Helsingin jäähalli

  • 410 375
  • 1 819
Suosikkijoukkue
IFK
Mä ostin kannatuksen vuoksi lipun, enkä lähtenyt ilmaislippuja metsästämään. Samoin jätin hakematta hyvitystä peleistä, joihin oli lippu, mutta siirrettiin. Tuli vaan mieleen, että jääkö nuo rahat HIFK:lle? Toivottavasti. Ja ei se iso summa ole kyllä, yks black friday lippu ja toinen normaali.
Mä olen soittanut peruuntuneista matseista seuroihin, ja käytännöt vaihtelee. Osassa lipuista tulot jää seuralle, mutta pääsääntöisesti ei.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Itse oon ollut melkein kauden jokasen matsin ”ilmaislipulla” firman kautta. Sama se, firmat ne liput ostaa vaikka ilmaisina ne jaetaankin. Mutta hyvin mennyt kyllä lippuja matsiin, kun valitsin paikkoja niin ei ollut kun yksittäisiä paikkoja jäljellä suurimmasta osasta katsomoista.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos joku yritys jakaa asiakkailleen lippuja, ne eivät edelleenkään ole ilmaislippuja, vaan kuuluu osana yhteistyösopimukseen. Jos Rolle pyytää toimistolla Marjoa printtamaan lippuja ja Rolle antaa ne kavereilleen, eikä HIFK saa lipuista mitään taloudellista hyötyä, kyse on ilmaislipuista.

Ymmärtääkseni jokaisen HIFK:n pääyhteistyökumppanin diiliin kuuluu tietty määrä pääsylippuja otteluun tai otteluihin X (ja Y). Yleensä suuremmat lippumäärät kohdistetaan niihin otteluihin, joiden vastustaja ei pääsääntöisesti ole ns. kuumaa ryhmää. Eli, Kärpät-, Tappara-, TPS- ja Ilves-pelit ovat pääsääntöisesti näiden ulkopuolella, koska ne vetävät hyvin myös maksavia katsojia. Toki näissäkin varmasti vaikuttaa vähän vastustajan sarjasijoitus. Sitten on näitä sportsaipajukuritkookoo-jengejä, jotka eivät niin kansaa kiinnosta ja näihin matseihin yhteistyökumppanit monesti jakavat tsettejä omissa kanavissaan tai myymälöissään. Ja muutenkin, nythän korona on sekoittanut tätäkin kuviota, koska pelejä on jouduttu pitkään pelaamaan ilman yleisöä. Voisin kuvitella, että loppukauden runkosarjapeleihin on saatavilla enemmän yhteistyökumppaneidenkin lippuja, koska näitä lippuja on ollut "kanissa" pitkin kautta.

Ja sitten on vielä sekin juttu, että Jukurit ovat sekoittaneet pakkaa hyvillä peliesityksillään. Yhtäkkiä pelataankin kärkikamppailua. Toki mä luulen, että HIFK on ollut tämän kauden osalta Jukureiden osalta vähän hajulla siitä, että Olli Jokinen kiinnostaa myös HIFK-faneja, jolloin Jukurit on saatettu jo lähtökohtaisestikin jättää pois näistä nönnönnöö-osaston jengeistä, mihin yhteistyökumppanit saavat enemmän lippuja. Mutta tosiasia on se, että jos meinataan saada täytettyä kumppanuuksien velvollisuuksia, lippuja voidaan joutua jakamaan myös lähtökohtaisesti kiinnnostavimpiinkin peleihin. Mutta tämäkin riippuu ihan siitä, mitä on sovittu.

Paras markkinointikeino on hyvät peliesitykset ja täysi halli. Nyt ollaan vähän erikoisessa tilanteessa, kun jengin peli on sakannut, rajoitukset ovat poistuneet ja vastaan tulee kiinnostava jengi Mikkelistä. Itse toivon, että jokainen kynnelle kykenevä kantaa nyt loppumatsien osalta oman kortensa kekoon ja suuntaa sankoin joukoin lehtereille. Ihan riippumatta siitä, miten joukkue esiintyy. Voitot ovat tärkeitä, tietenkin, mutta itselleni kyse on niin paljon suuremmasta asiasta, että haluan uskoa, että sitä se on myös muille. HIFK on niin paljon jäljessä yleisötavoitteistaan eikä voi mitenkään enää niitä saavuttaa, että jokainen täyteen hintaan myyty lippu on oikeasti tärkeä myös tulevaisuuden kannalta. Koska jostain ne fyrkat pitää repiä niihin tappioihinkin.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Pudotuspelikausarit tuli eilen myyntiin, pistin välittömästi tilaukseen, toivottavasti niitä menisi nyt runsaasti kaupaksi.
Mistä löytyisi lisäinfoa, äkkiseltään ei tullut kotisivuilla vastaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Mistä löytyisi lisäinfoa, äkkiseltään ei tullut kotisivuilla vastaan.
Varmaan tuli vasta niille, joilla on kausikortti. Itselle ainakin tuli tekstiviesti, johon vastaamalla sai tilattua pudotuspelikausarin.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Varmaan tuli vasta niille, joilla on kausikortti. Itselle ainakin tuli tekstiviesti, johon vastaamalla sai tilattua pudotuspelikausarin.
Löysin Googlen avulla:
Pudotuspelikausari 2022

Uudet kortinhaltijat: Uudet tilaajat sitoutuvat ostamaan Playoff-kausikortin lisäksi myös kauden 2022–2023 runkosarjan kausikortin ja Playoff-kausikorttiin mahdollisesti jäävät pelaamattomat ottelut hyvitetään sen hinnassa. Runkosarjan kortin voi peruuttaa juhannukseen mennessä, mutta mahdollisia Playoff-kausikorttiin jääneitä pelaamattomia otteluita ei hyvitetä uusille kortinhaltijoille.

Tosin tämä käytäntö sai minut luopumaan ajatuksesta. En edes nyt keväällä suurella todennäköisyydellä pääse läheskään kaikkiin himapleijaripeleihin töiden takia, joten ensi kauden runkosarjakausari ei kiinnostaisi. Tämä pakkomyynti käytäntö on muistaakseni ollut ennenkin, miksiköhän näin?

Pitänee tyytyä Bättre Folkin ennakko-ostoetuun.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Ymmärtääkseni jokaisen HIFK:n pääyhteistyökumppanin diiliin kuuluu tietty määrä pääsylippuja otteluun tai otteluihin X (ja Y). Yleensä suuremmat lippumäärät kohdistetaan niihin otteluihin, joiden vastustaja ei pääsääntöisesti ole ns. kuumaa ryhmää.
Ja kuuluu pienempiinkin diileihin. Oma firma on Club 1897-jäsen, ja siihen kuuluu x-kappaletta normilippuja, Petoklubi-lippujen lisäksi. Mutta eihän ne tietenkään ilmaisia ole.
 

444

Jäsen
Ilmaislipuissa (oli ne sitten kenen hyvänsä maksamia) on se huono puoli, että lipun saaja pitää sitä helposti juuri sen arvoisena. Otetaan lippu mukaan, kun sellainen kouraan tyrkätään, ja pelipäivänä mietitään, että jaksaisikohan sittenkään mennä, tai pahimmassa tapauksessa unohdetaan koko lipun olemassa olo. Tärkeintä olisi saada halliin mahdollisimman paljon katsojia ja paljon ääntä = tunnelmaa. En siis ole missään tapauksessa ko. lippuja vastaan, mutta toivoisin niitä jaettavan vain niille, joita ottelu todella kiinnostaa. Tai että esim. Citymarketista lipun saanut antaisi sen eteenpäin sellaiselle, joka varmasti otteluun menee, mikäli itseä ei kiinnosta tai aikataulut eivät anna myöden. Vaan utopiaahan tuollainen on, aivan kuten sekin, että liikennevalojen muuttuessa punaisesta vihreäksi kaikki kuskit olisivat oikeasti valmiit liikkumaan sen perkeleellisen haitariefektin sijaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Suosikkijoukkue
IFK
Todella vaikea uskoa tuota. Eli jos tapahtuma peruuntuu niin raha ei menisikään järjestävälle taholle vaan jäisi välittäjälle?

Sitten vaan itse setvimään asiaa.
IFK:n liput myy Ticketmaster: https://help.ticketmaster.fi/hc/fi/articles/360007463318-Maksutavat-ja-palautuskäytännöt

Tämähän on hieman erikoinen väite, perusteletko hieman?

IFK:n 3vs.3 turnaus peruuntui. Soitin toimistolle, että saako seura rahat palauttamattomasta lipusta. Vastaus oli - ei, ja kehotettiin hakemaan hyvitys. Hyvityksen saaminen Ticketmasterilta kesti n. puoli vuotta.

Tapparalla ja K-Espoolla on oma lippukauppa, ja molemmat ilmoitti, että palauttamattomat hyvitykset jää seuran hyväksi.

Ilves ilmoitti kotisivuillaan välittömästi pelien peruunnuttua, että hyvitykset hoitaa Lippipiste. Varmistussoitto toimistolle vahvisti, että lunastamattomat hyvitykset eivät tule Ilvekselle. Lippupisteeltä ei ole vielä tullut hyvitystä.

Lippua ostaessa raha menee ensin välitysfirmalle, joka on vastuussa myymänsä tuotteen toimittamisesta asiakkaalle. Jos peli peruuntuu, hyvityksistä lipun ostajalle vastuussa on välittäjä, eikä seura, johon lipun ostajalla ei ole mitään juridista suhdetta. Lisätietoja kaipaavat selvitelkööt niitä omatoimisesti.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja kuuluu pienempiinkin diileihin. Oma firma on Club 1897-jäsen, ja siihen kuuluu x-kappaletta normilippuja, Petoklubi-lippujen lisäksi. Mutta eihän ne tietenkään ilmaisia ole.

Joo toki, mutta näissä on vähän eri ”logiikka”. Tämä Club 1897:han toimii niin, että ulkopuolinen taho (Procito Oy) myy eri tasoisia paketteja ja saa oman liikevaihtonsa myymällä eri urheiluseurojen puolesta näitä kumppanipaketteja ottaen provikat tietty välistä, mutta kyllähän työstä pitää korvaus saada. Näiden kumppanifirmojen nimet sitten näkyvät seuran nettisivuilla omalla välilehdellä ja erätaukojen päättyessä screenillä, josta niitä voi yrittää tihrustaa "Let´s play hockeyn" soidessa taustalla. Lisäksi on erilaisia verkostointitapahtumia, jne.

Näissähän kysymys on kai eniten yritysten välisestä verkostoinnista kuin todellisesta näkyvyydestä. Eikä varmasti vähiten vaikutusta ole myöskään sillä, että näihin paketteihin kuuluu x määrä irtolippuja itse valitsemiinsa kotipeleihin, kuitenkin vain joitakin yksittäisiä lippuja ja/tai pari lippua Petoklubille tai Mario´siin paketin tasosta riippuen. Näissä paketeissahan pääsylippujen maksamisen saa kätevästi kierrätettyä työnantajan kautta ja niitä voidaan myös helposti hyödyntää oman yrityksen henkilöstön virkistäytymiseen. Nämä paketit maksavat kuitenkin muutamasta sadasta vajaaseen puoleentoista tonniin (+alv.), joten yksittäinen firma ei rahallisesti kovin suuri tukija kuitenkaan ole. Mutta pienistä puroista kasvaa isompia jokia ja näistä saadaan myös tärkeää tulovirtaa seuralle, joka ei ole sidoksissa esim. peliesityksiin. Joten en todellakaan halua väheksyä näitä kumppaneita, mutta ihan näitä yrityksiä en tarkoittanut, kun puhuin yhteistyökumppaneista, jotka asiakkailleen lippuja jakavat.

Pääyhteistyökumppaneiden diilit toimisto neuvottelee itse ja niissä katsotaan aina tapauskohtaisesti, millä keinoin saavutetaan paras hyöty myös asiakkaalle. Kaikissa tapauksissa ei ehkä ole hyödyllisintä tulostaa 100 pääsylippua asiakkaalle jaettavaksi yhteen peliin. Jossain tapauksessa voi olla järkevämpää vaihtaa iso nippu peruslippuja x määrään Royal-lippuja. Tämä nyt ihan esimerkkinä vain, vaikka varmasti asiakas saa halutessaan niitä peruslippujakin. Mutta pointti siinä, että näiden isojen kumppaneiden kanssa on oikeasti yksilöllisyyttä enemmän, kun taas jos näissä Club 1897-kumppanuuksissa sitä ei ole kuin paketin laajuuden suhteen.

HIFK voisi muuten kasvattaa näiden Club 1897- kumppaneiden näkyvyyttä vaikka nostamalla silloin tällöin fanien tietoisuuteen somessa, että tällainen sivu on edes olemassa omalla saitilla. Moni fani käyttäisi varmasti mieluummin "meikäläisten" palveluita, jos vain tietäisivät sellaisten olemassa olosta. Nythän moni ei varmasti edes tiedä, että tällaisia pienempiä kumppaneita on olemassa ja että niistä löytyy listaus nettisivuilla. Mutta minä kasvatan tietoisuutta seuran puolesta, tässä ja nyt, välittömästi. Käykää vaikka lukaisemassa yritykset läpi, laittakaa firmojen nimiä korvan taakse ja käyttäkää heidän palveluitaan, jos vain suinkin mahdollista. Tai ottakaa edes tarjouspyyntövaiheeseen mukaan.

 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ilmaislipuissa (oli ne sitten kenen hyvänsä maksamia) on se huono puoli, että lipun saaja pitää sitä helposti juuri sen arvoisena. Otetaan lippu mukaan, kun sellainen kouraan tyrkätään, ja pelipäivänä mietitään, että jaksaisikohan sittenkään mennä, tai pahimmassa tapauksessa unohdetaan koko lipun olemassa olo. Tärkeintä olisi saada halliin mahdollisimman paljon katsojia ja paljon ääntä = tunnelmaa. En siis ole missään tapauksessa ko. lippuja vastaan, mutta toivoisin niitä jaettavan vain niille, joita ottelu todella kiinnostaa. Tai että esim. Citymarketista lipun saanut antaisi sen eteenpäin sellaiselle, joka varmasti otteluun menee, mikäli itseä ei kiinnosta tai aikataulut eivät anna myöden. Vaan utopiaahan tuollainen on, aivan kuten sekin, että liikennevalojen muuttuessa punaisesta vihreäksi kaikki kuskit olisivat oikeasti valmiit liikkumaan sen perkeleellisen haitariefektin sijaan.
Nimenomaan tämä, että kuinka moni halliin oikeasti tulee jos noita työnnetään ihan random-tyypeille kouraan jossain helvetin cittarissa. Jotenkin pitäisi löytää se kohderyhmä kuitenkin, että hommassa olisi järkeä. Sovelluksen ladanneille vaikka huipputarjouksia niin, että lippu olisi lähes ilmainen, mutta maksaisi kuitenkin sen verran, että kohde jollain tasolla sitoutuu hommaan, 5-10 € esimerkiksi.
 

Päähaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka moni elinkautinen on vahvistanut playoff-jakkaransa? Kysymys on ihan puhtaasti fiilispohjainen, ja kiinnostaisi tietää, miten muut etenevät (ts. tarkkaillaanko vielä peliotteita vai onko vahvistus aina automaatio). Ei ole siis tarkoitus lietsoa paniikkia tai mielialaa sen enempää. Pari vuotta nyt vain on menty niin, että raha on mennyt omasta mielestä hyvään kohteeseen, mutta mitään ei ole saanut takaisin, ts. hyväntekeväisyyttä, jonka voisi tietysti lähettää vaikka vuohena Afrikkaan tai tukihenkilönä vanhainkotiin.

Usko oli kova vielä tammikuun puolivälissä, palasi hieman Jukurit-taistossa ja haaleni jälleen eilisen ottelun peruunnuttua. Ehkä päätöksiä viikonlopun Näsijärvi-vieraskiertueen jälkeen?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jude

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Päähaku , luonnollisesti kausari vahvistettu viipymättä.

Nyt, jos koskaan seura tarvitsee meitä ja minä tarvitsen seuraa. Ei tulisi pieneen mieleenkään alkaa miettiä mitään sarjasijoituksia.

Jos kyllästyminen joskus tulee, silläkään ei hyvin suurella todennäköisyydellä ole mitään tekemistä menestyksen tai lähinnä sen puutteen kanssa, vaan siksi, ettei perikuntani osaa niitä kausareita ajoissa vahvistaa tai eivät jaksa minua enää katsomoon kärrätä.

Kyllä HIFK on mulle avioliiton omainen suhde.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Vahvistettu on, aika vähän peliesityksillä on merkitystä oman jatkamisen kannalta, enemmän se on tuo siviilipuolen kalenteri joka saattaisi estää jatkamisen. Onneksi näin ei kuitenkaan nyt ole vaan pleijarit kutsuu tänäkin vuonna.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös