Hifk 2002-2003

  • 1 299 557
  • 10 974
Tila
Viestiketju on suljettu.

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan Svedut
Kapteenistoa on sinänsä vaikea spekuloida, pelaajathan sen loopukädessä valitsee (vähän riiippuu valmentajasta vissiin), mutta oma ehdotus olisi tämänlainen:

C- Zidlicky

Joukkueen tuki ja turva. Selkeä liideri ollessaan kentällä. So what jos ei pahemmin puhu muutakuin tsekkiä, kyllä viesti menee perille viimeistään kun Vopat tmv tulkkaa. Ei ne puheet, se esimerkki.

A- Häppölä

Jatkaa siitä mihin jäi viime kaudella, nuff' said.

A- Pärssinen

Osoitti taistelijan luonteen kasvaneen rapakon takana. Sisukas pikku hemmo.

Ja lisäksi Zidlickyn kapteenius olisi hyvä näyttö Zidille kuinka paljon häntä arvostetaan, niin organisaation taholta kuin myös varmasti fanien taholta.
 

Carlos

Jäsen
Kylla mielestani HIFK voisi tehda valinnan kuten toinen perinteita kunnioittava seura Jokerit, eli valitsi viime kaudella iki-jokerin joukkueen kapteeniksi. Silla perusteella meidankin taytyy hiukan miettia asiaa. (eli jos kuitenkin jatetaan se Parssinen valiin) Voisimme pistaa viela vaikka paremmaksi ja ripustaa kapteenin paidan kattoon jo nyt, olisi siella sitten valmiiksi odottamassa. Tai eikujoo. Ripustetaan kattoon kaikkien Hifk harjoitusringissa kayneiden pelaajien paidat, ja tiputellaan pois sitten uran paatyttya jos voidaan todeta ettei se kuulu sinne.

Jotta saisimme vahan tahtiloistoa lisaa voisimme myoskin kysya josko vaikkapa Bobby Hull haluaisi paitansa meidan hallin kattoon. Kuulin huhun etta han on joskus aikoinaan kaynyt Helsingissa.
 

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Viestin lähetti Carlos
Kylla mielestani HIFK voisi tehda valinnan kuten toinen perinteita kunnioittava seura Jokerit, eli valitsi viime kaudella iki-jokerin joukkueen kapteeniksi.
Vaadin saada luvan huomauttamaan, että valinnan teki pelaajat.
Ehkä teidänkin pitäisi koettaa tuota strategiaa?

Hyvä kapteeni meillä olikin. Aina kun kentälle kykeni.
 

marek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jossain palstalla osui silmääni,että Hentunen pelaisi Jokereissa ensikaudella?? Kuulosti varmalta??
Onko näin -uskomatonta,ettei Härkää saatu meille! Muita oikeen kunnon nimiä/pelimiehiä ei ole enää tarjolla!
Se vielä ihmetyttää,että Hentusen onnistuminen Jokereissa oi kaikkea muuta kuin hyvä niin MIKSI?
Vielä,jos voisimme vaikuttaa valintoihin niin Faxia Föönille! KIITOS!

Kapteeni mielestäni ehdottomasti KÖLLI,jos vielä vaikka jatkais tai sitten KUHTA eikä mielestäni ole yhtään huono idea MAREK-tiedä vaikka Marekista tulis sellanen aina HIFK mies.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
P. Nielikäinen kapteeniksi! Tämä on minun vaatimaton ja värikäs mielipiteeni....
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Ensi kauden kokoonpanosta

Nyt, kun NHL-vero on selvillä, lienee hyvä aika - useiden muiden kirjoittajien esimerkin mukaisesti - tarkastella kokoonpanoa ja hankintalistaa.

Pakiston tilanne ei mielestäni ole niin kehno kuin monet antavat ymmärtää. Yhtä perusvarmaa luutijaahan tuo koostumus vielä huutaa, mutta muuten olen suht' luottavainen. Z, Kantor, Lehtonen ja Saarinen muodostavat varsin kilpailukykyisen nelikon ja uskoisin, että Kurvisesta, Hedbergistä, tulevasta vahvistuksesta sekä junnuista saadaan yksi pari kasattua. Tulokkaista suurin mielenkiinto kohdistuu Patrik Lostedtiin, joka on kaikkien raporttien mukaan varsin HIFK:n näköinen äijä. Toivottavasti saa tilaisuutensa ja käyttää sen. Treenipelit näyttävät myös, mikä on viime kaudella suvantoon vaipuneiden ex-junnujen - Ilkka, Kolehmainen, Lamberg - uran suunta. Heidän varaansa en kuitenkaan laske mitään.

Myös hyökkäyksessä runko on hyvä, mutta ei vielä riittävä. Olen matin&tepon kanssa samaa mieltä siitä, ettei kaikkia munia pidä sijoittaa yhteen koriin. Eli jos näillä mennään, pitää yksi ketju rakentaa Pärssisen ja toinen Simicekin varaan. Mielestäni vahvistukselle olisi kuitenkin vielä tarvetta ja paras vaihtoehto olisi, jos kyseessä olisi sentteri. Miksi? Koska Hämeenlinnassa ollaan oltu kovin yksimielisiä Simicekin sopimattomuudesta ns. perinteiseen keskushyökkääjän rooliin. Jos siis Simiä joudutaan peluuttamaan laidalla, ovat kaksi ensimmäistä sentteriämme Hirschovits ja Häppölä, kun Ape ei tykkää peluuttaa Vopatiakaan keskellä. Valitettavasti kädellisten sentterien markkinat ovat hyvin nihkeät, joten hilloa tiskiin, Pena!

Sellaisen hajahuomion vielä esitän, että Vihkoa ja Pikkaraista kannattaisi ehdottomasti kokeilla samassa ketjussa. Viime kaudella kaverit pääsivät ajoittain samaan vitjaan - mm. Jukin laidoille - ja yhteispeli näytti toimivan todella mallikkaasti. En ymmärrä, miksi kaksikko aina hajotettiin, kun sairastupa tyhjeni/Vopatin pelikielto päättyi/tms.

Eli hankintalista näyttää minun papereissani seuraavalta:

Hankittava ehdottomasti: Peruspakki, kädellinen hyökkääjä (miel. sentteri), kakkosmaalivahti
Hankittava, jos halutaan pelata varman päälle: 2 peruspakkia, 2 hyökkääjää (1 kädellinen sentteri, 1 laituri), kakkosmaalivahti

Kokoonpanot näissä vaihtoehdoissa voisivat olla jotain tällaisia:

Varman päälle skenaario:

Pärssinen - Hirschovits - laituri
Vopat - sentteri - Simicek
Pikkarainen - Häppölä - Vihko
Grünn/Salminen - Luttinen/Viitaluoma - Holma/Järvinen

Kantor - Zidlicky
Lehtonen - Saarinen
pakki - pakki

Draper (kakkosveska)

"Yksi hyökkääjä ja yksi pakki" -skenaario:

Pärssinen - Hirschovits - Vopat
Kuhta - sentteri - Simicek
Pikkarainen - Häppölä - Vihko
Grünn/Salminen - Luttinen/Viitaluoma - Holma/Järvinen

Kantor - Zidlicky
Lehtonen - Saarinen
Kurvinen/junnu/(Hedberg) - pakki

Draper (kakkosveska)

Näin. Ei tuo jälkimmäinenkään vaihtoehto miltään katastrofilta näytä, mutta Kuhta on toki surkean viime kautensa johdosta iso kysymysmerkki. Lisäksi yksi huolenaihe on Kurvisen pelikunto. Kunnossa ollessaan Mikko menee heittämällä pelaavaan kokoonpanoon, mutta onko hän kunnossa, kun kausi alkaa? Huhujen mukaan kaveri on saatu parsittua ehjäksi, mutta selkävaivoilla on paha tapa uusiutua. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Hedbergille en valitettavasti keksi mitään käyttöä, vaikka kuinka yritän. Lieneekö sitten taustalla oma jääräpäinen asenteeni siitä, ettei HIFK:n puolustaja saisi olla vaarassa lentää ilmavirran mukana, kun hallin ovia auotaan.
 

marek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki luettelee,että laituri ja sentteri ja pakki pitäs saada,mutta mistäs ne saadaan ja ketä he olisivat? Hentunen on ainoa-tosin ei ilmeisesti enää vapaa mies meille!
Yksinkertaisesti laatu tarjontaa ei neää ole!!
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Viestin lähetti marek
Kaikki luettelee,että laituri ja sentteri ja pakki pitäs saada,mutta mistäs ne saadaan ja ketä he olisivat? Hentunen on ainoa-tosin ei ilmeisesti enää vapaa mies meille!
Yksinkertaisesti laatu tarjontaa ei neää ole!!
Venataan syksyyn, NHL:stä jää yli monta hyvää pelimiestä, jotka suorastaan hinkuvat meille stunteiksi.
[Valitse itse sopiva hymiö viestin loppuun seuraavista: :D :( :mad: :eek:]
 

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan Svedut
Sentteri kuvioon sen verran, eikös Ruutu ole vielä ilman sopparia? Tässä voisi olla kotiinpaluun paikka ennen NHL:ää. Pakki on sitten vaikeampi tapaus, kuten myös tuo laituri jos se vielä hankitaan. Näiden hankitaa saattaa olla fiksua venyttää hieman, katsoa prospect ja training camppien jälkeinen tilanne, ketä jää rapakon takana joukkueiden ulkopuolelle ja kalastella sieltä.

Ja ei pidä unohtaa omia junnuja, ties mitä ne saavat ensi kaudella aikaan, vrt. Vihko/Häppölä viime kaudella.
 

KIME 44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Barca, ManUtd
marek: Kyllä niitä hyviä pelimiehiä vielä on jäljellä.
Viimeistään kun nhl:n training campit loppuu niin
useita hyviä pelimiehiä jää vaille sopimusta ja pelipaikkaa.
Toivottavasti vaan Pentti ei sano näille ettei meillä ole käyttöä
tälläisille pelaajille.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Viestin lähetti Carlos
Jotta saisimme vahan tahtiloistoa lisaa voisimme myoskin kysya josko vaikkapa Bobby Hull haluaisi paitansa meidan hallin kattoon. Kuulin huhun etta han on joskus aikoinaan kaynyt Helsingissa.
Juu ja onhan Gretzkykin käynyt Helsingissä, mutta se Wäinö on aivan liian pehmeä jannu meidän brändiin. :D
 

marek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskotteko te oikeesti itekkään noihin höpinöihin...Pena on ainakin teidän luottamusta näköjään kohennellut! Minä en ainakaan jaksa uskoa,että sieltä enään ketään tulis.Ruudun kotiin paluuseen voisin vielä uskoa ja toivoa!
Maalivahti ja pakkipuolelle en oikeen jaksa uskoa löytyvän enään IHMEMIEHIÄ,mutta kaivataanko niitä sen näyttää vasta tuleva kausi.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
joku kirjoitti kiben luistelusta - sallikaa minun olla eri mieltä: tolla tyylillä kuluu energiaa ihan tajuton määrä kun kaikki raajat heiluu koordinoimatta sen kummemmin. kompaktimpi tyyli vois tuoda sen puuttuvan palasen kiben pelaamiseen. nyt se lähtee kuin twisteri alhaalta ja tulee kuin musteri (se täti) takaisin.:p
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Tarkennetaanpa vielä:

Kyllä, minusta mitalisijoista kamppaileminen vaatii vielä väh. kahta kenttäpelaajahankintaa. Huojentava tieto on se, että puolustajahankinnaksi riittää peruspakki, joka osaa luutia maalinedustalla ja toimittaa irtokiekot keskialueelle. Mitään ihmemiestä ei ole pakko saada, vaikkei moisesta haittaakaan olisi.

Huolestuttavaa on sen sijaan se, että toisen hankinnan pitäisi olla kädellinen hyökkääjä. Mieluiten sentteri. Näitä ei todellakaan ole liikaa tarjolla ja vaikka olisikin, niin halukkaita ottajia on Euroopassa vielä enemmän. Kilpailu on armotonta.

Vielä huolestuttavampaa on se, että kummankin hankinnan tulee olla suomalaisia. Ok, kotimaisia peruspakkeja vielä pitäisi löytyä, kun vaan viitsitään hakea (vrt. RPL), mutta hyökkääjien kanssa tilanne on huomattavasti kinkkisempi. Tarjonta on todella niukkaa.

Ja - kuten moni on jo vihjaillut - kaikista huolestuttavinta on se, että Penan historia pelaajahankintojen ja varsinkin huutokauppatilanteiden suhteen on Pärästä huolimatta aika koruton. En minäkään olisi pistämässä kovinkaan suuria summia likoon sen puolesta, että joku näistä vapaista huippunimistä nähtäisiin HIFK:ssa ensi kaudella. Mutta ainahan saa toivoa.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Moster Gertrud Har Rätt: Kimmo Står På

Täti Greduliini on aivan oikeassa Hra Kimmo "Kapteeni Koukku" Kuhdan suhteen. Luistelua ja siniviivahuitomista voisi luonnehtia Kontra -yhtyeen legendaarisen levyn nimen mukaisesti: "Ei Kontrollia".

Palatakseni kapteenistoaiheiseen keskusteluun:
C: Toni Häppölä: harjoitteli varakapteenina junnukauden jälkeen, nyt aika astua isompiin saappaisiin. Viime kauden esiintymisen perusteella minulle on syntynyt myönteinen käsitys nuoresta miehestä sekä pelaajana että nimenomaisesti JOUKKUEpelaajana. IFK:n uuden sukupolven aivot.

A: Timo Pärssinen. Johtaa esimerkillään eturintamassa (ykkösketjussa). Pelaaja, joka lähestyy vasta parasta ikää pelaajana, silti jo konkari maajoukkueessa.

A: Roman Vopat. Taktinen ratkaisu (vähentää kymppien määrää, aivan kuten Rudyn nimeäminen kapteeniksi). Taistelija numero 1 joukkueen edellisellä, sangen murheellisella kaudella. Tärkeä mies ylivoimalla, alivoimalla ja silloin, kun tarvitaan se viimeinen ekstrapanos tasaisen ottelun ratkaisemiseksi.

Unohdukseen kapteenistoa pohdittaessa joutuvat mielestäni:

Entinen kapteeni Kimmo Kuhta. Ei mahdu taitojensa eikä liikkeensä perusteella neljään ensimmäiseen (pelaaviin) ketjuun vasemmaksi laidaksi (edellä Pärssinen - Vopat - Salminen - Grünn). Siniviivalla seisomiseen ja huitomiseen erikoistunut uusi Tom Bissett; liikkui kauden lähinnä kahvaten.

Entinen varakapteeni Carlo Grünn: liikettä olisi, mutta syöttötaidossa lähentelee IFK-kausien Lasse Pirjetää; syötä edes kerran (vai oliko se katso edes kerran?). Varakapteeni ei ole oikealla paikalla nelosketjussa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kyllä toi pakisto huutaa kahtakin nimeä siinä mielessä että Kantor ja Zidlysky saavat varmasti jonkun pelikieltoja,Saarisestä ei tiedä mitään että kuinka monta peliä pelaa (loukkaantumisaltis) ja muitakin loukkaantumisia voi tulla sillä vaikkapa Kurvinen on yksi iso kysymysmerkki.
 

Carlos

Jäsen
Re: Moster Gertrud Har Rätt: Kimmo Står På

Viestin lähetti Aurinkotuuli
Entinen kapteeni Kimmo Kuhta. Ei mahdu taitojensa eikä liikkeensä perusteella neljään ensimmäiseen (pelaaviin) ketjuun vasemmaksi laidaksi (edellä Pärssinen - Vopat - Salminen - Grünn). Siniviivalla seisomiseen ja huitomiseen erikoistunut uusi Tom Bissett; liikkui kauden lähinnä kahvaten.

Niin mina olen se Kuhdan puolesta puhuja. Juu, kaikki ei ole Kibella kohdallaan, mutta uskokaa minun sanaan, miehella on paljon lahjoja. Sita ei valttamatta moni huomaa, mutta hetkittain paistaa lapi ihan selvasti etta hemmetti siina on kova pelimies, kunhan vain saa paketin kunnolla kasaan. Uskon etta Apen koulussa tama tapahtuu, ja seuraavalla kaudella ollaan jo ison veden takana. Odottava nakee (ellei han ole sokea).

EDIT: pyydan anteeksi rasistista huomautusta jatkoajan nakovammaisilta lukijoilta.

EDIT 2: :confused:

EDIT 3: typo
 

Kurgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K. -guardian of ätppomk-
Re: Re: Moster Gertrud Har Rätt: Kimmo Står På

Viestin lähetti Carlos


Odottava nakee (ellei han ole sokea).

EDIT: pyydan anteeksi rasistista huomautusta jatkoajan nakovammaisilta lukijoilta.

EDIT 2: :confused:

EDIT 3: typo

:D :D :D Pahoittelen tsättiä ja ilmiselvää hengen köyhyyttäni huumorin suhteen, mutta meinasin tippua penkiltä! Sorruttuani eilen rankemmanpuoleiseen kittaamiseen, ei tämänhetkinen olotilani kestä montaa moista...

By the way, miksi et Carlos käytä ääkkösiä ja öökkösiö?
 

KIME 44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Barca, ManUtd
marek: lueppas "höpinät" pariin kertaan ennen kuin vastaat.
Kirjoitin vain että niitä pelimiehiä on vielä tämän syksyn
aikana varmasti liikkeellä ja lähinnä toivoin että Penalla
olisi niille jotain käyttöä. Ja tuosta ettei niitä pelaajia olisi liikkeellä
niin sanoppas rehellisesti että monta kertaa olit kuullut
pelaajasta nimeltä Marek Zidlicky ennen kuin hän Hifkiin tuli.
Kun käy hyvä tuuri niin pelaaja on oikeassa jengissä oikeaan
aikaan ja kehittyy hyvin kuten Marek. Monta hyvää pelaajaa
on mennyt hukkaan väärässä jengissä niin sm-liigassa kuin
nhl:ssäkin. Nyt vain tarttis löytää noista training campin jälkeen
yli jääneistä pelaajista niitä huippuja. Esim viimekaudella
Blues löysi jengiinsä Ladislav Kohnin. En ollut pitänyt tätä
minään nhl:ssä mutta Bluesissa kun pääsi näyttämään oikeassa
roolissa niin tulosta syntyi. Joten nyt vain seulomaan noita
pelaajia ja veikkaan että Apellakin on niistä jonkunlaista tietoa.
 

marek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin liitteeksi vielä tuohon edelliseen,että tarkoitin kotimaisia laatu pelaajia ja tietenkin mielellään sellaisia,jotka jo olisivat "valmiita",koska niitä ei ihan valmiitahan meiltä löytyy jo muutama.
 

Carlos

Jäsen
Re: Re: Re: Moster Gertrud Har Rätt: Kimmo Står På

Viestin lähetti Kurgan

By the way, miksi et Carlos käytä ääkkösiä ja öökkösiö?

Olen nykyisellaan toissa Belgiassa, ja tama paikallinen nappis ei tunne skandinaavisia kirjaimia sitten yhtaan. Millaan alle 7 nappaimen yhdistelmalla ei saa mainitsemiasi aakkosia. Pahoittelen asian mahdollisesti aiheuttamaa ahdistusta, ja jo etukateen mahdollisia vaarinkasityksia. Mietitaanpa hetki: Mina nain. Tuota... joo. Pisteilla ihan ok, ilman varsin kaksimielinen. Miettikaapa vaikka tata: Mina nain Sami Kapasen Stadissa. Tai: Nain eilen Nielikaista kaupungilla ohimennen. Taysin viaton julkkis-bongaus, josta tulee helposti Iltalehden looppi. Etta nain.

Errare humanun est
 

BigReds#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...

Pärssinen - Hirschovits - Simicek
Vopat - (Vahvistus) - Vihko
Pikkarainen - Häppölä - (Vahvistus)
Grünn/Salminen - Viitaluoma - Kuhta

Zidlicky - Kantor
Lehtonen - Saarinen
Kurvinen - (Hedberg)

Draper, Mr. Maalivahti

Tuohan alkaisi näyttämään hyvältä. Toki olisihan tuonne kokoonpanoon _ehkä_ ehdolla myös Eetu Qvist. Muistaakseni Qvistin siirtoa HIFK:n joukkueeseen ei virallisesti tiedoitettukkaan, vaan pitikö lopullisesti paikkaansa? (vai oliko kyseessä ns. "testi").

Niin ja onhan siitä yhdestä puolustajastakin ollut pitkään jo odotusta. Toivotaan parasta.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Terveisia etelan lammosta!

Italiassa on kuuma! huh...;)
Carlos on oikeassa siina etta taalla ei pideta Parasta tai Habasta! (Parssinen ja Happola)
Juttelin paikallisen kanssa Jalkapallosta ja han kysyi etta eiko se Olshokkye ole siella suomessa iso asia? Pienen keskustelun jalkeen han kertoi etta vain kerran elamassaan oli ollut latka-ottelussa. Talloin Milanossa pelasi joku suomalainen maalivahti. Maalivahti oli kuulemma ollut huono ja paiskonut mailan rikki. Lisaksi han oli ollut lyhyt kuin mika.

No se oli kuulemma eras hanen elamansa tylsimmista 3-tuntisista.
Se kertoo nakojaan italialaisten huimasta kiekon kunnioittamisesta.

Se talla kertaa!

Ciao.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Re: ...

Viestin lähetti BigReds#22
Pärssinen - Hirschovits - Simicek
Vopat - (Vahvistus) - Vihko
Pikkarainen - Häppölä - (Vahvistus)
Grünn/Salminen - Viitaluoma - Kuhta

Zidlicky - Kantor
Lehtonen - Saarinen
Kurvinen - (Hedberg)

Draper, Mr. Maalivahti

Tästä, ja muistakin edelläesitetyistä kokoonpanoehdotuksista näkee hyvin selvästi kuinka mahdonta noilla miehillä on menestyä.

Otetaanpa esimerkiksi ykköskenttä. Ykköskentän miehiä on varauksetta vain kaksi. Jo se, että nimiä on turha toistaa, niin itsestäänselviä ne ovat, osoittaa tason kapeuden. Hirschovits ei vielä kauteen tai pariin ole ykkösketjukamaa, Simicek sellainen saattoi joskus olla, mutta jollei mies enää mahdu edes farmitiimiin liikoja ei kannata odottaa, ja Kantorista ei ykköskentällisen miestä koskaan tulekaan. No onhan tässä jo koossa yksi pelimies enemmän kuin viime kaudella.

Tai otetaan toiseksi esimerkiksi kakkospakkipari. Lehtonen toki tekee hyvin sen minkä osaa, mutta se ei ole paljon. Saarinen taas ei mahtunut Jokereiden kahdeksan pelaavan pakin joukkoon, mikä kertonee kaiken oleellisen.

Mahdollinen, ja mielestäni siis hyvin epätodennäköinen menestys jää jälleen kerran "nuorten" kehittymisen varaan. Tämän varaan ei kannattane paljon laskea.

Olenko muuten ainoa, joka on havainnut, että jo ennen viime kautta Matikainen ym. puhuivat seuraavan (eikä tulevan) kauden olevankin se jona mestaruutta tosissaan haetaan ja johon tosissaan panostetaan? Näinkö lyhyt on fanin muisti, ja kusetus aina yhtä helppoa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös