Golfin harrastajat

  • 494 289
  • 2 968

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Chipperin etu on siina, etta silla mailalla chippaat (griinin lahimaastosta) puttitekniikalla. Chipperi on siis usein putterin nakoinen maila, jossa on aika yleisesti rautaseiskan lofti. -clip-
Chippaat silla siis puttitekniikalla ja lofti pitaa huolen siita, etta pallo lahtee ilmaan, rullaamisen sijaan.

Arnold Palmerin oiva vinkki griinin ymparistoon: Kayta AINA putteria kun siihen on mahdollisuus. Huono puttikin on usein parempi kun keskinkertainen chippi.


Kuulostaakin tosi vaikealta. Chipperillä ei siis saa lyödä greeniltä?
Minä luulin että läheltä aina sw, onko tämä paha?
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Chipperillä ei siis saa lyödä greeniltä?
Minä luulin että läheltä aina sw, onko tämä paha?

Saannoissa ei ole mitaan mainintaa siita milla mailalla pitaa lyoda missakin. Voit siis kayttaa chipperia ihan missa tahansa, jopa griinilla, joskaan en ymmarra miksi kayttaisit, koska eihan griinilla tarvita loftia mihinkaan. Painvastoin. Siella rullitaan palloa.

Lahipelissa kaytat myoskin ihan mita mailaa huvittaa, joskin itse opetan ihmisille kolmen mailan lahipelia (siis kun ollaan griinin laheisyydessa). Nama kolme mailaa ovat esim keskirauta (7 tai 8), PW ja SW/LW. Kaytat kutakin mailaa riippuen siita kuinka paljon palloa pitaa lennattaa ilmassa ja kuinka paljon se pystyy rullaamaan ennen reikaa. Sanotaan, etta matkaa griinille on 3 metria ja griiniin etureunasta reikaan on 10m... kayttaisin keskirautaa. Jos taas griinin reunaan on enemman matkaa kun sen etureunasta reikaan, kayttaisin SW/LW:ta. PW puolestaan lentaa noin 1/2 matkasta ja rullii suurinpiirtein saman matkan. Siis oikein lyotyna. Hyva nyrkkisaanto onkin, etta anna pallon rullia mahdollisimman paljon griinilla. Lennata sita vain tarvittavan maaran. Ei yhtaan enempaa. Sellanen lyonti on helpompi lyoda ja sen kontrollointi myos helpompaa.

Mieti vaikka nain: jos heittaisit pallon kolmen metrin paasta griinista reikaan, joka on 10 metria griinin etureunasta, niin tod nak heittaisit matalan ja antaisit sen rullia reijalle. Et suinkaan heittais korkeaa reijalle asti ja katsot pysahtyyko se vai ei reijan lahelle. Siksi siis SW/LW:ta kantsii kayttaa vaan jos sulla ei ole paljoa griinia kaytettavissa. Ihan vaan siksi, etta lahipeli tulis helpommaksi.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Muuta kommenttia en osaa antaa kuin; käyttääkö joku noita vielä 2000-luvulla??

Siis ihan oikeasti, ilman sarvia, hampaita tai halveerausta, muistan nähneeni/kuulleeni tsippiputterista joskus vuonna 1996. Luulin jo että se oli ysärin ilmiö siinä missä leipäkonekin.

Ei siinä mitään. Hienoa, tai ainakin hassua, jos noita alkaa taas näkymään. Itse asiassa olisi pirun mielenkiintoista kokeilla, miten tuollainen toimisi. Tosiaan viimeksi kokeillut moista joskus 90-luvun puolivälin paikkeilla.

Juu, eka kausi golfin parissa, niin ei oikein ole mukana kaikissa uusimmissa trendeissä ;) muutaman tyypin olen nähnyt tuota käyttävän ja hienosti käyttikin. Proni tosin virkkoi kerran että kahta asiaa ei saa hankkia: lyöntilaskuri ja puttichipperi. Se yksi tyyppi vaan käytti moista niin hienosti että kunhan kysäisin..

Ei vaan kulje peli, niin ei kulje. Edelleen sama trendi. Avaukset ok, kakkoslyönnit par nelkuilla paskaa, wedget hyvää, putit.. (edit. alle metristä) ei niistä sen enempää.. tuplien höystämä kisa tänään. Ei horrorväyliä oikeastaan yhtään, mutta ei vaan pareja tippunut plakkariin toivotulla tavalla. Tasaista, mutta heikolla tasolla. Etiäppäin, sano.
 
Viimeksi muokattu:

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuossa ylempanakin joku puhui range-palloista ja sanoi, etta ne ei lenna samaa matkaa kun pelattavat golf-pallot. Tastakin kantsii aina kysya rankella kun sinne menee lyomaan, etta minkalaisia palloja niilla on. Range-palloja on meinaan monenlaisia, aivan kuten pelattaviakin palloja. Mita palloja rankella yleensa on, riippuu esim ranken koosta ja siita paljonko klubi tai ranke on valmis niista maksamaan. Esim talla hetkella meidan rankella on Niken palloja, jotka raudoilla lyodessa lentaa normimitan, mutta suuremmilla pallon nopeuksilla (siis esim draiveri) lentaa noin 10% normaalin mittaa lyhyemman matkan. Pari vuotta sitten meilla oli "limited flight" Srixon palloja, joista asiakkaat ei oikeen tykanneet (pituuskontrollin puutteen takia). Kerran taas Hawaiilla pelasin kentan jonka rankepallot oli Pro V1:sia. Nayttivat lentavan ihan normimittoja.

Jep, kotikenttäni range on vain 220m ja boltsit ovat mitä ovat. Näköjään Amerikoissa asiat ovat vähän isompia ;) tässäkin asiassa.

Suomessa olen hakkaillut kymmenellä eri rangella ja eipä ole ProV ykkösiä näkynyt. Sen tällä vähäisellä kokemuksella olen myös havainnut rautamailoilla erot ovat pienempiä kuin drivella.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Saas näkee oliko kausi tässä? Selkä vittuilee ja sieltä kimottaa oikealle kylkeen niiku joku lykkäisi puukkoa oikean lapaluun alle... Aivastaessa tuntuu kuin oik.keuho puhkeaisi! Levolla kai tokenee, mutta nähtäväksi jää tokeneeko ajoissa vielä tälle kaudelle?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Yhteistyökumppani vei tutustumaan golfin saloihin tuossa perjantaina ja tarjosi proon opetuksia meille jotka eivät olleet mailoihin ennen juuri koskeneet. Ovela oli strategia, nimittäin nyt kyllä oikean kyynärtaipeen ja alaselän kivusta huolimatta on innostus syttynyt. Varsinainen kesälaji kuitenkin puuttuu, kun salibändy ja laskettelu on enemmän kylmempien aikojen lajeja.

Minkäköhänlaisista kustannuksista tuossa lajissa puhutaan. Hyvinkäällä on ilmeisesti kokoisekseen kunnaksi varsin hyvät puitteet lajin suhteen kun on tuo ihan taajama-alueen Hyvigolf ja lisäksi tuo Kytäjä golf. Ensi kevään puolelle varmaan kannattaisi kuitenkin ajoittaa. Pitääkö kentälle hankkia joku jäsenyys, että pääsee pelaamaan? Itse varusteet nyt maksavat varmaan saman kun missä tahansa muussa harrastuksessa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ensinnäkin toivottavasti golfkärpänen puraisi sen verran rajusti, että liityt joukkoon tummaan, jotka tätä lajia harrastavat. Hieno laji on kyseessä kaikesta huolimatta ja pahin vastustaja löytyy, kun katsoo peiliä.

Pitääkö kentälle hankkia joku jäsenyys, että pääsee pelaamaan?
Ykkösasia on olla jäsen johonkin seuraan, koska jäsenmaksu kattaa myös vakuutusmaksut. Ilman jäsenyyttä ei pääse mihinkään pelaamaan.

Sitten kakkosasiana on hankki green card, eli ajokortti golfkentille.

Kolmosasiana on varmaankin välineiden ostaminen, joita kannattaa sitten kysellä alan liikkeestä.

Pelioikeus tarvitaan myöskin, ja sen suhteen on paljon eri käytäntöjä ympäri Suomen. Kannattaa tätä asiaa miettiä jo siinä vaiheessa, kun liittyy jonkin seuran jäseneksi.
 

Fordél

Jäsen
Tänään kävin ensimmäisen kerran pelaamassa 9 reikäisellä aloittelijan par3-radalla pari kiekkaa. Flunssa kun on edelleen päällä niin jotenkin toiseen kierrokseen ei jaksanut enää paukut riittää, mutta ekalla kiekalla meni ihan hyvin.

Uudet rautamailat alkaa muutaman rangekerran ja tämän päivän kiekkojen jälkeen tuntua jo ihan hyviltä. Onhan noi pikkasen kovan tuntuset eli kun lyö niin osuma tuntuu käsissä kovemmalta ja jopa pikkasen tärähtävämmältä kuin niillä mailoilla, joilla on vetänyt pari ensimmäistä kiekkaa. Niissä kosketus oli vähän pehmeempi. Rauta 9 oli tosin tänään ihan hakusessa ja jotenkin lyönnit lähti järjestää raakasti oikealle.

Se mitä täytyy hehkuttaa on putteri. Ostin Pingin Karsten B60 käytettynä ja ei hitto kuinka hyvä sillä on putata! Tuntuma on aivan helkkarin hyvä. En tykkää jotenkin sellaisista puttereista, joissa todella pitkä "perä". Kuitenkin massaa pitää olla, että puttaus tuntuu hallitulta. Tässä mailassa nuo molemma yhdistyy ja puttaus sujui ihan eri tavalla kuin ennen.

Täytyy tässä vielä ennen kuin kausi loppuu, käydä lätkimässä niin paljon rangella kuin sielu sietää ja sen lisäksi jos muutaman rundin vielä kerkeis tolle alottelijan radalle. Tarkoituksena on oppia mahdollisimman hyvin nuo raudat enkä edes haaveile draverilla lyömistä vielä. En edes oikein ymmärrä miksi ihmiset ei edes juuri tunnu käyttävän noita pieninumeroisia rautoja vaan siirtyvät heti draveriin.

Ensi keväänä sitten green card ja sen jälkeen pitäs miettiä mihin hankkis jäsenyyden.

Ja loppuun vielä se tärkein juttu: helkkarin hieno laji ja tää on mun uusi harrastus!
 
Viimeksi muokattu:

Stürmer

Jäsen
Juu, eka kausi golfin parissa

Ei horrorväyliä oikeastaan yhtään, mutta ei vaan pareja tippunut plakkariin toivotulla tavalla. Tasaista, mutta heikolla tasolla

Jos pelaat ensimmäistä kautta golffia, voit olla tyytyväinen jos pelaat kierrokset tasaisesti ilman viivoja tuloslapussa. Oletan siis, että pelaat klubiteeltä. Jos pelaat edelleen punaisilta, tasoitus lienee sitä luokkaa, että odotukset jatkuvista pareista tuloskortissa ovat jo ylimielisyyttä ja oman tasonsa yliarviointia.

En tiedä tasoitustasi, mutta jos olet rehellisesti pelaamalla sitä laskenut, (et siis iltaisin olohuoneen sohvalla) niin pelamalla lähelle 36 pistettä tasaisesti joka kierroksella voit olla ensimmäiseen kauteesi enemän kuin tyytyväinen
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ykkösasia on olla jäsen johonkin seuraan, koska jäsenmaksu kattaa myös vakuutusmaksut. Ilman jäsenyyttä ei pääse mihinkään pelaamaan.

Sitten kakkosasiana on hankki green card, eli ajokortti golfkentille.

Kolmosasiana on varmaankin välineiden ostaminen, joita kannattaa sitten kysellä alan liikkeestä.

Pelioikeus tarvitaan myöskin, ja sen suhteen on paljon eri käytäntöjä ympäri Suomen. Kannattaa tätä asiaa miettiä jo siinä vaiheessa, kun liittyy jonkin seuran jäseneksi.
Elikkä kun katson tuosta tuon lähimmän paikan sivuilta: Hyvinkään Golf
tarvitaan jäsenmaksu/lähijäsenyys ja vuokrapelioikeus? Ja lisäksi pitää suorittaa se green card mikä kuitenkin lienee elinikäinen kertasuoritus josta ei sen jälkeen tarvitse murehtia.

Tuli ehkä tosiaan jo luvattua, että ensi vuonna olen samassa tilaisuudessa mukana kentällä kiertämässä, heh.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos pelaat ensimmäistä kautta golffia, voit olla tyytyväinen jos pelaat kierrokset tasaisesti ilman viivoja tuloslapussa. Oletan siis, että pelaat klubiteeltä. Jos pelaat edelleen punaisilta, tasoitus lienee sitä luokkaa, että odotukset jatkuvista pareista tuloskortissa ovat jo ylimielisyyttä ja oman tasonsa yliarviointia.

En tiedä tasoitustasi, mutta jos olet rehellisesti pelaamalla sitä laskenut, (et siis iltaisin olohuoneen sohvalla) niin pelamalla lähelle 36 pistettä tasaisesti joka kierroksella voit olla ensimmäiseen kauteesi enemän kuin tyytyväinen

20,6 on tasoitus. Keltaisilta pelaan. Myönnetään että muutama nappikierros keskikesällä (mm. 85 ja 87) sai luulemaan liikoja. Nyt onkin ollut noususuunnassa viime viikot.

Tavoite kaudelle oli 28 alitus joten tyytyväinen olen. Mutta niin hieno laji että nälkä kasvaa ja vaatimukset omaa tekemistä kohtaan siinä samalla.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Elikkä kun katson tuosta tuon lähimmän paikan sivuilta: Hyvinkään Golf
tarvitaan jäsenmaksu/lähijäsenyys ja vuokrapelioikeus? Ja lisäksi pitää suorittaa se green card mikä kuitenkin lienee elinikäinen kertasuoritus josta ei sen jälkeen tarvitse murehtia.

Niin siis et sinä "tarvitse" kuin jäsenyyden johonkin Golf Klubiin (esim. tuo Hyvinkään Golf) ja green cardin => pelikierroksia voi ostaa 1 kpl kerrallaan (eli maksaa gree fee joka kierroksesta erikseen).

Pelioikeus on tavallaan kauden kestävä "pääsylippu" kyseiselle kentälle ja jos alkuvaiheessa harrastusta tuollaisen hankkii niin se kannattaa hankkia sille kentälle jossa on jäsenenä => tämä siitä syystä, että kun tasoituksesi on yli 36 (lähtötaso on 54) et pääse monellekaan kentälle "vieraspelaajana"...
 
Se mitä täytyy hehkuttaa on putteri. Ostin Pingin Karsten B60 käytettynä ja ei hitto kuinka hyvä sillä on putata? Tuntuma on aivan helkkarin hyvä. En tykkää jotenkin sellaisista puttereista, joissa todella pitkä "perä". Kuitenkin massaa pitää olla, että puttaus tuntuu hallitulta. Tässä mailassa nuo molemma yhdistyy ja puttaus sujui ihan eri tavalla kuin ennen.

Itseltäni löytyy noita B60:siä kaksi kappaletta. Toinen on BeCu-versio jollaisella Faldo muistaakseni voitti The Openin Muirfieldissä 1992. Toinen on ns. Steel (harmaa) -malli jollaista käytti mm. Todd Hamilton voittaessaan 2004 The Openin Royal Troonilla. Nämä ovat tärkeitä tietoja, kun kehut kilpaa välineitäsi pelikavereitesi kanssa klubin terassilla ;-) Nykypelaajista lähes samanmallista (tosin Scotty Cameron -merkkistä) käyttää mm. Camilo Villegas...
 

Fordél

Jäsen
Ostin tänään normaalin tiipussin lisäksi tällaisen Brush Tee:n. Tiedätte varmasti mistä on kysymys. Rangella koitin sitä ja toimi oikein mukavasti. Ilmeisesti kuitenkin sitä ei saa käyttää kentällä vaan siellä pitää käyttää puista tiita?
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
En oo mikaan saantoexpertti, mutta enpa muista tallaista saantoa mistaan. Saat kayttaa millaista tiita tahansa. Laura Davieskin lyo rautamailalla pikku kummun "tiiksi" ja lyo draiverinsa sen paalta.
 

Fordél

Jäsen
Ok, kiitos vastauksesta.

Tänään kävin pelaamassa ensimmäisellä "kunnon" kentällä kun Mäntsälässä on mahdollisuus maanantaisin pelata green cardilaisen kanssa. Ihan hyvin meni ja ton kierroksen perusteella tasoitus olisi vähän laskenutkin. Paljon tuli arvokasta oppia jota täytyy nyt loppusyksystä koittaa vielä sisäistää ennen kuin kausi loppuu. Jonkin verran pelaaminen kärsi siitä, että puumailoja ei löydy repertuaarista, joten täytyy vielä sellaiset hommata niin saa avauksiin vähän järkeä.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Ok, kiitos vastauksesta.

Tänään kävin pelaamassa ensimmäisellä "kunnon" kentällä kun Mäntsälässä on mahdollisuus maanantaisin pelata green cardilaisen kanssa. Ihan hyvin meni ja ton kierroksen perusteella tasoitus olisi vähän laskenutkin. Paljon tuli arvokasta oppia jota täytyy nyt loppusyksystä koittaa vielä sisäistää ennen kuin kausi loppuu. Jonkin verran pelaaminen kärsi siitä, että puumailoja ei löydy repertuaarista, joten täytyy vielä sellaiset hommata niin saa avauksiin vähän järkeä.

En muista - tiedä - missä asut, mutta espoon luukissa, Suur-Helsinki golfissa on maanantaisin jokamies päivä. Eli kentälle pääsee muistaakseni ilman mitään kortteja tms.

Kenttä muutenkin mielyttävän helppo aloittelijoille ja senioreille.
 

Fordél

Jäsen
En muista - tiedä - missä asut, mutta espoon luukissa, Suur-Helsinki golfissa on maanantaisin jokamies päivä. Eli kentälle pääsee muistaakseni ilman mitään kortteja tms.

Kenttä muutenkin mielyttävän helppo aloittelijoille ja senioreille.

Aa ok. Kiitti vinkistä! Täytyykin joskus käydä tsekkaamassa tuokin kenttä. Osaatko sanoa onko tuolloin maanantaisin siellä kovakin ryysis?
 

Fordél

Jäsen
Kysytääs vielä sellasta, että kun olen ostamassa väyläpuita niin kummilla varsilla ne kannattaisi ostaa: regular vai stiff? Tiedän, että tähän on vaikea antaa keskustelupalstan kautta vastausta (pitäisi nähdä ja mitata lyönti), mutta kait tohon jotain nyrkkisääntöä on olemassa. Kyse on siis aloittelevasta pelaajasta, joka lyö esim. rautaseiskalla sellaista 120 metriä. Jossain neuvottiin tällaiselle pelaajalle juuri jompaa kumpaa varsista.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kysytääs vielä sellasta, että kun olen ostamassa väyläpuita niin kummilla varsilla ne kannattaisi ostaa: regular vai stiff? Tiedän, että tähän on vaikea antaa keskustelupalstan kautta vastausta (pitäisi nähdä ja mitata lyönti), mutta kait tohon jotain nyrkkisääntöä on olemassa. Kyse on siis aloittelevasta pelaajasta, joka lyö esim. rautaseiskalla sellaista 120 metriä. Jossain neuvottiin tällaiselle pelaajalle juuri jompaa kumpaa varsista.

Tähän ei mitään yhtä vastausta ole. Tuo seiskalyönti tietenkin kertoo siitä, että mailanpäässä ei kovin suurta nopeutta ole, joten regular on varmasti siinä mielessä oikea valinta. Stiff on varsinkin aloittelijalle monesti ihan liian jäykkä varsi. Regular on varmasti mukavamman tuntunen kuin stiff ja lyöntitarkkuus todennäköisesti parempi.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kuten jo edellä vastattiin, yhtä oikeaa vastausta on vaikea antaa. Mutta regular antaa virheitä anteeksi huomattavasti enemmän kuin stiff.

Sekin on hyvä muistaa, että regularilla ja regularilla on eroja. Ne kun antavat periksi hieman eri paikoista. Toiset taipuvat enemmän keskeltä vartta, joka lienee se yleisin vaihtoehto. Mutta on myös niitä varsia, joiden taipumakohta on lähempänä lapaa, vaikka merkintä on edelleen regular.

Vetelin varsin vaan opettelemaan lajin salot ja sitten taitojen kehityttyä jäykempiin välineisiin, jos niin haluaa.

Itse tiedän monta singel-pelaajaa, joilla on mailoissa reguvarret. Pojat haluavat tuntea ns. ruoskaamisen ilon ja nautinnon, joten valinta on regular.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Vetelin varsin vaan opettelemaan lajin salot ja sitten taitojen kehityttyä jäykempiin välineisiin, jos niin haluaa.

Mulle yksi pro sanoi, että jos lyöt rauta-7:lla alta 150m niin et tarvitse stiffejä. Eri asia on sitten nuo mieltymykset, mutta regu-varsilla vaan alkuun ja uusia stagoja sitten kun hanska on alta 10 ;-)
 

Fordél

Jäsen
Kiitoksia näistä näkemyksistä. Ne vahvistivat omaakin näkemystä, että regularit riittävät tässä vaiheessa oikein hyvin. Täytyypi alkaa metsästää sellaisia tai sitten vain tilata netistä käytettynä.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Eiköhän tämä golfkesä ala olla aikalailla taputeltu. Käteen jäi kokonaan uusi setti, rutkasti lisää taitoa ja kärsivällisyyttä, pudonnut händäri, monen monta uutta kaveria ja suuri riippuvuus! Mailat saavat homehtua bägissä todennäköisesti talviloman tienoille, jolloin suunnannen Espanjaan tai muualle lämpimään nauttimaan golfista ja lämmöstä. Talvella pitää käydä muutamaan otteeseen pron huomassa vähän muokkaamassa svingiä. Ensimmäinen oikea golfkesä (kuudes vuosi, kun kortti, ensimmäinen yli 10 kierroksen kesä) ja händäri nyt 14,5:ssä. Suurinpiirtein 80 kierrosta kerkesi kesällä pelata, triplasin aiemmat määrät.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Mulle yksi pro sanoi, että jos lyöt rauta-7:lla alta 150m niin et tarvitse stiffejä. Eri asia on sitten nuo mieltymykset, mutta regu-varsilla vaan alkuun ja uusia stagoja sitten kun hanska on alta 10 ;-)


Nämä lyöntipituudet on vähän kaksipiippuinen juttu. Parhaimmillani löin lähes 170m perus rauta7 lyöntinä. Nykyään rauhallisemmalla swingillä ja huomattavasti vähemmän painetta palloon laittaen lyön ka. 150m. Singeli ollaan oltu jo tovi, mutta reguvarsion nimiin vannon.

Seurannut läheltä kuinka muutamat kaverit turhaa ottaneet liian jäykkää tikkua käteen ja täten peruspelinsä sekoittaneet.

Lyöntimitoista omasta mielestäni on suhteellisen vaikea sanoa mailanpään nopeutta - jossei siis näe profiilia. Painetta palloon pistäen - ranteita sulkien ja täten lavan reaalikulman pidentyessä - pallot lentävät huomattavasti pidemmälle mutta mailan lofti on myös muuttunut huomattavasti.

Toki testipäivät ovat aika hyviä hetkiä kokeilla mikä tuntuu hyvälle. Useiden golfliikkeiden fittarit tuntuvat puhuvan mitä sattuu ja suosittelvan välillä myös mitä sattuu. esim. hcp 24 kaverilleni joku valopää oli suositellut xstiff mailoja kauttaaltaan!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös