On tuo ainakin yllättävän todennäköistä.
Olisiko vain nyt yksikertaisesti niin, että koska tuo kylmä vuodenaika on lähes systemaattisesti lämmennyt ja lämmin aika säilyttänyt sen venkoilevan piirteensä, niin osuvuus tuon osalta on vain naurettavan suuri.
Siis koska talvet
lähes jatkuvasti keskimääräistä lämpöisempiä ja kesät ovat mitä ovat niin lopulta tuossa osumia tulee. Ilmaston lämpeneminen suurimmalta osin osuukin nimenomaan kylmiin/pimeisiin aikoihin (loppusyksy, talvi, alkukevät sekä yöaika). Se lämmin aika ei sitten lämpene läheskään yhtä voimakkaasti
Vaikka onhan myös huomattava, että se kohdalle sattunut oikein erityisen lämmin kesä on lämmennyt sekin. Suomessa on taottu 2000-luvulla niin vuorokauden lämpöennätys, helleputken pituusennätys, kuin toukokuun ja heinäkuun keskilämpötilaennätyksetkin. Samoin hellepäiväennätys on kesältä 2002. Huvittavaa kylläkin, tuntuu siltä että futiksen mm-kisat ja kovat helteet ovat kulkeneet käsi kädessä 2000-luvulla (2002, 2006, 2010, 2014, 2018)
Nopeastikos näistä tällaisista tulee sitten puheissa se standardi. Ja kaikki näistä alaspäin on sitten kurjaa paskaa, vaikka oltaisiinkin vain täysin Suomelle tyypillisissä kesäkeleissä/ jopa hieman lämpöisemmissä.
Edit.
Aikani kuluksi mylläsin läpi noita "superkesiä" edeltäneet talvet/keväät käyttäen FMI:n tilastokarttoja (ja lisänä kesä -97 kun helteitä mitattiin 52 päivää tasaisesti pitkin kesää)
-Talvi 96-97 tavanomainen, helmikuussa kuitenkin keskimääristä pari raatia lämpöisempi. Karvan keskimääräistä lämpöisempää maaliskuuta seurasi selvästi keskimääräistä kylmemmät huhti ja toukokuu ja sitten koko kesä keskimääräistä lämpimämpää.
-2001-02 Joulukuu suurelta osin kylmä, tammikuusta maaliskuuhun lämmintä, helmikuussa oikein poikkeuksellisenkin lämmintä. Huhti-toukokuu lähes koko Suomessa pari astetta keskimääräistä lämpöisempiä.
-2005-06. Joulu-tammikuut tavanomaiset, tammikuu hieman lämpöisempi. Helmi-maalis selvästi kylmempiä, huhti-touko puolestaan karvan lämpimän puolella.
-2009-10. Olikin pitkästä aikaa kunnon talvi. Koko talvi keskimääräistä kylmempi ja keväästä karvan keskimääräistä lämpöisemmän putken katkaisi vain keskimääräistä karvan kylmempi kesäkuu. Heinä-elo sitten erittäin kuumat kuukaudet. Näiltä osin siis sopii tuo kylmä talvi/lämmin kesä.
-2013-14. Oikein erityisen lämmin talvi ja lämmin kevät saivat jatkokseen kuuman kesän.
-2017-18. Joulu ja tammikuu molemmat erittäin lämpöisiä, sitten beast from the east jne. Talvi kuitenkin jäi lämpöisestä alkutalvesta johtuen keskimääräistä lämpöisemmäksi. Alkukevät kylmä, loppukevät lämmin ja toukokuu ennätyksellisen helteinen, lämmin ja aurinkoinen. Koko kesä perään lämmin ja kuiva, heinäkuu ennätyksellisen lämmin. Touko-elokuu sen lisäksi kokonaisuudessaan lämpimin mitattu, päivällä hävittiin kesälle 2002 hellepäiväennätyksessä. Ehkä siinä ja siinä johtuen tuosta pirun lämpimästä alkutalvesta.
Eli on aika 50/50 kuitenkin tuon otannan perusteella.