Gillies vs Ruutu ottelussa HIFK-Jokerit 18.10.2013

  • 107 677
  • 486
Tila
Viestiketju on suljettu.

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
En ole aikaisempia viestejä jaksanut lukea, kun nähtävästi suhteellisen hyvin riittäny jauhettavaa eilisen tapahtumasta.

Mutta kaikkein parasta tuossa olisi ollut jos Gillies ois hoitanut iskun niin, että sekä häntä, että neiti Ruutua ei tarvisi koskaan kaukaloissa nähdä! Gillies ei ole edes jääkiekkoilija ja häntä ei tarvitsisi luistimet jalassa nähdä kuin ehkä Dancing On Ice -tapahtumassa. Jarkko Ruutu on myös semmonen neiteilijä, jonka miehisyys on kadonnut viime vuosina (jos sitä koskaan on edes ollut) niin kauas, että kyllä tommoisen pellen olisi hyvä lopettaa uransa. Harmi ettei Gillies sitä eilen tehnyt! Saattaa koko Jokerit naurunalaiseksi. Tosin Jokerit on muutenkin sen verran huvittava seura, että Ruutu sopii sekaan hyvin. Hyvää matkaa KHL:ään. Ainoastaan sitä tulee ikävä, että Kärppien pisteautomaatti on nyt poissa ja joudutaan entistä useammin tekemään kovempi päivätyö pisteiden eteen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hjallis olisi voinut olla hiljaa käskytyksistä koska Jokerileirillä ei ole mitään todellista sanottavaa sillä sektorilla. Ellei Valtonen avaa ensin suutaan ja kerro mitä tapahtui viime kaudella.

Hjallis olisi voinut olla hiljaa mutta ei tuosta syystä, ellei oleteta että Ben-Amorin teko oli ensimmäinen käskytetty tapahtuma jääkiekon historiassa ja Valtonen käskyttäjänä myös ensimmäinen. Näinhän ei ole, joten ihan turhaa hurskahtelua alkaa esittämään että Valtosen tarvitsisi kertoa yhtään mitään. Sen lisäksi se taisi olla Summanen joka toimi poliisin vapaaehtoisena asiantuntijana käskytyksestä, joten Summanen voisi nyt olla suoraselkäinen esimerkin näyttäjä ja kertoa avoimesti käskyttämisestään, en kuitenkaan pidätä hengitystä sitä odottaessa.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Huvittavia nämä kommentit joiden mukaan Ruutu filmaa tässä tilanteessa. Niin kova jätkä kuin Petrellkin on, niin vain jäi keräilemään itseään Toporowskyn suckerpunchin jälkeen.

Mutta koska kyseessä oli Jarkko Ruutu, niin tottakai se filmaa. Helvetin ärsyttävä jätkä ja pelaa vielä Hjalliksen joukkueessa.

No filmaa varmasti, sillä Gillies lyö hanskalla kypärään. Saa sitten lyödä aivan helvetin kovin että siinä oikeasti loukkaantuu.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Historian takia? Liigassa ei ole tainnut Gillies vielä "mitään tehdä", joten historian takia ei voi kyllä antaa yhtään extraa.
Vai katsotaanko jokaisen pelaajan statsit kautta-aikain tätänykyä?

Ja miksi IFK:lle sakko? Tuohan ei ollut edes tappelu, suckerpunch toki, tosin aika heppoinen lopputulos silläkin. Kukaan ei "kuollut", saati loukkaantunut.
Liigassahan on matsattu tällä kaudella enemmän kuin viime kaudella yhteensä, onko näille jengeille sakkoja jaettu? Käsittääkseni ei, joten edelleen, miksi IFK:lle sakko?.

Historialla tarkoitin tätä Jokerit-Hifk historiaa, kuten varmasti ymmärsit. Jokainen ymmärtää miks Gillies on täällä. Suojelu argumentti ei päde, vai ketä tuossa suojeltiin, Gilliesin tärykalvon lisäksi? Ifk:lle sakko käskyttämisestä sillä kaikki tietää mikä oli homman nimi. Myönnän että se sakko on vähän rajoilla jos pelataan normi-yhteiskunnan säännöillä sillä aukoton todistaminen ei onnistu ilman Ramin tunnustusta. Mutta urheilussa pelataan oikeusvaltion näkökulmasta vähän kieroutuneilla sännöillä ja jos perusteena käytetään lajille haitallista toimintaa, sakko tai ainakin uhkasakko on paikoillaan. Ruudullekkin joistain tempuista sen pelikiellon voisi antaa mutta ne ei nyt kuulu tähän yksittäiseen tapaukseen vaikka ehkä katalyyttina toimivatkin.

Tappelu ja suckerpunch on kuitenkin ihan eri asioita. Ja ei, Ruutu ei loukkaantunut ja varmasti vähän joutsenta mukana. Toisaalta kovinkaan moni ei kestä ammattimiehen suckerpunchia kaatumatta tms. Joku ns. Kova jätkä olisi ehkä noussut ja aloittanut hanskaamisen mutta tuomarit olivat jo välissä ja joukkue olisi kärsinyt jäähyn muodossa.

Gillies nauraa partaansa santioille, hän on ne hyväksynyt jo kun Suomeen tuli tehtäväänsä suorittamaan. Pelikielto ei vaikuta joukkueeseen sillä Gillies ei pelillisesti paljon joukkuetta hyödytä. Siksi sakko, se on ainoa rangaistus mikä tuntuu edes vähän. Tarpeen suuri uhkasakko olisi siinä mielessä hyvä että sen verukkeella Ifk saa annettua potkut Giliesille ja säilytettyä kasvonsa. Sillä tärkeintähän, ainakin minun mielestäni, on saada tämä kierre loppumaan. Mielellään ennen Khl siirtoa niin jää kaikille vähän parempi maku suuhun. Eiks jeh?
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Ainoa vaihtoehto?? Oletko sä vähän tyhmä? Jos joku ärsyttää sua verbaalisesti nakkijonossa ja ehkä vähän siirtää painoa olkapäätä vasten niin sun AINOA vaihtoehto on lyödä varottamatta.

Ainakin kuvittelen että en ole tyhmä. Mistäs sitä tietää. Jos tuon tekstini lukee ajatuksella, pitäisi ymmärtää että "ainoa vaihtoehto" viittaa siihen että haluaa lyödä Ruutua naamaan. Eli rautalangasta: jos Ruutua haluaa lyödä nyrkillä naamaan, ainoa vaihtoehto on tehdä se kysymättä.

Ruutu on filmauksillaan jo nyt tilanteessa missä kukaan ei reagoi kun mies pötköttää jäässä. Pitkään aikaan kukaan ei tullut edes katsomaan onko häntä sattunut. Miettikää tilannetta missä esim. Teräväistä olisi lyöty ja mies olisi jäänyt jäähän makaamaan. Jossain vaiheessa lääkärit totesivat että kai sitä pitää käydä katsomassa kun ei halua nousta, ja Väänänenkin kävi suunnilleen kysymässä että sattuiko muka oikeasti. Ja kun ei sattunut niin lähti jatkamaan omia touhujaan.

Lyönti tuli päähän, joten ainoa syy miksi pelaaja oikeasti jäisi noin kauaksi aikaa makoilemaan olisi jonkinasteinen aivovamma (kansankielellä aivotärähdys). Eli suomennettuna kupoli sekaisin. Jos siellä olisi tullut jotain vammaa luustoihin tai niveliin, olisi pelaaja noussut ja mennyt nopeasti koppiin hoidettavaksi. Jos makoilu johtui siitä että polla meni sekaisin, lääkärit olisivat taluttaneet tai pyytäneet pelaajia taluttamaan pelaajan penkille tai koppiin. Sellaista pelaajaa eivät lääkärit jätä yksinään makoilemaan ja nousemaan.

Joten tässä valossa on 100% varmaa että kyseessä on Ruutumainen filmi. Lähinnä ihmetyttää että hän tekee sen noin selvästi ja usein. Onko kyseessä jokin henkilökohtainen statement liigan loukkaantumissäännöille vai mikä?
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
No filmaa varmasti, sillä Gillies lyö hanskalla kypärään. Saa sitten lyödä aivan helvetin kovin että siinä oikeasti loukkaantuu.
Minä haluan nähdä, kun keskiverto Jatkoajan käyttäjä menee ottamaan naamallaan tuollaisen nyrkkeilijän koukkuja vastaan ja yrittää pysyä pystyssä. Ruutu ei pitänyt mitään kiirettä ylös nousemisessa, eikä tuosta pientä jomotusta kummempaa varmaan jäänyt, mutta eihän tuo nyt yhtään millään mittarilla ole mikään pikku pusu poskelle.

Muutenkin täällä keskitytään aivan vääriin asioihin. Jos kyse olisi vain siitä, että pelaaja A lyö pelaaja B:tä maalineduskahinassa naamaan, niin homma voitaisiin kuitata olankohautuksella ja ehkä lohkaista vielä, että pojat on poikia. Tilanne vain on sellainen, ettei kukaan voi uskoa tuossa olleen kyse pelkästä pelitilanteesta. Gillies ei poistu pukukoppiin mitenkään Raivon (pun intended) vallassa, vaan täysin kylmän viileänä ja tietoisena siitä, että valmennusportaan toive tuli täytettyä. En häntä siitä syytä.

Mä en jaksa mistään käskytyksistä kitistä. Kölli sanoi eilen studiossa, ettei Gilliesin kaltaista jätkää tarvitse erikseen mihinkään käskyttää ja se pitää varmasti paikkansa. Siitä tämä koko tapaus silti kertoo, ettei HIFK vieläkään kykene siirtymään menneisyydestä tähän päivään, vaan keskittyminen on paikallispeleissä edelleen enemmän kaverissa, kuin omassa tekemisessä.

On täysin käsittämätöntä, että HIFK:n kokoinen organisaatio edes voi lähteä tälläiseen. Gillies on kaudella pelannut kolmestatoista mahdollisesta ottelusta tasan kahdessa. Osaatteko arvata mitkä kaksi ovat kyseessä? Joku on oikeasti siellä toimistolla ollut sitä mieltä, että HIFK:n on järkevää satsata kohtalaisen merkittävä rahasumma vain ja ainoastaan yhtä joukkuetta silmällä pitäen. Tähän kun lisätään, että valmentajaksi palkattiin avoimesti kostoa Jokereille mediassa vaatinut vatipää, saa koko vyyhdin naurettavuus ihan uusia tasoja.

Ilmeisesti HIFK perustelee toimintaansa itselleen jonain kadotetun kunnian palauttamisena, mutta onko joku oikeasti sitä mieltä, että se kunnia tuli eilen palautettua? Jos jotain, niin tuo sai molemmat Helsingin joukkueet vain entistä huonompaan valoon.

Tätä ei sitten pidä ottaa minään itkuvirtenä. Jarkko Ruutu halusi tulla lyödyksi, joten hän on lyödyksi tulemisensa ansainnut. Tämä asia on myös kurinpidon ulottumattomissa, sillä seuraavaan paikallispeliin on vielä hetki ja sinne asti pelikielto ei varmasti tule kestämään, joten on aivan sama montako matsia sieltä lätkäistään. Mun puolesta toi yksi riittää. En myöskään väitä, että Jokereita kohdeltaisiin jotenkin kaltoin. Ei tässä syyttömiä itsekään olla ja meidän laariinhan tämä vallalla oleva tilanne sataa pisteiden muodossa. Viimeiset 14 matsia voitoin 13-1. Ei mua haittaa. Yllätyn silti juhamietomaisesti aina uudestaan siitä, miten HIFK voi edelleen olla vyötäröään myöten jumissa siinä paskakasassa, jonka Jokerit jätti taakseen jo yli vuosi sitten. Jonkun siellä toimistolla on oltava aivan äärimmäisen pitkävihainen ja jääräpäinen kun tämän annetaan jatkua.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Yksi lyönti hanska kädessä vastustajaan, joka ei loukkaannu tilanteessa.

Olisi voinut lyödä jäässä makaavaa Ruutua, ei lyönyt. Ihan maksimissaan yksi peli kakkua nimen perusteella ja kausi jatkuu.

Lopputulos saattaa silti olla ihan muuta.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
En ole aikaisempia viestejä jaksanut lukea, kun nähtävästi suhteellisen hyvin riittäny jauhettavaa eilisen tapahtumasta.

Mutta kaikkein parasta tuossa olisi ollut jos Gillies ois hoitanut iskun niin, että sekä häntä, että neiti Ruutua ei tarvisi koskaan kaukaloissa nähdä! Gillies ei ole edes jääkiekkoilija ja häntä ei tarvitsisi luistimet jalassa nähdä kuin ehkä Dancing On Ice -tapahtumassa. Jarkko Ruutu on myös semmonen neiteilijä, jonka miehisyys on kadonnut viime vuosina (jos sitä koskaan on edes ollut) niin kauas, että kyllä tommoisen pellen olisi hyvä lopettaa uransa. Harmi ettei Gillies sitä eilen tehnyt! Saattaa koko Jokerit naurunalaiseksi. Tosin Jokerit on muutenkin sen verran huvittava seura, että Ruutu sopii sekaan hyvin. Hyvää matkaa KHL:ään. Ainoastaan sitä tulee ikävä, että Kärppien pisteautomaatti on nyt poissa ja joudutaan entistä useammin tekemään kovempi päivätyö pisteiden eteen.

Mites nyt niin kannat huolta Ruudun miehisyydestä? Ja Ruutuko saattoi Jokerit naurunalaiseksi hankkimalla joukkueelle viisi minuuttia ylivoimaa :D Juuri siksi hän näitä tekee, että sinun ja Gilliesin kaltaiset menisivät pois tolaltaan.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Jääkiekossa toisen pelaajan lyöminen on osan mielestä hyväksyttävää. Tähän ryhmään kuuluu suurin osa itse peliä pelaavista (pelaajat, valmentajat, tuomarit yms.) sekä osa faneista. Ihan samalla tavalla kuin nyrkkeilyssä on hyväksyttävää lyödä toista. Jos vetää "seonkiellettyäsäännöissä!"-kortin, niin jalkapallossa on hyväksyttävää potkaista toista sääreen/nilkkaan. Siitä saa rangaistuksen, mutta jokainen peliä pelaava hyväksyy sen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
kunnon velliperseitä narri porukassa. Ei löytynyt rotalle puolustajaa kun itse makasi maassa. Näinhän se menee, rotat mätkii toisiaan eikä niinkuin yleensä tämä toinen rottailee pikkupoikia vastaan.

Joo, vaikka kovasti Ilmalan fanit puhuu, ettei Gilliesiä kukaan pelkää, niin kukaan ei tullut lähellekään Gilliesiä puolustaakseen Ruutua. Yleensä tuollaisen iskun jälkeen tullaan välittömästi päälle. Kuvaa hyvin, millainen nyrkkisankari on kyseessä. Vaikka tämä case Ruudun pillin mukaan menikin.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Onneksi tässä liigassa on vielä HIFK ja jokerit, että saadaan tällaisia kauhisteluja kirjoitettua.
Jos tuo olisi tapahtunut Matti Liljaniemen rinkelimäellä, niin mitään ei olisi kirjoitettu asiasta.
Toki, sielläkin lähes jokaisessa matsissa maalille tulevaa miestä lyödään mailalla, annetaan hieman naamahierontaa jne jne.

edit: ja samaan aikaan kun yhtä iskua kauhistellaan jokaisessa Suomen aamiaispöydässä, niin on hienoa, että Veli-Matti Savinainen puolustaa ja lyö http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/khl/uutiset.shtml/2013/10/1821388/savinaisen-nyrkit-heiluivat-khlssa---puolusti-dixonia
 
Viimeksi muokattu:

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huvittavia nämä kommentit joiden mukaan Ruutu filmaa tässä tilanteessa. Niin kova jätkä kuin Petrellkin on, niin vain jäi keräilemään itseään Toporowskyn suckerpunchin jälkeen.

Mutta koska kyseessä oli Jarkko Ruutu, niin tottakai se filmaa. Helvetin ärsyttävä jätkä ja pelaa vielä Hjalliksen joukkueessa.
Filmaaminen on ehkä väärä sana, puhuisin mielummin (voimakkaasta) maustamisesta. Ja kyllähän Ruutu on maineensa filmaajana ihan itse rakentanut, joten hänen (ja hänen kannattajiensa) on vain nämä arvelut kestettävä. Sitä saa mitä tilaa.

Ja Toporotan iskusta nyt tippuisi Taisonin Maikkikin. Oli se hieno mies. Toporowski meinaan.

Ihmettelen myös suuresti kapteeni Peltosen antamaa hyväksyntää tälle toiminnalle. Joskus saattaa kolahtaa omaan nilkkaan ja silloin olisi hyvä kestää seuraukset.
Peltonen nyt on pelle. Arvostin äijää yhtenä suomikiekon hienoimmista miehistä vielä muutama vuosi sitten, mutta nykyään hän on kyllä vajonnut alas, alas, ja vielä kerran alas. Lopettaisi jo, ja säilyttäisi edes ne pienet arvokkuuden rippeet mitä hänellä on jäljellä.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Alpo Suhonen Ylellä:
"Olen niin kauan ollut tässä mukana, että koko ajan mennään huonompaan suuntaan. Yhä useampi vanhempi estää lastansa tulemasta jääkiekon pariin. Yhä suurempi osa faneja jättää jääkiekon. Esimerkiksi itselläni on hirveä määrä ystäviä, jotka eivät enää käy jääkiekkopeleissä sen takia, että siitä on tullut tällaista."

Eiköhän jääkiekosta ole tullut paljon paljon kiltimpi ja kukkahattuisempi laji tässä ajan saatossa. Ennen vanhaan tuosta Gilliesin tempusta olisi saanut 2min väkivaltaisuus. Nyt miestä ollaan jo lähes karkoittamassa Suomesta.
 

Dängleri

Jäsen
Yksi lyönti hanska kädessä vastustajaan, joka ei loukkaannu tilanteessa.

Olisi voinut lyödä jäässä makaavaa Ruutua, ei lyönyt. Ihan maksimissaan yksi peli kakkua nimen perusteella ja kausi jatkuu.

Lopputulos saattaa silti olla ihan muuta.

Jos tilannetta katsoo pelkkänä yksittäisenä tilanteena, niin samoilla linjoilla - Gillies antaa ja Ruutu ottaa yksipuolisesti nenään, ja tekee tilanteesta tyylilleen uskollisena dramaattisemman näköisen kuin mitä onkaan. Peli tai kaksi bänniä.

Mutta eipä näitä asioita koskaan objektiivisesti katsota tilanne tilanteena, vaan aina täytyy huomioida suurempi kuva. HIFK vs. Jokerit "sota", yleisökato, kukkahattutädit ja näistä johtuva julkinen paine kun laitetaan puntarin toiselle puolelle, niin tuloksena kurinpito paskoo jälleen housuunsa, ja ylireagoi tapaukseen antamalla bänniä vähintään sen 4 ottelua.
 

ilu

Jäsen
Mitä hyvää Jarkko Ruutu on tuonut Jokereille organisaationa? Ei yhtään kannua, valtavasti negatiivista julkisuutta, ei muuta.

Jarkko on toisaalta nyky-Jokereiden identiteetin kulminoituma ja samalla ilmeisesti fanien suuri suosikki, joten eiköhän kaveri ainakin rahaa ihan mukavasti tuo sisään niin katsojien muodossa kuin myytynä fanitavaranakin.
 

Kulpertto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
Oon tilanteessa täysin Rudin puolella ja oon sitä mieltä että kyllähän se filmas. Klaaras tilanteen aivan saatanan hyvin. Toi nyt on ihan naalinpaskaa että sitä muka sattu, eiköhän se kuitenki vaihossa naureskellu sille kuinka urpo Gillies on.
Suut poikki ja parempi voitti, 2-4 taulus ja rudi vei hifkii taas ku mätää kukkoo.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Ottaen huomioon toverin ideologian, niin ei kyllä sinänsä herätä ihmetystä.

Naurettavaa, kuinka yhdestä lyönnistä saadaan tällaiset otsikot, money talks jne. 2 min väkivaltaisuus ja karavaani kulkee.

juuri näin. Toivottavasti kaikki osapuolet nyt saavat SPR:n kriisiapua tässä tilanteessa.
 

chubster

Jäsen
Keskustelua lukiessa sai käsityksen että gillies on repinyt Jarkolta pään irti tai vähintään suorittanut samanlaisen teurastuksen kuin ben amor viime vuonna. Sitten katsoin video n tilanteesta. Menkää nyt kaiki saatanan jesustelijat ja kukkahtut itseenne. Eihän tuo salitu teko ollut tai hyväksyttävä. Toivon ettei vastaavaa tapahtuisi ja Gilliesin ei tartte enää ikinä liigassa pelata. Mutta. Jos tuollaisesta hanskalla läppämisestä jotain 15 pelin kieltoja ja vankilatuomioita odotetaan ja tulee niin kyllähän tämä sarja on kuollut.

Herätys ihmiset.
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Toivottavasti ei saa yhtään ottelua pelikieltoa. Gillies on yksinkertaisesti niin huono pelaaja, että antaa jokaisessa ottelussaan vastustajalle lisää mahdollisuuksia voittoon.
 
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Siis toivooko täällä oikeasti (olettaen) aikuiset ihmiset Jarkolle iskua, joka päättäisi hänen uransa, taikka muuta vammaa? Kyllä on totta tosiaan Jatkoajan taso laskenut vuosien varrella, kun nykyään kaikki juuri täysikäisyyden ylittäneet oululaisjuntit pääsevät tänne herjaamaan tekstiä, mikä sisältää kanssapelaajien teloittamista.

Jarkko on Jarkko. Mistäs tiikeri raidoistaan pääsisi. Ties miten monen laudaturin mies on kyseessä, joten joo haukkukaa vain tyhmäksi ja idiootiksi. Kauankohan vielä joillakin kestää tosiaan tajuta se seikka, että eilinenki case on Jarkon työtä! Hän on jo parikymmentä vuotta ansainnut leipänsä taloon juuri tuolla tyylillä, ja täällä jaksaa vieläkin jotkut itkeä hänen tempuistaan. Ehkä nämä itkijät ovatkin juuri näitä 90-luvun puolenvälin syntyneitä sankareita, ns. YouTuben sekä Iltalehden suurkuluttajia, josta ne helpot mielipiteet iskostuvat päähän. Yksinkertaisuutta, yksinkertaisuutta.

Ei niiden otsikoiden kirjoittelijat, vaan niiden avaajat.

Nyt lähtee kyllä taas Liigan seuraaminen jäihin viikoiksi, niin naurettavaksi tämä pelleily on mennyt. Niin kaukalossa kuin täälläkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös