HIFK 2013–2014 – joukkueen rakennus

  • 3 479 328
  • 7 163

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Muutama viiva jne kaikkee skeidaa mitä nyt mieleen vaan juolahtaa.

- Joukkueessa on kolme liiga-tason puolustajaa, Söde, Eklund ja Kurvinen.
- Fata on ehkä kolmosketjun kamaa, jos sitäkään
- Joukkueesta puuttuu se ykkössentteri
- Luttisella ei tee mitään
- Joukkueeseen on aivan pakko saada sisään "Kousa" ja "Fernholm"!
- Joku jäätävä ykkössentteri saatava sisään
- Turhakkeet Block ja DeSantis nyt ensimmäisenä pihalle


Jotain positiivista jos hakee niin Partanen - Nykopp - Öfverström vaikuttaa hyvältä nelosketjulta
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkue on ihan päin vittua kasattu; maalivahti on heikko, puolustus on heikko, suurin osa senttereistä on laitureita...

Pitkä kausi edessä.
 
Kuparinen vaikuttaa aivan tyhjääkin tyhjemmältä arvalta ykkössentteriksi.
Jos nyt mietitään Kuparisen historiaa, niin on tainnut olla yhden kauden liigassa ykkössentterinä KalPassa, eli ns. keskitason joukkueessa. Siitä on pitkä matka mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykkössentteriksi, riippumatta visiitistä KHL:ssä ja kelpo otteista muutamassa EHT-matsissa.

IFK:n rosteri vaikuttaa hivenen siltä, että ollaan ostettu vähän kaikennäköistä. Joukossa on kyllä ihan hyvääkin tavaraa, mutta kokonaisuus on aika lailla hakusessa.

Walkin kirjoitti:
Luttisella ei tee mitään
Mielestäni tuo on hivenen epäoikeudenmukaista Luttisen tasoista pelaajaa kohtaan. Hän on kuitenkin iskenyt neljällä kaudella 15 maalia tai enemmän. Ei traktoria voi arvioida formulalasien läpi, eikä pw-laituria sentterilasien läpi.
 
Viimeksi muokattu:

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Toi Halpern olisi kyllä kelvannut meillekin. Nyt vaan Nybari ostoksille, vaikka lista onkin turhan pitkä. Onhan niitä vapaana olevia pelimiehiä vielä jäljellä.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kunhan NHL-leirit loppuvat niin sieltä pudonneille, jotka eivät saa ylhäältä mahdollisuutta, niin try-out sopimusta vaan käteen ja tänne. Meiltä voi heittää kaikki ulkkarit lähes tukasta vituraan. Piiri pieni pyörii.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos joku kuvitteli joukkueen leveyden pelastavan siltä, että viime kauden kaltaista pelaajarulettia ei nähdä, oli väärässä. Ja yksi tähän ryhmään kuuluva on allekirjoittanut. Harjoituspelien ja kahden liigamatsin perusteella joukkue tarvitsee ainakin yhden sentterin, kiekkovarman puolustajan ja hyvin todennäköisesti myös maalivahdin.

Ykkös-/tai kakkosketjun sentteri on pakko saada, jotta hänen ympärilleen pystytään luomaan maalintekovoimainen hyökkäyskolmikko. Kuparinen ei ole löytänyt yhteistä säveltä ketjukaveriensa kanssa ja odotuksia vaisummat peliesitykset heijastuvat myös laitureihin. Eli huomenna scouttausosasto ensimmäisellä koneella jenkkeihin / sähköposteja kaikkiin NHL-kontakteihin.

Kiekollinen ja kiekkovarma puolustaja on pakko saada. Tänään ottelua katsoessani mietin kovasti, millaisen puolustajatyypin HIFK tarvitsee ja sitten lamppu välähti. Ilkka Heikkisen tyylinen, molempiin suuntiin aktiivinen ja laukaisukykyinen puolustaja joka osaa myös fyysisen pelin. Nykyisellään ylivoima menee ihan hukkaan, kun puolustajien kyky laukoa nopeasti on vajavainen tai sitten kiekon kanssa räpelletään viivalla.

Maalivahtiosasto huolestuttaa kaikkein eniten. Thiessen pelaa todella epävarmasti - pudottaa kiekkoja ja eikä ole kovinkaan hanakasti menemään maalin taakse rännikiekkoja hakemaan. Joukkueen nousu, nykyiseltä pelilliseltä pohjatasolta, on pakko rakentaa varman maalivahtipelin varaan. Telkkarista tulee just Sunderlandin ja West Hamin futismatsi - 38-vuotias Jääskeläinen pitää West Hamin yksinään pystyssä. Jani Nieminen on yksi vaihtoehto (jos verotus antaa myöden) ja Joni Ortioon pitää olla koko ajan yhteydessä; tietäen erään toisen SM-liigaseuran kiinnostuksen siinä tapauksessa, että Ortio ei koko kautta Pohjois-Amerikassa pelaa. Ehkä Bäckströmkin voisi kontakteillaan auttaa tässä asiassa.

Ulkomaalaisvahvistusten osalta näyttää siltä, että DeSantikselle ja Blockille Liiga on vääjäämättömästi liian kova sarja. Molemmille toivoisi onnistumisia, mutta pelilliset aurat osoittavat pahasti väärään suuntaan. DeSantis on hiukan samanlainen tapaus kuin Eddie DelGrosso - mies miestä vastaan pelaamisessa ja sijoittumisessa isossa kaukalossa runsaasti puutteita ja 1-2 vaaratilannetta per ottelu syntyy virheistä. Se on liikaa pienten marginaalien otteluissa. Block on keskivahva monen ominaisuuden osalta, mutta ei omaa mitään sellaista, että vahvistaisi joukkuetta. Blockista on muuten kovat odotukset 'scouttausosastolla', mutta paljon pitää parantaa.

Haria ja Stloukalia vaan rohkeasti kehiin. Jos puolustajia ei muualta löydy, niin Markus Nordlundista kannattaa aloittaa keskustelu. Olisi ollut tänään mun kirjoissa kakkosparissa.

Kai tässä on vaan alettava odottelemaan tiedotteita - toimenpiteisiin kannattaa alkaa pikaisesti; myönnetään epäonnistumiset ja eikä siinä mitään, niitä tulee kaikille joukkueille. Tärkeintä on, että reagoidaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
On totta, että suurin osa ulkkareista (ja muistakin pelaajista) ovat esiintyneet sekä ET-matseissa sekä nyt parissa runkosarjaottelussa suorastaan ala-arvoisesti. Mutta luuletteko todella, että tässä on suurin ongelma? Hyvätkin pelaajat näyttävät kyllä helvetin huonoilta jos pelisysteemi on äärettömän puutteellinen tai pahimmassa tapauksessa pelisysteemiä ei edes ole.

Tuntuu, että joillakin on hyvin vahvat Raato-lasit päässään ja väitänkin, että mikäli valmantajamme ei olisi Summanen, olisi kohtelu huomattavasti toisenlaista kaikkine Fudu-ketjuineen. Täytyy muistaa, että Raato on joukkueensa kasannut ja jo pelkästään se herättää kummastusta, että nyt siellä pelaa laitahyökkääjät senttereinä ja toisaalta samalla kun laitureista kauden kynnyksellä oli suorastaan ylitarjontaa, päättää Raato hankkia jonkun kädettömän möhkäleen tänne pelotteeksi, syömään oikeiden laitahyökkääjien peliaikaa. Puolustuksesta en viiti edes mainita mitään, liigakelpoisia pakkeja kun löytyy ehkä kolme. Kummastusta herättää myös sekavat lausunnot jostain helvetin luontoäitilätkästä, jotka antavat oikeasti syytä epäillä valmentajamme henkistä tasapainoa.

Peli näyttää mielestäni huonommalta kuin vuosi sitten Soppa Sormusen alaisuudessa eikä tämä todellakaan johdu parista epäonnistuneesta ulkkarihankinnasta. Olen 100-varma, ettei Raato näe kevättä tässä joukkueessa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiekollinen ja kiekkovarma puolustaja on pakko saada. Tänään ottelua katsoessani mietin kovasti, millaisen puolustajatyypin HIFK tarvitsee ja sitten lamppu välähti. Ilkka Heikkisen tyylinen, molempiin suuntiin aktiivinen ja laukaisukykyinen puolustaja joka osaa myös fyysisen pelin. Nykyisellään ylivoima menee ihan hukkaan, kun puolustajien kyky laukoa nopeasti on vajavainen tai sitten kiekon kanssa räpelletään viivalla.
Meidän pakistosta ei tällä hetkellä löydy yhtäkään sellaista, jonka viivapelaamiseen pystyisi ylivoiman rakentamaan. Eklundin laukoessa joutuu vain nauramaan siitä, kuinka huono lämäri voi liigatason pakillakin olla.
Tuonne tarvitaan nyt ja heti Nummelinin kaltainen kiekollinen pakki ihan jo YV:täkin ajatellen ja sitten sellainen peruspakki, jolla löytyy jonkunverran kiekollistakin taitoa("Fernholm").
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
Kummastusta herättää myös sekavat lausunnot jostain helvetin luontoäitilätkästä, jotka antavat oikeasti syytä epäillä valmentajamme henkistä tasapainoa.

Onhan tuo koko mies ihan hukassa, joka ikisellä tavalla. Taas ihan jäätävää settiä ja ihan turha väittää, että "nero se siinä vaan vedättää toimittajaa" tms.

Linkki Ramin haastatteluun ennen peliä: SM-liiga: Raimo Summaselta kryptist tv-haastattelussa - katso video! - SM-liiga - uutiset, tulokset ja videot - Ilta-Sanomat

Mitä itse ketjun aiheeseen tulee, niin itsehän ovat joukkueen herrat Nybondage ja Luontoäitijääkiekko rakentaneet. Joku puhui joskus makaamisesta ja petaamisesta, mutta en enää muista miten ne liittyivät toisiinsa tai edes tähän ketjuun.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Sitä ihmettelen että mistä nyt löydettäisiin hyvä maalivahti, sentteri ja pakki kun ei niitä löydetty kesän aikanakaan. Jaa mutta odotellaan että leirit loppuu ja mitä jää käteen. Sitähän on odotettu joka vuosi, jep.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Onhan tuo koko mies ihan hukassa, joka ikisellä tavalla. Taas ihan jäätävää settiä ja ihan turha väittää, että "nero se siinä vaan vedättää toimittajaa" tms.

Ei Summanen tuossa vedätä toimittajia vaan kertoo omintakeisella tavallaan, ettei häntä kiinnosta olla tentattavana ennen ottelua. Huono mediaesiintyjä mies vain on, ei sen kummempaa. Jos Summanen olisi oikeasti aivan sekaisin päästään, pitkäisikö samaan laitokseen sulkea myös esim. Summasen suuri puolestapuhuja Ville Peltonen ja koko IFK:n hallitus?

Eniten mua ihmetyttää sentteritilanne. Kauden alla Nybarikin jutteli, että nyt kaikki hankinnat on tehty tarkasti harkiten ja mahdollisuuksia miettien. Tilanne ei kuitenkaan vaikuta ihan siltä, että jokaiselle pelipaikalle olisi optimaalinen pelaaja.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden alla Nybarikin jutteli, että nyt kaikki hankinnat on tehty tarkasti harkiten ja mahdollisuuksia miettien. Tilanne ei kuitenkaan vaikuta ihan siltä, että jokaiselle pelipaikalle olisi optimaalinen pelaaja.

Eihän se Nybondas nyt julkisesti voi todeta, että on tehnyt paskaa duunia, vaikka se olisi päivänselvää jokaiselle HIFK:ta seuraavalle. HIFK:ssa on:

- 0 kpl mitat täyttävää 1. maalivahtia
- 2 kpl mitat täyttäviä puolustajia (Söde ja Eklund)
- 2 kpl mitat täyttäviä senttereitä (Kuparinen ja Nykopp)

Nuo palikat todettua voidaan ihan kirkkain silmin todeta HIFK:n epäonnistuneen joukkueen roolituksessa aivan kardinaalisesti joukkueen pohjan rakentamisen aikana. Nykyinen tilanne on täysin kestämätön ja näillä palikoilla ei tulla menestymään, vaikka se Raimo jostain lipastosta keksisi jonkun masterplanin.

Joukkue on mielestäni siinä tilanteessa, että meillä on aivan liikaa avainroolin äijiä väärillä mestoilla ja tilannetta ei voida korjata pelkästään palkkaamalla lisää äijiä rosteriin vaan liikettä on tapahduttava myös ulospäin. Rooleihinsa tyytymättömät pelaajat syövät joukkuehenkeä rotanlailla, eikä niitä sovi täten jättää halleille kuleksimaan poppareineen.

Tässä on nyt niin helvetin monta liikkuvaa palaa, että minun on todella vaikea uskoa, että tästä selvittäisiin voittajina...
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
- 0 kpl mitat täyttävää 1. maalivahtia
- 2 kpl mitat täyttäviä puolustajia (Söde ja Eklund)
- 2 kpl mitat täyttäviä senttereitä (Kuparinen ja Nykopp)

Senttereistä eri mieltä. Siellä on Fata ja Elkins jotka lasken aivan päteviksi senttereiksi.

Block, DeSantis ja Thiessen äkkiä pihalle ja uutta matoa koukkuun. Birchia en vielä dumaa kun yksi ottelu vasta takana, mutta jos ei parannusta tule niin se max 5 peliä Birchille. Näiden yliopisto pelaajien piäisi vetää tuolla sata lasissa eikä näyttää siltä, että ollaan vaan nostamassa palkkaa.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Senttereistä eri mieltä. Siellä on Fata ja Elkins jotka lasken aivan päteviksi senttereiksi.

Fata näyttää minun silmääni ihan umpilaiturilta ja jostain syystähän Rami ei häntä halua sentterintontilla peluuttaa. Elkins on mielestäni myös yksi potentiaalinen poispotkittava, sillä hän ei ole mielestäni tarpeeksi taitava pelaamaan ylemmissä ketjuissa, enkä osaa nähdä häntä menestystä havaittelevan joukkueen 3. sentterinäkään.

Vaihtaisin muuten meidän ulkkarit päittäin TPS:n kanssa hetkeäkään miettimättä, siinä ratkeaisi monta ongelmaa kerta heitolla.
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fata pelas lopussa sentterinä ja hyvin pelaski. Viimesessä erässä saatiin sitä pyöritystä pitkälti kiitos Fatan voittamien alotusten. Salmelaista ei enää sentteriksi kiitos, menee kaikki vahvuudet hukkaamaan.

Mitäs tässä nyt sanois. Sanotaan nyt jotain positiivista ensin. Olen erittäin vakuuttunut meidän nuorten sakin toiminnasta. Meidän nelonen oli ylivoimaisesti vahvin kenttä eilen. Eikö Öfverströmin pitänyt olla paskin ikinä? Hyvinhän se siellä veti, karvas ja voitti kiekot jengilleen ja sai useita laukauksia parhaasta sektorista. Nykopp, Leinonen... huimaa kehtystä. Näillä perusteilla sanoisin että Husso ja Ore saisi vetää kauden tandemilla, ei ne huonompia kuin Thiessen voi olla.

Ulkkarivahvistukset sitten. Fata alkaa syttyä. DeSantis on toivoton tapaus, edes perus puolustusvelvollisuudet eivät onnistu ja paikoillaan seisovaa vastustajan hyökkääjää ei pysty ollenkaan estämään maalin edessä. Block aloittaa ekat 2 min ihan hyvin mutta sen jälkeen ei tee enää mitään hyödyllistä. Birch on ihan kelpo ja uskon kauden mittaan kehittyvän luottopakiksi. Eklundilla tuntuu olevan kiekko joka toinen hetki mutta ei osaa hyökkäystä aloittaa tai viivapelaamista.

Lisää junnuja kehiin. Tänä vuonna pudotaan pohjalle ja oikea, realistinen silmät avaava uudelleenrakennus ensi vuodeksi. En anna vielä periksi, mutta tämän pitäisi olla sellainen kausi johon panostettu ja kaikki valmiina, ilman riskejä. Nyt tämä joukkue vain on täynnä riskitekijöitä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kortelainen oli ihan oikeassa eilen, kun mainitsi IFK:n häviävän kaikki kaksinkamppailut varsinkin keskialueella, ja sitä kautta ei oikein voi omaakaan rakentaa. Kyllä nyt pitäisi ihan ensin saada 1 hyvä pakki jostain, ja heivata se onneton DeSantis pois sieltä. Ei tollasella pakilla tee yhtään mitään, joka on aivan lapanen jokapuolella kenttää.

Mutta ei Ramikaan nyt puhtaita papereita saa, vaikka loukkaantumisia onkin. Typerää peluuttaa Salmelaista keskellä, kun meillä on Fatakin, jolla sentään on kokemusta sentteripelaamisesta, ja kykyjä siihen. Salmelainen ei ole pätkääkään sena-tyyppiä.

Tällä hetkellä on niin paljon ongelmia jengissä, etten oikein tiedä mitä sanoa.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK-kannattajien ikuisuus aihe. Funtsikaa eilinen matsi niin, että IFK maalilla olisi ollut Irving ja naapurilla meidän Thiessen. Montako Irving olisi ottanut Jokerien tekemistä maaleista? Paremmalla tuurilla ehkä ensimmäisen. Voin vilpittömästi väittää, että Thiessen olisi myös pelannut nollat Jokeri-maalilla. Eilen oli paskaa tsägää ekassa maalissa ja toinen oli maalintekijän maali, siitä propsit Mosesille. Kolmannessa Orelle menneessä DeSantis varmaan laittoi tukkaansa paremmin. Jengi vähän sokeasti vertaa Thiesseniä esimerkiksi Irvingiin eivätkä näe eroa, kenen takana nämä herrat pelaavat.
Irvingillä on edessään joukkueen rungon hyvin pitänyt, organisoidun viisikkopuolustuksen kautta pelaava joukkue. Heillä on kaikkien aikojen puolustuskalusto Liigassa: 4-5 maajoukkuetason kaveria, kokemusta, kovuutta, taitoa. Jokainen voi verrata meidän tilanteeseen: täysi sekasorto ja Mestis-puolustus. Tottakai suomalaisuuteen ja suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu, että jonkun pää on saatava aina vadille, eritoten IFK:ssa. Maalinsuu on väärä suunta suunnata syyttävä sormi. Se kannattaa suunnata joukkueenkasaajan ja valmennuksen suuntaan, kun on sen aika. Katsellaan nyt ensin kymmenisen kierrosta joukkueen kehitysprosessia ja funtsitaan sitten uudestaan. Viime kaudella valitettiin, kun kehitystä ei tapahtunut joukkueen pelissä ja kaikkien menestyneiden joukkueiden peli kehittyi kauden mittaan. Näen, että taso on tällä hetkellä nolla tai jopa miinuksen puolella, mutta kehityskaari ei voi olla kuin nousujohteinen. Näin sitä paitsi eilisen esityksen toisella puoliskolla jo jotain.

e: ei muutakuin Thiesseniä häkkiin taas Ässät-matsiin. Lunkalla iso rooli.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Aika synkkää kommentointia, mutta rauhoittukaa nyt hieman. Täällä haukutaan meidän alakertaa jo Mestis-puolustukseksi, joka kuitenkaan ei päästänyt eilen Jokereita vastaan yhtään kutia kohti omaa maalia viimeisessä erässä.

Kummassakin matsissa on voitettu laukaukset kohti maalia kohtuullisen selvästi, ja vaikka hyvät maalipaikat eilen Jokereita vastaan menivätkin suhteellisen tasan, niin silti pientä liioittelua on ilmassa. Lumipallo pyörii nyt väärään suuntaan, eikä kyse näin ollen ole taidoista, vaan enemmänkin mentaalipuolen ongelmista. Lisäksi meillä on nyt loukkaantumishuolia, jotka eivät varmasti auta tässä vaiheessa.

Se on totta, että tällä hetkellä meillä on maalivahtiongelma, mutta mun mielestä Thiessenille pitää vielä antaa aikaa. Katsotaan nyt ainakin muutama peli vielä. Jos ei nosta tasoa, uusi jätkä sisään. Pakeista DeSantis saa vähemmän aikaa, eli yksi matsi on aikaa näyttää, ja jos tahtoa ei löydy enempää, koneeseen mars. Muuten en vielä hätäilisi sen enempää.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jokainen voi verrata meidän tilanteeseen: täysi sekasorto ja Mestis-puolustus. Tottakai suomalaisuuteen ja suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu, että jonkun pää on saatava aina vadille, eritoten IFK:ssa. Maalinsuu on väärä suunta suunnata syyttävä sormi. Se kannattaa suunnata joukkueenkasaajan ja valmennuksen suuntaan, kun on sen aika.

Tismalleen samaa mieltä ylläolevasta. On kyllä aivan naurettavan puusilmäistä osoittaa syyttävä sormi maalivahdin tai parin ulkkarin harteille kun joukkueen peli on suorastaan kaaoksenomaisessa tilassa, jossa ei ole nähtävissä järjen hiventäkään.

Uskoa parempaan huomiseen ei lisää paljon sekään, että koutsi jorisee julkisuuteen läppää, joka kaikessa päättömyydessään kulkee jossain Luukanen-Kilden sekä Charles Mansonin välimaastossa.

Rami oli varmasti parasta hätäapua mitä viime kauden katastrofin pelastamiseksi oli saatavilla. Sanoin kuitenkin jo jatkosopimuksen aikoihin, että se on virhe - ja aiempaan suorastaan ennätykselliseen fudu-CV:hen peilaten, en pitäisi yllätyksenä vaikka tämäkin sopimus päättyisi ennen aikojaan. Tällä hetkellä peli näyttää siltä, ettei se paria ulkkaria vaihtamalla korjaannu, mutta annetaan toki muutama peli aikaa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kummassakin matsissa on voitettu laukaukset kohti maalia kohtuullisen selvästi, ja vaikka hyvät maalipaikat eilen Jokereita vastaan menivätkin suhteellisen tasan, niin silti pientä liioittelua on ilmassa.
Mitäköhän peliä olet eilen katsellut, jos väität, että maalipaikat Jokereita vastaan meni "suhteellisen tasan". HIFKlla oli koko ottelussa tyyliin 3 laadukasta maalipaikkaa, joista paras siunaantui Toni Leinoselle ja maalia ei yllättäen syntynyt. Vikassa erässä saatiin joo kivaa näennäispyöritystä yyveellä, mutta missään vaiheessa ei tullut sellaista fiilistä, että HIFK olisi edes lähellä rikkoa Irwinin nollan.

Ei HIFKn rosteri täysin toivoton ole sen suhteen, etteikö sillä voisi pelata reipasotteista pystysuunnan lätkää, jossa yritys ja äheltäminen on kunniassaan. Tuloksia sellaisella ei välttämättä tule, mutta jotenkin eilisenkin tappion olisi ymmärtänyt, jos pelaamisessa olisi näkynyt joku selkeä punainen lanka ja pelaajat olisi noudattanut jonkinlaista pelisysteemiä. Noh - katsellaan nyt tosiaan se kymmenkunta peliä ensin, jos vaikka touhuun löytyisi joku järki.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Mitäköhän peliä olet eilen katsellut, jos väität, että maalipaikat Jokereita vastaan meni "suhteellisen tasan". HIFKlla oli koko ottelussa tyyliin 3 laadukasta maalipaikkaa, joista paras siunaantui Toni Leinoselle ja maalia ei yllättäen syntynyt. Vikassa erässä saatiin joo kivaa näennäispyöritystä yyveellä, mutta missään vaiheessa ei tullut sellaista fiilistä, että HIFK olisi edes lähellä rikkoa Irwinin nollan.

Samaa peliä kuin sinä, mutten kuunnellut studion Jokeri-fania Esa Tikkasta, kun mietin pelitapahtumia. ;) Tarkoitan sitä, että Jokerit teki kaksi maalia kolmesta ilman, että heillä olisi ollut hyvä maalipaikka käsillä. Lahden maali ei ollut mitenkään erityinen maalipaikka, ja samanlaisia maalilleheittoja suoritti IFK ottelussa lukuisia. Myös Hahlin maali syntyi paikasta, joka ei ollut erityisen hyvä.

IFK:lla oli muitakin paikkoja kuin Leinosen mesta. Mm. Fata veti yv:llä parista metristä Salmelaisen passista takaseinään. Aivan loistava paikka, muttei pudonnut. Fata (muistaakseni) myös ohjasi yhden hyökkäyksen päätteeksi vaarallisesti maalin edestä, mutta se jäi Irvingin polkkariin. Nyt en saa laukaisukarttaa auki, mutta oli siellä muitakin paikkoja. Toki liian vähän laadukkaita paikkoja, mutta ei Jokeritkaan laadukkailla paikoilla mässäillyt. Sitä tässä tarkoitin, ja huomatkaa nyt se, että Jokerien pakisto on liigan paras. Se ei silti tee meidän puolustuksesta mestistason puolustusta, vaikka Jokereilla paras pakisto onkin.
 

mikzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toki liian vähän laadukkaita paikkoja, mutta ei Jokeritkaan laadukkailla paikoilla mässäillyt. .

Jokereilla tais olla enemmän läpiajoja kun meillä laadukkaita paikkoja. Omaan silmää näkyi se että kahdessa ekassa erässä suurin osa meidän paikoista ei tullut mistään rakennetusta hyökkäyksestä vaan esim. ruudun sekoilusta oman maalin edessä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myös Hahlin maali syntyi paikasta, joka ei ollut erityisen hyvä.
Jos Hahlin tasoinen pelimies saa mouhota maalinedustalla pakin seuratessa katseellaan ja Karalahden tasoinen pakki pääsee kenenkään häiritsemättä toimittamaan tälle kiekkoa, niin kyllä silloin puhutaan hyvästä maalipaikasta ja reppuunhan se kiekko sujahti. Sama juttu Lahden maalissa, jossa HIFKn alivoimaneliö oli täysin hukassa ja Karalahdella oli tilaa ja aikaa toimittaa kiekkoa maalille, jossa jälleen pakki oli maskimiehen kanssa täysin hukassa.

Jokereilla oli hyökkäysalueella tilaa ja aikaa, mistä syystä tulosta syntyi. HIFKlla ei tätä etuoikeutta ollut, jolloin seurauksena on hätäilyä, jännittämistä ja periaatteessa laadukkaat maalipaikat päätyvät veskarin polvareihin ja/tai päätyplekseihin.

Narrit tappoi pelin eilen ensimmäisen vartin aikana, jonka jälkeen homma lässähti ja loppupelin ajan varmistelivat pisteet minimisuorituksella. Siinäkin lomassa toki toivat esiin HIFKn viisikkopuolustuksen haavoittuvuuden muutamalla läpisyötöllä, joista ei kuitenkaan tullut maalia.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Senttereistä eri mieltä. Siellä on Fata ja Elkins jotka lasken aivan päteviksi senttereiksi.

Asioita voi katsoa monelta kantilta, mutta kokonaisuudessaan Nybondas on onnistunut kasaamaan 3 miljoonalla mestistason jengin. Eikä tämä asia muutu miksikään, vaikka kuinka pyörittelisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös