Haluatko miljonääriksi? – visailuklassikon paluu

  • 634 775
  • 3 454

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuinka muutenkin sellainen olo että Lehtisen ja Klingan aikana kysymykset vaikeutuivat pikkuhiljaa eikä tullut heti ihan tappokysymyksiä. Toki sitten vastapainoksi tulee juuri yllämainittuja Mario-kysymyksiä jossain viidessä tontussa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kylläpäs nyt tuli hyvännäköistä nuorta naarasta kisaamaan sen hevimiehen jälkeen. Jälkimmäisellä oli kyllä helpot alkukysymykset, aikamoista heittelyä kyllä.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Oli kyllä mielestäni tällä ihanan kauniilla Sallilla hiukan helpommat kysymykset kuin aiemmilla kilpailijoilla.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Taytyy kylla ihmetella edelleen jatkuvaa kysymysten tason poukkoilua. Vanhoissa haluatko miljonaareissa oli selkeasti pikku hiljaa vaikeutuvat kysymykset, kun nyt voi tulla ihan mita vaan ihan alkukierroksilla ja paalle kymppitonnin kysymykset voi taas olla ihan helppoja. Laskee meinaan pirusti ohjelman kiinnostusta, kun joutuu menemaan oljenkorsille jo alle tonnin summissa. Lisaksi ihmettelen naita Solsidan ja Mustat Lesket yms. sarjoista kyselya. Ko. sarjat ei kuitenkaan kuulu mitenkaan populaarikulttuuriin ja tarvisi melkein olla sarjoja katsellut.

Edit: tiesin kaikki kyssarit, paria joutui paattelemaan, eli Solsidan ja sinologi kyssarit. Pari kaveria katsoo Solsidania ja on hehkuttanut Ove-nimista hahmoa ja sinologi meni paattelemalla, kun italiaksi se on cina joten latinaksi varmaan joku sinae tai vastaava. Samassa otin jo kattelyssa egyptin pois koska se on egyptologian juttuja se. Luultavasti olisin kuitenkin turvautunut oljenkorsiin ko. kyssareihin kohdalla tosipaikassa.
 
Viimeksi muokattu:

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jatkossa kaikille samat kysymykset?
Tuotahan juuri tarkoitettiinkin. Onhan siinä pieni ero jos toiselta kysytään jonkun Solsidanin(?) kiusaavaa henkilöä jossain 700€ kysymyksessä kun toiselta kysytään Marion ammattia videopelissä viiden tonnin kysymyksessä.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Oli kyllä huomattavasti helpommat kyssärit tällä Sallilla, kuin aiemmalla kisailijalla.

Arvon Ameno, Sallin kunniaksi nostettakoon se, että ei takertunut oljenkorsiin ensi kysymyksissä, vaan paahtoi alle tonnin jakson osaten tai arvaten. Kaikki muut tähänastiset kondaria lukuun ottamatta ovat olleet mamoja, viimeksi Tampereen suuliin tarttunut hevilaskuttaja.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Lahtelaiselta kultaseppäopiskelijalta kysytään Midaksesta ja Litmasesta. Ekonominaiselta hömppäpömppäviihdekysymksiä Ei näin.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Lahtelaiselta kultaseppäopiskelijalta kysytään Midaksesta ja Litmasesta. Ekonominaiselta hömppäpömppäviihdekysymksiä Ei näin.
Jep ja edelliseltä OPISKELIJALTA selvästi vaikeampia kysymyksiä heti alkuun. Hvs tuotanto.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Lahtelaiselta kultaseppäopiskelijalta kysytään Midaksesta ja Litmasesta. Ekonominaiselta hömppäpömppäviihdekysymksiä Ei näin.

Tähän ei tosiaan ole mitään lisättävää. Hieman on oudot fiilikset, kun kaikkia kilpailijoita olen päässyt ainakin hetken näkemään tällä tuotantokaudella. Jokin hieman haiskahtaa ja ei hyvällä tavalla.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Lahtelaiselta kultaseppäopiskelijalta kysytään Midaksesta ja Litmasesta. Ekonominaiselta hömppäpömppäviihdekysymksiä Ei näin.
Toisaalta Pelicans ei ole koskaan kultaa voittanut, niin ei nuo kulta-aiheiset kysymykset ihan helppoja lahtelaisille ole.
 

J.Petke

Jäsen
Ihan hyvä, että saatiin se eka muija nopeesti pois. Niin helvetin tylsä muija ja oli heti nähtävissä, että riskejä ei tulla ottamaan. Toki fiksu päätös, kun hajua ei ollut mutta ihme, että tuolla sipi-sipi-luonteella oli päästy kisaan asti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän vahva muistikuva, että silloin Lehtisen ja Klingan versioissa nuo alkupään kysymykset oli juuri tätä tasoa ensimmäiseen portaaseen asti kuten viimeisimmällä naikkosella.

Kerrankin ollaan jo tonneissa ilman oljenkorsia.

Edelleen ihan helvetin hidas tahti, kun tunnissa meinata saada edes kymmentä kysymystä käytyä läpi ja kysymysten taso vaihtelee ihan helvetisti kilpailijoiden välillä samoissa arvoasteikoilla.

Salliin kyllä rakastuin! Vähän eritasoinen nainen, kuin se johtamista opiskeleva piipertäjä. Ehkä se johonkin kirjastoon pääsee johtamaan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En minä tiedä sitten onko nuo pelikysymykset nykyisin niin yleistietoa, että niitä voi kysyä heti alussa. Tällä kertaa minulla ei ollut sitten mitään hajua. Joskus kun itse pelaili, olisin vaikka unissani tiennyt, että Leisure Suit Larryt on Sierran julkaisemia, mutta en olettanut että vanhempani tai edes puolet ikätovereistani olisi sitä itsestäänselvyytenä tiennyt.

Myös se Solsidan oli täyttä hepreaa minulle, mutta kai tuo on joku suosittu sarja sitten.

Mutta nättejä flikkoja oli <3
 

Ameno

Jäsen
Arvon Ameno, Sallin kunniaksi nostettakoon se, että ei takertunut oljenkorsiin ensi kysymyksissä, vaan paahtoi alle tonnin jakson osaten tai arvaten. Kaikki muut tähänastiset kondaria lukuun ottamatta ovat olleet mamoja, viimeksi Tampereen suuliin tarttunut hevilaskuttaja.
Toki arvostan Sallia, kun paahtoi menemään oljenkorsia käyttämättä, kun tietoa/valistuneita arvauksia löytyi kysyttyihin kysymyksiin. Ja itsekin kyllä Sallista tykkäsin paljon enemmän, kuin esimerkiksi aiemmasta hiljaisesta opiskelijatytöstä, kuten jo ketjussa mainitsinkin. Miellytti paljon enemmän silmää, ja vaikutti muutenkin särmikkäämmältä ja kiinnostavammalta neidolta. Mutta kuten mainittu, niin aika epätasaisesti meni noi kysymysten vaikeustasot alle tonnin kyssäreillä noille eri kilpailijoille.
 

Kine

Jäsen
Suosikkijoukkue
PattU, Raahe-Kiekko, RJK, TeKi, AS Moon
Eilisen jakson katsottuani alkoi tosissaan tulla ikävä "alkuperäistä" HM:ää. Ja tähän on monia syitä.

1) Kysymykset vaihtelee kilpailijoittain. Olihan tuolla kajaanilaisella KTM:llä huomiotaherättävän haastavat alkupään kysymykset kuin esim. hevimiehellä tai BMX-tytöllä. Solsidan, Jukka-Poika ja Sinologi -combo olisi syönyt minultakin oljenkorret. Voin kyllä tekaista foliohatun päähäni, jos olen väärässä, mutta kyllähän ohjelmasta paistaa räikeästi läpi se, että kysymykset valikoidaan kilpailijan mukaan. Epätoivotut kilpailijat (liian hiljainen? liian nopea? liikaa yleissivistystä? potentiaalinen kymppitonnin ylittäjä? muu syy?) halutaan pudottaa pois mahdollisimman pian.

2) Kysymysten aihepiiri. Viihde-, peli- ja sovelluskysymyksiä on mielestäni liikaa. Maailma on muuttunut 15 vuodessa, mutta itselleni telkkari ja kännykkä eivät ole vieläkään arkielämän tärkeimpiä asioita. Perinteisiä tietokilpailukysymyksiä kaipaisin lisää.

3) Juontaja. Haluan katsoa tietokilpailua, en talk-show -ohjelmaa. Lehtinen aikanaan omalla kuivakkaalla tavallaan kunnioitti kilpailijoita ja antoi rauhan miettiä vastausta. Hyvä esimerkki oli eilisestä jaksosta tilanne, jossa KTM:lle esitettiin sinologi -kysymys, ja Jaajo alkoi lässyttää tyyliin "ei siinä muuta kuin vastaat vaan, me halutaan tietää tää vastaus, sulla on jo tonni taskussa". Jos itse olisin ollut kilpailijana, olisin voinut heittää takaisin melko pahastikin (jo tietenkin valmiiksi ärtyneenä itselleni haastavasta kysymyksestä).

Joku mainitsi aiemmin YLE Femillä näkyvän "Vem vet mest" -kilpailun. Katsoin yhden jakson eilen aamupäivällä ja viihdyttävän oloiselta paketilta vaikutti. Toki ruotsin kieli toi hieman lisähaastetta, mutta yllättävän hyvin pysyi kärryillä mitä kilpailussa tapahtui. Samma på finska, niin saataisiin suomalaisillekin mielenkiintoinen ja yleissivistävä visailuohjelma.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Taas tämä alkaa.

En ole mielestäni ihan tynnyrissä elänyt ja tiedän kyllä Supercellin olemassaolon ja olen kuullut Clash of Clansinkin nimen tietämättä pelistä mitään.

Silti ei hajuakaan, että se on juuri Supercellin tuote eikä esim. Bugbearin. Eli ei todellakaan helpoimmasta päästä, jos ei ole täysin peleistä perillä.

Minusta on todella erikoista, että nämä kilpailijat eivätkä porukat täällä ymmärrä katsoa monesko kysymys on menossa. Eli jos ollaan 700 euron kysymyksessä niin se on helppo. Ja jos vaihtoehtona on tunnettu suomalainen pelifirma, josta on ollut juttua uutisissa, se on oikea vastaus. Ei mikään muu. Eikä varmasti ole tässä vaiheessa mikään Bugbear, josta moni ei ole koskaan kuullutkaan. Voi näissä käyttää vähän päättelytaitoakin. Oli todella helppo kysymys, eikä olisi kannattanut käyttää mitään korsia, kerta tiesi, että Supercell on peliyhtiö.
 

Morgoth

Jäsen
Nämä ekat viisi kysymystä pitäisi olla sellaisia, että lapsikin osaa vastata niihin.

Miksi?! Draaman kannalta ohjelma lässähtää aina, kun palataan taas niihin lapsellisiin kysymyksiin. Mikäli kilpailija sattuu pääsemään lähelle kymppitonnia niin tilanne alkaa olemaan hieman jännittävä ja tarjoaa jo jonkinlaista viihdettä. Tuntuu älyttömältä katsella 10-15 min. lapsellisia kysymyksiä ja lässytystä ja heti kun päästään edes hieman isoimpiin rahoihin niin kilpailija juoksee rahat taskussa ulos studiosta. Sitten aloitetaan alusta ja odotetaan 10-15min että jotain mielenkiintoista tapahtuu. Ensimmäiset kysymykset voisi olla jo hankalia jolloin jokaisen satasen joutuisi oikeasti ansaitsemaan eikä niin että tonni lähes varmasti annetaan kilpailijoille.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta on todella erikoista, että nämä kilpailijat eivätkä porukat täällä ymmärrä katsoa monesko kysymys on menossa. Eli jos ollaan 700 euron kysymyksessä niin se on helppo. Ja jos vaihtoehtona on tunnettu suomalainen pelifirma, josta on ollut juttua uutisissa, se on oikea vastaus. Ei mikään muu. Eikä varmasti ole tässä vaiheessa mikään Bugbear, josta moni ei ole koskaan kuullutkaan. Voi näissä käyttää vähän päättelytaitoakin. Oli todella helppo kysymys, eikä olisi kannattanut käyttää mitään korsia, kerta tiesi, että Supercell on peliyhtiö.

Tuo on kyllä totta, ei noissa alemmissa kysymyksissä mitään kompia pitäisi vielä olla. Mutta tuolla edessä jännityksen ollessa huipussaan sitä rupeaa epäilemään jopa omaa nimeään...
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja KTM ei saatana, tuolla riskinottokyvyllä et ainakaan yritystä uskalla laittaa pystyyn. BMX-ajaja näytti mallia, miten peliä tulee pelata.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Miksi tuonne otetaan edes jotain persaukisia opiskelijoita? Nehän juoksee studiosta heti ulos, vaikka ei olisi edes tonniakaan saatu kasaan.

Taisit vastata kysymykseesi jo itse.

Mukavahan tätä formaattia on pitkästä aikaa seurata. Itse olisin eilen jäänyt sinologi -kysymykseen, mutten oli helppoa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Toivon onnea sille luultavasti omaa varjoaankin säikähtävälle hissukkanaiselle, joka opiskeli johtamista. Auktoriteetin kanssa voi olla tekemistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös