Hannu Virta - Kiitos ja näkemiin!

  • 195 897
  • 781
Muutenkin... jos (ja todennäköisesti kun) ei parempaa saada, niin Hantalle jatkosopimus vuoden päätteeksi, jos sinne asti selviää ja vielä suostuu nimensä lappuun kirjoittamaan.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En todellakaan ymmärrä näitä ihmisiä, jotka haluavat Hannu Virran jatkavan Palloseuran valmentajana. Totaalinen nöyryytys ei ole yksin Virran syy, mutta melko iso ja näkyvä rooli hänelläkin tässä sopassa on. En sitten tiedä, olisiko joku Toivola sen parempi vaihtoehto, mutta tässä tilanteessa on jotain tehtävä, ihan vaan muutoksen vuoksi.

Kuten jo olen aiemminkin täällä sanonut, ainakaan kovin paljon huonommin ei voi enää mennä. Tukevasti Liigan jumbosija, eikä yksi väsynyt vierasvoitto jostain Alpo Suhosen Ässistä asioita paljon miksikään muuta.

Virta ja Kaskinen niin nopeasti pois joukkueen lähipiiristä kuin mahdollista. Löpinät jostain Virran kakkosvalmentajaksi jäämisestä ovät myös käsittämättömiä. Joskus itkijä on ehkä osannut sen homman, mutta ykköseksi pääseminen on karusti osoittanut, mikä "mies" on todellisuudessa. Vitun lässyttäjä, jonka pitäisi siirtyä nopeasti ringeten taikka naisjääkiekon pariin puuhastelemaan.
 
En todellakaan ymmärrä näitä ihmisiä, jotka haluavat Hannu Virran jatkavan Palloseuran valmentajana. Totaalinen nöyryytys ei ole yksin Virran syy, mutta melko iso ja näkyvä rooli hänelläkin tässä sopassa on.

Virralla on muutama vika, suurin on mielestäni se, ettei miehellä ole kykyä sellaiseen karismaattiseen johtamiseen, jolla saa usein paljon aikaan. Sovitteleva tyyli ei sovi huonoihin hetkiin, jolloin ote lipsuu, mutta hyviin ja "keskinkertaisiin" hetkiin se sopii vallan mallikkaasti. Monet sanovat tämän ongelman pohjautuvan Virran itsetuntoon ja olen samoilla linjoilla. Mielestäni sen ei kuitenkaan tarvitse olla tekijä, joka estää häntä olemasta päävalmentaja jatkossa.

Toinen selvä vika on pelillinen, Hantan kiekko on älykästä, mutta se ehkä pohjautuu liikaakin rakenteellisiin yksityiskohtiin pelissä. Tämä yhdessä kovin harkitsevaisen fyysisen pelin kanssa antavat useinkin TPS:lle itensiteetittömän leiman ja mahdollisesti tukahduttavat pelaajien tunnetilan vahvistamaa luovaa pelaamista. Tämä ongelma tulisi ehdottomasti tiedostaa!

Ensimmäistä vikaa on vaikea korjata, mutta toiseen voi ihan selkeästi puuttua pelin kautta. TPS on ilmeisesti muuttanut nyt peliään hieman, Ässät-pelin kommentien perusteella. Toivotaan, että suunta on ollut oikea. Palaan itse asiaan Pelicans-ottelun jälkimainingeissa.

Positiivisia puoliakin on monia. Mielestäni miehen pelin yleisrakenne on hyvä ja kentällä pitäisi aina kaikkilla olla selvillä mitä asioita tehdä. Tämä on tietysti eräänlainen minimivaatimus, mutta se ei aina toteudu kaikkissa joukkueissa. Hantan peli noin yleensä pyrkii kaikesta huolimatta lähtemään puolustuksen kautta, mikä on ehdottomasti voittavan kiekon tunnusmerkki tänäpäivänä.

Henkisen puolen toimintatavat sopivat mielestäni nuorille ja kehittyville pelaajille. Palautetta ei useimmiten anneta räyhäämällä vaan todella asiallisesti ja Virta pyrkii saamaan aikaan ilmapiirin, jossa pelaajat itse vaativat itseltään enemmän. Eli jokainen kohdallaan pyrkii pitämään tasonsa lähellä sitä mihin on kykeneväinen. Pelaajat tiedostavat jo valmiiksi omat epäonnistumisensa, eikä niistä tarvitse räyhätä. Virta myös osaa antaa positiivista palautetta, mutta se jää karisman puutteen takia hiukan vaimeammaksi kuin esim. Petri Matikaisen vastaava.

Virta on nyttemmin rauhoittanut peluutustaan, joka on ehdottomasti hyvä juttu. Ketjut eivät saisi vaihtua joka tappion jälkeen, ellei loukkaantumisia tule. Pieni puute kyllä on nimen takia peluttaminen, joka tulee esiin Elorannan kohdalla räikeimmin.

Virran työmoraali on erittäin korkea ja mies välittää aidosti joukkueestaan ja tekee rajusti töitä viettäen tuntikausia halilla. SM-liigassa on muutama valmentaja, joka ikäänkuin nousee joukkueensa yläpuolelle. Aina tästä työmoraalista ei kuitenkaan ole saanut ammentettua parasta hyötyä, sillä miehen olisi kyllä tarvinnut puuttua rivakammin mainitsemiini pelillisiin ongelmiin. Niiden olisi pitänyt hahmottua pelin tarkasteluun käytetyssä ajassa.

Jokainen valmentajahan on tietysti positiivisten ja negatiivisten asioiden summa. Itsellä nuo positiiviset painavat edelleen vaakakupissa enemmän, mutta olen toki avoin muutoksille, jos saadaan toimijoita, jotka varmasti parantavat tekemisen tasoa. Virralla kuitenkin mielestäni on modernin kiekkovalmentajan vikaa.
 
Viimeksi muokattu:

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
En todellakaan ymmärrä näitä ihmisiä, jotka haluavat Hannu Virran jatkavan Palloseuran valmentajana.

Todettakoon selvyyden vuoksi, että minä en halua Virran jatkavan mutta en kyllä halua Toivolaakaan missään nimessä ruoriin. Kahdesta paskasta valinta on helppo kun muistaa talouden realiteetit. Tässäkin on taas ajauduttu tilanteeseen jossa ei ole mitään muita vaihtoehtoja kuin toinen toistaan huonompia, mikä tietty seurausta tyhjentyneestä kassasta. Seuran tiedotuskin toki kantaa kortensa kekoon pieteetillä mutta tällaisessa ojassa maatessa mulle ihan sama mitä montunpohjalta haudankaivajille huudetaan.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mielestäni miehen pelin yleisrakenne on hyvä ja kentällä pitäisi aina kaikkilla olla selvillä mitä asioita tehdä.

Anteeksi vaan, mutta kirjoituksesi on mielestäni suurelta osin täyttä paskaa. Olisin mielelläni lainannut koko tekstisi, mutta taitaa olla nykykäytäntöjen mukaan ilmeisen kiellettyä.

Mitä mahtaa tarkoittaa "pelin yleisrakenne"? Onko peli tällä kaudella näyttänyt ehkä yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta siltä, että pelinappulat tietäisivät, mitä siellä kentällä pitäisi tehdä?

Aivan turha lässyttää jostain korkeasta työmoraalista ja asiallisesta palautteen antamisesta, jos muutaman vuoden takainen kestomenestyjä makaa tukevasti sarjan pohjalla ja peliesitykset ovat totaalisen surkeita.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jos nyt oletetaan, että eilinen voitto padoista oli jonkinlainen ryhtiliike joukkueelta...niin voidaanko olettaa, että pelaajat eivät haluaisi Virran saavan tossua? Ei Hantta tuohon joukkueeseen enää kykene paljoakaan antamaan mutta pelaajat ovat tosiaankin voineet ohimennen myös vilkaista peiliin. Tässä olemme puhuneet valmentajan tärkeydestä ja pelaajat ovat jääneet vähemmälle. Kumpa tästä nyt saataisiin positiivinen noste. Torstaina ei pelsut pääse helpolla Turussa ja kolme pistettä on hyvinkin mahdollista ottaa.

Pienin askelin kohti säälejä...?
 
Anteeksi vaan, mutta kirjoituksesi on mielestäni suurelta osin täyttä paskaa.

Humoristisesti voisin huomauttaa, että sinun lässytyksesi on mielestäni samalla lailla elähtynyttä paskaa.

Mitä mahtaa tarkoittaa "pelin yleisrakenne"? Onko peli tällä kaudella näyttänyt ehkä yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta siltä, että pelinappulat tietäisivät, mitä siellä kentällä pitäisi tehdä?

Sitä miten puolustuspeliin palataan kiekonmenetyksen jälkeen. Miten karvaus pyritään toteuttamaan. Toteutetaanko jatkokarvausta kiekonmenetyksen jälkeen ja miten? Miten hyökkäyksiin pyritään lähtemään ja miten tasapainossa hyökkäys etenee kaistoja pitkin? Pyritäänkö ylittämään vastustajan sininen kiekkokontrolissa vai pelataanko päätyä tai dumppausta? Miten neliö työskentelee alivoimalla? Millä sektorille tai kaistalle pelaajat ryhmittyvät puolustustilanteessa? Miten joukkue pakottaa kiekonmenetyksiä jne. jne.

Ja joo on näyttänyt siltä tällä kaudella ja viime kaudella.

Aivan turha lässyttää jostain korkeasta työmoraalista ja asiallisesta palautteen antamisesta, jos muutaman vuoden takainen kestomenestyjä makaa tukevasti sarjan pohjalla ja peliesitykset ovat totaalisen surkeita.

Pahoitteluni, mutta saa kyllä olla suhteellisen daiju, jos ei huomaa, että pelaajamateriaali, eli joukkue on muuttunut erittäin radikaalisti. Sitä kuvaa hyvin, että pelaajabudjetti on valahtanut liigan suurimmasta liigan toiseksi pienimmäksi.
 
Viimeksi muokattu:

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Kuka siellä noita sivuja päivittelee?

Nykytilanteessa ei itseasiassa mitn käryä kuka/ketkä ovat puikoissa. Uusi markkinointimimmi ei lienne kysymyksessä, tai jos on niin sitten kehiin on saatu todellinen hoki-Justiina. Juu tuo oli "huumoria", koittakaa kestää.

TPS:n pelaamisen ongelmat? Enemmän fyysisen puolen kämmejä kuin pelillisiä, sanoisin. Hieman yllättäen IFK kärsi samoista ongelmista viime kaudella.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Muutenkin... jos (ja todennäköisesti kun) ei parempaa saada, niin Hantalle jatkosopimus vuoden päätteeksi, jos sinne asti selviää ja vielä suostuu nimensä lappuun kirjoittamaan.

Moi Trolli

Millä näytöillä se jatkopaperi tulisi? Millä näytöillä Orava on huonompi kuin irvistelijä?

Ja eiköhän ne muutkin valmentajat siellä hallilla sitä aikaa vietä miettimässä kuinka eteenpäin, Hannu harjoittelee peilin edessä irvistyksiään(harjoittelusta huolimatta vain yksi tyyli onnistuu). Hannu on siis hyvä valmentaja, koska hänen "pelikirjansa" on niin helvetin hyvä ja modernisti luotu. Kas perkele ei tuo vaan kentälle tunnu näkyvän. Eikös se pelikirja luoda niille pelaajille joita on käytössä, ei utopialandiaan jossa kaikki vastustajat ovat ässiä.

Mutta tästä asiasta taitaa olla kai turha väitellä Lonkkataklauksen kanssa, koska siellä ollaan sitä mieltä jotta Hannu on helvetin hyvä valmentaja. Näyttöjä tästä ei ole. Toisaalta näyttöjä huonosta valmentamisesta on, ne jätetään huomioimatta kai sitten.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aivan turha lässyttää jostain korkeasta työmoraalista ja asiallisesta palautteen antamisesta, jos muutaman vuoden takainen kestomenestyjä makaa tukevasti sarjan pohjalla ja peliesitykset ovat totaalisen surkeita.

Ehkä niillä pelaajilla on jonkinlainen merkitys niihin peliesityksiin. Jos pelaajia ei kiinnosta, niin ei siihen enää nykypäivänä auta Hantan irvistely yhtään sen enempää kuin Jortikan huutaminen ja haukkuminenkaan.

Eilen Hantta jätti Tepsiin hankitun "maalitykin" kotiin ja se riitti. Muut pelaajat kiittivät ja hankkivat Tepsille voiton. Nyt pitäisi löytää Hannukselle vielä se loppusijoituspaikka mahdollisimman kaukana Turusta, niin eiköhän joulutauolla olla jo vähän lähempänä kympin sakkia.
 
Moi Trolli

Millä näytöillä se jatkopaperi tulisi? Millä näytöillä Orava on huonompi kuin irvistelijä?

Voit lukea yllä, mistä asioista Virrassa pidän. Toivolasta en ala kirjoittamaan yhtikäs mitään.

En voi sille mitään, että TPS on täynnä kannattajia, jotka eivät viitsi tai jaksa tarkastella itse yhtälöä vaan vain tulosta.

PS: Trollit yleensä kirjoittelee lyhyitä asiattomia viestejä. Itse kuitenkin vaivauduin avaamaan laajemminkin sitä näkemystä, jonka pohjalta argumentoin. Et vain taida sietää, että olen eri mieltä?
 
Viimeksi muokattu:

Hantta

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pargas IF, Sport, Bajen, Maple Leafs
Sensuuri iski sitten odotetusti eiliseen otteluraporttiin.

Perkele kun kesti liian kauan päästä himaan Veritakselta U21-pelin jälkeen... Mitäs siellä rapparissa oikeastaan höpistiin, sattuisko kellään olemaan "tallessa" tämä mestariteos?
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Perkele kun kesti liian kauan päästä himaan Veritakselta U21-pelin jälkeen... Mitäs siellä rapparissa oikeastaan höpistiin, sattuisko kellään olemaan "tallessa" tämä mestariteos?

Lopusta on poistettu virke missä mainittiin että valmentajat jotka osaavat valmentaan on töitä eikä ole työttöminä tässä vaiheessa kautta.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Perkele kun kesti liian kauan päästä himaan Veritakselta U21-pelin jälkeen... Mitäs siellä rapparissa oikeastaan höpistiin, sattuisko kellään olemaan "tallessa" tämä mestariteos?

Tässä sensuroimaton teksti:
Yksi voitto ei sinällään kaikkia ongelmia ratkaise, mutta toivottavasti se ainakin hillitsee typeriä spekulaatioita valmentajanvaihdoksesta. Historia on toistuvasti osoittanut, ettei se tie pitkälle vie. Toki muutama säännön vahvistava poikkeus on olemassa, mutta yleensä valmentajanvaihdon aiheuttama tekohengitys jää kosmeettiseksi. Varsinkin kun eräät vahvimpina median kaavailuissa esiintyneet nimet eivät valmennuksellisilla ansioilla ole aiemminkaan loistaneet. Hyvillä valmentajilla on tapana olla töissä, eikä työttöminä. Asiaa sivusi kommentissaan myös Ässien käskyttäjä Alpo Suhonen, joka toivoi voiton lyövän stopin turkulaisten typerille keskusteluille valmennuksen vaihdosta.

(lihavoidut napsittu pois)

Edit: Aika on Sutelan oloista puhetta. Ja Seppomaisesti seuraavana aamuna peitellään jälkiä...
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
"MTV3:n saamien tietojen mukaan Mika Toivola ei ole käytettävissä, mikäli TPS hakee uutta valmentajaa SM-liigajoukkueelleen."

Lonkka sai juuri miljoona pientä orgasmia...ja varmasti moni muukin. Katsotaan muutaman kierroksen jälkeen missä olemme ja mitä teemme. Nyt huomenna voitto.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Virran mietteitä videolla Ässät-pelin jälkeen, rauhallisen tuntuinen, eikä ollenkaan luovuttaneen. Hyvä Hantta! Sen sijaan havaittavissa on pettymys seurajohdon toiminnasta ja tuen puutteesta:

http://www.yle.fi/media/asxgene.php?file=tvurheilu/1410URW_virtahannu_haast_EMC.wmv

Enemmän ja enemmän kallistun sille kannalla, että miehen erottaminen olisi virhe (ottaen huomioon jatkajavaihtoehdot).

Turun Sanomat ja Jussi Leppäsyrjä on nimennyt jatkajavaihtoehdot. Siinä ei ole yhtään ratkaisua se on totta. Pelkkiä Mustia Pekkoja ja tyhjiä arpoja - ingen vinnst - ei voittoa... Jortikka, Koivu, Toivola ja Summanen (jonka aamutossut saisimme Virran hinnalla).

Kokonaisvaltaisesti TPS seurajohdon ja hallituksen pitää puntaroida, kumpi tulee kalliimmaksi. Pitää päävalmentajana täysin epäonnistunut ja epäonnistuva HV ja ottaa takkiin pääsylipputuloissa, urheilumenestyksessä ja maineessa (jos sitä vielä on) ja uskoa, että Mestiskarsinnoissa liiga ry pelastaa meidät. Toisena vaihtoehtona on hankkia lisää rahoitusta ja hankkia oikea valmentaja ulkomailta tai ainakin Turun ulkopuolelta. Ainoa potentiaalinen turkulaispelastaja on Tami, mutta hän ei ole käytettävissä.

Ensimmäisen hyvänä puolena on toivotaan-toivotaan osasto nousta vielä säälipleijareihin "auttajan" teeseillä ja perinne olla erottamatta päävalmentajaa. Jälkimmäisen vahvuutena on se, että nykyisestä sijasta on ennen karsintoja vain yksi suunta. Ja tämän suunnan voi toteuttaa helposti. Löytyykö tähän uskoa, se on toinen asia.

Lopuksi totean, että on TÄYSIN VÄÄRIN syyttää pelaajia tai seurajohtoa tilanteesta. Niin pelaat, kuin valmennetaan. Syy on ABSOLUUTTISESTI löysän valmennuksen. Tämä on fakta. Seurajohtoa voi korkeintaan syyttää siitä, että pelaajabudjetista ei leikattu valmennukseen rahaa, jolla olisi palkattu oikea valmentaja TURUN ULKOPUOLELTA!
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Aika turha on odottaa että uusi valmentaja saisi joukkueen yhtäkkiä nostamaan tasoaan. Kyllä tuolla valmennuspuolella varmasti tiedetään mitä tehdään mutta ei se vaan aina ole niin helppoa miltä näyttää. Tepsin ongelmat kumpuavat tuosta heikosta taloudellisesta tilanteesta joka ei mahdollista kunnollista rosteria. Nytkin suurin osa "vahvistuksista" on tuollaisia kolmoskentän surffareita jotka eivät tätä paattia pinnalle nosta. Uusikaan valmentaja ei voisi tälle mitään. Mitä joukkueen hengettömyyteen tulee, niin jos peli ei maistu niin vilttiin vaan nimeen katsomatta.
 
Suosikkijoukkue
TPS
"MTV3:n saamien tietojen mukaan Mika Toivola ei ole käytettävissä, mikäli TPS hakee uutta valmentajaa SM-liigajoukkueelleen."

http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2008/10/731975

Oho, kato, siistiä. Viimeinkin jotain hyviä uutisia tähänkin laivaan. Toivolaa en olisi halunnut lähellekään TPS:ää, ja jos Maikkarin 'tiedot' pitävät paikkaansa, toiveeni täyttyy.

Hantta saakoon kenkää, enkä ikävöimään jää, mutta korvaajan olisi syytä olla ihan jotain toista kaliiberia. Jotain uutta. Jotain erilaista. Jotain yllättävää - joka ihan vaan ilkeyttään saa jengin oikeasti pelaamaan.

Ja jos en muuten niin ilkeyttäni sanon tämänkin: Jortikka ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto, vaan tapaus, jonka näkisin TPS:n johdossa paljon mieluummin kuin Toivolan. Tai skandaali-Summasen.
 

snumi

Jäsen
jos noista

Jortikka ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto, vaan tapaus, jonka näkisin TPS:n johdossa paljon mieluummin kuin Toivolan. Tai skandaali-Summasen.

Ehkä Summanen kuitenkin noista 6-0 mieluummin. Jortikka kun ei olisi mikään uusi kuvio. Lisäksi Jortikka ei halua valmentaa muuta kuin tähtipelaajia.

Mitä muita vaihtoehtoja olisi? Mieluiten minusta sellainen, joka osaa jääkiekon pelaamista nuorille opettaa. Joku entinen pelaaja. Itse asiassa Hantan luulisi osaavan juuri tuon, mutta jos ei, niin joku toinen sitten.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Itse uskoisin, että pelaajista se riippuu pitkälti millä ilmeellä pelataan. Nythän se on nähty että Jortsun kurkku suorana huuto linja ei tuottanut kovin mukavalla ilmeellä pelaavaa Tepsiä, eikä Hantan pään silittelylinja ole tuonut senkään vertaa hyvää tulosta. Jos pelaajat eivät ole valmiina laittamaan kaikkea likoon ja pelaamaan toistensa puolesta niin ei siinä uskoakseni valmentaja niin kauheasti voi asiaan vaikuttaa. Vaikea uskoa, että Hantta olisi kieltänyt taklaamisen tepsiläisiltä, ehkä on vaan sanonut, että jäähyjä pitää yrittää välttää. Uskoakseni pelaajat pelaavat pitkälti sillä tyylillä joka heille on ominta, ja jollei se nyt ole täysin idioottimaista, niin valmentaja olisi aika kahjo jos yrittäisi muuttaa pelaajat joksikin muiksi kuin mitä ovat. Joten en oikein usko, että valmentajanvaihdos tässä nyt yhtäkkiä palauttaisi kullan taas väriksemme. Kyllä se on sellainen railakas peli-ilo joka lähtee pelaajista itsestään aika pitkälti, joka voisi kelkan kääntää. Miten se peli-ilo sieltä sitten tulisi esille, siihen on minun vaikea vastata, eikä se ole tehtävänikään, mutta ehkä kapteenisto voisi yrittää tehdä jotain asialle (pääsinpä taas puukottamaan bäriäkin!). Kuinka pitkälle Tepsi sitten pääsisi tällä kaudella iloisella peli-ilmeellä (otaksun, että sellainen jo auttaisi monen fanin iloisemmalle tuulelle) on eri asia. Materiaali ei taida mitalipeleihin riittää vaikka joukkuehenki olisi kummoinen, tosin on siitä kai olemassa esimerkkejä kuinka aikamoinen rupusakki on mennyt finaaleihin asti NHL:ssäkin.

Nämä liirumlaarumit siis kirjoitettu yhtään peliä tällä kaudella toistaiseksi näkemättä (vähän pitkä matka peleihin ja verkosta niitä ei taida voida nähdä) pelkkien kommenttien ja peliraporttien perusteella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös