Harjoitusottelut kaudella 2024–2025

  • 29 268
  • 304

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
No enpä tiiä ekat 9 minuuttia oli IFK täysin sekaisin omissa. Maalin jälkeen saivat toki pelistä enemmän kiinni.
5-3 yv oli aivan järkyttävän passiivista, kukaan ei liiku mihinkään ja Radu syötteli vaan keskenään Bengtssonille. Tuulolalla oli ihan hyvä maalipaikka suorahyökkäyksestä, mut veti varmaan metrin ohi
Ei jumalauta. Rautiaisen perseen nuoleminen näköjään siis jatkuu myös tulevalla kaudella. On tää surullista touhua.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Onko Kerholla ollut edes yhtään paikkaa ottelussa?

Mistä mahtaa nähdä statistiikkaa, flashscore ei näytä tilastoja lainkaan.
Ekan kahdeksan minuutin aikana Kerho sai painetta hyökkäysalueelle riistojen kautta. Sen jälkeen on ollut muutamaa vastahyökkäystä lukuunottamatta hiljaista. Sama ongelma vaivannut tänään kuin viime kaudella: jäädään mankeliin pitkiksi ajoiksi omiin ja kun saadaan stoppi ollaan jo hapoilla. Sitten puretaan ja sama rumba jatkuu. Lisäksi kun tuo pelaajisto on mitä on niin ei löydy oikein pelaajia jotka kykenee pysymään kiekossa pidempään tai passivoimaan vastustajaa.

Se voi olla että hyökkäämistä ei ole vielä harjoiteltu edes. Mutta kovin luomuna tuon joukkueen ei kannata hyökätä, yksilötaidossa jäädään ihan kaikille, joka ilta. Mason on saatava luotua parempaa hyökkäämistä tulevalle kaudelle, kollektiivina. Aikaa siihen toki on. Mutta Kerhon tulee saada luotua pelitapa-etua muihin jengeihin nähden.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Korhonen näemmä tippunut pois kesken erän, eli nyt poissa vammojen vuoksi Antsa, Nikkilä, Lundell, Skinnari, Korhonen ja Sinkkonen(ei ollut tänään reeneissä)
Antsa loukkaantu viime viikolla harkoissa. Jalka laidassa vääntyi ja avustettuna lähti penkiltä pois.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Päivärinta vaikuttaa melko hyödyttömältä. Hätäisiä ratkaisuja, ja vihaisesta mulkaisusta turvallaan.

Topping läpiajossa, ratkaisu ottelun kuvan mukainen eli heikko.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hifk:n maalivahti on ainakin päässyt tässä pelissä niin helpolla että ei ole kyllä hiki voinut tulla. Kaikki kerhon vedot maaliapäin menee metreittäin yli tai ohi, silloin harvoin kun niitä on.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Sulla meni vuosi tajuta tämä?
Niin, tai ehkä niin päin, että pelaajalla olisi ollut nyt kaiketi about ehjä kesä, ja vuosi aikaa mennä eteenpäin.

Ei nyt lupauksia vielä herätä nämä #12:n peliesitykset, mutta kauden eka horkkapeli menossa, ja aika lailla koko jengi vaikuttaa tässä matsissa vielä erittäin kesäiseltä. Eli annetaan nyt ihan reilusti aikaa vielä niin yksilöille kuin joukkueellekin.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Ruokonen on kamalassa tikissä, kuten myös Rautiainen. On siinä meillä konkarit.
 

Kerhonpojjaat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Tampa
Joo o, on kyllä piiiiiiiitkä matka siihen, että saataisiin tuo näyttämään voittavalta kiekolta. Aivan hirveetä peliä, jota toki odotinkin, mutta oikeastaan kukaan ei näyttänyt edes kuuluvansa Liigaan.

Muutamat omat havainnot pelaajista:

Kukkonen:
Olikohan -3 tänään, vai -2. Ei kyllä millään tavalla näyttänyt "varmalta" tai "hyvältä peruspakilta". Omissa pulassa, eikä kiekollakaan mitään osannut tehdä.

Kangas:
Jotakin sitä mitä odotinkin. Ihan ok eka syöttö, muuten vain NS. Nimen esille tuomista. Ei todellakaan mikään valmis pelaaja.

Korhonen:
Odotin karheeta työskentelyä, mutta olikin lähempänä Päivärintaa kuin Riskaa. Omista junnuista varmasti löytyy samaa halvemmalla. Ei kuitenkaan kentän huonoin.

Janhonen:
Ei jumankauta.. Eikös miestä esitelty jokseenkin taitavana joka tykkää haastaa ja harhauttaa? Janhonen oli enemmän kentän pinnassa, kuin pystyssä. Taklasi myös hienosti itsensä kumoon. Tämän illan perusteella, tryout ei voisi koskaan tuoda sopimusta. Huttusta tuli jo ikävä.

Bengtsson:
Markkaseen vertailut naurattavat entistä enemmän. Ei pystynyt olemaan ollenkaan kiekossa, tyhmiä jäähyjä, heikkoa kamppailua, aloituksessa ei kummoinen, ei onnistunut oikeastaan missään. Paljon täytyy tapahtua, jos Eki meinaa tämän kaverin olevan Top6 hyökkääjä. Hänen kuuluisaa luisteluakaan ei näkynyt. Veto oli kuin lehmän henkäys.

Topping:
Ekassa erässä sai tuskan hien päälle, kun katsoi meidän ulkkareiden tekemistä, mutta Topping alkoi löytämään virettä tokassa. Muutama ihan hyvä vaihto ja näytti myös luistelu voimaa. Ihan ok esitys, mutta kalpeni myös jokaiselle HIFK:n kärki ketjun pelaajalle. 30pst mahdollista, kunhan tuosta saa pelejä alle.

Posia voisi antaa Ruokonen, Alitalo, Aaltonen, Topping. Muuten jokaiselta aika naurettava suoritus.

Ymmärrän että ensimmäinen peli ja varmasti rankka viikko alla, mutta tässä pelissä juuri henkilökohtainen taito olisi pitänyt nousta esiin, jos sellaista on. Sekavaa sähläämistähän tuo oli, mutta ei siinä kyllä paljon odotuksia nostava löytynyt. Paljon on nyt kiinni Skinnari, Kiiskinen, Lundell kolmikossa.

PS. Rautiainen jatkaa siitä mihin viimekaudella jäi. Niin pelipaikalla, kuin otteilla.
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MLSE
Peli herätti enemmän kysymyksiä, kuin antoi vastauksia.

Huolestuttavia piirteitä..

Kaikista kriittisintä mielestäni oli se, että Kerho oli tunteen ja intohimon osalta aivan yhtä horroksessa, kuin viime kauden päättyessä.
Ei Kerholla ole varaa olla syttymättä harkkapeleihin, vaikka kuinka olisi ensimmäinen peli ja IFK:n kakkosjoukkue vastassa.
Niin vaan vastustaja osoitti ammattimaisuutta, vaikka lähtökohta asennoitumiselle paljon haastavampi, vastassa kuitenkin liigan ennakoitu heittopussi.

Siellä veti vastustajan kokeneet pelaajat, Pakarinen ja Melart etunenässä, aivan surutta Kerhon nevarijunnuja seinälle päädyssä, vaikka pelipaikka pelaavaan kokoonpanoon käytännössä sementoitu. Mitä Kerhon johtavat pelaajat tekivät? Ketkä tuolla edes ovat johtavia pelaajia? Rautiainen ei saa aikaan kuin vitutusta omissa, niin uskomattoman löysä pelaaja kyseessä.
Sitä voisi kuvitella Rautiaisenkin haluavan näyttää viime kauden jälkeen ”epäilijöilleen”, mutta aivan yhtä teennäistä pelaaminen oli vieläkin. No nyt viimeistään on varmaa, että kyseessä ei ole voittava pelaaja.
Tuolla luulisi jokaisen taistelevan paikasta kokoonpanoon, niin laaja tuo rosteri määrällisesti on, mutta ei ketään taida kiinnostaa?

Kerkesi jo odotukset kesän aikana nousta, mutta aivan turhaan. Olihan se typerää kuvitella, että tuollainen lammaslauma saataisiin yhden apuvalmentajan vaihdon myötä muuttamaan suunta, toki vamman ei tarvitse olla iso, jos se on asenteessa.

Ja joo, kyseessä vasta kauden ensimmäinen harjotuspeli, mistäs sitä tietää vaikka tilanne tästä muuttuisi päälaelleen ja siellä olisikin jatkossa askissa taisteleva ja intohimoinen HPK, mikään ei vaan anna osviittaa sille, että näin tulisi tapahtumaan.

Tota ämmäilyä kun tarjoilevat runkosarjan alussa, niin eipä tarvitse hirveästi odottaa kansaa halliin.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Raporteista päätellen samaa vanhaa paskaa mutta uudella kuorrutteella. Mutta mikä sen matsin lopputulos oli?
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Katsoin vain toisen erän, mutta sehän oli tosiaan kuin viime kauden toisintoa aivan kuten tuossa yläpuolella kirjoitellaan.

Jos jonkun, niin tämän joukkueen ja Mason pitäisi näyttää, että viime kausi on unohdettu ja nyt tullaan kovaa. Vielä ei tultu, mutta onhan tässä aikaa, joten maltetaan ja nautitaan.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tota ämmäilyä kun tarjoilevat runkosarjan alussa, niin eipä tarvitse hirveästi odottaa kansaa halliin.

Joukkueeseen vaaditaan riittävä määrä jääkiekon perustaitoja - kykyä pitää kiekkoa sekä luisteluvoimaa - jotta pystytään näkyvästi taistelemaan. Jos vastustaja on joka osa-alueella selvästi parempi, ollaan jatkuvasti perässä eikä kunnolla päästä edes kamppailemaan. Silloin se näyttää siltä, ettei edes yritetä

Väite siitä, että on ok hävitä pelejä, kunhan ilme on taisteleva, on yksinkertaisesti oksymoron varsinkin vähänkään pidemmällä aikavälillä. Jotta taisteleva ilme on mahdollinen, joukkueen pitää osata pelata jääkiekkoa riittävän hyvin suhteessa vastustajaan.

Tämän matsin perusteella ei tietenkään voida vielä lopullisia tuomioita julistaa, mutta ei tämä nyt mitenkään ainakaan hälvennä niitä suuria kysymysmerkkejä, joita useat ovat täälläkin tuoneet esille.
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MLSE
Joukkueeseen vaaditaan riittävä määrä jääkiekon perustaitoja - kykyä pitää kiekkoa sekä luisteluvoimaa - jotta pystytään näkyvästi taistelemaan. Jos vastustaja on joka osa-alueella selvästi parempi, ollaan jatkuvasti perässä eikä kunnolla päästä edes kamppailemaan. Silloin se näyttää siltä, ettei edes yritetä.
Samaa mieltä.

Ärsyttää vain suunnattomasti katsoa peliä, missä Kerho on aivan täydellinen vastaantulija, ja matsin jälkeen instagramissa Maso pokkana kertoo, kuinka tultiin hyvin ”porteista” pihalle, hyvällä ilmeella ja kuinka oli hyvää taistelua ja kamppailua.

Vitut ollut.

Tai jos oli, niin rima ei kovin korkealla ole. Eikö tuonne tullut Atun mukana ripaustakaan lisää vaatimustasoa?
 

TJ MACKEY

Jäsen
Paljon fiksua pohdintaa ylempänä. Mä näin tämän päiväisen niin, että Kerho kyllä yritti ihan hyvin ja oli siellä kamppailuakin. Mutta kun olet taidon, peliälyn ja vaikkapa kiekonkäsittelyn, eli siis käytännössä jääkiekon pelaamisen osalta noin paljon vastustajaa jäljessä, niin se kova yrittäminen menee perässäjuoksemiseksi ja sitä kautta säntäilyksi. Viisikko repeää ja alkaa piiputtamaan.

Kerho oli pitkiä hetkiä perässä ja sitten kun nämä Pakariset ja Vesalaiset pisti kaasua pohjaan niin homma meni jopa vähän leikittelyksi. Ja tässä se haaste tavallaan onkin, Kerho kaipaisi kipeästi juurikin vaikka Pakarisen tai Vesalaisen tyylisiä pelaajia, edes lähelle. Joilla on kykyä syöttää, rytmittää, kuljettaa, vaihtaa rytmiä ja laukoa.

Tässä on ollut keskustelua ja toiveita, että niitä ihan hyvän kuuloisia puheita saataisiin siirrettyä kentälle. Tänään livenä jäi aika vajaaksi sen osalta. Ehkä se joukkueen liikkuminen oli aavistuksen terävämpää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös