Hannu Jortikka ja uusi Jokerit, mission possible or impossible

  • 241 897
  • 636

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Kyllä eilisessä pelissä hyviä elementtejä oli hyökkäyspäässä. Pakko osin allekirjoittaa Gagsin näkemys. Flun kanssa olen taas hieman toista mieltä sillä mun silmin Jokerit hyökkäsi tässä ottelussa laadukkaammin.
Nythän kysymys on mitä laadukkaalla hyökkäämisellä tarkoitetaan. Jos päähuomio on pakkien avauksissa omalla puolustusalueella on huomiosi oikea. Minua häiritsee se että Jortikka pelkää niin paljon hyökkäysinisen kiekonmenetyksiä, että järjestään pelataan vain päätykiekkoja pakkien selustaan. Päätykiekkojen määrä ensimmäiseen puoleentoista erään oli käsittämätön. Tuolla joukkueella ja olemassaolevalla taitotasolla pitäisi ehdottomasti pyrkiä pääsemään kiekollisena siniviivan yli. Nyt Jokereiden hyvä luistelu ja energiataso menee noiden päätykiekkojen jahtaamiseen eikä saada hyviä suoria hyökkäyksiä maalille. Tämä on Jortikan vika.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nythän kysymys on mitä laadukkaalla hyökkäämisellä tarkoitetaan. Jos päähuomio on pakkien avauksissa omalla puolustusalueella on huomiosi oikea. Minua häiritsee se että Jortikka pelkää niin paljon hyökkäysinisen kiekonmenetyksiä, että järjestään pelataan vain päätykiekkoja pakkien selustaan. Päätykiekkojen määrä ensimmäiseen puoleentoista erään oli käsittämätön. Tuolla joukkueella ja olemassaolevalla taitotasolla pitäisi ehdottomasti pyrkiä pääsemään kiekollisena siniviivan yli. Nyt Jokereiden hyvä luistelu ja energiataso menee noiden päätykiekkojen jahtaamiseen eikä saada hyviä suoria hyökkäyksiä maalille. Tämä on Jortikan vika.

Kun kirjoitin tuon lainaamasi kohdan, mielessäni oli vastaukseni Jokerien hyökkäyspelaamista vuosina 2008 ja 2009. Kuten totesin, Jortikan hyökkäyspelaaminen on parempaa kuin Hanlonin tai Aran aikana nähtiin. Jos taas verrataan Jokerien hyökkäyspelaamista siihen mihin tuolla taidolla ja rosterilla pitää pyrkiä, Jortikan ongelmat tulevat esittämälläsi tavalla esille. Mähän vertasin seuraavaksi Jortikan ja Nenän hyökkäyspelaamista toisiinsa ja ero on iso. Molemmilta näin kaksi matsia livenä viikon aikana.
 

Partanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Esitän erittäin eriävän mielipiteen ja kannatan ehdottomasti Jortikan jäämistä sekä mahdollista jatkosopimusta. Miksi?

Jatkuvuus.

Valmentajan vaihdos tietää myös radikaaleja muutoksia pelaamiseen. Näiden omaksuminen vie aikaa ja tavallaan joudutaan taas aloittamaan pohjalta. Kesken kauden valmentajan vaihto on paskin tilanne, mitä pitäisi oikeasti välttää ellei olla jumbona ja suossa. Nyt pelit menevät siedettävästi (kärppien persraiskauksista huolimatta) ja keikutaan runkosarjassa hyvin mukana. Kaikesta kritiikistä huolimatta Jortikan tyylissä peluuttaa on ollut havaittavissa selvä punainen lanka. Vaikka itse en diggaa mikkihiiripuolustuksesta ja en näe keskialueen kiekkokontrollia mitenkään merkittävänä, ymmärrän Jortikan syyt pyrkiä tähän. Jos valmennukselle annetaan työrauhaa voidaan ehkä nähdäkin niitä valmennuksen tuloksia. Jos valmentajaa vaihdetaan kuin sukkia, niin silloin vaihdetaan lähinnä kannustajaa ja tsemppaajaa. Alle kaudessa kukaan valmentaja ei saa jengiä pelaamaan visionsa mukaisesti.

Peli ja ilme.
Vaihteeksi meillä on asennetta pelaamisessa ja asenne tuntuu kasvavan peli peliltä. Kärppäpelissä Pirnes jakoi avojään pommeja. Jotain sekin kertoo. Se, että yksittäiset pelaajat menevät yössä on voivoi, mutta jos meillä on n. 4kpl pieruja joukkueessa niin millä logiikalla se on peruste _valmentajan_ vaihdokselle? Varsinkin kun yksikään pieruista tuskin oli Jortikan tai Kekäläisen visioissa. Niillä korteilla pelataan mitkä on jaettu, ja vaihdetaan kun voidaan. Kun katsoo tekemisen meininkiä mitä jäällä on näkynyt niin Jortikka on onnistunut varsin hyvin pelaamaan korttinsa. Se, että peli ei ole pekkavirtaa tai petrimatikaista ei invalidoi Jortikan panosta. Kukin tyylillään. Jos sihvonismi sallitaan, niin Jortikan pelikirja on voittanut tällä kaudella Bluesin, Kalpan ja Jypin, kaikki "modernin kiekon" edustajat. Vai oliko väärin voitettu? Kärpät puolestaan pelasi Jortikan vahvuuksilla meitä vastaan ja nyt kävi näin. Ainoa mitä toivoisin Jortikalta olisi rohkeutta penkittää alisuorittavat runkopelaajat.

Mistä tultiin ja mihin mennään.
Toisin kuin voisi luulla, 90-luku on kaukana takanapäin ja väliin mahtuu yli 10v taaperrusta jota ei ihan äkkiä pyyhitä pois. Lisäksi aikaisemman toimarin jäljiltä on pelaajarasitteita. Kauteen 2010-11 ei lähdetty kestomenestyjän viitta harteilla, vaan mahalasku muistissa. Jos Jokereiden tilalla olisi vaikkapa pelsut, tuskin kukaan itkisi nykyistä tilannetta. Harmi vain että varsinkin me fanit eletään vieläkin osittain 90-luvun kulta-aikaa, jolloin epätasaisessa liigassa hyvillä yksilöillä pystyi dominoimaan. Ajat ovat kaukana takanapäin ja liiga on erittäin tasainen. Pelaajabudjetilla, talousalueella, odotusarvoilla tai historialla ei ole mitään tekemistä nykytilanteen kanssa. Jopa isot joutuvat nöyrtymään ja sitoutumaan pitkäjänteiseen kehitystyöhön jos ikinä halutaan realistisesti taistella kannusta vuosittain. Nyt tähän pitkäjänteiseen kehitystyöhön vihdoinkin pyritään ja täällä huudetaan siedettävästi suorittaneen valmentajan kenkimistä kesken kauden? Terve järki, missä pelaa?

Pelaajamateriaali.
Jortikka ei tullessaan peitellyt mielipidettään että jengi ei ollut hänen näköisensä. Maltillisen vaihtuvuuden vuoksi tuskin on vieläkään. Edellisen TJ:n virhesignaukset ovat pitkään rasitteena ja niiden kanssa on elettävä. Iso pieru materiaalissa on taidokkaiden voimapelaajien puute. Valmiiksi oli Rita, Lahti ja Hentunen. Sisään tuotiin Nokelainen ja Pile. Sattuneista syistä voiman hedelmistä ei olla voitu nauttia ja ollaan jouduttu tyytymään pelkkään taitoon. Skilliä hyökkäyksessä riittää, mutta jos vastustaja onnistuu eliminoimaan hyökkäyspään taidon, tulos on mallia edellinen kärppäpeli. Rehellisesti nyt, onko tämä Jortikan vika? Meidän materiaali hyökkäyspäässä on laadukas, mutta kapea ja saikkualtis. JOS lasaretti olisi tyhjä, niin hätäkös tässä olisi. Pakisto on vielä kapeampi ja edustaa Jortikan mikkihiirilinjaa. Vaikka olen ehdottomasti pelaajatyyppi Väänäsen kannattaja, on kiekollinen puolustus nykyisessä häirintää dissaavassa sm-liigassa osoittanut vahvuutensa. Kovanen, Dehner, Eronen ja jopa Kauppinen on hoitanut puolustusvelvoitteensa hyvin omilla vahvuuksillaan. Jos Niemi pelaisi tasollaan, meillä olisi tarvittava maalinedustan pysäytysvoima. Mutta jos Niemi on vuosia sekaisin pään osumisesta pleksiin, niin miten sekin saadaan Jortikan syyksi? Edelleen alleviivaan, materiaali on puutteellinen mutta Jortikka on tehnyt ihan hyvää jälkeä epätasaisella materiaalilla.

Ketä tilalle?
Heittäkää ilmoille nimi jonka takia kannattaisi uhrata jatkuvuus. Mulla ei tule mieleen kuin Heikkilä ja ei ole saatavilla. Westerlund varauksin jos mukana tulee koodinimi "Summanen". On helppo huudella potkuja, mutta kun tontti pitäisi vielä täyttää paremmalla kaverilla.

My 2 cents. Yhteenvetona en ole mikään kiekon asiantuntija, mutta en kerta kaikkiaan ymmärrä miten suomalainen kiekkofani osoittaa aina ensimmäisenä valmentajaa. Jos Jortikka olisi persoonaltaan poliittisesti korrekti Westerlund, tuskin joutuisi näin voimakkaan arvostelun kohteeksi. Tulokset Jortikan aikana olosuhteet huomioiden ovat olleet kuitenkin varsin hyviä, eikä mielestäni ole syytä epäillä etteikö suunta olisi edelleen nousujohteinen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Partaselta hyvä ja perusteltu näkemys. Kunnioitan sitä, vaikka olenkin keskeisimmästä kohdasta eli 1) Jortikan vastuusta ja 2) Jortikan jatkosopimuksesta 2011 eteenpäin aivan toista mieltä. Olen näkemykseni myös perustellut moneen kertaan.

Samaa mieltä ollaan aiemmista ongelmista Jokereissa Virmanen & Hjallis dynastian aikana kuten siitäkin, että Jortikka saa jatkaa kauden loppuun. Mun keskeinen pointti tässä on se, että sopimus uuden valmentajan kanssa on jo tehty ja Kekäläinen & Hjallis tietävät kuka Jokereissa valmentaa 2011 alkaen. Voihan se olla Jortikkakin ja jos niin, sitten se hyväksytään vaikka usko Keklun ammattitaitoon ropisisi saman tien.

Mutta silti: menestystä Jortikalle ja Jokereille illan peliin Lahdessa. Toivottavasti Hannu-setä tällä kerta toimii yhtä aktiivisesti kuin voitetuissa Kalpa ja Jyp peleissä, joissa molemmissa Jortikka ohjasi ja johti peliä kuten pitääkin. Ja huusi vielä paitsiotkin siinä sivussa :) Mutta miksi vain näissä peleissä, Jortikka?
 

Partanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kunnioitan sitä, vaikka olenkin keskeisimmästä kohdasta eli 1) Jortikan vastuusta ja 2) Jortikan jatkosopimuksesta 2011 eteenpäin aivan toista mieltä.

Mun keskeinen pointti tässä on se, että sopimus uuden valmentajan kanssa on jo tehty ja Kekäläinen & Hjallis tietävät kuka Jokereissa valmentaa 2011 alkaen. Voihan se olla Jortikkakin ja jos niin, sitten se hyväksytään vaikka usko Keklun ammattitaitoon ropisisi saman tien.

En minäkään Jortikkaa erityisemmin haluaisi nähdä ensi kaudella ruorissa. Henkilökohtaisesti en juuri Jortikkaa arvosta tai kunnioita, mutta kokonaisuutena tulokset puhuvat Jortikan puolesta. Puollan Jortikan jatkosopparia lähinnä siksi, että jos ei ole saatavilla selvästi parempaa valmentajaa, ei valmennusportaan remontista ole tarpeeksi hyötyä. Pidän Jortikkaa edelleen potentiaalisena mestaruusvalmentajana, jos saa tarvittavan työrauhan ja mieleisensä palikat.

Tottakai valmentajan tulee kantaa vastuu joukkueen esityksistä, mutta kyllä myös pelaajien vastuu täytyy huomioida kun päitä haetaan vadille.

Onko tuosta valmentajatilanteesta muuten tietoa, että sopimus olisi jo olemassa? Olen elänyt siinä uskossa, että valmentajakysymys ratkaistaisiin joskus tammikuun nurkilla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onko tuosta valmentajatilanteesta muuten tietoa, että sopimus olisi jo olemassa? Olen elänyt siinä uskossa, että valmentajakysymys ratkaistaisiin joskus tammikuun nurkilla.

Aikanaan sekä Jortikka että Virmanen totesivat mulle, että joulua ei vietetä ilman että seuraavan kauden viimeisetkin avainpalikat on kasassa. Näin se vaan taitaa olla edelleenkin. Valmentajasta aloitetaan koska tuleva valmentaja merkitsee paljon pelaajasopimuksissa. Ja tuolla aikataululla lokakuun lopulla tiedetään tuleva valmentaja koska tulevan kauden sopimukset ovat jo pitkälti työn alla. Näin siis normaaliloissa. Tiedä sitten miten sana normaaliolo ja Jokerit sopii keskenään.

Huhujahan on paljon. Virtaa vannottiin syksyllä Jokereihin. En oikein usko (perustelin kun huhut olivat kuumimmillaan). Uusin kuulemani huhu on eiliseltä. Sen mukaan Jokerien valmentaja on Jukka Jalonen, joka tekisi myös Jokerien hommia samalla kun Kekäläinen tekisi korvaukseksi myös maajoukkueen hommia :)

Oma arvaus on Erkka, Raato tai kanukki. Ihan pelkkä arvaus siis.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Valmentajavalintahan on ehkä suurin päätös Keitsillä koko Jokeriurallaan, lähes kokonaan määrittää syntyykö uusi dynastia. Näen todennäköisimpänä valintana Westerlundin, mutta Jukka Jalonen saattaa yllättää, en tosin tiedä sopimustilanteesta. Heikkilä olisi hyvä, mutta taitaa olla jo venäläinen koko äijä.

e. cobolhan mainitsi jo Jalosen...
 
Viimeksi muokattu:

Partanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aikanaan sekä Jortikka että Virmanen totesivat mulle, että joulua ei vietetä ilman että seuraavan kauden viimeisetkin avainpalikat on kasassa.
...
Uusin kuulemani huhu on eiliseltä. Sen mukaan Jokerien valmentaja on Jukka Jalonen, joka tekisi myös Jokerien hommia samalla kun Kekäläinen tekisi korvaukseksi myös maajoukkueen hommia :)

Kiitos valaistuksesta. Tuo Keklu & Jalonen -viritys kuulostaisi omaan korvaan aika hyvältä ja Harkimon tietäen ei ole edes mitenkään kaukaa haettu :). Jos ratkaisuja tosiaan tehdään nyt, niin Jortikka on aika heikossa asemassa. Luotetaan nyt sitten Kekäläisen harkintakykyyn, ei ole toistaiseksi pettänyt. Jos (tai kun) Jortikka hoidetaan pois jatkosuunnitelmista, niin arveluttaa mikä on Hannun motivaatio loppukautta ajatellen. TPS-pesti on muistissa ja pelkään että samanlainen kiukuttelu ja julkinen ripitys alkaa äkkiä uudelleen.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mihin perustuvat näkemykset, että Jortsu ei millään jatka Jokereissa ensi kaudella ja että Jortsu ei sovi Kekäläisen suunnitelmiin ? Minusta Jortsu on tehnyt tähän asti ihan OK duunia, en ole kenenkään pelaajan kuullut lausuvan yhtään negatiiivista sanaa Jortsusta. Kekäläinen on julkisesti peräänkuuluttanut muutosvalmiutta ja Jortikka puolestaan ilmoittanut olevansa tyytyväinen kun Jokerit sai Keklun tasoisen kaverin. Jortikka oli sitä mieltä, että Keklu vahvistaa organisaatiota ja helpottaa Jortsun työtä.

Onko joku siis aidosti kuullut, että Keklulla olisi työn alla ja prioriteettilistalla uuden koutsin hankkiminen ? Jos näin on niin ymmärrän spekulaation, muussa tapauksessa olisi minusta kohtuullista jättää keskeneräisen työn arviointi (tämä kausi) vähemmälle ja ennen kaikkea johtopäätöksien tekeminen keskeneräisen kauden perusteella.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Minusta Jortsu on tehnyt tähän asti ihan OK duunia, en ole kenenkään pelaajan kuullut lausuvan yhtään negatiiivista sanaa Jortsusta.

Harvemmin pelaajat puhelevat mistään negatiivisista asioista niin kauan kuin duunia pitää painaa. Lisäksi mielestäni Jortikka ei ole tehnyt duuniaan niin hyvin kuin pitäisi. "Ihan OK", "tyydyttävä" tai vastaavat eivät mielestäni riitä, vaan tulosten pitäisi olla paljon paremmalla tasolla.

muussa tapauksessa olisi minusta kohtuullista jättää keskeneräisen työn arviointi (tämä kausi) vähemmälle ja ennen kaikkea johtopäätöksien tekeminen keskeneräisen kauden perusteella.

Jortikalla on ollut ~40-50 ottelua (+harkkamatsit päälle) aikaa sisäänajaa oma pelitapansa Jokereihin. Tänä ajanjaksona:
- Joukkueen pelitapa on vähän mitä on. Tuolla nimilistalla pitäisi saada aikaan paljon enemmän kuin Jortikka nyt saa. Melko kuvaavasti Cobol sanoi, että Kärppäpuolustus olisi voinut käydä brenkulla ja palata ottamaan vastaan 5-5 hyökkäystä. Sen verran sekaisin se on ollut.
- Jortikka on ollut mukana kokoamassa joukkuetta kesällä. Pelaajien pitäisi siis sopia herran piirrustuksiin. Tältä ei kuitenkaan vaikuta, osoituksena vaikkapa tuo pelitapa.
- Nimilistan ja budjetin puolesta meillä on pullat hyvin uunissa. Toki joukkue ei ole läheskään täydellinen (näistä on hankintaketjussa tullut itsekin avauduttua), mutta satsaukset vaatisivat parempaa sijoitusta. Viime kaudella pleijareihin mentiin yhden ruotsalaisen voimin (toki taustalla oli Aran katastrofialku) ja tällä kaudella ollaan majailtu tukevasti keskikastissa. Ei riitä minulle, jos joukkueessa on tällaisia pelaajia ja liigan kärkipään budjetti.

Jotenkin mulla tulee Jortikasta mieleen kommunisti. Joskus hamassa menneisyydessä menestyi ihan näppärästi, mutta nykymaailmasta ei tunnu löytyvän paikkaa. Kilpakumppanit ovat ajaneet ohi ja vaikka pahimmat kulmat on saatu hiottua pois, peruspilarit ovat vielä tallella. Sitten ihmetellään kun vanhat viisut eivät enää toimi, syytetään tästä jotain muuta ja vaivutaan apatiaan.

Toki Jortikalla meni jossain vaiheessa helvetin hyvin, mutta viime vuosina onkin ollut hiljaisempaa. Pystyykö ja haluaako Jortikka mukautua tarpeeksi ajan vaatimuksiin? Mielestäni ei. Jortikalla on ollut aikaa näyttää kykynsä, mutta tulokset eivät vakuuta.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
- Joukkueen pelitapa on vähän mitä on. Tuolla nimilistalla pitäisi saada aikaan paljon enemmän kuin Jortikka nyt saa. Melko kuvaavasti Cobol sanoi, että Kärppäpuolustus olisi voinut käydä brenkulla ja palata ottamaan vastaan 5-5 hyökkäystä. Sen verran sekaisin se on ollut.
Jep jep, minäkin diggaan siitä, että kommentoidaan reaaliajassa ja Kärpät pelin perusteella on oikein antaa kunnon kritiikkiä. Tässä voi minusta kuitenkin katsella vaikka toisenkin pelin. Otetaan vielä tappiopeli niin periaatteessa kritiikille on aihetta.

Jokerit otti Jyväskylässä 1-0 turpaan. Me mentiin sinne kuudella pakilla, mun papereissa kakkos tai kolmospakki putosi kokoonpanosta jo lämmittelyssä. Lähdettiin siis viidellä ja seuraava pakki putosi sitten pelin aikana. Me pelasimme tuolloin liigan selvästi parasta joukkuetta vastaan, vieraskentällä ja takuulla pelisysteeminsä omaksunutta joukkuetta vastaan. Turpaan tuli, yksi erittäin paha virhe ja loistava vastustaja rankaisi. Voiko joku oikeasti väittää, että Jokereilla ei ollut mitään pelisysteemiä, jätkät vain taistelivat loistavasti?

Molemmat koutsit pitivät ottelua kovatasoisena ja niin pidän minäkin. En vaan millään jaksa uskoa, että tuo tappiosta huolimatta hieno esitys tuli pelaajien selkärangasta Jortsusta huolimatta ja kun sitten yksi kotipeli Kärppiä vastaan menee siihen, että Väänänen leikki flipperiä Järän kanssa niin Jortikka on paska.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Molemmat koutsit pitivät ottelua kovatasoisena ja niin pidän minäkin. En vaan millään jaksa uskoa, että tuo tappiosta huolimatta hieno esitys tuli pelaajien selkärangasta Jortsusta huolimatta ja kun sitten yksi kotipeli Kärppiä vastaan menee siihen, että Väänänen leikki flipperiä Järän kanssa niin Jortikka on paska.

Ei tietenkään Jortikkaa voi syyttää flipperimaalista tai pelaajan henkilökohtaisesta virheestä, tästä olemme samaa mieltä.

Mielestäni pelillisiä asioita katsottaessa voidaan kuitenkin unohtaa yksittäiset tapahtumat ja pyrkiä katsomaan isoa kuvaa. Tekeekö joukkue jäällä oikeita asioita? Noudattavatko pelaajat sovittua taktiikka ja onko taktiikka tarpeeksi hyvä? Ensimmäisellä kaudellaan Virran KalPa pelasi tuloksellisesti huonosti, mutta peli näytti sisältävän hyviä elementtejä. Nyt meillä Jortikka pelaa tuloksellisesti kohtalaista peliä, mutta itse en näe hirveästi hyviä elementtejä.

Katsotaan vaikkapa hyökkäyspeliä. Kuinka monta kertaa joukkue saa rakennettua organisoidun hyökkäyksen pelin aikana? Perstuntumalla reilusti harvemmin kuin vastustaja jos vastassa on vähänkään organisoitumpi joukkue. Sama juttu ylivoimassa. Meillä olisi käsiä ja peliälyä tarjota, mutta silti variaatioiden lukumäärä on aika tarkalleen 2: Pulkkisen lämäri tai kulmassa pörrääminen. Itse pyrin mahdollisuuksien mukaan tarkastelemaan (tilannetta helpottaisi jos hommaisi oman telkkarin...) myös tällaisia asioita valmentajaa arvioitaessa. Noissa hommissa Jortikka on mielestäni epäonnistunut.

Jos pelilliset asiat olisivat kunnossa ja sarjasijoitus johtuisi enemmän materiaalista, hyväksyisin valmentajan jatkon tuloksista huolimatta. Sen sijaan en itse jatkaisi sellaisen valmentajan sopparia, joka ei saa käytössä olevasta materiaalista kaikkea irti ja jonka valmennustavalla myöskään materiaalin vahvistus ei paikkaa puutteita.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitokset sekolust! Pitkästä aikaa hyvää lätkäkeskustelua. Vähän nähdään asiat eri tavalla, minä en jaksa luottaa siihen, että Jokerien materiaali olisi oikeasti niin hyvä kuin se halutaan nähdä. On toisen ketjun asioita, mutta edelleen olen sitä mieltä että puolustus ja etenkin mv rintamalla olemme valovuoden jäljessä kilpailijoita.

Jos vaihdettaisiin Dufvan ja Jortsun paikkoja niin veikkaisin, että Jyp ja Jokerit edelleen olisivat omilla sijoillaan.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Pelicans - Jokerit tilanteessa 4-0 kahden erän jälkeen. Tämä ei ole tieto mutta veikkaan, että Jortikka ei seiso Jokereiden vaihtoaitiossa enää tiistaina. Ei vanha ja veltto Jortikka enää vain nouse tästä.
 

Timppa73

Jäsen
Hyvin kuuluu urholla tuo Jortikan pelaajille puhuminen aitiosta. 7.19 ja 1-0 pelsuille ja ensimmäisen kerran tuli kehut pelaajille: "Noin, tänään sitten hävitään jokainen kaksinkamppailu".
Laitan myös tänne oman veikkaukseni Jortsun jatkoista, ennen seuraavaa peliä hehkutetaan maanantain hesarissa/iltapulussa herran nauttivan täyttä luottamusta ja tiistaina on penkin takana joku muu.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelicans - Jokerit tilanteessa 4-0 kahden erän jälkeen. Tämä ei ole tieto mutta veikkaan, että Jortikka ei seiso Jokereiden vaihtoaitiossa enää tiistaina. Ei vanha ja veltto Jortikka enää vain nouse tästä.
Järä ottanut melkein joka toisen kiinni. Tappiopeleissä prosentit jossakin 70 tienoilla. Järälle pitkä jatko ja Jortsu pihalle.

Katsoin vielä vähän tilastoja. Muutama viimeisin peli*:
Pel-Jok nyt 5-0, torjunnat 23-7.
Jok-Kär 1-5, torjunnat 19-43.
Jok-Kal 5-3 torjunnat 13-20.
Äss-Jok 3-2 ja torjunnat 31-40

* ennen näitä Järä pelasi hyvin. Nyt kyse on siitä pystyykö tuo tuomaan voittoja meille.
 
Viimeksi muokattu:

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomessa ei vaan vieläkään täysin huomata valmentajan merkitystä. Vaikka ei tarvitsisi kuin avata silmänsä, esimerkkejä on joka puolella. Veikkaan, että Keklu ja Hjallis pitävät palaveriä parhaillaan.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän aikaa siten vielä uskoi, että Jortikka saa Jokereiden pelin uomiinsa. Nyt se on nähty ei saa. Kiitos Hannu ja näkemiin.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei ole missään vaiheessa Jortikan aikana vakuuttanut yhtään mikään muu, kuin Hentusen ja Brembergin keskinään toiminut kemia. Ja sillä ei ollu Jortikan kanssa mitään tekemistä.
Tuntuu pelaajatkin tällä hetkellä haluavan eroon kaverista, eikä ihmekään. Vittuilu ja suunsoitto ei vaan toimi nykyään. Siihen vielä yhdistetään aivan käsitön pelityyli. Nykykiekossa on ehdottomasti pelattavana viisikkona. Jortikan aikana tuntunu, että pakkipari ja hyökkäyketju pelaavat ihan omaa ja hyvin erilaista peliä. Pääosin hyökkääjät joutuvat hyökkäämään ilman puolustajien tukea ja puolustajat puolustamaan ilman hyökkääjien tukea. Ellei sitten kestä niin pitkää, että keskeävät valumaan avuksi. Sillonkaan ei ole mitään hajua mihin menee ja mitä tekee, Eihän ne omat pelaajatkaan katsomatta ole hajullakaan missä kukakin omista pelaajista on.

Korvaajaksi tällä hetkellä soveltuu vaikka mailateline tai juomapullo. Kyl ne pelaajatkin itekseen pystyy sopimaan toimivamman pelitavan. Ja joukkuehenkikin varmasti nousisi.
 

Outsider

Jäsen
Järä ottanut melkein joka toisen kiinni. Tappiopeleissä prosentit jossakin 70 tienoilla. Järälle pitkä jatko ja Jortsu pihalle.

Katsoin vielä vähän tilastoja. Muutama viimeisin peli*:
Pel-Jok nyt 5-0, torjunnat 23-7.
Jok-Kär 1-5, torjunnat 19-43.
Jok-Kal 5-3 torjunnat 13-20.
Äss-Jok 3-2 ja torjunnat 31-40

* ennen näitä Järä pelasi hyvin. Nyt kyse on siitä pystyykö tuo tuomaan voittoja meille.

Vielä kun joku kasais yhdelle videolle kaikki omiin menneet maalit, niin nähtäisiin mikä on totuus noiden tilastojen takana. Ehkä ei pitäis kommentoida tänne, kun pelien näkeminen on niin vähästä, mutta ei kai kukaan voi ainakaan kärppäpelin tappiota ja maaleja saada maalivahdin piikkiin? Mun näkemissä peleissä Järvinen on pelannut hyvin pl. kauden avaus naapuria vastaan, mutta jotenkin tuntuu, että ne helpot maalit ekoissa peleissä jätti joillekin levyn päälle Järvisen huonoudesta.

Isompana ongelmana mä näkisin kokonaisvaltaisen hyökkäspelin, koska ainakin Kärppiä vastaan vastustajan maalivahdille tulleesta 43 torjunnasta varmaan 95% oli maalintekosektorin ulkopuolelta heitettyjä löysiä lerppuja.

Mulla on luotto Järään, mutta selvyyttä asiaan ei saada ennen kun peli alkaa toimia.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli mielestäsi Jortikka on onnistunut ja Järvinen epäonnistunut?
Kukaan ei ole tässä tilanteessa onnistunut ja samassa veneessä olemme. On silti perustellusti paljon helpompi sanoa, että joka toisen vedon kiinni saava maalivahti on isompi ongelma kuin valmentaja, joka ei kuulemma osaa organisoida rintamahyökkäyksiä.

Larpan kanssa samaa mieltä, lienee Jokerien valmennuksen asia kerätä yhteenveto. Meillehän tuota ei anneta, mutta katsellaan jokainen vaikka nelosen sivuilta viimeiset 15 maalia omiin. Olisi minulle eka kerta huomata, että kaikki tilastot kusevat, veskari on hyvä, mutta silti omissa soi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Koska Jortikka ei saa Jokereiden viisikkopeliin mitään tolkkua on jotain tehtävä. Tomek junnuista hoitamaan homma kotiin?
Aika turha sinne on mitään projektivalmentajaa ottaa. Jos seuraavan kauden valmentaja vapautuu vasta tämän kauden jälkeen, vedetään loppuun saakka Kyrvällä. Vaikka Tomekki hyvä jätkä onkin, turha häntä on laittaa liian kovaan paikkaan. Jos taas tulevan kauden valmentaja saadaan ottamaan vastuu jo tällä kaudella...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös