HIFK kaudella 2023–2024

  • 468 499
  • 2 859

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Ei varsinaisesti räjäytä internettiä tämä hankinta. Vielä mahtuisi pakki jolla pysyy kiekko lavassa ja joka osaa syöttää sen oman joukkueen pelaajalle.
Tämä hankinta ei poista mitään tulevaa hankintaa. Tuo niin sanotusti syvyyttä leveyteen, pudottaen esim. Lehmusta kauemmaksi pelaavasta kokoonpanosta.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä soppari! Nyt näytetään Tampesterin suuntaan hauista Cleden ja Juolevin hankintojen jälkeen....
Ai niin, täähän on pelannut jo meillä melkein koko syksyn ja on eri profiilin pakki. Kateellisena katselen Tampereen jengien pakistojen leveyttä... ja uusitaan eka lause, Hyvä soppari!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Voisiko Lehmuksen laittaa paluupostissa Kiekko-Espooseen? Vai eikö taso riitä edes Mestiksen kärkijengeihin? IFKssa ei pitäisi olla mitään käyttöä, joten isot minuutit Mestiksessä voisivat olla tervetulleita.
 

burekowski

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä Seppälä vähän puskista yllätti että meni marssijärjestyksessä Luhangan ja Lehmuksen ohi. Eli ihan hyvä lisä kokoonpanoon, ei ehkä sitä mitä kaivattiin. Mutta tiedetään mitä saadaan. Edelleenkin ongelmakohtana että meidän pakisto alisuorittaa.
 

Zamppaaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä onko tämä paras ketju tälle, mutta en keksinyt parempaakaan, joten laitetaan tänne.
Kritisoin aiemmin Vesalaista ailahtelevuudesta, joten päätin listata kaikki IFK: n pelaajat alkukaudesta tehojen puolesta

Pelaajaottelut0 pisteen illat1 pisteen illat2 pisteen illat3+ pisteen illatPisteitä yhteensäPistekeskiarvoTodennäköisyys pisteettömään otteluun
Lehterä267134227
1,04​
26,92 %
Vesalainen271465224
0,89​
51,85 %
Nättinen2712123018
0,67​
44,44 %
Martin2713112118
0,67​
48,15 %
Jääskä261572218
0,69​
57,69 %
Koivistoinen18944115
0,83​
50,00 %
Pakarinen271691114
0,52​
59,26 %
Ikonen251573013
0,52​
60,00 %
Rask261682012
0,46​
61,54 %
Lindbohm251672011
0,44​
64,00 %
Motin26195209
0,35​
73,08 %
Salin27224106
0,22​
81,48 %
Tallberg25184106
0,24​
72,00 %

Listaukseen on otettu jokainen kenttäpelaaja, joka on pelannut vähintään 25 ottelua. Lukuunottamatta Koivistoinen, joka on meidän kärkihyökkääjä, mutta alle kyseisen ottelumäärän.

Jos kritisoin Vesalaista ailahtelevaisuudesta, niin ainoa kärkihyökkääjä joka saa itseltä puhtaat paperit on Lehterä, omasta mielestäni tasaisuus ei ole joukkueella lähimainkaan kunnossa, jos Jori on ainoa hyökkääjä joka tekee yli 60% todennäköisyydellä pisteitä ottelussa
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kaikesta huolimatta, kävin ostamassa pari pakettia nakkeja lisää pakkaseen.
Aika monella fanilla on jo pari pakasteallasta täynnä nakkeja. En kyllä vielä itse ostaisi, ne ehtii hankkia huhtikuussakin ja syödä tuoreina, jos ja kun tarvetta alkaa syntyä.

Mukava voitto hiukan pettymyksen täytteisen perjantain jälkeen. Toivotaan suunnan olevan sama, mutta Kalpa kotona on aina ollut vaikea ja pessimisti pelkää jo perjantaita.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Eilisten pelaajien ilmeiden, tuuletusten, Jorstin blokkien ja kaiken peruusteella, ettei vaan eilinen Oulun reissu ollut tämän kauden Splengeri?

Kaikesta huolimatta, kävin ostamassa pari pakettia nakkeja lisää pakkaseen.

Tätähän me kaikki täällä suuresti toivomme. Että tulisi nakeille käyttöä.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Tätähän me kaikki täällä suuresti toivomme. Että tulisi nakeille käyttöä.

Mitäköhän merkkiä nakkeja porukka on ostellut?
Jos on samalta lafkalta ni on sen kassa ainakin kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tutkin hiukan Liigan sivuilta löytyvää edistynyttä sarjataulukkoa. Tämä tilasto lupailee HIFK:n kannalta ihan hyviä juttuja. Tapparan PDO-lukema on 106,90 ja Ilveksenkin 105,10. HIFK:n lukema on puolestaan 101,50.

Mikä on PDO-lukema? Se mittaa joukkueen laukausprosentin ja torjuntaprosentin summan tasakentällisin. Pitkällä aikavälillä PDO-lukeman tulisi lähestyä 100 prosenttia. Jos lukema on paljon yli tuon, se kertoo joukkueen silloin ylisuorittavan.

Tavanomainen PDO-lukema on 98-102. Tämän perusteella IFK suorittaa siis suunnilleen tasollaan, kun taas Tappara ja Ilves ylisuorittavat tällä hetkellä selkeästi. Jos sitten ajatellaan kevättä kohti, niin Tappara ja Ilves tulevat alaspäin.

Toisin sanoen Tappara ja Ilves eivät ehkä ole ihan niin ylivoimaisia kuin sarjataulukko näyttää. Tämä nyt ei siis poista sitä faktaa, että Tappara ja Ilves kuuluvat sarjataulukon kärkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueet ovat yksinkertaisesti paitsi pelanneet myös "runnanneet" hyvin, kuten pokeritermein sanottaisiin.

Mitä merkitystä tällä on?

IFK haluaa tältä kaudelta vain mestaruuden. Jotta tähän tavoitteeseen päästään, annan runkosarjalle ison arvon. Parasta tietysti olisi, jos IFK:n murtaantuisi kahden parhaan joukkoon.

Tämä nostaisi mestaruuden todennäköisyyttä, sillä a) IFK pääsisi puolivälierässä pelaamaan rasittuneempaa joukkuetta vastaan kotiedun turvin b) isolla todennäköisyydellä välierässä IFK ei kohtaisi vielä Tampereen joukkueita c) kenties tamperelaiset pelaisivat ennen finaaleja kuluttavan paikallisen, jolloin lisäksi toinen olisi pelistä pois.

Kaikkia ei tarvitse voittaa.

Organisaation kannattaa aina maksimoida todennäköisyys menestymiselle. Tapolat tämän osaavat, nyt on meidän vuoro opetella voittamaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
IFK:lla on nyt kuuden päivän tauko peleistä. Kaipa tässä on jo sen verran sopiva tauko, että IFK ehtii keskittyä ylivoimapeliinsä.

Ylivoiman ja alivoiman yhteelasketun summan tulisi olla yli 110. Näin kuuluu wanha viisaus. HIFK:lla on Liigan paras alivoimaprosentti 86,49%. Ylivoimaprosentti on sen sijaan vasta Liigan 9. paras (19.18%).

Kun nämä pinnat ynnätään yhteen, saadaan 105,67%. Se ei riitä alkuunkaan, kun mestaruudesta halutaan pelata.

Onko valmennus ajan tasalla?

Luin Antti Pennasen haastattelun HPK:n sivuilta noin viiden vuoden takaa. Pennanen muistutti erikoistilanteisiin pureutuvassa haastattelussa, että aiemmin "ylivoimaa pelattiin sovituista kuvioista tehokkaasti".

Pennanen jatkoi tähän, että "ylivoiman harjoittelu seisovasta tilanteesta on jäänyt vähemmälle" ja nykyisin keskitytään juurikin vastapuolen tarjoaman monivaiheisen prässin purkuun.

Kuka vastaa HIFK:ssa ylivoimapelistä ja miten tätä osa-aluetta mahdetaan harjoitella?

En tiedä. Tietääkö kukaan?

Mitä pitäisi tehdä toisin?

IFK:n ylivoimat - etenkin viime peleissä - ovat törmänneet jatkuvasti samaan ongelmaan. Hyvä alivoima prässää ikään kuin useammassa aallossa. IFK:n ykkösylivoiman lääkkeet eivät tunnu riittävän tämän prässin purkamiseen. Siksi ylivoimaa ei saada edes kunnolla pyörimään.

Viime peleissä IFK:n on ollut vaikea saada edes laukausta aikaiseksi ylivoiman aikana. Parhaat tilanteet tuntuvat syntyvän, kun Kristian Vesalaisen kaltainen virtuoosi kokeilee yksin kynätä koko kentän. Se lienee hyvä plan B, mutta entäpä se plan A?

Kokeilisin vielä kerran laittaa yhteen viisikon Lehterä-Koivistoinen-Pakarinen-Ikonen-Martin. Kiekon tuontia alueelle voisi harjoitella vaikka pari päivää erilaisilla kuvioilla (ei sitä jättöskeidaa enää!). Pelaajat itse osaavat kyllä Lehterän johdolla sopia kuviot, mutta tukitoimet alueelle pääsyyn ja pelin rauhoittamiseen vaatisivat miettimistä.

P.S. Kakkosylivoimassa antaisin enemmän painoarvoa suorille hyökkäyksille. Vesalaiselle vaan paljon kiekkoa ja hyödyntää hänen kykyään tuoda kiekko tehokkaasti alueelle ja suoraan maalia kohti.

P.S. S. Minua on ainakin vähän ihmetyttänyt tässä, että IFK:n ykkös-yv:ssä on pelannut kaksi pakkia. Martinia oli hyvä idea kokeilla Ikosen paikalla, mutta laittaisin hänet takaisin viivalle.

P.S.S. Jos ylivoimaa ei saada toimimaan, hankkisin kiekollisen pakin (koodinimi Eronen) tai rightin puolen maalintekijän jumalan armosta (koodinimi Gardiner). Lisäksi miettisin, että tarvitseeko nykyvalmennus jotain täsmäapua ylivoiman kehittämiseen.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kuka vastaa HIFK:ssa ylivoimapelistä ja miten tätä osa-aluetta mahdetaan harjoitella?

En tiedä. Tietääkö kukaan?
Tähän antoi Peltonen itse vastauksen viime viikon Urheilulehdessä: ylivoimasta vastaavat Tietokone-Tilkanen ja Kuhta. Ottaen huomioon, että ylivoima on toista kautta täysi farssi niin luultavammin päin helvettiä harjoitellaan. Peltonen voisi itse tähän puuttua, koska tässä on jo melko pitkä aika ollut em. kaksikolla aikaa saada ylivoimaan edes jotain järkeä.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Tähän antoi Peltonen itse vastauksen viime viikon Urheilulehdessä: ylivoimasta vastaavat Tietokone-Tilkanen ja Kuhta. Ottaen huomioon, että ylivoima on toista kautta täysi farssi niin luultavammin päin helvettiä harjoitellaan.

Kieltämättä tässä hiipii mieleen ajatus, että onko tässä osasyy miksi assareiden sopimuksia ei julkaistu samaan aikaa Peltosen jatkon kanssa. Eli olisiko Tilkanen lähdössä Nummelinin tieltä (Turku-kiintiö pysyisi samana)? Toki Kuhtakin voi palata pelaajakehitysvalmentajan rooliinsa.


Isoin kysymys lienee on, että onko Peltonen itse tyytyväinen valmennusryhmäänsä.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Isoin kysymys lienee on, että onko Peltonen itse tyytyväinen valmennusryhmäänsä.

En ainakaan nopeasti keksi, mitä moitittavaa Marko Ojasen panoksessa on. Puolustajien peluutus toimii mielestäni vähintääkin kohtuullisesti sekä alivoima, joka Ojasen vastuulla, on Liigan parasta.

Toki jos puhutaan ryhmästä kokonaisuutena, kuten ilmaisit, niin sitten asia on eri. Halusin vain tuoda esiin, että mielestäni Ojasen toiminnassa ei ole hirveästi valitettavaa.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Toki jos puhutaan ryhmästä kokonaisuutena, kuten ilmaisit, niin sitten asia on eri. Halusin vain tuoda esiin, että mielestäni Ojasen toiminnassa ei ole hirveästi valitettavaa.

Ilmaisin itseäni huonosti. En usko, että Pomo Ojasen paikkaa Peltonen tai kukaan on kyseenalaistamassa.
Mies vasta tuli taloon takaisin ja tulokset ovat olleet hyviä. Lähinnä pohdin @Frankie n mainitsemien Tilkasen ja Kuhdan paikkoja yv:hen ja toisalta Nummelinin mahdolliseen tulemiseen peilaten.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmaisin itseäni huonosti. En usko, että Pomo Ojasen paikkaa Peltonen tai kukaan on kyseenalaistamassa.
Mies vasta tuli taloon takaisin ja tulokset ovat olleet hyviä. Lähinnä pohdin @Frankie n mainitsemien Tilkasen ja Kuhdan paikkoja yv:hen ja toisalta Nummelinin mahdolliseen tulemiseen peilaten.

Juu ymmärsin kyllä tuon yhteyden. Halusin vain nostaa yhden nimen esiin, jonka panosta joukkueen esiintymiseen ei voine kovinkaan perustellusti väheksyä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Kieltämättä tässä hiipii mieleen ajatus, että onko tässä osasyy miksi assareiden sopimuksia ei julkaistu samaan aikaa Peltosen jatkon kanssa. Eli olisiko Tilkanen lähdössä Nummelinin tieltä (Turku-kiintiö pysyisi samana)? Toki Kuhtakin voi palata pelaajakehitysvalmentajan rooliinsa.


Isoin kysymys lienee on, että onko Peltonen itse tyytyväinen valmennusryhmäänsä.

Kuhta muuten on siinä roolissa penkin takana. Varsinkin Teissalan kanssa kävi usein vaihtojen jälkeen keskustelua ja käsitin, että edelleen valvoo nuorempien henkilökohtaisien kehityssuunnitelmien etenemistä.

Tässä tuleekin kysymys. Pitäisikö IFK:lla olla tiimi nimenomaan ylivoiman kehittämiseen? Eikä, että kaksi kaveria tekee sitä otona kun ehtii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös