Mainos

Fyysisesti vahvin pelaaja?

  • 11 730
  • 50

zore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Mikäs se yksi saksalainen aikansa maailman parhaita kuulantyöntäjiä oli, joka juoksi satasen alle 11 sekuntia ja hyppäsi korkeuttakin yli 200 cm. Oli iso mies mutta ei mikään läski.

EDIT: Kyseinen kuulantyöntäjä oli Werner Günthor ja tietenkin sveitsiläinen, timosudelle kiitos nimi/kansalaisuus-tiedosta
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Nyt kun Marko Kiprusoff ei enää dominoi fyysisyydellään koko Änäriä, niin sanoisin, että Georges Laraque ja Derek Boogard kuuluvat fyysisesti vahvimpien pelaajien joukkoon.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Jostakin olen joskus lukenut, että Laraque on heittänyt miehen laidan yli kaukalosta, ja samaa muistan kuulleeni Dave Babychistä, vai erehdynkö miehestä jälkimmäisen kohdalla?

Kellään tarkempaa tietoa?

Jonkin verran räjähtävää voimaa vaatii ko. temppu, mikäli nyt yleensä on kukaan tuota tehnyt.
 
Suosikkijoukkue
Taistelijat
Frankie kirjoitti:
Nyt kun Marko Kiprusoff ei enää dominoi fyysisyydellään koko Änäriä, niin sanoisin, että Georges Laraque ja Derek Boogard kuuluvat fyysisesti vahvimpien pelaajien joukkoon.

Entä jos unohdetaan goonit, jotka kompuroivat avojäällä ja joilla ei kiekko pysy lavassa. Peter Forsberg on aikamoinen jässikkä. Lindros aikoinaan dominoi liigaa fyysisyydellään. Siinä jyrä joka jätti jälkeensä keräileviä vastapelureita, mustelmia ja samalla vaihtoi valotaulun maalilukemaa. Voisihan näitä voimahyökkääjiä listata enemmänkin: Cam Neely aikoinaan, Shane Doan, Todd Bertuzzi, Dany Heatly...

Minulle oli aika kova yllätys tuo Buren penkkitulos samoin kuin Kariyan ja Sakicin kovat punnerrustulokset. Kukaan heistä ei nimittäin ole esiintynyt kentällä erityisen fyysinenä pelaajana - pikemminkin ovat vältelleet kaksinkamppailuja.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Martin Lapointen lempinimi 'bulldog' tulee Detroitin ajoilta jolloin penkkasi oman silloisen painonsa (100kg) 25 kertaa yhdessä sarjassa.

Aika moni pitää häntä vahvimpana kaverina.
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
Entäs Liigan Jättiläinen, Zdeno Chara? Itse veikkaisin häntä. Tiedä penkissä, mutta jossain painissa ainakin. Sen kokoisella roikaleella on melkein pakostakin jo voimaa aika hurjasti oltava.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Martin St.Louis ja kravattipuolelta ex-Panthers GM Rick Dudley (entinen peluri) joka suunnilleen puku paalla kavi nayttamassa pelaajille kuinka painoja nostellaan.

JOL
 

chelios77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joskus aikanaan hehkutettiin Rod Brindamouria vahvimpana,tiedä sitten.
Muistan nähneeni kun mies pelasi vielä St.Louisissa, jossain lehdessä oli juttua ja kuvia kun äijä oli puntilla ilman paitaa,olihan tuo aika riskin näkönen.
 

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa
Millainen peluri Brenden Morrow on? Tiedän miehen, mut ei ole jäänyt mieleen ainakaan fyysisuudellaan. Kaveri kuitenkin patsastele taklaustilaston ykkösenä..
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Le Banner kirjoitti:
Käsittämättömiä tuloksia kyseiseltä äijältä.Ottiko Juti joskus 270 maastavedosta vai puhuivatko kyläbaarin aikamiespojat paskaa?

Onko sinulla minkäänlaista käsitystä kuinka suurista romuista on kysymys noissa Buren löpinöissäsi?

Puhuivat täyttä paskaa, koska 270 kilon maastaveto jääkiekkoilijalle, varsinkin semmoiset raamit omaavalle, kuin juti on lähes mahdottomuus, kun mietit, että raakana 270 maastaveto on kova rauta jo ihan voimanostajalle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
zore kirjoitti:
Kukaan ei juokse lujaa maksimivoimansa ansiosta, toki siitä kapasiteetista voi olla hyötyä ellei kasvanut lihasmassa vastaavasti "ole tiellä". Otetaan vertailuun huippupikajuoksija ja voimanostaja, jotka molemmat nostavat maasta 250 kg, punnertavat penkistä 200 kg ja kyykkäävät 250 kg. Kun otetaan neljänneksi lajiksi tempaus, jossa tarvitaan räjähtävää voimaa, on pikajuoksijan tulos varmasti parempi - voimanostaja kun ei tarvitse omassa lajissaan tuota räjähtävyyttä. Ero voi olla maallikon silmään uskomaton. Monet painonnostajat ja kuulantyöntäjät ovat isokokoisinakin todella nopeita juoksemaan koska tarvitsevat omassakin lajissaan räjähtävää voimaa. Voimanostajat ja bodaajat sen sijaan ovat merkittävästi hitaampia.

Tottakai mitä suurempi maksimivoimatasosi on, sen enemmän sinulla on KAPASITEEETTIA omata räjähtävää voimaa, jolla ei kuitenkaan koskaan liikuteta maksimimäärää saatika sitten maksimimäärän ylittävää määrää. Se kuinka monta prosenttia ihmisen räjähtävän voiman taso on maksimivoimasta voi vaihdella yksilöiden kohdalla todella paljon. Ja joka prosentti vaikuttaa siihen kuinka lujaa pääset, unohtamatta kimmo- ym. ominaisuuksia..

Paitsi, että huippupikajuoksija kyykkää 270 kg vetää maasta 220 kg ja penkkaa n.180 kg ja huippuvoimanostaja penkkaa 300 kg kyykkää 370 kg ja vetää maasta 350 kg ja nyt siis puhutaan molemmin puolin maailman huipuista.
 

marty33

Jäsen
Suosikkijoukkue
toronto, detroit, ottawa, tps
Strongest

Tosiaan vahvoja jätkiä on paljon, todella rasvattomia ja pattimiehiä tiedän nyt ainakin Gary Robertsin, Rick Tocchet, Brind´amour, pojat vois laittaa body kisaan. Mcsorley kädet olivat kuin kaivurit, siksi ehkä hitaatkin jo. Scott Stevensin laittaisin kärkipäähän jos änäri jätkät kisaisivat Trongest man on NHL, samaan tapaan ku oikeissa vahvamies kisoissa. Eri asia on jos mittaillaan pelkkiä rautatuloksia.. jotku lyhyt raajaset hoitais nää rautakisat. Kevin Stevensin rintakehä oli SUURI siis mieletön. Kaikki ne syö kaurapuuroa kovempaa tavaraa, ainakin söivät jossain vaiheessa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Cooperista vielä sen verran, että toki kova tulos siinä kertoo jotain pelaajan kestävyydestä, mutta on paljon parempiakin mittareita. Pitää muistaa kestävyyttä mitatessa jääkiekolle ominainen rasitus. Esimerkiksi testit, joissa otetaan minuutin maksimi ja minuutin palautus esim. kymmenen kertaa kertoo paljon enemmän siitä, kuinka pelaaja palautuu pelitilanteessa.

Mitä taas tulee pelkkään raakaan fyysiseen voimaan, niin sillä ei yksistään saa tehtyä mitään. Tasapaino on se tekijä, jolla se voima saadaan hyödynnettyä. Tästä paras esimerkki on mielestäni juuri Foppa, joka dominoi kaksinkamppailuja loistavalla kehon hallinnallaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Vladimir Malakhovia pidettiin aikoinaan pelaajien keskuudessa yhtenä liigan voimakkaimmista pelaajista jos puhutaan pelkästä voimasta.
 
Suosikkijoukkue
Taistelijat
Toisaalta olisi kiva tietää vastapuolelta, kuka on heikoin NHL:ssä joten kuten pärjännyt pelaaja. Puhutaan varmaankin jonkinlaatuisesta taitopelaajasta, joka kompensoi voiman puutteensa taidolla ja esimerkiksi nopeudella. Miten olisi Zigmund Palffy, joka juuri joutui lopettamaan uransa? Hän ei ollut kovin vahva. Yleisesti ottaen eurooppalaiset ovat enemmän taitopelaajia ja pohjois-amerikkalaiset voimapelaajia, jos karkeasti lajitellaan. Ladislav Nagy, Mike Ribeiro, Andy McDonald tulevat myös mieleen kun puhutaan pelaajista, joiden peli nojaa hyvin vähän fyysisyyteen.
 

Leipomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Miten olisi itse Wayne Gretzky. Ei tainnut kovinkaan paljon nousta penkistä. Hän ei tietenkään pärjännyt vain joten kuten vaan dominoi koko liigaa.
 
chelios77 kirjoitti:
Joskus aikanaan hehkutettiin Rod Brindamouria vahvimpana,tiedä sitten.
Muistan nähneeni kun mies pelasi vielä St.Louisissa, jossain lehdessä oli juttua ja kuvia kun äijä oli puntilla ilman paitaa,olihan tuo aika riskin näkönen.

Juu, muistan itse lukeneeni saman jutun aikanaan "Rod the Bod":ista. Jutussa mm. mies väänsi naama punaisena penkkiä ja lähikuva oli otettu yläpuolelta. Tämän nykypaino on tilastojen mukaan 91 kiloa, ja voin sanoa ettei siinä ylimääräistä paljon ole.

Itselle tuli mieleen seuraava kolmikko: Charalla on pituutta 206 cm ja painoa 116 kiloa. Jody Shelleyn läheltä nähneenä kaveri vaikutti myös erittäin kookkaalta ja sitä tämä onkin 193/102. Derek Boogardin näin antavan kyytiä Shelleylle pakko oli tarkistaa miehen taustat. Syy selvisi mahdollisten tappelutaitojen lisäksi, kaveri on elopainoltaan 122 kiloa ja 201 cm. Ja nämä kaverit eivät siis ole mitään kovaa penkkitulosta vääntäviä läskiposkia vaan ammattiurheilijoita.

Kunniamaininta vielä "Helge" Heleniusta kirjamuistelun arvoisesti alistanut Georges "Shorsh" Laraque:lle. Tämän hetken ykkösnimiä (Boogard, Shelley ja Laraque ovat kooltaan vakuuttavimmat näkemäni, kiitos kysymästä) oleva kaveri on mitoiltaan 191/109.

Tilastot: Jatkoaika
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Kannattaa edelleen muistaa puhuttaessa nopeista kavereista, että nopeus vaatii voimaa jalkoihin. On totta, että pelkkä voima ei tee nopeutta. Mutta on myös totta, että ilman voimaa ei ole nopeutta. Käykää katsomassa Teemun jalkoja. On siis aika erikoista lukea tässä ketjussa "pelaajista, jotka perustavat pelkkään nopeuteen". Eri asia on, jos puhutaan ainoastaan käsivoimista.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Ihan mielenkiintoinen ketju fyysisestä voimasta ja sen hyödystä kiekossa. Roolista ja pelitavasta riippuen erilainen voima on eri pelaajatyypeille tarpeellisempaa.

Mutta tuosta luistelusta sellainen mielenkiintoinen pointti, asioita yksinkertaistaen, että pelkällä jalkojen voimallahan ei saavuteta maksimaalista hyötyä pikajuoksussa tai jääkiekon vaatimassa räjähtävässä luistelussa. Vai onko jengi nähnyt paljon pikajuoksijoita, joilla on valtavat reidet eikä ollenkaan lihasta yläkropassa? Juostessa ja luistellessa koko kroppa tekee töitä ja myös yläkropan lihaksilla on yllättävän suuri merkitys vetotyössä, mitä se tekee juoksun rytmittämiseksi jne. Hirveän pitkää luentoa asiasta ei jaksa tehdä, mutta myös yläkroppaa kannattaa treenata saadakseen luisteluun lisää räjähtävyyttä. Suurin tekijä on tietysti kuitenkin tekniikka.

Jääkiekko on taito-, ei voimapeli. Massan ja kropan koon käytössä vain eräät pelaajat ovat taitavampia kuin toiset, kuten jo mainitut Jagr, Lindros ja Stevens. Jagr on tehnyt kropalla kiekon suojaamisesta taidetta.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Black Adder kirjoitti:
Hirveän pitkää luentoa asiasta ei jaksa tehdä, mutta myös yläkroppaa kannattaa treenata saadakseen luisteluun lisää räjähtävyyttä. Suurin tekijä on tietysti kuitenkin tekniikka.

Olen kuullut myös sellaisen väitteen, että ensimmäiset potkut, joissa ei liukua juurikaan vielä ole, määrää aika pitkälti raaka voima jaloissa.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
sopuli kirjoitti:
Olen kuullut myös sellaisen väitteen, että ensimmäiset potkut, joissa ei liukua juurikaan vielä ole, määrää aika pitkälti raaka voima jaloissa.

Totta ja se on se eniten työtä vaativa osa luistelua. Siksihän pelaajan ei ole taloudellista, eikä järkevääkään olla seisovin jaloin "ikinä". Jääkiekossa ja jalkapallossahan on periaatteessa kyse siitä kuka varastaa parhaiten. Suunnanmuutoksissa jalkojen voima, frekvenssi ja pelaajan pieni massa ovat hyötyjä.
 

zore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
sopuli kirjoitti:
Olen kuullut myös sellaisen väitteen, että ensimmäiset potkut, joissa ei liukua juurikaan vielä ole, määrää aika pitkälti raaka voima jaloissa.
Totta toinen puoli, tai oikeastaan vain korostaisin (edelleen), että raaka RJÄJÄHTÄVÄ voima. Kun katsoo Teemun tai Buren (#10) kiihdytystä niin kyllähän siinä ensipotkut ikään kuin juostaan. Pelkällä "raa'alla voimalla" ei tuollaiseen vauhtiin kiihdytetä vaan tärkeintä on tuon voiman laatu. Kun vauhtiin on päästy niin luistelutekniikan (liu'un) merkitys tietenkin korostuu ja puolesta kentästä irrottaessa voimalaji ehtii muuttua pikavoimaksi. Lyhyemmässä hyökkäysalueen pyrähdyksessä ollaan käytännössä jo muutamalla räjähtävällä potkulla täydessä vauhdissa ja hetkessä jo maalilla.

Jos raaka voima käsitetään maksimivoimana, niin sitä löytyy varmasti monelta puolustajalta enemmän kuin Teemulta ja Pavelilta. Silti tuo kaksikko irtoaa helpohkon näköisesti puolustajista juuri tuon räjähtävyyden avulla.

EDIT: Tai siis Pavelilla oli tapana irrota...
 

blazee

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kärpät, Ducks, Capitals, Red Wings, Penguins!
Oma mielipiteeni on näihin kyykky ja penkkaus tuloksiin että penkillä lätkänpelaaja ei yhtään mitään. Tottahan se on, että olkapäät pitää olla kunnossa ja niin edes päin. Plussaahan se on jos nostat sen 120-170kg penkiltä.

Eiköhän ne tärkeimmät jääkiekonpelaajan lihastreenit ole kyykky ja rinnalleveto. Tosin tarvitsee tottakai olla räjähtävääkin voimaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös