Rutherford hänet aikanaan varasi ja myös treidasi pois, eli varmasti Vancouverissa tiedetään, mitä on ostettu.
Lisäksi Tocchet oli Penguinsin kakkosvalmentajana draftin jälkeisellä kaudella, kun Sprong pelasi ensimmäiset pelinsä (18 peliä NHL:ssa) ennen lähettämistä junnuihin. Leiriltä sinne joulukuun puoliväliin arjen tekemistä noidenkin välillä, joten kyllä tuossa ajassa jollain tasolla toisiinsa ehtivät jo tutustua.
Tuossa kun luin vanhaa Sprongin varauksen aikaista Blackbookia, niin siellä oli yhden scoutin "sanottua-osastossa" Sprongista; "His interview (Combine) was the worst one this year, reminded me of Shinkaruk a few years ago." Joten varmaan jotain ylimielisyyttä tms siellä oli draftin aikaan. Vancouverissa tuota ei nyt kuitenkaan ilmeisesti nähdä isona peikkona vaikka pelaaja on tuttu.
Sprongin ongelmat ovat hyvästä tuloksen tekemisestä huolimatta tosiaan tuolla puolustuspelissä. Kun valmennus ei uskalla kunnolla luottaa, syvyyteen halutaan usein enemmän fyysisiä ja/tai alivoiman osaavia roolipelaajia. Detroitin hankkima Tyler Motte oli tuossa nyt viimeisin esimerkki (vaikka hänelläkin on riskinsä).
Sprongia pitäisi kyetä peluuttamaan suojattuja minuutteja ja tuo voi olla vähän haastavaa monissa organisaatioissa. Detroitin sopimuksen tekemisen aikainen JFreshin pelaajakortti kertoi omaa tarinaa juuri tuosta "Competion-kohdan" kautta:
Detroitissa tuo "competion" vähän nousi korttiin nähden (samalla puolustuspelin tilasto laski), mutta kuitenkaan Sprongia ei sielläkään nähty mitenkään luotettavana pelaajana. Voi olla, että Vancouverissa Millerin ja Bluegerin ketjut tulevat pelaamaan kovimmat minuutit. Itse veikkaan, että Miller ja Boeser saavat laidalle Heinenin ja yksi liigan parhaista kolmosketjuista (Blueger-Garland-Joshua) pysyy yhdessä.
Sprongia saatetaan kokeilla ainakin jossain kohtaa Petterssonin ja DeBruskin ketjuun (Höglander tuossa kuitenkin varmaan se ensimmäinen vaihtoehto). Jos nuo kaksi muuta ketjua pystyvät pitämään ne kovat minuutit, tuolle Petterssonin ketjulle voi löytyä sopivaa peluutusta Sprongin kannalta. Tosin Pettersson on tuossa ketjussa hyvä kahden suunnan sentteri, jonka pelaaminen voisi myös auttaa paikkaamaan Sprongin puutteita paremmin mitä historiassa on nähty.
En pitäisi mahdottomana tuollaisen viime kauden Vancouverin aikaisen Kuzmenkon kaltaista kautta. Eli noin 40-50 pistettä, ajoittaisia penkityksiä puolustuspelin vuoksi, paljon henkilökohtaista työtä valmennuksen ja Sprongin välillä harjoituksissa ja suojattuja hyökkäyspään minuutteja. Tuo vain Kuzmenkoon nähden 4,5 miljoonaa halvemmalla hinnalla.
Pidempää ratkaisua Sprongista Canucks tuskin tulee saamaan, vaan tämän sopimuksen toivotaan olevan sillan rakentajana Lekkerimäen kärsivällisemmälle kehitykselle. Allvin sanoi jo vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa, että Lekkerimäki tulee pelaamaan ensi kauden farmissa. Tuo on se pääajatus, millä Canucks lähtee kauteen. Sprongilla lienee ensi kauden jälkeen taas paikka etsiä itselleen se uusi seura.