HIFK - Blues, 25.9.2003 Helsingin vanha jäähalli

  • 24 644
  • 235

Tarantula

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
No niin. Tämä on sitten kova peli monestakin syystä.

Ensinnäkin kauden tähän asti suurin kliimaksi koetaan pelaajaesittelujen kohdalla, kun toivotamme takaisin Karalahden Jeren.

Sitten, Blues on siis runkosarjassa voittanut HIFK:n vain kerran. Tämähän siis tapahtui viime kaudella. Tuleeko espoolaisten historian toinen voitto torstaina, jää nähtäväksi.

Ja niin, meinasi unohtua. Maikkarin puulaakihengessä toteutettu tuotannollinen katastrofi, The Hockeynight tulee illalla. Saamme kuulla illan tapahtumista viiltävän analyysin tuoreeltaan Saukkoselta. Varmaa lienee ainostaan se, että hockeynight-ketju venyy taas parilla sivulla.

HIFK:n peli on ollut sitä luokkaa että hätäisimmät kaivelevat jo lakanoita kai taas esille. Itse ajattelin tehdä myös lakanan kyseiseen peliin: "Elsa! Olet väärällä käytävällä!"
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Juu, kova matsi tiedossa. Todella kova. Kaiketi Bluesilla on Caloun kehissä, joten ainakin viihdepuoli on taattu. Ja samalla tulossa kova iltapuhde meidän puolustuksellemme.

Meikäläisten pelissä pitää tapahtua paljon muutoksia. Taklaukset ovat niistä tietty se näkyvin osa. Tätä tullee auttamaan Bluesin nykyinen pelityli, toivottavasti sytyttää meikäläisetkin. Paketti oli puolustuspelin suhteen vielä lauantaina aika auki, saa nähdä miten on neljän päivän treenien jälkeen. Onko tapahtunut muutosta ja kuinka paljon.

Oma harras toiveeni on se, ettei Martin Spanhelia enää nähtäisi punaisissa tällä kaudella (ellei Ässät halua..), alkaen mahdollisimman nopeasti. Epäilisin kuitenkin, että vielä tässä matsissa pelaa. Ketjusta ei hajua.

Laineen haluaisin jatkavan pelaavassa miehistössä, kaveri oli yksi viime pelin valopilkuista. Kunnolla peliaikaa ja pisteitä tulee, siihen uskotaan.

Nuorilta, varsinkin laitahyökkääjiltä odotellaan pikkuhiljaa suurempaa panosta. Tällä hetkellä taitaa olla 0+0 taulussa lähes poikkeuksetta. Grünn, Vihko ja kumppanit, nyt toimintaa.

Mielenkiintoista on myös nähdä, lähteekö alkuviikosta kukaan pelaaja kohti Mestis-joukkuetta vai ei.

Koska Blues-fanit ovat omissa otteluketjuissaan puhuneet paljon hvästä puolustuspelistä ja ei-niin-hyvästä hyökkäyspelistä, uskon tästä ottelusta tulevan vähämaalinen. Tulosveikkausta en laita kehiin.

Ai niin, vielä yksi juttu... Jere paita vedetään niskaan jo keskiviikkoaamuna ja mennään non-stop matsin alkuun saakka.

He's back, baby!
 

jap1812

Jäsen
Suosikkijoukkue
ESPOON BLUES
Saukkosen tuleva raportti:

"Ja tänään pelattiin tiukka ottelu Helsingin vanhassa jäähallissa, peli päätty 2-5 BLUESille. Tunteet olivat puolin ja toisin pinnassa. Maalit ja tilanteet voitte katsoa MTV3:n digipalvelusta. Miettikääpä sitä!"
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Roomaa ei rakennettu 4 päivässä

Tästä ottelusta ei kannata odottaa liikoja. Blues on pelannut hyvin kärkijoukkueita vastaan. Kun taas meitillä on ollut selviä ongelmia keski-, ja jumbokastin joukkueiden kanssa.

Spanhelilla tai ilman Spanhelia (sopii paremmin), Jerellä (sopii paremmin) tai ilman Jereä ei vielä ratkaista tätä ottelua. Aralla on edessään vielä kovasti töitä ja sitä määrää ei saa tekemälläkään tehtyä 4 päivässä.

Ainoa todellinen tsenssi voittaa tämä ottelu on joku todellinen munkki joka antaa vauhtia, taklauksia ja järkeä pojille ja unelmaillan Davelle. Kuinka vaan lasketaan saadaan vain 2 täysin toimivaa ketjua liikkeelle. Loput on sitten parsittu kasaan jotenkin ja peluutus on sitten Aran tilanneharkinnan mukaan.

Pakiston suhteen voi olla tilanne vähän parempi, mutta vaikka Jere kentälle pääseekin niin veikkaan, että 18 kk. pelaamattomuus näkyy ja virheitä syntyy vielä. Tärkeämpää taitaa olla Jeren vaikutus kopin puolella.

Olen todella tyytyväinen jos tästä selviämme tasapelillä tai edes hävitään vain yhdellä maalilla. Espoon "puutarhuri" (Gardiner) voi olla aikamoinen kiekonistuttaja, vielä jos löytää yhteisen sävelen JC:n kanssa.

Parempia aikoja odotellessa......:-)

edit: teidän Gardiner ja Gardener, mutta kun en keksinyt parempaa....
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Jaa, eipä taida Pentin enkeleillä olla paljoa jakoa, mutta yllätyksiähän aina sattuu. Jos Paplo pelaa, voitto on meidän. Paplo jättää Jeren täysin varjoon, Paplo raataa ykkösen pakkina ja samaan aikaan ykkösen sentterinä, kaappaa karvakäpälän imaisut maaliviivalta jne. Paplo on rautaa, Paplo on äijä ja apina.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti Pärde

Meikäläisten pelissä pitää tapahtua paljon muutoksia. Taklaukset ovat niistä tietty se näkyvin osa. Tätä tullee auttamaan Bluesin nykyinen pelityli, toivottavasti sytyttää meikäläisetkin.
Hassua lukea ylläolevaa HIFK-fanilta, yleensä kun Blues on syttynyt taklaamaan juurikin IFK:n pelityylin takia. No, kuin vaan, kunhan Blues vaan lähtee taklaamaan kunnolla.

Sinänsä aivan se ja sama miten alkukausi on kummallakin mennyt, peli pelataan Jäähallissa, ja se ei Bluesille ole helppoa. Lisäksi Karalahden paluu tuonee lisävirtaa kotijoukkueelle.

Caloun lienee takaisin kokoonpanossa ja tämä takaa sen, että meillä on kasassa kaksi vaarallista hyökkäysketjua (RoopeS: JC pelaa ykkösessä TElomon ja Hurmee kanssa, Gardiner on kakkosen sena).

Itseäni kiinnostaa kovasti Karalahden paluun näkeminen, mikä on pelituntuma ja päivän kunto. Ja ihan muutenkin, todella mielenkiintoinen ja värikäs persoona on kuitenkin kunnossa.

Veikkaisin että aika vähämaalinen peli on tulossa, ja toivon että Blues tekisi maalin tai pari enemmän. Ans kattoa sitten, varmaa on vain se että Jäähallissa en aio täysin selvinpäin olla.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Footless
(RoopeS: JC pelaa ykkösessä TElomon ja Hurmee kanssa, Gardiner on kakkosen sena).

Tällä hetkellä, eiks teillä koskaan tehdä ketjumuutoksia? Voisi olla muuten JC ja puutarhurissa aika kova ylivoimassa.

saas nähdä kokeillaanko joskus sellainen vaihtoehto
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti RoopeS
Tällä hetkellä, eiks teillä koskaan tehdä ketjumuutoksia? Voisi olla muuten JC ja puutarhurissa aika kova ylivoimassa.

saas nähdä kokeillaanko joskus sellainen vaihtoehto
Nykyinen ykkönen on pelannut yhdessä viime kaudesta asti, ja toimi viime kaudella helvetin hyvin. En usko että sitä on mitään syytä rikkoa ainakaan vähään aikaan, varsinkin kun kakkonenkin toimii nykyisessä koostumuksessaan.

YV:ssä kokeillaan varmasti paljon herkemmin erilaisia koostumuksia.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tähän otteluun riittää verrattomasti ennakkopohdinnaksi ajatus tapahtuvasta pelaajaesittelystä kohdevaloin:


IiÄfKoo numero kymmenen, tervetuloa kotiin: JEREEE KARALAHTIIIII...

Ugh.

(yleisömeri tekee aaltoja ja spagaateja, Korak lapajättilaisiä, JHag jäniskäännöksiä, Johannes stalderin taiton, Brewer kolmoislutz'in ja mä pökrään.)
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kun tässä nyt kävi niin että jos saavun paikalle olen katsomossa A5 tai A6 niin kysyisinkin sitä mikä tässä katsomonosassa on tilanne cheerleadereiden suhteen? Joskus männä vuosina se tarjonta oli sen verran, krhm, uhkeaa, että kiekon seuraaminen jäi vähemmälle.

Ai niin onhan siellä pelikin. Sori vaan, Blues vie 3-2. Yllättäen parhaana palkitaan Jan Caloun.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
A6-katsomossa oli pelicans-pelissä Martina toisena tyttönä. Mitään takeita ei kai ole siitä, että näin hyvä tanssityttö-onni jatkuisi blues-pelissä. Tytöt vaihtelevat paikkoja aika usein.

Nikke taitaa muistella Nooraa (nyyh), joka oli usein A5-katsomossa aiheuttamassa seismologisia (6,9 Richterin asteikolla) järähdyksiä.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Viestin lähetti Senior
Tähän otteluun riittää verrattomasti ennakkopohdinnaksi ajatus tapahtuvasta pelaajaesittelystä kohdevaloin:


IiÄfKoo numero kymmenen, tervetuloa kotiin: JEREEE KARALAHTIIIII...

Ja jälkipohdinnaksi se kuittien ja provoilun määrä kaikkien muiden jengien kannattajilta, kun hehän tietävät että KAIKKI ifk-fanit luulivat että Jere on kuningas ja pelastaja heti ensimmäisestä pelistä lähtien eikä tee YHTÄÄN virhettä koko pelin aikana jne. jne.

Huoh jo näin etukäteen.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Senior
....(yleisömeri tekee aaltoja ja spagaateja, Korak lapajättilaisiä, JHag jäniskäännöksiä, Johannes stalderin taiton, Brewer kolmoislutz'in ja mä pökrään.)

Ja Senior tekee helikoptereita :o. Tähän otteluun hommasin lipun koska kyseessä on Karalahden paluu. Mielenkiintoista mitä vaikuttaa Hifk:n peliin. Jere on joukkueelleen varmasti jonkunmoinen "keulakuva" ja henkinen merkitys on alussa suurempaa kuin pelillinen. Mies ei varmasti ole pelillisesti kunnossa koska viimeisestä pelistä on sentään aikaa jo xx kuukautta. xx ? Torstaita odotellessa.

Tietoa ei ollut Jerestä vielä Ifk:n nettisivuilla. Sen sijaan siellä oli jotain vielä enemmän oleellista: 24 vuotta sitten (22.09.1979):
Jääkiekkoilija Timo Laaksoharju syntyi. Onnittelut syntymäpäiväsankarille!
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Nikke
Kun tässä nyt kävi niin että jos saavun paikalle olen katsomossa A5 tai A6 niin kysyisinkin sitä mikä tässä katsomonosassa on tilanne cheerleadereiden suhteen?

Juu minä osaan vastata tähän. Vitosessa ollut tällä kaudella vähän hiljaisempaa tsirkkuhommissa. Kirjain A tässä kohden kuvaa tarjontaa ja valitettavasti se ei liity parhaaseen A-ryhmään. Yritän järjestää tulosi kunniaksi runsautta myös sille saralle. Nyt on tosiaan ollut aikaa katsella myös peliä, vaikka se onkin toissijainen syy hallillemenoon.

Okei, pelistä pari sanaa. Pitkästä aikaa Blues tuntuu Nordikselle tullessaan etukäteen jo 'pelottavalta' vastustajalta. Toivoa sopii, että IFK on käynyt herätyskokouksessa ja äijät on nipistelty 'kiekko syödään' -fiilikseen. Toivottavasti tupa on täysi ja saisimme viihteen muodossa illan, jossa on rahalle vastinetta.

IFK muuten voittaa.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Mitä, miksi IFK pelaa Helsingin vanhassa jäähallissa, onko Helsingin Jäähalli rempassa vai mikä Stadin hallia vaivaa?

Pelistä en odota mitään, kai se Jeren paluu riittää. Lauantain kaltaisella sonnalla tuskin saadaan mitään aikaan. Maskimiehet ja taklaajat puuttuvat.
 

Hacki

Jäsen
Suosikkijoukkue
i f k
onko siis "varmassa tiedossa" että Jermu pelaa torstaina? siitä voisi silloin ehkä tiedottaa hieman etukäteen ja koittaa saada "maaginen" 6000 henkilön yleisömäärä rikki...?
 

DieHard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kovat odotukset peliltä noin viihdearvon suhteen, toivottavasti Hifk pelaa paremmin kuin Kaaneja vastaan ja toivottavasti Blues ei ole ihan jäässä Ipa-matsin jäljiltä.

Blues vie tiukan ja kuuman ottelun 3-4 ja ottelussa nähdään ainakin yksi tappelu.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Jeren paluu on nyt sitten varma. DNA kertoi juuri ystävällisesti tekstarilla tästä asiasta. Eli ei muuta kuin Jere-paidat päälle, He´s back!
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Viestin lähetti DieHard
... toivottavasti Hifk pelaa paremmin kuin Kaaneja vastaan. Blues vie tiukan ja kuuman ottelun 3-4 ja ottelussa nähdään ainakin yksi tappelu.
HIFK pelaa paremmin kuin pussinokkia vastaan, koska huikea, runkosarjan loppuun asti kestävä voittoputki on nyt porattu auki. Harkinsson syöttelee plyysin pakit takapihalle, Kuhta maalaa 2+0, Pärä 1+0 ja Jere lämää siniviivalta voittomaalin 4-3. Kele. Tana. Ainoa tappelu syntyy kun J. Kaluuni ja se uus tyyppi, mikä se nyt oli ... Garderob ... rupee riitelee, kumpi teki maalin omiin tokan erän lopulla yv-tilanteessa. Molemmilla kun on tehopinnoihin sidottu palkka.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Harmillisesti en paikalle pääse, joten matsin seuraaminen jää radion varaan. Toivottavasti tulee kuitenkin viihdyttävä pläjäys, jossa vauhtia ja taklauksia riittäisi.

Erityisesti Seniorin, tuon maalineduspelaamisen saarnamiehen, kannattaa seurata sini-valkopaitaisen joukkueen toimia kyseisellä saralla. Siinä on nimittäin tapahtunut koko lailla muutosta aikaisempien vuosien munattomaan ja päämäärättömään hissutteluun. Onpa Bluesin maaleistakin kotiotteluissa leijonanosa tehty juuri tuosta lokeissönistä. Ja luultavasti myös puolustuspäässä Hifkin heppoiset hyökkääjät pidetään tehokkaasti sieltä maalinsuulta pois.

Jos Ara muuten luet tätä, niin pistäppä kuule Tinde maaliin. Siinä olisi nyt tälle superlupaukselle hyvä paikka avata pelinsä, onhan hän Mestiksessäkin suht mukavia näyttöjä antanut....
 
Paikalle tullaan. Eihän Jeren paluuta voi jättää väliin, on pakko kuulla se meteli, mikä syntyy kun Jere toivotetaan tervetulleeksi kotiin. Itse peli päättyy 2-2.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Juhaht

Erityisesti Seniorin, tuon maalineduspelaamisen saarnamiehen, kannattaa seurata sini-valkopaitaisen joukkueen toimia kyseisellä saralla. Siinä on nimittäin tapahtunut koko lailla muutosta aikaisempien vuosien munattomaan ja päämäärättömään hissutteluun.

Kiitos vinkistä, seuraan varmasti. Eikä varmasti tee pahaa muillekaan.

Multa varmaan puuttuu jokin solu päästä, kun mulla meinaa joskus mennä hermot maalinedustoja seuraillessa.

Varmasti Suomessa on paljon erittäin ammattitaitoisia valmentajia puhumattakaan kokemuksestaan, mutta melkomoisia eroja olen näkevinäni maalineduspelaamisessa esim Pohjois-Amerikassa. Helppo uskoa, että Sator tekee hyvää työtä myös sillä saralla Bluesissa. Maalintekokarttoja seuratessa edelleen ihmetyttää ujous mennä sinne maalin eteen.

Maalit jäävät historiaan, harvoin niiden 'hienous'.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti Senior
Helppo uskoa, että Sator tekee hyvää työtä myös sillä saralla Bluesissa. Maalintekokarttoja seuratessa edelleen ihmetyttää ujous mennä sinne maalin eteen.

Ihan näin nopeasti ajateltuna varmasti pääosin Satorin ansiota. Saa nähdä, kuinka monta hiustuppoa lähteekään omasta päästäni maalinedustojen koskemattomuuden vuoksi torstaina.

Tässäpä pieni ajatus, meillekin voisi raijata jonkun pätevän kanukin kakkoskoutsiksi kiva-Harrin sijaan. Saataisiin sitä kadotettua brändia ehkä kaivettua esiin..? Paha sanoa vielä, mutta uumoilisin tuon nyky-Bluesin pelaavan aika paljolti sentyylistä kiekkoa, kuin itse haluan nähdä..
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Löpinät sikseen. Blegin peli on ollut kurinalaista. Kuri on hyvä. Bleg voittaa. Tulos on 2-4.
 

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
...tana, tämä olisi peli jonka todella haluaisin nähdä. Vaan kun ei.

Joukkueiden viimeaikaisia esiintymisiä katsellessa Bluesilla pitäisi olla hyvät saumat niistää HIFK jälleen petoluolassa. Jos kuitenkin katsoo vielä vähän pidemmälle menneisiin, niin jännittää niin perkeleesti. Mistä minua rangaistaan kun en pääse paikalle?

Suuret odotukset usein kuitenkin palkitaan pettymyksellä, joten ennustan että Jere pelaa, JC ei pelaa ja nyhjäyksestä on tuloksena 1-1 tasapeli. Hockey Nightin raportti on syvältä, eikä kameramies saa vangittua maalitilanteita.

Koska en itse pääse hallille, niin edellä mainittua vielä todennäköisempää on kuitenkin huikea trilleri, joka huipentuu jatkoajalla alivoimabörsään (terveisiä jutille). Nikke saa hallin parhaat näköalat ja vaihtaa ottelun jälkeen leiriä. Hockey Night ei tässäkään skenaariossa saa vangittua kohokohtia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös