Hienoa säätä pidellyt?

  • 986 219
  • 8 635

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Vettä sataa ja kohtuu kovin täällä Lappeessa. Ennusteet lupaavat plussaa päivisin seuraavalle 10 päivälle. Vaikkei aurinkoa näekään ja tiet on liukkaat, niin ei haittaa. Kunhan tuo valkoinen häviäisi mahdollisimman paljon. Kevättä kohti.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Märkänä lumena näkyy tulevan täällä eteläisellä Pirkanmaalla. Huomenna varmaan mukavat lumityöt edessä, kun tuota lappaa koko yön ensin.
Täällä tuli eilenkin paljon vettä, ja nyt tämä vesisade taitaa jatkua pitkälle yöhön. Kivasti jo jalkakäytävät ainakin paikoitellen alkavat olemaan sulia. Tietää miellyttävämpiä lenkkeilyolosuhteita huomiselle.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Vettä tulee taivaan täydeltä aivan kuin keskikesällä. Voi vittu, että osaa pientä ihmistä vituttaa nämä ns. talvisäät. Kuukauden päästä, aikaisintaan, sitten olisi näiden kelien vuoro, jos vielä silloinkaan. Joka v-un paikka aivan peilijäässä, helppo liikkua tuolla ulkona.
 
Viimeksi muokattu:

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Perjantaina mainostamani jäiset tiet muuttu nyt pehmeäksi loskaksi. Vaati kyllä huumoria päästää yö niillä.
Auto möyri 20-30 cm loskapaskassa nipin napin eteenpäin ja kun painoit kaasua niin se vaan vajos syvemmälle. Koko ajan heilui ees taas kun olisi ollut vtu pesukoneessa.
Ja ne saatanan lammikot kasvoi vaan suuremmiksi. Kaks yötä ihan paskaa taas.

No nyt ku 06 käy nukkumaan, niin aamulla viimeistään 9:ltä on hereillä ja ei väsytä. Alkaa huumori loppua siihenkin kun ei öisin saa nukuttua ku parin tunnin pätkissä.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voiko paskempaa keliä olla mitä Keski-Suomi on tarjonnut nyt viimeiset päivät? Ei voi. Vittu niin melkein vituttaa.

Olin lasten kanssa ensin Pälkäneen Sappeessa ja sitten Jyväskylässä talvilomamatkalla to-pe ja olipa kyllä harmaa reissu. Sappeen rinteissä ja Laajiksessa käytiin ja viisivuotias laski oikein innokkaasti pienten puolella, tykkilumialustalla ei siis pieni kosteus haittaa mitään, vaikka vettä tihkutti melkein koko ajan. Mutta muuten oli kyllä karua, tiet olivat tosi huonossa kunnossa ja kerran meinasin ajaa liikenteenjakajaan Keljonkankaan suunnalla, kun auto lähti luistelemaan polanteista (urista), onneksi takanatulijat olivat hereillä. Perjantai-iltana lähdettiin sitten ajelemaan kohti etelää ja silloin vettä satoikin heti kunnolla. Pimeässä ja vesisateessa ajaessa ei aluksi huomannut, että nelostie oli mennyt ihan järkyttävään kuntoon, tiessä oli siis todella isoja reikiä/kuoppia Jyväskyläkylä - Heinola -välillä ja vain muutamassa kohdassa oli varoitusmerkki paikallaan. Kerran jysähti heti kunnolla kohdassa jossa vastaantulijan valot häikäisi niin, ettei ollut mitään mahdollisuutta huomata aukkoa tiessä, mutta hetken kuulostelun jälkeen matka onneksi jatkui, tuurilla selvittiin tuosta reissusta.

Edit. Mutta lohdutuksen sanasena sinne Keski-Suomeen, ihan samaa paskaa täällä pk-seudulla on tällä hetkellä, niin kuin varmaan koko Suomessa. Että hyvää talvilomaa vain kaikille, vittu.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Pimeässä ja vesisateessa ajaessa ei aluksi huomannut, että nelostie oli mennyt ihan järkyttävään kuntoon, tiessä oli siis todella isoja reikiä/kuoppia Jyväskyläkylä - Heinola -välillä ja vain muutamassa kohdassa oli varoitusmerkki paikallaan

Tämä on tullut todettua itsekin. Aivan kammottavia monttuja ja useita. Varmasti Venäjän Karjalassakaan ei paljon huonompi tie ole. Valoisalla pystyy reagoimaan mutta pimeällä olisin varmaan hajottanut kyllä autoni.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tänään pääsenkin itse toteamaan Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen välisten pikkuteiden kunnon. Ford taitaa itkeä tuolla autokatoksessa. Perjantaina tuli päiväseltään piipahdettua Tampereen keskustassa, ja täytyy sanoa, että hattu päästä sille porukalle, joka yrittää pitää väylät kulkukelpoisina. Aivan käsittämättömän haastavat olosuhteet. Paikka paikoin paras kulkuväline olisi ollut sup-lauta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täällä päin Lahtea ollut taajamassa sellaisia lätäköitä etten ole autolla niihin uskaltanut ajaa. Viimeksi eilen kurvasin pyörätien kautta yhden lätäkön ohi, kun katselin edellä ajavan (Mitsubishi citymaasturi?) sukeltavan lätäkköön niin, että auton pohja oli veden pinnan alla. Ei kiitos en aja helvetin kallista sähköautoa samalla tyylillä.

Aikamoista kyllä.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja niin paljon kun tätä paskaa onkin riittänyt taas tässä helmikuussa, niin Härmälän mittauspisteessä näkyy olevan 10 cm lunta enemmän kuin helmikuun alussa.

AInoa mitä tämä saa aikaan on pidemmän rospuutto-kauden. Mitään muuta ei.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Täällä tuli eilenkin paljon vettä, ja nyt tämä vesisade taitaa jatkua pitkälle yöhön. Kivasti jo jalkakäytävät ainakin paikoitellen alkavat olemaan sulia. Tietää miellyttävämpiä lenkkeilyolosuhteita huomiselle.
Olihan ne jalankulkuväylät täällä jo enimmäkseen sulina. Olipas vaan kivaa pitkästä aikaa juosta ulkona ilman jatkuvaa liukastelua.

Kyllä tuolla ulkona vaan semmoinen kevättalvi on nyt saapunut.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Melkoinen loskakeli kyllä. Täällä Etelä-Pirkanmaalla jalkakäytävät ovat sen verran paksussa jäässä, etten usko niiden ihan hetkeen sulavan. Toki pintakerros on nyt melkoisen pehmeää puuroa, että saattaahan se tuota jääkerrosta pehmentää syvältäkin...

Ajotiet ovat nyt ikävän näköisiä. Urat paljastavat paikoin jo asfaltin. Mutta urien välissä on vielä melkoiset kerrokset loskan ja jään sekoitusta. Tänään kävelyllä katselin, kun asuinalueen pääväylään oli muotoutunut kolme syvää uraa. Kun tuli kahden auton kohtaaminen, toisen oli väistettävä urilta pois, ja se ei ollut erityisen helpon näköistä.

Tiekarhuille on töitä. Täällä ne eivät onneksi ole kuolleet sukupuuttoon. Kerran tänä talvena näin jopa kaksi yhdellä kertaa.

Täytyy todeta, että nyt otan kuitenkin nämä kelit mieluummin kuin ne kuivat pakkaset. Reilu viikko sitten tuli sairastettua korona tai joku muu ärhäkän kuumeen nostanut tauti, ja kurkussa on edelleen hengitystieoireisiin nähden ylimitoitettu ärsytystila. Jos nyt olisi nuo tappopakkaset, kurkku olisi paljon kovemmalla.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Korkeapainehan tuossa on muodostumassa, mutta, mutta. Positio on valitettavasti sen verran sivussa, että eipähän olla oikein lounaisvirtauksestakaan eroon täysin pääsemässä.

No, kuivempaa on sentään. Ja lämmintä, huomioiden vuoden aika.

Joten lumetkin saavat kyytiä lähitulevaisuuden.

Mutta, mutta, vol 2.

Edelleen siellä on se pyörteen hajoaminen. Liian vähän, liian myöhään tehdäkseen tästä sellaisen kivan lopputalvisen pakkasta öisin-lämmintä päivisin maaliskuun.

Mutta ihan tarpeeksi tuomaan sen kylmemmän poikkeaman takaisin maaliskuun lopulla.

Ikävä kyllä tällä hetkellä viikkomallit näyttävät siihen suuntaan, että maaliskuun lopussa olisi sekä tavanomaista kylmempää, että välitömästi Suomen kaakkoispuolella myös sateista. Viittaa juuri vilkkaaseen matalapaine-toumintaan Baltian suunnalla, eli siihen säätyyppiin, jota kaikki meistä salaa toivoo juuri sinne maaliskuun loppuun.

Onneksi on vielä viikkojen päässä ja mallithan muuttua voivat siinä ajassa, mutta tämä näky on valitettavan tuttu muutamalta viime keväältä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Sellaista on nyt täällä kaakossa vallitseva sää ja ennusteet, että kyllä se talven selkä jo nitkahtelee, jos ei nyt ihan poikki vielä olekaan.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Näyttää olevan vaikeaa saada edes yhden päivän ennusteet nyt kohdilleen. Täällä eteläisessä Suomessa ei tänään eikä eilen pitänyt juurikaan sataa, mutta niin vain on saatu runsaita sateita monta tuntia putkeen. Tämmöistä loskaa en muista olleen vuosikausiin.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onhan tuo "komeeta", kun klo 12 katseli että nyt saa taas jäät kyytiä kun tuli selkeetä vettä taivaalta ja vieläpä melko kovalla voimalla.

Sitten kun kävi klo 14 kaupassa niin alkoi satamaan räntää.

Ja klo 15 lähtien tullut tiskirättejä taivaalta niin että kohta on 5cm uutta tavaraa maassa, joka sitten muuttuu kohta loskaksi.

Sitä kun illalla kävelee töihin tarvitsee varmaan pakata laukkuun töitä varten varasukat. Niinkuin nyt lähes joka päivä. Kun ei kumisaappaissa laiskana viitsi lähteä kävelemään. Eilen illalla ei päässyt edes oma kadun päähän (300m) kun kengät olivat läpimärät.

En kyllä itsekään muista tällaista helmikuun loppua ihan hetkeen olleen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aamulla meinasin kirjoittaa, että kyllähän nämä ennustukset näyttävät oikein mukavaa kevätkeliä. Onneksi en kirjoittanut ja nolannut itseäni.

Tää loskapaska on kyllä ikävintä. Onneksi sentään sähköä ei kulu paljoa.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Itsekin olin eilen jo innoissani keleistä. Tuli aika pitkästi käveltyä. No, tänään ei lähtiessä leikannut, että tosiaan se meni pakkasen puolelle, valitsin toisen reitin, unohdin nastat ja kirosin. Naurahdin kaupungin huollon työntekijöille, jotka ajeli vastaan. Kävelin tuon hetken pientareella ja varmaan katselivat, että hyvinhän tuossa kulkee.
 
Vaikka itselleni nämäkin kelit käyvät enemmän kuin hyvin, niin tuntuu, että auraajat eivät oikein osaa aurata kunnolla enää. Tänäänkin tuota loskakerrosta kävivät auraamassa pyöräteiltä, mutta siinä on paikoitellen silti yli 5 cm loskaa jäljellä. Miten se voi olla niin vaikeaa työntää se kauha syvemmälle siihen loskaan?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Lumien sulaminen on täällä meidän nurkilla päässyt kyllä jo tosi hyvään vauhtiin. Kävi tuuri siinä mielessä, että nuo kaikki sateet mitä tuossa muutamana päivänä tuli, niin täällä ne tuli kaikki vetenä alas.

Juuri nyt ennusteissa ei näy yhtään sateita, ja päivälämpötilat menee plussan puolelle päivästä toiseen. Auringonpaistettakin reilusti viikonlopusta eteenpäin olisi luvassa.

Olisihan se liian hyvää ollakseen totta, että tästä se kevät suoraan käynnistyisi. Eli lisää sitä lumenpaskaa vielä odotellessa... Jos oltaisiin kuukausi pidemmällä kalenterissa, niin sitten voisikin jo tuulettaa kovasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös