Harjoitusottelut kaudella 2021–2022

  • 58 741
  • 485

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Eilen muuten alivoimahyökkääjäparina ainakin yhdessä av:ssa oli Koskela ja Kemell. Hyvin hoitivat ruutunsa.
Kemell tuntui saavan vastuuta eilen, ja näemmä saikin, peliaika yli 17 min. Ottaa takuuvarmasti vakipaikan rosterista tällä kaudella. Vastaavasti Lahtinen ja etenkin Puistola ovat liipasimella.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kemell tuntui saavan vastuuta eilen, ja näemmä saikin, peliaika yli 17 min. Ottaa takuuvarmasti vakipaikan rosterista tällä kaudella. Vastaavasti Lahtinen ja etenkin Puistola ovat liipasimella.
Samat fiilikset täällä. Kemell taklasi ja tuntui olevan kovalla asenteella jäällä ja kaverin maalin edessä.
Ei vaan eilenkään oikein Lahtisella valitettavasti lähtenyt. Puistola harmittaa enemmän. Jostain syystä ei ole päässyt eteen päin. Liekö aiemmat päävammat vaikuttaneet jotenkin yleissekavan viime kauden lisäksi? No, katsotaan vielä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Rahatilanne edellä tietysti mennään, ei sitä varmaan kukaan kiistäkkään, jotenkin ei mulla vaan ole luottoa enää Kalaputaan pelitajun kehittymiseen. Turkulainen menee hukkaan , kun ei saa syöttöjä täydessä vauhdissa, ja syötöt tulee liian usein luistimiin.

Toisaalta, on myös aika ykstotinen ajatus, että ongelma olisi nimenomaan Kalaputaassa. Ihan yhtä hyvin ongelma voi Turkulaisessakin, tai molemmissa.

Kuitenkin lienee selvä, että esim. toinen yv, ykkönen tai kakkonen on synnyttävä Kalaputaan, ei Turkulaisen ympärille. Moni ilmeisesti kokee, että Kalaputaan avut pitäisi olla maalinteossa ja tätä hiukan ihmettelen, koska missään vaiheessa JYPissä ollessaan ei tämä ole ollut hänen pelaajaluonteensa. Kuitenkin omaa pelisilmän luoda peliä muille ja se on muista kiinni, tuleeko tulosta.

Makuasia sitten on, haluaako ykkössentterin olevan snaipperi vai ei, mulle asia on triviaali, koska joko se ykkösviisikko toimii tai ei toimi ja se ei koskaan ole yhden ukon show. Itse en vielä tuhkaa sirottelisi päälleni, jos ei harkka peleissä syötöt tartu, tämähän on puhdas ajoitus kysymys molemmin puolin ja pitää sen syötön haltuun otonkin olla kunnossa, ei pelkän syötön. Osaltaan asia on treenikysymys, kuten viime kaudellakin saattoi monessa joukkueessa huomata, että ihan tavan töppöset ja löppöset kykeni ottamaan pelin kärsimättä haltuun jalkoihin ja hiukan taakse tulleita syöttöjä, joten kyse on vaan lajitaidosta, joka on syytä treenata kuntoon, ei mistään vain meritoituneet miljoonamiehet pystyy tähän jutusta.

Toisaalta myös hieman sylettää ajatus, että nostetaan yksi nimi tikunnokkaan syypäänä sen kummemmin peliä pohtimatta, kun se on aina kokonaisuus, jossa syypäitä on monta tai ei pelkästään yhtä. Varsinkaan harkka - aikana tuntuu hölmöltä moinen analyseeraus. Kun vielä miettii sen viime kauden mukaan, niin ykkösen ja yv:n tehot kulminoitui aika pitkälle siihen, oliko Kalapudas kokoonpanossa vai ei, vaikka siellä oli Turkulainen ja Rooba. Tämä jos ajattelee asiaa ketjutasolla, mulle määräävämpi on viisikkotaso, koska siinä kulminoituu tulos tai ulos osuvimmin.

Myös sitä sopii tietty pohtia, onko nimenomaan Kalapudas ja Turkulainen lähtökohtaisesti pelaajatyypeiltään optimaalisesti toisiaan tukevia "saman ketjun" miehiä, vai olisiko jossain pelissä syytä ruotia muunkinlaisten kokoonpanojen toimivuutta, eli valmennuksen hommia ja osaamisaluetta on tämä selvittää.

Eli, myös Kalapudas menee hukkaan, jos hänen pelin luonnistaan ei osata tehoja kaivaa, kaksisuuntainen on tämäkin tie, jos hoksaa miettiä asiaa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
O'Brian on ottanut nyt jokaiseen peliin jäähyn väkivaltaisuudesta ja jokainen on ollut sellainen tapaus, missä on ikään kuin kerjännyt hieman 2 minuutin rangaistusta kovempaa tuomiota. Kahdessa ekassa pelissä yritti selvästi saada tappelua pystyyn ja eilinen taklaus olisi ollut ulosajo jos pelaaja olisi yhtään jäänyt maahan makaamaan. Ei hyvä.

Tässä vaiheessa kautta nämä juuri pitää ottaa. Näytetään tavallaa vastustajille kuinka ikävä tyyppi siellä on puolustamassa maalia. Nyt niitä tyhmiä jäähyjä on varaa ottaa, mutta kauden alkaessa niihin ei niinkään ole enää varaa, jos pelit pysyvät tasaisina. Vastaavasti myöskään pelikieltoihin ei ole varaa, vaikka JYP säästää palkassa.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällaisen voimahyökkääjän perään olen itsekin huudellut. Ei tosiaan ole väliä pelaako laidassa vai keskellä, mutta fyysisyyttä tarvittaisiin lisää myös hyökkäyspäähän. Eikä tarvitse olla täysin Rooban kaltainen, vaan esimerkiksi koodinimi "joonasnättinen" kävisi myös hyvin.
Koodinimi Joonas Nättinen olisi täydellistä. Miesten peleissä ja kovissa liigoissa marinoitu suoritusvarma kahden suunnan pelaaja painavalla laukauksella.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Ensi viikolla vastassa keskiviikkona KalPa vieraissa ja torstaina Keupa (KeuPa? KEUPA?). Molemmat joukkueet lähtökohtaisesi erilaisia pelityyliltään ja rakenteelta kuin RD army. KalPaa vastaa ollut nihkeää jo vuosia, jännä nähdä miten homma toimii nyt.

Rosterin osalta toivotaan, että ainakin Christoffer on pelikunnossa. Sentteriosasto on muutenkin ohut. Jos Kakkonen ja Lambert ovat myös kunnossa niin mielenkiinnolla odotan heidän paluutaan.

Hyökkäysketjuissa voisi Siikasta ja Valkeejärveä välillä pitää vaihdossa (molemmat varmasti vakiokamaa tulevalla kaudella) ja antaa ainakin harjoituskaudella Puistola-Lahtinen -akselille näytönpaikkoja. Jospa se sieltä.

Puolustuksessa Ottavaisen lisäksi eniten tuntuu parantaneen Malinen. Ei ole enää ihan heittopussi fyysisesti ja jo aiemmin rohkea kiekollinen peli on saanut tarvittavan annoksen lisää varmuutta.

Kolmen pelin otannalla tykkäsin Parkkisen otteista enemmän maalilla, kiekko jää edelleen paremmin kontrolliin kuin kollegallaan. Toki Hoviseen verrattuna jäi hänkin kakkoseksi.

Luotan siihen, että viime perjantain semisti väsynyt ilme selitttyi torstain soutukilpailulla, ja ensi viikolla nähdäänkin raikasjalkainen, pehmeäkätinen ja kovapäinen hurrikaani.
 

Hexa

Jäsen
Eli, myös Kalapudas menee hukkaan, jos hänen pelin luonnistaan ei osata tehoja kaivaa, kaksisuuntainen on tämäkin tie, jos hoksaa miettiä asiaa.
Todella paljon on kyllä kiinni oikeiden ketjukavereiden löytymisestä ja pelaajien välisistä kemioista pelityylien suhteen. Parhaimmat ja optimaalisimmat ketjukoostumukset löytyy oikeastaan vain kokeilemalla. Tuo vaikuttaa sitten kaikkien pistesaldoihin.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Tänään näillä:

1. kenttä:

Valkeejärvi - Christoffer - Turkulainen
Scotka - Honka

2. kenttä:

Siikanen - Lambert - Gardiner
O’Brien - Ottavainen

3. kenttä:

Lahtinen - Helenius - Puistola
Seppälä - Salonen

4. kenttä:

Salmio - Kalapudas - Alanen
Peltola

Ruusu (Leinonen)

Sanotaanko näin, että hieman erikoinen kokoonpano edellisiin peleihin verrattuna…
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On kyllä erikoinen kokoonpano, mutta näissä peleissähän noita kokeiluja pitääkin tehdä. Kaikki ketjut ovat ihan mielenkiintoisia, mutta kyllähän Lambert ja kakkosketju nousee kiinnostavimmaksi.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä taisi varmistaa sen että Lambertille annetaan sentterin paikka ja sillä puolella hankinnat on tehty?
Ehkä tässä ei yhden harkkamatsin kokoonpanojen perusteella tarvitse tällaista johtopäätöstä tehdä. Veikkaan että hankintoja ei lähtökohtaisesti ole tarkoitus tehdä, mutta valmiudet on olemassa, jos tilanne siltä näyttää. Lambertin suhteen tilanne lienee myös auki ja saattaa hyvinkin pelata laidassa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Erikoinen kokoonpano. Kalaputaan tiputtaminen neloseen oudoksuttaa, samoin Lambert keskellä. Tuhlaajapojat Lahtinen-Puistola saavat näyttöpaikan nyt Heleniuksen kanssa. Lambert olisi ehkä tuohon sopinut paremmin.

No, on mielenkiintoista ainakin!
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
On muuten helkkarin hyvän näköinen kokoonpano! Sentterit peliajan puolesta saavat olla loppukauden näillä sijoillaan, jos Christofferilla ja Lambertilla yhtään vaan kulkee. Tekijämiehet kärkeen ja mikkihiiri neloseen isojen poikien väliin, jospa siellä saisi sitten neppailtua jotain aikaiseksi kun Salmio ja Alanen tekee tilaa.

Kolmonen on näistä ehdottomasti mielenkiintoisin ja siinä on sellainen kolmikko, joka voisi toimiessaan olla (todella) köyhän miehen "Pihlman - Immonen - Virtanen"! Lahtinen ja Puistola kun vaan heräisivät tähän päivään. Luulisi että jätkillä on nälkää onnistua tuollaisen kauden jälkeen.

Mainiota, kohta pääsee jännittämään peliä!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eliteprospectissa Lambert on merkitty C/RW ja vastaavasti Alanen LW/RW. Jospa tuolta on katsottu faktat ja pistetty sen pohjalta ketjuja uudelleen kuosiin. Alasen sopimuksen tiedotteessa luki: " Alanen on äärimmäisen kiehtova pelaaja kokonsa, aloituskykynsä ja maalintekotehokkuutensa takia." Ehkäpä tuo yhden pelin surkea aloitusprosentti riitti näytöksi. No joo, höpö höpö. Lambertin kokeilu keskellä on mielestäni ihan kokeilun arvoinen ja jos (1.) hoitaa roolinsa ja (2.) tekee homaan niin hyvin, että saa kärkipelaajan statuksen ja alkaa kantamaan joukkuetta (epäilen), niin mikäs siinä. Tuo Christofferin kokeilu Turkulaisen vierellä on hyvä, koska kaksi edellistä peliä Jerry on ollut aika yössä ja vaikkei se nyt välttämättä ole Kalaputaan vika, niin uuden jutun kokeilu voi aina piristää. Siitäkin huolimatta, ettei tosipelejä vielä pelata. Tärkein tuossa kokoonpanossa on, ettei Christoffer loukkaantunut pahemmin tuossa edellisessä ottelussa.
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Onko nuo Solidsportin lähetykset sellaisella laadulla ja selostuksella tehty että niistä viitsii maksaa?
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Onko nuo Solidsportin lähetykset sellaisella laadulla ja selostuksella tehty että niistä viitsii maksaa?
Hyviä on ollut ainakin ne, mitä mä olen katsonut.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko nuo Solidsportin lähetykset sellaisella laadulla ja selostuksella tehty että niistä viitsii maksaa?
Ainakin tuo Sport-peli, jonka katsoin sieltä, oli ihan hyvä toteutus. Lähetys ei muuten miellyttänyt silmää, mutta siihen oli syynä kotijoukkueen peliesitykset ei Solidsport :)
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä tässä ei yhden harkkamatsin kokoonpanojen perusteella tarvitse tällaista johtopäätöstä tehdä. Veikkaan että hankintoja ei lähtökohtaisesti ole tarkoitus tehdä, mutta valmiudet on olemassa, jos tilanne siltä näyttää. Lambertin suhteen tilanne lienee myös auki ja saattaa hyvinkin pelata laidassa.

Juuri näin. Joukkue on valmis vasta, kun siirtoraja on mennyt umpeen. Nythän niitä kokeiluja nimenomaan kannattaa tehdä, kun harjoituspelejä pelataan. Saadaan tärkeää dataa pelaajista, koska tuota tietoa tarvitaan pitkän kauden aikanakin, koska muutoksia vääjäämättä tapahtuu.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko nuo Solidsportin lähetykset sellaisella laadulla ja selostuksella tehty että niistä viitsii maksaa?

Ainakin itse olin positiivisen yllättynyt. Sitä en tiedä kuka KalPa-pelin selostaa. Myös castaus televisioon onnistui ilman ongelmia.

E: ja alla kerrotaankin, että ei selostusta illan ottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Puttepossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karjalaisen mikkihiiret (23-24)
Solidsportin sivuilla lukee tuossa tämän päiväisen ottelun kohdalla, että ei ole selostusta ollenkaan. Ilmaisen selostuksen saa tosin kuuluviin Savon Aaltojen nettiradiosta, jos sellaista kaipaa.
 

tjj67

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Liverpool
Solidsportin sivuilla lukee tuossa tämän päiväisen ottelun kohdalla, että ei ole selostusta ollenkaan. Ilmaisen selostuksen saa tosin kuuluviin Savon Aaltojen nettiradiosta, jos sellaista kaipaa.
Epäilen, että kuva ja ääni ei mene yksiin noin?
Yleensä kuva on jäljessä jonkun verran.
Hyvä jos toimisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös