Golfin harrastajat

  • 492 937
  • 2 957

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli taas kierrettyä Hiekkaharjun 2x pitkäysi. Ekat kolme väylää meni nyt vähän miten meni... Seuraavat 10 väylää pelasin yhteistulokseen par, aivan loistavia lyöntejä. 1x birdie 8x par ja 1x bogey. Sitten taas pari väylää miten meni ja loput väylät par-bogi -välille.

Aivan käsittämätön oli kyllä toi 10 väylää. Ei vieläkään voi tajuta, alko löytymään vihdoin tämä kuuluisa suunta lyönneille kun aikasemmin tuntu että ois tarvinnut jonkun moukarihäkin että muut pelaajat olisi turvassa. Tasoitus tosiaan kun on sen 20,8 niin noilla tuloksilla sitä saadaankin tiputettua mukavasti. Huhhuh... Tuolla tosiaan saa 20,8 tasotuksella sen 18 lyöntiä eli 1 per väylä. Niin bogeypisteitä kertyy jo mukavasti tuosta 10 väylän putkesta. Toivotaan, että jatkossakin lyönnit pysyvät samanlaisina. On se vain niin helvetisti hauskempaa pelata kun sujuu. :)

Tuli myös käytyä viime perjantaina ja sunnuntaina Hiekkaharjussa. Olen aloittanut golfin nyt uudelleen 5 vuoden tauon jälkeen (händäri 32).

Onhan Hiekkaharju vähän turhan helppo kenttä. Siellä 5 vuotta sitten kun pelasin ensimmäisen kesäni golffia tuli pudotettua tuohon 32:een, silloin ei tullut käytyä kuin Hiekkaharjussa. Nyt kun on käynyt tutustumassa mm. Talmaan, Pikkalaan ja Nevakseen, niin onhan nuo paljon vaativampia. Ehkä vähän kertoo, kun vasta tuli alettua taas pelaamaan ja eagle jäi sentin päähän reiästä.

Mutta hienoa, että lähti lyönnit kulkemaan. :) Sama kai se olisi ollut missä olisit ollut pelaamassa, jos lyönti lähti mukavasti ja sinne minne halusitkin.

Ei kyllä taida kehtaa tulla junaksi Jatkoaika Golfiin, kun on kuitenkin niin paljon hakemista tämä touhu vielä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ei kyllä taida kehtaa tulla junaksi Jatkoaika Golfiin, kun on kuitenkin niin paljon hakemista tämä touhu vielä.

No höpö höpö => mukaan vaan!!

Pistebogey on siitä kiva kilpailumuoto, että kaikki voivat pelata kaikkia vastaan tasapäin eikä tuota nyt kannata niin vakavasti ottaa! Tiedossa kun on tasan vain kiva päivä samanhenkisessä seurassa...
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Olen aloittanut golfin nyt uudelleen 5 vuoden tauon jälkeen (händäri 32).

-------
Ei kyllä taida kehtaa tulla junaksi Jatkoaika Golfiin, kun on kuitenkin niin paljon hakemista tämä touhu vielä.

Tuolla händärillä pärjäät minulle ainakin ihan hyvin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Päivitetään hiukan golf-kuulumisia. Pieni kierros tuli tehtyä ja uusina kenttinä "korkattua" Lempäälässä Hiisi golf, Alastaro golf, Rauma Golf ja Aura golf, eilen kokeilin myös Mäntsälä golfin, joten uusia haasteita on koettu ja saatu. Hiisi golf ei ollut makuuni, joten en jaksanut siellä pelata, kuin sen 9 reikää. Alastaro on tavallaan aika helppo, jos vain lyönti kestää väylällä, hiukan tylsä. Rauma golfin greenit olivat mieleen, mutta ainakin oman kierroksen aikana pelaaminen toivottoman hidasta. Aura golf on hieno kenttä, josta en voinut olla pitämättä, sopivasti haasteita myös. Mäntsälä oli yllättävän kiva, jossa väylät lyhyitä, greenit hiukan epätasaisia, mutta kokonaisuus kuitenkin ihan jees.

Oma pelini on huonosta draivista huolimatta kehittynyt suunnitellusti ja olen jopa voittanut kaksi viimeistä kisaani, toinen lyöntipelinä ja toinen pistebogeyna. Hyvällä lähipelillä pystyy korjaamaan keskinkertaisia avauksia ja tasoitus tullut siihen 14 tuntumaan, joka oli myös vuoden alussa se oma tavoitteeni. Parasta on tietysti se, että kierrokset ovat tasaisia ja kisoissa pystynyt tekemään kauden parhaan kierroksen. Ensi viikko pelataan vielä säännöllisesti, sitten alkaa taas työt rasittamaan harrastusta.
 

Fordél

Jäsen
Näin omakohtaisella kokemuksella voisin antaa vinkin, jota kannattaa ainakin kokeilla; ota siellä rangella noilla raudoilla alkuun sellainen 80% backswingi äläkä yritä tempoa täysillä.

Kiitos arvon Salama15 näistä ajatuksista. Täytyy kiinnittää tähän backswingiin ja toiseen jalkaan huomiota kun viikonloppuna meen hakkaamaan palloa. Olen koittanut kyllä vetää ihan rauhallisen swingin ilman että mailannopeus kasvaa hallitsemattomaksi, mutta täytyy vielä kiinnittää huomiota backswingiinkin.
 

Phåål

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Nurmijärven Kurra, HC Boners
Lomalla nyt tullut kierrettyä vähän enemmän, tällä viikolla kiersin tänään 9:n Konnus Golfissa Leppävirralla ja kaksi kertaa oman kotikentän, Keimola Golfin. Kierroksia on nyt takana 30 täyttä johon olen laskenut nuo 4 ysiä mitä olen pelannut. Tasaisuus on alkanut löytymään ja omaan bufferiin saa pelattua suht helposti, mutta vieläkin tulee 1-2 horrorväylää per kierros.

Ehkäpä huomenna-tiistaina saa taas tarpeekseen Golfista Tahkolla jossa tahkotaan 5 kierrosta!
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kiitos arvon Salama15 näistä ajatuksista. Täytyy kiinnittää tähän backswingiin ja toiseen jalkaan huomiota kun viikonloppuna meen hakkaamaan palloa.

Joo, eihän tässä olekaan kuin about 50 asiaa joihin pitää kiinnittää huomiota joka lyönnissä ;-)

Toivottavasti on apuja? Yksi frendi tuossa tokaisikin, että "tää olis helppo laji jos ihmisellä ei olisi vasemmassa kädessä kyynerniveltä ollenkaan"...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Niin ja kysymys tietäville => yksi aussie-kaveri muutti tuossa just Suomeen ja haluaisi jatkaa pelaamista myös täällä... Kundilla käsittääkseni on kotimaassaan rekisteröity HCP, mutta mites tuo homma nyt sitten täällä etenee? Johonkin seuraan täytyy tietty liittyä, mutta pitääkö suorittaa paikallinen Green Card vai uskotaanko vaan ukkoa händärin suhteen?
 

Ovechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, Leo Komarov ja Raimo Summanen
Kuluvan viikon ma-to olikin vapaata töistä (ei helvetti, koulun penkille ensi viikolla), joten tuli heitettyä joka päivä 18 reikää Hiekkaharjussa. Tuli myös ostettua uus draiveri edellisen 10.5" nostokulmalla olevan Cobran jälkeen. Valinta osui: Titleist 909 D2, tuntu aivan järkyttävän hyvältä kierrokselta. Mukavan matalia lyöntejä, jotka rullivat pitkälle.

Todellakin, Hiekkaharjun par5-väylät ovat lyhyitä, mutta toi se draiveri sen verran mittaa lisää että pääsi yrittämään par5-väyliä (jos tuuli salli) niin kahdella lyönnillä päälle. Huonoja lähestymis - ja avauslyöntejä ei tullut. Tosin koko kesän liekeissä ollut putteri ja chippi katosivat minne lie... Harmitti kyllä kun ois voinu tulosta tehä ja sit tulee pupellettua aivan järkyttävästi greenin läheisyydessä.

Ihan hyvältä pitkästä aikaa tuntu tuo 4 kierrosta perättäisinä päivinä. Se on paljon mukavampaa kun on aikaa, ei oikeen tahdo duunipäivän päätteeksi jaksa lähteä kiertämään. Jatkoaikagolfitkin kiinnostaisi, mutta en tiedä. Pitäs ensiksi joku tasaisuus löytää näihin peleihin. Lyönnit ihan hyviä, mutta jossain pitää aina pupeltaa.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Ilo ja vitutus sekunnin murto-osissa. Ypäjän kolmas väylä, par 4. Toinen lyönti, matkaa 150. Kaksi pomppua viheriöllä ja pallo kuppiin. Ja pois sieltä. Olisihan se ollut liikaa vaadittu että olisi jäänyt sinne.

Lopputulema netto +2 koko rundille. Etuysi -4 joten takaysi ei ihan yhtä herkkua
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat, Kiekko-Espoo
Järkyttävä into kuoriutui tuhkasta kuin feenikslintu..

Pelasin juniorina 98-02, händeri tais lopettaessa olla about 29, mutta sitten iski jostain kumman syystä vitutus ja laji jäi. Mahdollisesti oli kyse kateusvitutuksesta, kun kaverit paukutteli singelissä.. :)
Kyseiset kesät meni kyllä kentällä suurin piirtein aamukahdeksasta iltakymmeneen, kunnes äiti haki korvasta pois. Asuttiin noin 800m päässä Viipurin Golfin Kahilanniemen kentästä Lappeenrannassa, ja voin sanoa kyseisen kentän olevan todella tuttu. Loistavaa oli myös juniorina kausimaksujen edullisuus + rajaton rangepallojen määrä.

Kolmisen viikkoa sitten viime kesänä aloittaneet kaverit tokasivat, että lähde messiin Löfkullaan, lopulta pienen pohdinnan jälkeen lähdin ja sille tielle jäin.
Että on kivaa, kun on tullut kymmenisen vuotta ikää lisää, vartta varmaan 30cm, ja painoakin vähintään saman verran. Pallo oikeasti lähtee mailan päästä, ja omasta mielestä käsittämättömän hyvin taukoon nähden.

Nyt on hakattu Löfkulla 3x ja Kotojärven rantakenttä 2x, joista viimeinen Löfkulla ja Kotojärven reissu omilla 10€ mailoilla (puut: 3 ja 7 raudat: 4,6,8,E,L), jotka huuto.netistä huusin :)
Ensi kaudeksi sitten jäsenyyttä kehiin ja supergolffista kaikilla rahoilla pelilippuja, niin aletaan kiertään kenttiä. Myös mailoja pitää ruveta sitten katsomaan uusiksi, muttei sillä kiirettä, koska noillakin pääsen helposti alle vanhan händerin, tai ainakin nyt on sellainen fiilis.

Tänään meni tunnin range-hakkaamisen ja puolen tunnin puttailujen jälkeen Löfkullan Par3- kenttä tuloksella 39 (par 30) ja ensimmäinen uuden tulemisen birdiekin saatiin aikaan :) Helppo kenttä ja huomenna HillSideen Valley Courselle katsomaan todellinen taso..
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Näin omakohtaisella kokemuksella voisin antaa vinkin, jota kannattaa ainakin kokeilla; ota siellä rangella noilla raudoilla alkuun sellainen 80% backswingi äläkä yritä tempoa täysillä.

Tämä Salaman ohje on oikeasti kaikille aloitteleville erittäin hyvä. Sanoisin melkein että kannattaa opetella raudoilla lyömään "puolisvingiä", eli maila puoliväliin backsvingissä ja hakea downsvingiin vain puhdasta osumaa, jossa tuntee miten osumaan saa tuotua "painetta" ja miten rautamaila osuu ensin palloon ennen maata. Harjoittelu kannattaa myös tämän osalta tehdä ruohorangella, sillä lyöntimatto antaa turhan paljon anteeksi huonoja lyöntejä.

Toinen hyvä asia treenaamiseen on pitää huolta ettei liiku sivuttaissuunnassa backsvingin aikana. Lyhyilläkin mailoilla on todella vaikeaa osua puhtaasti palloon jos tuota ylimääräistä sivuliikettä tekee. Oikealta pelaavien tulee siis vastustaa oikealla jalalla backsvingissä sivuttaisliikettä. Sitten kun pysyy backsvingissä suunnilleen paikallaan ja pääsee keskittymään hyvään kiertoliikkeeseen, alkaa pidemmilläkin mailoilla osua puhtaammin.
 

Taatusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks, Tottenham Hotspur
Tämä Salaman ohje on oikeasti kaikille aloitteleville erittäin hyvä. Sanoisin melkein että kannattaa opetella raudoilla lyömään "puolisvingiä", eli maila puoliväliin backsvingissä ja hakea downsvingiin vain puhdasta osumaa, jossa tuntee miten osumaan saa tuotua "painetta" ja miten rautamaila osuu ensin palloon ennen maata. Harjoittelu kannattaa myös tämän osalta tehdä ruohorangella, sillä lyöntimatto antaa turhan paljon anteeksi huonoja lyöntejä.

Toinen hyvä asia treenaamiseen on pitää huolta ettei liiku sivuttaissuunnassa backsvingin aikana. Lyhyilläkin mailoilla on todella vaikeaa osua puhtaasti palloon jos tuota ylimääräistä sivuliikettä tekee. Oikealta pelaavien tulee siis vastustaa oikealla jalalla backsvingissä sivuttaisliikettä. Sitten kun pysyy backsvingissä suunnilleen paikallaan ja pääsee keskittymään hyvään kiertoliikkeeseen, alkaa pidemmilläkin mailoilla osua puhtaammin.

Tässä on muutama erinomainen vinkki! Juuri näihin keskittymällä olen saanut nyt händärin tippumaan muutamassa viikossa 16:sta 13:sta. Nyt divotit ovat pallon edellä ja lyönteihin on tullut lisää mittaa, vaikka lyön paljon lyhyemmällä BS:llä kuin ennen. Aikaisempi tosin olikin ehkä enemmän miesvoimistelua ja akrobatiaa kuin golffia.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Osaako joku kertoa ratkaisuun tälläiseen ongelmaan. Elikkäs kun on kuiva kenttä niin rautalyöntini lähtee hyvin pystyn n160 pommittamaan griiniä kohtuullisen usein. Muutenkin kaikki sujuu kun on kuivaa, MUTTA kun sade saapuu ja kenttä on märkä/kostea kaikki menee päin helvettiä fileet lentelee ja pallo menee aina joku 5-60 metriä eteenpäin. Käytännössä siinä käy niin kun lyön palloon niin maa antaa periksi jolloin iso pala maata lähtee lentoon ja pallo tietenkin ei lennä pitkälle.

Lyönkö siis liikaa maahan, koska kun maa on märkää niin se antaa periksi? Olen yrittänyt lyödä enemmän palloon ja sillon tulee "kylkkäreitä" tasaiseen tahtiin. Oisko kellään ratkaisua ongelmaani?
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Lyönkö siis liikaa maahan, koska kun maa on märkää niin se antaa periksi? Olen yrittänyt lyödä enemmän palloon ja sillon tulee "kylkkäreitä" tasaiseen tahtiin. Oisko kellään ratkaisua ongelmaani?

Näkemättä on tietty vaikea sanoa 100% varmasti mistä on kyse, mutta suurella todennäköisyydellä et osu puhtaasti palloon. Osuessasi ensin hieman maahan antaa kuiva väylä anteeksi ja maila tavallaan "pomppaa" palloon, jolloin lyönti lähtee paremmin. Märkä maa ei enää tätä annakaan anteeksi vaan "imaisee" mailan, jolloin kyseessä on duffi.

Kylkkäreitä tulee helposti jos osumakulma palloon on raudoilla hieman ns. laaka, eli ei tulla riittävän jyrkästi alas palloon. Voi liittyä myös tuohon edellä kirjoittamaani sivuttaisliikkeeseen, eli että kroppa ei pysy backsvingin aikana sivuttaissuunnassa paikallaan ja siksi osumakohta ikäänkuin siirtyy pois siitä missä sen pitäisi olla, ja maila ei enää osumakohdassa liiku oikeaan suuntaan.

Tuohonkin ongelmaan hyvä harjoitus on lyödä jyrkällä puolisvingillä lyhyillä raudoilla suoraan alas palloon. Hyvin osuessaan ei ole paljon väliä onko pallo kuivalla vai märällä alustalla, kun ensimmäinen kontakti syntyy palloon eikä maahan.

edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Osaako joku kertoa ratkaisuun tälläiseen ongelmaan. Elikkäs kun on kuiva kenttä niin rautalyöntini lähtee hyvin pystyn n160 pommittamaan griiniä kohtuullisen usein. Muutenkin kaikki sujuu kun on kuivaa, MUTTA kun sade saapuu ja kenttä on märkä/kostea kaikki menee päin helvettiä fileet lentelee ja pallo menee aina joku 5-60 metriä eteenpäin. Käytännössä siinä käy niin kun lyön palloon niin maa antaa periksi jolloin iso pala maata lähtee lentoon ja pallo tietenkin ei lennä pitkälle.

Lyönkö siis liikaa maahan, koska kun maa on märkää niin se antaa periksi? Olen yrittänyt lyödä enemmän palloon ja sillon tulee "kylkkäreitä" tasaiseen tahtiin. Oisko kellään ratkaisua ongelmaani?

Kyllähän tuo vahvasti kuulostaa siltä, että märällä kentällä duffaat lyöntisi (eli mailan lapa osuu maahan ennen osumaa palloon). Märkä kenttä ei anna pientäkään duffia anteeksi, kun taas aivan kuiva kenttä ei ole niin ankara ihan pienelle duffille.

Jos osuma on aivan puhdas, ei ole väliä, onko kenttä märkä vai kuiva. Mutta märkä kenttä rankaisee paksuista (=duffatuista) lyönneistä raskaasti.

Sinänsä märältä maalta tulisi lyödä aivan samoin kuin kuivaltakin, eli osuma tulee raudoilla siten, että mailan liikerata on vielä alaspäin vievä. Jos alkaa liikaa yrittämään välttää duffeja, käy kuten kuvaat, eli alkaa tulla liian ohutta osumaa. Treeniä treeniä, ei siinä muuta ohjetta oikein ole antaa.
 

goal

Jäsen
Mielestäni paras neuvo on ottaa yhteyttä seuran prohon, jos haluaa saada golfissa tasoa parannettua ja jättää lähes kaikkien kotiopettajien niksit omaan arvoonsa. Tarkennetaan sen verran, että monesti ns. pikkuniksit eivät paranna peliä pitkässä juoksussa, jos svingin suuret linjat eivät ole kunnossa ja ainakin omien havaintojen perusteella suurimmalla osalla golfareista asia on näin.

Jos vaikka alkuasento on aivan luokaton tai asento backsvingin huipulla riittävästi pielessä, pikkunikseistä ei ole mitään hyötyä, jos haluaa oikeasti oppia pelaamaan golfia, sillä surkealla svingillä joutuu mm. käsillä manipuloimaan niin paljon päästäkseen hyvään osumaan, että lyönneistä ei tule toistettavia.

Mielestäni kaikkien, jotka ovat kiinnostuneita oman pelin kehittämisestä, pitäisi alkaa käymään pron tunneilla säännöllisesti, eikä yrittää omin päin korjata jotain sellaista virhettä, mikä onkin seurausta jo jostain aikaisemmasta vaiheesta.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mielestäni paras neuvo on ottaa yhteyttä seuran prohon, jos haluaa saada golfissa tasoa parannettua ja jättää lähes kaikkien kotiopettajien niksit omaan arvoonsa. Tarkennetaan sen verran, että monesti ns. pikkuniksit eivät paranna peliä pitkässä juoksussa, jos svingin suuret linjat eivät ole kunnossa ja ainakin omien havaintojen perusteella suurimmalla osalla golfareista asia on näin.

Olen kanssasi täysin samaa mieltä pron opetuksen eduista. Tähän liittyy kuitenkin yksi pieni mutta. Suurimmalla osalla harrastelijoista svingi ei tosiaan ole lähellekään sellainen kuin sen pitäisi pron silmin katsottuna olla. Tämä myös tarkoittaa sitä että pron opastuksessa tehdään suuria muutoksia. Ja niiden muutosten opettelu vaatii PALJON aikaa ja erittäin suuren toistomäärän. Lisäksi muutosten välissä tulee sitoutua pron kanssa säännöllliseen jatkotapaamiseen, jotta yksin tehtyjen harjoitteiden tuloksia voidaan seurata ja itsenäisen harjoittelun aikana takaisin hiipineitä virheitä korjataan jatkuvasti.

On mielestäni suuri virhe ottaa prolta tunti tai pari ja kuvitella että oma peli tulee sillä kuntoon. Olen itse käynyt vuosien varrella usemmankin kerran pron tunneilla ja käteen on jäänyt tukku huikean hyviä ajatuksia. Poikkeuksetta on kuitenkin niin, että peli on pitkään todella tuskaista muutosten jälkeen ja se pitää etukäteen hyväksyä ja ymmärtää. On sitten persoonasta kiinni syntyykö tuntien jälkeen nälkä kehittyä vai totaalinen turhautuminen siihen, että tuntien jälkeen ei enää mikään tunnu luonnistuvan...

Edit: Pari ajatusvihreetä.
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Mielestäni paras neuvo on ottaa yhteyttä seuran prohon, jos haluaa saada golfissa tasoa parannettua ja jättää lähes kaikkien kotiopettajien niksit omaan arvoonsa. Tarkennetaan sen verran, että monesti ns. pikkuniksit eivät paranna peliä pitkässä juoksussa, jos svingin suuret linjat eivät ole kunnossa ja ainakin omien havaintojen perusteella suurimmalla osalla golfareista asia on näin.

Jos vaikka alkuasento on aivan luokaton tai asento backsvingin huipulla riittävästi pielessä, pikkunikseistä ei ole mitään hyötyä, jos haluaa oikeasti oppia pelaamaan golfia, sillä surkealla svingillä joutuu mm. käsillä manipuloimaan niin paljon päästäkseen hyvään osumaan, että lyönneistä ei tule toistettavia.

Mielestäni kaikkien, jotka ovat kiinnostuneita oman pelin kehittämisestä, pitäisi alkaa käymään pron tunneilla säännöllisesti, eikä yrittää omin päin korjata jotain sellaista virhettä, mikä onkin seurausta jo jostain aikaisemmasta vaiheesta.

Vielä kun laitat omasi tai kaverisi, jota tässä mainostat numeron ja paketti on täydellinen. Joillekkin katsos vain riittää omatoiminen oppiminen ja muilta neuvojen kautta avun saaminen. Itse käyn tasaisin väliajoin pelaamassa kaverin kanssa, joka on omilla opeilla hoitanut händärin 6.7 tasolle.

Mutta sitten asiaan. Olisiko pe aamulle pelikaveria. Liikkuisin Forssan suunnalta joten Loimijoki ja Vihdin kentät esim mahdollisia
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En nyt malta olla kommentoimatta tätä prolla käymisasiaa. Aika pitkiä pohdintoja aikoinani tein asian suhteen ja päätin olla käyttämättä ammattilaisten palveluita. Minulla ei ole tippaakaan epäilyksiä etteikö osaavan pron vihjeillä ja harjoittelulla voisi omaa pelaamista parantaa merkittävästikin, mutta mietin enemmän harrastamisen filosofiaa.

Käytössä on kuitenkin hyvin rajallinen määrä aikaa ja rahaa ja itse totesin, että kun tässä ei kuitenkaan kärkytä paikka PGA:lle, niin mielummin käyttää nuo resurssit itse pelaamiseen.

En minä ainakaan missään muussakaan harrastamissani lajissa (lätkä, futis, saba) viitsisi mennä mihinkään Steve Serdachnynin teholuistelukouluun vaikka se taatusti toisi lisäpotkua höntsäpeleihin

Ymmärrän että tietty pelaamisen taso on mukava saavuttaa ihan pelin yleisen sujuvuuden ja kaikkien mukavuuden kannalta, mutta sen jälkeen kaikki tyytyväisyys omaan pelaamiseen on ihan suhteellista. Jos 45 handärin pelaaja pelaa 110 lyönnin kierroksen hän on onnelline, jos Tiger Woods pelaa -1 niin häntä vituttaa. Niinpä tällaisessa lajissa jossa kilpaillaan pääasiassa itseä vastaan on oman viihtyvyyden kannalta on sama kuinka hyvä pelaaja on.

Loppuun vielä tällainen kannustava kuvamuodossa oleva mietelause, jossa ym asiaa on pohdittu jonkun muunkin toimesta:
http://www.successsuccess.com/giftcat/ineptitude.jpg
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Minulla ei ole tippaakaan epäilyksiä etteikö osaavan pron vihjeillä ja harjoittelulla voisi omaa pelaamista parantaa merkittävästikin, mutta mietin enemmän harrastamisen filosofiaa.

Tämä on todella hyvä pointti ja samaan liittyy omakin vastaukseni ylempänä. Jos haluaa tosissaan panostaa harjoitteluun ja lajiin, niin prosta on paljon apua. Mutta niin kauan kuin kierrosmäärät ovat vuosittain edes keskiverron harrastajan tasolla ja harjoitteluun ei kauheasti aikaa ole käyttää, niin haasteellista on esim. svingiremontin totaalinen toteuttaminen.

Harrastuspohjalta (kuten itsekin) golfista voi nauttia täysin siemauksin omatoimisesti ja monesta pikkuvinkistä on kaveripiirissä saatu huikeita tuloksia, kun asioita on keskenään pohdiskeltu, kokeiltu ja sparrailtu. Meni sitten oikein tai väärin, on mulle ainakin golfissa parasta onnistumisen tunne. Tuli se sitten oppikirjan tai kaverivinkin kautta.

P.s. Muistaakseni muuan 2012 Mastersin major-voittaja Bubba Watson ei ole eläissään nähnyt svingiään videolta eikä käynyt prolla.
 

goal

Jäsen
Vielä kun laitat omasi tai kaverisi, jota tässä mainostat numeron ja paketti on täydellinen. Joillekkin katsos vain riittää omatoiminen oppiminen ja muilta neuvojen kautta avun saaminen. Itse käyn tasaisin väliajoin pelaamassa kaverin kanssa, joka on omilla opeilla hoitanut händärin 6.7 tasolle.
En kirjoittanut edellistä viestiäni mainostusmielessä (en ole itse pro, eikä kukaan kaverinikaan) ja jokainen saa tehdä kuten haluaa mutta olen sitä mieltä, että omatoimisella oppimisella suurin osa ei pääse lähellekään sitä, mihin potentiaali riittäisi. En kieltänyt ketään oppimaan omatoimisesti mutta itse näkisin suurena riskinä sen, että jossain vaiheessa raja tulee vastaan kun ei se omatoimiminen oppiminen/luulo toimivasta svingistä ollutkaan ihan sitä, mitä itse ajatteli sen olevan. Toisille raja tulee vastaan aikaisemmin, toisille myöhemmin.

Olen vaan sitä mieltä, että jos golfharrastuksen alkuvaiheessa ei opettele kunnolla svingin perusasioita, myöhemmässä vaiheessa virheistä poisoppiminen on todella hankalaa ja tämän olen saanut itsekin oppia ja mm. tällä hetkellä niitän sitä, mitä olen kylvänyt. Itse olen mm. joutunut oppimaan kantapään kautta, että downsvingi, ja sitä kautta osumahetki, on melkoisen vaikea saada kunnolla toimivaksi, jos esim. backsvingin aikana tapahtuu liikaa vääriä asioita.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Aika pitkiä pohdintoja aikoinani tein asian suhteen ja päätin olla käyttämättä ammattilaisten palveluita. Minulla ei ole tippaakaan epäilyksiä etteikö osaavan pron vihjeillä ja harjoittelulla voisi omaa pelaamista parantaa merkittävästikin, mutta mietin enemmän harrastamisen filosofiaa.
Samat ajatukset pyörineet päässä täälläkin. Toistaiseksi minulle riittää että saan vinkkejä kokeneemmilta pelaajilta, mutta sopivan tilaisuuden tullen voin hyvinkin käyttää pron palveluita hyväkseni. Minä pelaan vain ja ainoastaan sen takia, että pidän pelistä suunnattomasti. Kehitystä ei pelissäni ole tapahtunut toivotulla vauhdilla, mutta vähän kuitenkin. Minulla ei ole pelillisiä tavoitteita myöskään, muuta kuin Jatkoaika Golf voitto, enkä välitä enää tasoituksestanikaan kun se nyt riittää kentille Suomessa. Mutta jos nyt joku klubipelaaja ottaa tavoitteekseen puolittaa tasoituksensa kauden aikana, niin varmasti käynti pron luona auttaa tuon tavoitteen saavuttamisessa. Mutta pelaaminen kuitenkin kehittää eniten ja se on tämän lajin suola mielestäni!
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Mutta saako sitä pelikaveria perjantaille
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Lainaan itseäni.

Mallorcalle päädytään, Cala Bonaan. 5 kenttää löytyy nurkista ja 2-3 rundia tarkoitus heittää. Mailat on tuolla määrällä järkevämpi vuokrailla.

Jos kokemuksia löytyy, jakakaa mieluusti.

Sen verran tuli muutos että mennäänkin Santa Ponsaan. Mailat 25 e suunta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös