Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Haukat 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana Torkkeli, 15.03.2018 klo 14.23.

 1. Torkkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat
  Avataas ketju vaikka kaikki eivät vielä pelejään ole lopettanut.

  Kaikenkaikkiaan kausi meni odotetusti ja vähimmäistavoite saavutettiin eli sarjapaikka ensi kaudelle.

  Mielelläni näkisin melko saman rungon joukkueessa ja siihen höystettynä ainakin kentällisen verran selkeitä vahvistuksia. Ja lisäksi omia junioreita kirittämään kilpailua ja taistelemaan pelipaikoista.
   
 2. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Mielenkiinnolla odotan millainen Haukkojen seuraavasta kaudesta muodostuu. Korviini kantautuneet signaalit joukkueen sisäisestä tilasta menneellä kaudella eivät olleet mitenkään mairittelevia. Pelaajien keskinäiset välit eivät niinkään ole olleet tärä skismaa aiheuttamassa ja koutsikaan ei ihmeemmin närästä, vaan syy löytyy muualta organisaatiosta. Seuraa vaivaa hieman sama kuin Helsingin IFK:ta eli päättävissä elimissä vaeltaa yhä pari dinosaurusta joiden käsitys jääkiekosta ja seuratoiminnasta on jäänyt jonnekin 70-80-lukujen kantturoille. Lähteeni mukaan koko joukkue on ollut ihan kypsä näihin vanhoihin jääriin jotka eivät tajua väistää ja tehdä tilaa nuoremmille, joiden avulla seura voisi oikeasti kehittyä. Tämä on heijastunut seuran tekemiseen meneellä kaudella.

  Oman mielenkiintonsa kauteen tuo myös sarjaporrasta alemmas perustettava KJT-Haukat ry:n edustusjoukkue, joka tulee samalle saaliinjaolle ja onkin mielenkiintoista nähdä miten junnuputken hedelmät jakautuvat ja miten esim. seurojen valmentajat vaikuttavat persoonallaan valintoihin. Helenius jatkanee Haukka-Haukkojen koutsina ja vahvojen huhujen mukaan keski-uusmaalaisille tuttu valmentajaguru tullee luotsaamaan KJT-Haukat ry:n edustusta. Haukkojen etuna lienee tässä "kilpailussa" enemmänkin sarjataso ja kovemmat pelit joita halajavat varmasti menevät juurikin Haukkoihin.

  Ja kuten Irwin Goodman lauloi: "Raha ratkaisee", niin Haukkojen olisi kyllä syytä löytää myös rahaa toimintaansa, sillä houkuttavuus seuraa tyssää joidenkin pelaajien osalta siihen kun joutuu itse maksamaan pelaamisestaan. Mikäli resurssit eivät vahvistu, niin veikkaan joukkueen olevan pitkälti sama kuin viime kaudella, lisättynä muutamalla tuoreella junnulla.
   
 3. Kolmas Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat
  Päättynyt kausi oli aikamoinen tuskien taival. Viime kauden jälkeen en olisi uskonut, että tästä olisi tullut ihan näin vaikeaa. Itse asiassa en olisi uskonut sitä edes Suomi-sarjan ensimmäisten pelien jälkeen, sen verran lupaavaa Haukkojen peli oli. Kun kuitenkin peli toisensa jälkeen kääntyi tiukaksi tappioksi eikä pisteitä tahdottu saada kuin VG:ltä ja Muikilta, hommat alkoivat mennä hankalaksi. Ennen joulutaukoa Haukkojen peli alkoi asettua uomiinsa, mutta sitäkään riemua ei kauan kestänyt. Lopulta paikka säilyi pudotuspelien kautta, kun Muik lopulta kaatui tiukan sarjan päätteeksi.

  Tuleva kausi on aikamoinen kysymysmerkki. Ensinnä kiinnostaa, ketkä kaikki nykyisestä joukkueesta olisivat jatkamassa ja keitä muita Järvenpäähän ehkä voisi olla tulossa. Päättynyt kausi ei lupaa hyvää pelaajamarkkinamielessä: aika monta hyvää pelaajaa lähti kauden aikana rosterista muihin seuroihin, jopa Suomi-sarjaan, mutta ketään ei tullut tilalle. Rohkenen myös väittää, että Haukkojen materiaali oli alusta asti heikompi kuin se, millä Suomi-sarjaan noustiin vuosi sitten. Minun mielikuvani on, että Haukat ei edelleenkään kylve rahassa, joten pelaajia on saatava jollain muulla keinolla. Samaan aikaan olisi turvattava jääkiekkotoiminnan jatkuvuus Järvenpäässä. Kaksi edellä mainittua asiaa ei kaupungin jääkiekkohistoriassa aina ole olleet ihan tasapainossa, ja toivon, että nyt on paremmin. Mieluummin voi vaikka pudota hallitusti kuin lopettaa kaikki.

  Lisäksi oman pikantin lisänsä tulevaan kauteen tuo yksi yllä mainittu KJT-kuvio. Siitä minulla ei ole kamalasti tietoa, tai siis olen aika pitkälti tämän palstan lähteiden varassa. Toivottavasti ei tapahtuisi mitään äärettömän typerää. Kentällä ratkottava Järvenpää-Kerava-rivalry toki voisi kiinnostaa.

  Ehkä ensimmäinen kausi meni ns. oppirahojen makselussa, niin taustajoukoissa kuin kentälläkin. Toivottavasti ensi kaudella oltaisiin vähän valmiimpia. Itse sarja on kyllä kiinnostava ja täynnä vakiintuneita ja perinteisiä seuroja, ja olisi kiva nähdä Haukat siellä vielä tulevaisuudessakin.
   
 4. redcougar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Wasa Royals
  Mulle on jäänyt vahva mielikuva Keski-Uudellamaalla asuneena ja lätkää seuranneena.. aina kun tehdään jotain KJT-säätöä siitä tulee edustustasolla typerää. Junnupuolella homma on toimiva ja kannatettava mutta edustuksen osalta nämä KJT:t ja tai HCK:t ei ole mun silmään ikinä toiminut.

  Mutta ettei menis lätinäksi Haukkojen kausi meni aika pitkälti kuten arvelinkin, selviämiskamppailu joka voitetaan. Ensi kaudelle toivottavasti löytyy yksi tai kaksi isompaa yhteystyökumppania jottei tarvitse ihan kokoaikaa köyhäillä talouden suhteen. Tässä ehkä kannattaisi lähteä merta edemmäksi kalaan ja koittaa hakea nousevia, kotimaisia brändejä KU:n ulkopuoleltakin. Toivottavasti Helenius/Mustonen kaksikko jatkaa penkin takana eikä paukkuja tarvitse laittaa valmennuksen haalimiseen vaan voidaan keskittyä pelaajiin. Kuten ylempänä todettiin, oppirahat on maksettu ja nyt pitää parantaa. Hyvä tavoite olisi esim. alemman loppusarjan kautta pudotuspeleihin, miniminä karsintojen välttäminen. Isompana ja pidemmän aikavälin tavoitteena vakiinnuttaa paikka Suomi-sarjan parhaassa kolmanneksessa.
   
 5. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Näin sivusta Haukkojen kuluneen kauden Suomi-sarjataivallusta seuranneena on pakko todeta, että pakisto kannattaa pistää jokseenkin uuteen uskoon kevään ja kesän aikana. Suomi-sarjassa pelinopeus sekä samalla vastustajien karvaus ovat sen verran kovia jo verrattuna 2. divisioonaan, että hitaat ja kankeat jääkaappipakastimet tulee vaihtaa hyvin liikkuviin sekä kiekkoa liikuttaviin kavereihin.

  Tällä peliliikkeellä uskoisin Järvenpäässäkin taisteltavan sen jälkeen ihan tosissaan paikasta pudotuspeleihin, sillä veskariosasto ja hyökkäys olivat jo nyt ihan kelvollisella tasolla Suomi-sarjaan.
   
 6. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Näin koko kauden Haukkoja seuranneena, lisäisin että mielellään myös sellaisiin kavereihin jotka pitävät silmät auki syöttäessään ja purkaessaan. Oikeastaan vasta kauden viimeisessä pelissä Muikkia vastaan huomasin, että Haukat oli selvästi alkanut vain tehdä varmoja purkuja keskialueelle jos muuta paikkaa ei ollut. Ne oman siniviivan poikkisyötöt joita yritetään saada vastustajasta läpi, ja muut vastaavat "hauskuudet", loistivat nyt poissaolollaan. Harmi että tuon tajuamiseen meni koko kausi, ehkä ensi kaudella sitten.

  Kyllähän Haukat siis liikutti kiekkoa puolustuspäässä, mutta ei juuri koskaan omalle pelaajalle... :hymiö:
   
 7. Kolmas Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat
  Lainaus:
  Toisaalta juuri kakkosdivisioona-Haukoissa toissa kaudella tämä(kin) asia oli paremmin. Esim. Maloa ja Roihua päättyneen kauden uudet tulijat eivät ihan korvanneet.
   
 8. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Lainaus:
  Oma näkemykseni (ja aika monen muunkin) on että syy siihen KJT / HCK toimimattomuuteen on yleensä löytynyt Järvenpään osastosta. HCK oli mielestäni tähän astisista paras viritys ja olisi toimiakseen jatkossa vaatinut enemmän puhaltamista yhteen hiileen... Tuusulasta saatu puhkuminen ei riittänyt kun Järvenpää irtisanoutui yhteistyöstä. Siinä olisi ollut valmis polku Liigaan asti luotuna. Katsojakeskiarvot olivat viimeisellä kaudella jo nousseet melkein 600 henkeen. Mutta, mennyt on mennyttä, siitä kannattaisi ottaa opikseen.

  Haukoissa olisi kyllä potentiaalia, mutta viitaten aiempaan postaukseeni ihan ensiksi se vaatisi tuuletusta seuran johtoryhmään että homma saadaan 2000-luvulle.
   
 9. Kolmas Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat
  Keski-Uusimaa uutisoi tällä viikolla, että Haukat jatkaa ensi kaudella Haukkoina Suomi-sarjassa ja on solminut erityisen yhteistyösopimuksen KJT Haukkojen kanssa, jonka ns. edustusjoukkue pelaa KJT Haukkojen nimellä Keravalla. Käytännössä tilanne on siis se, että Haukoilla on nyt junioreita, joista ammentaa paikkaajia edustukseen. Kuvio on erikoinen, mutta lopulta olen ainakin itse tähän aivan tyytyväinen lähtökohdat huomioiden.

  Joukkueen avoimet jääharjoitukset käynnistyvät tiistaina. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millainen kokoonpano ensi kaudeksi on muotoutumassa. Rahaa tuskin on kamalasti aiempaa enempää, ja omissa toiveissani on, että turhia riskejä ei talouspuolella lähdetä ottamaan.
   
 10. Miten lienee Haukkojen avoimet harjoitukset sujuneet, oliko joku palstaveljistä väijymässä harjoituksia?

  Eniten kiinnostaa se että kuinka moni viime kauden pelaajista sitten kuitenkin olisi jatkamassa, ja toisaalta kuinka paljon on ulkopuolelta tai A:sta pelaajia pyrkimässä joukkueeseen?
   
 11. Kolmas Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat
  Itselläni ei ole oikeastaan minkäänlaista käsitystä siitä, missä mennään, mutta onko jollakulla muulla? Kesätreenit näkyvät verkkosivujen kalenterin perusteella pyörähtäneen käyntiin ja kauden aloituspalaverikin on ilmeisesti pidetty, mutta enempää en tosiaan itse tiedä.
   
 12. Kesätreenit ilmeisesti pyörii, mutta joukkue ei ole jäällä ennen elokuuta. Pelaajaliikenteestä ei ole kuulunut mitään muuta kuin se, että joukkueen paras maalintekijä sekä pistemies, Olavi Tihveräinen, pelaa tulevalla kaudella Hawksin riveissä 3. divaria (lähde: Hawksin facebook-sivut).

  Toivotaan jotta jostain kuuluisi edes huhuja ja että tulopuolella olisi potentiaalisia pelaajia tulevalle kaudelle.