HIFK kaudella 2021–2022

  • 573 548
  • 2 812

Zamppaaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella moni sijoittaa Innalaa oikeaan laitaan, jos en väärin muista niin pääsäntöisesti koko HPK uransa pelasi vasempaa laitaa, vaikka itsekin toivon Sallisen jatkoa, niin mielestäni hän ei sovi joukkueeseen ilman että joku viedään ulos, oikealta ampuva Sallinen olisi ideaali. Itse mudostaisin ketjut jotenkuten näin

Innala-Koivistoinen-X
Tallberg-Paajanen-Dyk
Jääskä-Hirvonen-Teissala/Heljanko
Karvinen-Väänänen-Y

Auvitu-Z
Lyytinen-Motin
Winberg-Teräväinen
Kotkansalo

Garteig
Halonen
Taponen


Reservissä: Ahonen, Karjalainen, Luoto, Salin, Hede
Taponen voisi pelata vielä toisen kauden mestistä ja tarvittaessa nostaa mukaan

X=Kuuselan tapainen todella hyvän pelikäsityksen omaava rightin johtava pelaaja
Y=Åsten käy myös, mutta mielelläni toivoisin ennemmin tähänkin rightin pelaajan
Z=Kahden suunnan hyvä kiekkovarma rightin puolustaja esim: Patrik Hersley
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Jos nyt kuitenkin hieman vertaa esim. Tapparaan, Kärppiin, Lukkoon ja TPS:ään keskushyökkääjien osalta....

Tapparalla on massia. Heillä on myös rautainen keskikaista:
Morley
Virta
Platzer
Rauhala

Kärpiltäkään ei puutu pätäkkää. Heiltä lähti Kunyk eikä toivottu Ruohomaa ilmeisesti palaakaan, ja silti heillä on näinkin laadukas nelikko (tuohon haetaan vielä ainakin yhtä keskushyökkääjää, esim. Matti Järvistä, ja heillä on myös laidalla reservissä Mustonen ja Pyörälä) jo ennen tulevia isoja hankintoja:
Mäenalanen (todennäköisesti, kenties laidassa)
Kristof
Aatu Räty
Koskenkorva

Lukolla on ensinnäkin Sahlstedt, joka on hankkinut Danforthia ja Audettea, pystynee samanlaisiin naarauksiin uudelleen. Heilläkin vakavarainen järjestelmä pystyssä eikä tarvitse millekään säästölinjalle lähteä. Ensi kaudeksi keskikaista näyttää vielä vajavaiselta, mutta juhannuksena lienee jo timanttia.

TPS:lläkin on sitä fyrkkaa, ja saavat ilmeisesti pidettyä sekä Pärssisen että Ishakovin. Lajusta ehkä eivät saa, mutta olisi tämäkin raudanluja keskuskaista:
Pärssinen
Ishakov
Intonen
Jasu


Ja IFK:lla näyttää siis tältä:
Koivistoinen
Paajanen
Hirvonen
Väänänen

Emme ole paljoa jäljessä (Tapparaa ja TPS:ää), mutta hieman kuitenkin. Toistaiseksi olemme Kärppiä ja Lukkoa huomattavasti edellä, mutta sinne on vielä tulossa pelaajia, miellä lienee keskikaista nyt valmis. Keskikaistamme riittävyyden osalta paljon riippuu siitä, nostaako Hirvonen tasoaan yhden vai kolme pykälää, ja pystyykö Paajanen nousemaan takaisin vuoden takaiselle tasolleen heikomman Ruotsin vuoden jälkeen. Tietenkin nämä keskushyökkääjät tarvitsevat myös pelintekotaitoa laidoilleen (Bracco+Saarinen?). Tapparalla on esim. Levchi, Kuusela ja Tanus laidoilla, meillä tähän mennessä Innala, Tallberg, Dyk ja Jääskä. Vielä on työnsarkaa.

Jos joku (etenkin viisi ensinmainittua) näistä ollaolevista päätyy liigaan ja kilpailijaan, saatan olla hieman kateellinen ja pettynyt. Näillä näkymin meillä on kuitenkin ihan hyvä keskikaista, eikä heikennys viime vuoteen ollut Paajasen myötä niin raju kuin pelkäsin.

Senttereitä:

- Arttu Ilomäki. Parhaassa peli-iässä oleva maailmanmestari ja klassinen sentteri. Rightin kätisyys. Tehnyt Liiga-tasolla hyvää tulosta, mutta keskinkertaisten Ruotsin-vuosien jälkeen mahdollisuus hakea uutta nousua takaisin isompiin ympyröihin. Näkisin Kärpissä mahdollisuuden 50 pisteen kauteen ja KHL-sopimukseen. Ykköskorin äijä Liigaan.
- Oula Palve. Siirtyi alunperin kahden vuoden sopimuksella Linköpingiin. Seura halusi kuitenkin eroon ja lainasi kesken kauden Brynäsiin, jossa on tehnyt kohtuuhyvin tulosta ja oli tärkeässä roolissa SHL-sarjapaikan säilymisessä. Sopimus Linköpingiin jatkuu, mutta seuralla ei välttämättä ole suurempia suunnitelmia. Liigassa 50 pisteen mies, mutta Brynäs-otteilla voi kiinnostaa ulkomailla.
- Alex Broadhurst. Rimaa hipoen 180 cm pitkä kahden suunnan sentteri, joka pelasi hyvin tasapainoisen kauden HIFK:ssa ja loisti syöttötilastossa.
- Kalle Kossila. Liigaankin spekuloitu kesän vapaa agentti. Päättyneellä kaudella sekä Saksassa että AHL:ssä lähes piste per peli -tahti parhaassa peli-iässä. NHL-unelman jatkuminen ei poissuljettua. Kärppien harmiksi mittaa vain 178 cm, mutta on kovan profiilin nimi eurokaukaloihin ja innostuisin kärppäuutisesta.
- Antti Suomela. Hyvin mahdollisesti Eurooppaan palaava nimi, joka ei onnistunut lyömään itseään läpi NHL:ään. Sopii Kärppien myöhäisherännäisyyteen, jos haluaa katsoa vielä loppukesän vapaat markkinat, joissa silti tuskin on yhden suunnan pahveja tarjolla. Alla erittäin rikkonainen kausi. Kiinnostaa mahdollisesti myös ulkomailla.
- Albin Lundin. Kaksi ylivertaista kautta Allsvenskanissa, missä oli nostamassa Timråa takaisin SHL:ään. Ei sopimusta ensi kaudeksi. Ikää 25 vuotta ja on vasta lähdössä valloittamaan isompia ympyröitä. Herättänyt aiemminkin kiinnostusta Suomessa.
- Matti Järvinen. Menee tulosyksikössä kakkoskoriin, mutta on siinä kategoriassa eliittiä isolla koollaan ja hyvällä kahden suunnan pelillään. Jos palaa Liigaan, on realistista rikkoa henkilökohtainen 40 pisteen ennätys. Tasapainoinen kausi Saksassa ja finaalipaikka.
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jos näillä pitäisi aloittaa, niin kokoaisin seuraavasti (järjestyksellä ei väliä):
Innala-Koivistoinen-Dyk
Heljanko-Hirvonen-Teissala
Hede-Paajanen-Jääskä
Tallberg-Väänänen-Karvinen
Aika ohut laituriosasto, jossa paljon samankaltaisia jobbareita ja ainoat todelliset varmat pisteentekijät ovat Dyk ja Innala.
Jos saisi toiveita:
Innala-Koivistoinen-Sallinen tai vastaava
Jääskä-Hirvonen-Teissala/Heljanko
Saarinen-Paajanen-Dyk
Heljanko/Tallberg-Väänänen-Karvinen/Åsten
Ja sittenkin saisi olla enemmän maalintekovarmuutta.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kärpiltäkään ei puusu pätäkkää. Heiltä lähti Kunyk eikä toivottu Ruohomaa ilmeisesti palaakaan, ja silti heillä on näinkin laadukas nelikko (ja tuohon haetaan vielä yhtä keskushyökkääjää, esim. Matti Järvistä, ja heillä on myös laidalla reservissä Mustonen ja Pyörälä):
Mäenalanen
Kristof
Aatu Räty
Koskekorva

En tiedä mikä on pätäkän suhteen tilanne, mutta osaamista kyllä puuttuu.

Ensinnäkin - Mäenalasta meillä ei edes vielä ole. Ilmeisesti yrittävät kyllä saada Ouluun, mutta onhan tuo tilanne ihan auki vielä. Ja hänkin on huomattavasti enemmän pelannut laiturina kuin sentterinä. Etenkin ykkössentteriksi ajateltuna olisi riski.

Kristof on ollut kaksi edellistä kautta yksinkertaisesti paska, eikä taatusti tule riittämään kakkossentteriksi. Noin 99 % faneista haluaisi miehen ulos kokonaan ja loput 1 % hierarkiassa bottom 6 -osastolle.

Aatussa on potentiaalia, mutta se ei ole vielä realisoitunut millään tavalla. Oikeastaan kehitys on taantunut tai ottanut jopa takapakkia. Saattaa olla, että siinä potentiaalin ulos tulemisessa kestää vähän ensi kautta pidempään. Uskon kyllä häneen, mutta nyt ei varmasti kannata liian suuria odotuksia pojalle lyödä.

Sitten ne laiturisentterit. Pyörälä toki voi siellä täällä tuurata, mutta kyllä hänelläkin alkaa jo iän myötä jalka painaa ja vastuuta pitää saada pienemmäksi. Mustosen taso sentterinä oli luokkaa farssi, joten ei tarvitse hänen varaansa myöskään laskea mitään.

Koskenkorva todennäköisesti hoitaa oman ruutunsa.

Summattuna: Meiltä puuttuu vielä 1. ja 2. sentterit kokonaan. Muutama 3. tai 4. -sentteri sieltä löytyy. Teille tuli juuri kaksi ykkössentteriä 2 vuoden lapulla sekä erittäin lupaava sentteri kolmoseen. Että kyllä me taidetaan vielä "hieman" olla perässä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt ihan ymmärrä tätä, että jotkut kirjoittelee sitä, että ei oltaisi tyytyväisiä sentteriosastoon yms. Missä niin on kirjoitettuja kuka? Nyt on nimenomaan pitkillä sopimuksilla turvattu todella tärkeä osa-alue jengistä.

Itse kirjoitin, että haluaisin yhden selkeästi offensiivisen sentterin. Osa lukee asian = Koivistoinen on paska. Kukaan ei ole niin kirjoittanut. Paajasen tulo vaan muutti omaa näkemystä, mutta kun hän oli saatavilla, niin ilman muuta piti ottaa. Itse tykkään, että jengissä on yksi tuollainen Broadhurstin tyylinen jakokone ihan ylivoimaa ajatellen. Väänänen on duunarisentteri, Paajanen on duunarisentteri, Koivostoinen on jopa raumalaisten mielestä ennen kaikkea kahden suunnan tunnollinen sentteri. Uskon Salmelaisen olevan järkevä joukkueen rakentaja, joten uskon Hirvoselle pedattavan kahden vuoden periodilla Liigan kärkipään kiekollinen sentteri ja yv-aikaa alusta asti. Lähdetään siitä, että Hirvosesta kasvaa meille hyvä kiekollinen sentteri, niin tämä 2+2 ajattelumalli toteutuu. Uskon vahvasti roolituksiin hyökkäysketjujen rakentamisessa. Tietyn tyyppiset laiturit tarvitsevat erilaista tukea sentteriltään.

Toinen asia. Jos kritisoi HIFK:n tiedotuspolitiikkaa pitkällä tähtäimellä, niin se ei tarkoita sitä, että Salmelainen tekee paskaa duunia ja kaikki on paskaa. Se oli ihan suunnattu muulle taholle. Salmelainen tekee minusta hyvää duunia.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Herranisä miten syvällä selkärangassa joillain voi olla tämä muiden ylistäminen ja omien dissaaminen :D

Näinhän se usein menee. Toisaalta kauden päätyttyä meillä omia usein arvioidaan päinvastaisesti yläkanttiin. Jos esimerkiksi verrataan viime kauden sentterikaksikkoa Lundell-Broadhurst tulevan kauden sentterikaksikkoon Koivistoinen-Paajanen, en näe suurta heikentymistä, ehken heikentymistä lainkaan. Vaikka Broadhurst pelasi kelpo kauden, en usko, että häntä ollaan käsiraudoissa viemässä rahaliigoihin mottipäistä palkkaa vuolemaan.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Hankinnoista tulee mieleen yksi teksti-tv -tj. Mutta onnea silti.

Onneksi meidän pomollamme on ennakoiva teksti-tv. Jos ajatellaan esim. toissa kauden Turusta ja menneen kauden Koivistoista, heidät kiinnitettiin jo ennen kuin he teksti-tv:stä varsinaisesti silmille pomppivat.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Niin, siis miltsin halvempi kuin toissa kauden jengi, jos viime kausi oli se, mikä nyt päättyi Lukon mestaruuteen. Silloinhan meillä oli niinkin edullisia pelaajia kuin Turunen, Paajanen, Kangasniemi, M. Keränen, J. Järvinen, Motin, Sallinen, Kousa ja Saarinen ekan kauden soppareilla (eka kausi yleensä aina vähän kalliimpi kuin seuraavat), Engren, Petrell...

Tuon kauden lopussa maailma muuttui aika paljon, eikä varmasti ihan silmänräpäyksessä palaudu takaisin.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

HIFK:lla on sopimuksia vasta 12 hyökkääjän kanssa kun toissa kaudella kokoonpanossa niitä kävi yhteensä 25 kpl. Ei nyt ihan noin montaa välttämättä tarvitse, mutta kyllä tuohon äkkiä joku 5-6 hyökkääjää saa sainattua (+junnut yms).

Toisekseen nyt eletään koronan jälkeistä aikaa, jolloin seurojen taloudet ovat tiukilla ihan joka puolella. Tällöin pelaajien palkatkin todennäköisesti ovat tulleet alaspäin.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Kyllähän nyt on pakko sanoa, että hyvältä vaikuttaa joukkueen rakentuminen tällä hetkellä. Olisiko viimeksi Törmäsen toisella kaudella jengi ollut näin hyvin kasassa ennen ensimmäisiä yhteisiä treenejä. Ehdottomasti tästä iso peukku joukkueen rakentajia kohtaan, isoimman kiitoksen osuessa herra Salmelaisen lautaselle.

Hyökkäyksen osalta tiedän olevani vähemmistössä, mutta lähtisin dippaamaan vielä kolmannen kerran samaan laariin, missä on jo käyty. Sommittelisin Hirvosta kakkosen laitaan, nostaisin Väänäsen suosiolla kolmosen keskelle ja hakisin nelosen keskelle kokeneen sotaratsun Turusta, Petteri Wirtasen. Väänäsen laidoille sommittelisin Jääskää ja Heljankoa, mutta tuossa näkisin samalla sen kiinnityksen paikan. Siihen kun saataisiin Sallinen tai Saarinen, ja nelosen toiseen laitaan Åstenin jatko, niin hyökkäys olisi minun papereissani valmis. Vaihtoehtoisesti, mikäli Hirvonen vetää meillä keskellä, niin kuin oletettavaa on, pitäisi imo saada Åstenin lisäksi kiinnitettyä kaksi laituria, eli tässä ajatusmaailmassa sekä Sallinen että Saarinen. Edelleen pidän lisäksi todennäköisempänä, että Lundell pelaa ensi kaudella Stadissa kuin, että ei pelaa. Mutta tuollaisen asian varaan ei toki IFK:ssa voida mitään laskea.

Tallberg - Koivistoinen - Dyk
Hirvonen - Paajanen - Innala
Jääskä - Väänänen - Sallinen / Saarinen
Åsten
- Wirtanen - Karvinen
+ Heljanko, Hede etc

tai

Tallberg - Koivistoinen - Dyk
Sallinen / Saarinen - Hirvonen - Innala
Jääskä - Paajanen - Sallinen / Saarinen
Åsten
- Väänänen - Karvinen
+ Heljanko, Hede etc

Puolustus mua vähän kyllä vielä hirvittää. Sitä ollaan kyllä rakennettu ihan oikeaan suuntaan, mutta mun mielestä sieltä puuttuu vielä kaksi aika isoa palasta, tai sitten puolustus jää osaltaan vähän vajaaksi. Mä haluaisin edelleen nähdä meidän alakerrassa Liigan isännimmän isännän ja kiekollisen pelin liiderin. Ilu Melart olisi ollut tuo ensiksi mainittu, mutta hän meni Saksaan. Kiekollisen pelin liideriksi minusta erinomainen valinta olisi Kousan Mikko. Jos ei kumpaakin voi saada, niin laitahan Tobias kaikki eurot kiinni Vojtech Mozikiin. Siinä olisi iso, fyysiseen peliin kykenevä rightin viivapelote. Tuohon isännän rooliin mulle kelpaisi myös esimerkiksi Tapparassa esiintynyt Blake Parlett.

Parlett - Kousa
Auvitu - Motin
Lyytinen - Winberg
Kotkansalo
+ Teräväinen, Ahonen, Karjalainen etc

tai

Lyytinen - Mozik
Auvitu - Motin
Winberg - Kotkansalo
Teräväinen
+ Ahonen, Karjalainen etc

Maalivahtien osalta minulla ei sinänsä ole sanottavana juuta eikä jaata. Garteigin uskon olevan vahvasti Villen hyväksymä torjuja, ottaen huomioon Villen vahvat siteet Saksalaiseen jääkiekkoiluun. Halonen osoitti jo viime kaudella olevansa enemmän kuin riittävä maalivahti Liigaan, joten pieni back up siellä on olemassa myös siltä varalta, että Garteig osoittautuu enemmän Duffusiksi kuin Endrasiksi.

Kaikkinensa hyvät fiilikset tällä hetkellä, mutta tyytyväinen ihminen on kehityksen jarru. Tobbari tee saatana työsi ja rakenna jengi valmiiksi.
Keskikaista on hyvällä mallilla, mutta on pakko myöntää, että tuo sama ajatus Wirtasesta kävi itsellänikin mielessä. Menisi sitten tarvittaessa vaikka pakkina Winbergin paikalla, jos ja kun loukkaantumiskierre HIFK:ssa alkaa.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Mulle samoja lääkkeitä satasella, tai oikeastaan voi laittaa tonnillakin tulemaan, jos joku väittää meidän keskikaistan olevan tällä hetkellä Kärppiä, Lukkoa tai Tepsiä perässä. Herranisä miten syvällä selkärangassa joillain voi olla tämä muiden ylistäminen ja omien dissaaminen :D

Voisit nyt sentään tuollaiset lääke- ja sairausviittaukset jättää pois.

Tällä hetkellä olemme kuten sanoin hieman jäljessä esim. Tapparaa ja TPS:ää. Kärpille ja Lukolle emme häviä tällä hetkellä, mutta sinne tulee vielä sisään ihan laatupelaajia, kun meillä taas tuo keskusta lienee tässä. En minä muita ylistä, enkä omia hauku, ihan yritin objektiivisesti näitä verrata. Kummaksun, että menee noin ihon alle pelkkä vertaus muihin.

Jäikö sinulta kenties myös lukematta nämä lauseet?

"Keskikaistamme riittävyyden osalta paljon riippuu siitä, nostaako Hirvonen tasoaan yhden vai kolme pykälää, ja pystyykö Paajanen nousemaan takaisin vuoden takaiselle tasolleen heikomman Ruotsin vuoden jälkeen."

"Näillä näkymin meillä on kuitenkin ihan hyvä keskikaista, eikä heikennys viime vuoteen ollut Paajasen myötä niin raju kuin pelkäsin."

Ellei Hirvonen aloita laidalla, ei tuonne oikein pelintekijää enää keskikaistalle mahdu. Täten sinne pitäisi mielestäni hankkia kaksi pelintekijää laidoille. Saariselle jatko sekä se @Hattu ehdottama Bracco, niin yhdessä näiden keskushyökkääjien kanssa tulisi todella vakuuttava kokonaisuus.
 
Viimeksi muokattu:

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika vahva suoritus löytää mitään "huonoa" kahden vuoden soppareista Koivistoiselle ja Paajaselle. Nyt korkki kiinni.
Eikös se ole perinne tällä palstalla meidän osiossa, että aina pitää pystyä kaivaa ja löytää jotain negatiivistä. Pyrin siis vain noudattamaan niitä perinteitä :)
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paajasen tulo vaan muutti omaa näkemystä, mutta kun hän oli saatavilla, niin ilman muuta piti ottaa. Itse tykkään, että jengissä on yksi tuollainen Broadhurstin tyylinen jakokone ihan ylivoimaa ajatellen. Väänänen on duunarisentteri, Paajanen on duunarisentteri, Koivostoinen on jopa raumalaisten mielestä ennen kaikkea kahden suunnan tunnollinen sentteri.

Paperilla juuri noin. Käytännössä pelisysteemi aka koutsi sitten kuitenkin saa näistä asioita irti. Löytyy parivaljakko-komboja, uusia ulottuvuuksia pelaajan kyvyissä ja kehitystä.

Paajanen on mun papereissa tärkeä kun ajatellaan miten Ville tulee rakentamaan joukkueen johtajistoa. Ai että kun Sallinen vielä saataisiin tohon. Koivistoinen on varmasti nälkäinen kehittymään enkä näkisi mahdottomaksi että saataisiin taitosena kaverista irti.

Ja hei, mikseipä sitä syöttökonetta voisi olla laidalla?

Nälkäinen, työtätekevä ja taisteleva luistelulauma (mahdollisuus upgreidata keväällä rikollisiksi @tant gredulin huom). Näin mä näkisin nyt.
 
J

Just-Ice-Hockey

Niin, siis miltsin halvempi kuin toissa kauden jengi, jos viime kausi oli se, mikä nyt päättyi Lukon mestaruuteen. Silloinhan meillä oli niinkin edullisia pelaajia kuin Turunen, Paajanen, Kangasniemi, M. Keränen, J. Järvinen, Motin, Sallinen, Kousa ja Saarinen ekan kauden soppareilla (eka kausi yleensä aina vähän kalliimpi kuin seuraavat), Engren, Petrell...

Tuon kauden lopussa maailma muuttui aika paljon, eikä varmasti ihan silmänräpäyksessä palaudu takaisin.

Mä nappaan tuosta ekan kauden kalliudesta kiinni. Mitään absoluuttista faktaa tai agentin sanaa minulla ei ole tähän antaa. Olen kuitenkin jossain vaiheessa työuraani ollut vähän tekemisissä pelaajasopimusten kanssa. Valtaosa sopimuksista oli muista lajeista, eikä yksikään ollut liigasopimus, vaikka jääkiekkosopimuksia joukossa jokunen oli. Pointtini kuitenkin siinä, että käytännössä kaikissa minun käsissäni käyneissä useampivuotisissa sopimuksissa palkka pysyi samana tai nousi loppua kohti.

Joukkueen halventuminen noinkin rajusti mennee varmaan pitkälti koronan ja siitä johtuneiden tinkikierrosten piikkiin. Voisin itseasiassa kuvitella, että Roni Ahosen sopimus näyttää tällä hetkellä verrattain poskettomalta, jos kaikkia IFK:n joukkueen diilejä pääsisi kurkistamaan.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös