Mutta tämä nyt ei ollut tuon kärjistyksen pointti tietenkään, vaan se, että tietysti sillä millainen on talven tilanne tammikuun lopussa (kts esimerkkini lumi ja routa) ja millaista säätä pidempi ennuste silloin lupaa, on vaikutusta siihen koska "kevät" ihmisillä todennäköisesti alkaa. Ja tietenkin vaikka helmikuun lopulla voi tulla paukkupakkaset ja metri lunta maahan, mutta ainakaan ei ole tammikuun peruina valmiiksi toiset metrit pohjilla lumena ja routana.
Se on nyt sellainen juttu, jota tässä nyt ei joko ymmärretä tai jätetään tarkoituksella ymmärtämättä. Ensinnäkään täällä ei edes olisi mitään "metriä lunta maassa" ilman tuota voimakasta läntistä, leutoa virtausta. Sehän noita matalia tänne tuo. Lämmin ilma on aina kosteampaa kuin se kylmä ja kuiva. On erittäin harvinaista, että saadaan samaan aikaan sellainen kuiva mutta lämmin suursäätilanne talvella. Leuto on lähes poikkeuksetta sama asia kuin pirun sateinen ja se pirun sateinen on usein myös näihin aikoihin sitten lunta tai jotain lumen kaltaista sohjoa hyvin suurilta osin.
Ei se viime talvikaan kylmä ollut ollenkaan. Niin, että ne perut tuli viime vuonnakin nimen omaan leudon länsivirtauksen ansioista. Viime vuonnahan maaliskuu oli hyvinkin lämmin ja aurinkoinen ja eihän tuokaan niitä haihdutettua saanut.
Ja sellainen 19-20 on sitten oma ääripäänsä sekin. Ei niitäkään turhaan odotella kannata, se kun oli monen erittäin poikkeuksellisen asian summa. Ja sitä paitsi mahtoikohan kukaan siinä kelissä oikeasti vielä nauttiakin golfin lätkimisestä, vai tehtiinkö se sisätiloissa jossain :) Helvetti vieläkin tulee puistatukset
*olikos tuo muuten etelässä talvi ollenkaan, muutettiinko määritelmää vai miten kävi?
Hyvässä osaa rannikkoaluetta ja sisä-Suomen puolellakin vielä jäi termisen talven määritelmän täyttyminen vallan väliin. Terminen kevät alkoi 1.3 siitä kun siirryttiin "kalenterikevääseen"