HIFK kaudella 2017–2018

  • 592 737
  • 2 296

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tyrväinen tarvitsee rinnalleen ehdottomasti jonkun kovemman sepän kuin Petrell/Ahtola.
Vai tarvitsisiko Petrell/Ahtola rinnalleen jonkun kiekollisemman sepän kuin Tyrväinen?

Niin tai näin, tämän kiekollisten pelaajien puutteen on havainnut melkein kaikki. Nybis taas istuu sormi perseessä ja on sitä mieltä että jengin kasaus on aivan huippuluokkaa. Eiköhän se keksi kohta vaihtaa valmentajaa, panostus joukkueeseen on kuitenkin ollut niin kova että tulosta on tultava.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybis taas istuu sormi perseessä ja on sitä mieltä että jengin kasaus on aivan huippuluokkaa.
Minä taas väitän edelleen, että Tomppa istuu ''sormi perseessä'' sen takia, että hän on ajanut itsensä sellaiseen nurkkaan, ettei kukaan huippupelaaja enää halua tulla HIFK:n. Uskoisin TomTomin painavan duunia ihan riittävästi, mutta ei kukaan hyödy siitä mitään, koska Tomppa ei osaa tehdä niitä hommia mitä varten hänet on palkattu.

Eli vaikka Tomppa lisäisi työpanostaan, ei se vaikuttaisi mihinkään. Ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto on vaihtaa urheilutoimenjohtajaa. Sekin olisi ainoastaan laastari, kun muu johto ja omistus on mitä on.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eli vaikka Tomppa lisäisi työpanostaan, ei se vaikuttaisi mihinkään. Ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto on vaihtaa urheilutoimenjohtajaa. Sekin olisi ainoastaan laastari, kun muu johto ja omistus on mitä on.

Toisaalta taas on otettava huomioon se, että harvemmin siellä "johto/omistus" esimerkiksi yksittäisiin hankintoihin puuttuu, ellei ole kysymys jostain isommasta hankinnasta (Peltonen-case).

Eli vaikka torni kaipaisikin kunnon tuuletusta, niin kyllä tosiaan Nybondas on ihan itse solmunsa solminut. IFK pitäisi olla haluttu paikka, eikä sellainen että saadaan tänne pelaajia vaan ylihinnalla (nyt en tarkoita Malista, koska Nybarista huolimatta en kyllä usko sitä 250k€ millään).
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Juuri näin. Kyllä näiden pelien perusteella näkee eron valmennuksessa, mutta minkäs voit kun joukkue on koottu ilman käsiä. Joku voi luulla, että hitaus johtuu kovasta treenistä, mutta fakta on, että muutkin joukkueet treenaavat. Jalkoja, ts. nopeutta joukkueessa on vain muutamalla, käsiä vielä harvemmalla. Ja joukossa on pelaajia joiden ajatus-/oivallusnopeus ei ole Liiga-tasoa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mietin jo eilen, että olisi hyvä saada Susijengi-koutsi pukuhuoneeseen kertomaan siitä, miten uskotaan omaan tekemiseen ja pelataan loppuun asti. Ja nyt törmäsin sopivasti frendin seinällä artikkeliin, jossa Dettman avaa näkemyksiään valmentamisesta.

”Tämähän on ammattiurheilun ongelma. Raaimpia esimerkkejä tästä suomalaisessa urheilussa on ollut Jokerit aikoinaan. Ne aina vaihtoivat valmentajaa, jolloin kukaan ei saanut selville, minkälainen kykyrakenne pelaajilla on.”

Tästä juttuun kokonaisuudessaan.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Valitettavasti eilinen matsi oli juuri sitä mitä pahimmissa uhkakuvissa itse pelkäsin ja täällä on pelätty koko kesän. Joukkueesta puuttuu johtajia. Kapteenina surffaa edari, jonka viimeiset kunnon pelit olivat 2011. Paras pelaaja on finninaamainen ikäluokkansa maailman ykkönen. Taito- ja johtajuuspuute tulee esiin selvästi, jos katsoo mistä viimeaikaiset hankinnat on tehty. KooKoo (O'Connor, Malinen, Haataja), TPS (Thorell, Ahtola), Ilves (Salmela), Pelicans (Tyrväinen), Amerikan yliopistosarjat (Kaski) ja Ruotsin/KHL:n ynnämuuta tason joukkueet (Eronen, Laakso, Petrell, Varakas) eivät ole aivan ensimmäisiä tarjoamaan liidereitä stadin kirkkaisiin valoihin. Joukkue oli eilen juuri näiden sankareiden osaamisen summa. Sääliksi käy esim. Raskia, joka oli eilen aivan hukassa.

Toivottavasti Finley ottaa joukkueen reppuselkään ("Help me Obi-Wan Kenobi you are our only hope"), koska puolustus on aivan järkyttävässä jamassa tällä hetkellä. Joku Kaski vetelee kiekot seinille paikasta kuin paikasta. Toista oli Murphy/Rafalski/Marek aikaan, jolloin puolustus tuki hyökkäystä ja oli vaarallinen. Sääliksi käy kelpo maalivahteja, kun Salmela ja Kaski pistävät kiekkoja omaan maaliin. Taistele siinä sitten.

Selin/Pikkarainen eivät tulevalla kaudella ehdi näkemään Helsingissä lunta kuin jäähallien takapihalla. Syyttömiä he ovat tähän tilanteeseen, mutta bussin alle he kuitenkin joutuvat. Ehkä jo sunnuntaina...?
Tässä on paljon totuuksia piilotettuna:
UTJ ostaa ensin heikommalta (KooKoo) heidän parhaat (Malinen, O'Connor) pois, kuvitellen niiden olevan upeita hankintoja ja yleisön innostuvan. Samalla hän heikentää yhden kilpailijan. Sitten vielä ostetaan Haataja, kun yleisö toteaa, että olisi mieluummin ottanut hänet ja tämä osin mielistelynä, onhan hän ex-IFK ja suosikki. Seuraava liike onkin hankkia toinen vastaava (Ahtola) Turusta, heikentäen vähän samalla TPS:ää. (Rahkeet ei riitä heikentämään kaikkia joukkueita - ei ainakaan Tapparaa. Se tulisi liian kalliiksi). Ahtola, joka eli ketjukaveristaan. Otetaan vielä Thorell, joka on viime kaudella ollut hyvä. Siinä saadaan ulkomaalaisuutta toisesta maasta (kun Grillfors lähti). Sama juttu Carlssonin kohdalla (onko näitä ikuisia lupauksia?), jonka joku SHL-joukkue varmasti olisi ottanut rahalla, jos olisi riittävän hyvä. Siihen vielä Petrellin lisäksi muutama paluumies (Varakas ja Laakso), niin yleisö on innoissaan. Miksei vielä Nummelin, Ruutu ja vaikkapa Jokinen. Minusta ainakin tuntuu ettei IFK:ssa ole ketään scouttaukseen kykenevää. Värvätään mitä ihmeellisimmillä kriteereillä pelaajia, silmät kiinni, toivotaan-toivotaan tyylillä. Ja joka vuosi eri asioita painotetaan, ilman mitään punaista lankaa.
Ensin senttereitä, muttei laitoja eikä pakkeja, sitten pakkeja, sitten laitureita ja tänä vuonna teema on jobbarit ilman käsiä. Ikinä ei tasapainoista joukkuetta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Luulisin tässä ketjussa olevan jo kaiken tarpeellisen HIFK:sta vm 2017-18. Eilen olin katsomassa ensimmäistä kertaa punaisten otteita tällä kaudella ja ajattelin nyt lähinnä ajankulukseni laittaa muutaman pointin jengistä. Koska todellisuus on raadeltu keskustelussa auki, nostan esiin vain ja ainoastaan positiivisia asioita. Tuohan se nyt ainakin vaihtelua itsemurha-nailonköydellä-humppaan, kai?
  • HIFK menee nyt suoraan maalia kohti melkein aina kolmen hyökkääjän voimin.
  • Pelitavassa voi mielikuvitusta käyttäen aistia häivähdyksen Sheddenin kaudesta, josta itse pidin älyttömästi. Sattui ja tapahtui.
  • Suoraviivaisen maalille ajamisen seurauksena väistämättä syntyvä vastahyökkäysuhka lienee aika helposti korjattavissa? Eilen Brynäs käytti tätä asetta koko ajan ja ratkaisi pelin sillä.
  • Puolustajat nimeltä O'Connor ja Eronen tuskin voivat enää huonommin pelata. Eli suunta on vain ylöspäin, tai elämme jotain rinnakkaistodellisuudessa olevaa painajaista.
  • Oliwer Kaskessa on jotain. Piilevä potentiaali, lateboomer, tai mitä tahansa, jota en nyt ehkä kirjallisesti osaa pukea ymmärrettävään muotoon. Tästä kaverista voi tulla vielä Liigaa dominoiva puolustaja.
  • Jääskä lyö itsensä läpi tällä kaudella. On luultavimmin HIFK:n paras pelaaja verrattuna suhteessa odotuksiin. Tai miten sen nyt haluaa ilmaistakaan.
Lopetan positiivissävyisen HIFK-uutisoinnin näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai tarvitsisiko Petrell/Ahtola rinnalleen jonkun kiekollisemman sepän kuin Tyrväinen?.
Tässäpä se hyökkäyksen dilemma pähkinänkuoressa. Jos laiturit ovat enemmän duunariosastoa, niin silloin sentterin pitäisi olla kiekolllista kärkeä, muuten laadukkaita maalipaikkoja luodaan liian vähän. Nybari on kyllä huikea ukko. Nybari logiikka: Koska viime kaudella oli liiaksi kiekollisesti taitavia pelaajia, niin tälle kaudelle lähdettiin siitä, että joukkueen hyökkäys rakennetaan pelkästään duunareista. Ei oikeasti ole totta, miten urpoa päättelyä.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kävin katsomassa CHL-tilastot läpi sillä silmällä, että tukevatko tilastot kahden puolustaja sankarin peliotteita. Ja kyllä Eronen ja O'Connor: Kiikarit kaikissa muissa tilatoissa paitsi plus/miinus-tilastossa: Eronen -4 ja O'Connor -3, Hienoa vastuunkantoa. Ei ole ollut kyllä mikke max poksillakaan mitään annettavaa joukkueelle kiikarit ja -5. Nöyrää joukkueen eteen pelaamista kertakaikkiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Keräsen Janne Jatkoajan arvioissa 5 parhaan laitahyökkääjän joukossa. Allekirjoitan täysin. Olisi ollut saatavilla, mutta ei kelvannut. Ainostaan HIFK:n pelaajista mahtui 5 parhaan joukkoon viidenneksi Tyrväinen keskushyökkääjä kategoriassa. Vaikka nämä ovat osittain makuasioita, niin aika ohkaisesti suuren pelaajabudjetin joukkueelta. Maalivahti nyt on kuitenkin Top1 maalivahti, mutta kun muu joukkue on keskinkertaista skeidaa, niin ei se paljoa auta.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nybari on kyllä huikea ukko. Nybari logiikka: Koska viime kaudella oli liiaksi kiekollisesti taitavia pelaajia, niin tälle kaudelle lähdettiin siitä, että joukkueen hyökkäys rakennetaan pelkästään duunareista. Ei oikeasti ole totta, miten urpoa päättelyä.

Tämä on kuin toisinto Paskansyöjän ensimmäisen kauden jälkeen, kun kiekolliset virtuoosit ala Granlund, Tyllerö, Hirso ja Janne Pesonen korvattiin Perraultilla, Luttisella, Talajalla, Sailiolla ja Pakarisella. Hyvin meni! Oksettava paska tuo Nybondas. Keklu rakensi mestaruuden 1998, Kari Jalonen meltdownin partaalta 2011. Nybondas ei ole molarihankintoja ja Mikke Granlundin ryöstöä lukuunottamatta muuta kuin tuhonnut seuraa.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Tämän kauden jengi on niin päin vittua kasattu, ettei sillä ole mitään edellytyksiä pärjätä. UTJ on polttanut sillat vähän joka suuntaan ja seura suorastaan työntää luotaan kaikki vähänkin potentiaalisemmat pelaajat. Tämän vuoksi myös Malisen kaltaisille perusjyrille joudutaan maksamaan Liigan kärkiliksoja.

Nybari ulos ja vitun äkkiä, niin ehkä kausi 19-20 on vielä pelastettavissa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Jos ja kun IFK:hon ei ole tällä(kään) hetkellä yhtään imua pelaajamarkkinoilla, niin kannattaisi/olisi kannattanut kyllä panostaa scouttaukseen ja ihan kotimaan alemmista ja juniorisarjoista katsella potentiaalia. Kyllä siellä kaikkiin liigajoukkueisiin on imua vielä, tryoutille vaan. Ei tarvisi esim. pakki sentterinä pelailla jo tässä vaiheessa, tai maksaa samoista (olemattomista?) tehoista maltaita. Ja ehkä tärkein, pelaajilla olisi halu eteenpäin. Lakki kouraan vaan ja duunia jollain muulla tavalla sitten, eikä aleta rahalla paikkaamaan keskitasoisia pelureita, tai kierre on valmis.
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Nybari logiikka: Koska viime kaudella oli liiaksi kiekollisesti taitavia pelaajia, niin tälle kaudelle lähdettiin siitä, että joukkueen hyökkäys rakennetaan pelkästään duunareista.
Eikä meillä edes ollut kiekollisesti taitavaa joukkuetta. Aaltonen joo, mutta sopivaa sentteriä ei koskaan hankittu rinnalle.
Yleensä joukkue, jolta kukaan ei odota mitään voi lähteä kauteen mustana hevosena ilman suuria paineita. Mutta ei HIFK. Ennustan meille toista perättäistä vuotta, jolloin maalaisserkut tulevat Nordikselle viihtymään samaan aikaan kun meidän organisaatio on sekaisin jokasuhteessa. On hyvin mahdollista, että Selin tulee saamaan potkut ja todellinen syyllinen jatkaa seuran alasajoa kuten tähänkin asti. Menestyvä HIFK näyttää tällä hetkellä todella kaukaiselta haaveelta.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksi CHL-ottelua nähneenä on käynyt selväksi että HIFK:n kauden 2017-2018 joukkueessa on selkeä fyysisyyden puute puolustuksessa. Oheinen sekin tiedostaen että Finley liittyy pelaavaan kokoonpanoon myöhemmin. Joukkueen puolustus on ainakin näissä kahdessa pelissä ollut huomattavissa vaikeuksissa fyysisessä pelissä ja osa pelaajista ennakoi ylivarautumisella pelitilanteissa lähestyvään kontaktiin. Jos Laakso on pitkään poissa, korostuu edellä todettu.

Mielestäni skouttausosaston on reagoitava puolustuksen puutteisiin ja hommattava vaikka AHL:stä jämäkkään puolustupelaamiseen kykeneviä pelaajia. Liigassa on monta luisteluvoimaista joukkuetta ja heiltä on saatava vauhtia pois omalla puolustusalueella.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Joka vuosihan tämä ollaan nähty verotiedoista ja ne ovat faktaa.

Odotellaan verotietoja. Niistä viimeistään se ilmenee.

Kuten jokunen kirjoittaja onkin jo todennut, verotiedoista ei ilmene säätiöitettyjen varojen määrää. Lisäksi verotiedot taitavat olla vuosikohtaisia ja palkat tietenkin kausikohtaisia, joten ei näitä ihan helpolla pysty tarkistamaan ja vertailemaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Puuttuu ykkösketju kokonaan sekä lähes koko pakisto tulisi uusia kertarysäyksellä. Tällainen on Helsingin IFK vuosimallia 2017-18. HMV. Harmi homma, että Carlsson on hommattu täysin liian suureen rooliin, hyvin Elkinsin tyylinen pelaaja joskin ainakin tällä hetkellä ottaisin sata kertaa sadasta Elkinsin ennen tätä ruotsalaista. Joka tapauksessa vahvaa suorittamista karavaanarilta jälleen kerran, miten se onnistuukaan vuodesta toiseen tuhlaamaan rahat paskaan tuohon malliin...
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin. CHL on siis takana ja nuo kesällä esillä olleet huonot aavistukset joukkueen tilasta alkaa realisoitumaan. Joukkue on pahasti vajaa, hyökkäyksen taitovaje on karmea eikä pakistokaan aiheuta mitään riemunkiljahduksia. Jos joku on nähnyt kentällä punaisen langan niin joku pelipaita siellä on varmaan purkautunut, peliesityksistä tuo lanka ei kyllä ole lähtöisin.

Vahvasti epäilen että tämä paska on osittain viime kesän seurausta. Jengi oli vuosi sitten niin vajaa että tammikuussa hankittiin paniikissa pelaajia. Pahoin pelkään että tuolloin ehtona oli myös diilit tälle kaudelle, siispä saamme nauttia Malisen ja O'Connorin esityksistä myös nyt. Mitään järkeä noita ei nimittäin olisi ollut hankkia. Tai oikeastaan, ymmärtäisin nuo hankinnat jos Varakkaan ja nyrkkeilysäkin tilalle olisi tullut taitoa. Mutta kun ei tullut. Tämä joukkue on aikamoinen pohjanoteeraus josta korkeintaan joku Pena voisi olla konupäissään ylpeä.

Ihmettelen jos joku HIFK:n johdosta ei kyseenalaista Nybondaksen kompetenssia ja sitä mukaa jatkoa. Nyt on vedetty kaksi kautta rosteriin osalta aivan vihkoon. Ei järjen hiventä joukkueen kasaamisessa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Toi nähty viimeisin CHL-peli oli niin aneemista menoa, että toivoisi koko kauden jo samalla loppuneen ja rosterin tyhjennystä. Mutta pitäisikin ensin kestää koko kausi, ennen kun se loppuu oikeasti, huh huh. (Ex-)Divarijengit voitetaan ja joku Pelicans, kärkijengit vie kuin litran mittaa. Sijoitus jälleen "ynnämuut".
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Jos jotain positiivista haluaa nähdä niin lähes joka CHL pelissä on jonkin sortin mylly nähty, eilisessä pelissäkin olisi useampikin kaveri ollut valmis pudottamaan hanskansa jos puhelin olisi soinut.

Mutta sitten itse joukkueeseen, puolustus on tosiaan se meidän heikko kohta, kyllä nuo kulmikkaat hyökkääjät sen kiekon pari-kolme kertaa hakkaa häkkiin kunhan vain pakit saisi kiekon omista ylös. SIellä pitäisi olla kiekollista taitoa Erosen ja Connorin verran vaikka Heiskanen ei pelaisikaan. Mutta samalla ko. kaverit on täysiä lapasia kun pitäisi puolustaa. VV on sitten luku sinäänsä, olen koko miehen uran pitänyt tätä aivan yliarvostettuna pelaajana, en tajua miten mies sen tekee mutta jotenkin on onnistunut luomaan maineensa paljon parempana pelaajana kuin mitä on. Pelkäänpä että liksa on sen mukainen.
Oikeastaan Kaski on ainoa valopilkku tuossa puolustuksessa.

PItäisi siis uusia koko alakerta, mitä ei tietenkään voida tehdä tässä vaiheessa.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos jotain positiivista haluaa nähdä niin lähes joka CHL pelissä on jonkin sortin mylly nähty, eilisessä pelissäkin olisi useampikin kaveri ollut valmis pudottamaan hanskansa jos puhelin olisi soinut.
Ei saatana, vieläkö näitä on. Pakko olla jonkun sortin läppä.

Jos nyt tosissasi olit, niin kyllähän se lähtökohta on että joukkue olisi edes joten kuten peleissä mukana, mieluummin toki skabaamassa voitoista. Mutta jos muna nousee pystyyn joistain 3 sekunnin myllyistä niin huhheijaa.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on budjetoinut ensimmäisenä Liiga-seurana kautta aikojen 10 miljoonaa euroa alkavan kauden kuluihin. Viime kaudesta HIFK:n kulut ovat kasvaneet miljoonalla eurolla.
HIFK ja Kärpät isoimmilla satsauksilla kauteen 2017–18 | Uutiset | Liiga

Varmaan mennyt suoraan pelaajabudjettiin.
Tuossahan nuo pelaajabudjetitkin on. Tuo miltsi menee varmaan osittain viimekauden valmentajille. Mistä johtuu muuten IFK:n kulurakenne, jossa kulut ovat yli 2 miljoonaa euroa Tapparaa suuremmat, vaikka pelaajabudjettien ero on 550 000? Onko siellä jotain voitelurahaa kaupungin suuntaan halliin liittyen vai mistä on kyse?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös