Golfin harrastajat

  • 492 718
  • 2 957

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Meikäläisenkin golfkausi pääsee alkamaan ennätysaikaisin! Huomenna edessä kierros Kartano Golfissa Joroisissa. Lauantaina aukeaa kotikenttä Karelia Golf, jossa yksi kierros, minkä jälkeen sunnuntaiksi Vierumäelle pelaamaan molemmat kentät. Maanantaina sitten edessä Kymen Golf Kotkassa ja Koski-Golf Kouvolassa. Näistä kolmesta kentästä Karelia, Kotka ja KosG jo ennen pelattuja, muut uusia tuttavuuksia. Taitaa kaikki olla kesägriineille auki..?

Tällä kaudella pitää päästä 58MT:yyn!
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Parina päivänä tullut oltua rangella ja viime vuonna alkanut kiinnostus golfia kohtaan ei ainakaan ole vähentynyt, vaikka itse lyömisestä ei luonnollisesti juuri mitään tulekaan.

Sen verran sain otettua itseäni niskasta kiinni, että ilmoittauduin peruskurssille ja jos oikein hyvin käy, niin kurssin päätyttyä on sitten greencard takataskussa.

Jospa sitä pääsisi oikein kentälle asti tänä vuonna. Jännää.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Eiku mukaan vaan Jääkaappi, laji on pirun vaikea, mutta hieno!

Omalta kohdalta tuli avattua tänään myös kotimaan golfkausi => Peuramaan Porkkala aamutuimaan yksin pelaten.. Pitkä kenttä ja paljon korkeuseroja, joten fyysisestikin kohtuu rankka rykäisy. Peli oli ajankohtaan nähden "normaalia", eli välillä hyvää, välillä huonoa ja paljon siltä väliltä. Kentän kunnosta sen verran, että väylät olivat ihan OK ja greeneistä suurin osa hyvinkin pelattavassa kunnossa.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Eka kierros 92 - mutta tärkein, eli skinit himaan. Kartanossa oli griinit juuri rei'itetty ja hiekotettu, oli todella vaikea putata. 3x3 puttia ja yhteensä 34. Väyläosumat 1/14 ja GIR 3/13...

Lyönnin kehittymisestä vähän:
Viime kaudella joka mailalla keskimäärin 11° sisältä ulos, lapa 6° suljettu ja mailanpäännopeus draivissa 106mph.
Tällä kaudella joka mailalla keskimäärin 3° sisältä ulos, lapa <1° auki ja mailanpäännopeus draivissa 119mph.

Talvella laitettiin valmentajan kanssa lyönti täysin uuteen uskoon. Muutenkin keskimäärin 2h/pv hallilla viettäneenä jonkunnäköistä kehittymistä havaittavissa. Vähän mukavampi lähteä pelaamaan. Saa nähdä, millaisia tuloksia tulee. :)

Miten tarkasti muut on reenannut talvella?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Miten tarkasti muut on reenannut talvella?

Puolen kilon punttisalilla tuli käytyä harvakseltaan ja ennen tuota Baltian rundia yhteensä 4 korillista palloja Peuramaan rangella... Eli ei kyllä tullut treenattua ollenkaan, toki tavoitteetkin sen myötä!
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuli tuossa viikolla käytyä avaamassa kausi täydellä kierroksella Tapiolassa. Tapiola on näin keväästä sinällään aika iisi, kun kyseessä on links-henkinen kenttä ja kesällä pitkäksi jätettävät raffit yms. heinikot eivät ole vielä nostaneet päätään. Talvella en treenannut ollenkaan ja 3 kertaa tuli käytyä rangella ennen kiekkaa.

Oli aika odotettu tulos, eli taso heitteli kierroksen sisällä reippaasti ja peräkkäistenkin väylien välillä oli isoja eroja. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin, kun siellä oli paljon positiivistakin seassa ja mm. väyläpuut ja keväällä hankittu uusi 56-asteinen wedge toimivat hyvin (omaan tasoon nähden). Putteja pitäisi saada karsittua reippaasti, nyt taisi mennä 5x3 ja 1x4 puttia, mikä on aika heikko saldo jopa meikäläisellekin. Toki greenit eivät olleet mitään samettisia, mutta kuitenkin.

Vielä on kesää jäljellä, jospa se tasaisuus sieltä löytyisi lomien alkuun eli juhannukseen mennessä.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miten tarkasti muut on reenannut talvella?
Kun range oli auki käytännössä koko talven niin tulihan siellä käytyä kerran- pari kuukaudessa. En jaksa normaalitalvina pressuun hakata palloja. Nyt tuntuu ettei ihan nollista joudu liikkeelle. Puttia normaalisti tulee talvella reenattua paljonkin. Pari ysiä takana ja 47 ja 44 tuli tauluun mikä on lupauksia antava.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tänään tuli kierrettyä Keimolan Kirkka 18r. En ollut aiemmin käynyt (kuten en monilla muillakaan pk-seudun kentillä), mut oli leppoisa kenttä pelata. Vielä kun sää suosi ja oli mukavaa peliseuraa niin a vot. Omaan kierrokseen mahtui taas muutamia hasardeja, mutta käyrä on nouseva. 36 pb tuli saldoksi ja kun kahdelta reiältä jäin kokonaan vaille pisteitä, niin suoritus oli hyvä.

Yleensä tulee pelattua niin vähän (<10 kierrosta kesässä), että tasoitukseen pelaaminenkin yleensä jäänyt sinne elokuulle alkukankeuden jälkeen. Nyt siis edellä aikataulua ja toki tarkoitus olisikin pelata tänä vuonna aiempia kesiä huomattavasti enemmän..
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Peuramaan Vanha Peura tänään => kolmelle reijälle tripla (rankuilla), muuten hyvä rundi (32 bp) ja kotimaan kauden eka birdiekin tuli korttiin (väylä 15, par-3). Avaukset OK-tasolla, rautalyönnit hyvällä mallilla, mutta se lähipeli... Pitäisköös sitäkin vähän harjootella?
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Viime kesänä siihen meni kaksi pelikuukautta, nyt viisi päivää! Koski-Golf taittui tänään tuloksella 78. Neljä birkkua, joista kolme väylille 15, 17 ja 18. Kelpo lopetus siis. Kierros oli päivän toinen ja siksi tuo loppu oli melko järjetön. Takaysi kokonaisuudessaan 37/-1, kun etuysille tuhrautui 41/+6 lyöntiä. Hirveitä pommeja sai kuivalla ja kovalla kentällä lyötyä. Kenttä oli hyvässä kunnossa, väyliltä oli mukava lyödä ja griinit oli putattavat.

Aamulla kävin pelaamassa Kotkassa, jossa griinit on käsittämättömän kovassa tikissä. Väylissä tosin on todella paljon petrattavaa. Ei ollut pallon sijainnilla tai makuulla niinkään väliä, kunhan oli vähintään raffissa. Toivottavasti ehtivät superkuntoon ennen SM-lyöntipelikisoja. Tulos Mussalossa 83.

Nyt viikoksi Lontooseen, minkä jälkeen kotimatkalla kokeiluun kaksi seuraavista: Holiday Club Saimaa, Etelä-Saimaa Golf ja Imatran Golf. Millään näistä en ole ennen pelannut, joten suosituksia kehiin, kiitos!
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Peruskurssi takana ja greencard takataskussa!

Paljon tuli opittua ja nyt mennään positiivisin mielin eteenpäin. Jäsenyys ja vuoden pelioikeus Hattulaan, pelaako tuolla kukaan palstalaisista?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Peruskurssi takana ja greencard takataskussa!

Tervetuloa nyt sitten "virallisestikin" lajin pariin ja samalla tässä kutsu vuoden 2014 Jatkoaika Golf / "fiftyeight Memorial Trophy"-kisaan joka pelataan (näillä näkymin taas-) Vihti Golf Centerissä 6.9.2014. Kisassa ei ole tasoitusrajaa ja se pelataan pistebogey-kisana, eli jokainen pelaa tavallaan omaa tasoitustaan vastaan ja eniten pisteitä kasaan saanut vie pytyn. Meitä on ollut siellä parin viime vuoden aikana pari lähdöllistä innokkaita pelimiehiä, joten lisää mahtuu oikein hyvin...
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Itsellä lähtenyt yllättävän hyvin liikkeelle. Avaukset ja rautalyönnit osuvat kohdilleen vaikka talvella en ole koskenutkaan mailioihin. Ongelma tulee griinillä kun metrin puttiin tarvitaan kolme lyöntiä. Sanoisin että putteja tulee keskimäärin 3,5 per griini. Olisi ehkä aika uusia tuo putteri, taitaa olla tärkein maila ja mulla on joku halpis wilssoni (tuli ekan bägin mukana 5 vuotta sitten) joka tuntuu ja näyttää lelulta. Pitäisi varmaan hakea joku maila jossa olisi jotain tuntumaakin.

Siitä huolimatta sunnuntain kierros Hill Siden Hill kentällä loppui kolmeen peräkkäiseen par:iin. Siitä on hyvä jatkaa.
 
Nyt viikoksi Lontooseen, minkä jälkeen kotimatkalla kokeiluun kaksi seuraavista: Holiday Club Saimaa, Etelä-Saimaa Golf ja Imatran Golf. Millään näistä en ole ennen pelannut, joten suosituksia kehiin, kiitos!

Kyllä noista kolmesta Etelä-Saimaa Golf on ehdoton valinta. Haastava ja yksi Suomen hienoimmista kentistä. Tulee pelattua aina tuolla paikkakunnalla käydessä. Noista kahdesta muusta en ole kuullut kuin negatiivista, peruskenttiä ilman mitään ihmeellistä.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Tervetuloa nyt sitten "virallisestikin" lajin pariin ja samalla tässä kutsu vuoden 2014 Jatkoaika Golf / "fiftyeight Memorial Trophy"-kisaan joka pelataan (näillä näkymin taas-) Vihti Golf Centerissä 6.9.2014.

Kiitos kutsusta! Täytyy katsoa kuinka saa kierroksia alle ja peliä kehitettyä, että kehtaako sitä tulla. :-)
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nyt on satsattu, kun pelioikeus tuli hankittua ja ihan golf-housut tilattua =)

Jos pääsisi tänä kesänä pelaamaankin, vaimo ainakin lupasi, että saan käydä!
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Sitten olisi edessä seuraava siirto. Nimittäin omat mailat pitäis vissiin hommata, jos meinaa enemmänkin pelata..

Näillä mitoilla tarvitsen sen puoli tuumaa pidemmän varren.

Paikallinen pro ja opettaja kauppaa omia mailojaan hyvään hintaan ja mukana tulisi kaikki mahdollinen putteria lukuunottamatta. Vaikka hinta on kohdillaan eikä sen puoleen ole valittamista, niin välttämättä ei huvittaisi ostaa tuon tasoisia keppejä heti alkuun. Jotkut enemmän anteeksi antavat saattaisivat olla hieman parempi vaihtoehto.

Osaakos joku hieman kertoa, että kuinka laajat valikoimat golfcenterin / golfbalancen myymälöissä on, että löytyisikö mahdollisesti suoraan hyllystä ns. normia pidemmät kepit? Tai että paljonko mahdollisesti tulee mailoille lisää hintaa, jos niitä joutuu pidentämään?

Vastaavasti kun ei taas huvittaisi vielä tässä vaiheessa maksaa maltaita, jos joutuu tilaamaan uudet mailat sopivan mittaisena. Tuon pron tarjoama paketti olisi sikäli mitä mainioin, että hinta on kohdillaan ja ovat pitkälti oikean mittaiset allekirjoittaneelle.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei välttämättä kannata mennä mitään uusia kamppeita ostamaan hyllystä, alkuun ainakin omalla kokemuksella voi sanoa, että enemmän se on siitä mailasta kiinnipitäjästä kiinni. Sellaiset, missä hinta kohtaa laadun mahdollisimman hyvin. Alkuun nyt pärjää muutenkin tyyliin yhdellä puulla, putterilla, rautaseiskalla ja jollain wedgellä =P
 
Tuli tossa hiljattain ostettua Wilsonin fg 100 raudat 3-pw Dynamic Goldin x-100 varsilla ja muutaman käyttökerran jälkeen pakko todeta että aivan mahtavista mailoista on kyse. Varren vaihto x-stiffiin vanhoista dynagoldin s300 toi jopa 10m lisää mittaa rautalyönteihin. Jopa tuloksellisesti on kulkenut ajankohtaan nähden kohtuu hyvin. Uusilla mailoilla Masku kertaalleen 71 (E) ja Aura Golf 70 (-1) lupaa kohtuu hyvää tulevan kesän koitoksia varten.

Wilson Staff FG Tour 100 Golf Irons | Wilson Golf

Linkki vie Wilsonin sivuille.
 

Number 11

Jäsen
Kauden eka kierros takana Luukissa ja olosuhteisiin ja ennakko-odotuksiin nähden meni loistavasti. Händäri 21,8 ja 34 bogeypistettä sain kerättyä. Nilkan nivelsiteet onnistuin telomaan viime perjantaina sulkapallossa, mutta sain ortopediltä hyvän nilkkatuen, jonka avulla nilkka ei pääse kiertymään ollenkaan lyönnissä ja golfin pelaaminen onnistuu ihan ok. Päästiin kentälle myös sen verran myöhään, että viimeiset väylät vedeltiin jo lähes pimeässä kun vasta 22.40 lopeteltiin kierrosta. Kolme viimeistä väylää menikin +7.

Halu päästä pelaamaan oli kova, sillä tälle kaudelle tuli hankittua SHG:lle (Luukki ja Lakisto) vuokrapelioikeus. Varustepuoli alkaa olla hyvällä tasolla ja ihan heti ei mailaostoksille tarvitse varmaankaan lähteä. Puu-5 ehkä vielä menee hankintalistalle. Melko TaylorMade-painotteinen setti kasassa. Draiverina TM:n R1, rautasetti TM RocketBladez Tour, parit wedget myös TM:ää, samoin putteri.

Vielä vähän lämpimämpiä kelejä toivelistalla. Eiköhän tästä ihan kiimainen golf-kesä saada aikaan. Hyviä pelejä kaikille!
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Onpa huvittavaa tuo Talin kentän ympärillä vellova keskustelu. Golf on joillekin todella punainen vaate, mikä on erikoista sillä kentällä näkyy paljon muunkin värisiä paitoja ja housuja. Helsingissä lienee kaksi kenttää, mikä on 600 000 asukkaan (pää)kaupungille ymmärtääkseni aika vähän. Hyvinkäälläkin (~45 000 asukasta) on kaksi kenttää, taino siis kolme, 54 reikää.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nyt kävi köpelösti, rautaseiska jäänyt viime kaudella johonkin.

Onko kenelläkään tiedossa, mistä voisi saada ostettua irtonaisena yhden mieluusti aloittelijaystävällisen rautaseiskan? Golfcenterin verkkokaupassa oli vaan rautanelosia ja erikoisia wedgejä...
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Onkos kukaan jatkislaisista pelannut Jyväs-golffissa? Jos on niin millainen mesta, hyvät ja huonot puolet? Jyväskylässä asustelen itse nykyään ja olisi ajatuksissa käydä kesän aikana tuo pelaamassa läpi!
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Nyt kävi köpelösti, rautaseiska jäänyt viime kaudella johonkin.

Onko kenelläkään tiedossa, mistä voisi saada ostettua irtonaisena yhden mieluusti aloittelijaystävällisen rautaseiskan? Golfcenterin verkkokaupassa oli vaan rautanelosia ja erikoisia wedgejä...

Voi olla kettumainen jos on muusta sarjasta poikkeava. Itsellä oli ekassa näin kun korvasin kutosen toisen sarajn mailalla. Jäi sitten oikeastaan käyttämättä.

Toki tuolla myyntiketjussa olisi Cobran raudat toooooooosi halvalla, mitä suotta yhtä ostaa
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Nyt kävi köpelösti, rautaseiska jäänyt viime kaudella johonkin.

Onko kenelläkään tiedossa, mistä voisi saada ostettua irtonaisena yhden mieluusti aloittelijaystävällisen rautaseiskan? Golfcenterin verkkokaupassa oli vaan rautanelosia ja erikoisia wedgejä...
Kyllähän nuo asiantuntevat golf-liikkeet myös yksittäisiä rautamailoja myy. Turussa ainakin Sport Service toimii näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös