Hienoa säätä pidellyt?

  • 991 727
  • 8 681

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, mutta silti on kylmä kuin syyskuun lopussa.

Niin, on olemassa lämpimiä ja kylmiä ilmamassoja ja jotain. Nyt pitäisi kuitenkin olla selkeästi kesä ja siitä syystä lämmin tämmöisellä ilmalla. Ihme touhua.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Lomat pidetty ja sää oli vaihtelevaa. Eipä tämä elokuukaan näytä sen lämpimämmältä, vaikka niin meteorologit ja muut sammakkomiehet ennustivat. Saapa nähdä, näemmekö enää koskaan lumista talvea Etelä-Suomessa? Ilmastonmuutos jyllää kovaa vauhtia päälle, joten mielenkiintoisia aikoja elämme.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
En näin kakkaa kesää kelien puolesta muista. Varsinaisia hellepäiviäkin taisi sattua Kotkan seutuville yksi, kaksi. Siis helle, eli sellainen keli, kun astut ulos, niin lämmin, jopa kuuma ilmamassa lyö heti naamalle. Ei taida sekään pitää enää kutiansa, että elokuulle tulisi joku mystinen hellejakso. Aika syksyiseltä vaikuttaa ja sadetta, sekä vähän päälle toistakymmentä lämpöastetta on lupailtu. Tai sitten, kun säät on muutenkin niin hassut, niin se tuleekin. Vali, vali. Eihän sitä suomalainen koskaan ole keleihin tyytyväinen, sanotaan, mutta en nyt ihan tällaista kesää olisi toivoinut. Ei ole Suomessa, enää kesää, ei talvea. :D

Kotka nyt:
Lämpötila 16,7 °C; paine 1012,6 hPa; kosteus 62 %; koillistuulta 3 m/s; melkein selkeää (1/8).
Jep jep..
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Niinhän sitä sanottiin, että tulee ennätys lämmin kesä. Ei vittu varmana ole ollut. Pari lyhyttä ja kevyttä hellejaksoa, ei muuta. Enpä muista koska olisin viimeksi Elokuun alussa mennyt töihin paksu huppari ja syystakki niskassa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niinhän sitä sanottiin, että tulee ennätys lämmin kesä. Ei vittu varmana ole ollut.

Menee samaan kategoriaan, kuin viime kauden "Kaikkien aikojen kallein Kerho". Noh, ainakin molemmat liittyivät kesään.

Sellaista pohdittiin pari päivää sitten emännän kanssa, että viime vuosina on tuntunut siltä, että kesäkuut olisivat olleet varsin koleita, mutta sitten lämmintä säätä on usein kestänyt pitkälle syyskuulle. Kesä on ikään kuin siirtynyt vanhasta kesäkuu-elokuu -pätkästä heinäkuu-syyskuu -muotoiseen aikakauteen. Johtuukohan tuo sitten maan magneettikentän hitaasta muutoksesta tai pohjavedestä... Vai muistelemmeko ihan omiamme?
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saapa nähdä, näemmekö enää koskaan lumista talvea Etelä-Suomessa? Ilmastonmuutos jyllää kovaa vauhtia päälle, joten mielenkiintoisia aikoja elämme.
Yhtään vähättelemättä ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja lähinnä tulevaa uhkaa, tuntuu että kaikki laitetaan sen piikkiin. Jos heinäkuussa ei sada pisaraakaan ja on kuumaa, se on ilmastonmuutoksen seuraus. Jos kesällä on epävakaista ja vaihtelevaa, sekin seurausta ilmastonmuutoksesta. Jos alkukeväällä tai loppusyksystä tulee lämmin jakso, se on selvästi ilmastonmutoksen aiheuttama.

Osin näin voi ollakin, mutta totuus on, että ihmisen muisti näissä sääasioissa on vain niin kovin lyhyt. Kaikista tuntuu, että lapsena kesät ja talvet olivat aivan erilaisia, mutta tilastoja katsomalla poikkeamat eivät loppujen lopuksi kovin suuria ole olleet.

Todettakoon vielä, että suhtaudun ilmaston muutoksen uhkaan vakavasti ja itse pyrin pienillä arjen teoilla toimimaan ekologisesti ja paheksun tarpeettomasti saastuttavia valtioita ja yrityksiä. Silti koko ilmastonmuutoshysteria on viime vuosina mennyt aika pahasti yli.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Ilmastonmuutos jyllää kovaa vauhtia päälle, joten mielenkiintoisia aikoja elämme.

Niin elämme, sillä ilmastonmuutospaavaleitten ja muiden ekofasistien mielestä olemme menossa kohti tulista helvettiä ilman mitään toivoa. Aika kylmältä helvetiltä tuntuu.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Talvi ilmoittelee tulostaan, jipii. Tämä pimeä ja lumeton aika on sen verran tympeä, että odotan kunnon talven tuloa.

Aamulla kun heräsin, hämmästyin, sillä ulkona satoi lunta. Ajattelin, että iltapäivällä vesisade on vienyt hentoisen lumiharson maan pinnasta. Vaan toisin on käynyt. Lunta on satanut sakeasti koko päivän, ja maahan on kertynyt kymmenen sentin kerros märkää ja painavaa lunta. Ilman lämpötila on ollut plussan puolella koko ajan, mutta silti sade on ollut puhdasta lunta eikä räntää. Nyt ilman lämpötila on menossa pakkaselle, joten saapa nähdä jääkö lumi maahan heti ensi sateesta, sillä kylmenevää on luvattu. Tuskinpa lumi vielä jää, mutta pitänee silti laittaa autoon talvirenkaat alle ennen kuin on myöhäistä.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Saapa nähdä, näemmekö enää koskaan lumista talvea Etelä-Suomessa? Ilmastonmuutos jyllää kovaa vauhtia päälle, joten mielenkiintoisia aikoja elämme.

Eipä ole kovin kummoinen talvi ollut ainakaan vielä täällä keski-suomessakaan. Mutta onneksi sentään jossain päin maailmaa on vielä pakkasta =). Itse en ehkä ihan noin viileetä keliä tahtoisi, kusikin voisi jo melkein jäätyä kaarelle ja pikkuveikalle voisi tulla vilu noissa asteissa. Ehkä se -25 voisi olla sopiva pakkanen, mutta sitäkään ei taida löytyä kuin pakastearkusta
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ei tämä nyt täällä Pirkanmaalla kovin paljoa talvelle näytä. Kuistilla on joulun ajan ollut pari sangollista vettä tekeytymässä jäälyhdyiksi. Saa nähdä tuleeko tämän vuoden puolella valmista. Pohjoisessa ikänsä viettäneenä tottunut hiukan erilaiseen talveen.

Ei tuo hääviltä näytä kyllä vanhalla kotiseudullakaan. Maanantaista alkaen nollakelejä seudulla, jossa aikoinaan kärvisteltiin joulun aikoihin tulipalopakkasissa.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Johas on ilman lykännyt uuden vuoden viettoon P-Pohjanmaalle. Oulussa ainakin tuulee niin, ettei vastatuuleen pääse eteenpäin ja myötätuuleen joutuu juoksemaan, jarrut pitäisi olla jo kengissäkin. Ulkona on aivan järkyttävän kylmä, sillä tuo tuuli tunkeutuu kaikkalle. Tuntuu kuin ulkona olisi ilman vaatteita. Autolla ei tahdo suoraan eteenpäin päästä ja liikennevaloissa seistessä auto heiluu kuin vene aallokossa. Ilotulituksetkin peruttu useassa kunnassa ja itsekin jätän raketit ampumatta.

Pakkasen pitäisi kiristyä yli kymmenen asteeseen ja tuulenkin on povattu voimistuvan vielä (n 30 m/s), joten pihalla taitavat uskaltautua vain hulluimmat ja rohkeimmat (lue kännisimmät). Toivottovasti edes katto pysyisi talon päällä, ettei mene uuden vuoden aloitus ihan pilalle.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihan samanlaista myrskyä on täällä Itä-Suomessakin. Ihan helvetillinen tuuli, oksanpätkät vaan ropisee naamaan kun ulkona yrittää kävellä.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Ilotulituksetkin peruttu useassa kunnassa ja itsekin jätän raketit ampumatta.

Harmi, ettet ole naapurini. Tuo kyseinen idiootti aloitti paukuttelun kuudelta ja sitä on jatkunut nyt 30 minuuttia. Joka helvetin raketti on räjähtänyt maksimissaan 10 metrin korkeudessa, osa lähtenyt lähes vaakasuorassa kohti muita naapuritaloja. Voisivat muutkin ymmärtää, ettei tuonne myrskyyn kannata noita räjähteitä lähettää.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Joka helvetin raketti on räjähtänyt maksimissaan 10 metrin korkeudessa, osa lähtenyt lähes vaakasuorassa kohti muita naapuritaloja. Voisivat muutkin ymmärtää, ettei tuonne myrskyyn kannata noita räjähteitä lähettää.

Itsekin olen katsonut ihmeissään raketin ampumisia. Raketit lähtevät todellakin tuulen mukaan. Yksi naapureistani ymmärsi lopettaa rakettien ampumisen sen jälken kun raketti lähti tuulen puuskan mukana lähes vaakasuoraan ja aiheutti vaaratilanteen räjähtämällä oikeastaan naapuritalon katolla.

edit. Ulkona liikkumisestakin annettu jo varoitus Oulussa, jotain ihemeellistä näillä leveysasteilla
 
Viimeksi muokattu:

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täällä ei onneksi naapurissa kukaan (vielä) ammu raketteja mutta tuosta järven yli kantautuu kyllä keskustasta aikamoinen pauke. Täälläkin sen verran tuulee että saattaa lennellä kyllä ihan minne sattuu ne pommit. Saas nähdä kuinka monta torppaa palaa kun kuitenkin löytyy näitä idiootteja jotka väkisin pistää niitä raketteja taivaalle vaikka ne lähtisivät lentämään ihan vaakasuoraan.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Hyvät kelit ainakin juhlijoiden kannalta, mitä tulee taivaan kirkkauteen. Kuun varjokin selkeästi nähtävissä, niin ei mene raketit harakoille.
 

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hienoa säätä Oulussa juu, naapuritaloyhtiön kattopelti on puoliksi irti ja vastapäisen talon kattopelti lähti juuri kuoriutumaan, saas nähdä pysyykö aamuun asti noilla paikoillaan, ehkä jotain tarttis tehrä.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Espoossa täysin tyyntä, voi hitsin vitsi. Vanhemmat asuu Itä-Suomessa olevan kaupungin keskustassa ja siellä kuulemma juuri katkesi sähköt ensimmäistä kertaa ikinä.

Kuu ja joku tähti ihan vierekkäin, oudon näköistä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On ollut koko päivän hemmetin hieno talvikeli ulkona. Aurinko paistoi päivällä koko naamallaan ja pakkasta oli mukavasti, ja kun tossa illan alkajaisiksi tuli vielä luntakin maahan niin että nyt sitä on muutaman sentin kerros, pakkasmittari näyttää -12 astetta niin tämä on semmoinen sää mikä pitäisi aina talvella olla. Vesisadetta on ollut ihan riittämiin jo.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Kaunista talvista ilmaa lopulta Turussakin, pakkanen laski -5 asteeseen ja lunta satelee melkoisen reippaasti. Huomiselle ja sunnuntaille myös lähemmäs kymmenen pakkasta luvassa, sunnuntaina meikäpoika suunnistaa Säkylään pilkille. Lopulta yli vuoden tauon jälkeen pääsee täälläkin jäille.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaunista talvista ilmaa lopulta Turussakin, pakkanen laski -5 asteeseen ja lunta satelee melkoisen reippaasti.

Oikein oli kaunis talvinen pakkaspäivä tänään. Ilma oli aurinkoinen ja pakkaslukemat vaihtelivat aamun -21 iltapäivän -14 asteeseen. Välillä sateli kevyesti pakkasluntakin. Eipä tainnut koko viime talvena olla kertaakaan näin kylmää täällä Pohojammaalla.
 

PieceOfCake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP
Melko lailla täydellistä talvisäätä on täällä Etelä-Savon suunnalla pidellyt jo oikeastaan reilun viikon ajan. Tänäänkin aurinko paistoi (no ainakin aamulla) ja pakkastakin riitti kymmenen asteen molemmin puolin. Viime talvena tällaiset kelit oli harvinaista herkkua, toivottavasti jatkuu samanlaisena vielä pitkään.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Oulussa on keli aivan perseestä. Pakkasta 13 astetta ja lumi puuttuu. Jäätä jäätä ja jäätä. Pohjoisesta puhaltaa ja naama jäätyy. Tulukaatten kitkarengasritarit tänne ja kokekaa slaidi.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
No niin, kevään ensimmäinen ukonilma on täällä. Tällä hetkellä sataa täysiä ja välillä salamoi ja räjähtelee myös suht rennosti. Asiaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös