Hermes 2023–2024

  • 123 993
  • 488

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Valitettavasti pelasi. En ymmärrä tätä hankintaa sitten yhtään. Toki siellä tänään muutkin sekoilivat ja maalipaikkoja hukattiin tolkuton määrä.
Tais kolme maalia mennä täysin Crocen piikkiin. Mun mielestä isoin ongelma ei oo ees päästetty maalimäärä, vaan se epävarmuus minkä noin epävarma maalivahti luo joukkueeseen. Silmin nähden melkeen romahti joukkue kun tuo 3-0 maali tuli. Ja miks Haukka ei pelaa enemmän. Crocea on turha yrittää enään ajaa sisään, ei tuosta mitään tuu.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Crocea on turha yrittää enään ajaa sisään, ei tuosta mitään tuu
Tästä täysin samaa mieltä. Nuori veskari päästää jokaisessa pelissä sen 1-2 helppoa. Tämä Croce kortti pitää nyt olla katsottu loppuun. Ei tuosta yksinkertaisesti tule yhtään mitään.

Mistä löytyisi uusi veskari tilalle? Aika vähän näyttäisi olevan maalivahteja tarjolla. Samuli Tervo tulee ensimmäisenä mieleen. Muita mahdollisia voisi olla Niko Parkkinen?
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Tästä täysin samaa mieltä. Nuori veskari päästää jokaisessa pelissä sen 1-2 helppoa. Tämä Croce kortti pitää nyt olla katsottu loppuun. Ei tuosta yksinkertaisesti tule yhtään mitään.

Vähän skeptisesti tuli suhtauduttua tähän hankintaan jo kesällä, ja onhan Crocen otteet nyt kyllä näyttäneet, että ei ole sellainen voittava maalivahti mitä ykkösmaalivahdin pitäisi olla. Eliteprospects kertoo miehen pituudeksi 181 cm, mutta kentällä näyttää ehkä 170 senttiseltä..

Nyt vain Haukalle enemmän vastuuta ja samalla kartottamaan meritoituneempaa veskaria!

Niin ja nythän selvisi, että juhlapelissä tullaan jäädyttämään Teemu Aallon pelinumero. Lopulta kuitenkin aika selvä valinta. Hermeksen junioreissa alkoi ura, kävi Tapparan b ja a-junioreissa, josta palasi Kokolaan ja pelasi hienot kolme kautta edustuksessa, kunnes lähti valloittamaan liigaa. Liigassa yli 800 ottelua HPK:n, Tapparan, Kärppien, Lukon ja Ilveksen riveissä. Välissä myös Ruotsin ja Sveitsin kaudet. Tuli tunnetuksi myös raudanlujasta lämäristään.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Eliteprospects kertoo miehen pituudeksi 181 cm, mutta kentällä näyttää ehkä 170 senttiseltä
Tätä samaa olen itse miettinyt. Onko Crocen mitat ilmoitettu väärin, vai saako tuo tehtyä itsensä noin pieneksi? Ei 181 cm ole mikään pitkä maalivahti, mutta luulisi nyt ettei siellä riman alla olisi jatkuvasti noin paljon tilaa tuon mittaiselle maalivahdille?
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Jos Croce pelaa seuraavassa kotiottelussa niin se on kyllä kunnon antilliimaksi hienolle tapahtumalle. Sen jotenki ymmärrän että on haluttu antaa mahollisuus, mutta näillä kotitilastoilla ei saa olla enään mitään asiaa kotona maaliin suulle. Varsinkaan Hermeksen uuden tulemisen yhessä kiinnostavimmista otteluista.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves

Hokiameeba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät

No nyt tuli Legends-pelaajatkin julkaistuksi.
Tuttuja nimiä tosiaankin on ja paljon, hyviä muistoja tuo mieleen paljon!
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Tuossa legends-ottelussa olisin mielelläni nähnyt vaihtoaitiossa ja vaikka avauskiekon tiputtajana legendaarisen Hermeksen kiekkopojan Esa "Eppuli" Kallion. Kyseessä kuitenkin varsin tuttu kasvo Hermeksen ottelutapahtumista vuosien varrelta. En tiedä missä kunnossa mies nykyään on ja missä menee, mutta koko sydämestäni toivon että häntä on edes kysytty mukaan.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Tänään ois sitte revanssin paikka K-Espoota vastaan. Molemmilla usean päivän tauko peleistä ja maalissa vähintään mielenkiintonen nimi, eli tänään on kahden nuoren vahdin taistelu luvassa. Hermeksellä Visa Vedenpää ja K-Espoolla Petteri Rimpinen. Toivon todella että Vedenpää on vahvistus ainakin Croceen verrattuna, ja uskon että se tulee jo pelkästään koon puolesta. K-Espoolla mielenkiintonen valinta laittaa 17 vuotias Petteri Rimpinen maaliin, Parviainen on kummiskin pelannut ainakin tilastojen valossa hyviä pelejä.

Hermes pääsee pitkästä aikaa ns parhaalla kokoonpanolla liikkeelle, paitsi että Haukka on pois. Tänään pitää olla tehokkaampi omissa maalipaikoissa, ilkeämpi keskustan puolustuksessa ja maalivahti ei saa päästää sitä kuuluisaa paria helppoa omiin. Esimerkiks ylivoimiin pitää saada paljon enemmän pientä liikettä ja syöttöpaikkojen hakua, nyt tuntuu että on pari harjoteltua kuviota ja muutoin pelin rakentaminen on täysin kiekollisen vastuulla. Vaikka Yliniemi on taitava pelaaja ja voi yksin rakentaa maalipaikkoja ja tehä niitä, niin kyllä ylivoima vaatii myös muilta pelaajilta ratkaisuja niin kiekottomana kuin kiekollisena. 2 YV on paljon luovempi, mutta sielläkin odotetaan paljon Klintrupin yksilösuorituksilta. Ja iso ongelma on kiekon tuominen hyökkäysalueelle. Rämö - Ahola kaksikko on joko liian hitaita tuomaan kiekkoa tai sitten hyökkääjät on liian aikasin vastustajan sinisellä, aivan liikaa seisovia miehiä kun ylitetään vastustajan sininen. Hyökkääjille joko hitaampi lähtö tai sitte vaan isompaa poikittaisliikettä, huonommin tuo ei tällä hetkellä oikeen voi mennä.

5vs5 pelissä Hermes on hyvä molemmissa päissä pieniä lapsuksia huomioimatta, mutta erikoistilanteet tarvii kyllä petrausta. Varsinkin AV ainakin prosenttien muodossa, mutta siinä on kyllä isoa osaa esittänyt maalivahtikin. AV pelaamisesta on sovittu selkeesti että kilpipuolelta päästetään laukomaan suoria laukauksia, ongelma on vaan se että maalivahti ei oo pystyny hoitaan omaa hommaa tuossa suunnitelmassa. Ite AV peli tuntuu olevan suht hyvin kunnossa, eli siinä on selkee kaava miten peliä ohjataan eikä isoa paniikkia tunnu tulevan kovinkaan usein.

Puolustukselle terottaisin tuota hereillä oloa oman maalin edessä. Aivan liian usein on viime peleissä näkyny passiivisuutta joka johtaa siihen että ollaan puoli sekunttia myöhässä ja/tai väärällä puolella. Tuo keskustan puolustus on kummiski yks niistä kulmakivistä mihin Poikosen pelitapa nojaa, siinä ei saa alkaa lipsumaan.

Jos kumpikaan maalivahti ei epäonnistu niin uskon että tasanen maalin peli luvassa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
maalissa vähintään mielenkiintonen nimi, eli tänään on kahden nuoren vahdin taistelu luvassa. Hermeksellä Visa Vedenpää ja K-Espoolla Petteri Rimpinen.

Justiinsa näin! 18-vuotias Vedenpää on viime kesän NHL-varaus (Seattle 6. kierroksella), kuului viime kaudella Suomen U18-kisajoukkueeseen ja on nyt U20-maajoukkueen mukana. Vuotta nuorempi Rimpinen kuuluu puolestaan U18-maajoukkuerinkiin ja NHL-varaus ensi kesänä on vähintäänkin mahdollinen.

Kummallekin heistä ilmeisesti tänään debyyttiottelu miesten peleissä (jos harjoituspelejä ei lasketa). Tällaiset pelaajat ovat yksi syy Mestiksen seuraamiseen esimerkiksi minulle, kellä ei ole suosikkijoukkuetta sarjassa. Mukava muistella sitten joskus kun pojat pelaavat ihan muilla jäillä, että tulipahan aikoinaan nähtyä ekoja pelejä ja sanottua jo silloin että "hänestä tullaan vielä kuulemaan"!
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Napsahtihan sieltä kolme pistettä. Helpolla ei tullu, mutta Espoolaiset ite autto lopun sekoilulla Mortti eturivissä.

Vedenpää pelas hyvin, toittovasti saadaan pidemmälle lainalle ja Croce ulostetaan heti ku Haukka on kunnossa.

Pakit pelas jämerän pelin ja varsinki Ossin lentoa oli mukava kahtoa. Ossille selkeesti sopii tuo lentokenttä kaukalo paremmin ku pikku askit.

Yleisesti pakko sanoa että hyvin pysy paketti kasassa Mortin vihan purkauksen jälkeen, siinä oli mahollisuudet menettää Hermekselläkin hermot monta kertaa. Poikonen osas paremmin rauhottaa joukkueen toisin kuin vastustajan valmentaja joka ainaki pelin jälkeisistä puheista päätellen lähes oikeutti toiminnan. Eiköhän tästä saada hyvä taistelupari loppukaudelle. Kaikki ainekset on fyysisiin ja viihdyttäviin matseihin, tai sitte "jollain" keittää yli ja tästä tulee rähinäpari. No jos joku on varmaan niin se että mortti taas varmisti sen että huutelua tulee, aiemmillakin kausilla miestä on pidetty pari erää vaihtopenkillä kun ei pää kestä.
 

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Esimerkiks ylivoimiin pitää saada paljon enemmän pientä liikettä ja syöttöpaikkojen hakua, nyt tuntuu että on pari harjoteltua kuviota ja muutoin pelin rakentaminen on täysin kiekollisen vastuulla. Vaikka Yliniemi on taitava pelaaja ja voi yksin rakentaa maalipaikkoja ja tehä niitä, niin kyllä ylivoima vaatii myös muilta pelaajilta ratkaisuja niin kiekottomana kuin kiekollisena. 2 YV on paljon luovempi, mutta sielläkin odotetaan paljon Klintrupin yksilösuorituksilta. Ja iso ongelma on kiekon tuominen hyökkäysalueelle. Rämö - Ahola kaksikko on joko liian hitaita tuomaan kiekkoa tai sitten hyökkääjät on liian aikasin vastustajan sinisellä, aivan liikaa seisovia miehiä kun ylitetään vastustajan sininen. Hyökkääjille joko hitaampi lähtö tai sitte vaan isompaa poikittaisliikettä, huonommin tuo ei tällä hetkellä oikeen voi mennä.
Oon pistänyt tässä samoja asioita merkille, mutta kiekon tuomisen lisäksi myös kiekottoman peli ylivoimalla on välillä juurikin liian passiivista, tai sitten haetaan liian vaikeaksi, esim takakolmio, missä on Ahola-Rämö kaksikko, niin ihan liian monta kertaa Rämö hakeutuu liian syvälle ja ihan liian keskelle, eilenkin siihen koitettiin kiekko tunkea ja seurauksena Rämön heppoinen jäähy toisessa erässä.

Tarkkuutta vaan noihin pieniin asioihin, muuten meillä onkin loistava porukka kasassa ja onnea kun on hyvillä joukkueilla matkassa niin saumaa on vaikka mihin!

Toivoisin, että nyt Pete sais Hellmanin ja Vedenpään loppukaudeksi ottamaan isoja minuutteja, olis tosi tärkeät palaset tähän porukkaan.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Siellä sitte Manu näyttää kyntensä ja laittaa Crocen maaliin. Nyt Manu otat ihteäs niskasta kiinni ja myönnät ettei tuosta kaverista saa tän enempää irti. Ite en ainakaan oo valmis kasvattaan näin rikkinäisen kaverin henkistä puolta joukkueen menestymisen kustannuksella, varsinkin kun perus torjuntatyöskentelyssäkin on paljon petrattavaa. Kaveri menee ihan rikki kun yks lapsus tapahtuu. Ja sekään ei haittais jos niitä tulis vaan sillon tällön, mutta ku niitä tuntuu tulevan joka ikisessä pelissä. Haluaisin oikeesti kuulla Manulta mikä idea on tän päivän maalivahti valinnan takana, tää ei käy mun järkeen yhtään.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Aivan älytön veto laittaa Croce maaliin. Tässä haiskahtaa jo pahasti siltä että Manu haluaa mielummin sulan hattuun siitä että sai Crocen pelin sujumaan, kuin joukkueen etu. Se nyt vaan on kylmä fakta että Crocen taso ei riitä, piste! En muista että olisin ikinä nähnyt noin heikkoa maalivahtia Hermeksen maalilla. Tekniikka huono, kasetti ei kestä, on pienikokoinen, lukee peliä huonosti. Ei niinkuin mitään annettavaa yksinkertaisesti.
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Tässä haiskahtaa jo pahasti siltä että Manu haluaa mielummin sulan hattuun siitä että sai Crocen pelin sujumaan, kuin joukkueen etu.

Yleensä se menee niin, että päävalmentaja on se joka tekee lopullisen päätöksen että kumpi pelaa maalissa. Veskarikoutsi lähinnä antaa suosituksen että kumpaa kannattaa peluuttaa.
Ehkä tässä ajatellaan Vedenpään jaksamista, koska todennäköisesti pelaa sitten taas lauantaina. Kolme matsia neljään päivään ja siihen pitkät bussimatkat matkat päälle on aika kova setti.

Voi toki olla, että Crocelle annetaan vielä viimeisiä näytönpaikkoja, mutta tuskinpa se siitä kummenee. Mitäs se Tamikin sanoi joskus yhdestä veskarista.. tyyliin että "ei se p***a pyöhimällä parane.."
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Veskarikoutsi lähinnä antaa suosituksen että kumpaa kannattaa peluuttaa
Näin se varmasti menee. Mutta toisaalta päävalmentaja varmasti pyrkii viimeiseen asti tekemään niin että kunnioittaa mv-koutsin näkemystä, vaikkakin olisi asiasta erimieltä. Näinhän se menee jokaisessa asiassa tässä yhteiskunnassa.

Kolme peliä neljään päivään on toki iso kuorma. Ehkä tässä itsellä harkintakyky pettää Crocen suhteen kun esitykset on ollut mitä ollut. Luotetaan valmentajien näkemykseen siis. Toisaalta Vedenpään laina on vain tämä vieraskiertue. Sehän nyt tästä puuttuisi että Croce pelaa tänään ja lauantaina.
 

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Sanokaapas nyt äkkiä jos muistatte, mitä maksoi 1990-luvulla Hermeksen peleihin seisomapaikka?
Mä en muista ollenkaan, eikä tunnu tulevan luotettavaa tietoa, kun 20-50 markan välillä liikkuu muistikuvat tutuilla.
 

Magnum-44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Olipa makia voitto juhlapelissä! Nämä etelän ”liigapyrkyrit” sopii vastustajana meille vastustajana erittäin hyvin. Siihen on selkeä syy miksi ovat yleensä helpohkoja ja saavat nenilleen. Yksinkertainen asia, mutta ei viitsi paljastaa miksi näin. Mukavalta tuntuu, että ollaan piikkinä lihassa niin joukkueen, kuin heidän kannattajienkin. Onnittelut 70-vuotias Hermes!
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Olipa kerrassaan hieno ilta, legendojen ottelun, Teemu Aallon paidanjäädytyksen ja Hermeksen hienon voittopelin myötä!
Samalla syntyi myös Hermeksen kotiotteluiden yleisöennätys, kun väkeä oli paikalla 3455! Edellinen ennätys (3388) oli keväältä 1998 Hermes - Kärpät playoff-pelissä.
 

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Maukas ottelu monilla tavoin. Tunnelma kuin 90-luvulla parhaimmillaan. Hermes oli erinomainen ja nyt siellä oli maalivahtivalintakin mennyt nappiin. Haukka oli mies paikallaan.
Todella hieno tunnelma, eipä taida Croce enää pelata.. sääli nuorelle molarille, mutta ei nyt vaan ole enää mahdollista menettää pisteitä maalivahtipelin takia. Kai sieltä uusi ukko tulee kohta maalille testiin!
Hyvä Hermes!
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Maju tauko ois taputeltu eikä mitään isoja muutoksia ei tauko tuonut, isoin menetys tietenkin Rämön ilmeisen pitkä poissaolo 4-5viikkoa. Valmentaja uutisiakin kuultiin tauon aikana kun videovalmentaja Kuikka lähti KeuPaan ja tilalle tuli nuori 22vuotias Sami Liukkonen joka on toiminut tällä kaudella U16 apuvalmentajana.

Tänään sitten TUTO ja huomenna KeuPa vastassa. TUTO on ehkä tuloksellisesti alisuorittanut tällä kaudella ja onhan tuo rosteri sellainen että se tulee nostaan tasoa kauden edetessä, toisaalta esim Hermekseen verrattuna niin kaksi peliä vähemmän pelattuna ja piste ero on 5. Sama Keupalla mutta kolme peliä ja 6 pistettä vähemmän. Luotto on silti kova että viikonlopun jälkeen on 6 pistettä taskussa kunhan Haukka alottaa molemmat ottelut. Hyökkäysketjut on porskuttanut tasasesti neljällä ketjulla ja pisteitäkin on tullut hyvään tahtiin joka kentälle, puolustuksessa kun hieman saatais jämäkkyyttä oman maalinedustan suojelemiseen niin ei tässä oo mitään hätää.

Pakisto ja maalivahtipuoli tarvii loppukaudelle vahvistusta, toittovasti toimistolla on silmät ja korvat höröllä. Hellman on pelannut tasasen hyvin, eli tälle kaverille vois kyllä tarjota loppukauden lappua lainalla tai omalla sopimuksella. Jos Hellman lähtee laina ajan jälkeen niin tilalle täytyy hommata yks uus mies. Moreno sekä Cederberg molemmat on miehiä joita pystyy peluuttamaan, mutta mielummin ei molempia samaa aikaa top6 pakistossa. Samalla nään kyllä senkin että molemmilla on potentiaalia ens kaudella kuulua ihan runkopuolustajiin Hermeksessä. Haukka on pelannut mukiin menevästi, mutta toinen maalivahti tarvitaan loppukautta ajatellen. On se sitte Vedenpää tai joku muu ehkä ulkomailta vapautuva, mutta kyllä tuohon toinen maalivahti tarvitaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös