Golfin harrastajat

  • 493 579
  • 2 968

Taatusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks, Tottenham Hotspur
Näillä mennään:

D: Titleist 910D2 9,5
FW: Titleist 906F4 15,5
H: Adams Idea Pro A12 18
H: Mizuno MP FLI-HI #3
R: Callaway Razr X forged 4-pw
W: Titleist Vokey 52 ja 56
P: Scotty Cameron Circa '62 #2

Alkuvuoden pelit ovat sujuneet ok. Tulokset ovat olleet 80-90 -haarukassa. Viime vuonna pelasin ensimmäisen kerran alle 80, ja nyt on hirveä hinku saada peli vakiintumaan niin, että noita 7-alkuisia saisi tulemaan useamminkin. Huolellisuutta lähipeliin, niin kyllä se siitä onnistuu.
 

M10

Jäsen
Draiveri: Bridgestone 8.5, mikä just tosin meni poikki, joten pitäisi ostaa uusi.
Raudat: Wilson pi7 3-pw
SW: Cleveland 60
Wedge: Titleist vokey 52
Hybridi: Callaway Razr 21
Spoon: Callaway joku Tour se on 15
Putteri: SeeMore
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Draiveri: Taylor Made R1, säädettävä 8-12 ast
Spoon: Taylor Made RBZ Stage2, 15 ast
Hybridi: Hippo XXL, 20 ast (halpa mutta hyvä :))
Raudat: Bridgestone J36, 4-PW
Wedget: 52, 54, 56 ja 60. Ostettu yksittäisinä joten sekalainen sarja eri valmistajilta.
Putteri: Groove, johon grippi vaihdettu "maitopurkiksi".
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Koko Jatkoaika minulta vähän jäänyt kun keskustelu "ei oikein nappaa". Sitten löysin taas tämän ketjun ja elämä palasi.<snip>

Mun putteri oli Kanarialla periaatteessa samaa mieltä, mutta nyt en ole oikein varma, kun varsi on kovassa pelissä taipunut ja vulkaaninen kivi oli lyöntipintaa vahvempi.

Mukana ollaan ja viestitellään. Vierumäen kentät OK, vanha kenttä jopa parempi kuin uusi. Koodailkaa jos siellä päin liikutte<snip>.

Samaa settiä täällä. JA on jäänyt todella vähälle, ei aika tahi innostuskaan oikein ole riittänyt.

Golfin suhteen kuljen näemmä kanssasi samaa polkua. Kauden muutamat rundit jotka olen ehtinyt pelata ovat pyörineet 82-90 välissä. Putteri on ollut pääosin syväjäässä, vaikka tiiltä griinin kanttiin / griinille on tultu varsin hyvin. Esimerkkinä toimii muutama kierros sitten 9 kertaa kokeiltu pöördiputti, joista yksikään ei mennyt kuppiin ja aika monesta vielä kolme puttia...

Aloittelen jussin jälkeen lomia, joten periaatteessa vois joku päivä ajellakin Vierumäelle. Aika moneen kertaan vuosien varrella tosta yhteisestä pelirundista on ollu puhetta, mutta mitään ei olla kumpikaan saatu aikaan :). JA golfissakin olen ollut vain kerran ja siitäkin on liian kauan aikaa. Ehkä tänä syksynä taas jos aikataulut sallii.

- Tomppa
 
Välineostoissa ei ole ollut pitkään aikaan mitään järkeä vaan fiilispohjalta ollaan menty :-) Ostopäätöksiin vaikuttaa esteettisyys ja onko joku pelaaja aikoinaan esim. käyttänyt kyseistä välinettä... Tietysti oma perussetti on fitattu itselle sopivaksi.. Nyt löytyy mm. seuraavaa...

Raudat: Titleist ZB forged irons, varret Project X Flighted 5.5 ja grippeinä punamustat new decade gripit.

Wedgejä löytyy 52, 54, 56 asteista Vokey Spin Milled eri bounceilla ja suosin Oil Can viimeistelyä... ostelin pari ylimääräistä vanhoilla urilla aikoinaan.

Drivereita on tällä hetkellä kaksi. Titleistin 905R Aldilan vihreällä NV-Stiff varrella 9,5 asteinen loft lukee pohjassa. Toinen on Titleistin 909D2 Matrix Ozik XCON6 Stiff (made for Titleist) varrella ja kulmaa on 11,5 astetta.

Spoonina on Titleistin 18 asteinen 909F3 ja vartena Matrix Ozik XCON6 Stiff. Toinen spooni onkin sitten todellinen helmi. Tätä ei oikeastaan raaski edes käyttää ettei siihen tule naarmuja. Tämä maila oli myös Tiikerin bägissä pisimpään (jos putteria ei lasketa), vaikka mailasopimus oli ollut vuosia Niken kanssa. Kyseessä on Titleistin 970 (Silver head). Omassani on True Temperin S300 varsi ja nostokulmaa 13 astetta.

Hybridinä on Titleistin 909H jonka vartena yllättäen Matrix Ozik XCON Hyprid Stiff. Toinen hybrid tuli aikoinaan hankittua, kun Hamilton voitti The Openin ja sai paljon keskustelua aikaan monipuolisesta hybridin käytöstä. Mm. chippaili paljon hybridillä ja kyseisen merkin hybridit myytiin heti kaupoista loppuun. Kyseessä siis Sonartec MD. Omassani 21 astetta ja UST iRod regular. Jos näitä vielä jostain löytyy niin suosittelen hankkimaan. Ehkä paras hybrid, mitä koskaan valmistettu :-)

Puttereita löytyy muutama. Pari kappaletta Pingin B60 malleja. Toinen samanlainen kuin Hamiltonilla voittaessa 2004 The openin ja toinen BeCu-mallinen, jota Faldo aikoinaan käytti. Molemmissa samanlainen Pingman (mustattu teksti) grippi, jota mm. Tiikeri käyttää. Sitten löytyy Scotty Cameron Studio Style Newport 1,5 (first of 500). Tuli vaan ostettua kun sattui silmään edullisesti Ebayssä juuri tuon ensimmäisen 500 kpl erän takia. Vähemmän tulee käytettyä, koska on 35 tuumainen varsi. Muissa puttereissani on 34 tuumaa. Varsinainen gamerini on tällä hetkellä Scotty Cameron California Del Mar, sillä hunajadippi viimeistelyllä. Ajattelin vaihtaa siihen Pistolero-gripin. Viimeisen ostos vuosi sitten oli SeeMore Fgp. Tämä tuli ostettu ihan sen takia, koska yksi suosikkipelaajani Payne Stewart käytti sitä aikoinaan. Edelleen tässä on muovit päällä.

Muutakin sälää löytyy. Mm. Daphnen Tiikeri-mallinen driverin huppu. Samanlainen kuin Tiikerillä tosin ilman niitä äidin rakkaudella-toivotuksia. Bägejä löytyy sitten Tour-mallista aina Pencil-bägiin... ja sisältö bägissä aina vaihtuu fiiliksen mukaan.

Seuraavaksi pitää jostain nettikaupasta löytää Cobran valkonen lippa. Samanlainen kuin Van De Veldellä oli päässä aikoinaan kuin hölmöili Carnoustiessa vuonna 1999 lyödessään pallon Barry Burn puroon. Aina, kun näen jollain kentällä päässä valkoisen Cobra lipan niin muistutan tästä asiasta kyseistä pelaajaa...
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Hienoja settejä jengillä!

Tänään Peuramaan Vanha Peura hippusen kaksijakoisesti; etuysi 49 lyöntiä ja takaysille 36 a.k.a. yksi yli parin (1 birkku, 2 bogsua ja loput par-junassa puksutellen). Mitäköhän se vaatisi, että saisi pelinsä tuolle tasolle pysyvämmin? Toki etuysillä tuli testattua uusia mailoja jne. joten sen piikkiin ehkä 3-5 lyöntiä from the total...
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Spaldingin setti noin vuodelta 2002. Mitään uutta ja erikoista noissa mailoissa ei ole. Vasta sitten, kun oma pelini alkaa kulkemaan kunnolla ja rahatilanne sen sallii, aion parannella kalustoani. Siihen asti pitää tyytyä noihin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Draiveri: Titleist 910D2
Raudat: Callaway RAZR
Wedge: Callaway 52, 56 ja 60 asteiset
Hybridi: Cobra S9.1
Spoon: Taylor made resque 18 astetta
Putteri: Rossa

Juuri pidin viikon lomaa ja 12 kierrosta golffia tänä aikana, nyt on kroppa jumissa, mutta draivi löytyi, joten ensi viikonloppuna isketään taas lujaa tai sitten ei.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Draiveri: Callaway Razr Black 10,5 astetta regu
Spooni: Callaway, FT5 15 astetta regu
Puu: Callaway X FW 18 astetta regu
Raudat: Callaway X16, 4-pw regu
Wedget: Titleist Vokey Oil can 52; 8 bounce ja 58; 12 bounce regu
Putteri: Odyssey 2ball Fx 34 tuumaa
Bägi: Titleist kantobägi
Pallot: Titleist kisaan ProV1 ja treenit NXT tour

X16 on toinen setti putkeen, olen tykästynyt niihin ja ne tottelevat :-) Wedget on vanhat mutta olen todella tyytyväinen ruostuvaan ja pehmeään oil can matskuun. Ostin muuten groovesharpenerin jolla saan urat terotettua, nyt wedget ovat kuin uudet ! Hcp näillä kamoilla nyt 9,9 ja liikkuu tuossa ja 9,5 välillä.
 

Isktr

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mikä helvetti siinä on, ettei saa lapaa suljettua!?!
Neljäs kesä menossa ja slaissi, tuo vanha kaveri, ei ymmärrä suksia kuuseen.
Kaikki vinkit mitä juutuubista löytyy on käyty läpi moneen kertaan. Ja pari kottikärryllistä muita. Tuloksetta. Vaikka saletisti tulee pallolle sisältä ulos, niin käivärä on varma.

Koskaan en ole drawta lyönyt, saati sitten hukkia, edes rangella.
Lievästi sanoen turhauttaa. Siedettävällä lähipelillä tasuri tullut kympin korville, mutta ne avaukset, voi helvetti sentään!

Mitä te muut teette niin toisin? Pitäisikö lapaa sulkea aktiivisesti vai ei?
Vasemmalla kädellä? Oikealla? Käsivarsilla? En tajua.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä helvetti siinä on, ettei saa lapaa suljettua!?!
Neljäs kesä menossa ja slaissi, tuo vanha kaveri, ei ymmärrä suksia kuuseen.
Kaikki vinkit mitä juutuubista löytyy on käyty läpi moneen kertaan. Ja pari kottikärryllistä muita. Tuloksetta. Vaikka saletisti tulee pallolle sisältä ulos, niin käivärä on varma.
Suosittelen aikaa prolla.

Vinkki numero kaksi näin swingiä näkemättä on sitten se, ettet välttämättä malta pitää lantiota mukana vaan se saattaa karata alta. Kokeileppa treenata driveä lyömällä jalat yhdessä tai yhdellä jalalla seisten semmosta reilua puolikasta swingiä. Tasapaino pitäisi pysyä. Sillon ei pääse kauheasti lantiolla vääntämään vaan joutuu hakemaan semmosta tasapainoista swingiä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Mikä helvetti siinä on, ettei saa lapaa suljettua!?!
Neljäs kesä menossa ja slaissi, tuo vanha kaveri, ei ymmärrä suksia kuuseen.
Kaikki vinkit mitä juutuubista löytyy on käyty läpi moneen kertaan. Ja pari kottikärryllistä muita. Tuloksetta. Vaikka saletisti tulee pallolle sisältä ulos, niin käivärä on varma.

Kuten Orava jo mainitsi, mene Pron tunnille ja lisänä vielä käske sen videoida lyöntisi. Pro kyllä näkee sen ilman videotakin, mitä teet, mutta sinä et sitä näe ilman tallennusta. Helpompi on sitten tehdä korjauksia, kun on nähnyt tekemänsä virheet.

Fakta on että pallo lähtee siihen suuntaan, johon sitä lyödään. Lavan asento suhteessa lyöntisuuntaan määrää sitten sen, miten pallo käyttäytyy ilmalennon aikana.

Slaissi tulee yleensä aina ulkoa sisään lyömisen takia, samalla kun lapa pysyy asennossaan.

Mutta jos lyöt sisältä ulos ja samalla slaissaat, arvaisin kahta syytä.
- mailan varsi niin vetelä, että lapa kääntyy "auki" hetki ennen osumaa
- hartiakääntösi on liian vähäinen, jolloin ehdit kääntää ylävartaloa liiaksi ennen osumaa. Silloin kädet ehtivät pallon edelle osumahetkellä. Draivaamisessa pitäisi olla toisinpäin. Osuma nousevalla lavalla ja yläkroppa käsineen pallon takana osumahetkellä.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Painin alkuvuoden todella pahasti tuon slaissin kanssa. Sitten eräs alan ammattilainen pelasi kanssani kierroksen ja kun huomasi tuskastumiseni, niin pyysi näyttämään lyöntiasentoni ja otteeni. Eihän tämä varmaan näin hellpoa yleensä ole, mutta kolme muutosta tehosi minulle ja slaissi katosi, nyt on kolme kierrosta pelattu ilman.

Muutoksista suurin oli otteen muutos, lyön vasemmalta ja yläkäden eli oikean jouduin sulkemaan aikaisempaan verratuna voimakkaasti, jolloin lavan asento muuttuu myös jo paljain silmin. Toisena muutoksena oli pallon paikka, joka siirrettiin selvästi keskemmälle ja kolmas muutos oli neuvo tuoda maila sisältä ulos "poskelle". Lyönteihin tuli keskimäärin mittaa lisää 30-40 metriä ja golf on iloinen asia jälleen. Aikaa muutoksen tekemiseen meni se viisi minuuttia ja muutama draivi piti hakea tuntumaa lähinnä otteen vuoksi, joka tuntui erikoiselta. Muutama lyönti on lähtenyt vasemmalta lyövänä liikaa oikealle, muuten on pysytty hyvin väylillä. Minulla toimi, tiedä sitten muilla.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Millainen ote sulla on mailasta?

Tässä kohtaa pitää olla samaa mieltä, eli minkälaisen gripin olet aikoinaan opetellut ja The Point: onko se edelleen samanlainen?

Olen pelannut parikymmentä vuotta ja usein lyön lievää hookkia ja tiedän sen johtuvan gripistäni. Pirun vaikea vain opetella siitä pois.

Mitä sitten mailoihin tulee, niin aikoinaan yksi palstaveli teki minulle loistavat mailat. Sain valita palikat ja kun kerroin mikä ongelma minulla oli vanhoissa mailoissani, osasi hän tehdä oikean lie-kulman juuri minulle. Kiitos.
 

goal

Jäsen
Fakta on että pallo lähtee siihen suuntaan, johon sitä lyödään. Lavan asento suhteessa lyöntisuuntaan määrää sitten sen, miten pallo käyttäytyy ilmalennon aikana.

Eipä taida olla, taitaa olla ensisijaisesti juuri toisinpäin. Toki molemmat vaikuttavat sekä suuntaan, että kierteeseen mutta pääasiassa lavan kulman vaikutus lähtösuuntaan on suurempi (85 %) ja lavan suunnan pienempi (15 %) :

http://www.pgatour.com/content/pgatour/instruction/fultonblog_0623.html

Itse en lähde väittelemään aihesta sen enempää, Trackmanin sivuilta löytynee asiasta kiinnostuneille enemmän tietoa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eipä taida olla, taitaa olla ensisijaisesti juuri toisinpäin. Toki molemmat vaikuttavat sekä suuntaan, että kierteeseen mutta pääasiassa lavan kulman vaikutus lähtösuuntaan on suurempi (85 %) ja lavan suunnan pienempi (15 %) :

http://www.pgatour.com/content/pgatour/instruction/fultonblog_0623.html

Itse en lähde väittelemään aihesta sen enempää, Trackmanin sivuilta löytynee asiasta kiinnostuneille enemmän tietoa.
Ymmärsin itse niin tuosta Jytyn viestistä, että mailasta riippumatta jolloin ei oteta lavan kulmaa huomioon. Tai sen kulma antaa tason jolla pallo lähtee liikkumaan, ja mailan pään asento suhteessa liikerataan muokkaa pallon liikettä.
 

Isktr

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suosittelen aikaa prolla.

Vinkki numero kaksi näin swingiä näkemättä on sitten se, ettet välttämättä malta pitää lantiota mukana vaan se saattaa karata alta. Kokeileppa treenata driveä lyömällä jalat yhdessä tai yhdellä jalalla seisten semmosta reilua puolikasta swingiä. Tasapaino pitäisi pysyä. Sillon ei pääse kauheasti lantiolla vääntämään vaan joutuu hakemaan semmosta tasapainoista swingiä.

Täyttyy tuotakin kokeilla, kiitos vinkistä.

Otin viime kesänä kolmen tunnin setin prolta. Ryypätenkin olisi rahat tullut paremmin sijoitettua. Käteen jäi nippu latteuksia; hyvältähän tuo näyttää, grippi ainakin viimeisen päälle jne. Ei mitään konkreettista apua.

Otin eilen vähän videota omin päin. Kauheata katsella oli se.
Ei pitäisi näin vanhana ukkona yrittää mitään uutta. Mutta jatketaan harjoituksia...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Now it is official, mä en vaan osaa pelata sateessa!

Keimolan Saras tänään vaihtelevassa sateessa ja aivan kauhee rundi! OK, jotain hyvääkin => yksi börö, useampi par, mutta niiden lisäksi tuplaa ja triplaa, palloa taskuun yms. Ei vaan osaa...
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Tervehdys!

Tällä viikolla tutustuin vihdoin ja viimein golfiin. Rangella tuli käytyä kolme kertaa ja sen verran mukavalta tuntui, että voisihan tätä harrastaa enemmänkin.

Omia mailoja ei ole, mutta jos ostaminen tulee ajankohtaiseksi, niin millaista settiä suosittelisitte tällaiselle aloittelijalle? Entäs kuinka paljon mailan varren pituus vaikuttaa oikean lyöntiasennon löytämisessä? Kysyn kun olen tällainen 195cm pitkä lipputanko, niin yleensä on mailapeleissä ollut se ongelma, että mailat ovat liian lyhyitä.

Ja tämä on toki ihan pelaajakohtaista, mutta kauanko porukka on pelaillut ennen green cardin suorittamista? Tuolta lähikentältä saisi ostettua paketin, joka sisältää kokeen, 9 tuntia ryhmäopetusta ja päälle tulee vielä pelejä viiden kierroksen verran. Hinta on 180€, joka kuulostaa varsin kohtuulliselta.

Kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan! :)
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Ja tämä on toki ihan pelaajakohtaista, mutta kauanko porukka on pelaillut ennen green cardin suorittamista? Tuolta lähikentältä saisi ostettua paketin, joka sisältää kokeen, 9 tuntia ryhmäopetusta ja päälle tulee vielä pelejä viiden kierroksen verran. Hinta on 180€, joka kuulostaa varsin kohtuulliselta.

Kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan! :)

Ei kannata murehtia mistään muusta kuin siitä, että hankit sen green cardin, jos homma kiinnostaa. 'jos toi 180€ sisältää myös gc:n, niin on kyllä edullinen. Mailoja kannattaa katsoa esim. golfpistestä tai golfoutletistä. Ei kannata kuitenkaan halvimpia mahdollisia ostaa, jos kipinä iskee kunnolla, niin joudut ostamaan uudet käytännössä seuraavana kesänä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Itse aloittelin viime kesänä, tänä kesänä on työn ja perheen takia jäänyt vielä kauden aloitus väliin. Heinäkuu olisi lomaa, mutta taitaa joutua työntämään muuta kärryä kuin golfkärryä. Pituudella ei ymmärtääkseni ihan näin alkuun ainakaan ole merkitystä, omat normimailani tuntuvat toisaalta kyllä itselleni vähän liian pitkiltä, jotenkin tuntuisi, että mieluusti ottaisin viisi senttiä alempaa kiinni raudoista. Silloin lapa makaisi mielestäni paremmin.

Viime kesänä siis katselin golfpisteen pörssistä käytetyn setin, ei mitään ihan halvinta, mutta kun bägeineen raudat maksoivat 200e, niin ei vielä pankkia räjäytetty. Vähän katsoin netistä mitä ihmiset noista mailoista sanoivat. Mukaan tuli vielä jokunen pallo, mikä tuntui mainiolta. Lopulta kauden aikana taidettiin hukata vähintään kolminkertainen määrä palloja noihin alkuun saatuihin nähden. Lisäksi ostin vielä paikallisesta liikkeestä käyettynä yhden väyläpuun ja lopulta kauden mittaan tuosta pörssistä halvalla raiverin ja hybridinkin. Paras ostos noista oli varmaan toi väyläpuu, sillä saa jopa pallon lentämään joskus suoraan.

Putteriin satsasin heti, sillä tulee kuitenkin lyötyä aika monta lyöntiä. Mukava Wilsonin olikohan se joku 8881 tms malletti, sopi omaan kouraan ja se lienee noissa tärkeintä. Putti olikin ehkä se vahvin osa-alue omasta pelistä viime vuonna.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Tänään vuorostaan loistavia draiveja ekan kerran tällä kaudella. No, vastapainoksi katosivat rautalyönnit täysin. Golf on kivaa, saatana.
 

Birchman

Jäsen
Omasta Titleistin bägistä löytyy...

Titleist 695MB raudat
Titleist Vokey 52, 56, 60
King Cobran spooni ja hybridi
Ping G2 putteri
Ping G2 Aldilan NV S varrella

Moneen vuoteen en ole päivittänyt bägiä. Kerran kun kunnon kamat ostaa, niin ihan hyvillä mielin voi pelata. Ei jää ainakaan varusteista kiinni. Kuriositeettina yhdessäkään kokeilemassani draiverissa ei ole yhtä hyvä tuntuma mitä G2:ssa. Pingillä tulee painettua kevyesti kymmeniä metriä pidempiä lyöntejä, mitä muilla.

HCP nyt seitsemän ja josko se kesällä vähän tippuisi. :)
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Pientä kommentointia välillä tännekin...

Lievää tasaisuutta havaittavissa nyt kun on tullut enemmän pelattua, esim. nyt viikonloppuna 2 rundia eri kentillä ja molemmat 36 pojoa. Ja jos ihan totta puhutaan niin kumpikaan rundi ei tuntunut mitenkään erityisen onnistuneelta, tulosta vaan syntyy kun virheet ja suoranaiset mokat jää vähemmälle. Positiivisina asioina avaukset ja puttipeli, eniten tuskaa lähipelissä ja chippaamisessa. Mutta tietty jos kaikki osa-alueet olisivat huipputikissä niin liekö sen händäri sitten lähellä nollaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös