikeasti ovat muuta kuin Saksikäsi ja Marsu.

Viime kaudella ei IFK:lla ollut yhtään aloitusta voittavaa sentteriä. Simicek oli kohtalainen, mutta terveydentila esti paljon. Ruudun huonoin osa-alue olivat aloitukset. Pakaslahtea kadehdin yhden ominaisuuden takia. Aloitusten. Tärkeä Jokereiden taktiikkaan oli, että IFK ei pystynyt missään vaiheessa saamaan aloituksia ja näin pääsemään nopeisiin hyökkäyksiin. Eli aloituksia pitää sentterin pystyä voittamaan. Kahtena viime kautena sellaisia IFK:lle ei ole ollut.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Isaksson
Kaikista kehuista huolimatta on aivan turha kuvitella taistelevansa mestaruudesta, ei edes mitalista, jos sentteriosasto näyttää siltä kuin nyt.

Häppölä, Hirschovits, Viitaluoma, Holma. Hyviä kaikki, mutta ei mitalijoukkueen sentteriosasto, ei sitten millään. Kahta huutaa, ei auta mikään. Luojan kiitos Matikainen on tällä kertaa eri mieltä teidän realismin kadottaneiden pilvissä leijuvien fanien kanssa.
Ei täällä kukaan ole väittänytkään, että enää ei senttereitä tarvittaisi. Kaikkein maltillisimmatkin ovat tunnustaneet, että ykkössentteri on hankittava mahdollisimman nopeasti, mutta kausikorttia ei välttämättä kannata jo syyskuussa polttaa, jos kahta eliittisentteriä ei tuolloin rosterista löydy.

Ja ennen kuin alat muita pilkata realismin kadottaneiksi, kehoitan käymään katsomassa omat sentteriehdokkaasi tämän ketjun sivulta yksi. Enemmän tuntuisi realismi kadonneen niiden kirjoittajien päästä, jotka ovat hyökkäyspäähän sijoittamassa jo valmiiksi sopimuksen tehneiden lisäksi TRuudun, JRuudun, Santalan ja Peltosen. Ei taida aivan Pentinkään rahat noihin kaikkiin riittää. No, Peltonen jo menikin sinne Luganoon, niin kuin oli puhetta.
 

MaV

Jäsen
Re: Jotain ajatuksia ensi kaudesta

Viestin lähetti OldTimeHockey
Ensinnäkin, vuoden päästä ajankohtaiseksi tuleva lakkouhka vaikuttaa vääjäämättä NHL-kuvioihin ja saattaa olla se ratkaiseva syy nopeaan lähtöön monelle vaa'ankielellä olevalle. Siksi pidän yhtä todennäköisenä sitä, ettei meillä nähdä kumpaakaan kaksikosta Santala-Ruutu, kuin sitä, että edes jompikumpi pukee petopaidan ylleen. Molempien saamista en viitsi edes ajatella.

Miten päin tämä itseasiassa sitten menee?

Kuvitellaan vaikkapa, että Santala lähtee syksyllä Atlantaan, mutta kausi kuluukin farmissa. Seuraavana syksynä NHL ei pelata, mitä tekevät ne sopimuksenalaiset pelaajat, jotka lasketaan "farmipelaajiksi"? Joidenkin spekulaatioiden mukaan AHL:ää pelattaisiin ja silloin esim. tässä hypoteettisessa tilanteessa Santalalla olisi edessä toinen kausi farmissa, samalla kun muut pelaavat mahdollisesti Suomessa ja muualla Euroopassa. Ei välttämättä paras vaihtoehto, mutta ei välttämättä todennäköisinkään.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Johannes
Kyllä meille ihan oikeasti pitää vielä hankkia pari huippusentteriä. Hyvä Pena, tässä asiassa ei faneja kannata kuunnella.

Jos nykyisessä tilanteessa lähtisi asiaa veikkaamaan ensi syksyn huippusenttereiden lukumäärää silloin kun kiekko tippuu jäähän, niin sanoisin seuraavalla tavalla:

Huippusenttereiden lukumäärä 0 = 0% (Utopiaa)
Huippusenttereiden lukumäärä 1 = 75% (Realismia)
Huippusenttereiden lukumäärä 2 = 25% (Voimakasta optimismia)
Huippusenttereiden lukumäärä 3 = 0% (Utopiaa)

Tietenkin jo käsite huippusentteristä on täysin subjektiivinen ja sinällään harhaanjohtava, koska se tarkoittaa jokaisella eri asioita.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Punainen kolmonen
Ja ennen kuin alat muita pilkata realismin kadottaneiksi, kehoitan käymään katsomassa omat sentteriehdokkaasi tämän ketjun sivulta yksi.

Ei tarvitse käydä katsomassa. TRuutu ja Santala siellä varmaankin seisoo ja näistä on pidettävä kiinni edelleen. Kamalaa realismin puutetta tuo näkemys ei edusta.

Peltosen kohdalla luki (tai vastaava), edelleen samaa mieltä.
JRuudun kohdalla taisi lukea "ei pakollinen".

Tämän takana seison edelleen, jos mestaruudesta halutaan pelata. Peltonen jätti Jokerit, ei ollut uutinen ollenkaan. Ei tullut IFK:hon = pieni pettymys. Pelaako Luganossa on edelleen auki. NHL pykälä on sopimuksessa ja se on edelleen ykkösvaihtoehto.


Edit: Kävin kuitenkin katsomassa. No ei ollut Santalaa, viittasit niin He&%¤&/¤in vanhaan viestiin. Muistin toista kokoonpanoa samassa ketjussa. No, tuossa 1.sivun kokoonpanossa oli laiturit sen verran kovia, että puuttuva kakkossentteri oli korvattu niillä.
 
Viimeksi muokattu:

JanJ

Jäsen
Re: Re: Miksi aina...

Viestin lähetti TheAnimal
Veskarina on yksi SM-liigan parhaimmista ja taatusti fiksuin kaveri.
Maalailen piruja seinällä mielelläni...

Stathos pelasi lähes yhtä hyvin kuin Hrivnak aikanaan tullessaan kesken kauden Ässiin. Seuraava kausi menikin sitten niin perseeseen kuin mennä voi. Alpo kritisoi Stathoksen otteita paineiden alla. Onko voittava maalivahti vai ei? No, sen aika näyttää mutta mielestäni varamaalivahtiosasto on heikoissa kantimissa.

Eiköhän kaikki pidä suosikkijoukkueensa pelaajia fiksuina. Eikä Stathos ole ainoa yliopiston käynyt pelaaja Liigassa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: Re: Re: Re: Kakkos maalivahti?

Viestin lähetti TheAnimal
Vaikkapa tästä voi tutustua aiheeseen, niin ei tarvitse arvailla. Sieltä löytyy myös syy pelimääriin.

Kyllähän tuo Laaksoharjun kevät oli tiedossa. Silti en väittäisi miehen olleen Sportissa mikään selvä ykkönen tai ohittaneen Härköstä - syksynhän miehet pelasivat puoliksi.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Re: Re: Re: Miksi aina...

Viestin lähetti JanJ
Maalailen piruja seinällä mielelläni...

Stathos pelasi lähes yhtä hyvin kuin Hrivnak aikanaan tullessaan kesken kauden Ässiin. Seuraava kausi menikin sitten niin perseeseen kuin mennä voi. Alpo kritisoi Stathoksen otteita paineiden alla. Onko voittava maalivahti vai ei? No, sen aika näyttää mutta mielestäni varamaalivahtiosasto on heikoissa kantimissa.

Eiköhän kaikki pidä suosikkijoukkueensa pelaajia fiksuina. Eikä Stathos ole ainoa yliopiston käynyt pelaaja Liigassa.

Pakko yhtyä tähän pelkoon. Mulla ainakin ERITTÄIN kova pelko Statosin suhteen. Mies oli paineiden keskellä heikko, erittäin heikko. Olikohan kukaanmuu kuin meidän "lahjakas" Laaksoharju heikompi tilastoissa ?

Mitä tulee Villeen, niin hänen omien sanojen mukaan NHL ei ole kovinkaan todennäköinen vaihtoehto. Luganosta tulee hilloa sen verran että NHL-seuran pitäisi maksaa ja paljon jos haluaa Villen jengiinsä. Veikkaan että vain nappiin menevät kotikisat saattaa muuttaa Villen osoitteen rapakon taakse. Nyt se ei ole Villelle mikään must.

Isakssonin juttuihin yhdyn kyllä kokoonpanojen suhteen täysin. Ei noilla senttereillä ole mitään asiaa menestyä, ei mitään. Mun mielestä noista meidän junnusenttereistä vain Viitaluoma kehittyi tällä kaudella, joten Aralla kova työsarka siinäkin. Nyt nimittäin on alettava myös junnujen lyömään itseään läpi tai sit kutsuu maakunta, sillä uusia junnuja puskee päätään jengiin. Hirtson lähettäisin jo nyt maakuntaan tai sit pitää ainakin käydä kallonkutistajalla.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Miksi aina...

Viestin lähetti JanJ
Stathos pelasi lähes yhtä hyvin kuin Hrivnak aikanaan tullessaan kesken kauden Ässiin.


Stathos pelaa ensi kaudella kivikovan puolustuksen takana. Hrivnak pelasi surkean puolustuksen takana. Stathoksen status on "Will be" ja Hrivnakilla status oli "Has been". Löydän hyvin vähän yhtäläisyyksiä näiden kahden herrojen ja heidän tilanteensa osalta.

Tuskin Hrivnakillakaan epäonnistuminen oli taidoista kiinni. Se oli todennäköisesti enemmänkin henkisen tason juttu, vaikka en sen paremmin syitä hänen epäonnistumiseen tunnekaan.

"Alpo kritisoi Stathoksen otteita paineiden alla."

Jos Alpon kritisoinnin vuoksi lähdettäisiin asioita tuomitsemaan, niin eipä tässä maailmassa montaa hyvää asiaa olisi. Helpompi olisi varmasti kertoa ne asiat mitä Alpo ei ole kritisoinut kuin luetella hänen kritisoimansa asiat. Alpo kritisoi aina jotain, kun ottelu hävittiin.

"Onko voittava maalivahti vai ei? No, sen aika näyttää mutta mielestäni varamaalivahtiosasto on heikoissa kantimissa."

Jos Stathos epäonnistuu, niin hän on ulkomaalainen maalivahti ja siksi kohtalaisen helposti korvattavissa. NHL-dropoutteja on markkinat täynnä ensi syksynäkin. Ja ennen siirtoajan umpeutumista pystytään myös Laaksoharjun taidot toden teolla mittaamaan sellaisen puolustuksen takana, joka on muutakin kuin reikäjuustoa.

"Eiköhän kaikki pidä suosikkijoukkueensa pelaajia fiksuina. Eikä Stathos ole ainoa yliopiston käynyt pelaaja Liigassa."

Ainakaan minä en pidä kaikkia IFK-pelaajia fiksuina. Stathos sitä on ja ainakin minuun on tehnyt todella positiivisen vaikutuksen sillä mitä pään sisällä liikkuu. Yliopisto on kokonaisuudessa vain yksi juttu.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Re: Re: Re: Re: Miksi aina...

Viestin lähetti Owen
Hirtson lähettäisin jo nyt maakuntaan tai sit pitää ainakin käydä kallonkutistajalla.

Meillä on nyt se kallokutistaja. Hannu Aravirta. Alpo Suhosesta kärsi selkeästi esim. Hirso, kun nuori kundi, jolla on valtavasti halua kehittyä, ei saa tietoa siitä mitä pitää parantaa, on vaikea parantaa. Eli uskon vahvasti, että oikeassa opastuksessa Hirsosta kasvaa hyvä sentteri. Ei silti, että niitä ei nyt kaivata niitä senttereitä.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Aurinkotuuli&co

Sinulla, parahin Aurinkotuuli, on oikeus olla tyytymätön. Itse asiassa se on eräs tärkeimmistä suomalaisten oikeuksista, jos katsotaan hyödyntämisprosenttia. Kuitenkin, jos haluat jossain vaiheessa nauttia kiekosta katsomossa, suosittelisin realiteettien hyväksymistä. Realiteetteja ovat "massin" rajallisuus, jo olemassaolevat pelaajasopimukset, SM-liigan nykyinen taso ja aiemmin valittu toimintamalli (nuorten ylösnostaminen).

Isakssonille ja Owenille sanottakoon, että ilmeisesti jonkinlainen väärinkäsitys on tapahtunut. Minunkin mielestäni vähintään yksi huipputason sentteri pitää saada. Kuitenkaan mielestäni ei olisi ihan totaalinen katastrofi, jos esim. jollekin omalle nuorelle annettaisiin peliaikaa kakkosessa kauden alussa, maitojunallahan kuitenkin matkaa aina pelaajia rapakon takaa. Toisaalta, kuten joku jo yllä mainitsikin, jos kakkoseen saataisiin joku superlaituri Vihkon pariksi, voisi keskelle sopia joku heikompikin laituri. En jaksa enää toisella aloitusspeliastin tarvetta, se lienee jo kaikille itsestäänselvyys.

Hirson potentiaali on ilmeinen, eri asia saadaanko sitä ikinä hyödynnettyä. Olen itsekin tuominnut Kimin monesti, mutta olen toiveikas Aran kykyjen vaikutuksesta Hirson peliin. Joku mainitsi aikanaan, että hyödyntämällä potentiaali oikein, Kimistä saisi kakkosketjun sentterin omasta takaa. Voi olla, että tämä on todellista utopiaa, mutta Kimiä voisi ennen mahdollista maakuntakokemusta kokeilla kakkosketjussa. Roolitetuissa ketjuissa Hirso ei kolmoseen tai neloseen sovellu, joten kakkonen lienee hänen ainoa mahdollisuutensa. Aloituksia pitäisi kyllä parantaa roimasti. Hirso olisi ehkä sittenkin parhaimmillaan laitahyökkääjänä.

Jos jätetään huomioimatta herrojen pelilliset taidot, parhaat hyökkääjämme roolitettuun neloseen olisivat Vopat ja I Pikkarainen, kolmanneksi hyökkääjäksi ketjuun esim. Turre Järvinen. Arttu Luttinen menee omasta mielestäni hukkaan nelosketjussa ja hänen paikkansa olisikin vähintään kolmosketjussa.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Re: Re: Re: Re: Miksi aina...

Viestin lähetti TheAnimal


Stathos pelaa ensi kaudella kivikovan puolustuksen takana. [/B]

Jäitä hattuun hyvä veli. Kausi ei ole vielä alkanut ja kaikkea voi sattua. Kummallako se kristallipallo nyt on, sinulla vai minulla?
 

Iso_kutonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fantasia 2003

Kun kerran täällä pelataan nyt sitä fantasiahokia niin oma kokoonpanoni olisi seuraava... (huomioon ottaen jo sopimuksen omaavat pelaajat joita en monottaisi pois)


Maalissa

Stathos
Laaksoharju/Riksman/Limnell

1. Kuhta - T.Ruutu - Pärssinen

Kurvinen - Zeta/Zetan stuntti

2. J.Ruutu - Santala? - Vihko

Kultanen - Jere

3. Pikkarainen - Viitaluoma - Grünn/P.Salonen(a-jun)

Söderholm - H.Pikkarainen/Jalkanen

4. Nielikäinen/Kaikkonen(a-jun)/Aarnio/Luttinen - Häppölä - Vopat

Purola(a-jun)/saarinen - Strbak/Lamberg

Eli ei sen hyökkäyksen tarvitsisi olla niin kova jos puolustus hoitaa... ja peluutus ei ole mitään 1-0 muniin puhaltelua vaan iloista 6-3 pyörittelyä 55 jäähyminuutin kanssa = )
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisiko muuten Strbak mahdollinen? Se pakistoon jos Marek lähtee. Muuten hyökkäykseen riittäisi kolmikosta Bednar, Santala, Ruutu 1-2 pelaajaa. Uskon vahvasti että joku tosta kolmikosta pelaa ensi kaudella punanutuissa. Siis eikös Jiri Burgerilla ollut soppari IFK:hon viime kesänä? Onkohan vielä voimassa?
 

Iso_kutonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti lintu
Olisiko muuten Strbak mahdollinen?

jos en aivan väärin ymmärtänyt niin tämän miehen piti olla kantorin kanssa samalla viivalla kun kantor saatiin niin miksi ei nyt voisi saada ko pelaajaa vieläpä niin että kenenkään ei tarvitse lähteä (tai sitten jämänarri)?
 

Banhammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Mystinen mies
Strbak

Kohteliaasti tähän väliin totean että Strbak tehnee seuraa Jiri Marusakille Novokuznetskin (olikohan toi?) joukkueeseen, Venäjälle. Tosin se ei ole varmaa missään nimessä, mutta tarjous on jätetty.
 

Since 1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
V. P. = Veli Pelle

Ville päätti sitten lähteä Juustolaan. Voin kyllä vannoa, että Hifk teki kaikkensa. Ilmeisesti tämän kaverin kanssa ei ole mitään syytä puhua seurauskollisuusdesta. Jokerit ymmärsi kokeiluna, mutta että vielä Sveitsiin ennen Hifk: ta!!! Kolmen vuoden soppari on rahanahneutta. Kaverista ei ole ollut Hifk: lle mitään hyötyä koskaan, juniorityön tulos oli turhaa. Paska satakoon Luganoon...on V...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti TheAnimal
Jos nykyisessä tilanteessa lähtisi asiaa veikkaamaan ensi syksyn huippusenttereiden lukumäärää silloin kun kiekko tippuu jäähän, niin sanoisin seuraavalla tavalla:

Huippusenttereiden lukumäärä 0 = 0% (Utopiaa)
Huippusenttereiden lukumäärä 1 = 75% (Realismia)
Huippusenttereiden lukumäärä 2 = 25% (Voimakasta optimismia)
Huippusenttereiden lukumäärä 3 = 0% (Utopiaa)


Pienenä vastavierailuna - kun täältä on niin reippaasti tehty vierailuja meidän puolella - annan omat prosenttini IFK:n huippusenttereistä.

Huippusenttereiden lukumäärä 0 = 60 %
Huippusenttereiden lukumäärä 1 = 35 %
Huippusenttereiden lukumäärä 2 = 05 %
Huippusenttereiden lukumäärä 3 = 00 %

Katsotaan 1.11. 2003 kumpi oli oikeassa.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti cobol
Pienenä vastavierailuna - kun täältä on niin reippaasti tehty vierailuja meidän puolella - annan omat prosenttini IFK:n huippusenttereistä.

Huippusenttereiden lukumäärä 0 = 60 %
Huippusenttereiden lukumäärä 1 = 35 %
Huippusenttereiden lukumäärä 2 = 05 %
Huippusenttereiden lukumäärä 3 = 00 %

No voe mahoton, kuten kansanedustaja sanoisi. Taidan laittaa lämpimän kylvyn valmiiksi ja ruveta viilaamaan ranteita auki. Tämän on pakko olla totta. Voi perkele, saatana pentti ulos ja cobol sisään. Heti!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös