Härkälän ensimmäinen – eli otteet kaukalossa 2023–2024

  • 217 653
  • 2 035

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Äh. Siis ihan oikeasti äh. Monella eri tavalla äh.

Puretaan paha mieli ensin kolmeen asiaan.

1) Tul ny Härkälä täl palstal iha itte kertoo, että mitä Lassi Vanhatalo tekee ylivoimalla. Ja vielä-saatana useampaan kertaan. Ei se ehdi tai tajua mennä maalille oikea-aikaisesti, eikä se osu edes vahingossa siihen kiekkoon, kun sitä sille koitetaan pelata. Tasakentällisilläkin siellä oli tasan Graber ja Fabre kiekottelemassa. Vanhatalo kärkkyi siellä jossain kulmissa ja kun sille kiekkoa pelattiin, niin se huitoi ohi. Ei se siis mikään paskin-ikinä-missään ole, mutta kyllä saa aika paljon olla ukkoa loukkaantuneina ennenkuin Vanhatalon paikka on lähelläkään ylivoimaa.

2) Zabransky ei osaa syöttää. Ei voi mennä normaalit metrin syötöt parin metrin verran ohi ja yli. Jos Määtän laukominen on meemitasoa, niin Liborin syötöt on kyllä vähintään jotain pepesammakko-tasoa. Siihen nähden, että se osaa pelata viivalla ja hyökkäyksissä ihan kohtuullisesti, niin ei vaan voi olla noin surkea syöttämään sitä ekaa syöttöä.

3) Roope Talajalta tosi ristiriitainen peli. Teki upeasti maskia Ässien ainoassa maalissa ja onhan se aina sykähdyttävää, kun jatkosopimusottelussa päätyy vielä tappelemaankin. Posit siitä. Mutta. Sitä samaa Talajaa vietiin ihan kuin jotain saatanan keilaa viimeisillä minuuteilla toistuvasti. Meni kahdesti samaan KooKoo-hyökkääjän vipuun (joista toisesta tuli tolppalaukaus) ja taisi katsella vielä tasoitusmaaliakin paraatipaikalta. Ei ihan oikeasti voi kokenut pelaaja puolustaa noin surkeasti. Jotenkin Talajan omissa se pelaaminen oli koko illan näin porilaisittain sanottuna "iha paskaa".

Mutta jotain positiivistakin! Jesse Joensuulta ihan järjettömän hyvä peli. Pari tilanteen ulkopuolella tapahtunutta härväämistä ja tosi monta hyvää niittiä. Lisäksi tänään ne syötöt napsuivat oikeasti kohdilleen ja yhtään väärää ratkaisua ei tainnut tulla. Hienosti hankki KooKoo-pelaajalle jäähyn siinä ja muutenkin kouvolalaisilla oli ihan selvästi eri lataus päällä, kun Joensuu oli kentällä.
Lopputulos harmittaa, mutta Joensuu pelasi oikeasti siis todella-todella hyvin.

Erholtz oli myös tänään pelipäällä. Nyt se sitten taklasi parikin kertaa ihan tuntuvasti ja oli muutenkin pelin päällä. Pitäisi haukkua useammin. Myös Hämeenaho harrasti takakarvaamista ja JÄRVINEN LAUKOI KAHDESTI YLIVOIMALLA, JOISTA TOISESTA TULI MAALI! USKOTTEKO SIELLÄ KOTONA?
Matinmikon pelaamisesta on ihan pakko tykätä. Ja Graber oli tänään Ässien parhaita pelaajia ihan jokaisessa tilanteessa.

Silti vituttaa ihan kohtuullisen paljon. Kirosanoista joutui tilittämään muksulle 50snt per ärräpää, joten tällä hetkellä on todella köyhä olo. Ja en mene peleihin enää. Yök. En syö.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Mites se Tamin teesi asenteen ja pelisuorituksen korrelaatiosta menikään. Ehkäpä Härtsyllä ei vaan oo tarvittavaa auktoriteettia?
Joo auktoriteettipulastahan tämä hyvä alkukausi johtuu. Jos Ässillä olisi auktoriteettia omaava valmentaja, niin olisivat voittaneet kaikki pelit. Asennehan onkin ollut se koko kauden vaivannut akilleen kantapää.

Sanattomaksi vetää, sain sentään puristettua annoksen sarkasmia ulos. Ansaitusti.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ei tämän päivän peli mikään järkyttävän huono ollut, kunnes lakattiin pelaamasta ja alettiin peruuttelemaan.
Rubin oli oma itsensä mikä on tärkeää. Puolustuspelaaminen oli suhteellisen hyvää jälleen.
Joensuu taklaili paljon ja oli jopa Talajan pientä painia, mutta siitä huolimatta ei tästä itselle tullut mitään kovin kaksista kiekko fiilistä, ennen tuota Ässien johtomaalia.
Sen jälkeen alkoi fiilis nousta, että otetaanko oikeasti 3p ja sitten ne tunteet nousivatkin tuossa lopussa ja oikein korkealle, ei tosin kovin mukavat fiilikset.

Kyllä Ässillä on ongelma tuon sentteritilanteen kanssa.
Jos vaikka vertaa tuohon tämän päivän vastustajaan, Ottoson, Ilomäki, Paajanen 4,5,6 KooKoon sisäisessä pistepörssissä. Monella muulla Liiga seuralla sama tilanne, että senttereitä löytyy 2 pistepörssin top 5:stä.
Graber toki aloitti laidassa ja on päässyt paremmin pisteille sentterinä, mutta vähän sellaista on/off pelaamista se on, tasaisuus puuttuu.
Onneksi Ässillä on vielä M Davidsson reservissä ja jos vaan saa nyt harjoitella hyvin maju tauon aikana jo "oman" ketjunsa kanssa, niin saataisiin apuja lisää tuohon.

Toinen ongelma on YV:tä ajatellen tuo kärkipakkien pelaaminen. Meillä on hyvään kiekolliseen peliin pystyviä hyvin liikkuvia pakkeja, jotka pystyvät tekemään noita heittoja maalille, tai kuskaamaan kiekkoa vastustajan ohi, mutta sitten sellainen tietynlainen juonikkuus vähän puuttuu ja eipä meidän viivapakeilta ole montaakaan lyöntilaukausta tullut YV:llä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kyllä Ässillä on ongelma tuon sentteritilanteen kanssa.
Jos vaikka vertaa tuohon tämän päivän vastustajaan, Ottoson, Ilomäki, Paajanen 4,5,6 KooKoon sisäisessä pistepörssissä. Monella muulla Liiga seuralla sama tilanne, että senttereitä löytyy 2 pistepörssin top 5:stä.
Graber toki aloitti laidassa ja on päässyt paremmin pisteille sentterinä, mutta vähän sellaista on/off pelaamista se on, tasaisuus puuttuu.
Onneksi Ässillä on vielä M Davidsson reservissä ja jos vaan saa nyt harjoitella hyvin maju tauon aikana jo "oman" ketjunsa kanssa, niin saataisiin apuja lisää tuohon.

Kaikki kunnia Knihtille, kehittynyt silmissä. Nestori Järvinen ollut tärkeä palanen syksyn tarinaa. Graber piristynyt siirryttyään keskelle.

Mutta joo, tilanne ei oo ollu optimaalinen ja vaikka M. Davidsson alkukierrokset tarkkailikin kiikareilla niin kyllä tollanen 24-v. 200 SHL-matsin yksinkertainen Suomen mestari olis tuonut rutiinia, vaihtoehtoja ja vauhtiin päästyään mahdollisesti jopa tulosta. Ei mikään Stephen Dixon-tasonen menetys, mutta Ässien mittapuulla kuitenkin ja nyt on jouduttu parsimaan.

Kenties Järvisen syliin tippuneen isomman ruudun myötä löytynyt peli-ilo ja Knihtin vastuu maksaa ittiään takas kun nippu on taas tältä osin terve.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Yksi peli vielä ja sitten on puolentoista viikon akkujen lataus ja mietintä tauko. Tauon jälkeen 3 pelin viikko Sport/Pelsut/Tepsut. Tuosta viikosta olisi pakko repiä pari voittoa, että ei valuta mihinkään hirveään tappioputkeen ja sitä kautta synkkyyteen. Sen jälkeen on taas vain yhden Kärppä-pelin viikko, joten marraskuun otteluohjelma on melko rikkonainen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Sen nyt tiesi, tai olisi pitänyt tietää, että tuon Tapparapelin jälkeen tulee pirun vaikeaa, kun taas erehtyi luulemaan, että tostahan se nyt lähtee. Ei lähtenyt, se olisi pitänyt ymmärtää jo tällä kokemuksella.

Pienintäkään uskoa ei nyt ole tuohon Kuopion peliin, että siellä tehtäisiin edes maali mistään voitosta puhumattakaan. Noista asemista Ässät usein yllättää, mutta en suostu odottamaan pistettäkään.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Näin kun vasta seuraavana päivänä kirjoittaa, niin ei tarvitse enää kirjoittaa vitutusketjuun *hymiö*

Surullisempi homma toki, koska ihan jo kun yleisesti eilistä peliä arvioi, niin jopa haukottelin useamman kerran eilen peliä katsellessa. Jos nyt mietitään millainen on se kliseinen marraskuisen keskiviikon KooKoo-ottelu, niin se on juuri tuollainen mitä eilen nähtiin. Ei jotenkin joukkueillakaan liikaa inspiraatiota pelaamiseen ollut. Yhtä kaikki pata sai sen mitä kerjäsi, tuossa muodossa sitä ei tällä kaudella ole vielä nokkaan osunutkaan..

Härtsyn joukkue kantaa sikäli ylpeydellä porilaisen kiekkoilun perintöä, että milloin nyt sitten jossain ottelussa tehdään kuusi maalia ja milloin se 0-1 maalia.. ei siinä vaihteluvälissä ole mitään logiikkaa
 

UJ42

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Totta, mutta pelillinen käyrä jyrkässä laskussa.
Jyrkkä lasku? Jos pelisi oli eilen päättynyt 1-0, kirjoittaisitko yhä pelin olevan jyrkässä laskussa? Pelillisesti Ässät oli eilen parempi joukkue. Rubin pelasi loistavasti, ainoastaan tehokkuudesta voi antaa sanomista. Kuitenkin pelattiin pelin tärkein tilanne väärin ja kaveri tasoihin. Siitä seurannutta jatkoaikaa en jaksa edes ajatella. Peli ei ole jyrkässä laskussa, herätkää nyt tähän päivään. Joko täällä oletetaan Ässien tulostasosta enemmän mitä se on, tai sitten ylireagoidaan joka ikiseen vastoinkäymiseen liikaa.

Viikonloppuna kaksi huonompaa peliä, niihinkin reagoidaan liikaa, koska ne tulivat Lukolle. Eilen olisi ansaittu 3 pistettä. Tässä kauheassa tappioputkessa on kuitenkin kaksi kertaa hävitty jatkoilla, joten jotain pisteitä saatu. TPS on joukkue, jolla pelillinen käyrä ollut laskussa. Siitä huolimatta TPS on myös voittanut pelejä. Yhtälailla hyvin pelaavat joukkueet häviävät välillä.

En silti tarkoita, etteikö Ässien pelissä ole paljon kehitettävää, pitääkin olla. Ei tossa silti mitään romahtamisen merkkejä ole pelillisesti.
 

Polvitasku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jyrkkä lasku? Jos pelisi oli eilen päättynyt 1-0, kirjoittaisitko yhä pelin olevan jyrkässä laskussa? Pelillisesti Ässät oli eilen parempi joukkue. Rubin pelasi loistavasti, ainoastaan tehokkuudesta voi antaa sanomista.

Eilen oli huonoa peliä molemmilla. Taso oli aika harmaa. Kyllä se pelillinen käyrä kokonaisuutena alaspäin on, olkoon se otanta mikä vain. Ihan vain ylivoiman takia. Ylivoima(eilisestä lukuunottamatta)on saatava kuosiin, ilman sitä sijoitus tippuu kuin aasin häntä. Ei tässä kannata alkaa joukkueen henkseleitä paukuttamaan vaan ottaa työhaalarit esiin. Ei olla edelleenkään taitavin joukkue ja toivottavasti otetaan alkukaudesta tuttua nihilististä vieraspeliä mukaan Kuopioon niin saatetaan saada sieltäkin pisteet.

Vaan ei tässä nyt päätä pensaaseen olla asettamassa, hyvää kautta pelataan. Porissa vaan ei ole helppoa pelata, kun peli alkaa takkuamaan, kyllä me täällä osataan neuvoa miten pitäisi pelata.
 

UJ42

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Määritelkää huono peli? Eilen oltiin pelillisesti parempia 5vs5. Erikoistilanteet on ollut surkeaa koko kauden Ässillä ja ne tarvitaan kuntoon kyllä. Ei 5vs5 pelissä eilen ongelmia ollut isossa kuvassa, ainahan joku löytää yksittäisiä vaihtoja tai tilanteita jotka pelattiin huonosti. Ei mikään joukkue pelaa täydellistä 60minuuttista. Joukkue voi pelata hyvän pelin, vaikka ei hallitse kenttätapahtumia 60 minuuttia ja pitkälti eilen saatiin sitä mihin tämän kauden Ässät pystyy. En sano, että oli parasta 5vs5 tekemistä, mutta ei lähelläkään huonointa.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näin vastarannan kiiskinä sanon, että Lukko-otteluiden jälkee tämä oli ihan hyvä matsi. Päästiin pelaamaan omaa peliä vaikka se vähän hengetöntä olikin. KooKoo pidettiin n. 59 minuuttia pois maalipaikoilta. Hyökkäyspäässä jäi vähän piippuun mutta sitä tuttua peliä oli taas nähtävissä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Peliesitys oli ihan ok eilen ja en olisi kyllä vääryytenä nähnyt kolmea pinnaa. Tehotontahan se oli, mutta kaikesta lievästä nihkeydestä huolimatta paikkoja riittäviin osumiin kyllä oli. Kirvelevä viimeisen sekunnin tasoitus, noita ei kyllä saisi tulla. Hyväksyisin, jos tasoitus olisi tullut hirveän pyörityksen päätteeksi viimeisellä sekunnilla, mutta nyt se ikäänkuin annettiin lahjaksi. Kymmenen sekuntia kellossa ja KooKoolla kiekko vielä oman sinisen takana. Heittämällä alueelle sisään ja muutamalla siirrolla kiekko reppuun. Ei näin. Hieno suoritus toki KooKoolta.

Mitään isoa kriisiä en kolmesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta näe, vaikka lauantaina uhkaavasti häämöttääkin neljäs peräkkäinen. Ihan aidosti huonoja pelejä alla on vain yksi, perjantain kotimatsi Lukkoa vastaan. Lauantain peli oli ekaa erää lukuun ottamatta ihan ok, vaikka tehot jäi silloinkin piippuun. Eilen kahdesta nihkeästä parempi. Olisi kyllä hienoa, jos tuosta lauantain matsista saisi raavittua sen 2-3 pinnaa, sitä myöten olisi huomattavasti mukavampi paluu tauolta luvassa. Tauon jälkeen kuitenkin sellaisia vastustajia, joilta on vapautuneella pelillä hyvä sauma saada reilustikin pinnoja.

Posiitivinen alkukausi, kävi lauantaina miten kävi. Vaan on se mukavaa, että joukkue pitää kannattajat varpaillaan ja mielen nöyränä. Eihän tämä muuten olisi Porin Ässät.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilomäki muuten ratkaissut molemmat tämän kauden Porissa pelatut KooKoo matsit. Maalin pelejä tuntuu olevan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ilomäki muuten ratkaissut molemmat tämän kauden Porissa pelatut KooKoo matsit. Maalin pelejä tuntuu olevan.

Kohta pitää harkita samaa temppua kuin Talajan kohdalla.... hankitaan itselle niin loppuu se maalien teko Ässäverkkoon
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Kohta pitää harkita samaa temppua kuin Talajan kohdalla.... hankitaan itselle niin loppuu se maalien teko Ässäverkkoon
Ei ole sitten niin yhtään Ässien näköinen pelaaja. Ei kiitos, edes leikillä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllähän se sellainen juttu on, että huomenna pitää Kuopiosta kairata väkisin se voitto. Tappioputki pitää saada poikki ennen taukoa, muuten loistava alkukausi valuu pikku hiljaa hukkaan jos ei voittoja ala tulemaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kyllähän se sellainen juttu on, että huomenna pitää Kuopiosta kairata väkisin se voitto. Tappioputki pitää saada poikki ennen taukoa, muuten loistava alkukausi valuu pikku hiljaa hukkaan jos ei voittoja ala tulemaan.
Onneksi tässä nyt ei tarvitse pelillisesti panikoida, vaikka aivan viime aikoina tuloskäyrä on kääntynytkin alaspäin. Itse asiassa kahdeksasta viimeisestä ottelusta onkin nyt tullut enää kolme voittoa, ja peräti viisi tappiota. Toki noista tappioista kolme on tullut jatkoilla, mutta kuitenkin..

Tuo kahdeksan pelin pätkähän pitää sisällään ne kaksi surullisenkuuluisaa kotitappiota KooKoolle jatkoilla, joista molemmista olisi pelillisesti "kaiken järjen mukaan" pitänyt tulla enemmän kuin piste per peli (lievästi ilmaistuna näin). Samoin nollan pisteen vieraspeli Hämeenlinnassa oli sellainen, joka olisi pelillisesti "kaiken järjen mukaan" pitänyt voittaa. Tupladerbyistä Lukkoa vastaan olisi niinikään pelillisesti "kaiken järjen mukaan" pitänyt tulla ainakin nyt jokin piste enemmän kuin vain yksi.. liikaa on joukkue ihan itse sössinyt ylimääräisiä pisteitä pois käsistä, koska pelilliset tapahtumat eivät tue tai selitä niiden menettämistä

Vaikka pistehanat eivät siis olekaan ihan tyystin vääntyneet kiinni, niin yhtä kaikki tänään tietysti olisi mukava napata voitto. Kuopio on sellainen paikka, jossa olleista vieraspeleistä ei oikein ikinä jää mitään sen kummempia muistijälkiä, mutta mutulla sanoisin että sellaista semi-hankalaa siellä kait Ässillä on viimeisinä vuosina ollut. Ei ole lainkaan vaikein vieraskaukalo, mutta ei nyt helpoinkaan. Nyt kun on tällainen vähän inhottava pistokäynti Savonmualla, niin onneksi se on juuri ennen taukoa, joten joukkue saa nyt kuitenkin matkustaa sinne rauhassa ja olla rauhassa jne. Odotan siis ilman muuta, että tänään jäälle tulee hyvin kerkeäjalkainen Ässät
 
Viimeksi muokattu:

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tässä on taas Härkälällä paikka näyttää taitojaan, nämä vaikeudet pitää nyt vaan selättää.
Loppujen lopuksi kuitenkin Ässät tarvitsee energiat taas tappiin ja joku ratkaisu noihin muihin ketjuihin.
Tehot on tällä hetkellä ihan piipussa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Peli voi näyttää millaiselta vaan, mutta on kyllä melko surullista, että huudellaan tuolla, että Ässien peli oli valmista alkukaudesta ja muut hakivat vasta.

Silloin kun Ässät kyntää ja häviää ensimmäiset 10 peliä, niin huudellaan, että muut ovat valmiina heti alkuun paitsi Ässät.

Ei tämä nyt niin mene, että jos ollaan neljänneksen jälkeen Liigassa kakkosena, niin se ei olisi jotenkin pelillisesti ansaittua. Ässien pelaamisen raikkaus on palautettavissa ja siihen on nyt aikaa. Kuuppaa on siellä nyt jumissa yhdellä jos toisella, mutta uusia asioita tälle joukkueelle ja nyt punnitaan selkärankaa, sekä osaamista.
 

Tuamas

Jäsen
Ei uudella valmentajalla voi odottaa koko kauden tasaista jännettä, välillä kyykätään ja Karjala-tauon jälkeen nyt tällä kertaa katsotaan lähteekö taas homma oikealle jengalle.

Davidssonit iskussa kehiin ja Heimosalmi kunnolla sisään, niin hyvä tästä tulee.
 

Polvitasku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Joukkueen harjoituksia paljon seuraavana olen pistänyt merkille miten pelaajat suorastaan valuu treeneihin ihan viime tipassa. Iso rypäs saapunut hetken täysin viime tingassa kävellen sieltä reunaa pitkin vaihtoaitioon koska päätyovet lyöty jo kiinni.
Into ei ole samanlainen mitä alkukaudesta, se alkukauden treeni-into oli ihan käsinkosketeltavaa, mutta nyt siellä aistii että alettu puristamaan. Mielenkiintoista seurata mitä tauolla nyt tehdään, tuossa ainakin, kun oli se pieni tauko niin treenattiin paljon pitempiä treenejä ja käytiin enemmän tilanteita läpi.

Nämä vain omia huomioitani, onko muita treeneissä kävijöitä joilla jonkinlaista huomioita? Vai tekeekö oma mieli tepposia, kun peli ei kulje. En tiedä.
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Eikös tälle käyny samat Kokkolas että tuli hyvän vaiheen jälkeen täydellinen romahdus ja potkut. Historia toistaa itseään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös