Helsinki

  • 572 122
  • 3 516

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Keskustassa tuskin on alta 30€ leikkaavia partureita, jos on niin jonot sen mukaiset. Mutta sellaisen huomion tein kesällä tuolla Lintsin suunnalla Alppilassa että siinä Viipurinkadulla taisi olla useampikin parturi joka kilpaili hinnoilla, muistaakseni leikkuut noin 16€.

Jos joku tietää länsi-helsingin suunnalta jotain lähellekään saman hintaista niin paljastakoon yrittäjän. Ei talous muutamaan euroon kaadu mutta 30€ siitä noin 15min leikkauksesta kun vedetään koneella sivusta/takaalta ja vähän saksitaan päältä on törkeä hinta.

_

Assalta löytyy parturi, joka palvelee ilman ajanvarausta ja hinta miehen tukanleikkauksesta 25 euroa. Siinä Mäkkärin vieressä muistaakseni.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Kysytäänpä taas täältä suosituksia. Nimittäin tehokkaana jamppana ajattelin, että voisin käyttää hyödykseni pienen taukoni ja painella parturiin Helsingissä. Eli onkohan ytimessä mitään inhimillisen hintaista ilman ajanvarausta toimivaa parturisyritystä? Mitään kovin erikoista en ole ajatellut leikata, mutta tietenkin jonkinmoinen trenditietoisuus on suotavaa, ettei tarvitse lopulta kaljua vetäistä.

Tsekkaas tuollainen osoite: Peruutusaika.fi - Edullisesti parturiin tai kampaamoon vapaille alehintaisille peruutusajoille. Löydä, vertaa ja arvostele parturikampaamoita

Sieltä löydät peruutusaikoja, joista saa reilusti alennusta ja alle kolmenkybän mestojakin löytyy runsaasti.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Aikatalon alakerrassa, Intersportia vastapäätä ja melkein Pizza Raxin alla on parturi, johon pääsee kävelemällä hiustenleikkaukseen. Muistaakseni leikkaus maksaa parikybää, mutta saattaa se olla vitosen enemmänkin.

On ainakin ytimessä.

EDIT: Jaha, DAF ehtikin jo.

Olen käynyt tuolla jotain viiden ja kymmenen kerran väliltä, ja useimmiten jälki on ollut toivotunlaista. Kahdella viime kerralla menin kuvan kanssa. Ensimmäisellä kerralla tulos oli aivan viimeisen päälle, toisella kerralla intin skappari.

Aina ne yrittää vääntää skapparitukkaa parturissa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Joo, jenkkisiili on kyllä törkeä..n hieno. Tai sitten ei. Uskallankohan edes yrittää oudolla parturilla, kun ideana on vetää sivut millisängelle. On sitten luennoilla kuin joku vanillaice tai ivandrago, tosin tumma olen.

Mutta kiitokset vinkeistä itse kullekin. Eiköhän noista joku tärppää väliajalleni.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Ei. Mainitsemasi asiat eivät ole ollenkaan valhetta, vaan täyttä totta! (Paitsi siinä, kun syytät MINUA vasemmistolaiseksi!)

Siksi ihmettelin suuresti, että menit tunkemaan edellisen viestin niin täyteen paikkaansa pitämätöntä ja puoluepoliittisesti täyteen viritettyä paatoksellisuutta. Oikeitakin argumentteja on.

Myös ideologinen kaiken pahan vyöryttäminen vasemmistolaisten olkiukkojen niskaan on joko tahallista vääristelyä tai yksinkertaisesti tietämättömyyttä. Sen verran pahasti kokoomuksen ikiaikaisesti johtamissa kaupungeissa on syyllistytty täysin samoihin perisuomalaisiin virheisiin, joita aina tehdään puoluekantaan katsomatta. Näistä jo mainitsinkin sen, miten Espoossa on "Suomen hitain" kaavoitusbyrokratia.

Itse olen varsin kaukana vasemmistolaisesta. Tosin jos tarpeeksi kaukaa oikealta katsoo, niin kaikkihan ovat siitä vasemmalle...

Sen nyt varmaan näkee minunkin kirjoituksistani, että olen jo kauan aikaa sitten menettänyt uskoni kokoomukseen. Se onnistuu kerta toisensa jälkeen seisomaan talouskysymyksissä markkinatalouden vasemmalla puolella ja moraalikysymyksissä konservatiivioikeistossa. Onko se sitä paljon puhuttua porvarillisuutta?

Omat näkemykseni ovat aika lähellä talostieteen valtavirtaa - ja sieltä löytyy ratkaisuja myös Helsingin kehittämiseen: lisää yrittäjyyttä, sääntelyä alas, sossun rahaa vain aidosti tarvitseville, luovat alat kaupungin kehittämisen keskiöön, vapaamieliset arvot, monikulttuurinen yhteisö, verotetaan kiinteistöjä mieluummin kuin työtä ja yrityksiä sekä verotetaan ansiotonta arvonnousua mieluummin kuin työtä ja yrityksiä...

YLE Puheella verovaroista palkkansa saavat tyhjäntoimittajat keskustelivat taannoin "lisääntyneestä oikeistolaisuudesta" toisilleen nyökytellen... ohjelma (jonka nimeä en nyt muista) kertoi hyvin, kuinka pihalla Zumbalandiassa ollaan. Kokoomus "oikeistolainen"?

Tiedän, että toimittajilla ei ole pääsääntöisesti mitään hajua talousasioista, mutta mietittäisiinkö edes hetki....

1. Onko julkisen sektorin paisuttaminen 57 prosenttiin kansantuotteesta ja valtion menojen nostaminen 50% (ehkä 30% jos otetaan inflaatio huomioon) kymmenessä vuodessa "oikeistolaista" politiikkaa?

2. Onko keskusjohtoisen, epädemokraattisen liittovaltiokehityksen ja EVM:n promotoiminen, missä rahat siirretään kommunistisesti "rikkaasta" pohjoisesta "köyhään" etelään "oikeistolaista" ideologiaa?

3. Onko 45% kokonaisverotuksen ylläpitäminen "oikeistolaista"?

4. Onko "oikeistolaista", että valtion palkat ovat nousseet 24% viimeisen viiden vuoden aikana? Joka sentti on ulosmitattu yrittäjiltä veronkorotuksina ja holtittomana velkaantumisena.

5. Onko sosiaalimenojen ja tulonsiirtojen jatkuva kasvattaminen "oikeistolaista" politiikkaa?

5. Onko esim. Kemira Grow-How:n, Tampellan, Tamrockin, sokeritehtaiden, pankkitoiminnan, kaivostoiminnan ja muun kansallisomaisuuden myyminen pilkkahinnalla ulkomaiseen omistukseen sossuporsastelun rahoittamiseksi "oikeistolaista"?

Suomen ongelma on nimenomaan, että täällä ei ole yhtä ainotta oikeistolaista puoluetta. On vain jotain Kokoomusnuorten tapaisia propellihattuisia idiootteja, jotka kuvittelevat, että kaikki ongelmat ratkeavat sillä, että yksityistetään ja säätiöitetään julkiset palvelut (juuri ne, mitkä kannattaisi pitää julkisina).

Lopputulos on ollut se, että näiden nilkkien lobbarit ovat pääseet apajille ryöstämään kirstun tyhjäksi, kuluttajahinnat ovat lähteneet täysin lapasesta ja verovarat matkanneet Neitsytsaarille. (A-Katsastus, Terveystalo, Diakonissalaitos, Attendo, Mehiläinen, rakennusalan halpatyövoima, autokoulut jne. jne.).

Koko läntinen talousjärjestelmä romahti näiden kusipäiden takia, kun investointipankkiirien annettin toimia täysin vailla säätelyä. Lasku on nähtävissä. Nyt veronmaksajat kustantavat tätä seikkailua... kun ei ollutkaan ihqua, niin huudetaan kommunismi apuun.

Itselleni oikeistolaisuus tarkoittaa maltillista verotusta, yksityisomaisuuden ja työn kunniottamista. Siihen kuuluvat sellaiset julkiset palvelut, joilla ei tarvitse tehdä bisnestä (turvallisuus, vankilalaitos, terveydenhuolto, jne) ja myös sääntely niillä aloilla, missä se tulee veronmaksajan kannalta edullisemmaksi (maailmalta voi ottaa esimerkkejä). Kaikenlaiset ideologisin perustein tehdyt päätökset tulevat helvetin kalliiksi.

Suomessa ihmisillä ei ole minkäänlaista hajua sellaisesta järjestelmästä, missä duunari tai yrittäjä pääsisi hieman nauttimaan työnsä hedelmistä... täällä ajetaan aivan kiltisti Kuuban jälkeen maailman vanhimmilla autoilla ja maksetaan huumekaupunginosan 13m2 panokorsusta 150K. Täysin naurettaviin mittoihin paisunut julkinen sektori ja byrokratia pitävät siitä huolen, että maksaminen jatkuu.

Täällä ei yksinkertaisesti ole minkäänlaista vaihtoehtoa äänestäjälle. Oikeastaan meillä on vain kahdeksan erinimistä vasemmistopuoluetta, jotka ajavat täsmälleen samoja asioita. Sillä pienellä sivuhuomautuksella, että Vihreät ja Arhinmäen paskasakin lasken järjestäytyneeksi rikollisuudeksi, en puolueiksi.

Professori Matti Viren kiteytti asian hyvin.
Elämää yksipuoluejärjestelmässä - Lukijoilta - Turun Sanomat

Edit: Moderaattorit voivat vapaasti siirtää Kokoomusketjuun, jos meni liikaa offtopiciksi.


.
 
Viimeksi muokattu:

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Noh, kaikki on suhteellista. Lauttasaaren ensimmäiset kerrostalot rakennettiin reilu 15v ennen Tapiolan vastaavia. Mitä sitten tarkoitatkin vanhoilla kivitaloilla.
Lauttasaari on hieno paikka asua ja lähimpänä Helsingin keskustaa, missä nyt tällainen entinen Espoolainen pystyy asumaan. Asun perheeni kanssa (olen itse asunut viimeiset 14 vuotta, siis jo ennen perhettä) vuonna 1951 valmistuneessa kerrostalossa, jossa asunnot on kalliita ja pieniä. Pikkuvikoja.

Ikkunasta näkyy puisto, linnut laulaa ja ulkoilualueita, leikkipuistoja sun muuta tarpeellista löytyy riittämiin. Toden totta, Lauttasaari muistuttaa vähän entistä asuinaluettani Espoossa, ollen kuitenkin (tarpeeksi) erilainen. Kaikki tarpeellinen on lähenpänä.

Jos muuttaisin Lauttasaaresta johonkin, muuttaisin suurella todennäköisyydellä takaisin Espooseen. Pitäisi vaan laittaa vaimo ensin autokouluun ja hankkia lisää ajoneuvoja, sillä ilman autoa ei Espoossa pärjää.

Mitä muuten liikkumiseen tulee on totta, että keskustaan pääsee kätevästi julkisilla kulkuvälineillä, eipä vaan tule juurikaan mentyä. Omalla autolla Isoon Omenaan tai Selloon, on huomattavasti kätevämpi tapa hoitaa vaikkapa ostoksia. Taitaa metro helpottaa kulkemista kumpaankin suuntaan.

Mitä nyt on tullut poikani kanssa pyörittyä Lauttasaaren leikkipuistoissa ja uimarannoilla voi todeta, että "saari" on erittäin monikulttuurinen nykyisin eli löytyy muitakin kuin kaltaisiani junttiosaston edustajia. Hyvä niin.

Itse en lähde vertaamaan Munkkiniemeen tai muihin alueihin tämän enempää. Totean tosin tähän loppuun, että toki Lauttasaaresta omakotitalojakin löytyy, ei vain näissä palkkaluokissa. ;-)
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Huomenna aamupäivällä olisi tarkoitus vierailla Thaimaan suurlähetystössä eli osoitteessa Bulevardi 12. Autoa on tietenkin lähes mahdoton saada parkkiin joten mihin suosittelisitte että kannattaa yrittää?
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Törmäsin tällaiseen tänään sosiaalisessa mediassa, varmaan on jo vanha juttu. Kuitenkin nuo vanhat kuvat olivat sen verran hienoja, että linkkaanpa tuon tänne muidenkin iloksi.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huomenna aamupäivällä olisi tarkoitus vierailla Thaimaan suurlähetystössä eli osoitteessa Bulevardi 12. Autoa on tietenkin lähes mahdoton saada parkkiin joten mihin suosittelisitte että kannattaa yrittää?

Aika hyvin siinä Ruttopuiston kulmilla on paikkoja kadunvarressa. Q-Park Erottaja on myös melkein vieressä.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, kaikki on suhteellista. Lauttasaaren ensimmäiset kerrostalot rakennettiin reilu 15v ennen Tapiolan vastaavia. Mitä sitten tarkoitatkin vanhoilla kivitaloilla.
"Yksi sukupolvi", sanoisi somali.

Sille kaverille joka vanhaan Herzigaan muuttaa: kannattaa käydä testaamassa Siilinpesän pizzat. Kova jätkä syö siellä ilmaiseksi.

Puolen neliömetrin pitsa, 1,5 kilon hampurilainen… Toimittaja yritti selvitä Helsingin syömishaasteista — Nyt | HS
 

scholl

Jäsen
Noh, kaikki on suhteellista. Lauttasaaren ensimmäiset kerrostalot rakennettiin reilu 15v ennen Tapiolan vastaavia. Mitä sitten tarkoitatkin vanhoilla kivitaloilla.

Pitää muistaa, ettei Lauttasaareen ollut aikanaan edes siltää, eikä se kuulunut Helsingin kaupunkiin, vaan Lauttasaari oli pääasiassa liikemies Julius Tallbergin omistuksissa. Vasta sillan valmistuttua alkoi tulla jotain kivitaloja, ei välttämättä kuitenkaan mitään luksusta. Paavo Nurmihan rakennutti sinne jotain vuokrakasarmeja. Monet talothan ovat arkkitehtuuriltaan karmeita. Ihan kuin keksipaketti pystyssä ja siinä päällä harjakatto.

30-luvulla rakennettiin vielä ihan hyvänkin näköisiä taloja kuten Kruununhakaan, joten ei se Lauttasaari ennen toista maailman sotaa rakennettujen vanhempien kerrostalojensa osalta erotu edukseen.

Mistä muuten johtuu se, että jos törmää vittumaiseen tyyppiin niin se on aina syntynyt Helsingin ulkopuolella? Siis Helsingissä. Onko niillä joku alemmuuskompleksi vai onko se huono luonne geeneissä?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kuljin aamulla Pasilan aseman läpi ja huomasin että siellä ollaan uudistamassa liiketiloja. On kyllä aikakin!

Olen ihmetellyt pitkään sitä, miten paikassa jonka läpi kulkee päivittäin todella paljon väkeä on niin surkeat kaupalliset palvelut. Kämänen R-Kioski ja pikkuruinen K-Kauppa. Kumpikin ovat niin ahtaita paikkoja että välttelen viimeiseen asti niiden sisälle joutumista. Lisäksi siellä on yläkerrassa baari ja joitakin epämäääräisiä krääsäkauppoja.

Esim. sinne kerrokseen, josta mennään junalaitureille pitäisi ehdottomasti sijoittaa jonkinlainen pystybaari jossa voisi ottaa yhdet jos myöhästyy junasta ja odottelee seuraavaa. Joku Alepa kilpailemaan sen kuppasen K-kaupan kanssa tai Lidl voisi siirtyä sieltä tien toiselta puolelta asemalle. Mutta aivan käsittämätöntä miten huonosti Pasilan aseman kaupallinen potentiaali on ollut hyödynnettynä.
 

scholl

Jäsen
Esim. sinne kerrokseen, josta mennään junalaitureille pitäisi ehdottomasti sijoittaa jonkinlainen pystybaari jossa voisi ottaa yhdet jos myöhästyy junasta ja odottelee seuraavaa. Joku Alepa kilpailemaan sen kuppasen K-kaupan kanssa tai Lidl voisi siirtyä sieltä tien toiselta puolelta asemalle. Mutta aivan käsittämätöntä miten huonosti Pasilan aseman kaupallinen potentiaali on ollut hyödynnettynä.

Pitää muistaa se, ettei siellä ole parkkipaikkoja. Todella pieni parkkipaikka. Sen sijaan tuossa Lidlissä on parkkitalo, se vaikuttaa varmasti asiaan. Uskon, että Pasilan asemakin muuttuu paljon Keski-Pasilan rakentamisen yhteydessä ja paljon uusia kaupallisia tilojakin tulee. Tosin se ei tarkoita sitä, etteikö siellä sitä mainitsemaasi baaria voisi olla.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Olen ihmetellyt pitkään sitä, miten paikassa jonka läpi kulkee päivittäin todella paljon väkeä on niin surkeat kaupalliset palvelut.

Ja tämäkin tapahtuu pakotettuna. Itse kuljen melko paljon Pasilan aseman kautta, ja harmittaa suunnattomasti, että raitiovaunusta ei voi vaihtaa junaan kulkematta niiden kusenhajuisten portaiden ja asemahallin kautta. Laiturien ali pitäisi kulkea tunneli suoraan kadulle aseman viereen. Ehkä tästäkin syystä porukka haluaa vain päästä kyseisen laitoksen läpi mahdollisimman nopeasti sivuille katsomatta.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pasilan asemalla oli aikoinaan sellainen pieni pystybaari, muttei ilmeisesti menestynyt kun sitä ei ole enää.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistä muuten johtuu se, että jos törmää vittumaiseen tyyppiin niin se on aina syntynyt Helsingin ulkopuolella? Siis Helsingissä. Onko niillä joku alemmuuskompleksi vai onko se huono luonne geeneissä?
Joo alemmuuskompleksi. Kyllähän jäähallissakin aina kaikki juttelemaan tulevat Kalpa-fanit aloittavat jutustelun pahoittelemalla olemassaoloaan ja sitten kysyvät että anteeksi, saako teille jutella? Jos HIFK on tappiolla ja päällä armoton vitutus, niin noille on kiva heittää että "Haha, ei tolla murteella".
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Monet talothan ovat arkkitehtuuriltaan karmeita.

En minäkään Lauttasaareen arkkitehtuurin takia muuttaisi. Koko saarella on muutama hieno 40-luvulla rakennettu talo ja loput sitä ihan perusrumaa 50- ja 60-lukujen bulkkia. Erikseen on vielä Vattuniemi (Lauttasaaren eteläosa), joka on rakennettu pääosin myöhemmin. Se on osin myös teollisuusaluetta, jota ollaan nyt muuttamassa asuinalueeksi. Se on rakennettu ruutukaavaan ja tiheästi. Keski- ja pohjois-osa saaresta taas on väljempää ja vihreämpää. Ja rannat ja ulkoilumaastothan on saaressa loistavat.

Hieno alue. Ei juurikaan köyhiä ja näiden tuomia lieveilmiöitä.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Hieno alue. Ei juurikaan köyhiä ja näiden tuomia lieveilmiöitä.

Itse olen asunut monella alueella Helsingissä, ja Larusta jäi kyllä oudoimmat ja hämmentyneimmät muistot. Siellä oli joku paikallisyhdistys, joka oikeasti ajoi saaren itsenäistymistä omaksi kunnakseen. Niiltä tuli postia aina silloin tällöin, ja meni kauan että tajusin, ettei se ole joku huumorijuttu. Lisäksi siellä oli kaikista tähän asti kokemistani paikoista v-mäisimmät nillittäjät taloyhtiössä ja voi sitä äkäisten vanhusten määrää. Ja joukkoliikenne oli perseestä, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Nykyisin tilanne voi olla toinen, ja metron tultua varmasti.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ja joukkoliikenne oli perseestä, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Nykyisin tilanne voi olla toinen, ja metron tultua varmasti.

Itse olen myös asunut Lauttasaaressa ja allerkirjoitan kyllä tämän joukkoliikenteen. Malmilta pääsee stadiin nopeammin kuin Lauttasaaresta.
 

scholl

Jäsen
Vartokaahan kun metro tulee! Ainakin köyhillä, deekuilla ja narkkareilla lauttasaarelaisia (ja espoolaisia) kovasti peloteltiin ennen metropäätöstä.

Espoolaiset taisivat pelotella itse itseään. Lauttasaaren osalta kai lähinnä se mahdollinen liityntäpysäköijien autojen aiheuttama ongelma kadun varsilla on koettu ongelmaksi. Joku espoolainen ei halua maksaa seutulippua, eikä keskustan parkkitalon kuukausikorttia, kun menee duuniin niin hän ajaa Lauttasaareen, pysäköi siellä ja menee metrolla duuniin.

Pahimpia lb-pihistelijöitä muuten firmajengi, joka käyttää rahaa vain silloin, kun menee firman piikkiin, mutta jos itse pitäisi jostain jotain maksaa niin ei tapahdu.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Lauttasaaren yhteydet voivat olla huonot, jos asuu reunoilla. Itse asun keskellä saarta ja mua palvelee 21V, 20, 65A ja 66A sekä vielä Espoon T-bussit. 21V:n pysäkki on lähimpänä ja kokonaisaika kämpiltä Kampin keskukseen on 10-15min, riippuen liikenteestä. Metrohan palvelee loistavasti niitä, jotka asuu sen lähellä. Jos asuu kaukana, joutuu turvautumaan taas bussiin. Se saari ei ole kovin pieni ja talvella tuulee mereltä kylmästi.

Asiasta viidenteen: kuulin, että Koivusaaren metroasemaa ei rakennettaisi vielä, vaan myöhemmin, kun Koivusaaren rakentaminen pääsee kunnolla käyntiin. Länsi-Lauttasaari varmasti kiittää.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Espoolaiset taisivat pelotella itse itseään.

Kyllä Lauttasaariseura oli varsin aktiivisesti metroa vastaan propagoimassa. Yleensäkin muuten käsittämättömiä nuo erilaiset kaupunginosayhdistykset jotka vastustavat jokaikistä tienpätkää ja uutta taloa ja esiintyvät sitten "alueen asukkaiden" edustajana ja onnistuvat tuolla meuhkaamisellaan myös vaikuttamaan kunnallispoliitikkoihin. Omalle asuinalueelleni nuo adressienkerääjät jarruttivat kolmisenkymmentä vuotta sittemmin helvetin käteväksi osoittautunutta 200 metrin tienpätkää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös