Halli, makkarat ja show

  • 644 206
  • 2 052

Ralph

Jäsen
En ole varma, oliko viime kaudella tapana yrittää saada yleisö huutamaan maalintekijän sukunimi, mutta minusta se on ihan hyvä idea. Oikeastaan mikä tahansa yritys saada ääntä elottomaan halliin on sinänsä hyvä juttu ja uskoisin, että jos tämä jätettäisiin tavaksi, niin se tarttuisi yleisöön melko nopeasti. Toisaalta Niiralan monttu on varmaankin Liigan surkeimpien hallien joukossa tunnelman kannalta, joten tiedä häntä. Yrittänyttä ei laiteta.
En ole ikinä käynyt KalPan kotiottelussa, mutta en usko että voi HPK:n kotiotteluiden tunnelmasta huonommaksi laittaa. Siis näissä perus runkosarjan arkiotteluissa, kun paikalle ei eksy edes kolme tuhatta katsojaa. Silti Hämeenlinnassa tuo toimii, että katsojat huutavat maalintekijän sukunimen. Kun se ensi kertaa tuli käyttöön, taisi olla kauden 2012-13 ensimmäinen kotiottelu, niin kuuluttaja sen yleisölle selvästi ohjeisti. Eikö Kuopiossa siis katsojille kerrottu, että tästä lähin te huudatte sukunimen? Olettivat, että olisivat mukana ja kun eivät olleet, tuli hiljaisuus.

Mutta kyllä se siitä lähtee, kun sen vähitellen kuopiolaiset oppivat. Mites seuraavat maalit, kuuluiko niissä huutoja vai tuliko aina vain "lyytiset"?
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toisessa kotimatsissa 2971 katsojaa. Ja viidestä pelistä neljä voittoa. Ilmeisesti kuitenkaan voittolaukausvoitot eivät sytytä porukkaa tulemaan hallille vai mikä lienee syynä? Vai verottaako syksyn viimeinen lämmin viikonloppu ennen räntäsateita sitten näin paljon? Ensi lauantaina olisi vanha kunnon KalPa- JYP, joko menisi 3,10 tuhatta rikki?
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Tuo yleisölukema on käsittämätön. Joukkue on tehnyt oman osansa. Nyt olisi yleisön aika HERÄTÄ, jos Liiga kiekkoa halutaan jatkossakin täällä nähdä. Ilmeisesti ihmisiltä on todelliisuudentaju kadonnut täysin. Jos tämä jatkuu niin Kapasen tullessa Kubalik lähtee. On ennustukseni.
Ja turha odotella vahvistuksia kauden aikana.
Joukkuetta ei voi syyttää tai seuraa nyt. Yleisö kusee vielä tämän kauden tällä menolla. En ymmärrä, koska yleisöpohjaa on. Jyp peli on oltava 4000. Jos jää alle 3500, niin uskallan sanoa, että yleisö paskoo seuran lippikseen.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Yleisömäärä on lauantaipeliksi aivan häpeällinen eikä siten muuta juuri voi kuvailla. Jokaisella liigapaikkakunnalla on ilmeisesti (Vaasaa lukuunottamatta) otettu osumaa keskiarvojen suhteen ainakin parin sadan katsojan verran ja jo valmiiksi huonojen lukemien Kuopiossa tämä on kai sitten tulos, mutta onhan tämä yhtä kaikki karmeaa. 3000 pitäisi täyttyä jokaisessa lauantaipelissä, aina. Seura on tehnyt sinänsä ihan ihailtavan päätöksen asettaa yleisökeskiarvon 3500 katsojaan - se on liigan toiseksi pienin Sportin jälkeen ja silti siitä jäädään nyt pois.

Ei voi olla näkymättä tosiaan lopulta pelaajavalinnoissa. Ainakin tätä menoa se on joko Kapanen tai Kubalik ja ei todellakaan molemmat. Sitten taas on ikävää kun Kubalik lähtee.

No, okei, kaksi kotipeliä vasta. Ei ole kovin kylmä ulkona ja ihmisillä on toki muitakin ajanviettotapoja. Ja ehkä SaiPa ja HPK eivät ne kaikista seksikkäimmät vaihtoehdot ole missään päin Suomea. Jospa nyt edes Jyppiä vastaan päästäisiin yli tavoitteen. Muuten ei järin hyvältä näytä.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Mun mielestä nuo lippujen hinnat ovat aivan sikamaiset. Voisi kokeilla pariin peliin pudottaa, vaikka 5-10% hintoja. Luulen, että nykyisessä taloustilanteessa ihmiset löytäisivät enempi hallille. Työttömiä on enempi, kuin edellisen voitokkaan kauden alun aikaan ja media rummuttaa koko ajan taantumasta. Tuo hintojen pudotus kuitenkin voisi poikia jollain aikajänteellä kassaan extraa.

En näe, että tämä välttämättä joukkueesta itsestään on kiinni. Onhan tuota tyhjää ollut muillakin paikkakunnilla.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Istumapaikkojen hintoja voisi kyllä tiputtaa, mutta on KalPa tehnyt hinnoittelussa yhden hyvän ratkaisun. Opiskelijat pääsevät seisomapaikalle jopa lauantaiseen JYP-peliin hintaan 4,5€. En tiedä onko tätä miten paljon mainostettu? Oikea linjaus pyrkiä täyttämään seisomokatsomot.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Kalevan Pallon myymät istumapaikat ovat SM-liigan halvimpia. Saman seuran seisomapaikkakausikortit ovat kokonaishinnaltaan halvempia kuin useimpien (ellei kaikkien?) Mestis-seurojen ja jopa Suomisarja-seurojen kausikortit. Yksittäisten katsomoiden hinnoittelu ei kaikilta osin ole oikein onnistunut, mutta yleisesti ottaen KalPan pääsyliput eivät ole ylikalliita. Lippujen alennusmyynnilläkään hallia ei saa täyteen, jos itse peli ei kiinnosta. Viime vuonna nähtiin, että Supersaver-hinnoittelu ei tuonut kaivattuja lisäkatsojia verrattuna Classic- ja Premium-peleihin.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Olen jääkiekkoihminen ja urheiluihminen. Tänä vuonna on tullut jääkiekossa Olympialaiset ja mm-kisat, jalkapallon mm-kisat, yleisurheilun em-kisat, koripallon mm-kisat, lentopallon mm-kisat. Maha on täynnä makeaa. Se on aivan sama, onko lipun hinta 10 vai 30 euroa ja makkara kaupan päälle. Kannatan joukkuetta, mutta nyt on ähky eikä aina jaksa hallille. Lisäksi tuo mediassa esitetty puolisyyllistäminen, kun ei ihmisiä tule hallille. Kannattaa miettiä, että voisiko tapahtumaa kehittää? Maailma ei ole staattisessa tilassa ja urheilua tulee joka tuutista. Kannattaa varautua siihen, että katsojaluvut tulevat laskemaan kun tarjonta lisääntyy. Kannattaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja vähiten auttaa syyttely maksavaa yleisöä kohtaan. Vielä ollaan kuitenkin ykköslaji kaupungissa, vaikka frisbeegolf tulee kovasti perässä.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Kalevan Pallon myymät istumapaikat ovat SM-liigan halvimpia...

Tämä katsojakato ei ole yksistään KalPan ongelma - onneksi. Muillakin Liiga-joukkueilla on vastaavanlaisia murheita. Tuntuu, ettei väki löydä missään päin Suomea tällä hetkellä tietään hallille. Tämä onkin kysymys, johon pitäisi löytää vastaus Liigan toimistolla. Tuote ei ole tällä hetkellä riittävän hyvässä kunnossa. Tuo Koparin tarjoama ähky voi olla yksi selitys tilanteeseen.

KalPan pelastus kuitenkin on se, että tämän kauden joukkue on rakennettu maltilla. Tuo katsojakeskiarvotavoite (3 500) on edelleen täyttä realismia, eikä paniikkiin ole syytä. Tosin kenenkään on turha myöskään odottaa lisävahvistuksia joukkueeseen.

On mielenkiintoista nähdä, mikä on tulevan lauantain JYP-pelin yleisömäärä. Vielä pari vuotta sitten olisi ollut itsestäänselvää, että halli on loppuunmyyty. Tässä tilanteessa pitäisin 4 000 silmäparin ylittymistä erittäin positiivisena saavutuksena.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Tuli kyllä yllärinä ettei muuallakaan käydä hallilla edes viime kautiseen tapaan mutta eiköhän nuo kävijämäärät lähde taas nousuun kun saadaan kaikki muut turhat lajit kartalta pois! Toivottavasti jengi innostuisi edes lauantain JYP-väännöstä. Itse lähden hallille katsomaan Pirnerin ja Voden pisteilyä!
 

Uncle Ben

Jäsen
Olen jääkiekkoihminen ja urheiluihminen. Tänä vuonna on tullut jääkiekossa Olympialaiset ja mm-kisat, jalkapallon mm-kisat, yleisurheilun em-kisat, koripallon mm-kisat, lentopallon mm-kisat. Maha on täynnä makeaa. Se on aivan sama, onko lipun hinta 10 vai 30 euroa ja makkara kaupan päälle. Kannatan joukkuetta, mutta nyt on ähky eikä aina jaksa hallille.

Tää on kyllä hyvä pointti. Varsinkin, kun yleisökato ei tosiaan ole ollut ainoastaan KalPan ongelma. Urheilutarjontaa on ollut jos minkä sorttista ja tuollaiseen ähkyyn ei oikein auta pienet viilaukset lipun hinnoissa tai ottelutapahtumassa.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
On lauantai-ilta ja vastassa on JYP, mutta yleisömäärä on vain 3 503. Edes rakas vihollinen ei saa ihmisiä näköjään sytytettyä. Tämä tietää sitä, että viikolla pelattaviin peleihin voidaan realistisesti odottaa jatkossakin alle 3 000 katsojaa. Tästä kaudesta on siis turha haaveilla taloudellisesti voitollista, jos sama meno jatkuu.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mutta tunnelma oli hyvä. Kyllä tuosta kokemuksesta mielellään maksoi, ihan eri asia olla paikanpäällä kuin katsoa telkkarista. Nämä olivat siis fiilikset jo ennen tasoitusta, ei vain voitonhuumassa kirjoittelua.

Tietysti minulle hallissa käynti on muutenkin erityinen kokemus, kun parina viime vuonna olen vain harvakseltaan käynyt.
Kyllä kiekko on parasta paikan päällä. Suosittelen muitakin kokeilemaan.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Viime kausi varmasti verottaa vielä, kun kausi on näin alussa. Tovottavasti yleisömäärätkin lähtee nousuun, kun joukkue taistelee ja jos ainakin kotona voittoja tulisi edelleen. 3-2 voitto JYPistä - sitä täytyisi nyt rummuttaa ja tuota lopun nousua! Tossa joukkueessa on asennetta ja taistelutahtoa - sitä kai kaikki suomalaiset kannattamaltaan joukkueenta voittojen lisäksi vaatii.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Ovat nämä yleisömäärät vaan surullisia... Numero 2 972 Liigan sivuilla vetää hiljaiseksi. Tässähän mennään voitosta voittoon ja peli on parantunut kaikilta osin dramaattisesti viime kauteen verrattuna. Mitä olisi voinut edes toivoa enempää KalPalta näin liigakauden alussa? Kyllä käy sääliksi joukkuetta kun yli 3 000 silmäparin ylittäminen tekee tiukkaa jopa viikonloppuna. Vaikka tänään pelattiin klassinen tiistaisaipakalpa-peli ja kaikki ovat mökeillään ja niin edelleen, niin kyllä pitäisi Liiga-ottelussa ainakin se yli 3 000 katsojaa olla. Onneksi emme ole yksin tämän ongelman kanssa. Milloinkohan viimeksi on ollut tupa täynnä? Ei varmaan pariin vuoteen.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ovat nämä yleisömäärät vaan surullisia... Numero 2 972 Liigan sivuilla vetää hiljaiseksi. Tässähän mennään voitosta voittoon ja peli on parantunut kaikilta osin dramaattisesti viime kauteen verrattuna...
Mitäpä muuta tuohon voi sanoa. Ei auta valmentajan vaihdokset, ei parantuneet esitykset ei. Kyllä vähintään mietteliääksi vetää. Onneksi joukkue vetää hyvin.
Toisaalta eipä tuo montun oheismyynti muutamine pikkukojuineen pysty edes tuollaisiin katsojamääriin vastaamaan, puhumattakaan jos yleisömäärä alkaa nelosella tai vitosella. On se kumma ettei niitä myyntimetrejä osattu rakentaa esimerkiksi viimerempassa. Jo tuollaisella kolmentuhannen yleisömäärillä meinasin kääntyä kahvijonosta suorilta pois. Erätauko eli myyntiaika on kuitenkin niin lyhyt että silloin se myynti on taottava. Nyt tarjolla on myynnin sijaan suuria jonotusnumeroita. Ei kovinkaan houkuttelevaa kaupankäyntiä. Helvetisti lisää tiskimetrejä ja kassakoneita tuo tapahtuma eittämättä kaipaisi.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Helvetisti lisää tiskimetrejä ja kassakoneita tuo tapahtuma eittämättä kaipaisi.

Kyllä, mutta aivan ensiksi minun mielestäni ne HK:n jauhonakkibaarit voisi heivata helvettiin Montusta kuin myös muista Suomen jäähalleista. Erätaukopurtavavalikoimaan voisi hakea inspiraatiota vaikka Helsingistä: paljon muuta syötävää ja juotavaa kuin se tuttu kombo eli ylihintainen nakki ja Snadi-pillimehu tai laimean makuinen, tunteja lämpimässä seissyt limsa.
 
Viimeksi muokattu:

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Yleisöä ei ole paljon, mutta se on ihan odotettua. Niin pahasti moni turhautui viime kausien esityksiin ja ennen kaikkea pettyi seurajohdon höpinöihin ja sekoiluun, ettei hallille ihan heti palata sankoin joukoin vaikka pari voittoa on nyt tullutkin. Omalla hölmöilullä menetettyjen asiakkaiden takaisin saaminen ei ole helppoa eikä nopeaa. Jos otteet jatkuvat yhtä hyvinä läpi kauden eikä viimeistään joulukuussa ala yleisömäärät olla 4000 kieppeillä niin sitten on syytä hieman huolestua. Seuralta vaaditaan kärsivällisyyttä, sillä ongelma on itse aiheutettu.

Edit: Niin ja lisäksi yleisömääriin saattaa vaikuttaa myös suoraan KalPasta riippumattomat tekijät, sillä muuallakin on ollut heikkoja lukuja.
 
Viimeksi muokattu:

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Yleisöä ei ole paljon, mutta se on ihan odotettua. Niin pahasti moni turhautui viime kausien esityksiin ja ennen kaikkea pettyi seurajohdon höpinöihin ja sekoiluun, ettei hallille ihan heti palata sankoin joukoin vaikka pari voittoa on nyt tullutkin. Omalla hölmöilullä menetettyjen asiakkaiden takaisin saaminen ei ole helppoa eikä nopeaa. Jos otteet jatkuvat yhtä hyvinä läpi kauden eikä viimeistään joulukuussa ala yleisömäärät olla 4000 kieppeillä niin sitten on syytä hieman huolestua. Seuralta vaaditaan kärsivällisyyttä, sillä ongelma on itse aiheutettu.

Edit: Niin ja lisäksi yleisömääriin saattaa vaikuttaa myös suoraan KalPasta riippumattomat tekijät, sillä muuallakin on ollut heikkoja lukuja.
Hyvin sanottu. Eilen kaverin kanssa matsissa samaa asiaa pohdittiin ja tultiin siihen lopputulemaan, että kyllähän Laukkas-aikakausi jätti sellaiset arvet, että ihan helposti ei "hyvänpäivän fanit" hallille enää raahaudu. Ei, vaikka itse Sakari Kuosmanen tulisi jokaiseen otteluun laulamaan Finlandian. Ja kuten sanoit, muitakin tekijöitä mahtaa olla hankaloittamassa tilannetta. Omasta mielestäni Liigan viime vuosien linjaukset ovat tehneet kovasti hallaa koko Liiga-brändille ja tämänkin luulisi vaikuttavan yleisesti kiekon seurattavuuteen.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Kyllähän seurajohdon toiminta on ollut kahden edellisen kauden aikana niin ylimielistä ja puusilmäistä, että ihan kauhulla tuli seurattua kyseisten henkilöiden toimintaa. Kaikki varmasti alkoi Blues-ottelusarjasta. Tuokkolan edelleenkin hämyisät potkut oli tulosta seurajohdon paniikista ja siitä lähtien koko touhu oli epäpätevän valmentajan palkkaamisen jälkeen yhtä mahalaskua. Mutta seurajohto oli niin ylimielisyytensä ja jo alkaneen paniikin sokaisema, ettei asioille osattu tehdä mitään. Haukuttiin pelaajat ja lopulta haukuttiin maksava yleisö.

No, keväällä 2014 katastrofi jo paisui niin suureksi, että ei auttanut kuin seurajohdon nöyrtyä ja palkata joukkueeseen ammattivalmentaja (joka on varmasti saanut osumaa kilpeensä, hänkin) ja aloittaa koko touhu alusta.

Yritin tarinaa sepustaa kännykällä aiemmin, mutta eihän siitä mitään tullut, niin jatketaan nyt tähän samaan viestiin.

Se, että mielestäni pääsyy yleisökatoon on seurajohto, ei tietenkään lohduta yhtään. Itse olen kritisoinut kuopiolaisyleisöä aiemminkin, kun KalPalla oli huippujengi, ja silti monessa pelissä yleisöä ei ollut tarpeeksi (tämä siis muutama vuosi sitten). Itse olen etäkannattaja, enkä pääse katsomaan pelejä, mutta muuten olen tukenut seuraa ostamalla krääsää jne., joten kyllä minulla on varaa kritisoida satunnaisia katsojia, jotka asuvat Kuopiossa.

Jari Laukkasen aikakautena olisin ostanut kausikortin, jos Kuopiossa asuisin, mutta aika nopeasti viime kauden aikana olisin jo roudannut kyltin hallille vaatimaan Papulle potkuja ja kritisoinut seurajohtoa muutenkin. Siitä päästäänkin positiiviseen uuteen asiaan eli suunnitelmiin perustaa uusi faniryhmä. Takuulla myös tavalliset katsojatkin riemastuvat, kun hallilla alkaa tulla meteliä useammastakin suunnasta. Tämä on todella upea asia, ja toivottavasti ei mitään ylilyöntejä satu, vaan mahdollinen kritiikkikin esitetään tyylillä.

Kapaset rakensivat menestyvän joukkueen Kuopioon, sitten tuhosivat sen ja nyt yritetään uudestaan. Tällä hetkellä tuntuu, että seurajohdolla on enemmän nöyryyttä mahalaskun jälkeen, toivottavasti se ei enää koskaan unohdu. Ja eiköhän se yleisö taas takaisin löydy, tuolla muissa aiheissa on tullut hyviä perusteluja yleisökatoon, ja ne pystytään selvittämään, jos montussa nähdään jatkossakin taisteleva KalPa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Kuvittelenko, vai näyttääkö siltä että Kärpät-peliin on jo nyt myyty mukavasti lippuja? Tuli itsekin eilen ostettua pari lippua. Olisiko nyt pitkästä aikaa KUNNON lauantaisaunan paikka?

Pitää sanoa, että oli kyllä mahtava viime lauantain JYP-pelin alussa ollut Kalpan historiikkivideo. Loi hienosti tunnelmaa. Muutenkin nuo uudet videot ovat hiukan eri luokkaa kuin parin vuoden takaiset lohikäärmevideot. Näinkin pienellä asialla saadaan joukkue näyttämään ammattimaisemmalta!
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pitää sanoa, että oli kyllä mahtava viime lauantain JYP-pelin alussa ollut Kalpan historiikkivideo. Loi hienosti tunnelmaa. Muutenkin nuo uudet videot ovat hiukan eri luokkaa kuin parin vuoden takaiset lohikäärmevideot. Näinkin pienellä asialla saadaan joukkue näyttämään ammattimaisemmalta!

Tuo historiavideo on suorastaan upea. Katsoin sen ennen kauden alkua (sehän siis löytyy KalPan Youtube-kanavalta) ja kylmät väreet meni montaa kertaa lyhyen videon aikana. Tyylikkäästi tehty, ei liikaa ylistystä, mutta kuitenkin oikeanlaista ylpeyttä. Pidin myös siitä että KalPan suuret sukellukset oli mainittu. Viime kaudella oli myös tällainen video, mutta tämä oli päivitetty versio siitä. Voin vaan kuvitella millaisen fiiliksen tuo video on saanut aikaan ennen JYP-peliä...

EDIT: Laitetaan nyt vielä linkki. Jos et ole nähnyt, katso ihmeessä! http://www.youtube.com/watch?v=HL0dTbXAInc&list=UU1VzKmWjSHaxS2NhcBLIMSA
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
[QUOTE="Kilvenkantaja, post: 5546087, member: 23352"

EDIT: Laitetaan nyt vielä linkki. Jos et ole nähnyt, katso ihmeessä! http://www.youtube.com/watch?v=HL0dTbXAInc&list=UU1VzKmWjSHaxS2NhcBLIMSA[/QUOTE]

Uskomattoman hienosti kerrottu minullekin kovin rakkaan joukkueen tarina, kuitenkaan turhia kaunistelematta, Toivottavasti tällaisilla videoilla saataisiin porukkaa enemmän ja enemmän hallille kunnioittamaan joukkuetta ,jolla voi nyt olla hivenen vaikea kabineteissa, mutta se kyllä taistelee niin kovaa kuin pystyy itse jäällä.

Mutta joo, eivät pelkästään tällaiset tunnelmahistoriikit tuo yleisöä Niiralaan, vaan toimiston olisi tultava vastaan esimerkiksi ottelulla, johon pääsee puoleen hintaan, mikä toisi etenkin perheellisiä paikalle ja tunnetustihan perheet ostavat kaikenlaista fanikrääsää tuoden kassaan rahaa.

Löytyisikö joltakin muulta Kilpisydämellä varustetulta kirjoittajalta ideoita yleisön saamiseksi paikalle?
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Mutta joo, eivät pelkästään tällaiset tunnelmahistoriikit tuo yleisöä Niiralaan, vaan toimiston olisi tultava vastaan esimerkiksi ottelulla, johon pääsee puoleen hintaan, mikä toisi etenkin perheellisiä paikalle ja tunnetustihan perheet ostavat kaikenlaista fanikrääsää tuoden kassaan rahaa.

KalPa myy miniperhelippuja (aikuinen ja lapsi) istumapaikoille alkaen yhteishintaan 20 euroa (Lähde: http://www.kalpa.fi/liput). Tarkoitatko siis, että tällaisen lippupaketin hinta, istumapaikoille, pitäisi olla kympin?

Historiavideo on joistakin hieman oudoista painotuksistaan ja muutamista asiavirheistään huolimatta oikein mukavaa katseltavaa.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tässä tilanteessa en nimenomaan haluaisi nähdä KalPan sortuvan alennuskampanjoihin (pl. joku koululaisten houkuttelu) vaan odottavan vielä kärsivällisesti, jotta pettynyt yleisö leppyy ja alkaa jälleen uskoa tuotteeseen. Massiiviset alennuskampanjat sahaisivat omaan jalkaan nopeasti, sillä ne antavat kuvan ettei tuote ole kunnossa vaan sitä pitää myydä alennuksella ja toisaalta totuttavat ihmiset halpohin lippuihin. Myöskään mitään "tutustumispeliä" edullisilla lipuilla ei pidä järjestää. Arto Sirviön lanseeraama ilmaispeli keväältä 2006 on edelleen karvaasti mielessä. Halli täynnä yleisöä ja 0-5 turpaan Ilvekseltä, puolessa välissä peliä halli oli jo puoli tyhjä.

Minun ideani on siis, ettei mitään "kikkoja" yritetä. Historiavideoilla ei suoraan yleisöä saada lisää, mutta se vahvistaa katsojien tunnesidettä seuraan, mikä johtaa puolestaan kokemukseen laadukkaamasta tuotteesta ja herkempään suositteluun lähipiirille.

KalPan tekeminen on tällä hetkellä sen verran laadukasta, että se kyllä markkinoi itse itsensä. En kuitenkaan tarkoita etteikö KalPan tarvitsisi markkinointia tehdä. Kuten aiemmin olen kirjoittanut, luottamus KalPaan on todella monella romahtanut viime vuosina. Alennuskampanjat ja markkinointihöpinät eivät näihin ihmisiin pure, vaan aidot kokemukset tapahtumasta, rehelliset mielipiteet siitä että asiat ovat nyt paremmin. Olen aistinut, että puskaradio toimii tällä hetkellä varsin hyvin KalPan ympärillä. Hallilla käyneet välittävät lähipiirilleen tietoa siitä, että Niiralan montussa on taas laadukasta viihdettä tarjolla - ihan kuin silloin ennen. Ottaa aikansa, että epäilevät tuomaat palaavat hallille, mutta se kyllä tapahtuu mikäli tuote pysyy kunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös