Halukkaita Faceoff -manageriliigaan?

  • 2 137
  • 18

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tervehdys kaikki managerointimieliset.

AHF-Liigassa olisi manageripaikkoja vapaana. Useampia.

AHF = Atlantic Hockey Federation ja se perustuu ikivanhaan Faceoff-lautapeliin, jossa jääkiekkoa simuloitiin noppaa heittämällä. Osa palstan veteraaneista tietää mikä Faceoff on. Jos tiedät jo alkuun miten se toimii, olet etusijalla. Mutta nollastakin voi aloittaa.

Faceoff on siis nopanheittotyylisestä lautapelistä (julkaistu jo vuonna 1974) tehty jääkiekkosimulaatio. Se miten sitä meillä pelataan, on oma sovellus, johon on koodattu tuon vanhan lautapelin lainalaisuudet. Peliohjelman koodi siis "heittää noppaa", eli tiettyjen todennäköisyyksien mukaan arpoo pelaajakorttien perusteella mitä kentällä seuraavaksi tapahtuu. voitatko aloituksen, kelle kiekko aloituksesta menee, tuleekö syöttö, vai menetätkö kiekon, tuleeko tappelu vai lähteekö peräti laukaus vai blokkaako sen joku ja millainen laukaus lähtee ja torjuuko maalivahti, tuleeko rebound torjunnasta ja uusi tilanne jne.

Tässä sovelluksessa pääset säätämään pelissä käytettävät kentät, sekä kokoonpanot koko kauden ajalle. Ja samalla sovelluksella pelataan ottelut headsuppina etäyhteyden kautta toista vastaan. TeamVieveriä käytetty pääosin yhteyksiin. Kotijengi hostaa ja liityt hostaajan koneelle. Olet GM ja koutsi samassa paketissa. Koutsina luot ketjut ja pakkiparit, sekä päätät missä järjestyksessä niitä peluutetaan 24 sekunnin sykleissä ja 2min maksimissaan kestävissä vaihdoissa. Pelit ovat siis puhdasta LIVEä, interaktiivisesti oikeata ihmis-vihulaista vastaan. Tässä pelissä et pääse voittamaan mihinkään bugiin perustuen. Matsit kestävät noin vartista puoleen tuntiin.

***

GeeäMmänä hoidat draftin ja pelaajakaupat. Kauppoja on neuvoteltu yleensä sähköpostilla. Drafti on kerran kaudessa (yleensä heti runkosarjan päätyttyä) ja peliin draftataan ne edellisen NHL-kauden pelaajat, jotka debytoivat NHL:ssä vähintään 10 ottelun verran. Draftaaminen on siis huomattavasti normaalia helpompaa, koska pelaajat varataan vanhempana vs. oikea NHL-draft ja alku-ura näyttää jo suuntaa. Pelaajia draftataan niin paljon kuin 10 pelin ylittäjiä on, yleensä tämä on ollut keskimäärin 5,5 kierrosta. Maalivahdeilla raja draftauskelpoiseksi tulemiseen on 5 peliä. Draftatut pelaajat omistaa ikuisesti, eikä mitään Free Agencyä ei ole olemassa. NHL:n ulkopuoliset myöhäisheränneet, kuten joku Artemi Panarin, tulevat saman draftin kautta liigaan sisään.

Joukkueellasi omistat jo tietyn määrän pelaajia ja mitään palkkakattoa ei ole. Tällä hetkellä Liigassa on 23 joukkuetta ja 30 NHL-joukkueen pelaajat jakautuu niihin. Pelaajamäärä jengeissä kasvaa Vegasin tuoman lisän myötä, jos laajennusta ei tehdä. Isoimpana Liigan ongelmana managerien määrä on kuitenkin kuihtunut ja uusia managereita tarvitaan. Kolmea joukkuetta operoivista managereista pitäisi ensisijaisesti päästä eroon, koska laajemmalla liigalla pelikuorma kasvaa järjettömäksi. Laajennusjoukkueita harkitaan heti jos managereita riittää. Tarkoitus on nyt selvittää miten tältä palstalta löytyy innokkuutta.

Ja jos tähän liigaan meinaat lähteä, niin pakko ei ole sitoutua 10 vuodeksi, mutta sellaisella ajatuksella kuitenkin. Tämä on pitkän tähtäimen Liiga, rakentaminen on hidasta, mutta lähemmäs et realismia muualla pääse.

***

Normaalissa pelirytmissä AHF seuraisi NHL:ää perässä yhden kauden verran. Mutta juuri nyt, erilaisista viivästyksistä johtuen, AHF-Liigamme on oikeata NHL:ää perässä kaksi kautta. Tällä hetkellä on menossa Laineen ja Matthewsin tulokaskausi. Pelaamme AHF-kautta 2017-18, joka perustuu 2016-17 NHL-kauden arvoihin, joka tarkoittaa käytännössä tilastoja siltä kaudelta + muutamia subjektiivisia arvoja. Seuraava drafti on ns. "Hischier-drafti".

Draftit hoidettiin aiemmin livenä, mutta viime kausina ei ole löytynyt kaikille sopivaa yhteistä hetkeä, joten on menty sitten sähköpostilla. Hyvin tehokkaasti hoituu niinkin, kun jokaiselle löytyy oma sopiva aika valinnan tekemiseen.

Pelissä ollaan nyt siis perässä lähes kaksi kautta, jolloin tulevaisuuden ennustaminen jengiä rakentaessa on hieman helpompaa. Mutta tätä jälkeenjäänyttä eroa koitetaan kuroa kiinni 50% tynkäkausilla + normi-playoffs.

Ja ensi kesän aikana olisi tavoitteena pelata päätökseen viime kausi, jolloin oltaisiin normirytmissä ensi syksynä oikean NHL-kauden alkaessa (se yksi kausi oikeata NHL:ää perässä, kun kortit perustuvat aina edelliseen kauteen). Pelirytmissä jäätiin jälkeen, kun pelaaja-korttien (suomeksi: pelaajien arvot) saamisessa peliin oli lähes parin vuoden mittainen tauko. Nyt kortit ovat taattu ainakin kuluvalle ja tulevalle kaudelle.

Liigalla on varsin suppeat sivut, joka sisältää tällä hetkellä vain sarjataulukon ja päivitys-fileen, jota jokainen latailee sinne omaan sovellukseen tilastoja päivittäessään. Mutta näillä pärjää. Comissi on luvannut hoitaa liigan sivujen päivittämisen, mutta luopuu omasta joukkueestaan työkiireiden vuoksi.

http://www.ahfliiga.fi/Joukkueet.html

***

Jatkoajasta löytyi vielä tuota vanhaa keskustelua ajalta, jolloin itsekin tätä peliä olen alkanut pelata. Taisin aloittaa NHL:n lockout kauden 2004-05 aikana. Tämän Tamperelaisen porukan Liiga meinasi lopettaa, kun silloinkin oli arvojen saamisessa joku kauden mittainen viive. Sama oli käymässä Kuopion suunnalla pitkään pyörineelle Liigalle ja nämä Liigat lopulta yhdistyivät jossain 2008 nurkilla, jos oikein muistan.

Kuopiolaiset olivat aloittaneet Liigansa jo vuonna 1991 ja pelasivat sitä ensin lautapeliversiona. Eräs heistä koodasi tämän lautapelin sovellukseksi ja tämän etäyhteyspelaamisen myötä pelin mielenkiinto nousi aivan uudelle tasolle. Aikaisemmin vain kokoonpanot lähetettiin comissille, joka simuloi toisella ohjelmalla pelit ja ilmoitti lopputulokset. Nyt vastaat jokaisessa ottelussa itse ihan kaikesta. Ketju ketjulta, vaihto vaihdolta. Yritätkö teloa Tom Wilsonilla Crosbyn? No tietysti yrität.

***

Kaivoin ylös vanhoja keskusteluja peliin liittyen. Eivät ole nuo jutut vanhentuneet päivääkään. Samat arvot on NHL-pelaajilla edelleen käytössä. Ne vain muuttuvat joka kausi.

Halukkaita FaceOff-liigaan?
Lätkämanagerointi FaceOff: FFHL
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Liigan managerit ja joukkueet:

Los Angeles Kings (@Henkka )
Tampa Bay Lightning (@Henkka )
Pittsburgh Penguins (@lake79 )
Detroit Red Wings (@Wille )
Hartford Whalers (@Wille )
New Jersey Devils (@Golden AWe )
Boston Bruins (@A.P.Järvi )
Montreal Canadiens (@A.P.Järvi )
Chicago Blackhawks (@A.P.Järvi )
Vancouver Canucks (@Mr. Smith )
Ottawa Senators (@Borre )
Philadelphia Flyers (@LostHorizon )
Buffalo Sabres (comissin joukkue, vapaana)
Washington Capitals (ei jatkoajan nimimerkki)
New York Islanders (ei jatkoajan nimimerkki)
Edmonton Oilers (ei jatkoajan nimimerkki)
Toronto Maple Leafs (ei jatkoajan nimimerkki)
New York Rangers (ei jatkoajan nimimerkki)
Phoenix Coyotes (ei jatkoajan nimimerkki)
Carolina Hurricanes (ei jatkoajan nimimerkki)
Anaheim Ducks (ei jatkoajan nimimerkki)
Calgary Flames (ei jatkoajan nimimerkki)
St. Louis Blues (ei jatkoajan nimimerkki)


Chicago ja Buffalo taitavat olla ensisijaisesti vapaana.

Chicagossa mm. Eichel, Draisaitl, Pastrnak, Mikke Granlund, Marner, Ristolainen, Chychrun, Hanifin...ja iso läjä kakkosmaalivahteja.. hyvään rebuildiin saatu tuo porukka.
Buffalossa mm. Crosby, Kopitar, Rantanen, Drouin, Lehkonen, Armia, Yandle, Gardiner, Tuukka Rask. Tässä ehkä enemmän rakennettavaa, kun runko vanhenee.


http://www.ahfliiga.fi/AHFpelaajalista.html

Tämän linkin takana on kaikki joukkueiden omistamat pelaajat. Seassa myös jotain uransa lopettaneita, jotka eivät enää kuulu peliin. Vähän epäkelpo sivu, kun aiemmin löytyi tarkat tilastotkin, mutta NHL.comin sivu-uudistuksen myötä on jäänyt update tekemättä.

Normaalin kauden aikana pelataan 2-kertainen runkosarja 23 joukkueen kesken, josta tulee yhteensä 44 ottelua. 16 parasta playoffseihin ja 1. vs. 16 jne. Mitään divareita tai konferensseja ei ole, sama määrä pelejä kaikkia vastaan.

Tynkäkaudet ovat olleet 22 ottelun mittaisia (1 kerran kaikkia vastaan) + normaalit 4 kierrosta pleijareita. Playoffsit paras7 -sarjoja aina.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Hops tämä ylös. Nyt kun kaikki huippu-urheilu on peruttu tai lomilla, niin tähän mukaan. Liiga kaipaa uutta verta ja takaan että kun tähän pääsee sisään, on tekeminen hauskaa.

Lisätiedot minulta tai Henkalta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tätä parempaa juttua ei ole, kun oikeat liigat on suljettu.

Vain nopeimmat kerkee mukaan. :)
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa, harkitsen oisko aikaa lähteä mukaan. Buffalo vaatisi nähdäksesi rebuildin. Miten tuo kauppapuoli toimii käytännössä jos jollakin ei ole jatkis-tunnuksia, kuka hyväksyy kaupat ja onko niiden suhteen rajoituksia?
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa, harkitsen oisko aikaa lähteä mukaan. Buffalo vaatisi nähdäksesi rebuildin. Miten tuo kauppapuoli toimii käytännössä jos jollakin ei ole jatkis-tunnuksia, kuka hyväksyy kaupat ja onko niiden suhteen rajoituksia?
No siis meillä on ihan Vatsa-Appiryhmä jossa hoidetaan aivan kaikki. Ennen oli myös Skypet, mutta noita jengi ei enää käytä. Jatkoajan kautta en tiedä miten onnistuu.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Älkää varailko joukkueita vielä. Laitan vähän päivitettyä ja varmistettua joukkuelistaa vapaista tiimeistä, kunhan selvitetään kaikki tässä managereiden kesken ja päivitetään joukkuelistat. Palataan asiaan lähiaikoina.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Eli ainakin Blackhawks, Bruins ja Islanders pitäisi olla vapaana. Mutta hoitakaa asiat @Henkka kautta, itse jään somelomalle nyt joksikin aikaa kaikesta. Buffalo ei ole vapaana nyt siis.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa, harkitsen oisko aikaa lähteä mukaan. Buffalo vaatisi nähdäksesi rebuildin. Miten tuo kauppapuoli toimii käytännössä jos jollakin ei ole jatkis-tunnuksia, kuka hyväksyy kaupat ja onko niiden suhteen rajoituksia?

Sähköpostilla on enimmäkseen kauppailtu. Käytössä on yksittäinen Liiga-osoite, jolla voi heittää myyntilistan kerrasta kaikille jne. Siitä ne yleensä lähtee liikkeelle. Toki täsmäkyselejäkin voi suoraan tehdä.

Liigan tilanne on se, että tällä hetkellä pelataan kauden 2018 pleijareita, ja 2017-2018 tulokkaiden drafti on pidetty. Pettersson, Svechnikov, Tkachuk, Dahlin, Heiskanen +kumppanit menivät Top5, eli tuolla kaudella yli 10 peliä pelanneet tulokkaat.

Pelattavaa on edessäpäin yksi kokonainen kausi + tämä keskeytetty.
 

oldcoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Chicago Black Hawks
Moro!

Mää olen pelannut sitä alkuperäistä noppa-versiota! Harmittaa, kun ei ole enää niitä vanhoja kortteja tallella.

Tahtoo mukaan, ilman muuta!
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Kyseessä on tosiaan aika perinteikäs liiga sillä perustimme tämän kolmen kaverini kanssa 1992. Siitä lähtien on sitten pelailtu aluksi korteilla ja sittemmin tietokoneella avaruusajan internet-yhteyksiä hyödyntäen. Vielä olisi yksi vapaa paikka juuri alkavalle kaudelle uudelle managerille, jos kiinnostusta löytyy. Canadiensin keskitason rosterilla pääsisi aloittelemaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Erittäin hieno mies minulle tässä Manageri-hommassa. :)

Muille ehkä "Saku Koivun kaverina tunnettu", mutta minulle mestaruuksien ehkä suurin kulmakivi. Aina se siellä oli kun voitettiin ja silloin kun polvet oli rikki, niin kannut kiersi.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
No niin, kausi AHF-kausi 2019-2020 alkaa olla keskeneräistä Calgary-Vancouver -finaalisarjaa vaille valmis. Uusi kausi, sarjan historian 30., lienee alkamassa aivan "tuossa kuopiossa" - ehkä muutaman viikon päästä. Ainakin yhdelle uudelle managerille voisi olla tilaa. Laita vaikka yv:tä Henkalle, jos kiinnostuit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös