Härkälälle kenkää!

  • 66 367
  • 630

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ja mikä on uuden hallituksen rooli? Vellu ainakin edellisestä hallituksesta seisoi julkisesti Härkälän takana, voi tulla särö hänen ja Ässien välille.
Vellu pitää aina kaveriensa ja kaverien poikien puolta ja toisaalta tykkää pitkäjänteisyydestä.

Mutta uskon että kiekkomiehenä Vellukin ymmärtää homman nimen ja tukee hallituksen ratkaisuja.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vellu pitää aina kaveriensa ja kaverien poikien puolta ja toisaalta tykkää pitkäjänteisyydestä.

Mutta uskon että kiekkomiehenä Vellukin ymmärtää homman nimen ja tukee hallituksen ratkaisuja.
Vellu on todistetusti ollut Kiven tukena ja taisi aluksi olla Selininkin.
 

Juhavaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olipa yllätys.

Mutta...

- Oliko peli Ässien näköistä jääkiekkoa? EI.
- Hymyilikö yksikään pelaaja kaukalossa tämän vuoden puolella? EI.
- Oliko hyökkäyksessä tai ylivoimassa oikeastaan mitään toimivaa tai käyttökelpoista valmennuksen suunnasta, johon pelaajat itse edes olisivat uskoneet? EI.
- Ohjasiko pelaamista käytännössä JMJ? Kyllä.
- Hilluivatko Ässien maalin edessä Nurmet ja Huuhtaset täysin vapaasti isännän elkein ja piestiinkö Porin Ässät Porissa monesti fyysisyydellä? KYLLÄ.
- Oliko peluuttaminen, näyttöpaikkojen antaminen (mm. Viitala), mistään kotoisin? EI.

Kilpailuetu suhteessa isompiin pelaajabudjetteihin saavutetaan Porilaisella jääkiekolla. Ässät ei ole KalPa. (Toki, jopa KalPa löi mennäkaudella Ässät Porissa fyysisesti).

Pikkarainen saattaa olla hyvä suunta. Tärkeä reagointi oikeaan aikaan.
Seisomakatsomoa ei siirretä (toisen ketjun aihetta sivuten...) siksi, että voitaisiin larppailla jotain teennäistä fanikulttuuria. Seisomakatsomo on vastustajan vaihtoaition takana ja uskon, että tulevalla kaudella ei tarvitse keinotekoisesti nostaa tunnelmaa. Kuten vierasjoukkueen pelaajat ovat sanoneet, sen seisomakatsomon "rakkauden tuntee."

Siksi Pikkarainen.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
There is no business like jääkiekko business.
Tämä on ihan normaalia lätkä-liiketoimintaa. Jos ei Härtsy olisi oman kylän poika niin harva täällä ulvoisi hallituksen sekoilusta ja mahdollisuuden antamisesta. Itse ymmärrän ratkaisun hyvin, vaikka on pakko myöntää että olin aivan "puulla päähän lyöty" yllättynyt kun kuulin. En nimittäin uskonut, että tällaista rohkeutta löytyisi.
Toisaalta olin itsekin monelle kaverille sanonut, etten mene tuota paskaa enää ensi kaudella katsomaan kun ei siitä kertakaikkiaan tule mitään -> 45 viime peliä pistekeskiarvolla 1,16! Ilman valmentajanvaihdosta me oltaisi ensi kaudella samassa jamassa kuin Saipa on nyt. Ennen kaikkea tämä luo uskoa siihen että jokin voi muuttua ja vielä jos pelle-Hermanni menee vaihtoon niin kaikki on menestyksellisesti mahdollista.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikka tiesi, että kausi meni alavireisesti muutamaa hienoa voittoa lukuunottamatta niin kun ei tarkoituksellisesti omia hermojaan säästääkseen kyttää koko ajan sarjataulukkoa niin on silmiä avaavaa nähdä fakta eli 45 viimeiseen otteluun 52 pistettä.

Ei helvetti. Ei tule valmennuksesta mikään ”kuus mestaruut hei” -fiilis.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Siitä kun sen perkaa läpi, niin kyllä se on pudotuspelijoukkue. Se, että Härkälä siitä ei saanut sitä irti, niin tulos on kausi palkkaa kotiin. Svedut selkeästi eivät ostaneet pelitapaa. Pakisto varsinkin ihan selkeää kamaa siihen koriin maalivahdista puhumattakaan.
Jännää perkaamista. Ymmärrän, että nämä ovat mielipideasioita ihan täysin, mutta että vain Härkälän raju epäonnistuminen piti meidät pois pudotuspeleistä? Davidssonien hirvittävän raju kyykkäys johtui vain siitä, etteivät ostaneet Härkälän pelitapaa? Oikeesti?
Siis Marcus "Jättösyöttö sinisellä sokeasti vastustajalle ja laiskasti omiin" Davidssonin isoin ongelma oli Härkälän pelitapa? Sen saman jätkän, joka veti ihan ansaitusti nelosketjussakin kauden mittaan, kun mistään ei vaan tullut mitään? Ja sen velikin varmaan loukkaantui Härkälän pelitavasta niin pahasti, että pelasi vain 29 ottelua.

Ässien ongelma ei missään vaiheessa ollut "selkeää pudotuspelikamaa oleva maalivahti- ja puolustusosasto", joten sitä on paha kaataa Härkälän niskaan.
Pakiston ja maalivahdin yhteisvaikutus oli se, että Ässät päästi todella vähän maaleja omiin. Kolmanneksi vähiten, itseasiassa. Aikamoinen epäonnistuminen kyllä.
Siitä ei kannata antaa mitään tunnustusta. Paska jätkä, kun sai puolustuspään toimimaan. Sehän on ollut Ässissä ihan selviö aina.

Hyökkäyksessä tehtyjä maaleja oli Ässillä kolmanneksi vähiten koko liigassa. Härkälän tehot koko kaudella oli 0+0, joka oli kieltämättä katastrofaalinen epäonnistuminen valmentajalta.
Ässien neljänneksi paras maalintekijä oli Roope Talaja kymmenellä maalilla ja Talaja pelasi aivan päin helvettiä suurimman osan kautta. Se ei ole valmentajan eikä pelitavan vika, että Talaja liukui paitsioon laput silmillä aivan liian useasti, eikä saanut parhaimmillaan/pahimmillaan edes tavallisia syöttöjä haltuun.

Kerro nyt minulle, että millä voodoolla nuo ykkösketjun jälkeiset laiturit (parhaat maalintekijät laidassa järjestyksessä Fabre, Talaja, Viitala, Joensuu, Ikonen, Vanhatalo....) olisivat takoneet niitä maaleja taululle?
Kasperi Ojantakanen oli meidän kymmenenneksi paras maalintekijä kuudella maalilla, hei.

Sanon jo ennalta, että Viitalan ongelma ei ollut myöskään pelkästään pelitavallinen, vaan kaveri ei vain löytänyt niille paikoille, jossa olisi voinut osaamistaan käyttää hyväksi. Toki Viitalasta olisi voinut mitata enemmän ulos, mutta en näkisi tässä olevan pelkästään Härkälästä kiinni, vaan Viitalan kokonaisvaltainen peli jätti todella paljon toivomisen varaa melkein koko kauden (poislukien se yksi suonenvetopeli ja about 5 muuta matsia kauden aikana).

Kauteen lähdettäessä ihan selkeä joukkue sääleihin.
Oliko? Täällä on moni toisen joukkueen kannattaja käynyt huomauttamassa, että Ässät on lopulta siellä, mihin budjetti riitti. Itse sanoisin, että Ässät oli todella mahdollinen joukkue sääleihin ja niinhän se olikin. Viimeinen ottelu ratkaisi sen, kumpi kaksikosta Sport-Ässät meni pudotuspeleihin.
Pakisto ja maalivahti olivat hyvällä tolalla, mutta...

Tämä kausi meni lopulta huonosti ja oli pettymys. Enkä siis minä ole missään nimessä tyytyväinen tämän kauden Ässien suorittamiseen, mutta vaatii aika yksipuolista ajattelua tuomita koko paskan olevan vain ja ainoastaan Härkälän epäonnistumisen tulos.
Siis ylivoimahan oli aivan naurettavaa kuraa ja se on lopulta se, mihin Ässät kaatui. Ja se on kyllä valmentajan / valmentajien vika aivan täysin ja sinänsä joo - Härkälän täysi epäonnistuminen sillä saralla.
Kuitenkin oman pään peli piti yhtä hyvin kuin Kiven aikana ja hyökkäyksiin lähdettiin jopa selkeämmin kuin Karrin aikana.
Saipa, HPK, Sport, Jukurit. Siinä selkeä nelikko, joka olisi pitänyt jäädä taakse ennen kauden alkua. Jyp hieman lähempänä, mutta takana kuten myös KooKoo. Tps sekä Lukko siinä ja siinä. Lukon tuhon takana myös valmentaja, joka ei kuitenkaan saanut ihan kaikkea tuhottua.
Jälkiviisaus on helppoa, mutta toisaalta aika hurja väite vielä näin runkosarjan päätyttyä sanoa, että Jukurien olisi pitänyt jäädä Ässien taakse. Löysin suomikiekko.com:n sivuilta jonkun listauksen pelaajabudjeteista ja sen mukaan Ässät on sijoilla 9-11 (never forget). No. Siellä oltiin. Ei siis tosiaankaan mikään onnistuminen (Jukurit), muttei myöskään totaalinen romahdus (JYP). Toki Sport nyt ainakin paukutti omaa budjettiaan uusiksi oikein kunnolla, ellen ihan väärin ole tulkinnut Vaasan tilannetta. Mutta tuo antaa sitä osviittaa jotenkin Liigan joukkueiden odotuksista budjettia sokeasti tuijottamalla.

"Selkeästi takana" oleva JYP on myös aika mielenkiintoinen tulkinta, mutta ok. Lukko ja TPS pyörittävät omaa touhuaan reippaasti isommilla perunamäärillä kuin Ässät.

Yritän vielä kerran: Härkälän kausi ei todellakaan ollut mikään loistava onnistuminen. Moni asia ei ikinä toiminut kunnolla - suurimpana esimerkkinä ylivoima. Moni asia silti toimi ja oli jatkumoa Kiven kausille, jolloin paskahkon puukätistä materiaalia kompensoitiin tiukalla puolustuspelillä.
Moni asia myös epäonnistui, mutta itse antaisin valmennukselle tästä kaudesta arvosanan "meh plus". Härkälän potkut on kova temppu varsinkin option lunastamiseen nähden.

Itse väittäisin, että joukkueen kasaamisessa tehtiin ihan selkeitä virheitä (laitahyökkääjät ja mahdollisesti kauden aikana keskikaistan vahvistamisen puute). Lisäksi tulokasvalmentajalle annettiin jatkosopimus aivan liian aikaisin ja sitten se vielä päädyttiin potkimaan pois. Katsoi asiaa miten tahansa, niin tämä on kyllä Vuoriselta aivan amatööritason perseilyä. Onksmeillä joku halliharri vastuussa tästä sekoilusta?

Itse kiinnitin muuten myös huomion siihen Vuorisen juttuun, jossa sanoi yhden syyn vahvistusten puuttumiselle olleen "valmennuksen halun kokonaisvaltaisiin pelaajiin erikoisosaamisen kustannuksella,". Nyt en kyllä löydä tuota Vuorisen sanomaa mistään, mutta Härkälä referoi samaa SK:n haastattelussa. Minulla on muistikuva, että se olisi ollut tuossa toimarin yhteenvedossa, muttei ollutkaan. Onko sitä muokattu, vai ovatko Jaloviinan marinoimat aivoni vihdoin antamassa periksi?
Tuo toteamus oli kuitenkin Vuoriselta niin selkeää oman työntekijän bussin alle heittämistä ettei edes tosi. Siihen nähden vähän myöhemmin Härkälälle annetut potkut eivät edes kauheasti yllätä. Jos oma esimies kertoisi omassa arviossaan, että sen tekemää työtä haittasi alaisten kitinä ja kohtuuttomat vaatimukset, niin kyllähän se on aika selvää mitä niille alaisille on kaavailtu tulevaisuudessa.

Pahoittelut muuten kärkkäästä vastaamisesta. Aamut ei oikein sovi minulle <3

EDIT: ja siis itsellä ei ole mitään tunnesidettä Härkälään. Tämä kausi ei mennyt mielestäni hyvin, muttei myöskään surkeasti. Mielestäni Härkälän potkut eivät ole mikään dramaattinen ylilyönti, mutten myöskään ole ihan varma, että onko vaihto kuitenkaan perusteltu teko. En tiedä. Vahva meh.
 
Viimeksi muokattu:

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Etsi
Itse kiinnitin muuten myös huomion siihen Vuorisen juttuun, jossa sanoi yhden syyn vahvistusten puuttumiselle olleen "valmennuksen halun kokonaisvaltaisiin pelaajiin erikoisosaamisen kustannuksella,". Nyt en kyllä löydä tuota Vuorisen sanomaa mistään, mutta Härkälä referoi samaa SK:n haastattelussa. Minulla on muistikuva, että se olisi ollut tuossa toimarin yhteenvedossa, muttei ollutkaan. Onko sitä muokattu, vai ovatko Jaloviinan marinoimat aivoni vihdoin antamassa periksi?
Tuo toteamus oli kuitenkin Vuoriselta niin selkeää oman työntekijän bussin alle heittämistä ettei edes tosi. Siihen nähden vähän myöhemmin Härkälälle annetut potkut eivät edes kauheasti yllätä. Jos oma esimies kertoisi omassa arviossaan, että sen tekemää työtä haittasi alaisten kitinä ja kohtuuttomat vaatimukset, niin kyllähän se on aika selvää mitä niille alaisille on kaavailtu tulevaisuudessa.
Vuorinen puhui tästä Kurvi Ulvoo podcastissa.

Nyt kun miettii tuota Vuorisen haastattelua, niin päätös Härkälän potkimisesta lienee jo silloin tehty.

Edit. Tuosta kuunteluun, jos löytyy tunnukset:

 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Se nyt vielä puuttuisi, että meidän yli viisikymppisellä valmentajalla olisi joku nuori pesäpalloilija vaimona.
Meinasin tarttua tähän jo aiemmin, heh...

---

Härkälä ei välttämättä ikuisesti sulje portteja Ässiin. Ehkä joskus kakkosena vielä?
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Vuorinen puhui tästä Kurvi Ulvoo podcastissa.
Muistelisin myös nähneeni tuon ihan kirjoitettuna. En kyllä kuollaksenikaan muista että missä hitossa. Eilen uskon vielä, että se oli tuossa toimarin selonteossa, mutta ei näköjään. En tiedä. Mysteeri. Salaliitto? NWO?
 

Nigi

Jäsen
Muistelisin myös nähneeni tuon ihan kirjoitettuna. En kyllä kuollaksenikaan muista että missä hitossa. Eilen uskon vielä, että se oli tuossa toimarin selonteossa, mutta ei näköjään. En tiedä. Mysteeri. Salaliitto? NWO?

Olisiko ollut tämä juttu:

 

Doc Holliday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Bayern Munchen
Vielä perjantaina 22.3. U20-ottelun erätauolla Lehtinen, Vuorinen, Härkälä & Kuparinen juttelivat naureskellen C-katsomon takana ravintolatiloissa. Kolme vuorokautta myöhemmin päävalmentaja sai potkut. Syystä tai syyttä; en ota kantaa.
Jyväskylässä Rautakorpi kukitettiin illalla ennen ottelun alkua. Aamulla hänet erotettiin ja samalla meni myös Nieminen.
Tutkimattomia ovat tiet seuraorganisaatioissa.
 

Tuamas

Jäsen
Muuten pääsääntöisesti samaa mieltä, mutta tartutaan muutamaan ko ei o muutakaan tekemist.

Siis Marcus "Jättösyöttö sinisellä sokeasti vastustajalle ja laiskasti omiin" Davidssonin isoin ongelma oli Härkälän pelitapa? Sen saman jätkän, joka veti ihan ansaitusti nelosketjussakin kauden mittaan, kun mistään ei vaan tullut mitään? Ja sen velikin varmaan loukkaantui Härkälän pelitavasta niin pahasti, että pelasi vain 29 ottelua.

Katsotaan kun ensi kausi valkenee, erityisesti jättösyöttäjälle.

Väitän että tulee olemaan merkittävästi parempi kuin Ässissä, jossa homma ei pelittänyt kokonaisuutena edes vähää alusta.

Sen lisäksi että tämä veli ei selvästi ostanut pelitapaa, valmennus väärinkäytti jannua kauden ratkaisevissa peleissä.
Kun se seisomakatsomon lipan alla heiluva hitsari puolen taskumatillisen jälkeenkin näki, että jannu pärjää paremmin laidalla, mutta silti valmennus peluutti väkisin keskellä kun ratkaistiin pleijaripaikkaa.

Ässien neljänneksi paras maalintekijä oli Roope Talaja kymmenellä maalilla ja Talaja pelasi aivan päin helvettiä suurimman osan kautta. Se ei ole valmentajan eikä pelitavan vika, että Talaja liukui paitsioon laput silmillä aivan liian useasti, eikä saanut parhaimmillaan/pahimmillaan edes tavallisia syöttöjä haltuun.

Se on puhtaasti valmentajan vika, että Talaja pelasi koko kauden kokoonpanossa ollessaan isoilla minuuteilla, vaikka oli pääsääntöisesti tällä kaudella ihan paska.

Itse kiinnitin muuten myös huomion siihen Vuorisen juttuun, jossa sanoi yhden syyn vahvistusten puuttumiselle olleen "valmennuksen halun kokonaisvaltaisiin pelaajiin erikoisosaamisen kustannuksella,". Nyt en kyllä löydä tuota Vuorisen sanomaa mistään, mutta Härkälä referoi samaa SK:n haastattelussa. Minulla on muistikuva, että se olisi ollut tuossa toimarin yhteenvedossa, muttei ollutkaan. Onko sitä muokattu, vai ovatko Jaloviinan marinoimat aivoni vihdoin antamassa periksi?

Se oli referaatti "Kurvi ulvoo" - kauden päätöshaastattelusta.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Se on puhtaasti valmentajan vika, että Talaja pelasi koko kauden kokoonpanossa ollessaan isoilla minuuteilla, vaikka oli pääsääntöisesti tällä kaudella ihan paska.
No okei. Tuosta olen kyllä täysin samaa mieltä. Lähinnä yritin sanoa, että laitahyökkääjien puute oli aivan todellinen ja huutava läpi kauden ja jatkuvasti huonosti pelannut Talaja pelasi huonosti pelitavasta riippumatta. Eli siis että Roopen virheet eivät johtuneet ensisijaisesti pelitavasta, vaan ihan Talajasta itsestään.
Mutta siis joo - Talajan vastuun määrää läpi kauden en myöskään ymmärrä. Se on yksi Härkälän isoimmista virheistä tällä kaudella.

Myös samaa mieltä tuosta Davidssonin väkisin pitämisestä keskellä. Siellä oli kuitenkin Järvinen-Graber-Juhola-Knihti-Ojantakanen tarjolla. Ei mitään hurraahuutoja aiheuttavaa kamaa, muttei myöskään mikään syy survoa Lötköä keskelle väkisin, kun homma kuitenkin toimi laidassa. Kuten sanoit. Ja mikään kaudella nähty ei kyllä tue sitä, että Graberia peluutettiin kauden alussa väkisin laitahyökkääjänä. Ei yhtikäs mikään.
Toki #70 kärsi varsinkin ketjukaverien puutteesta, pysyvyydestä ja rikkonaisuudesta läpi kauden, mutta yritin peilata tätä siihen, että kaveri alunperin hankittiin ihan selkeäksi ykkösen keskushyökkääjäksi. Tämä moka ei ollut pelkästään Härkälän, vaan Vuorinen epäonnistui tässä ihan kunnolla.

Mulla oli hyvä kiukku käynnissä. Onko pakko olla niin oikeassa, ettei voi olla mistään eri mieltä? <3
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kun se seisomakatsomon lipan alla heiluva hitsari puolen taskumatillisen jälkeenkin näki, että jannu pärjää paremmin laidalla, mutta silti valmennus peluutti väkisin keskellä kun ratkaistiin pleijaripaikkaa.

Se on puhtaasti valmentajan vika, että Talaja pelasi koko kauden kokoonpanossa ollessaan isoilla minuuteilla, vaikka oli pääsääntöisesti tällä kaudella ihan paska.

Valmentajalla voi olla omat näkemyksensä miten kokonaisuutta hallitaan, mutta eihän nuo ihan optimeilta näyttänyt. Siirtelemällä MD takasin keskelle vaikka laidalla kulki tai Talajan sisäänpeluutus pitkinä heikkoina aikoina.

Tai ihan solmuun saatu yv. Voisko olla niin, että tämäkin osio yhtään uskottavalla tasolla, joukkue pudotuspeleihin ja Härkälän kenkimistä olis ollu vaikeampi perustella.

Tai avauspelin sakkaaminen. En usko Härkälän tai Meidän Pelin pelikirjasta 2024 löytyvän noita maalin takana seisoskeluja noissa määrin, mutta sellanen rytmi, flow, itseluottamus ja miten kultakin pelaajalta kuviot tulis selkäytimestä jäi pahasti vajaaksi.
 

Tuamas

Jäsen
Valmentajalla voi olla omat näkemyksensä miten kokonaisuutta hallitaan, mutta eihän nuo ihan optimeilta näyttänyt.

Niin, lähinnä tarkoitus oli demota juuri sitä.

Näin kauden päätteeksi voi todeta, että okei, Vuorinen olisi voinut tarjota Härkälälle pykälän parempia työkaluja, mutta silti se on osin ihan Härkälän oma vika, kun koitti sahalla hakata nauloja, ristipäällä ruuvata talttapääruuvia ja/tai sovittaa neliötä pyöreeseen reikään.
 
Viimeksi muokattu:

Jylppy #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Moni (myös ak) sitä mieltä, että oli alunperinkin riski valita Härkälä päävalmentajaksi. En ymmärrä ”oman pojan” tuomaa llisäarvoa vaan paras sekä sopivin pitäisi aina valita pestiin budjetin puitteissa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Moni (myös ak) sitä mieltä, että oli alunperinkin riski valita Härkälä päävalmentajaksi. En ymmärrä ”oman pojan” tuomaa llisäarvoa vaan paras sekä sopivin pitäisi aina valita pestiin budjetin puitteissa.

Ymmärrän kyllä idean tasolla ja onhan Härkälää marinoitu seurassa pitkään. Toisaalta, täytyskö kokemuksia hankkia vähän Kokkolaakin kauempaa jotta valmennusosaaminen ja paineensietokyky kestää tällasen pestin kotikylässä.

Siitä kyllä samaa mieltä, että päävalmentaja on tehtävä sieltä tärkeimmästä päästä. Maalivahdin ohella. Ei välttämättä tartte olla paras, mutta ympäristöön sopivin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös