Halli, makkarat ja show

  • 645 224
  • 2 053

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Minusta se Crimson Tide on puhkikuultu biisi, jolla joukkue toivotetaan jäälle.
Rock/Metalli maailmasta löytyy muitakin biisejä, mitä kokeilla esim. Avenged Sevenfoldin Shepherd of Fire sopisi alkunsa puolesta mainiosti jäälletulo -biisiksi. Ei siinä sitä koko kappaletta kuitenkaan kerkeä veivata, eikä kyllä haittaa, vaikka kerkeäisikin :)
Tai kuopiolaisuuden kunniaksi Tarot Biisillä I rule
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Missä leveyspiireissä Niiralan montun jää tällä hetkellä pyörii? Tulikos sinne nyt kesällä uusi kaukalo myös niin muutettiinko mittoja?
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Missä leveyspiireissä Niiralan montun jää tällä hetkellä pyörii? Tulikos sinne nyt kesällä uusi kaukalo myös niin muutettiinko mittoja?

Niiralan Montun tuoreen joustokaukalon mitat on 60x30m. Sitä en kyllä muista, että tuliko kokoon muutoksia.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Eilinen ottelu oli KalPan osalta historian ensimmäinen Champions Hockey League matsi. En tiedä nähdäänkö organisaatiossa CHL-ottelut enemmän harjoitusotteluina, joissa tietyt järjestelyt voidaan tehdä "vähän sinneppäin" vai onko tarkoituksena tarjota kannattajille ja yhteistyökumppaneille laadukas ja merkitsevä ottelu? Ottelu, jossa yksityiskohtiin kiinnitetään huomiota ja jonka puitteet ovat uuden kansainvälisen kiekkobrändin tasolla?

Mikäli tarkoituksena on todella panostaa ottelutapahtumiin, tai näin ainakin kannattajana toivon, niin nostan esiin kaksi asiaa, joista on pakko antaa rakentavaa/kritiikkiä:

1. Kuuluttaja. Onko tosiaan niin, että vuodesta toiseen sama "ongelma" löytyy toimitsija-aitiosta ja asialle ei yksinkertaisesti tehdä mitään? Siis ihan oikeasti. Mikäli kyseistä tekijää ei haluta vaihtaa (en minäkään haluaisi asiaa edes nostaa esille, koska ihmisen työpaikka kyseessä, mutta...), niin voisiko organisaatio kouluttaa työntekijänsä niin että kuulutukset olisivat joskus hamassa tulevaisuudessa edes kohtalaisella tasolla? Suomenkieliset kuulutukset vielä välttävät kun muuta ei yksinkertaisesti ole tarjolla, mutta kansainvälisten ottelujen myötä englanninkieliset kuulutukset ovat jotain AIVAN JÄRKYTTÄVÄÄ. Mikäli KalPa olisi alasarjoja kahlaava höntsäjengi niin ymmärtäisin vielä tämän. Mutta nyt puhutaan organisaatiosta, joka pyrkii tekemisillään mukaan isoihin ympyröihin ja kuulutukset eivät millään muotoa vastaa muuta tekemistä. Kyseessä ei ole pelkästään KalPan brändi, vaan myös CHL:n brändi. Surkeaa kertakaikkiaan.

Mistä kuulutuksissa onkaan kyse kun ne toteutetaan laadukkaasti? Kuuluttaja on yksi tärkeä tekijä luomassa jännitettä ja draamaa tapahtumaan, niin alkuintrossa (jäälle tulo) kuin myös ottelun sisällä. Äänenkäytöllisesti ammattilaiselta tulisi vaatia selkeää (jopa ylikorostavaa) artikulointia, äänen korkeudella pelamista eri sanojen yhteydessä sekä näiden venyttämistä. Ottelutapahtumista vastaava voisi tehdä koulutusmatkan esim. Joensuun Katajan korismatsiin, jossa kuulutukset on toteutettu todella laadukkasti. Hitto, niin pitääkin kun kyseessä on joukkue joka on kansallisesti ykköstekijöitä ja joka pyrkii olemaan mukana myös kansainvälisillä kentillä. Näin asian kuuluisi olla KalPassakin.

Täytyy muistaa että kuuluttaja rakentaa omalla panoksellaan tapahtumasta tietynlaista näytelmää, joka toivon mukaan jättää voitosta tai tappiosta riippumatta tunteen, että katsoja haluaa tulla hallille vielä uudelleenkin. Ikävä kyllä tämän hetkinen enemmänkin työntää hallilta pois, kuin vetää sisään. Ja näin asian ei tulisi olla minkään ottelutapahtumaan liittyvän osalta.

2. Noh, toisena ja tärkeänä asiana mainittakoon tekijä, jota kuulutukset myös sivusi. Jäälletulo / intro. Olipahan huonosti toteutettu eilen. Jäällä oli valaistus päällä, valjusti taustalla soiva Chicago Bullsin tunnari ja ukot askiin pienen savun saattelemana. Kaiken kruununa biisi lopetettiin kuin leikaten. Jäi tunne, että organisaatio pitää matsia tyhjänpäiväisenä harjoitusotteluna ja että kamoja vähän testaillaan. Ja vaikka näin olisikin, ei maksavalle katsojalle sitä kannata paljastaa. Itse olin todella innostunut CHL:stä ja olen edelleenkin, mutta otteluihin syttyminen on paljon hankalampaa kuin jos jäälletulo olisi toteutettu laadukkaasti. Ken tästä puolesta vastaa, niin katsokaa vaikka omia videoitanne muutaman vuoden takaa. Hommahan oli ihan hanskassa ja toimiva: halli pimeäksi, strobot, paljon savua, tiukka biisi joka saattelee soturit jäälle ja tyylikäs feidaus biisistä ulos kun siirrytään jäällä seuraavaan toimintaan. Ei se ole vaikeaa. Hemmetti sentään, kaupungista löytyy audiovisuaalista osaamista näinkin tärkeään asiaan.

Jäälletulo ei ole vain siirtymä pukukopista jäälle, vaan edelleen, tunnelman ja jännitteen luomista kiekon tippumista jäähän ajatellen. Fanit on niin paljon helpompi saada kannustamaan omiaan heti alusta lähtien, kun ihmisten fokus on saatu kiinnitettyä jään tapahtumiin. Panostakaa tähän yksityiskohtaan, joka on yksi tärkeä palanen onnistuneessa ja laadukkaassa ottelutapahtumassa.

Toimisto, olen käytettävissänne jos ette ketään muuta löydä, ideoita, kytköksiä ja komptenessia kyllä riittää.


Summa summarum. Panostakaa yksityiskohtiin, niihin asioihin jotka luovat tunnelmaa. Kun ottelutapahtumasta saadaan laadukas ja viihdyttävä paketti, niin ihmiset löytävät jatkossakin hallille ja vetävät mukanaan uutta väkeä sisään.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Toimisto, olen käytettävissänne jos ette ketään muuta löydä, ideoita, kytköksiä ja komptenessia kyllä riittää.

Ei niitä kiinnosta vittuakaan, viime keväänä palautekyselyn yhteydessä kirjoitin pari A4:sta ottelutapahtuman ja hallin viihtyvyyden parantamisesta. Ei mitään isoja kustannuseriä tullut eteen mutta eipä kukaan vastannut ikinä mitään eikä mitään tapahtunutkaan jos näitä muutamaa ekaa peliä on seurannut. Mut eipä yllätä kun taustalla häärii niin paljon ammattitaidottomia kalakaverereita ja fanipoikia. Seuralle toivon edelleen menestystä mutta näille taustajoukoille en hirveästi. Mitä nyt Saksman ymmärtää jotain bisneksestä.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
...
Toimisto, olen käytettävissänne jos ette ketään muuta löydä, ideoita, kytköksiä ja komptenessia kyllä riittää.


Summa summarum. Panostakaa yksityiskohtiin, niihin asioihin jotka luovat tunnelmaa. Kun ottelutapahtumasta saadaan laadukas ja viihdyttävä paketti, niin ihmiset löytävät jatkossakin hallille ja vetävät mukanaan uutta väkeä sisään.

Oooo mikä kirjoitus! Niin täyttä asiaa joka ikinen sana, että oksat pois =) Toimisto hereillä nyt ja -40 kirjoituksesta nyt äkkiä "vaari" ottamaan. Nämä kaksi asiaa kun olisi huomattavasti laadukkaammalla tasolla, niin +4000-4500 jokaisessa pelissä olisi taattua. Eri asia tietty, jos toimistolla ei edes haluta tuollaista määrää kotipeleihin.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Noh. Ei sillä kuuluttajalla varmaan sitä tuhatta tai edes viittäsataa katsojaa saada houkuteltua paikalle. Mutta olishan se silti äärimmäisen tärkeä fiiliksen kannalta. Nyt tosiaan kuulutus oli sitä tasoa, että ei nähnyt peliä kun 2 minuuttia jäähyjen ja maalien jälkeen meni kun piti myötähäpeän johdosta pitää kättä naamalla. Oikeasti. Mies koulutukseen HETI. Olis ollut pitkä kevät ja kesä aikaa! Ja jos ei ole siihen aikaa ja innostusta, niin sit täytyy sopivampi etsiä tilalle.
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Tämä nyt ei varmasti tule kenellekään kokeneemmalle montun vierailijalle yllätyksenä, mutta täytyy myöntää että todella surkea on nykyään hinta-laatusuhde kaikessa kioskimyynnissä. Tässä muutamia omasta mielestäni pahimpia riman alituksia:
-Kahvin hinta 2€, 1,50 tms. vielä voi ymmärtää, mutta on kate kyllä kohdillaan! Ymmärtäisin hinnan, jos kyseessä olisi jotain laatukahvia, mutta taitaa olla jotain "kultakatriinaa".
-Makkara jotain HK:n leivonnaista hintaan 2€
-Lihapiiraroita en viitsi edes maistaa, nakissa lihapitoisuus on varmaan samalla tasolla kuin itse piirakassakin. Muutenkin tällaiset yhteistyösopimuksen jonkun HK:n kanssa vie vaan hinnat ylös ja laadun alas. Toki seuralle helpompi tällainen yhteistyö, mutta heikentää viihtyvyyttä ja ainakin itse kärsin mielummin vaikka nälkää kuin tuhlaan rahani moiseen kuraan.

Tuttu juttu myös nykyisen fanikatsomon kanssa. Tuo seisomakatsomohan on ihan vitsi siellä nurkassa. Kunnon riittävä seisomakatsomo huutosakille->lisää huutosakkia->parempi tunnelma halliin->lisää satunnaisia katsojia niille lukuisille tyhjille istumapaikoille->lisää tuloja KalPalle. Hieno ele mielestäni oli myydä tuota Mustan verkoston kausikorttia 99€:n hintaan, mutta melkoista kusetusta siinä mielessä, että seisomakatsomo on aivan liian pieni. OK toisessa päässä on lisää seisomakatsomoa, mutta kuka siellä yksinään viitsii seisoa? Onhan se tälläkin palstalla moneen kertaan todettu muiden toimesta kuinka monet joilla oli seisomakausari ovat jättäneet sen uusimatta, eivätkä ole tuhlanneet rahojaan myöskään istumapaikkaan. Veikkaan, että vaikka KalPa yllättäen olisi jopa kauden aikana kuuden sakissa, niin ei se katsojia hallille tuo kuin satunnaisesti yli 4000. Sen verran pielessä moni oheistoiminta on.

Seuraava asia on tuo DJ puoli. Hirveää tekno/pop/humppaa tulee ämyreistä niin kovaa, ettei meinaa millään pystyä keskustelemaan vieruskaverin kanssa. Onhan siellä kunnon musaakin, mutta sekin niin kovalla, että omalla paikallani meinaa korvat haljeta. Se ei haittaisi vaikka Musta verkosto pitäisi ääntä niin, että katto lentäisi Kallavedelle asti. Keinotekoinen tunnelman luominen liian kovalla musiikilla puolestaan latistaa sen viimeisenkin nautinnon.

Tämän kauden harjoituspeleissä KalPalla on ainakin riittänyt yritystä ja se on tärkeintä. Kivempi on voittaa kuin hävitä, mutta kyllä peli-ilme on se mikä vetää hallille uudelleen ja uudelleen sekä vakiokävijät että satunnaiset katselijat. Ei se häviökään haittaa, jos se tulee saappaat jalassa joukkueesta huomaa kuinka se antoi kaikkensa.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Tuttu juttu myös nykyisen fanikatsomon kanssa. Tuo seisomakatsomohan on ihan vitsi siellä nurkassa. Kunnon riittävä seisomakatsomo huutosakille->lisää huutosakkia->parempi tunnelma halliin->lisää satunnaisia katsojia niille lukuisille tyhjille istumapaikoille->lisää tuloja KalPalle. Hieno ele mielestäni oli myydä tuota Mustan verkoston kausikorttia 99€:n hintaan, mutta melkoista kusetusta siinä mielessä, että seisomakatsomo on aivan liian pieni. OK toisessa päässä on lisää seisomakatsomoa, mutta kuka siellä yksinään viitsii seisoa? Onhan se tälläkin palstalla moneen kertaan todettu muiden toimesta kuinka monet joilla oli seisomakausari ovat jättäneet sen uusimatta, eivätkä ole tuhlanneet rahojaan myöskään istumapaikkaan. Veikkaan, että vaikka KalPa yllättäen olisi jopa kauden aikana kuuden sakissa, niin ei se katsojia hallille tuo kuin satunnaisesti yli 4000. Sen verran pielessä moni oheistoiminta on..
Se on kyllä edelleen yksi pahimmista perseennäytöistä joita tämä organisaatio on viime vuosinaan tehnyt, että penkittivät päätykatsomon ja survoivat Mustan Verkoston kulmanurkkaukseen. Päätykatsomo oli hallin sydän. Nykyään sitkeimmät jaksavat hoilottaa nurkassa, mutta kyllä fiilis on siitä latistunut mitä se päädyssä oli ja se on kyllä yksinomaan toimiston syytä.

Kysyttiinkö tuolloin asiasta Mustalta Verkostolta? Ymmärtääkseni ei, vaan toimisto mielivaltaisesti päätti että pehmeää penkkiä pitää saada perseen alle päätyynkin ja rahat pois kun tuolloin vielä "hyvänpäivän fanitkin" monttuun rynnivät. Olisi kai ollut kohtuullista käydä neuvonpitoa fanien kanssa asiasta ja kysellä heidän mielipidettään, kun nyt niin ollaan yhtä suurta perhettä. Idioottimaista tunarointia.

Odotan että jossain vaiheessa montun päätyä operoidaan ja sinne palautetaan kunnon seisomakatsomo. Näitä muutoksia parempaanhan ollaan tehty muilla paikkakunnilla ja se jos mikä osoittaa että faneista välitetään.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Se on kyllä edelleen yksi pahimmista perseennäytöistä joita tämä organisaatio on viime vuosinaan tehnyt, että penkittivät päätykatsomon ja survoivat Mustan Verkoston kulmanurkkaukseen. Päätykatsomo oli hallin sydän. Nykyään sitkeimmät jaksavat hoilottaa nurkassa, mutta kyllä fiilis on siitä latistunut mitä se päädyssä oli ja se on kyllä yksinomaan toimiston syytä.

Kysyttiinkö tuolloin asiasta Mustalta Verkostolta? Ymmärtääkseni ei, vaan toimisto mielivaltaisesti päätti että pehmeää penkkiä pitää saada perseen alle päätyynkin ja rahat pois kun tuolloin vielä "hyvänpäivän fanitkin" monttuun rynnivät. Olisi kai ollut kohtuullista käydä neuvonpitoa fanien kanssa asiasta ja kysellä heidän mielipidettään, kun nyt niin ollaan yhtä suurta perhettä. Idioottimaista tunarointia.

Odotan että jossain vaiheessa montun päätyä operoidaan ja sinne palautetaan kunnon seisomakatsomo. Näitä muutoksia parempaanhan ollaan tehty muilla paikkakunnilla ja se jos mikä osoittaa että faneista välitetään.
Ihmettelen jos olosuhteiden ansiosta selitellään, laskevaa käyrää. Ihan varmasti viime kausilla nurkkakatsomoon on mahtuneet halukkaimmat ja nousuhumalassa vastustajalle vittuilemaan tulijat. On kai siellä muutama vastustajan kannattajakin käynyt kilpaa huutamassa. Muutama täysin kenttätapahtumiin sopimaton ja väkinäinen sotahuuto on saanut viimeisetkin rivit pistämään suut suppuun. Taistelu ja puolesta savonmaan ovat omaan korvaan irrallisia, väkipakolla tehtyjä dinosauruksen oksennuksen vatsahappoja.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Taistelu ja puolesta savonmaan ovat omaan korvaan irrallisia, väkipakolla tehtyjä dinosauruksen oksennuksen vatsahappoja.
En voisi olla enempää samaa mieltä. En voi henkilökohtaisesti allekirjoittaa huutoja, jotka on rakennettu markkinasloganien tueksi/pohjalta.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
En voisi olla enempää samaa mieltä. En voi henkilökohtaisesti allekirjoittaa huutoja, jotka on rakennettu markkinasloganien tueksi/pohjalta.

Ymmärsinkö nyt siis oikein, että nämä "puolesta savonmaan" tai "taistelu" ovat jotain uusia Mustan Verkoston huutoja? Sen toki tiedän, että tuo "puolesta savonmaan" on joku KalPan uusi tunnuslause tms.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Ymmärsinkö nyt siis oikein, että nämä "puolesta savonmaan" tai "taistelu" ovat jotain uusia Mustan Verkoston huutoja? Sen toki tiedän, että tuo "puolesta savonmaan" on joku KalPan uusi tunnuslause tms.
Nyt ei kannata tosiaankaan täysin minun muistamiseeni luottaa, mutta huudot menevät jotenkin näin:

"Tais-te-lem-me!"

"Puolesta savonmaan taistellaan ja voitetaan"

Pahoittelen syvästi, jos meni ihan väärin. Mustan Verkoston huutoja enempi käyttävä voi korjata.
 

Alec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tervehdys Kuopio.
Tossa kauden alkupuoliskolla olis tarkoitus tulla kaverin kanssa vieraspeliin omalla kyydillä ja hotellia varatessa törmättiin pieneen ongelmaan. Emme löytäneet mistään mitään tietoa miten hallille pääsee keskustasta esim. yhteiskuljetuksella(baaridösä), julkisella tai jollain vastaavalla. Mielellään ottais hotellin jostain läheltä tällaista kuljetuspalvelua, mutta meneekö sinne edes mikään?

Osaisitteko sanoa, mikä on järkevin tapa hakeutua hallille keskustasta? Taksi sitten viimeisenä vaihtoehtona.

Niin ja pahoittelut jos tämä on jossain KalPan nettisivuilla ensimmäisenä tietona, mutta en ainakaan itse löytänyt.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tervehdys Kuopio.
Tossa kauden alkupuoliskolla olis tarkoitus tulla kaverin kanssa vieraspeliin omalla kyydillä ja hotellia varatessa törmättiin pieneen ongelmaan. Emme löytäneet mistään mitään tietoa miten hallille pääsee keskustasta esim. yhteiskuljetuksella(baaridösä), julkisella tai jollain vastaavalla. Mielellään ottais hotellin jostain läheltä tällaista kuljetuspalvelua, mutta meneekö sinne edes mikään?

Osaisitteko sanoa, mikä on järkevin tapa hakeutua hallille keskustasta? Taksi sitten viimeisenä vaihtoehtona.

Niin ja pahoittelut jos tämä on jossain KalPan nettisivuilla ensimmäisenä tietona, mutta en ainakaan itse löytänyt.
Tietoja ja yhteiskuljetuksia ei ole, koska keskustasta juuri kukaan ei sellaisia kaipaa. Jollei ole liikuntarajoitteita niin hallille mennään kävellen, torilta hallille matkaa on alle kilometri.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tosiaan keskustasta hallille on matkaa varmaan vajaa kilometri.
Empä itsekkään sivuilta löytänyt heti ohjeita hallille kulkemiseen.
Googleen hallin hakusana niin sivuksi löytyi kuitenkin

Data Group Areena
Toki jollain enirolla osoite-reitti olisi myös löytynyt.
Eipä siinä kysyvä ei tieltä eksy ja mukavaa vieraspelimatkaa ja nautinnollista reissua Kuopijjoon!
 

Alec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tietoja ja yhteiskuljetuksia ei ole, koska keskustasta juuri kukaan ei sellaisia kaipaa. Jollei ole liikuntarajoitteita niin hallille mennään kävellen, torilta hallille matkaa on alle kilometri.

Karttapalvelu vaan laski matkaksi 2,5km ja talvipakkasilla tuo ei oikein kuulostanut hyvältä etäisyydeltä, mutta jos kilsan kävelyllä selviää, ni se voisi jo mennä.

Julkisten metsästyksen voi siis lopettaa, joten kiitoksia paljon nopeasta vastauksesta.

Edit: nopeista vastauksista :)

Edit2: Näköjään kaveri ei osaa käyttää karttapalveluja edes vähää alusta. Kilsan matkaahan se sinne näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Karttapalvelu vaan laski matkaksi 2,5km ja talvipakkasilla tuo ei oikein kuulostanut hyvältä etäisyydeltä, mutta jos kilsan kävelyllä selviää, ni se voisi jo mennä.

Omien matkareissujen kokemuksella Cumuluksesta kävelee sen 5+ minuuttia hallille. Ja jos käyttää matkaan VR:ää niin asemalta Cumulukseen alle 100 metriä.

Ja jos illalla lähtee viihteelle keskustaan niin se on taas se noin viiden minuutin kävelymatka...tosin eri suuntaan kuin hallille mennessä.
 

NAF1

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Voisko joku selittää sen kuuluttajan ainakin kerran pelissä heittämän "vettä lauteille" kuulutuksen sanoman? Tulee aina jotenkin masentunut fiilis sen jälkeen, ihan kuin olis saunassa ja kaveri heittää vettä kiukaan ohi lauteille, kauhea pettymys. Jos tämä on jotain savolaista kieroa huumoria niin enpä ole ennen moiseen typeryyteen törmännyt vaikka Savossa yli neljännesvuosisata on tullutkin asuttua.

Oliko viime kauden maalintekijän kuulutuksissa käytössä tämä, että yritetään saada yleisö huutamaan pelaajan sukunimi? Oli taas vähän vaivaantunut fiilis kun kauden ekan maalin teki "JOONAS *hiljaisuus*..".
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Voisko joku selittää sen kuuluttajan ainakin kerran pelissä heittämän "vettä lauteille" kuulutuksen sanoman? Tulee aina jotenkin masentunut fiilis sen jälkeen, ihan kuin olis saunassa ja kaveri heittää vettä kiukaan ohi lauteille, kauhea pettymys. Jos tämä on jotain savolaista kieroa huumoria niin enpä ole ennen moiseen typeryyteen törmännyt vaikka Savossa yli neljännesvuosisata on tullutkin asuttua.

Oliko viime kauden maalintekijän kuulutuksissa käytössä tämä, että yritetään saada yleisö huutamaan pelaajan sukunimi? Oli taas vähän vaivaantunut fiilis kun kauden ekan maalin teki "JOONAS *hiljaisuus*..".

"Vettä lauteille" on tosiaan aika vaikea käsittää. Miksi vettä haluttaisiin heittää lauteille? Tietysti on varmaankin sinänsä hyvä, että vesi saadaan sangosta pois, mutta eikö se kannattaisi heittää kiukaalle, jos sellainen suinkin löytyy? Ehkä KalPan saunassa ei enää ole varaa kiukaaseen? Ehkä se poistettiin Salmisen lähdön jälkeen kun mestaruusjuna oli lopullisesti puksuttanut ohi? Jos näin, niin sitten varmaan lauteetkin ovat parempi vaihtoehto kuin saunan lattia.

En ole varma, oliko viime kaudella tapana yrittää saada yleisö huutamaan maalintekijän sukunimi, mutta minusta se on ihan hyvä idea. Oikeastaan mikä tahansa yritys saada ääntä elottomaan halliin on sinänsä hyvä juttu ja uskoisin, että jos tämä jätettäisiin tavaksi, niin se tarttuisi yleisöön melko nopeasti. Toisaalta Niiralan monttu on varmaankin Liigan surkeimpien hallien joukossa tunnelman kannalta, joten tiedä häntä. Yrittänyttä ei laiteta.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Voisin kuvitella, että "vettä lauteille" oli alun perin lipsahdus ja vettä oli tarkoitus viskoa ihan jonnekin muualle. Sittemmin käytetty varmastikin ihan vitsinä.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Olisin kuvitellut että KalPa olisi jollain tavalla ottanut yhteyttä esim. Mustaan Verkostoon tuossa "huudattamisessa". Olisivat edes he sen "LYYTINEN" sieltä karjaisseet, mutta Monttu oli tuon "Joonas"-huudon jälkeen Savon hiljaisin paikka.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olisin kuvitellut että KalPa olisi jollain tavalla ottanut yhteyttä esim. Mustaan Verkostoon tuossa "huudattamisessa". Olisivat edes he sen "LYYTINEN" sieltä karjaisseet, mutta Monttu oli tuon "Joonas"-huudon jälkeen Savon hiljaisin paikka.
Jospa se tuli jopa organisaatiolle yllätyksenä. Kotijoukkueen tekemä maali.
Musta verkosto voisi olla tietysti tummennetuilla plekseillä varustettu katsomo ettei muihin katsomoihin näy jos erehdyt äänekkäästi kannustamaan jääkiekkojoukkuetta. Joka nyt sattumoisin pelaa kotiottelut oman asuinpaikan lähiympäristössä.
Teennäistä paskaa sanon minä, kaikista yrityksistä tuoda tunnelmaa monttuun. Ale-anniskelukaan ei oikein sovi yhteen perheteeman kanssa. Aina joku, lapset kovalla rahalla peliin raahannut, pahoittaa mielensä kun oktober kolpakoiden jälkeen haukutaan vastustajan top scorer viittaa kantavaa *omoksi.

10 bussillista janoisia toiselle puolen maata kerran kaudessa, jokainen saa rauhassa nolata itsensä kun ei ole tuttuja katsomossa eikä kyllä kentälläkään.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itse pidän erittäin tervetulleena kaikkia pirun keinoja miten halliin vaan saadaan lisää metakkaa. Tuo "Lyytisen case" taisi tulla harvalukuiselle Savolaisyleisölle niin puskista ettei kukaan oikein osannut suorilta reagoida siihen. Itse asiassa loppujen maalien kohdalla homma alkoi jo pikkuhiljaa avautua. Uskoisin että vaatii vain hiukka aikaa ja totuttelua että käytäntö iskostuu kiekkorahvaaseen.

Se on pakko myöntää että kyllähän tuonne halliin lisää ääntä kaipaisi. Valitettavasti Savolainen kiekkorahvas on melkolailla "hiljaista poekaa" lehtereillä ja aikalailla harvalukuisena Musta Verkostokin joutuu ääntä pitämään. Itse pelin ohella kyse on kuitenkin urheilutapahtuman tunnelman kannalta helwetin tärkeästä elementistä. Voidaanhan tunnelmaa yrittää nostaa näytöillä, musiikilla yms "keinotekoisilla jutuilla" mutta loppupelissä avainasemassa katsomontunnelman luojana, itse matsin ohella, on katsojat ja tässä eräällä lailla suunnannäyttäjänä/ esimerkkinä "Mustan Verkoston seisomokatsomo". Tarkoistus ei missään nimessä ole heittää kritiikkiä seisomokatsomon suuntaa, päinvastoin nostan hattua todella korkealle sinne suuntaan niille jotka uskaltavat päästää pelissä "nukkuvan hirviön sisältään", mutta pointti on että kyllähän myös tuohon kuoroon lisää ääntä ja äijäenergiaa kaivattaisiin. Eikä tämä mielestäni pitäisi olla pelkästään Mustan Verkoston haaste, vaan kyllähän seurankin kannattaisi yhteistuumin miettiä millä pirun ilveellä (esimerkillä yms...) tuota huutokuoroa olisi mahdollista vahvistaa. Niin ja miksi ei samaa haastetta voisi kohdistaa tänne tai ainakin patistaa osallistumaan otteluun myös muuten kuin pelkästään katsomalla. Niin ja tämä koskee myös allekirjoittanutta, valitettavasti.

On tietenkin katsojia, jotka haluavat vain katsoa matsin tai seurustella naapurin kanssa, mikä täysin ok ja hyväksyttävää, mutta enpä näkisi yhtään pahana että ääntä tulisi lisää. Tietenkin enemmän rahvasta lehtereille toisi tietenkin oman lisänsä ja näillä "lisää vettä lauteille" ja läpyttimillä ollaan varmaan jo saatu ääntä ja kannustusta lisättyä. Harva ilmiö tapahtuu kuitenkaan itsestään vaan kyllä taustalla usein on jonkun sortin sytykettä/perseellepotkimista/plääniä, mitä taitaisi kaivata montun lehtereillä niin istumakatsomot kuin myös seisomokatsomo.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös