HIFK-Jokerit 22.1

  • 18 432
  • 178

nicstu

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja Maajoukkue, pääkaupunkiseudun joukkueet
Mitä ihmettä jengi valittaa Sakesta?
Kuinka monta maalia Sakke on päästänyt viime otteluissa (Apen tulon jälkeen?)
 

Eldritch

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vakiolle

Olet täsmälleen oikeassa. Itse asiassa täällä ovat HIFK-fanitkin asiaa jo päivitelleet – tosin enpä ihmettele, jos et ole kaikkia HIFK-ketjuja jaksanut kahlata läpi.

Penan suuri visio viime keväältähän oli seuraavanlainen: kaksi ketjua tähtiä ja kaksi ketjua kehityskelpoisia nuoria. No, se on ihan hyvä suunnitelma, mutta jotta se toimisi, pitäisi ensiksi ostaa (tai ainakin säilyttää) ne kaksi ketjullista tähtiä. Kun syksy vielä alkoi hyvin, Pena myhäili kaksi kuukautta, ja sitten kun asiat alkoivat mennä metsään, oli liian myöhäistä reagoida. Tulos: nyt meillä on typerin mahdollinen joukkue: neljä ketjullista keskitason liigajyriä ja kaksi ketjullista lupaavia nuoria.Mälkiän loppuaikoina Joonas Vihko oli todellakin ainoa nuori pelaaja, jolla oli nelosketjua suurempi rooli joukkueessa. Apen ensimmäisissä otteluissa nuoret saivat tilaa, mutta tämänpäiväinen kokoonpano on taas huolestuttavaa paluuta Mälkiän meininkiin.

Joitakin asioita on tämän kauden HIFK:n peluuttamisessa vaikea ymmärtää. Miksi ihmeessä esimerkiksi Kuhta pelaa koko ajan kahdessa ensimmäisessä kentässä suurin piirtein samalla pistesaldolla, jonka Kimmo Salminen ja Toni Häppölä ovat raapineet kokoon kolmos-neloskentän peleillä. Toni Mäkiahon (1+7) touhu on joka osaltaan säälittävää – tehotonta, halutonta tai sikailevaa – mutta silti mies aina pelatessaan ohittaa enemmän maaleja takoneet Grünnin (5) ja Pikkaraisen (7). Muutenkin kyseenalaistaisin koko junnut yhdessä ketjussa, konkarit toisessa -ajattelutavan. Sillä tavalla syntyy vain nelosketjuja, ei ykkös- ja kakkosketjun yksilöitä. Esimerkiksi Dahlman, Salmelainen ja Santala ovat Hämeessä kasvaneet miehen mittoihin juuri tätä kautta.

Rajalan peliajan takana täytyy puolestaan olla samat tahot, jotka tappoivat JFK:n – niin kummallista se on. Outoa on sekin, että Lindfors on ainoana maalivahtina ollut koko kauden HIFK:ssa, vaikka sekä Riksman että Strömberg ovat esittäneet parempia otteita.

Menihän se Jokerien omat pojat -projekti käsille, mutta hieman eri tavalla. Silloin jokerileirissä huomattiin nuoren joukkueen menestys ja vetovoima riittämättömäksi ja alettiin ostaa tilalle oikeita konkaritähtiä. Meidän Penan reaktio puolestaan oli ostaa tilalle Scinssonsia, Paappasta, Lehtosta... Seppoa en hauku, koska kuten saldot kertovat, mies on ollut hyvä hankinta. Oikeita vahvistuksia alettiin saamaan, kun muut joukkueet alkoivat luopua taloudellisista syistä omista ylipalkatuista jätkistään.

Itse kokeilisin vaikka seuraavanlaisia ketjuja hyökkäyksessä:

Vopat – Seppo – Pikkarainen
Salminen – Cipruss – Vihko
Kuhta – Häppölä - Moger
Kortelainen – Hirschovits – Nielikäinen
Grünn
 

muropakkaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä taas ihmettelen miksi täällä valitetaan Rajalasta!? Kyllähän Poro mahtuu aivan kevyesti nykyiseen kokoonpanoon ja se taas ei ole hänen vika!! Kaiken lisäksi Porossa on potentiaalia parempaan, toisin kuin Paulissa tai Akissa!! Miehen +/- saldo on tasan 0 eli Zidlickyn ja Lehtosen kanssa ainoat jotka eivät ole miinuksella puolustajista!!!! Ja montako typerää jäähyä hän on ottanut?? Aivan ei yhtään!!!
 

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vakio,eihän nuorennusleikkaus tarkoita sitä että joka ketjussa on junnu pelaamassa ,vaan että joukkueeseen(ketjusta riippumatta) otetaan normaalia enemmän junnuja ja pannaan vanhoja pihalle .Ja minusta aika monta junnua on päässyt kokeilee ja aika moni pelaa illasta toiseen eli leikkaus on tehty ja onnistuiko se niin nähdään vuoden parin päästä jollei joku leuaton(tai muu moneyman) osta niitä sitä ennen..........


ps.Jaku menen Hadankkaan noin klo17.14
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jokerit tänään:

21 Jamie Ram, Maalivahti
32 Kari Lehtonen, Maalivahti AK

1. kenttä
22 Kari Haakana, Vasen puolustaja AK
66 Tom Koivisto, Oikea puolustaja AK
15 Antti Törmänen, Vasen laitahyökkääjä AK
20 Petri Pakaslahti, Keskushyökkääjä AK
55 Pavel Rosa, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
2 Ari Vallin, Vasen puolustaja
6 Ilkka Mikkola, Oikea puolustaja
44 Niko Mikkola, Vasen laitahyökkääjä
14 Antti Aalto, Keskushyökkääjä
39 Frank Banham, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
77 Rob Cowie, Vasen puolustaja
12 Alex Brooks, Oikea puolustaja
29 Jussi Pesonen, Vasen laitahyökkääjä
42 Tuomo Ruutu, Keskushyökkääjä
26 Teemu Laine, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
4 Tuomas Luotonen, Vasen puolustaja
7 Olli Malmivaara, Oikea puolustaja
11 Tomek Valtonen, Vasen laitahyökkääjä
27 Mikko Ruutu, Keskushyökkääjä
13 Teemu Sainomaa, Oikea laitahyökkääjä
 
Viimeksi muokattu:

turre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tänään

Vaikka en suuri Cipruss fani olekkaan niin mies tekee pinnoja tasaiseen tahtii ja ehkä tällä kaudella enemmän kun lasikäsi,lasijalka lasi,lasi,lasi Peltonen
Kyllä ifk faneja veetuttaisi kun 1,5 milj???kaudessa tienaava ville istuis jatkuvasti katsomossa sairastamassa.
näyttää siltä että Peltosta ei kannata porukkaan palkata kun on niin loukkaantumisaltis (parhaimmillaan erinomainen pelaaja)

Ei Juuso jaksa samalla tasolla montaa peliä peräkkäin, parempi et me "asiantuntijat" annamme valmennustrion päättää ketä maalilla pelaa. (emme edes tiedä kaikkia syitä miks esim. Sakke tänään pelaa, onko loukkaantumista yms. syytä)
Mä luotan et jokainen veskari on voittava maalivahti kun kenttäpeli toimii.
Jyp pelissäkin olis pinnat tullu himaan jos 20 min yv:llä pelaaminen olis toiminut, ei siinä pidä veskaria syyttä jos 1 maali menee (tosin se oli helpohko)mutta vastaavasti Sakke pelasti muutaman mahdottoman, paskaa käteen sellasille joka toisin väittää.

Jokereilla kuitenkin tällä kaudella 2 veskaa molemmat parempia ku ifk:n
eli tänään menee pinnat narreille tuloksella 1-3

toivottavasti olen väärässä

ps. Nielikäinen pysyköön ...... no ollaan nyt sanomatta
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Meidän pojat (keski-ikä 32) jyrää!!!

Ensinnäkin muropakkaus: Mitä vikaa Poro Rajalassa on?????? Kysytkö tosissasi. Oletko valmistautunut ihan jääkiekkoilulliseen vastaukseen. Totean, kuten Sakestakin, että ei mitään henkilökohtaista Poroa vastaan. Jos Poro pelaa hyvin, niin erittäin welcome joukkueeseen. Mutta mikä huonoa?

Ensinnäkin ihan perustason peli eli pakin päähomma: puolustaminen. Poro on heiveröinen eikä saa pidettyä omaa maalinedustaa puhtaana. Lisäksi hän on todella helposti kierrettävissä ottaessaan hyökkäystä vastaan. Olithan Jyp-matsissa, jossa Ton, Chlubna ja Kulonen kiersivät Poroa kuin merimerkkiä? Ahmakin on ihan heittämällä Poroa parempi tässä...kunhan tajuaisi olla peruuttamatta omaa veskaria kumoon.

Sitten Poron pelisilmä(ttömyys). Mies on useimmiten väärin sijoittunut molemmissa päissä. Jos vastustaja saa ns. 2-1 hyökkäyksen Poroa vastaan, Poro joko a) heittäytyy liian aikaisin mahalleen, jolloin hänet kierretään ja annetaan syöttö kaverille tai b) liimaa liian aikaisin jommankumman kavereista kiinni, jolloin toinen jää kokonaan vapaaksi. Vertaapa esimerkiksi RP Lehtoseen. Hidashan se on, mutta osaa tehdä kaikkensa, että kahden hyökkääjän aika ja tila käy aika ahtaaksi. Tässä asiassa Toni Lydman oli parasta, mitä Suomen liigassa on nähty. Eleetöntä, lähes shakkia muistuttavaa tilan pois pelaamista....

Poro oli ennen kaiken tämän paikkaukseksi kohtuullinen hyökkäävä pakki. Nyt ei suju sekään. Tarkkaile Poroa yv:ssa viivamiehenä. Mitään ei tapahdu, ei tule laukauksia, hyvä kun pysyy kiekko lavassa. Ja sijoittuminen? Kun av-joukkuee saa kiekon ja pelaajan mailan asennosta näkee, minne hän laittaa rännikiekon, on Zeta jo matkalla sinne päin viivaa, mistä kiekko tulee ulos. Ja onnistuu usein pysäyttämään sen. Mitenkäs Poro? Lähtee esimerkiksi viivaa SISÄÄNPÄIN eli pakkipariaan kohti, koska menee vaistomaisesti kohti kiekkoa/kiekollista pelaajaa. Ja sitten kiekko onkin jo rännissä ja menee Poron ja laidan välistä (väliä tuolloin 30 metriä) kohti omaa maalia.

Että tämmöinen tuo meidän Poro. Jos olisi lähtenyt sinne Ässiin esimerkiksi silloin, kun oli mahdollisuus, olisi voinut tehdä itsestään liigatason pakin. Pk-seudun joukkueissa näin ei tapahdu koskaan.

Sitten se Vakion mainitsema meidän pojat -projekti. Tietenkin siinä käy niinkuin näissä yleensäkin eli ihmeitä ei tapahdu. Junnuilla (tai tarkkaan ottaen edellisen kauden A-junnuilla) ei voida joukkuetta rakentaa. Suurin moka oli kuitenkin sen ykkössentterin/ketjun puuttuminen. Jos Caloun olisi jäänyt, jos Bednar olisi jäänyt ja jos Peltonen olisi tullut....nimet voi vaihtaa vastaaviin stuntteihin, joita Pena lupasi....niin meillä olisi ollut ykkösnyrkki, Mäkkäri, Kuhta ja Kölli -tyyppinen kakkonen ja junnut olisivat siinä siivellä kolmosessa ja nelosessa saaneet kasvaa rauhassa. Jos HIFK olisi menestynyt tällä skenaariolla, olisi Pena kehunut, että katsokaa nyt, nuorennettiin joukkuetta ja silti tuli mitali...Asiaa enemmän tuntevat olisivat tienneet, että ykkös/kakkoskentät + puolustus + ykkösveska pelasivat mitalin meille. Näin aina. Maan paras junnujen kasvattaja on edelleen TPS. Jos meille (tai Narreille) olisi heitetty pari vuotta sitten Kiviharju, Tuokko, Vahalahti & kumppanit, niin pojat olisivat kaukana nykyisestä tasostaan. Maan kakkonen on HPK. Muut voivat mennä nurkkaan häpeämään.

Kumpikaan stadin joukkueista ei osaa eikä jaksa olla kasvattaja/kouluttajaseura. Tai Jokerit osaisi niin kauan kuin sillä on Westerlund rivissään. Täällä pitää tapahtua ja nopeasti, täällä saa kenkää valmentajat ja Calouninkin tasoiset pelaajat! Jumalauta, löytyykö Suomesta toista niin typerää seuraa kuin HIFK, joka antaa kenkää Calounin tasoiselle pelaajalle? Siis Calounin tasoiselle? Kamoon, olkoon vähän vaikea, mutta tällaisen tyypin viihtyvyyteen kannattaa vähän satsata. Ei se Nykäs-Mattikaan ollut mäkimaajoukkueen helpoin kaveri, mutta kyllä kelpasi silloin, kun mitaleja piti saada.

Meidän pojat -projektissa Narrit ovat kuitenkin hitusen meidän edellä. Sainomaa-Laine-Valtonen-Mikko Ruutu......hyvin ovat menneet eteenpäin, mutta pääosaa ei ole luvassa kyllä kenellekään. Jos Narrit eivät saa nyt mestaruutta, niin perinteinen Hjalliksen iso luuta lakaisee Aallot, Rosat, Banhamit, Törmäset sun muut pois - ja mitä tilalle? Aivan. Valmiita tähtiä ja uutta matoa koukkuun.

Ja jos täällä on vielä joku, joka ynnäilee pisteitä pleijareihin HIFKille, niin juna meni jo.

PS. HIFKissä, niinkuin muissakin seuroissa, on myös aina käynnissä jonkunlainen "likainen" peli. Se on nyt aika kuumaa ja se välittyy myös kentälle. Hyviä kysymyksiä nämä miksi Kuhta ja Kölli pelaavat? Ja Sakke? Sanotaanko vaikka näin diplomaattisesti, että heillä on pari sellaista ässää hihassaan, mitä esimerkiksi Pasilta, Honkaselta, Lambergilta ei löydy...
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Jaahas. Puolustuksemme todellinen pelote (nimittäin omille faneille) Vallin - I. Mikkola saavat jatkaa parina, tosin tällä kertaa kakkosparina. Eiköhän sitä yv- ja av-aikaa kuitenkin Mikkolalle kerry tänäänkin ihan riittämiin. Miksi hemmetissä Malmivaara on nelosparissa? Poikahan sopisi kuin nyrkki silmään I. Mikkolan paikalle kakkospariin. Vahtimaan Vallinin mahdollisia haahuiluja.

Teemu Laine näkyy palanneen kokoonpanoon. No tuleepa ainakin liikettä kehiin. Mutta Törmänen ykkösessä, en käsitä.

Lehtonen aloittaa maalissa (toivottavasti myös lopettaa :D ).
 

muropakkaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JHAG:

Olin kyllä jyppi matsissa ja eikä Poro sen pahemmin hukassa olleet kuin muutkaanja niistä heittäytymisistä, ainakin Jyp ottelussa pelasti varman maalin heittäytymällä!! Kieltämättä Poron laukaus on aika kehno, mutta oletko huomannut miten hän koittaa ylivoimassa Rafalski maisesti hiipiä takatolpalle?? Seuraappa sitä tänään! Harmi vain, että kiekon kanssa sählää jatkovasti Ciprus tai Kölli jotka eivät syöttöä saa millään aikaan!!
Muutenkin taklauksia, vaikkakin hieman kehnoja on Poro viime aikoina yhä enemmän koittanut jaella!! Ja kyllähän mies pesee mainostamasi Honkasen mennen tullen, jonka peli oli aivan hirveää katseltavaa!!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Muropakkaus

Meillä oli jyppiä vastaan 10 ylivoimaa. 8 ekaa pelattiin, niin että kentällä ei Rajalaa näkynyt. 1 pakki 4 hyökkääjää aina kerrallaan kentällä. Puolustajat olivat Zidlicky ja Kantor. Kun joku jyppiläinen sai aivan lopussa 2+2 min pääsivät Rajala ja Lehtonen toiseksi pariksi kentälle Alpon muutettua peluutuksen tavallisemmaksi 2 pakkia ja 3 hyökkääjää. Taktiikan muutos ottelun viime hetkillä harvemmin tuo tulosta, ei nytkään. Rajalan koko kauden saldo ylivoimapelissä on 0+0. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Rajala voisi onnistua. Toivotaan niin. Ehkä hän tosiaan hiipii kuin Rafalski juuri tänään ja onnistuu. ;)
 
Viimeksi muokattu:

pXi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, EPS
Vakiolle

Käsittääkseni puheet nuorennusleikkauksesta lähtivät liikkeelle viime vuoden toukokuussa,kun ensimmäinen n.25 pelaajan ryhmä julkistettiin,ja tässä rykmentissähän näitä nuoriksi luokiteltavia pelaajia oli 9-10 vauhkosien ja cipruksien seassa.Noista ajoista on tultu monen ärräpään kautta tähän päivään ja mikä on tulos nuorten osalta?Päin vastoin kuin aika helvetin moni muu asia tällä kaudella,tämä "nuorennusleikkaus" ei mielestäni täysin puihin ole mennyt.Tähän mennessä Penan kakaralaumasta eniten voiton puolelle jäävät Toni Häppölä,Ilkka Pikkarainen,Joonas Vihko,Carlo Grünn ja Kim Hirschovits.

Heistä tehokkain,Toni Häppölä,ylittänee tällä vauhdilla 20 pistettä runkosarjassa,mitä voidaan pitää hyvänä saavutuksena tulokkaalta nyky-HIFK:ssa.Myöskin Piku,Vihko ja Capo ovat kuuluneet terveinä ollessaan (tai poissa pelikiellosta) vakiokokoonpanoon suurimman osan kautta ja vaikka pisteillä ei vielä mässäillä,niin yritystä,tsemppiä ja vauhtia näiltä herroilta löytyy.Hirschovits valittiin nuorten MM-kisoihin ja myös hän on näyttänyt lupaavia otteita kentällä.Tosin kaikkia edellä mainittuja herroja on myös vilttiketju kutsunut tällä kaudella ja pieniä loukkaantumisia on ollut mutta vastapainona nuoret hyökkääjät ovat parhaimpansa mukaan yrittäneet paikata sitä aukkoa,joka kokeneemmalta kaartilta on jäänyt huomattavan usein täyttämättä.

Vastuukysymys onkin ollut esillä koko kauden sekä positiivisessa että negatiivisessa mielessä.Aluksi kaikki oli ihan mallillaan,pisteitä ja vastuuta tuli tyydyttävästi ja junnuilla peli kulki.Ajan mittaan kuitenkin kokeneen osaston jatkuva alisuorittaminen ei voinut olla näkymättä junnujenkin pelissä.Kun meiltä rytinällä putosi se junnujen tueksi kaavailtu pohja pois,niin kusessa oltiin/ollaan.Niin kuin Eldritch totesi "pitäisi ensiksi ostaa (tai ainakin säilyttää) ne kaksi ketjullista tähtiä".Meillä ei ole ollut niitä tasaisen kovan suoritustason "tähtiä",joiden kanssa ja vierellä junnujen olisi hyvä kasvaa pelimiehiksi.(Tämä siis ennen Sepon ja Vopatin hankintaa).Toisin sanoen - synkän loppusyksyn aikana - kasvuympäristö on ollut rankka nuorisolle.Ja niinhän se on,että kun ankarassa tappioputkessa pitää pakolla voittaa,niin kyllähän sitä aika jääräpäisesti näennäisiä nimimiehiä peluutetaan,olivatpa nämä kuinka jäässä tahansa,ja junnujen vastuu vähenee.Sitten taas valoisempien aikojen koittaessa joukkueeseen hankitaan kokeneita ukkoja lisää,jotka kyllä sulattavat muita konkareita ikiroudasta,mutta vievät toisaalta taas peliaikaa nuorilta.

Eli hieman nöyrtymään tässä nuorisopoliittisessa kysymyksessä ollaan viime viikkoina jouduttu,mutta täysin haudattu tätä projektia ei olla.Katsotaan mihin suuntaan Ape lähtee.

"Miinuspuolelle" jäävät Ville Viitaluoma,Teemu Kolehmainen,Mikko Ilkka,Turo Järvinen,Antti-Pekka Lamberg ja Matias Loppi.Näistä Lambergilla,Viitaluomalla ja Järvisellä jo pelkät loukkaantumiset ovat estäneet pitempi aikaiset näytöt edustusjoukkueessa.Matias Loppi on koko kauden tahkonnut KJT:ssä - hyvillä tehoilla kuitenkin.Kolehmainen ja Ilkka eivät Mälkiän aikana yksinkertaisesti mahtuneet puolustukseen - syystä tai ei - ja Kolehmaista peluutettiin hetken jopa hyökkääjänä."Miinuspuolella" en tarkoita,että ko. pelaajat olisivat huonoja vaan heidän näyttönsä vielä tältä kaudelta ovat vähäiset liigatasolta.Aikaahan tietysti heidänkin kohdallaan on.

Yhteevetona todettakoon,että hyökkäyksessä junnuja on saatu kaikesta huolimatta ajettua kohtuullisesti sisään.Puolustuksessa sen sijaan on hiljaista.Meillä kuitenkin on tulevaisuuden nimiä,kuten Kurvinen,Eskelinen,Lamberg,Ilkka ja Kolehmainen.Luotan siihen,että jo pelkästään ehjänä pysyessään näistä kavereista ainakin 2-3:sta tulee vielä liigatason puolustajia HIFK:n käyttöön.Suotavaa kuitenkin on,että kuka tahansa lupaava jannu meillä sitten ensi vuonna yrittääkin murtautua edustusjoukkueeseen,niin huomattavasti parempi "suojaverkko" heille on rakennettava ensi kaudelle.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti rasmus
Tämä matsi on mielestäni eräänlainen vedenjakaja IFK:n loppukautta ajatellen. Jos tänään tulee tappio on mahdollisuudet pleijareihin mielestäni erittäin heikot, varsinkin kuin viivan yläpuolella majailevat pelaavat voittavasti.

Tämä on totta. Jokerithan tavallaan autoi Jyppiä ja Ilvestä pitämään etumatkaa IFK:ta vastaan. Juuri ne 2 peliä, joissa toivoin Jokereiden voittoa ja se on harvinaista. No meillä on tänään Lindfors maalissa, niin pari helppoa menee varmasti. Täytyy vain toivoa, että ne venyy mahdollisimman pitkälle ottelun loppupuolelle ja IFK on tehny tarvittavat maalit siinä vaiheessa. TÄMÄ PELI ON PAKKO VOITTAA. Tehdään semmonen diili, että Jokerit voittaa runkosarjan ja IFK tulee kahdeksanneksi, niin saadaan jännä kevät.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
JUU JUU PXI MUTTA...

Pena voi kaiken taas muuttaa. Penttihän ei suostu mitään
näille junnuille maksamaan ja houkutus siirtyä muuhun
jengiin on suuri. Pentin olisi parasta ruveta raapustamaan
jatkosoppareita.

Tämän illan pelistä on erittäin huonot odotukset. Nyt jopa
odotetaan IFK:lla olevan mahdollisuuksia voittoon.
Tosiasiassa narrien kalusto on niin paljon Pentin
vastaavaa parempi, että onnettaren tulisi olla IFK:n
puolella voiton ollessa mahdollinen.

Narrit pärjäävät hyvin ilman Villeäkin. Kuvitelkaa IFK ilman
Zidlickyä.
 

Henkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, pXi ehtikin jo sanoa kaiken olennaisen tästä nuorisoasiasta. Minusta on täysin tyydyttävä saavutus, että viisi hyökkääjää viime kauden A-jengistä on vakiinnuttanut paikkansa liigajoukkueessa. Etenkin kun kukaan näistä ei ole kulkenut megasuperhyperlupauksen maineessa ja - ennen kaikkea - kundit on nostettu suoraan A:sta liigaan. Tässä annetaan selvästi tasoitusta esim Lukon omille pojille Normio, Viinanen, Vidman etc, jotka sentään viime kauden karaistuivat pelaamalla äijien seassa Mestistä. Ja ei kai sentään kukaan tosissaan kuvitellutkaan, että IFK:n ykkösketju tällä kaudella on Vihko-Häppölä-Grunn ja mestaruus voitetaan puhtaalla pelillä?

Pakiston suhteen sen sijaan homma on mennyt kehnommin, pitkään aikaan ei ketään viime kauden A:sta ole nähty liigajengissä. Mutta ei näidenkään tilalle ole hankittu mitään veteraanitähtiä vaan otettu Paappasia ja Tuomisia...

Liigaringissä oli siis jossain vaiheessa kymmenen viime kauden A-junnua mukana. Se on tajuton lukema ja on aivan selvää että monesta näistä ei liigapelaajaa ikinä tule. Mielestäni koko "projektissa" oli nähtävissä (palkkojen leikkaamisen lisäksi, of course) myös jonkinlaista yritystä palauttaa IFK:n uskottavuus sen jälkeen, kun ollaan onnistuttu sössimään muualle Salmelainen, T. Ruutu ja monet muut.
 

pXi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, EPS
Jos jotain itse aiheestakin...

...niin seuraava kierros venäläistä rulettia lähtee taas pyörimään tällä viikolla.Joko tai,pudotuspelit (edes teoriassa) tai katseet lopullisesti ensi kauteen.Täytyyhän ainakin se tilastovoitto narreista ottaa ja taitaa olla tähän asti paras mahdollisuus siihen.
Peltosen loukkaantuminen pistää naapurissa pakkaa uusiksi mutta käsiä on heillä tallella tämänkin jälkeen enemmän kuin meillä,joten ei vaaka täysin meille kallistu.

Ennustetaan,että Sakke nivusia säästämättä venyy yläkulmiinkin, #37 kuvittelee taas olevansa #77,Seppo yltiöpäisellä luistelullaan ohittaa vastustajan kerta toisensa jälkeen ja muutenkin meidän pehmeäkätiset hyökkääjäkeijut syöttelevät narrit sekaisin.Klap klap vaan kaikuu kaukalossa.

HIFK - Jokerit 4 - 3
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti muropakkaus
JHAG:

Olin kyllä jyppi matsissa ja eikä Poro sen pahemmin hukassa olleet kuin muutkaanja niistä heittäytymisistä, ainakin Jyp ottelussa pelasti varman maalin heittäytymällä!! Kieltämättä Poron laukaus on aika kehno, mutta oletko huomannut miten hän koittaa ylivoimassa Rafalski maisesti hiipiä takatolpalle?? Seuraappa sitä tänään! Harmi vain, että kiekon kanssa sählää jatkovasti Ciprus tai Kölli jotka eivät syöttöä saa millään aikaan!!
Muutenkin taklauksia, vaikkakin hieman kehnoja on Poro viime aikoina yhä enemmän koittanut jaella!! Ja kyllähän mies pesee mainostamasi Honkasen mennen tullen, jonka peli oli aivan hirveää katseltavaa!!

-Sinulla on oikeus mielipiteeseesi, mutta älä nyt herranjumala viitsi edes leikillään puhua Rafalskista ja Porosta samassa lauseessa;)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä hirvittää kun Sakke on tolppien välissä, ei voi mitään. Näemmä veskareita peluutetaan nyt vuorotellen, kun katsoo viittä viimeisintä peliä. Kumma vaan kun ei Juuson nollapeli Porissa vaikuta tähän peluutukseen. Ei vielä maalata piruja seinille, toivotaan kädet ristissä ettei Sakari sössi tänään.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Poro Rajala

Näin mainostaa hifk.fi:
6 Kari Rajala
ARVIO: Hyvin motivoitunut ja yritteliäs puolustaja, joka on hyvä liikkumaan ja pyrkii kovaan taklauspeliin. Kiekollinen peli tuottaa ongelmia.

Jopa IFK:n huikeanmahtavat kotisivut kertovat, miten huono Rajala on kiekon kanssa!

Ja loistavaa, että Sakke on maalissa paikallispelissä! Voi kun pelaisi hyvän matsin...
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Loistavaa! 1. erä pelattu ja tilanne lupaava 1-0. Maalintekijänä Kölli, jolle varmasti maali maistui kotihallissa! Ja Sakelle kertyi vielä 15 torjuntaa, joten kyllä harmitti etten matsiin ehtinyt! :(
 

Tähtirinnat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Nj Devils
Moger 2-0, ja Jokerit vaihtaa jo veskaa.

Oli muuten Sakke pelannu SportFm:n mukaan hyvän ekan erän, mutta silti vähän pelottaa, että se yks tai kaks helppoo menee tänäänkin.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
SM-liiga avustaa Jamie Ramia

.
 

Liitteet

  • jamie_ram.jpg
    jamie_ram.jpg
    49 KB · kertaa luettu: 560

Lapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK, Pelicans, HPK
HIFK näyttäisi pikkuhiljaa nousevan jaloilleen kriisin jälkeen. Uskonkin että joukkue saavuttaa play-offsit.

Alexander Mogerkin näyttää kotiutuneen melko hyvin, 3 peliä 2 maalia tähän mennessä;Ei huono!
Jokereilla sen sijaan on pieni kriisi päällä, maaleja ei tule edes tekemällä, kun myöskään Pavel Rosan putki ei kulje. HIFK vie, Narripaidat vikisee. Näin tänään;)
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Jippii! Tosi yees!

55.14 2-1 I Mikkola (Törmänen) yv
55.39 2-2 Banham (Aalto)

JES! Taas sössittiin upea voitto! Tämähän on hienoa!

Voi helvetin helvetti! Goodbye, playoffs! :o
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Uskomatonta!

Ilkka Mikkola on tehnyt ylivoimamaalin. Ihmeiden aika ei ole ohi, kauden toinen maali on tehtynä ja kieltämättä tärkeään paikkaan. Ja Banham teki heti perään tasoituksen. Kovasti myöhään Jokerit jättää maalinteon peleissään nykyisin, silloin kun sattuu maaleja tekemään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös