Helsingin IFK pudotuspeleissä 2021

  • 71 442
  • 478

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Sata kertaa sadasta mielummin Tepsi kuin Tappara vastaan välieriin. Tapolan itkeminen dumareista, vittumainen träppi joka mahdollisesti tappaa IFK:n pelin flow:n ja tietynlainen rutiini pleijarikiekosta tekee tästä valinnasta lähes nobrainerin omissa papereissa.
Toisaalta kutkuttavaa maksaa Tapparalle potut pottuina ja tiputtaa ite ne jatkosta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
No jinxataan nyt positiivisena oikein kunnolla.

Tilanne on juuri nyt aika makoisan oloinen. Katselin Pelsut-Tepsukka -matsia ja kyllähän tuosta sarjasta TPS jatkoon menee tai Helminen on mokannut saumansa aika pahemman kerran. Sen verran laadukkaampi joukkue TPS noista kahdesta nyt ja aiemmin näkemäni perusteella on. Samalla TPS hukkaa tavattomasti energiaa päästämällä sarjan vielä jatkoon. Ainoa huolenhäivä ilmaantui Urheilusanomien henkilökuvassa Raipesta. Legenda tuntui olevan valmentajana älyttömän onnessaan, kun yleensä sai TPS:n jatkoon raahattua ja runkosarjan kolmanneksi. Omasta mielestäni ei kannattaisi olla kauhean tyytyväinen, jos ei ole saavuttanut mitään.

Kun TPS hoitelee Pelsut näytöstyyliin - johon uskon - on HIFK:ta vastassa välierissä väsynyt, ryytynyt ja tavoitteensa saavuttanut jengi. Joukkue, jonka valmentaja odottelee soittoa seuraavan kauden duunipaikasta. Jos tuosta asetelmasta ei finaaliin kömmi, niin sitä ei ole ansainnut.

Ylivertainen mestarisuosikki Lukko saa taas välierissä vastaansa oranssin painajaisen nimeltä Tappara. Kun näin tapahtuu, siitä voi tulla aika eeppinen sarja. Playoff, joka jää kiekkoihmisten kollektiiviseen muistiin, koska on historiaa ja painolasteja.

Jinxaus loppuu. Voisi käydä vielä rannassa koiran kanssa ajelemassa hanhia, mutta jätetään se aamuun. Sunnuntaina taas aika moni on viisaampi - itsestäni en ole varma.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Toisaalta kutkuttavaa maksaa Tapparalle potut pottuina ja tiputtaa ite ne jatkosta.

Runkosarjassa ne on muuten aika hyvin jo maksettu. IFK pelasi neljä peliä kahvaroita vastaan, joista tuloksena 1 kolmen pisteen voitto, 2 kahden pisteen jatkoaikavoittoa ja vain yksi jatkoaikatappio, josta siitäkin tuli 1 piste. Me voitettiin ne yhteislukemin 8-4.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vuotakaas nyt joku Kousan siskon miehen kaima, että onko Keke mahdollisesti pelikunnossa, vai menikö polvi niin että kausi pulkassa.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Joku täällä epäili, että jos TPS menee jatkoon niin väsyttävät itsensä kun joutuvat pelaamaan vielä viidennen matsin seitsemään päivään. Mä en jotenkin siihen usko, että väsyvät. Heillä on kuitenkin ollut ihan hyvä loppukausi ja peli on kulkenut ja nyt saavat pelata ja pelitapa varmaan tulee aika hyvin luonnostaan eikä sitä tarvitse treenata. Jos TPS menee jatkoon, saavat silti 3 lepopäivää ja päättää sarjan Turussa. Normaalissa paras seitsemästä sarjassa game 7 jälkeen lepopäiviä muistaakseni jää vähemmän ja toisaalta nytkään eivät ole pelanneet yhtään jatkoerää joten ei se rasitus varmaan liian kovaksi heillä kasva.

IFK taas meni heittämällä jatkoon ja sai kokemusta siitä mitä pitää tehdä että matseja voitetaan ja voitetiin kaksi maalin peliä ja IFK:lla riitti asenne pelata ratkaisupeli hyvin ja tehdä kovasti töitä ja pystyivät katkaisemaan sarjan heti ekalla mahdollisuudella. Hyvä kasvutarina ajatellen koronaa ja aikaa vastaan pelaamista mutta toisaalta TPS:n pelituntuma tulisi olemaan paljon parempi kuin meillä ja heillä olisi kokemusta vieläkin tiukemmasta sarjasta kuin meillä, joka on arvokasta kokemusta ja hitsaa joukkuetta yhteen. Myös se että voidaan ottaa opiksi tappioista ja kasvaa joukkueena ja löytää vaadittava intensiteetti ja vaatimustaso, on merkittävä juttu ja meillä sellaista ei ole.

Jos TPS tulee vastaan ja IFK on pelissä tai sarjassa tappiolla, niin sellaisesta meillä ei ole vielä pudotuspeleissä kokemusta ja se mua mietityttää, miten paljon joukkue pystyy vielä kasvamaan tästä.

Toki nyt on tilanne, että Leskinen, Sallinen ja Borgström eivät ole vielä päässeet vaadittavalle tasolle joka on toki siinä mielessä hyvä, että jos pääsevät, niin IFK on vielä entistäkin vaarallisempi, mutta toisaalta jos eivät pääse, ei IFK kasva joukkueena.

Tallberg, Dyk ja Broadhurst ovat pelanneet hyvin mutta näen että hekin pystyisivät vielä nostamaan tasoaan ja sitä myös vaaditaan.

Jääskä, Lundell ja Saarinen ovat mielestäni pelanneet hyvin ja ovat päässeet kaikki myös maalin makuun ja tämän kentän osalta mielestäni riittää se, että jatkaisivat vaan tekemistä ja luulen että toistojen ja pelaamisen kautta Lundellista pystytään saamaan vielä enemmän irti kun saadaan kenttä ja Lundell napsun kovempaan vauhtiin.

Neloselta ei voi enää odottaa enempää mutta voi toki odottaa että pitävät tasonsa ja se on hienoa että heidät voi laittaa pelaamaan mitä tahansa vastustajan kenttää vastaan.

IFK:n puolustus on pelannut hyvällä tasolla ja nukahtelut ovat runkosarjan lopusta vähentyneet ja puolustukselta ei mielestäni suurta tasonnostoa voi odottaa. Oleellisinta olisi ehkä se että Lyytinen pystyisi nousemaan runkosarjan tasolle ja virheet jäisi pois ja että saataisiin kunnossa oleva Kousa takaisin. Toki Karjalaisen peli pitäisi saada sellaiselle tasolle, että häneen voisi enemmän luottaa kuin pelätä. Ahosen, Varakkaan ja Winbergin tasonnosto on jo tapahtunut ja Motin on pelannut juuri sillä tasolla millä voi odottaa. Teräväiseltä ei ehkä myöskään enempää voi odottaa, pelaa nyt paremmin kuin runkosarjassa.

Pitkä aika odottaa torstaihin..
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@EPK , hyvää pohdintaa. HIFK on taas samassa tilanteessa kuin ennen puolivälierien alkamista, tulipa sieltä kumpi tahansa jengi vastaan, että pelituntuma puuttuu. Koronan vaikutukset ovat epäselviä varmasti kaikille, mutta kolmen Kärpät-pelin otannalla sanoisin, että pelituntuman puute näytti kotikatsomoihin lopulta selkeämmältä kuin kondiksen loppuminen. Varsinkin, jos asiaa tarkastellaan koko joukkueen tasolla. Ja muutenkin, HIFK on yleensä aina pelannut tuloksellisesti paremmin otteluruuhkassa kuin jos pelitahti on ollut tyyliin peli viikossa ja taas pidempi tauko. Tämähän se vähän jännittää, että miten nyt käy, kun taas lähdetään kylmiltään lämmintä vastustajaa vastaan. Mutta, tyylillä ei ole väliä ja vain voitot lasketaan.

Nelosesta olen sitä mieltä, että ainoa odotus, mikä mulla heidän suhteensa on se, että pitävät tasonsa kaikella muulla tavalla, mutta pisteodottamaa mulla ei heille ole. Saa toki tehdä pisteitä, mutta minään oletuksena mä en niitä pidä, vaan sieltä pitää nyt muiden nousta edes omalle runkosarjatasolleen. Mielellääni toki ylittääkin itsensä. Itseluottamuksella on tietenkin suuri merkitys ja voi olla, että neloselta onnistuu nyt ihan kaikki, mutta missään nimessä mä en budjetoi sinne tehopisteitä, vaan kaikki sieltä tuleva on pistemielessä pelkkää plussaa.

Odottavan aika on kyllä tosi pitkä. Jälleen kerran.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mennään positiivisen kautta, jos jätetään koronatauot ja kundien mahdollinen toipumisvaihe tästä pois. HIFK:ssa on nimittäin harvinaista lahjakkuutta tällä kaudella.

Herrat nimeltä Borgström, Broadhurst ja Lundell tarjoavat aika harvinaista herkkua. Nämä kaikki kolme pystyvät taikomaan maalipaikkoja aivan tyhjästä. Samaa ei olla nähty sitten Ilmaveivin ja Ramun parhaan kauden eli kannattaa nauttia. Maalinteko-osasto on kyllä hieman ollut pettymys suhteesssa odotuksiin, eli Dyykiltä ja Leskiseltä odottelisin nyt tulosta.

Herra Sallinen lienee taas yksi upeimpia HIFK-kapuja, joita olen itse nähnyt. Tekee tulosta ja raataa jokaisessa vaihdossa. Olen satavarma, että nostaa taas tasoaan välierissä. Ja maaleja tulee. Nelosketjua ei tarvitse edes mainita kuin ehkä että on vielä parempi kuin 2011 vastaava. Keränenkin on löytänyt oman ketjunsa.

Pakkien osalta Bernhard on loistonaaraus Salmelaiselta. Nöyrää duunia joukkueen eteen ja aina oikea ratkaisu, Viivalta puuttuu toinen ase Kousan loukkaantumisen vuoksi. Lyytiseltä taas Kärppäsarjassa nähtiin muutama aika paha hasardi. Toivoisin, että Teräväinen käyttäisi saumansa. Nyt olisi paikka nousta esiin ja lunastaa taivaspaikka.

Pikkaraiselta hyvää duunia tähän saakka. Kannattaa nauttia välieristä - meillä on harvinaisen hieno ja viihdyttävä jengi nyt taistelemassa mitaleista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Oulussa nähtiin alkuvuoden ja viime kauden peleistä tuttua Dykiä. Hieno maali lämärillä suoraan syötöstä ja upea esityö Lunkan maaliin. Toivon totisesti, että ketsuppipullo aukesi kerralla ja välierissä mies jatkaa samaan malliin.

Leskinen ei tosiaan ole vielä päässyt nauttimaan pisteistä, mutta ei Leseä voi mielestäni yrityksen puutteesta moittia. Kannattaa muistaa, että kentällä on toinenkin joukkue, ja Kärpissä jos missä varmasti tiedettiin Leskisen vaarallisuus. En tietenkään tiedä, oliko Leskinen yksi niistä, jotka sairastuivat maaliskuussa, ja johtuuko miehen vaisuus osittain siitä, mutta ei Leselle yhtään ylimääräistä tilaa annettu. Tosin mies olisi voinut lainata kiekkoa ketjukavereille nykyistä ahkerammin sen sijaan, että yritti väkisin päästä koko kentän läpi ja ajatui sen seurauksena usein liian ahtaaseen tilaan. Ripaus suoraviivaisuutta ei olisi yhtään pahitteeksi. Toisaalta vahvan luistelun ansiosta Leskinen toi usein kiekon ylivoimalla Kärppä-sinisen yli ja päivysti monesti Kiben tontilla B-pisteen tuntumassa, mutta vielä ei päässyt venyttämään maaliverkkoa. Uskon kyllä, että välierissä pistetili aukeaa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt jos Pelicans kuitenkin selvittää tiensä jatkoon, niin HIFK:n voitto mestaruuteen vaatisi oikeastaan kaikkien tässä vuosien mittaan eteen tulleiden pahimpien peikkojen selättämisen. Kärpät ja Tappara olleen pudotuspeleissä ne pahimmat vastustajat ja edellisiä pudotuspelisarjojen voittoja saa hakea aika kaukaa. Lukko on toki pudotuspeleissä kaatunut esim. 2011, mutta ollut tässä viime vuosina meille erityisen paha. No mutta sitä paremmalta se tuntuisi.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nyt jos Pelicans kuitenkin selvittää tiensä jatkoon, niin HIFK:n voitto mestaruuteen vaatisi oikeastaan kaikkien tässä vuosien mittaan eteen tulleiden pahimpien peikkojen selättämisen. Kärpät ja Tappara olleen pudotuspeleissä ne pahimmat vastustajat ja edellisiä pudotuspelisarjojen voittoja saa hakea aika kaukaa. Lukko on toki pudotuspeleissä kaatunut esim. 2011, mutta ollut tässä viime vuosina meille erityisen paha. No mutta sitä paremmalta se tuntuisi.

Se on näin, mutta ei kannata toivoa sitä Tapparaa nyt. Juuri niistä syistä jotka täällä tullutkin esiin. Tappara osaa sen poff-kiekon ja vaikka TPS lienee liukkaampi ja pelinopeudeltaan parempi, niin ei kykene siihen samaan venyvyyteen. Tapparaan verrattuna siis. Ja jos/kun Kuusela vielä palaa peleihin, niin varsinkin yv on isompi ase Tapparalla.

Ja toiseksi Pelicans on huippuunsa viritetylle Lukolle liian helppo tällä hetkellä. Mutta jos joutuisi Tapparan kohtaamaan, niin totiset paikat ennakkosuosikin asemasta huolimatta.
Toivottavasti Turku vie huomenna, ja pieni vääryys se ettei Pelsun Bartosak saanut pelieltoa siitä huitasusta. Ehkä Nurmen ylireagointi vaikutti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Se on näin, mutta ei kannata toivoa sitä Tapparaa nyt

Jep, ei missään nimessä. Totta kai kutittelisi enemmän pudottaa Tappara kuin TPS, mutta Tappara on noista kahdesta todennäköisemmin kuitenkin todella vittumainen vastustaja. Tapparallakin on ollut sekava kausi, mutta voittamisen kulttuuri on siellä todella kovaa luokkaa ja onhan tuo Tapolan miehistö itse pääperkele SM-liigassa.

TPS olisi toiveissa ihan senkin takia, että siellä pelaa se yksi pakki, joka tykkää ajella vastustajia telakalle ja ajella autolla humalassa. Tosin pudotuspeleissä tuskin keskitytään mihinkään kostoretkiin, mutta jos IFK:n kohtaaminen aiheuttaisi rattijuopolle edes yhden unettoman yön, niin oltaisi jo voiton puolella.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, ei missään nimessä. Totta kai kutittelisi enemmän pudottaa Tappara kuin TPS, mutta Tappara on noista kahdesta todennäköisemmin kuitenkin todella vittumainen vastustaja. Tapparallakin on ollut sekava kausi, mutta voittamisen kulttuuri on siellä todella kovaa luokkaa ja onhan tuo Tapolan miehistö itse pääperkele SM-liigassa.

TPS olisi toiveissa ihan senkin takia, että siellä pelaa se yksi pakki, joka tykkää ajella vastustajia telakalle ja ajella autolla humalassa. Tosin pudotuspeleissä tuskin keskitytään mihinkään kostoretkiin, mutta jos IFK:n kohtaaminen aiheuttaisi rattijuopolle edes yhden unettoman yön, niin oltaisi jo voiton puolella.
Jep plus Pajuniemi ja Repo tarvitsivat muikkaria elvistelystään. Alkavat olla samalla inhokkilistalla kun Pospisil ja Repo. Wanhaan Hyvään Aikaan moiset kukkopojat pantiin ruotoon alta aikayksikön. Nyt saavat patsastella ja pelleillä kulho päässään miten tahtovat.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Wanhaan Hyvään Aikaan moiset kukkopojat pantiin ruotoon alta aikayksikön. Nyt saavat patsastella ja pelleillä kulho päässään miten tahtovat.

Kertoo isompaa kieltä myös koko sarjasta. Teinipojat ovat saaneet isoja ruutuja pääosin sen vuoksi, että Liigan taso on laskenut. Sitten huudellaan kolmekymppisille ja kukkoillaan. Wanhaan hyvään aikaan todella lahjakkaatkin nuoret joutuivat yleensä pitkän kaavan kautta raivaamaan tiensä Liigaan ja se opetti samalla sen nöyryyden. Nyt joku 17v pojan kloppi vaihtaa seuraa, jos ei tule lupausta säännöllisestä yv-ajasta. Kyllä ennen oli paremmin!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertoo isompaa kieltä myös koko sarjasta. Teinipojat ovat saaneet isoja ruutuja pääosin sen vuoksi, että Liigan taso on laskenut. Sitten huudellaan kolmekymppisille ja kukkoillaan. Wanhaan hyvään aikaan todella lahjakkaatkin nuoret joutuivat yleensä pitkän kaavan kautta raivaamaan tiensä Liigaan ja se opetti samalla sen nöyryyden. Nyt joku 17v pojan kloppi vaihtaa seuraa, jos ei tule lupausta säännöllisestä yv-ajasta. Kyllä ennen oli paremmin!

Tosin tässä taisi olla isommassa roolissa se legendaarinen pelaajan faija kuin pelaaja.

Mä en oikein syty ajatukselle Anttalaisen noudosta, jos Tepsukka tulee vielä tänä keväänä vastaan. Auvitun loukkaantumiseen johtaneesta töötistä on aikaa jo kolme kuukautta. Tiedän kyllä, että sen matsin jälkeen ei ole kohdattu turkulaisia, joten kostoon ei ole ollut mahdollisuutta. Sitähän moni kirjoittaja tuntuu haluavan. Åsten meni kyllä antamaan palautetta Anttalaiselle niitin jälkeen, mutta dumarit tuli heti väliin. Jos esim. Karjalainen soittaisi Anttalaiselle ja tämä päättäisi vastata puhelimeen, en hetkeäkään epäile, etteikö Liiga langettaisi aivan naurettavan isoja rangaistuksia. Cowboy olisi todennäköisesti jouluun asti pelikiellossa ja IFK:kin saisi isot sakot, joille ei tässä taloustilanteessa just nyt oo käyttöä. Sen sijaan Anttalaista voisi ja pitäisi sarjan alusta asti töniä aivan vapaasti, koska Anttalainen ei ole mun kaveri. Ainoa ongelma tässä on se, että tyyppi saattaa kilahtaa uudelleen ja ajella taas jonkun punanutun loppukaudeksi telakalle. Siinä tapauksessa Anttalaiselle on vietävä viesti perille saman tien - seeproista huolimatta.

Saattaa kuitenkin olla, että kohtaaminen ei edes toteudu tänä keväänä, sillä Pelicans on siirtynyt Turussa 0-1 johtoon heti ottelun alussa. Raipella ja TPS:llä on kyllä vielä 45 minuuttia aikaa kääntää peli, mutta lahelaiset saattavat järjestää kevään ensimmäisen yllätyksen. Jos Pelsu tiputtaa runkosarjan kolmosen, ei Lukkokaan helpolla pääse. Runkosarjassa Pelicans vei keskinäiset Lukkoa vastaan voitoin 3-1 ja kaksi kertaa Lukko jäi nollille. Ei ole ollenkaan mahdotonta, että finaalissa kohtaavatkin IFK ja Pelicans.
 

FortyTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivon Pelicansia jatkoon kahdesta syystä.

Ensinnäkin Tappara on huomattavasti TPS:ää ärsyttävämpi vastustaja ja olisi todella maukasta tippuu heidät.

Toiseksi Pelicans luotsi Tommi Niemelä on kiinnostava uusi valmentajanimi Suomessa, jolle toivon menestystä.

E. Niemelältä löytyy myös HIFK taustaa ja en ihmettelisi, jos joskus tulevaisuudessa olisi myös punaisten peräsimessä.
 
Viimeksi muokattu:

Bromse

Jäsen
Omassa kuplassani toivon turkulaisia jatkoon, IFK pääsee levänneempänä kotonaan Raipen joukon kimppuun ja toisessa parissa Tappara ja Lukko väsyttävät toivottavasti viiden pitkän ottelun ajan toisiaan. Luulen että Tappara tulee pistämään vastustajansa muutenkin ahtaammalle kuin Pelicans (tai TPS), tuli vastaan Lukko tai IFK.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä kohtuullisen perseestä ihan jo periaatteellisella tasolla toivoa TPS:n voittoa, mutta minkäs teet. HIFK:n etu ensin. Häpeän kyllä oikeasti vähän itseäni.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Onko siitä välierä-kuplasta kuulunut vähään aikaan mitään? Pelataanko Nordiksella vielä tällä kaudella?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös