Golfin harrastajat

  • 493 679
  • 2 968

Number 11

Jäsen
Tänä kesänä golfkärpänen purrut aika pahasti ja viiden vuoden tauon jälkeen mailat kaivettu taas autotallista. Jotain ihan yksittäisiä range- ja/tai par3-käyntejä tuohonkin väliin on toki mahtunut. Missään kun en jäsenenä ole niin joutunut tyytymään lähinnä SHG Luukin maanantaipeleihin, Paloheinän ysiin ja Hillside Golfin Valley Courseen.

Tasoituksen tiputin 23,4:ään joskus ensimmäisenä pelivuotenani aikoja sitten ja siihen se jämähti kun kiinnostus golfia kohtaan hiipui ja sitä kautta kierrosmäärät vähenivät selvästi jo toisena vuotena. Onko kenelläkään mitään havaintoa mitä tuollaiselle yli 5v vanhalle tasoitukselle tapahtuu jos nyt uudestaan jäseneksi johonkin liityn? Viimeisistä kolmesta 18 reiän kierroksesta kaksi kertaa olen pelannut alle tasoituksen (37 ja 38 pistettä) ja muutenkin tulokset ovat olleet pääosin vähintäänkin puskurissa. Ihan ensimmäisillä kierroksilla tuli aika järkyttäviäkin lukemia (mm. Hillsidessa eka kierros 120 lyöntiä, nyt tänään toista kertaa siellä ja 96) mutta kokonaisuutena katsoen tuo tasoitus kuitenkin tuntuu tällä hetkellä olevan ihan osuva.

Puumailat olen uusinut tänä kesänä, mutta tuo rautasetti vähän epäilyttää. Kyseessä on joku Millennium-setti, jonka sain vuonna 1999. Vähintäänkin gripit pitäisi laittaa uusiksi. Onkohan noissa rautamailoissa tapahtunut suurtakin kehitystä tässä vajaassa 15 vuodessa eli kannattaisikohan suosiolla uusia koko setti?

Mikäköhän olisi paras tapa päästä kokeilemaan eri valmistajan rautoja? Noita demopäiviähän on välillä rangeilla jne. mutta monesti tarjolla on ollut samaan aikaan vain yhdeltä valmistajalta mailat. Olisiko jatkoaikalaisilla vinkkejä siihen, miten noita mailoja helpoiten ja parhaiten pääsisi testaamaan?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
@ #11: kaikki golfmailat (no ehkä ei putterit pl. napa- & harjanvarsi) ovat kehittyneet vikan 10 vuoden aikana aivan peevelisti käyttäjäystävällisempään suuntaan, joten ilman muuta kannattaa tsekata mahdollisuus vaihtaa setti. Myymälöistä esim. Golf Balance antaa mahdollisuuden testaukseen ja fittaukseen omissa myymälöissään, sinne vaan (multa saat tarvittaessa parit yhteystiedot jos tarvetta).
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tulipahan lyötyä komea birkku, elämän ensimmäinen vielä, viikolla Nurmijärven par3-radalla... Avaus lähti kohti metsää, jossa kimposi koivusta ison kiven kyljen kautta metrin päähän reiästä.

Pikkuveli vähätteli tuuriksi, etten muka yrittänyt lyödä noin.
 

ferro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NY Rangers, Liverpool, 49ers
Pikkuveli vähätteli tuuriksi, etten muka yrittänyt lyödä noin.

Kateellisten panettelua.

Ferrolla oli torstaina Vihdissä aivan uskomaton puttipäivä. Saldoksi tuli 24 puttia, joka viheriöllä tuli putattua ja joukkoon mahtui vielä pari niukkaa pyörähdystä uloskin. 12 yhden putin greeniä ja kuusi kahden. Ei ole koskaan uponnut noin hyvin, ensimmäinen alle 30putin kierros. Hyvän puttipelin ansiosta tuloskin oli mitä loistavin. Kolme birkkua (personal record) ja neljä paria, joiden ansiosta tasoitus tippui 23 pintaan ja tästä hyvä jatkaa huomenna Ringsidessa. Vielä kun saisi avauksiin vähän lisää tasaisuutta, niin olisin tyytyväinen.
 

Fordél

Jäsen
Kauden ensimmäinen kierros takana. Ymmärrettävästi taso heitteli yhden parin, kahden bogeyn ja kaamean paskan välillä. Positiivista oli, että nyt oli vauhti pois mailanpäästä ja siten hommassa oli sentään joku tolkku. Ihan hyvä fiilis jäi ja täytyy koittaa ensi viikolla päästä heti uudestaan. Mukavaa palauttelevaa käppäilyä lenkkeilyn oheen ja arvokasta laatuaikaa läheisten kanssa.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Piti päästä jo aiemmin kentälle, mutta tuli hieman takapakkia terveyden kanssa. Nyt menee taas paremmin ja tarkoitus on avata kesä Unikeon päivänä Mäntsälässä, jos Luoja suo.

Edelleen tähtäimessä on JA-golf syyskuun alussa ja varo Gags, meitsi heittää sut puolikuntoisenakin rapakkoon.

Btw. Nyt kun katselen golf-ohjelmaa töllöstä, niin huomasin vain ettei kukaan kiinnitä huomiota lie-kulmaan. Omalla kohdalla sen saaminen kuntoon paransi peliä selkeästi. Sekin löytyi sähköpostin ja selvitysten kautta, mutta kun oli ammattilainen asialla apuna niin homma toimii. Kiitos.
 

Fordél

Jäsen
Eilen tuli elämäni ensimmäinen birdie. Lyhyt par3, jossa avaus noin 1,5 metrin päähän lipusta. Päätin putissa kokeilla hyvin yksinkertaista toteutusta ilman suurempia arpomisia ja häsläyksiä. Muutama harjoitusputti vieressä, josta nopeasti siirtyminen varsinaiseen puttaukseen ja sinnehän se upposi. Monesti noissa tärkeissä puteissa tulee testailtua ja arvottua ihan liikaa, jolloin itse suoritus jää jotenkin epävarmaksi. Muutama varmanoloinen treeni ja nopea putti ilman suurempia miettimisiä toimii ehkä mulla paremmin.

Täytyy nyt koittaa saada mahdollisimman paljon kierroksia alle tänä kesänä. Peli on ollut totaalisen sekaisin, mutta koko ajan paranee. Kenties ensi kesänä voisi alkaa jo haaveilla tasoituksen pudottamisesta.
 

Number 11

Jäsen
Tänään tuli käytyä kokeilemassa Espoossa SHG Lakiston kenttä uudistuksien jälkeen. Viikko sitten avasivat alkuvuoden remontissa olleen uudistetun takaysin. Käsittääkseni perjantaisin ennen klo 14 kentälle pääsee pelkästään green cardilla, eli siinä myös yksi kenttä pk-seudulla mihin pääsee ilman jäsenyyksiä pelaamaan. Ensi vuodeksi täytyy varmasti johonkin liittyä jäseneksi kun vähän alkaa kyllästyttämään kun kenttävaihtoehdot ovat niin vähissä. (PKS: Lakisto pe ennen klo 14, Luukki maanantaisin, Hillside Valley Course)

Par3-kenttiin kyllästyy todella nopeasti ja Paloheinä on käsittämättömän surkea kenttä. Griinit siellä ovat keskimäärin samassa kunnossa kuin normaalilla kentällä väylät, joten puttaaminen on ihan oma taiteenlajinsa siellä. Suunnittelussa ärsyttää myös se, että todella usein seuraavan väylän tiiauspaikka on 15-20m edellisväylän griinin takana. Forea saisi huutaa joka lyönnin jälkeen kun loppujen lopuksi lentokaaren arvioiminen lyönnin lähdettyä ja pomppujen ennakoiminen on niin vaikeaa, että klubipelaajalla puhumattakaan sunnuntaigolfareista vaara lyödä edellä olevaa ryhmää päin on suuri.

Ihan mukava kokemus tuo Lakisto oli ja pelikin kulki hyvin. Vähän mietityttää millaiseksi tuo vanhentunut tasoitukseni 23,4 tuosta muuttuu kuuden vuoden tauon jälkeen jos ensi vuodeksi jäsenyyden hankin. Tänäänkin kuitenkin pelasin seitsemän lyöntiä alle tuon tasoituksen Lakistossa. Jollakin oli kuulemma kokemusta sellaisesta, että tasoitusta nostettiin kaksi lyöntiä per välivuosi (toki yli 36:n ei nouse). Tuollaisella nostolla olisin tänään tehnyt 59 pistebogeypistettä. Täytyy ilmeisesti käydä parit tasoitukselliset kilpailut pelaamassa heti alkuvuodesta jos tosiaan tasoitusta lähtevät nostamaan ;)

Varsinkin nimimerkille Salama15 kiitokset noista vinkeistä rautasetin hankinnan osalta. Tuo Golfbalance vaikuttaa asiantuntevalta liikkeeltä ja uskoisin, että sieltä saadaan sopiva rautasetti löydettyä ensi kaudeksi. Nyt kautta on enää niin vähän jäljellä itselläni, ettei oikein houkuttele alkaa totutella uusiin mailoihin enää kun nykyiset toimivat tällä hetkellä. Golf on kiva laji kauniilla säällä hyvissä olosuhteissa, mutta syyskuussakin jo puiden lehtien tippuessa olosuhteet (sataa useammin, kenttä "kellastuu") pääosin ovat sellaiset, että sitä suurinta golfkiimaa ei enää ole.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Golf on kiva laji kauniilla säällä hyvissä olosuhteissa, mutta syyskuussakin jo puiden lehtien tippuessa olosuhteet (sataa useammin, kenttä "kellastuu") pääosin ovat sellaiset, että sitä suurinta golfkiimaa ei enää ole.

Tottakai golfista nauttii kauniina kesäisenä, aurinkoisena ja lämpöisenä sunnuntaipäivänä, ei siinä mitään. Kuitenkin olen suunnattomasti nauttinut syyskuun kauniista aamukierroksista, kun aamukaste on vallannut kentän, aamuaurinko alkaa lämmittää ja pirtsakan kirpeä syysaamun tunne tulee vastaan. Kentälle kun pääsee, alkaa aurinkokin jo lämmittää. Hinoa.

Ja mukaan JA-Golfiin, vai mitä!
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Tottakai golfista nauttii kauniina kesäisenä, aurinkoisena ja lämpöisenä sunnuntaipäivänä, ei siinä mitään. Kuitenkin olen suunnattomasti nauttinut syyskuun kauniista aamukierroksista, kun aamukaste on vallannut kentän, aamuaurinko alkaa lämmittää ja pirtsakan kirpeä syysaamun tunne tulee vastaan. Kentälle kun pääsee, alkaa aurinkokin jo lämmittää. Hinoa.

Ja mukaan JA-Golfiin, vai mitä!

Aamukierrokset, parasta mihin aikaan kaudesta tahansa.

Huomenna 7:30 boksiin ja tarkastamaan millainen siitä Himoksesta tuli. Sopivasti rauhoittaa perjantain. Varsinkin kun meikäläisen ajovuoro.

Päivittelin vähän rautoja. Kun tuota pesäpallohistoriaa on vajaa 20 vuotta niin tuo mailan huitaisu on välillä aika raisu. Ja Cobrien regu-varret oli pikkasen liian flegut, tuli ajoituksen kanssa ongelmaa.

Nyt sitten toista kertaa käyttöön käytettynä hankitut Big Berthat, varsi stiffinä. Hetki menee varmasti hakiessa mutta kyllä jo ensi kosketuksella huomasi että jotenkin "helpompi" noilla on meikäläsen lyödä.

Että kohta olisi varmaankin S2 Max-raudat halvalla tarjolla ellei sitten jotain ihmepaluuta tapahdu
 

Number 11

Jäsen
Fiftyeight ja obi-wan ovat selvästi aamuvirkkuja! Itsellänihän klo 12 lähtö on jo siinä ja siinä, että meneekö liian aikaiseksi. Jotenkin aamulla kroppakin ihan jumissa aina. Selvästi parhaat fiilikset illalla kun alkaa jo vähän hämärtyä, mutta lämmintä edelleen.

Ja mukaan JA-Golfiin, vai mitä!

JA-Golf kiinnostaisi ja joskus vuosia sitten mietinkin mukaanlähtemistä kun vielä aktiivisemmin pelasin. Tällä hetkellä vaan vähän hankalampaa paristakin syystä ja osallistumista vaikeuttaa mm. se, etten ole jäsenenä missään eli käytännössä Vihtiinkään ei pitäisi pelaamaan päästä. Toinen syy on puolestaan se, etten tiedä syksyn työkuvioita vielä vähään aikaan. Vuoden päästä ainakin voisi yrittää osallistua. Ihan mukavia tapahtumia ilmeisesti yleensä olleet.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Keskiviikkona pitäisi mennä bongaamaan Tammer Golf ja testaamaan josko tuon kotikentällä päälle jääneen suht hyvän vireen saisi siirrettyä vieraskentillekin?

Pieni tekniikkamuutos tuli tehtyä draiviin, lähinnä stanssiin, ja mittaa tuli kerralla about 10% lisää suunnan siitä kärsimättä. Eilisen aamukävelyn (melko tuuleton keli) pisin avaus päätyi 225m päähän boxista => tuolla säästää pari numeroa lähestymislyönnin mailavalinnassa, joten tarkkuus paranee... Kahtellaan nyt josko tuo toisi myös tulosta hipun alemmas?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tulipa tehtyä eilen elämäni ensimmäin eagle, 300 metrin väylällä tuli chipattua noin 50 metristä kuppiin, mahtava fiilis! Tänä kesänä peli kulkenut erinomaisesti, jotenkin erittäin paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin aikasempina kesinä vaikka en ole kuin käynyt pelailemassa kavereiden kanssa. Kotikenttä on tullut jo tutuksi ja vähän alkanut kyllästyttämään, suunnitteilla on tehdä reissu Kytäjä Golfiin. Onko kokemusta kumpi kentistä on hienompi/mukavampi pelata?

Onnea, angry bird on täällä vielä tekemättä...

Kytäjä => NW mukavampi pelata, SE hienompi, siitä sitten vaan valitsemaan.

Ja JA Golfiin mukaan ehdottomasti !!
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Vähän mietityttää millaiseksi tuo vanhentunut tasoitukseni 23,4 tuosta muuttuu kuuden vuoden tauon jälkeen jos ensi vuodeksi jäsenyyden hankin. Tänäänkin kuitenkin pelasin seitsemän lyöntiä alle tuon tasoituksen Lakistossa. Jollakin oli kuulemma kokemusta sellaisesta, että tasoitusta nostettiin kaksi lyöntiä per välivuosi (toki yli 36:n ei nouse). Tuollaisella nostolla olisin tänään tehnyt 59 pistebogeypistettä.

Taitaa riippua ihan seurasta ja ilmeisen paljonkin? Kaverilla about viiden vuoden tauko pelaamisesta, tasuri jossain kympin huitteilla ja seura nosti kokonaisen yhden lyönnin tasoitusta kompensaationa pelaamattomuudesta. Siinähän sitten takoo hetken tuntumaa takaisin, varsinkin kun kaudessa tulee hänelle vain pari kierrosta maksimissaan. Luulisi että tällaisestakin asiasta löytyisi yhdenmukainen käytäntö.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Aamun iloksi Tawast kierretty, 93 brutto, 73 netto. Kenttä kivassa kunnossa ja hauska pelata kuten aina. Paitsi että, viheriön hoitaja on ollut tunari.

Kupit liian korkealla, reiät, aina kun vain mahdollista, keskellä kumpua. Vanhojen reikien paikat täytettynä liian matalalla palalla aiheuttaen monttuja. Eli puttaaminen oli kiltisti sanoen haastaa.

Luotto uusiin rautoihin alkaa löytyä ja ilman yhtä eeppistä tuplaparia sekä viheriöiden vittumaisuutta olisi varmaan tehty uusi all time low.

Huomenna duunin puolesta ahtailemaan Messukylään Tampereella. Lauantaina ja sunnuntaina sitten jonnekkin, loman aloittelua golfin merkeissä
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Tietääkös kukaan, mistä saisi tilattua edullisia löytöpalloja/järvipalloja? Ei raaski noita parempia palloja uutena ostella.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Minä tilailen esim palloja usein Sports Directilta. Uutta kuulaa käypään hintaan. Varsinkin kun meikäläisen peliin ei se pallo kuitenkaan niin paljoa vaikuta
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Löytyskö lauantaille, mieluusti aamulle pelikaveria. Liikun Forssan suunnalta eli sijainti olisi sen mukaan
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Tuli sitten eilen oltua pron tunnilla ja kyllähän sen arvasi, miten kierros tänään menee. Noh, oikeastaan meni yllättävänkin hyvin vaikka muutaman huonon lyönnin löinkin.

Perusajatuksena oli korjata pitkien mailojen lyöntejä suoraksi tai hieman drawin puolelle. On tuota fadea hieman tullut lyönteihin mukaan ja halusin siitä pois.

Ammattimies kyllä näkee hienosti muutamasta lyönnistä jo, mikä siinä eniten mättää. Nyt kun vaan muistaisi taas miten se lyönti tehdään, eikä palaa siihen entiseen, niin hyvä olisi.
 

Fordél

Jäsen
Tänään tuli muutama sen verran hieno lyönti (aloittelijaksi), että oli pakko jopa tuulettaa (hillitysti tietty). Yksi loistava avaus, muutama lähestyminen vaikeasta paikasta meni suoraan n. parin metrin päähän lipusta ja yksi pitkä putti oli aika käsittämätön. Vaikka pelaaminen ei kokonaisuudessaan ole vielä hääppöstä, tällaiset muutamat valonpilkahdukset (=lyönti lähtee juuri niin kuin sen on mielessään kuvitellut ja suunnitellut) tuovat valtavasti intoa pelaamiseen ja treenaamiseen.

Täytyy rangella käydä hakemassa parempaa tuntumaa ihan noihin perusrautoihin 7,8 ja 9. Wedget ja hybridi, puut ja putteri ovat ihan hyvin hanskassa. Niissä lyönti tuntuu luontevalta, mutta raudat ovat vähän kadoksissa.
 

vilho

Jäsen
Ne onnistumiset ovatkin lajin suola, tietää että harjoittelemalla ja toistoja tekemällä se peli lähtee siitä rullaamaan ja huonot lyönnit jäävät pois. Koukuttava laji, jos on yhtään kehittymishaluja :)

Sateisen viikon jälkeen tuleva viikko näyttää hyvältä, jospa ainakin kolme kierrosta ja harjoittelut päälle saisi vedettyä.
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Niin kuin aiempi viesti Fordelilta kertoikin, niin onnistujille, eritoten aloittelijoille kovasti tsemiä ja onnea tuleviin koitoksiin!
Sain itse uudet pallot tilattua ja alkaa lyöntikin kulkea. Itselläni tasoitus on hieman väärä, se on 20,5 ja alaspäin sen pitäisi osua, kun eilisen puolelle osuvala kierroksellani kiersin Sankivaaran sangin 79 lyönnillä. No eiköhän se keskiviikon kisoissa muutu. Kisoissani tosiaan, jokaisen tasoitusluokan voittajat (tasoituksellinen lyöntipeli) pääsevät Kytäjälle seuraavaan osaan ja sieltä parhaat pääsevät sitte Etelä-Afrikan öö olikohan se Dubraihin kisoihin taikka viikoksi sinne 5tähden palveluksilla viikoksi. JA oman tasoitusluokan voittoa toki haetaan! Tämän hetkisellä pelillä se voisi olla jokseenkin realistista.

Sain pitkään suurena pulmana olleeni slicen kääntymään huukiksi (käänsin ranteita svingin loppupuolella [palloon osumisen jälkeen]enemmän vasemmalle, ja siitä drawksi ja siitä hallituksi ja älyttömän pitkälle lentäväksi drawksi ja Draivit lentää ja raudat lentää ja kaikki kulkee. Liiankin hyvin. Rehti veikkaus on, että kisoissa lasahtaa kappaleiksi.

Putteri pitäsi uusia. Vanhan putterin pinta on heikentynyt ja kulunut ja putit lähtevät välillä minne sattuu. Semmonen joku TigerOdyssey ois kiva. Ehkäpä otain isäni putterin kokeiluun huomenna kun on lähipelitreeni-painotteinen päivä vuorossa.

Ja niin! Taas minua pyydettiin junioriryhmään mukaan! En suostunut, koska en halua tehdä kesäharrastuksestani liian vakavaa *hymynaamahymiö*
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös