HIFK 2013–2014 – joukkueen rakennus

  • 3 479 369
  • 7 163

abianos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset
Ja lisää tummia pilviä keskusteluun jo Pasilan yllä konkreettisesti olevien lisäksi. En nyt löydä millään itse haastattelua, mutta ainoat kommentit mitä itse olen Lydmanilta lukenut olivat jokseenkin seuraavanlaiset: "NHL:n jälkeen ura on ohi.".

Toki ottaisin huutaen joukkueeseen, jos se itsestäni olisi kiinni.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tomppa on tehnyt tänä kesänä sellaisen työnäytteen, että Keklullakin olisi ollut työtä pystyäkseen samaan

Ilman kummempia provoilutarkoituksia pari kommenttia.. Tohon vertaukseen Kekäläisestä tai ylipäätään Jokereitten tän kauden joukkueenkokoamisesta mä en niinkään tässä ota kantaa, mutta mikä on toi Nybondaksen tän kesän mahtava työnäyte? Mulle ei kyllä ihan heti aukea mitä normaalista poikkeavaa Tomppa on tehnyt. Varmaankin jotenkin poikkeavanhyvät pelaajahankinnatko?Hmm...

Thiessen: hyvä hankinta lähtökohtaisesti, mutta aina myös arpapeliä miten pohjois-amerikkalaiset sopeutuu tänne. Olisin ottanut Jokereihinkin.

Ore: Kuka Ore?

Desantis: Täyttä arpapeliä, ei sulkaa hattuun vielä. Antaa pelien näyttää.

Birch: Sama kuin edellinen, mutta pienemmällä odotusarvolla.

Eklund: Normaali paremman keskiluokan siirto liigan sisällä, ei sen kummempaa.

Salmelainen: Antaa pelien näyttää. Lähtökohtaisesti hyvä, mutta loukkaantumiset ja viimekausien pelihistoria ei mairittele. Ei todellakaan takuuvarma huippuhankinta, vaikka kuinka "oma poika" olisikin

Kuparinen: Lähtökohtaisesti ehkä statukseltaan kovin hankinta. Tosin liigaan palaavana tästä kilpaili varmasti kaikki varakkaammat seurat ja nyt pääty punasiin. Ei mikään poikkeuksellisen kova hankinta, mistä muut seurat olisi pahasti kateellisia. Puolikas sulka hattuun. Olisi kelvannut mun Jokereihin.

Hari: Täyttä arpapeliä

Puustinen: Kova hankinta lähtökohtaisesti. Sulka hattuun. Olisi kelvannut mun Jokereihinkin.

Stloukal: Täyttä arpapeliä. Veikkaisin että jää kokoonpanon ulkopuolelle.

Block: Täyttä arpapeliä. Ei kummemmat tilastot menneiltä vuosilta tai todella kovaa odotusarvoa ja potentiaalia. Saattaa kuitenkin myös yllättää.

Elkins: Tasapaksu kolmos sentteri, ei niinkään huippuhankinta. Toisaalta pelasin jo viime kaudellakin, joten voiko laskea hankinnaksi ylipäätään?

Fata: Mahdollisesti hyväkin hankinta, mutta onko hankittu sentteriksi vai laituriksi. Antaa tosin pelien näyttää. Siinä saattaa olla aika ratkaiseva ero mikä kääntää hankinnan hyvästä huonoksi tai toisinpäin.

Tosta yhteenvetona mä en kyllä nää mitään kovin poikkeuksellista työnäytettä tältä kesältä, enemmänkin toiseen suuntan. Potentiaalia kyllä löytyy, mutta toisaalta myös todella paljon floppipotentiaalia ja suht varmoja kortteja ei ole kuin Kuparinen ja Puustinen ja uskoisin myös Thiessenin olevan sitä. Ja kukaan noista ei kuitenkaan ole mikään huomiotaherättävän positiivisesti poikkeava hankinta liigaan. Noin yleisesti toi kuitenkin näyttää joukkueelta ja aika näyttää onko yksilöt yhdessä enemmän kuin osiensa summa vai ei.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Ihan hyviä pohdintoja yllä. Paljon on kysymysmerkkejä, mutta kerrankin hienoa nähdä jengi, jossa on paljon nuoria kundeja ja potentiaalia. Tällaiset uudet tuttavuudet kiinnostavat ainakin minua ja uskon, että moni tulee onnistumaan. Jos penkin takana olisi joku muu kuin Rami, en tästä olisi niinkään varma.

Mun mielestä turha edelleenkään verrata Nybaria ja Kekäläistä. Jos sen sijaan OT:na verrataan paikalliskilpailijoita, jotka kuitenkin edelleen kilpailee samassa sarjassa, eipä sielläkään tilanne ehkä parhaalla mallilla ole. Toki jälleenrakennusta ei ole tarvinnut pahemmin tehdä, mutta siellä puuttuu näin alkuun ainakin kaksi tärkeää palasta eli Filppulan ja Kekäläisen korvaajat.

Mielummin kuitenkin katson näitä high-risk, high-reward tyyppisiä hankintoja kuin naapurin näillä mennään osastoa.
 

Hogrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jonkin verran jäänyt ajatus sellainen ajatus että porukat muistelee edelleen aikoja ennen KHL:n ruplapeltoja. SM-liigasta on kupattu huippu osaamista niin paljon Venäjän maalle että kannattaa aina verrata muiden tämän hetkisiin tilanteisiin eikä siihen mitä on joskus historiassa ollut. Jokainen joukkue tuntuu taas heikentyneen viime vuodesta paperilla verrattuna sen joukkueen edelliseen tilanteeseen. Hifkillä on monta arvaamatonta korttia mutta meikäläisellä on luottoa tuohon porukkaan ja uskon että tason nousua tulee. Kuntoa pojilla on kuulemma jo rutkasti enemmän.
HYvän kuvan tilanteeseen antaa joukkueiden vaikeus löytää ykkösketjun centteriä. Aikoinaan noissa paikoissa luisteli ykköskorin kavereita ja nyt alkaa suurimmalla osalla olemaan kakkoskoria jos sitäkään. Joillakin joukkueilla ei sitä ykkösen keskustaa ole löytynyt vieläkään. Jokereiden kohdalla miettinyt mahdollisuutta että Teräväinen vallottaisi sen paikan tällä kaudella vai odotteleeko Hjallis leiri tipukkaita.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Melkoisen muukalaislegioonan on Nybari näköjään kasannut. Ulkomaalaisia taitaa olla enemmän kuin millään muulla liigajoukkueella?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n kanssa on jotain sovittu? Ikävä tuoda tummaa pilveä näiden juttujen ylle, mutta HIFK:n kanssahan kukaan tuskin on sopinut mitään, vaan kullakin hetkellä vallassa olleen ihmisen kanssa. Onko se Lydmanin tapauksessa ollut Moppe, Matikainen, Kekäläinen vai Nybondas? Mitään virallista sopimusta nyt tuskin on ollut ja ihmisen mieli on muuttuvainen. Toivon hartaasti, että Lyden ja Tompan intressit kohtaavat (ja voihan ne aivan hyvin kohdatakin, Tomppa on tehnyt tänä kesänä sellaisen työnäytteen, että Keklullakin olisi ollut työtä pystyäkseen samaan), mutta siitä "olisi kiva vielä joskus... ... ..." -smalltalkista on vielä aika pitkä matka siihen, että Lyde pukisi punaisen paidan päälleen.

Sen mitä asiasta ymmärsin, niin kyseessä on suhteellisen tuore tapaus, eli Nybondaksen kanssa jollain tasolla sovittu asia, mutta tämä on sen verran sivulauseessa tullut itselleni esille, että parempi ihan huhuasteella pitää. Olihan Nybondas Peltosenkin kanssa asiat sopinut suullisesti ilman, että mitään paperia tehtiin. Silti Peltonen vielä yhden kauden pelasi KHL:ssä, ennen HIFK:hon paluutaan, vaikka jo vuotta aikaisemmin harkitsikin asiaa vakavasti. Lydmankin varmasti oli asennoitunut vielä ensi kauden pelaamaan Anaheimissa ja nyt miettinee mitä tekee, mutta itse uskon ja toivon joukkueen Suomessa olevan HIFK.
 
Ilman kummempia provoilutarkoituksia pari kommenttia.. Tohon vertaukseen Kekäläisestä tai ylipäätään Jokereitten tän kauden joukkueenkokoamisesta mä en niinkään tässä ota kantaa, mutta mikä on toi Nybondaksen tän kesän mahtava työnäyte?

Tälle kaudelle sopimuksia oli ennestään Luttisella, Leinosella, Söderholmilla, Salmella, Nyqvistillä, Tepolla, Partasella, Pakarisella, Nykoppilla ja Talajalla. Valmennuksessa Summanen, jonka piti olla sellainen pelote, ettei tänne saa hankittua yhden yhtä pelaajaa. Silti useamman joukkueen fanit ovat arvioineet tässä vaiheessa HIFK:n melko laajalti top4 -joukkueisiin tasaisessa liigassa.

Kyllä, ulkomaalaiset ovat aina kysymysmerkkejä, mutta Elkins teki viime kaudella suht vaikeista lähtökohdista (sotkuja tulon kanssa, kahta eri liigaa rapakon takana, lapsen syntymä) melko hyvän debyytin liigassa ollen pudotuspeleissä kiistatta joukkueen parhaimmistoa. Thiessen on valittu vain pari kautta sitten AHL:n parhaaksi maalivahdiksi ja viime kaudella oli jopa koko pudotuspelien kuumin kassari. DeSantisilla on takana vaikea kausi, mutta kiekollisista taidoista on osoitus toissakauden 66 ottelussa tehdyt 43 pistettä (AHL:n puolustajien pistepörssin 7. ja täydellä kaudella taakse olisi kenties jäänyt vielä joku). Rico Fata.. Sveitsin liiga on sitä tasoa, että siellä ei yksikään ulkomaalainen pelaa sattumalta viittä kautta. Edes heikommassa joukkueessa. Block on hankittu lähtökohtaisesti kolmosnelossentteriksi, joten siinä nyt ei kovin syvälle tungeta kättä paskaan, vaikka epäonnistuisi. Birch taas tuli try outin kautta ja nimenomaan Summasen kanssa uskon, että kerran kundi sai sopimuksen, osaa myös pelata. Ei kuitenkaan hankittu avainrooliin. Hari otettiin lähinnä, koska on osoittanut potentiaalia, muttei ollut kuitenkaan kallis mies. Saattaa pelata myös Mestiksessä enemmän tai vähemmän.

Puustinen, Salmelainen, Kuparinen ovat kaikki pelaajia, jotka olisivat kelvanneet (Jokereita lukuunottamatta tietysti, eihän KHL:ssä riitä tuo taso) lähes jokaiseen joukkueeseen top6-rooliin. Ja ei ihan oikeasti voi väheksyä sitäkään, että Nyba solmi jatkot Somervuoren, Peltosen, Jokelan (kyllä, oli Ramin tulon jälkeen parempi, kuin hetkeäkään CaccaSoppa -aikakaudella) ynnä muiden kanssa. Kekluvertaus oli toki varmasti Jokereiden kannattajan korvaan hieman provosoiva, lähinnä tarkoitus oli (kerrankin) kehua Nyban tekemää työtä joukkueen kasaamisessa. Ei ollut tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä, ei ajatus kulkenut, että HIFK-osiossa pitää ottaa myös jokerifanien mielenrauha. Lisäksi on saanut toimia tiedottajana, kun viestintäpäällikkö @P_Linnavalli on ollut nauttimassa kesäisestä golfkierroksesta.

Edit:
Sen mitä asiasta ymmärsin, niin kyseessä on suhteellisen tuore tapaus, eli Nybondaksen kanssa jollain tasolla sovittu asia, mutta tämä on sen verran sivulauseessa tullut itselleni esille, että parempi ihan huhuasteella pitää.

Ok, ei ollut tarkoitus mitenkään väheksyä sinua. On vain niin monta kertaa sieltä täältä kuullut, että on jo sovittu tulevaisuutta, mutta yhtäkkiä kundi löytyykin jostain aivan muualta (varmaan tunnetuimmat Ville 2000-luvun alussa, vaikka menikin täysin silloisen nimeltämainitsemattoman toimarin piikkiin ja Jakke tässä pari vuotta sitten).
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Melkoisen muukalaislegioonan on Nybari näköjään kasannut. Ulkomaalaisia taitaa olla enemmän kuin millään muulla liigajoukkueella?

No sekö nyt on sitten se juttu vai? TPS:illä on 8 ja IFK:lla 9. En vaan ymärrä näitä muukalaislegioona juttuja kun muissa huippu sarjoissa tämä on ollut poistettuna jo ajat sitten.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
No sekö nyt on sitten se juttu vai? TPS:illä on 8 ja IFK:lla 9. En vaan ymärrä näitä muukalaislegioona juttuja kun muissa huippu sarjoissa tämä on ollut poistettuna jo ajat sitten.

Jos haluaa realistinen olla, niin noin vahva ulkomaalaisedustus, ja nimenomaan Suomessa ja Euroopassakin uusien naamojen määrä tärkeilläkin pelipaikoilla, laskee kyllä odotusarvoja. Karkeasti voisi sanoa, että noin kolmasosa ulkomaalaisista tuntuu onnistuvan Suomessa toivotulla/odotetulla tavalla. Voi tietysti olla, että ne tämän kauden onnistujat ovat tällä kertaa sattuneet juuri IFK:hon, mutta aika näyttää.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Jos haluaa realistinen olla, niin noin vahva ulkomaalaisedustus, ja nimenomaan Suomessa ja Euroopassakin uusien naamojen määrä tärkeilläkin pelipaikoilla, laskee kyllä odotusarvoja. Karkeasti voisi sanoa, että noin kolmasosa ulkomaalaisista tuntuu onnistuvan Suomessa toivotulla/odotetulla tavalla. Voi tietysti olla, että ne tämän kauden onnistujat ovat tällä kertaa sattuneet juuri IFK:hon, mutta aika näyttää.

Ihan totta, joku tilastonikkari voisi laskea että montako ulkomaalaista on ollut mestareilla.
Hieman epäonnistumisen mahdollisuutta tietysti pienentää se että esim. Elkins on ollut viime kaudella jo joukkueessa, mutta muut onkin sitten katsomattomia kortteja. Voihan olla että taivaskanavien puute marraskuun pimeinä hetkinä vaikuttaa yllättävästi joihinkin pelureihin.
Itselläni on jostain syystä kuitenkin hyvä kutina näistä ulkkareista, mutta katsonkin asiaa aika vahvasti värillisten lasein läpi.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tälle kaudelle sopimuksia oli ennestään Luttisella, Leinosella, Söderholmilla, Salmella, Nyqvistillä, Tepolla, Partasella, Pakarisella, Nykoppilla ja Talajalla. Valmennuksessa Summanen, jonka piti olla sellainen pelote, ettei tänne saa hankittua yhden yhtä pelaajaa. Silti useamman joukkueen fanit ovat arvioineet tässä vaiheessa HIFK:n melko laajalti top4 -joukkueisiin tasaisessa liigassa.

Toki, kaikki totta edellä. Lähtökohtaisesti tosin ifk:n kuuluukin olla materiaaliltaan top-4 joukkue liigassa ottaen huomioon resurssit. Mikäli materiaaliltaan ifk ei ole top-4 joukkue, on UTJ selkeästi jo epäonnistunut tehtävässään. Näin myös Jokereitten kohdalla. Edellämainituistakaan ei kuitenkaan voi pienellä huumorillakaan puhua huippuhankintoina, vaan lähinnä hyvänä runkona minkä päälle on hyvä rakentaa toimivaa joukkuetta. Kuitenkin, puutuin edellisessä viestissä lähinnä hankintoihin, en jatkosopimuksiin.


Kyllä, ulkomaalaiset ovat aina kysymysmerkkejä, mutta Elkins teki viime kaudella suht vaikeista lähtökohdista (sotkuja tulon kanssa, kahta eri liigaa rapakon takana, lapsen syntymä) melko hyvän debyytin liigassa ollen pudotuspeleissä kiistatta joukkueen parhaimmistoa.

Mitenpäin vaan haluaa asiaa esittää, Elkins ei ole liigaan kuin keskitason hankinta, eikä millään tapaa iso sulka kenenkään hattuun. Ratkaisuroolin pelaaja hän ei todellakaan ole, tai siinä tapauksessa täällä on viime kaudella ollut joku ihan toinen Elkins. Tasapaksu ja kohtuullisen hyvä täytemies rosteriin, joka varmastikin täyttää oman paikkansa kolmos sentterinä, muttei juurikaan sen kummempaa. Esimerkiksi aiemmin vastaavaa roolia pelanneesta Wirtasesta tasonlasku, ainakin omissa silmissäni.

Thiessen on valittu vain pari kautta sitten AHL:n parhaaksi maalivahdiksi ja viime kaudella oli jopa koko pudotuspelien kuumin kassari.

Thiessenin jo mainitsinkin olevan omastakin mielestä hyvä hankinta. Aika näyttää miten sopeutuu täkäläiseen kaukaloon, mutta uskoisin pärjäävän hyvin tai todella hyvin. Mikä kuitenkin vähän ihmetyttää on, että kun herra on valittu AHL:n parhaaksi jollain kaudella ja viime kaudellakin "kuumin maalivahti" pudotuspeleissä, miksei mies saa kunnollista mahdollisuutta NHL:n puolella? Onko kuitenkin jotain isompia puutteita, mitkä NHL:n huolelliset tilastoniilot ovat huomanneet ja päätelleet siitä, ettei ole riittävästi potentiaalia ylös, vai onko vaan tiellä ollut liian hyvät maalivahdit omassa organisaatiossa ja muut joukkueet eivät ole olleet kiinnostuneita. Tämä vain spekulaatiota tosin.

DeSantisilla on takana vaikea kausi, mutta kiekollisista taidoista on osoitus toissakauden 66 ottelussa tehdyt 43 pistettä (AHL:n puolustajien pistepörssin 7. ja täydellä kaudella taakse olisi kenties jäänyt vielä joku).

Yhdellä kaudella AHL:ssä hyvät pisteet (Tom Walsh, anyone?), mutta samalla -2. Sen jälkeinen kausi varsin mitäänsanomaton. Miinuspisteet kautta peliuran pakin kohdalla ei myöskään ole se vakuuttavin asia. Voi olla hyvä, mutta on myös todella varteenotettava floppiriski.


Rico Fata.. Sveitsin liiga on sitä tasoa, että siellä ei yksikään ulkomaalainen pelaa sattumalta viittä kautta. Edes heikommassa joukkueessa.

Niinkuin sanoin, mahdollisesti hyvä hankinta. Sveitsin kaudet olleet tasalaatuisen hyviä. Onko herra kuitenkin tänne hankittu sentteriksi vai laituriksi? Sveitsissä taisi pelata laituria suurimmaksi osaksi. Mikäli sentteri täällä, niin miten vaikuttaa peliin? Lähtökohtaisesti siis kohtuullisen hyvä hankinta, mutta sentterin paikalla kuitenkin myös selkeä floppiriski.


Block on hankittu lähtökohtaisesti kolmosnelossentteriksi, joten siinä nyt ei kovin syvälle tungeta kättä paskaan, vaikka epäonnistuisi. Birch taas tuli try outin kautta ja nimenomaan Summasen kanssa uskon, että kerran kundi sai sopimuksen, osaa myös pelata. Ei kuitenkaan hankittu avainrooliin. Hari otettiin lähinnä, koska on osoittanut potentiaalia, muttei ollut kuitenkaan kallis mies. Saattaa pelata myös Mestiksessä enemmän tai vähemmän.

Nämä kolme onkin nimenomaan low risk-high reward pelaajia. Tuskin kalliita, mutta jos onnistuu, niin loistavia hakuja. Kuitenkaan kukaan ei tilastoiltaan ainakaan ole osoittanut mitään huippuluokan potentiaalia ja tietäen Nybondaksen historian tämäntyyppisten toivotaan-toivotaan signauksien osalta, en odottaisi kuuta taivaalta. Näissä ei toki juuri mitään häviä, kun joukkue ei noitten takia voita mestaruutta, eikä niitten floppaamisen takia sitä myöskään menetä.


Puustinen, Salmelainen, Kuparinen ovat kaikki pelaajia, jotka olisivat kelvanneet (Jokereita lukuunottamatta tietysti, eihän KHL:ssä riitä tuo taso) lähes jokaiseen joukkueeseen top6-rooliin. Ja ei ihan oikeasti voi väheksyä sitäkään, että Nyba solmi jatkot Somervuoren, Peltosen, Jokelan (kyllä, oli Ramin tulon jälkeen parempi, kuin hetkeäkään CaccaSoppa -aikakaudella) ynnä muiden kanssa.

Puustinen ja Kuparinen ovatkin hyviä hankintoja, niinkuin mainitsin aikasemminkin. Sitä on myös Salmelainen, jos pysyy kasassa. Jos nyt kuitenkin katsoo Salmelaisen historiaa monen vuoden ajalta, niin lähinnä vertauksena tulee mieleen Jokereista Eaves. Pelaa täyden kauden ilman loukkaantumisia yhtä todennäköisesti kuin HJK voittaa futiksen mestareitten liigan. Joskus toki sellainenkin harvinaisuus voi tapahtua ja sillon voidaan puhua vahvistuksesta.

Somervuoren ja Jokelan jatkot on toki tärkeitä. Mutta kyllähän nyt peruslähtökohta on se, että avainpelaajista tai hyvistä runkopelaajista ainakin kohtuullisen osan kanssa asiat saadaan sovittua ja tehdään jatkosopimukset. Mitä Peltoseen tulee, niin ensi kauden sopimuksessa mä en kyllä nää mitään valttikorttia Nybondakselle. Peltonen pelaa ifk:ssa, jos niin haluaa ja siinä ei Nybondaksen sanalla ole mitään merkitystä.

Kekluvertaus oli toki varmasti Jokereiden kannattajan korvaan hieman provosoiva, lähinnä tarkoitus oli (kerrankin) kehua Nyban tekemää työtä joukkueen kasaamisessa. Ei ollut tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä, ei ajatus kulkenut, että HIFK-osiossa pitää ottaa myös jokerifanien mielenrauha. Lisäksi on saanut toimia tiedottajana, kun viestintäpäällikkö @P_Linnavalli on ollut nauttimassa kesäisestä golfkierroksesta.

Edit:

Ok, ei ollut tarkoitus mitenkään väheksyä sinua. On vain niin monta kertaa sieltä täältä kuullut, että on jo sovittu tulevaisuutta, mutta yhtäkkiä kundi löytyykin jostain aivan muualta (varmaan tunnetuimmat Ville 2000-luvun alussa, vaikka menikin täysin silloisen nimeltämainitsemattoman toimarin piikkiin ja Jakke tässä pari vuotta sitten).

Kekluvertaus ei mua provosoi millään tapaa. Noita kahta ei mun mielestä ole mitään suurempaa tarvetta ylipäätään verrata. Puutuin lähinnä vaan Nybondaksen työhön tälle kaudelle. Huomattavasti parempiakin rostereita on Nybondas kasannut menneinä vuosina ja tämän vuoden rosteri ei millään tapaa mun silmiin ole poikkeuksellisen hyvä työnäyte ja omaa todella ison floppiriskin. Millään tapaa varmalle pohjalle ei joukkuetta ole tänä vuonna rakennettu, vaan on enemmänkin vähimmäisvaatimus tolla budjetilla. Toki, jos Kekluun välttämättä haluaa verrata, niin suurin ero herrojen välillä on ollut näiden potentiaalisten lupauksien poimiminen. Siinä missä Keklu on tuonut Jokereihin Dehnerin (vakaa keskitason pakki liigaan) ja Moseksen (todella kova löytö), on Nybondas tuonut pelkkiä floppeja DelGrosson ja Walshin yms muodossa. Siitä johtuen odotukset Nybondasin uusillekaan löydöille ei itselläni ainakaan ole ihan tapissaan.

Muutenkaan en tällä hetkellä vertaisi ifk:n ja Jokereitten joukkueiden kasaamisprosessia kovin paljoa toisiinsa, paitsi tietysti sitten lopullisen rosterin osalta. Joukkueet ovat lähteneet niin eri lähtökohdista kasaamaan tän vuoden joukkuetta, ettei niissä oikeen ole mitään verrattavaa. Ifk:n viime vuosi oli lähinnä surkuhupaisa ja siitä johtuen se vaati suurta muutosta myös joukkueeseen täksi vuodeksi ja sitä se on ollutkin. Jokerit taas voitti runkosarjan ja tietää omaavansa hyvän rungon jo valmiiksi, joten ei ole mitään syytä lähteä perusteelliseen remonttiin, vaan yrittää poimia vain niitä kirsikoita kakun päälle (Kousa, Lahti, Karalahti). Ja ei, en todellakaan itse ole innoissani Karalahdesta, ennenkuin joku siitä huomauttaa. Mutta puhtaasti pelaajana ajateltuna on juurikin sitä mitä Jokerit tarvitsee pakin paikalle. Ja siellä on kyllä myös omat puutteensa (vaikkapa sentterit ja riskit sen osaston suhteen), mutta niistä toisessa ketjussa.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Valmennuksessa Summanen, jonka piti olla sellainen pelote, ettei tänne saa hankittua yhden yhtä pelaajaa.

Tämähän nyt on ihan paskaa, en ole itse nähnyt ainakaan yhtään viestä jossa sanotaan, että HIFK ei saa yhtään pelaajaa hankittua, mutta tämä on ties kuinka mones viesti jossa joku teikäläinen väittää näin tapahtuneen. Se tosin on faktaa, että kotimaisten pelaajien hankintaa Summanen on vaikeuttanut, joka näkyy huomattavan korkeassa määrässä ulkomaisia pelaajia. Se onko tällä asialla mitään väliä selviää sitten myöhemmin, mutta sitä tuskin kukaan pystyy kieltämään, että kotimaisia pelaajia on tullut normaalia vähemmän.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tomppa on tehnyt tänä kesänä sellaisen työnäytteen, että Keklullakin olisi ollut työtä pystyäkseen samaan...

No Tompan kädenjälki tullaan arvioimaan sitten kauden edetessä. Tässä vaiheess on turha vielä sanoa mitään. Kuparinen, Puustinen, Salmelainen, Eklund, Fata, Partanen, Elkins, ovat kaikki sellaisia hankintoja, että paha on jäkikäteenkään mennä arvostelemaan, ellei käy ilmi jotain esimerkiksi vammoja, joista olisi pitänyt ottaa selvää.

Kääntöpuolena DeSantis, Birch, Block, Stloukal, Hári ja etenkin Thiessen. Kaikki eivät tule varmastikaan, mutta kuinka moni tulee. Jo Thiessenin floppaaminen olisi paha takaisku, mutta se täytyy sanoa, että meriitit ovat aika kovat. Stloukal ja Hari ovat aika riskittömiä hakuja, mutta DeSantis ja Birch ovat aivan täysiä arvoituksia.

Nybarilla on vielä taivas ja helvetti auki tässä.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Siinä missä Keklu on tuonut Jokereihin Dehnerin (vakaa keskitason pakki liigaan) ja Moseksen (todella kova löytö), on Nybondas tuonut pelkkiä floppeja DelGrosson ja Walshin yms muodossa. Siitä johtuen odotukset Nybondasin uusillekaan löydöille ei itselläni ainakaan ole ihan tapissaan.

Onhan siellä Nybarillakin hyviä löytöjä, esim. Kousa, Ortio... Ulkkareiden kohdalla onnistumiset on tosiaan aika heikkoa, toivotaan että tämä vuosi muuttaa tuon kaavan. Endras oli tietysti loistava löytö kesken kauden vieläpä.
 

Hogrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika monta sellaistakin kaveria jotka kelpas muillekkin. Raanta perhana pääsi karkuun mutta hyvin mies haistoi sen jos huhut pitää paikkansa ja sopimusta tarjottiin jo viime vuonna.

Moseksen kohdalla vähän ihmetelty ettei miestä ole jo imuroitu KHL:n joten siinä oli ihan hyvä löytö.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Tämä "Ramin vaikea persoonallisuus on nostanut ulkkareiden määrää" -väittämä on ongelmallinen monesta syystä. Ensinnäkään ulkomaalaisten avainpelaajien määrä ei ole merkittävästi kasvanut. Kärkiketjuihin on laittaa Puustista, Kuparista ja Salmelaista. Lisäksi viime kauden rungosta moni suomalainen jatkaa. Ykköspakki on Söderholm ja ulkkariveskarikin jouduttiin hankkimaan vasta kun muutama suomalainen (Raanta, Ahonen) sai muualta yksinkertaisesti liian kovan tarjouksen.

Minusta muutos on ihan looginen; IFK muuttuu liigan mukana. Mitään vertailupohjaa vastaavanlaiseen tilanteeseen ei ole, modernilla ajalla kun on aina ollut ulkomaalaiskiintiö. Nyt kiintiön poistuttua noita hakujakin voidaan tuoda mestiksen sijaan rapakon takaa. Olisiko Raimo jotenkin kivempi setä, jos Birchin selässä lukisi Tervo ja Blockin selässä Härmä?
 
Kekluvertaus ei mua provosoi millään tapaa. Noita kahta ei mun mielestä ole mitään suurempaa tarvetta ylipäätään verrata. Puutuin lähinnä vaan Nybondaksen työhön tälle kaudelle. Huomattavasti parempiakin rostereita on Nybondas kasannut menneinä vuosina ja tämän vuoden rosteri ei millään tapaa mun silmiin ole poikkeuksellisen hyvä työnäyte ja omaa todella ison floppiriskin. Millään tapaa varmalle pohjalle ei joukkuetta ole tänä vuonna rakennettu, vaan on enemmänkin vähimmäisvaatimus tolla budjetilla. Toki, jos Kekluun välttämättä haluaa verrata, niin suurin ero herrojen välillä on ollut näiden potentiaalisten lupauksien poimiminen. Siinä missä Keklu on tuonut Jokereihin Dehnerin (vakaa keskitason pakki liigaan) ja Moseksen (todella kova löytö), on Nybondas tuonut pelkkiä floppeja DelGrosson ja Walshin yms muodossa. Siitä johtuen odotukset Nybondasin uusillekaan löydöille ei itselläni ainakaan ole ihan tapissaan.

Kyllähän tällä kaudella IFK:n joukkueen rakentamisessa on tehty pirun hyvää työtä. Arvioidessasi Nyban kesää, et voi sivuuttaa sitä, että mies hommasi meille muuan McLeanin, josta ei sitten lopulta saatu muuta kuin rahaa. Niin ja onhan tuolla ollut Raantakin sopparin alaisena kaverina. Kuitenkin helvetin kovia näyttöjä äijän taidosta naarata kovia pelimiehiä IFK:hon. Toinen seikka mihin haluan tässä kohtaa kiinnittää huomiota on ne värilasit mitkä kunkin nokalla roikkuu. Siinä missä sinä näet kaiken IFK:hon liittyvän worst case scenario meiningillä itselläni on lappu vetämässä ja siinä on 7+1 oikein. Itseasiassa tuossa lainaamassani pätkässä on kohta, mistä hyvin huomaa nämä värilasit jotka sinulla on nokalla. Puhuttaessa Keklun löydöistä mainitaan Dehner mutta IFK:n hankinnoissa sivuutetaan surutta Elkins. Moseksenkin tasosta voidaan olla montaa mieltä, mutta se ei ole tämän ketjun aihe millään muotoa.

Mitä taas tulee IFK:n joukkueen riskeihin, niin tältäkin osin IFK:ssa on toimittu erittäin viisaasti. Niin Birch, Block kuin Stloukal (onko soppari jo olemassa?) ovat tulleet jengiin try outin kautta. Toisin sanoen joukkueen valmentaja on nähnyt kyseiset kaverit työn touhussa ja on pystynyt toteamaan, että herrat palvelevat tarvetta. Itselläni ei ole riittävästi munaa lähteä tältä osin arvostelemaan Summasen ja Tanskan päätöstä, semminkin kun en ole yhdenkään kaverin nähnyt pelaavan ikinä. Toki ulkomaalaisia jengissä on paljon, mutta siltikin valtaosa hankinnoista on low risk kamaa. Itselleni suurin kysymysmerkki on DeSantis, mutta tässä kohtaa varaan itselleni oikeuden olla fani ja luotan kaverin lyövän itsensä läpi jokaisen Liigaa seuraavan ihmisen tietoisuuteen.

Ylipäätänsä tämän kesän IFK-hankintoja arvioitaessa ei pidä niinkään katsoa yksittäisiä pelaajia. IFK:ssa on kasattu joukkue. Uusilta pelaajilta on pitänyt löytyä tietty ominaisuus joka palvelee Ramin palapeliä. Useimmilla kavereilla tämä ominaisuus taitaa olla jalat. Jos IFK ei ensi kaudella ole liigan nopein joukkue jalalla niin minä ihmettelen suuresti. Itse olen varsin innoissani IFK:n tulevan kauden joukkueesta. Valmentajana on hullu nero, joka saa varmasti rakennettua joukkueelle toimivan pelitavan. Kaupan päälle meillä on paljon helvetin nopeita ukkoja, joista osalla vielä on varsin kyvykkäät kädet, toteuttamassa tätä pelitapaa. Kyllä mä sanon, että Nyba on tehnyt perkeleen hyvää duunia tänä kesänä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Onhan siellä Nybarillakin hyviä löytöjä, esim. Kousa, Ortio... Ulkkareiden kohdalla onnistumiset on tosiaan aika heikkoa, toivotaan että tämä vuosi muuttaa tuon kaavan. Endras oli tietysti loistava löytö kesken kauden vieläpä.
Olihan Kurtis McLean ihan hyvä haku, mutta kaveri lähti sitten KHL:ään.
 
Mikähän käsitys jengillä (ainakin osalla) on Corey Elkinsistä? Oikeasti, jokerifanit vetää omaa Mosestaan suunilleen superlöydöksi ja Wirtanenkin oli niin helvetisti kovempi jannu. Pieni realitycheck. Moseksen viimeiset 10 runkosarjaottelua viime kaudelta 1+0=1, -2. Elkinsillä 3+2=5, -3. Moseksen paras NCAA-kausi 37, 22+13=35, -6. Elkinsin 42, 18+23=41, +24. Wirtasen paras AHL-kausi 78, 15+26=41, -10, Elkinsin 76, 18+26=42, +2. Elkinsin tehot pudotuspeleissä 8, 3+2=5, +1. Täydellä kaudella noilla tehoilla ei juuri jäädä Moseksen viime kauden pisteistä. Elkins on btw. pelannut muutaman pelin NHL:kin. Otan mielelläni joltain jokerifanilta vedon, että Elkins tekee tulevalla kaudella enemmän pisteitä, kuin Moses. Ja haluan korostaa, että Pera oli HIFK:ssa top5-suosikkini joukkueesta ja Moses on Väänäsen ohella Jokereista pelaaja, jota salaa kaapin nurkassa fiilistelen.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Otan mielelläni joltain jokerifanilta vedon, että Elkins tekee tulevalla kaudella enemmän pisteitä, kuin Moses. Ja haluan korostaa, että Pera oli HIFK:ssa top5-suosikkini joukkueesta ja Moses on Väänäsen ohella Jokereista pelaaja, jota salaa kaapin nurkassa fiilistelen.

Mä voisin koppaa tän. Mitä aattelit panokseks?
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muukalaislegioonako?

Eräs asia josta pidän ensi kauden HIFKissä on pelaajahankintapolitiikka. Olen erittäin suuri muukalaislegioonien vihaaja, ja kaikenmaailman jonnivauhkoset ja kimmosalmiset aikanaan saivat minut suuriin antipatian tunteisiin. Narrifanit usein puolustelevat hjalliksen ex-hifk-pelaajien hankintapolitiikka "seura on suurempi kuin pelaaja" -höpinöillä, mutta itse olen aina ollut henkisesti suuresti valmiiden starojen ostamista vastaan. Eipä Mika Niemisen hankinta meillekään aikanaan suuresti lämmittänyt.

Onhan tuossa joukossa pari palkkasoturiostopelaajan kriteerit täyttävää kuten Fata ja Kuparinen mutta minua ilahduttaa se, että on niin monta a) pohjois-amerikkalaista ja b) nuorta, potentiaalista ja uralleen nousua hakevaa näytönantajaa.

Jotkin kirjoittajat puhuvat muukalaislegioonasta. Kyseinen määre sopii kokeneiden kiekkokiertolaisten kasaamiseen, ei selkeän systemaattiseen vauhdin, luisteluvoiman ja näytönantajien joukkioon. Ja HIFK:iin ovat aina kanukit ja jenkit tervetulleita.

Pitkästä aikaa näen ideaa ja ajatusta joukkueenkasaamisessa. Oli sitten kiitos Ramin taikka Nybarin, hyvä juttu. Pitkästä aikaa kautta ei ole hävitty etukäteen, ja odotan oikeasti mielenkiinnolla miten jengin pelaa ja kehittyy.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Jos haluaa realistinen olla, niin noin vahva ulkomaalaisedustus, ja nimenomaan Suomessa ja Euroopassakin uusien naamojen määrä tärkeilläkin pelipaikoilla, laskee kyllä odotusarvoja. Karkeasti voisi sanoa, että noin kolmasosa ulkomaalaisista tuntuu onnistuvan Suomessa toivotulla/odotetulla tavalla. Voi tietysti olla, että ne tämän kauden onnistujat ovat tällä kertaa sattuneet juuri IFK:hon, mutta aika näyttää.

Kolmasosa eli IFK:n tapauksessa kolme. Prosentit ovat siis IFK:n puolella.

Jokaisesta joukkueesta löytyy uusia naamoja, jotka eivät saa epäonnistua tai joukkue on pulassa.

Jakaisin IFK:n ulkomaalaiset näin:


Vanhat naamat. Tiedetään mitä saadaan:
Eklund
Elkins

Uudet naamat. Ei saa epäonnistua.
Thiessen
Fata

Uudet naamat. Epäonnistuminen takaisku.
DeSantis

Uudet naamat. Epäonnistuminen ei hetkauta IFK:ta mitenkään.
Block
Birch
Hari
Stloukal

Eli vain viisi ulkomaalaista joiden epäonnistumisella on merkitystä ja niistä kaksi on jo osoittanut tasonsa.

Ei tuo tilanne nyt kovin paljoa muista joukkueista poikkea.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tällä kaudella IFK:n joukkueen rakentamisessa on tehty pirun hyvää työtä. Arvioidessasi Nyban kesää, et voi sivuuttaa sitä, että mies hommasi meille muuan McLeanin, josta ei sitten lopulta saatu muuta kuin rahaa. Niin ja onhan tuolla ollut Raantakin sopparin alaisena kaverina. Kuitenkin helvetin kovia näyttöjä äijän taidosta naarata kovia pelimiehiä IFK:hon. Toinen seikka mihin haluan tässä kohtaa kiinnittää huomiota on ne värilasit mitkä kunkin nokalla roikkuu. Siinä missä sinä näet kaiken IFK:hon liittyvän worst case scenario meiningillä itselläni on lappu vetämässä ja siinä on 7+1 oikein. Itseasiassa tuossa lainaamassani pätkässä on kohta, mistä hyvin huomaa nämä värilasit jotka sinulla on nokalla. Puhuttaessa Keklun löydöistä mainitaan Dehner mutta IFK:n hankinnoissa sivuutetaan surutta Elkins. Moseksenkin tasosta voidaan olla montaa mieltä, mutta se ei ole tämän ketjun aihe millään muotoa.

Itse asiassa tarkoitus oli tota ifk:n rosteria katsoa mahdollisimman paljon ilman värilaseja ja perustella myös mielipiteet mahdollisimman neutraalisti. Mitä tulee McLeaniin ja Raantaan, niin toki, kovia hakuja kummatkin. Kuitenkaan, onko niissä jotain spekuloimista tai Nybarin työn arvioinnin tarvetta, kun kumpikaan ei pelaa joukkueessa? Arvio perustui siihen minkänäköisen joukkueen Nybari on saanut koottua ja siinä joukkueessa ei kumpikaan edellämainituista pelaa. Onko se sitten hyvä vai huono asia julkasta soppareita ennen siirtopykälien eräpäiviä, jos on erittäin suuri riski, että sopparissa oleva siirtopykälä käytetään? Mä kutsun tätä kalasteluksi. "No mut sen ja senkin kanssa oli soppari mutku ne sit meniki kovempiin liigoihin". Ne on täysin irrelevantteja asioita arvioitaessa tämänhetkistä joukkuetta. Ihan kuten myöskin Filppulan lähtö Jokereista. Olihan se pirun kova signaus aikoinaan, mutta sillä ei ole tällä hetkellä mitään merkitystä, kun ei pelaa Jokereissa. Suurin osa joukkueista ei taida myöskään ilmoittaa sopimuksia missä on siirtopykälät, kunnes vasta siirtopykälien rauettua.

Mitä tulee Dehnerin, Moseksen ja Elkinsin vertailuun.. Tossa mä hain takaa lähinnä noita onnistuneita yliopistohakuja, niinkuin varmaan suurin osa ymmärsikin. Tarkoitus ei todellakaan ollut verrata vaikkapa Moseksen hienoa löytämistä vaikka Tony Salmelaiseen tai Elkinsiin, jotka ovat ammattilaisina pelanneet jo useita vuosia.

Mikähän käsitys jengillä (ainakin osalla) on Corey Elkinsistä? Oikeasti, jokerifanit vetää omaa Mosestaan suunilleen superlöydöksi ja Wirtanenkin oli niin helvetisti kovempi jannu. Pieni realitycheck. Moseksen viimeiset 10 runkosarjaottelua viime kaudelta 1+0=1, -2. Elkinsillä 3+2=5, -3. Moseksen paras NCAA-kausi 37, 22+13=35, -6. Elkinsin 42, 18+23=41, +24. Wirtasen paras AHL-kausi 78, 15+26=41, -10, Elkinsin 76, 18+26=42, +2. Elkinsin tehot pudotuspeleissä 8, 3+2=5, +1. Täydellä kaudella noilla tehoilla ei juuri jäädä Moseksen viime kauden pisteistä. Elkins on btw. pelannut muutaman pelin NHL:kin. Otan mielelläni joltain jokerifanilta vedon, että Elkins tekee tulevalla kaudella enemmän pisteitä, kuin Moses. Ja haluan korostaa, että Pera oli HIFK:ssa top5-suosikkini joukkueesta ja Moses on Väänäsen ohella Jokereista pelaaja, jota salaa kaapin nurkassa fiilistelen.

Mun käsitys Elkinsistä perustuu ehkäpä vajaaseen 10 peliin mitä häneltä nähnyt. Niissä mä en oo nähnyt mitään, mitä ei olisi 10:llä sentterillä tusinasta. Ei myöskään varsinaisesti negatiiviseen suuntaan. Niinkuin sanoin, perushyvä kolmos sentteri eikä juurikan kummoisempi. Ihan hyvä haku oikealle paikalle, mutta ei siitä mitään ykkösketjun liideriä tarvii odotella. Jos nyt sitä on taas pakko Mosekseen verrata, niin miksi Mosekselta otetaan juuri kauden huonoimmat 10 peliä verrokiksi ja Elkinsiltä parhaat 10? Siksikö, että Elkins ei sattunut aiemmin kaudella pelaamaan Suomessa? Otetaanko vaikka Mosekselta kauden ensimmäiset 10 peliä, 6+5=11 pistettä. Oikein kääntämällä asiat saa aina näyttämään itselleen hyvältä. Toisaalta, vertailu Elkinsin ja Moseksen välillä on aika turhaa pisteiden valossakin, kun ovat täysin eri roolin pelaajia.

Muutama peli NHL:ssä ei myöskään kovin vakuuttavaa kuvaa anna pelaajasta, vai sanooko vaikkapa nimet Pierre Dagenais ja Peter White mitään?
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Pitkästä aikaa näen ideaa ja ajatusta joukkueenkasaamisessa. Oli sitten kiitos Ramin taikka Nybarin, hyvä juttu. Pitkästä aikaa kautta ei ole hävitty etukäteen, ja odotan oikeasti mielenkiinnolla miten jengin pelaa ja kehittyy.

Juuri näin. Normaalisti meille ei kelpaa suurinpiirtein mikään, mutta nyt tuntuvat suurinpiirtein kaikki odottavan kautta positiivisin tai erittäinpositiivisin tuntein. Ja nyt kun meille joukkue kelpaa kaikenmaailman trollit ja kaikkitietävät raavaavat täällä kertomassa meille mielipiteitään muukalaislegioonasta.

Vain pakki puuttuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös