Härkälän ensimmäinen – eli otteet kaukalossa 2023–2024

  • 214 934
  • 2 035

1313

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jokainen nuori pelaaja on lakannut kehittymästä ja peli on vain virheiden välttelyä. Mielummin pelaa varman päälle kuin ottaa pienenkin riskin virheen tekemisestä.
Olisi voinut lainata koko viestin, mutta typistän tuohon.
Ja korostetaan nyt alkuun, ettei tässä olla vaatimassa potkuja nyt eikä kauden päätteeksi.

Mietityttää, miten joukkue valmistetaan ja psyykataan otteluihin?
Mitä tehdään, että pelaajista saadaan paras irti?
Hiukan paineellisemmat ja jännittävämmät ottelut, kuten ns. pakkovoitot ja syksyn tuplaottelu Lukkoa vastaan viestivät siitä, että valmennus on psyykkauspuolella epäonnistunut tuolla saralla.
Pitkin kautta kurittomia jäähyjä.
Eleettömyys sekä reagoimattomuus vaihtoaitiossa otteluiden aikana.

Tuossa vain muutamia sellaisia yksityiskohtia, mitkä eivät erityisesti herätä luottamusta Härkälän osaamiseen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tulokset eivät ole kehittyneet pelin mukana ja siksi ollaan siinä missä nyt ollaan. Tulokset ohjaavat ajattelua ja huonot tulokset syöttävät negatiivisuutta. Katsotaan nyt kuitenkin ensin runkosarja loppuun. Huonoimmassakin tapauksessa pääsee sitten nopeasti pohtimaan ensi kauden joukkuetta.

Mitenkä kallonkutistus on onnistunut viikonlopun tappioiden jälkeen? Onneksi Ässät ei takuulla ole suosikki illan pelissä, joten mahdollisuuksia on pinnoille. Veikkauksen mukaan vähän yli 40% on td Ässien ainakin yhdelle pisteelle. Sitten on aikaa ottaa vähän happea ennen KooKoo peliä, joka onneksi on vieraspeli, paljon helpompaa nykytilanteessa. Sitten jää vielä neljä peliä.

Maailmassa tapahtuu harvakseltaan positiivisiakin asioita, ollappa illan peli sillä listalla.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Niin, sisäistä kasvua on ollut myös Härkälän nousu vastuuseen. Ja alkukaudesta näytti hyvältä mutta mitä helvettiä tapahtui marraskuussa(?) Peli muuttui lupaavasta ja hyökkäävästä pelokkaaksi ja ylipuolustavaksi. Jos peli olisi jatkunut samanlaisena kuin lokakuussa olen ihan varma että taisteltaisiin sijoista 4-6 nyt.

Paljon asiaa, en minä kriittistä keskustelua koita vaimentaa. Tuohon suluissa olevaan kysymysmerkkiin kiteytyy paljon henkistä puolta, jonka merkitystä korostan aika lailla. Jos ei alkukauden pelirohkeuteen päästä, pitää kipsi purkaa tavalla tai toisella. Ässät pelasi Tampereella hyvän pelin, kotona sitten ei enää toiminut. Ensimmäisen Lukko viikonlopun totaalinen jumi kesti luvattoman kauan. Sitä ei osannut avata organisaatio mitenkään. Miksei? Nykyinen valmennus on saanut joukkueen pelaamaan hyvin ja vyöllä on voittoja kärkijoukkueista. Edelleen olen sitä mieltä, että Ässien suurin ongelma tällä hetkellä on kypärän sisällä. Jos joukkue on kasattu kertakaikkisen väärin, niin sille ei sitten mahda kukaan enää mitään, mutta en osta tässä kohtaa tuotakaan. Apuja tarvitaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Niin, sisäistä kasvua on ollut myös Härkälän nousu vastuuseen. Ja alkukaudesta näytti hyvältä mutta mitä helvettiä tapahtui marraskuussa(?) Peli muuttui lupaavasta ja hyökkäävästä pelokkaaksi ja ylipuolustavaksi. Jos peli olisi jatkunut samanlaisena kuin lokakuussa olen ihan varma että taisteltaisiin sijoista 4-6 nyt.

En kyllä tiedä olisko taisteltu sijoista 4-6 oikein missään olosuhteissa.

Tai no, MD olis ottanut 1. sentterin tontin, JMJ laadukas taustavoima, kenties yksi vahvistus hyökkäykseen vielä vuodenvaihteessa ja lisäksi yhtä hyvä onni tärkeimpien pelaajien loukkien suhteen mitä viime kaudella.
 

1313

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Potkut perseelle ja joku valmentaja joka uskaltaa antaa pelaajien hyökätä ja pitää kiekkoa eikä rännitystä ja tasapelin hakemista
Eihän Ässillä ollut tänään lähtökohtaisesti muuta toivoa kuin yrittää roikkua 0-0:ssa ja toivoa ihmettä rankkareista.
No eihän se tuloksellisesti kovin hyvin sitten mennyt.

Mutta JMJ:n, ainoan pelintekoon kykenevän sentterin, tippuminen pois vei sen Ässien pienen oljenkorren pelata tänään voitosta.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Aika puolella silmällä seurattu peli, joten aika vähän sanottavaa.

- Talaja pelasi tänään pirteästi. Jalka liikkui ja taklasi jopa pari kertaa
- Määttä jäätyi tuossa Ilveksen 3. maalissa ihan kohtuullisesti. Muuten puolusti kyllä hyvin.
- Zabransky ei vaan pääse omista syöttelemällä pois. Se on aina se epätoivoinen jako omalle laidalle, vaikka syötön vastaanottaja olisi kuinka hankalassa tilanteessa. Tai sitten se vakiopitkä.
- Noiva pelasi hyvin. Juhola pelannut viime ajat ihan ok.
- Graber pelaa kyllä hyvin. Onhan se vähän hidas ja kankea, mutta omaa pelisilmää ja puolustaa mailalla todella hyvin. Oispa tuollainen kolmossentteri (eikä väkisin 2 ekassa ketjussa, kun milloin on joku rikki ja milloin supervahvistukset ovat ihan hanurista)
- Supervahvistuksista puheenollen - Davidsson. Ei vaan ole lähtenyt sentterinä. Ajaa itseään ihan vääriin paikkoihin ja edelleen syöttää sellaisiin paikkoihin, joissa hänen mielestään pitäisi olla omia, vaikkei olisikaan. Vois, niinku tieks, kattoo vaikka ennen syöttöä tai jotain. Toki mitä mä tiedän. Yhtään ohjauspeliä en ole saanut kuntoon.
- Voi Vanhatalon Lassi sentään.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Järkyttävä ensimmäinen erä, onneksi päästiin peliin mukaan. Yksi piste per peli on joukkueen vauhti.

Heimosalmi nousi pelaamaan taas jääkiekkoa Talajan maalista alkaen.

Peluutus. Kuka jumalauta näitä tekee. Siellä pitäisi äijien leipätyönä olla seurata ihan pelejä ja valmentaa. Miten voi olla, että peluutus on tuolla tasolla?
Se joka keksi 2-2 maalin jälkeen laittaa kentälle Vanhatalo Knihti Viitala Hellman Määttä vois melkein saada jonkun kunniamaininnan.

Jatkoajan aloittaa MD Hämeenaho ja Matinmikko. My God.

Lakkaisivat nyt Hämeenahon ylipeluutuksen niin poika voisi ehkä päästä vielä tasolleen. Jatkoajalle ei kuulu. Liian monta kertaa Lenni jo seisonut katsomassa voittomaalia eikä tee mitään muuta kuin haittaa. Nyt teki ratkaisevaa maskia vain.

Heräisi tuo meidän valmennus nyt jumalauta tähän kauteen viimeistään nyt. Ihan pieniä asioita, jos fanit ne näkee, pitäisi valmennuksenkin nähdä.

Kaikki on omissa käsissä. Lauantaina mitataan koko nippu taas kerran.

1p, enemmän oli otettavissa.
 

Suomen Polak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Seattle Seahawks.
On tämä kyllä perseestä että kun aletaan tekemään tämä 3 maalia/peli (pitäisi olla ihan normi) niin pakisto imee. Tuossa pakistossa on kaikilla taso romahtanut viime kuukauden aikana, Heimo on ainoa joka on nostanut tasoaan. Lefeltäkin tänään aivan karseita hasseja

Ässien pelistä puuttuu tasaisuus, Ilvestä ja Tapparaa vastaan huippupelit joilla voittaisi kenet tahansa muun ja jotain tepsiä vastaan kauden huonoin ottelu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tämä peli antoi ainakin itselle lisää uskoa lauantaita varten. Ei otettu kunnolla turpaan vaan taisteltiin piste. Noivakin näytti siltä, että olisi pelannut paljon enemmänkin Liigapelejä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Joukkue, ja erityisesti me kannattajat!, saadaan pieni hengähdystauko todella tiiviin pelirupeaman jälkeen. Valmentajien nyt sietääkin tehdä jotain palkkansa eteen.

Mites saatais hyvät asiat mukaan ja monistettua tuoreiden -Noiva, Juhola, Heimosalmi- ja vähän kokeneempien -Erholtz, Graber, Talaja- onnistujien peli-ilme jatkumona lauantaille. Olihan MD myös pari erää aika hyvä.

Puhumattakaan hyvin pyörittäneistä yv-koostumuksista.

Otanta on pieni, mutta taitaa Lefen kiekollinen tuki olla Heimon peli-ilmeelle todella arvokas.

Terveen JMJ:n paluu otettais ilolla vastaan, sitten täytyy vain punnita just noita pelipaikkoja ja rooleja. Tai olisko sauma hieman hienosäätää alaketjuja.

No, jännää on taas luvassa.
 

Tuamas

Jäsen
Otetaan nyt kiinni, kun taas tänään valmennuksen toimesta ensin meinattiin varsinaisella peliajalla sössiä kaikki pisteet ja sen jälkeen sössittiin jatkoajalla lisäpiste.

Ässät on sitkeä joukkue, jossa on kohtuullisesti potentiaalia haastaa ihan ketä vain tässä liigassa.

Jotta tällaisella pienten marginaalien joukkueella voi ottaa sitä pleijaripaikkaa, pitää valmennuksen käyttää kaikki data ja kaikki tilanteet optimaalisesti hyväkseen. Ei tasatilanteessa tai takaa-ajossa peluuteta enää tasaisesti neljää kenttää, varsinkaan jos jollain kentällä ei ole kulkenut koko pelissä.

Tästä on kauden aikana tullut toistuvasti esimerkkejä, kun pelaajat joiden esitykset pelissä ovat olleet ihan rapajöötiä palkitaan kiintiöpaikoilla pelien loppuhetkillä, jatkoajalla, rankkareissa ja maalien jälkeisissä vaihdoissa.

Ässillä ei yksinkertaisesti ole varaa sosiaalipeluutukseen tiukoissa tilanteissa, kuten tänään taas kerran nähtiin. Koko pelin omissa täydellisesti nesteessä olleet Hellman, Vanhatalo ja Viitala lyödään tasoitusmaalin jälkeen kentälle ja yllättäen omissa soi ja taas ollaan takamatkalla.

Ylipäätään pelinaikainen reagointi on vähäistä, okei se on varmaan Härkälän tyyli, että esimerkiksi aikalisää säästellään ihan loppuun asti ja sille on varmasti perusteensa, mutta tuo nuori suomi-peluutus tärkeillä hetkillä on asia jota en voi pienten marginaalien ammattiurheilussa käsittää.

On se ratkaisu sitten omiin vuotavan kentän pistäminen maalin jälkeiseen vaihtoon, "knihdin" peluuttaminen tärkeissä erien loppujen aloituksissa, Talajan lyöminen puolustamaan johtoa, neljän kentän kierrätys pelin loppuun saakka vaikka osa joukkueesta ei ole tuottanut mitään, selvästi väsyneiden ja hitaiden jannujen lyöminen jatkoajalla kentälle tai sosiaalipeluutus rankkareissa. Jokainen näistä on tehty tällä kaudella toistuvasti ja jokainen näistä virheistä on maksanut pisteitä.

Ne ovat niitä pieniä detaljeja, joissa hereillä olemalla joukkue ottaa niitä pienten marginaalien pelejä itselleen ja joissa virheet voivat tulla näin kiharaisessa sarjassa yllättävän kalliiksi kauden päätteeksi.

Parannusta on toki tapahtunut kauden aikana erityisesti aloittajien valinnassa ja painottamisessa sekä tiivistämisessä jos jollain ei kulje, mutta vieläkin on aivan ihmeellisiä lapsuksia.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kuten Tapparaakin vastaan, kaatui lopulta enemmänkin pisteitä omaan hölmöilyyn. 2-2 tasoituksen tullessa peli oli sikäli tasan, että yksi maali olisi riittänyt. Kuitenkin ihan täysin farssivaihto heti perään ja taas yhden perässä. Vertautuu tuohon Tappara-peliin kun jahdattiin, ja sitten Zabransky heitti kiekon katsomoon ja heti perään väärä vaihto.

Ja tänään tämä toki kruunattiin siihen, että Hämeenaho ei pitänyt ketään jatkoajalla omalla alueella ja sieltä jostain meni kiekko maaliin. Näitä tällaisia pieniä mutta isoja virheitä tulee paljon, oli sitten omalta alueelta syöttö suoraan vastustajan lapaan tai Hämeenahon ylipitkä vaihto ja koomailu jatkoajalla.

Olsin mielummin nähnyt Noivan tossa Hämeenahon tilalla, Viitalakin olis kelvannut. Siellä olisi jatkoilla voinut olla Ässiltä vaikka kolme puukättä kentällä, kunhan liikkuvat ja ehtivät kiekon ja maalin väliin.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hämeenaho veti 3. Erän loppuun noin 2-3 minuutin vaihdon oman typerän pitkän siivittämänä, hyvä ettei siitä jo lipsahtanut omiin. Oli penkillä aivan puhki. Puusilmät valmennuksessa heittää Hämeenahon jatkoajalle aloitukseen, väsyneenä, huonona puolustamaan ja Ilveksellä parhaat syömähammasta Nikun johdolla olivat kentällä. No siinä se seisoskeli Rubinin edessä aivan poikki, penkkivalmennus on Ässissä valitettavasti 0 tasoa.
 

1313

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä peli antoi ainakin itselle lisää uskoa lauantaita varten. Ei otettu kunnolla turpaan vaan taisteltiin piste. Noivakin näytti siltä, että olisi pelannut paljon enemmänkin Liigapelejä.
Tuossa oikeastaan näkyy tämän vuoden kuvio. Yksittäiset välähdykset, jopa hienot voitot, kuten Pelicans-ottelu kotona, antavat uskoa tulevaan.
Sitten tulee The Ottelu, mikä palauttaa tylysti jään pinnalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös