Guitar Hero ja muut musiikkipelit

  • 19 688
  • 87

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Niin, olikos Jatkoajassa muita muovikitaran vinguttajia? Itse olen pelisarjaan aika hyvin koukussa ja kaikki osat (GH, GH2 sekä vastikään julkaistu GH2: Rocks the 80's) on hankittuna. Ja loka-marraskuussa ilmestyvää kolmosta odotan innolla ja joka päivä täytyy käydä tarkistamassa onko uusia biisejä peliin julkistettu.

Mikään virtuoosi en pelissä ole, hardillakin jotkin biisit tuottavat suuria vaikeuksia, mutta kyllä ne taidot tuntuvat koko ajan kehittyvän kun tarpeeksi pelaa.

Mitenkäs muut? Oletko virtuoosi vai aloittelija? Onko Jordanin (expertillä) läpäisseitä? Lempibiisejä? Jotain muuta juttua peleistä?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Ja jos jotakuta nyt kiinnostaa, tässä lista biiseistä jotka on Guitar Hero III: Legends of Rock-peliin toistaiseksi julkistettu. Kaikkiaan peliin tulee yli 70 biisiä, eli alle puolet on tällä hetkellä tiedossa.

AFI - Miss Murder
Alice Cooper - School's Out
Beastie Boys - Sabotage
Black Sabbath - Paranoid
Blue Öyster Cult - Cities on Flame with Rock and Roll
Dragonforce - Through the Fire and Flames
Foghat - Slow Ride
Guns n' Roses - Welcome to the Jungle
Heart - Barracuda
Iron Maiden - The Number of the Beast
Kiss - Rock and Roll All Nite
Living Colour - Cult of Personality
Metallica - One
Mountain - Mississippi Queen
Muse - Knights of Cydonia
Pearl Jam - Evenflow
Priestess - Lay Down
Queens of the Stone Age - 3's & 7's
Red Hot Chili Peppers - Suck My Kiss
Scorpions - Rock You Like a Hurricane
Slayer - Raining Blood
Tenacious D - The Metal
The Rolling Stones - Paint It Black
The Smashing Pumpkins - Cherub Rock
The Strokes - Reptilia
Velvet Revolver - She Builds Quick Machines
Weezer - My Name Is Jonas
ZZ Top - La Grange


Lisäksi näyttäisi siltä että myös nämä biisit ovat peliin tulossa, vaikka virallista tietoa ei vielä olekaan:

Hammerfall - Hearts on Fire
Lions - Metal Heavy Lady
Matchbook Romance - Monsters
Modest Mouse - Dashboard
Velvet Revolver - Get Out the Door


Eli kova on kattaus kolmosessakin. Uutuutena kolmoseen on tulossa ns. boss battlet, eli pelissä on kolme kitaristia joita vastaan "taistellaan". Yksi bosseista on Slash, joka on myös kirjoittanut peliin kokonaan uuden biisin vain tuota battlea varten. Kahta muuta bossia ei ole vielä julkistettu, mutta on kerrottu että toinen heistä on fiktiivinen hahmo (Maidenin Eddie?) ja toinen on Slashin tavoin ollut pelin teossa jollain tavalla mukana, eli kyseessä ei ole esim. Jimi Hendrix tai joku muu jo menehtynyt legenda.
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olen kokeillut, mutta näin kitaransoittoa ikäni harrastaneena täytyi todeta, että siitä ei tullut yhtään mitään. Koko ajan näppäilin liikaa, ykkösessä sain kuitenkin Rock'n'Roll Hoochie Koon läpi!

Teki mieli tehdä Monterey '68-Hendrixit sille **tun muovikitaralle! =)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kokeiltu on ja ihan metka pelihän tuo on, vaikkakaan en osannut mitään. Tai no nolosti helpoimmalla asteella kyllä tuli muutama biisi rullattua läpi, siitä vaikeammat asteet alkoi mennä heti liian mutkikkaiksi.

Tiedä sitten, miten pitkä elinkaari tuolla olisi, onhan siinä avattavaa ja pelattavaa runsaasti, etenkin jos haluaa masteroida vaikeammilla tasoilla huipuksi. Itselläni tuskin siihen riittäisi kärsivällisyys. Hauskintahan tuo on jos on kaksi kitaraa ja voi ottaa skabaa kaveria vastaan, tai sitten vaihtoehtoisesti renkuttaa samassa bändissä.

Melkein enemmän kiehtoo tuleva Rock Band peli, missä kitaroitten lisäksi paukutellaan rumpuja ja lauletaan. Mietityttää kyllä, että mitenköhän se sujuu. Ruudulla käy kyllä melkoinen vilske ja laajakuvatöllö lienee miltei pakollinen, mieluiten helkkarin iso. Lisäksi millainen mahtaa olla rumpusetti?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Lisäksi millainen mahtaa olla rumpusetti?

Tällainen. Prototyyppihän tuo kait vielä on mutta tuskin se siitä hirveästi muuttuu.

Ja tässä vielä kuva demovaiheessa olevan pelin ulkonäöstä. Onhan siellä vähän enemmän tavaraa ruudulla kuin Guitar Herossa. Rummut keskellä, kitara ja basso/komppikitara reunoilla ja laulu ylhäällä.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Täältä paljastuu myös yksi kitaranvinguttaja. Liian addiktoiva peli.

Btw, niille jotka eivät tienneet niin pc:llekkin on oma versio tästä, frets on fire. Ihan vapaasti ladattavissa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Sahtiankat
Itseltä löytyy tuo kolmekuuskymppiselle ilmestynyt kakkososa ja sitä onkin tullut pelattua melko paljon, on se vaan sen verta kova. Taidotkin siinä sivussa kehittyneet, hardilla olen onnistunut lävistämään pelin Psychobilly Freakoutiin asti. Hard-karriääri on tosin ollut seisokissa jo ties kuinka kauan, koska en ole edes jaksanut yrittää harjoitella tuota Psychobillya. Nyttemmin tulee vain lähinnä pelailtua randomilla helpompia biisejä hardilla, ja sitten niitä loppupään vaikeita mediumilla.

Ja hauskin biisi soittaa on ehdottomasti The Allman Brothersin Jessica.
 

masu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itsekin innostuin ko. pelistä oikein urakalla. Vaimon kanssa soiteltiin aluksi kahdella skitalla yhdessä, mutta sittemmin soittelin itsekseni.

Oma saldo tällä hetkellä seuraava

GH1 expertillä uupuu Panteran biisi, muut on soitettu

GH2 Hardin läpäistyä jäin expertissä Freyaan ja kun ei muutaman illan vääntämisen jälkeen saanut tätä läpi, niin into jäi.

GH80s. Kun sain pelin käteen niin expertillä suoraan meni experitllä aika pitkälle. 4 biisiä olisi soittamatta, mutta nyt ei ole ehtinyt vääntämään ollenkaan.

Ihan hauskaa hupia tuo on ja osa biiseistä on mukavia uusia tuttavuuksia. 80s on minusta sarjan heikoin ja ykkösessä biisit ovat olleet parhaimpia.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
GH II ON PS2:lla. Hardilla ollaan menossa ja easy/medium joka rallista 5*. Hardilla onkin sitten joka rallista 3*. Yli puolivälissä ollaan menssa hard tasoa. Nyt on ollu jo jonkin aikaa taukoa ko. pelistä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Onko kenelläkään muulla täällä ScoreHero-accounttia? ScoreHero on sivusto jollea rankataan pelaajia tulosten mukaan. Itse tykkään pitää kirjaa tuloksistani siellä ja onhan se mukavaa jos jostain biisistä tulee hyvä sijoitus.

Tässä malliksi meikäläisen tilastot ScoreHerossa.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
\o yksi kitarasankari ilmoittautuu. GHII on menty mediumilla läpi ja hardilla puoleenväliin. Sitten alkoi vaikuttaa siltä että tarvitaan jo hieman työtä tuon edistymisen suhteen, ja nyt ei vaan ole ollut niin paljon vapaa-aikaa että olisi ehtinyt reenaamaan.

The Rock Band menee takuuvarmasti tilaukseen, ja GHIII kiinnostaisi myös kovasti. Parhaimillaan peli on porukassa parin kitaran kanssa kun samalla nautitaan vähän menovettä... paitsi naapurien mielestä...
 

TheT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Montreal Canadiens
Guitar Hero 1:n omistan ja sitä tuli aikoinaan hakattua niin paljon, että monen tunnin session jälkeen näyttivät seinät kiipeävän itsekseen ylöspäin, kun oli katsonut tarpeeksi kauan viliseviä nuotteja! Mediumilla sain vielä kaikki biisit 5* arvoisesti aina bonusbiisejä myöten, hardilla taisi jäädä 4kpl vain 3-4 tähteen. Expertillä sai hakata Face-Meltersejä aika kauan, ennen kuin sain kaikki läpi - ja näistä vaikein lienee mainittu Panteran Cowboys from Hell, jonka sitten osaksi tuurilla sain läpi 69% tarkkuudella ja siitä sai Coolin kitaran palkinnoksi, kun läpäisi kaikki biisit kaikilla tasoilla. Youtubesta löytyy muuten aikamoisia suorituksia, kun etsii GH-videopätkiä.

GH3:ssa on niin paljon omien suosikkiartistien biisejä, että tuo lienee pakkohankinta tulevaisuudessa. Toivottavasti tulisi myös PS3:lle, nykyisiä GH-pelejä kun voi pelata vain PS2:lla (kitaran ohjainportin vuoksi).

edit: Tulipa tuonne Scoreheroonkin aikoinaan laitettua tuloksia, mutta ei ole kovin montaa biisiä - kovasti tuli yritettyä, että pääsisi edes jossakin kappaleessa ykköseksi, mutta ei onnistunut, aina jäi muutama edelle.
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Joo, eli itsekin tykkään tätä pelata. En vielä omista peliä, mutta kaverin luona kaljoitellessa tulee paljonkin tätä tahkottua, vaikken Tedin tavoin juuri mitään osaa. Hauskaa on silti senkin edestä :)
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
GH3:ssa on niin paljon omien suosikkiartistien biisejä, että tuo lienee pakkohankinta tulevaisuudessa. Toivottavasti tulisi myös PS3:lle, nykyisiä GH-pelejä kun voi pelata vain PS2:lla (kitaran ohjainportin vuoksi).

GH3 tulee PS2:lle, PS3:lle, XBox360:lle ja Wiille.

Ja käsittääkseni myynnissä on jotain adaptereita joilla vanhat PS2-kitarat saa toimimaan PS3:lla. ScoreHeron foorumilla muistan aiheesta lukeneeni.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Ranteet lujilla

Lainasin kaverilta plastiikkaskeban ja GH II:n PS2:lle. Hard-tasolla ollaan menossa Career-moodilla ja nyt on seinä pystyssä, kun pitäisi saada Creamin Crossroads läpi.

Vaimo sanoo, että tulee hulluksi ja että rämpyttäminen näyttää masturboinnilta. Ehkäpä peli on siksi niin kovin koukuttava. Ken tietää.
 

kingstonwall

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja käsittääkseni myynnissä on jotain adaptereita joilla vanhat PS2-kitarat saa toimimaan PS3:lla. ScoreHeron foorumilla muistan aiheesta lukeneeni.
Tässä yksi mahdollinen adapteri tähän pulmaan: PS3/PS2 Controller Adapter. Toimivuudesta on monenlaista tietoa liikkeellä eli ei ole niin sanottua, että PS2-kitarat kunnolla toimisivat kunnolla tuollakaan adapterilla.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ilmottaudun myös kyseisen pelin suureksi faniksi! Ekana iltana kun kitaran tumppuun sai niin sitä sit tulikin tahkottua läpi yön. Aina oli pakko soittaa vielä se seuraava kappale. Ja joitain piti tahkoa vähän pidempään jotta sai sen viisi tähteä. Tästä seurasikin siiten se että nykyään kunnon kitaran vingutus biisin radiosta kuulleena alkaa vaan miettimään että millaiset nuotit siinä olisivivat GH:ssa)

En ole vielä hard tasolle edennyt mutta kaikki biisit niin ykkösessä kuin kakkosessakin on soitettu mediumilla viidellä tähdellä. Panteran biisiä joutui joo hakkamaan niin monta kertaa että seuraavana aamuna naapuri oli kiukkunen kuin perseeseen vedetty simpanssi. Ei ole helppoa olla rock tähti ku seuraavana päivänä huudetaan vaikka biisi menikin viiden tähden arvoisesti.

Nyt sit hardille ja pitää varmaa ostaa kuulokkeet...
 
Tulipa GH2 renkutettua mediumilla läpi lauantaiyönä.. On se vaan pirun koukuttava peli. Kovasti jäi kaivelemaan kolmeen tähteen jääneet biisit. Seuraava pykälä varmaan onkin sitten siirtyä hard-tasolle, se tuottanee ongelmia jo jonkin verran kun tarttee sitä viidettäkin namiskaa lätkiä..

En vaan tajua miten joku pystyy expert-tasolla noita veivaamaan. Itse Motheria olen kokeillut ja 67% tais olla enkka.. Tosin, vasta kaksi pelaamiskertaa on takana. Mutta aika veivaamista se on vaikeimmalla tasolla.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Nyt huhuillaan että loka-marraskuussa ilmestyvän Guitar Hero III: Legends of Rock-pelin biisilista olisi vuotanut kokonaisuudessaan, jä näyttäisi tältä. Saa nähä.

Tulipa GH2 renkutettua mediumilla läpi lauantaiyönä.. On se vaan pirun koukuttava peli. Kovasti jäi kaivelemaan kolmeen tähteen jääneet biisit. Seuraava pykälä varmaan onkin sitten siirtyä hard-tasolle, se tuottanee ongelmia jo jonkin verran kun tarttee sitä viidettäkin namiskaa lätkiä..

Se hyppäys mediumilta hardille on sitten aika paljon isompi kakkosessa kuin se oli ykkösessä ja 80-luvulla. Varsinkin kun mulkut ovat laittaneet Woman-biisin ensimmäiseen ryhmään, minne se ei todellakaan kuulu. Mutta hammasta purren ja parilla yrityksellä menee sekin. Eli ei kannata lannistua jos Woman ei suju, jatkossa tulee vastaan paljon helpompiakin biisejä.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt huhuillaan että loka-marraskuussa ilmestyvän Guitar Hero III: Legends of Rock-pelin biisilista olisi vuotanut kokonaisuudessaan, jä näyttäisi tältä. Saa nähä.

Kyllähän tuo hankintaan menee. Kuten kommenteissakin on mainittu, niin Velvet Revolverin She builds quick machines on virallisesti ilmoitettu ja puuttuu tuolta. Mutta olettaen että lista pitää muuten paikkansa, niin olen tyytyväinen Disturbedista ja Killswitch Engagesta. Aikaisemmin onkin jo saanut mehustella mm. Slayerin Raining Bloodilla ja Backyard Babiesilla. Myös In Flames lämmittää, mutta biisivalinta on kyllä aika suolesta. Vanhemmasta tuotannosta olis löytyny huomattavasti parempia kappaleita.

Aikasemmissa peleissä noi bonusbiisit on ollut lähinnä indie-bändien tekeleitä, ja vaikka joukossa on varmasti loistavia biisejä, ne ei ole mua jaksaneet ollenkaan kiinnostaa. Nyt bonaribiisien joukko näyttää jo paljon paremmalta.

Ruotsalaisia bändejä jo löytyykin muutama, koskahan Suomelle saadaan ensimmäinen Guitar Hero-edustus? Vois veikata että GH4:een saattaisi päästä esim. HIM tai Children Of Bodom. Riippuen vähän miten uransa tuolla rapakon takana kehittyvät. Tai klassikko-osastolta kenties Hanoi Rocks? :)
 

Feenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix ja San jose
Ilmottaudun. Eli peli on kotona ollut viime joulusta asti ja tuleehan sitä joskus pelattua. Ei vaan enää oikein jaksa innostaa, kun 1 ja 2 vedetty expertillä, mutta varmasti suurin syy on kuitenkin se, että oikea kitara tuli peliin mukaan keväällä. Ei silti mitään hyvä peli. Omasta mielestä ykkösessä paremmat biisit ku kakkosessa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Aikasemmissa peleissä noi bonusbiisit on ollut lähinnä indie-bändien tekeleitä, ja vaikka joukossa on varmasti loistavia biisejä, ne ei ole mua jaksaneet ollenkaan kiinnostaa. Nyt bonaribiisien joukko näyttää jo paljon paremmalta.

Bonusbiiseissä on ollut aivan loistokamaa ja muutaman bändin tuotoksia on tullut osteltuakin pelin innoittama. Freezepop, Honest Bob and the Factory-to-Dealer Incentives, The Bags, Anarchy Club sekä Made in Mexico ovat ilmestyneet hyllyyn ja varsinkin Bob ja Bags ovat mainostamisen arvoisia. Myös loppukuusta ilmestyvä Dethklokin levy on hankintalistalla.

Kolmosen bonuksista on paha vielä sanoa mitään, suurin osa on minulle tuntemattomia, mutta ainakaan nämä eurooppalaisbändien biisit joita jokunen aika sitten julkistettin eivät uponneet ollenkaan. Siis nämä Backyard Babies, Hellacopters, In Flames, Heroes del Silencio, Superbus, Lacuna Coil, Revolverheld ja mitä näitä oli.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Ja jos jotakuta nyt kiinnostaa, tässä lista biiseistä jotka on Guitar Hero III: Legends of Rock-peliin toistaiseksi julkistettu.

Päivitetään nyt ajankuluksi tätä listaa. Biisit alkavat olla jo aika vahvasti kasassa ja suurimpaan osaan tuon aiemmin linkittämäni huhulistan biiseistä on saatu virallinen vahvistus. Lista tuntuu siis olevan ihan todellinen mutta ei lopullinen. Allaolevan listan lisäksi AC/DC:n mukanaolo on vahvistettu, biisi ei vielä ole tiedossa.

Aerosmith - Same Old Song and Dance
AFI - Miss Murder
Alice Cooper - School's Out
American Head Charge - Dirty
Backyard Babies - Minus Celsius
Beastie Boys - Sabotage
Black Sabbath - Paranoid
Bloc Party - Helicopter
Blue Öyster Cult - Cities on Flame with Rock and Roll
Bret Michaels Band - Go That Far
Cream - Sunshine of Your Love
Dead Kennedys - Holiday in Cambodia
Die Toten Hosen - Hier Kommt Alex
Disturbed - Stricken
Dragonforce - Through the Fire and Flames
Eric Johnson - Cliffs of Dover
Foghat - Slow Ride
Gallows - In the Belly of a Shark
Guns n' Roses - Welcome to the Jungle
Heart - Barracuda
Héroes del Silencio - Avalancha
In Flames - Take This Life
Iron Maiden - The Number of the Beast
Kaiser Chiefs - Ruby
Kiss - Rock and Roll All Nite
Lacuna Coil - Closer
L.A. Slum Lords - Down 'n Dirty
Lions - Metal Heavy Lady
Living Colour - Cult of Personality
Matchbook Romance - Monsters
Metallica - One
Mountain - Mississippi Queen
Muse - Knights of Cydonia
Naast - Mauvais Garçon
Pat Benatar - Hit Me with Your Best Shot
Pearl Jam - Evenflow
Poison - Talk Dirty to Me
Priestess - Lay Down
Queens of the Stone Age - 3's & 7's
Rage Against the Machine - Bulls on Parade
Red Hot Chili Peppers - Suck My Kiss
Revolverheld - Generation Rock
Santana - Black Magic Woman
Scorpions - Rock You Like a Hurricane
Sex Pistols - Anarchy in the U.K.
Slayer - Raining Blood
Slipknot - Before I Forget
Social Distortion - Story of My Life
Sonic Youth - Kool Thing
Stevie Ray Vaughn - Pride and Joy
Superbus - Radio Song
Tenacious D - The Metal
The Charlie Daniels Band - The Devil Went Down to Georgia
The Hellacopters - I'm in the Band
The Killers - When You Were Young
The Rolling Stones - Paint It Black
The Smashing Pumpkins - Cherub Rock
The Stone Roses - She Bangs the Drums
The Strokes - Reptilia
The Who - The Seeker
Velvet Revolver - She Builds Quick Machines
Weezer - My Name Is Jonas
White Zombie - Black Sunshine
ZZ Top - La Grange
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös