Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Bobrovskista en ajatellut edes mainita mitään. Tasoon nähden aivan liian kallis, mutta niin kauan kun antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, niin menkööt tuolla. Ei tosin voitoistaan huolimatta näytä yhtään paremmalta kuin viime kaudella. Taustalla Driedger ei nyt sen parempaa tarjoa, joten Bobolla mennään. Toistaiseksi Bobrovski on päässyt melko helpolla köykäisiä vastustajia vastaan.
Muuten tekstistä hyvinkin samaa mieltä, mutta mistä tuli tuo Driedgerin lyttääminen? Mielestäni hän on ylittänyt kaikki odotukset ja melkoisella tavalla.

Driedger 19-20, 93,8 %, 7-2-1
Bobrovsky 19-20 90,0 % 23-19-6
Montembeault 19-20 89,0 %, 5-5-1

Driedger 20-21 93,4 %, 1-0-1
Bobrovsky 20-21 89,4 % 3-0-0

Ei kai tuo Driedger oikein paremmin olisi voinut pelata? Noussut nyt kaudessa organisaation kolmosmokesta kakkosmokeksi. Voisi jopa väittää, että haastaa kakkosena ainakin tilastojen puolesta Bobrovskyn ihan täysin.
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Jep. Drieger on ollut loistava jo viime kauden lopusta lähtien. Saattaa näiden (ja Bobin) otteiden jatkuessa olla pelannut kauden lopulla Bobia enemmän.

Muutenkaan en nyt ihan noin negatiivisesti näe tilannetta kuin @Mängimies . Esimerkiksi Gudas on tuonut todella pitkään kaivattua taklausvoimaa ja fyysisyyttä pakistoon. Ja tietysti Hörnqvist samaa hyökkäykseen.

Huberdeau (ja koko kakkonen) ovat olleet yössä, mutta tässä on aikaa vielä heräillä. Eikös nelossijalta pääse kuitenkin play offeihin?

Ja tosiaan, myös Ekblad pelaa paremmin kuin moneen vuoteen.

Tällä poikkeuskaudella ja viime vuosiin verrattuna itse otan ainakin ilolla vastaan tällaisen kauden aloituksen tuloksellisesti, olkoon sitten ketä vastaan tahansa. Helpompi niitä nyansseja on hioa kuntoon hyvän alun ja pistepotin jälkeen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nksh
Muuten tekstistä hyvinkin samaa mieltä, mutta mistä tuli tuo Driedgerin lyttääminen? Mielestäni hän on ylittänyt kaikki odotukset ja melkoisella tavalla.
Ihan aiheellinen kysymys, sillä selvästikään en osannut ilmaista itseäni riittävän hyvin tuossa. Driedger on tosiaan täyttänyt tonttinsa todella hyvin. Ei olisi voinut oikeastaan pelata paremmin kuten sanoitkin. Tarkoitin siis sitä, että hänestä ei ole kuitenkaan sillä tavalla kirittämään Bobrovskia, että haastaisi ykkösmolarin paikasta. Karua, mutta niin se vain menee kun ykkösenä on tuollainen iso(n rahan) nimi. Toivon olevani väärässä tässä ja että Driedger saisi pelata jopa Bobrovskia enemmän jos koppi tarttuu samaan malliin.

Ja vielä Gudasista @DavyJones että samaa mieltä ollaan. Hän tuo hyvän fyysisen ulottuvuuden tuonne kolmospariin. Ongelma tulee vain siinä, että sinne top neloseen ei Gudasiakaan voi laittaa, sillä ei iso mies jaksa pelata sellaisia minuutteja. Ja se on Floridan puolustuksen ongelma. Siis että top neloseen ei ole neljää sen tason pelaajaa.
 
RELEASE THE KRAKEN

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Pitänee varmaan itsekin korkata tämän vuoden ketju, kun joukkueella menee paremmin, kuin elämäni aikana koskaan (synnyin -96 syksyllä, eli missasin ko. Rotan vuoden kevään SC-finaalit ja ehkäpä 2015-16 12 voiton putki oli aika kova, mutta mun mielestä kissat pelaavat nyt parempaa kiekkoa, vaikka pari tappiota regulationin jälkeen on tullutkin (silloin osa voitoista tuli muistikuvieni mukaan ns. munkilla)). Harmittaa hieman, kun joukkuetta ei-aktiivisesti seuraavat kirjoittelevat ilman ymmärrystä joukkueen nyky(tai aiemmasta)tilasta (etenkin kaikki Ekblad->Laine tai CBJsälää/FA Barkov yms. täydet Mäkisen inspiroimat aivopierut) muut ketjut täyteen, niin ehkä voidaan pitää tämä ketju asiapitoisena.

Mutta pidemmittä puheitta muutama pointti joukkueesta:

1.1) Joukkueen DNA on muuttunut täysin, painotus puolustukseen on tepsinyt, kissoilla on NHL-tason puolustajia enemmän, kuin pitkään aikaan. Ekblad TOP2P, Weegar TOP4P, Strålman TOP6P->TOP4P (ei kärsi edelliskauden loukista niin näkyvästi, hidas mutta ok ratkaisuja ja peliä rauhoittava pelaaja), Nutivaara TOP6P, Gudas 7P->TOP6P, Forsling TOP6P, Stillman TOP6->7P, Juulsen 7P, Connauton 8P ja kaikista tärkein tasonnosto: Yandle on alkanut puolustamaan, koska Friedmannin mukaan häntä konfrontoitiin viime play-inien jälkeen hänen arvostamien pelaajien toimesta (oli kuullemma pahoittanut mielensä kunnolla, tämän lisäksi harjoituskaudella B-ryhmään tiputus sekä ironmanstreakin katkaisun mainitseminen teki tehtävänsä). Täten hän on noussut Res. H->TOP6P ja on ollut hyödyllinen muuallakin, kuin ylivoimassa. Viime matsissa näytti hyvin Juulsenille roolimallia ja muutenkin esim. tämän Athleticin artikkelin mukaan kaveri oikeasti ottaa johtajuutta ja nostaa ystäviä kopissa. En siis akuutisti näe hänen kauppaamistaan ykkösprioriteettina, tärkeintä olisi saada Bobi ulos, mutta sen ollessa mahdotonta, Brett Connollyn kauppaaminen on akuuteinta, koska sopimus 22/23 asti, eli vaikuttaa Sashan seuraavan sopimuksen ekaan vuoteen.

1.2) DNA:n muutos näkyi myös siinä, miten Zito ei antanut ei-puolustamaan kykeneville ikämiehille soppareita. OK karvaava ja YV:llä slotista maalinsa tehnyt Dadonov 12GP 1+2=3 -6, ei kykene draivaamaan ketjua ja on nykyisellä sopimuksellaan reippaasti ylipalkattu, Hoffman taas rampauttaa puolustuksellisesti joukkuehenkeä (sallii "kellumisen"), joten hänen 11GP 4+3=7 +4 ei tule ikävä, selkeästi "luksus" ylivoimapelaaja, joita meillä löytyy jo YV:stä K. Yandle, joten ei tarvitse palkkakattoa rasittaa hänen lisäksi enempää. Edellisyön pelissä ainakin NSH oli aika purjeessa kahden ylivoiman ajan (kissat ei tosin saaneet sisään, mutta 10 laukausta ja Liigan 4. paras ylivoima yhä).

2) 2.7 miljoonalla sisään ykkösketjun laiturit, ei paha. Duclair karkaa usein läpiajoon, mutta toistaiseksi hankala saada vielä kiekkoa reppuun (8GP 0+6 +5), mutta CV pelaa Barkovin kanssa 0,75 maalia per peli (8GP 6+3=9 +6) ja Sasha on löytänyt sen liigan TOP5-vaihteen, kun kerrankin pelaa ehjänä. Eiköhän tietty Tavaresit ja muut hupiukot laiteta yhä rankingeissa hänen ohitsensa, mutta se ei miestä haittaa, ei kaipaa ylimääräistä huomiota. Kavereille olisi kiva rustata kauden päätteeksi vähän pidemmät sopparit, Duclairille ehkä pari vuotta, mutta CV voisi kiinnittää ikämiehenä primevuosien ajaksi Dadonovin ensimmäisen sopimuksen kaltaisella sopparilla 3-4x3,5-4,5 milj. Tuskin haluaa Barkovin viereltä pois.

3) Bottom9 hyökkäykseen on löytynyt lisää syvyyttä. Trocheck ei kissa-uniformussa kauden 18-19 loukkaantumisen jälkeen kyennyt enää lainkaan puolustamaan, joten oli ikävä musta-aukko aiemmin 2-3C ja miehen vaikutus joukkueeseen oli negatiivinen. Onneksi Eetu Luostarinen on nostanut tasoaan Top9 hyökkääjäksi, joka pääsi nyt viime pelissä väläyttelemään toisessa ketjussa, jossa todennäköisesti ilman loukkaantumista jatkaa pidempään. Lundell aivan uskomaton kaappaus dräftissä, ja tulee nousemaan ensi kaudelle Top9 rooliin, Wennberg ok kaappaus kolmossentteriksi, soveltuu Vatranon ja Tippetin(/Hornqvistin) väliin todella hyvin. Tippetillä maila puristaa vielä liikaa ja hänen kaltaisten voimahyökkääjien hiominen kestää kauemmin, kuin paremmin kentän näkevillä pelaajilla. Silti Huberdeaun vierellä vietetty aika ei olisi pahitteeksi.

Viime kaudella tykkäsin Boylen, Pysykin, Toninaton ja Sceviourin kaltaisista pelimanneista, mutta kyllä tämän kauden hyökkäys on kokonaisvaltaisesti parempi, vaikkei tehoja ole vielä Bottom6 toimesta syntynytkään.

Ehkä parhaassa tilanteessa Middle6 näyttäisi kuitenkin seuraavanlaiselta:
Huberdeau-Luostarinen-Tippett/Connolly
Vatrano-Wennberg-Hörnqvist

Nelosketjulla ei niin suurta painotusta, sinne pysyvänä nimenä Acciari, jos jaksaa taklailla, sitten pyörittää veljeksiä Lammikko, Heponiemi, Lomberg, Hinostroza, Denisenko (Acciarikin voi välillä pitää taukoa, jos ei puhti riitä, kun pelitahti on aika kova). Brett Connolly ei selkeästi pysty enää pitämään tasoaan tarpeeksi pelatakseen joka ottelussa, mutta kilpailee Tippettin kanssa samasta paikasta, voi peluutella siten miten kummallakin nappaa ja samalla on hyvää kilpailua pelipaikasta Huberdeaun vierellä. Mutta hyökkäyksen syvyys tosi hyvä juttu ja vaikuttaa riittävän ilman Saarelaakin.

4) Tuohon 1.1 pointtiin lisäykseksi Mathesonin poissaolo on näkynyt äärimmäisen positiivisesti. Tietty todella törkeää juonikkaalta Zitolta huijata 71-vuotiasta Rutherfordia, joka joutui jäämään eläkkeelle tullessaan näin nöyryytetyksi. Tämän artikkelin mukaan Mathesonia pidettiin Ekbladia parempana sopparia tehdessä, niin ehkä mies painotti pre-pelikielto Mathesonia ja ajatteli, että kaverista totisesti voisi löytyä jotain, mutta jos tässä kuussa 27v täyttävä kaveri ei vieläkään osaa syöttää pakkiparilleen tai lähimmälle hyökkääjälle omissa, vaan joutuu aina räpeltämään sen paniikilla katsomoon, pitkäksi kiekoksi tai vastustajan lapaan, niin ei kovin paljoa ole tulevaisuutta puolustajana NHL:ssä. Laitahyökkääjänä sentteri ja pakit voivat kuitenkin paikata, joten eiköhän mies vielä muutaman ottelun taalaliigassa pelaa ja em. artikkeli on miehen nopeista jaloista kuitenkin oikeassa. Mutta Hörnqvist on tuonut sitä #characteriä, mitä Tallon silloin niin paljon painotti, kun varasi Gudbransonin ja otti mukaan puukäsiä. Gudas myös todella pirteä kaveri. Kiva, kun "arvat" kerrankin osuu oikeaan.

5) Jotenkin sellainen mm. Patrickin peräänkuuluttama yhteinen johtajuus ja tilivelvollisuus, etenkin puolustamisesta, on kääntänyt vaakaa siihen suuntaan, että kissat menevät 25 vuoden tauon jälkeen toiselle kierrokselle (ja se on tehtaan takuu)

6) Sasha allekirjoittaa kesällä 8x11-13 milj lapun kissoihin ja laittaa kateelliset Toronto yms. fanit vikisemään.

7) Huberdeau seurahistorian kovimpia nimiä, mutta ikää alkaa olla, itse mieluiten vaihtaisin taitavaan ja nuoreen puolustajaan, mutta markkinat ovat aika kuivat. Ei samankaltaisia jatkohaluja, kuin Barkovilla, mahdollisesti viihtyisi Montrealissa, mutta siellä ei oikein ole mitään kunnollista treidattavaa. Tai ehkä Suzuki/Romanov, mutteivat suostu heitä kauppaamaan ja muita ylipalkkaamattomia puolustajia ei löydy. Ehkä Zito voisi ottaa Bergevinin kanssa jonkun hyväntekeväisyys nyrkkeilyottelun ja voittaja joutuu antamaan joko Lundell tai Suzuki/Romanov, mutta Bergevin on vaan harmillisen kovassa tikissä.

Mutta tosiaan, miehen kausi alkanut vähän alavireisenä (vaikka 8 ottelussa 4+8=12, mutta huomattavasti huonompi, kuin Sasha. Sashalla ei pisteet kerro tasosta lainkaan (8GP 4+7=11 +3), tosi rohkeita nousuja pienistä tiloista ja harjoitteli Laineen kanssa egoa ja itsekkyyttä, niin laukoo nykyään lähes tuplana verrattuna viime kauteen), Luostarisen nosto toiseen ketjuun mahdollisesti voi piristää Joonatanin peliä, mutta mielestäni Tippett sopis ketjuun lisäksi vielä lämimään maaleja ja ajamaan maalille. 2023 asti sopparia ja silloin ukkeli on 30v, eli ratkaisuja on vielä jonkin aikaa tehdä.

8) Bobin kanssa on tosi kettumaista, mutta väännetään nyt vielä muutama vuosi Driedgerillä 1A:na (mm. Q mainitsi, että CD saattaa aloittaa tänään -> aloittaa todnäk kaksi kertaa Tampaa vastaan), kun Knight pelaa ensi kaudesta lähtien AHL:ssä 1-3 vuotta ja alkaa kunnolla haastamaan ykkösveskan paikasta vasta n. 4-5 vuoden kuluttua. 50% pidätettynä lisukkeiden kera sopparin 6. vuoden alkaessa M-NTC:nä siihen jengiin, missä tilaa kehnolle kakkosveskarille (ja mihin mies suostuu menemään). Todellinen musta maija Tallonilta. Onneksi Q ei ollut tullut jäähdyttelemään, paitsi tietty Mäkisen puheissa, joka sanoi Ylen NHL-illassa Hörnärinkin tulleen ottamaan aurinkoa, vaikka kaveri on ollut joukkueen kovin #characterinfluenceri (sori, pakko vähän revitellä finglishillä) sitten Jagrin, ja ehkäpä vielä kovempi, koska vaikuttanut jokaiseen muuhun 17 kenttäpelaajaan, ei vain Sashan ketjuun.

Tietty Antti on antipantherspatioineen yksi elävä vitsi muutenkin, todella tyylikästä aina lyödä maassa olevaa ja esim. painottaa niitä Ekbladin 3. ja 4. kautta, mitkä eivät menneet aivan putkeen aivotärähdysten vuoksi, unohtaen miehen nykytason joukkueen ylivoimaisena ykköspakkina ja luottaa Kimen sanaan siinä, että kun Kimmo tuli myöhään mukaan 2015 kevään Hawksiin, niin Q ei opastanut kädestä pitäen ikäloppua, vaan oletti, että pystyy hoitamaan sen 6 minuuttia pelissä pyyhkimättä papan persettä, mutta ilmeisesti Q:n joukkue pelaa tällä hetkellä hyvin, koska mies sanoo vaan kopissa "lets gou bois" ja sit jätkät pelaa kiekkoa ja Jolle nostaa 5,5M pankista. Toinen vaihtoehto on, että Mäkisen ego on lähtenyt keulimaan ja Quenneville on todella ammattimainen valmentaja, josta keskustellessa ei kannata ottaa huomioon sitä, ettei hän ole lapsenvahtina joukkueen veteraaneille, jos joukkueessa muutenkin on erinomainen johtajuus ja 7 vuotta pelaillut monet samat naamat saman koutsin alla.

En aivan osaa arvioida kummasta on kyse. Ehkäpä tulevan kevään tapahtumat laittavat miestä nöyremmäksi (tuskin, esim. kuuntelin tuossa just 2014 Sochin hyökkääjäanalyysejä, niin siellä AM pakoitti muut (paitsi Seppäsen) hyväksymään, että Barkov on 1C sijasta 13. hyökkääjä (ja Sasha pelasi Suomen taitavimpana sentterinä luonnollisesti ekassa ketjussa Selänteen vierellä, kunnes loukkaantui).

Siinä muutama ajatus joukkueesta ja ei siis henkilökohtaisesti mitään pahaa ketään nimimerkkiä kohtaan (ainoastaan ehkä Mäkisen kaltaisia onnenonkijanarsisteja kohtaan, jotka käyttävät joka tilaisuuden egonsa rakentamiseen). Ihan hyvä, kun kissoilla ei ole turhan paljoa ylimääräistä huomiota tässä ketjussa, esim. CBJ ei ole päässyt niin helpolla.

Mutta ilolla kyllä menen tänään veljien kanssa saunaan ja katson kissojen peliä, vaikka se onkin Detroitia vastaan. Let's go Cats!
 
Viimeksi muokattu:
Kävin @jatkoaika'n keskustelupalstalla. Hitto et ihmisillä on huono olla. Paha olo oksennetaan anonyyminä oikeiden ihmisten päälle. Kuvottaa.
- Osku Valtonen

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, Venäjä
Pitänee varmaan itsekin korkata tämän vuoden ketju, kun joukkueella menee paremmin, kuin elämäni aikana koskaan (synnyin -96 syksyllä, eli missasin ko. Rotan vuoden kevään SC-finaalit ja ehkäpä 2015-16 12 voiton putki oli aika kova, mutta mun mielestä kissat pelaavat nyt parempaa kiekkoa, vaikka pari tappiota regulationin jälkeen on tullutkin (silloin osa voitoista tuli muistikuvieni mukaan ns. munkilla)). Harmittaa hieman, kun joukkuetta ei-aktiivisesti seuraavat kirjoittelevat ilman ymmärrystä joukkueen nyky(tai aiemmasta)tilasta (etenkin kaikki Ekblad->Laine tai CBJsälää/FA Barkov yms. täydet Mäkisen inspiroimat aivopierut) muut ketjut täyteen, niin ehkä voidaan pitää tämä ketju asiapitoisena.

Mutta pidemmittä puheitta muutama pointti joukkueesta:

1.1) Joukkueen DNA on muuttunut täysin, painotus puolustukseen on tepsinyt, kissoilla on NHL-tason puolustajia enemmän, kuin pitkään aikaan. Ekblad TOP2P, Weegar TOP4P, Strålman TOP6P->TOP4P (ei kärsi edelliskauden loukista niin näkyvästi, hidas mutta ok ratkaisuja ja peliä rauhoittava pelaaja), Nutivaara TOP6P, Gudas 7P->TOP6P, Forsling TOP6P, Stillman TOP6->7P, Juulsen 7P, Connauton 8P ja kaikista tärkein tasonnosto: Yandle on alkanut puolustamaan, koska Friedmannin mukaan häntä konfrontoitiin viime play-inien jälkeen hänen arvostamien pelaajien toimesta (oli kuullemma pahoittanut mielensä kunnolla, tämän lisäksi harjoituskaudella B-ryhmään tiputus sekä ironmanstreakin katkaisun mainitseminen teki tehtävänsä). Täten hän on noussut Res. H->TOP6P ja on ollut hyödyllinen muuallakin, kuin ylivoimassa. Viime matsissa näytti hyvin Juulsenille roolimallia ja muutenkin esim. tämän Athleticin artikkelin mukaan kaveri oikeasti ottaa johtajuutta ja nostaa ystäviä kopissa. En siis akuutisti näe hänen kauppaamistaan ykkösprioriteettina, tärkeintä olisi saada Bobi ulos, mutta sen ollessa mahdotonta, Brett Connollyn kauppaaminen on akuuteinta, koska sopimus 22/23 asti, eli vaikuttaa Sashan seuraavan sopimuksen ekaan vuoteen.

1.2) DNA:n muutos näkyi myös siinä, miten Zito ei antanut ei-puolustamaan kykeneville ikämiehille soppareita. OK karvaava ja YV:llä slotista maalinsa tehnyt Dadonov 12GP 1+2=3 -6, ei kykene draivaamaan ketjua ja on nykyisellä sopimuksellaan reippaasti ylipalkattu, Hoffman taas rampauttaa puolustuksellisesti joukkuehenkeä (sallii "kellumisen"), joten hänen 11GP 4+3=7 +4 ei tule ikävä, selkeästi "luksus" ylivoimapelaaja, joita meillä löytyy jo YV:stä K. Yandle, joten ei tarvitse palkkakattoa rasittaa hänen lisäksi enempää. Edellisyön pelissä ainakin NSH oli aika purjeessa kahden ylivoiman ajan (kissat ei tosin saaneet sisään, mutta 10 laukausta ja Liigan 4. paras ylivoima yhä).

2) 2.7 miljoonalla sisään ykkösketjun laiturit, ei paha. Duclair karkaa usein läpiajoon, mutta toistaiseksi hankala saada vielä kiekkoa reppuun (8GP 0+6 +5), mutta CV pelaa Barkovin kanssa 0,75 maalia per peli (8GP 6+3=9 +6) ja Sasha on löytänyt sen liigan TOP5-vaihteen, kun kerrankin pelaa ehjänä. Eiköhän tietty Tavaresit ja muut hupiukot laiteta yhä rankingeissa hänen ohitsensa, mutta se ei miestä haittaa, ei kaipaa ylimääräistä huomiota. Kavereille olisi kiva rustata kauden päätteeksi vähän pidemmät sopparit, Duclairille ehkä pari vuotta, mutta CV voisi kiinnittää ikämiehenä primevuosien ajaksi Dadonovin ensimmäisen sopimuksen kaltaisella sopparilla 3-4x3,5-4,5 milj. Tuskin haluaa Barkovin viereltä pois.

3) Bottom9 hyökkäykseen on löytynyt lisää syvyyttä. Trocheck ei kissa-uniformussa kauden 18-19 loukkaantumisen jälkeen kyennyt enää lainkaan puolustamaan, joten oli ikävä musta-aukko aiemmin 2-3C ja miehen vaikutus joukkueeseen oli negatiivinen. Onneksi Eetu Luostarinen on nostanut tasoaan Top9 hyökkääjäksi, joka pääsi nyt viime pelissä väläyttelemään toisessa ketjussa, jossa todennäköisesti ilman loukkaantumista jatkaa pidempään. Lundell aivan uskomaton kaappaus dräftissä, ja tulee nousemaan ensi kaudelle Top9 rooliin, Wennberg ok kaappaus kolmossentteriksi, soveltuu Vatranon ja Tippetin(/Hornqvistin) väliin todella hyvin. Tippetillä maila puristaa vielä liikaa ja hänen kaltaisten voimahyökkääjien hiominen kestää kauemmin, kuin paremmin kentän näkevillä pelaajilla. Silti Huberdeaun vierellä vietetty aika ei olisi pahitteeksi.

Viime kaudella tykkäsin Boylen, Pysykin, Toninaton ja Sceviourin kaltaisista pelimanneista, mutta kyllä tämän kauden hyökkäys on kokonaisvaltaisesti parempi, vaikkei tehoja ole vielä Bottom6 toimesta syntynytkään.

Ehkä parhaassa tilanteessa Middle6 näyttäisi kuitenkin seuraavanlaiselta:
Huberdeau-Luostarinen-Tippett/Connolly
Vatrano-Wennberg-Hörnqvist

Nelosketjulla ei niin suurta painotusta, sinne pysyvänä nimenä Acciari, jos jaksaa taklailla, sitten pyörittää veljeksiä Lammikko, Heponiemi, Lomberg, Hinostroza, Denisenko (Acciarikin voi välillä pitää taukoa, jos ei puhti riitä, kun pelitahti on aika kova). Brett Connolly ei selkeästi pysty enää pitämään tasoaan tarpeeksi pelatakseen joka ottelussa, mutta kilpailee Tippettin kanssa samasta paikasta, voi peluutella siten miten kummallakin nappaa ja samalla on hyvää kilpailua pelipaikasta Huberdeaun vierellä. Mutta hyökkäyksen syvyys tosi hyvä juttu ja vaikuttaa riittävän ilman Saarelaakin.

4) Tuohon 1.1 pointtiin lisäykseksi Mathesonin poissaolo on näkynyt äärimmäisen positiivisesti. Tietty todella törkeää juonikkaalta Zitolta huijata 71-vuotiasta Rutherfordia, joka joutui jäämään eläkkeelle tullessaan näin nöyryytetyksi. Tämän artikkelin mukaan Mathesonia pidettiin Ekbladia parempana sopparia tehdessä, niin ehkä mies painotti pre-pelikielto Mathesonia ja ajatteli, että kaverista totisesti voisi löytyä jotain, mutta jos tässä kuussa 27v täyttävä kaveri ei vieläkään osaa syöttää pakkiparilleen tai lähimmälle hyökkääjälle omissa, vaan joutuu aina räpeltämään sen paniikilla katsomoon, pitkäksi kiekoksi tai vastustajan lapaan, niin ei kovin paljoa ole tulevaisuutta puolustajana NHL:ssä. Laitahyökkääjänä sentteri ja pakit voivat kuitenkin paikata, joten eiköhän mies vielä muutaman ottelun taalaliigassa pelaa ja em. artikkeli on miehen nopeista jaloista kuitenkin oikeassa. Mutta Hörnqvist on tuonut sitä #characteriä, mitä Tallon silloin niin paljon painotti, kun varasi Gudbransonin ja otti mukaan puukäsiä. Gudas myös todella pirteä kaveri. Kiva, kun "arvat" kerrankin osuu oikeaan.

5) Jotenkin sellainen mm. Patrickin peräänkuuluttama yhteinen johtajuus ja tilivelvollisuus, etenkin puolustamisesta, on kääntänyt vaakaa siihen suuntaan, että kissat menevät 25 vuoden tauon jälkeen toiselle kierrokselle (ja se on tehtaan takuu)

6) Sasha allekirjoittaa kesällä 8x11-13 milj lapun kissoihin ja laittaa kateelliset Toronto yms. fanit vikisemään.

7) Huberdeau seurahistorian kovimpia nimiä, mutta ikää alkaa olla, itse mieluiten vaihtaisin taitavaan ja nuoreen puolustajaan, mutta markkinat ovat aika kuivat. Ei samankaltaisia jatkohaluja, kuin Barkovilla, mahdollisesti viihtyisi Montrealissa, mutta siellä ei oikein ole mitään kunnollista treidattavaa. Tai ehkä Suzuki/Romanov, mutteivat suostu heitä kauppaamaan ja muita ylipalkkaamattomia puolustajia ei löydy. Ehkä Zito voisi ottaa Bergevinin kanssa jonkun hyväntekeväisyys nyrkkeilyottelun ja voittaja joutuu antamaan joko Lundell tai Suzuki/Romanov, mutta Bergevin on vaan harmillisen kovassa tikissä.

Mutta tosiaan, miehen kausi alkanut vähän alavireisenä (vaikka 8 ottelussa 4+8=12, mutta huomattavasti huonompi, kuin Sasha. Sashalla ei pisteet kerro tasosta lainkaan (8GP 4+7=11 +3), tosi rohkeita nousuja pienistä tiloista ja harjoitteli Laineen kanssa egoa ja itsekkyyttä, niin laukoo nykyään lähes tuplana verrattuna viime kauteen), Luostarisen nosto toiseen ketjuun mahdollisesti voi piristää Joonatanin peliä, mutta mielestäni Tippett sopis ketjuun lisäksi vielä lämimään maaleja ja ajamaan maalille. 2023 asti sopparia ja silloin ukkeli on 30v, eli ratkaisuja on vielä jonkin aikaa tehdä.

8) Bobin kanssa on tosi kettumaista, mutta väännetään nyt vielä muutama vuosi Driedgerillä 1A:na (mm. Q mainitsi, että CD saattaa aloittaa tänään -> aloittaa todnäk kaksi kertaa Tampaa vastaan), kun Knight pelaa ensi kaudesta lähtien AHL:ssä 1-3 vuotta ja alkaa kunnolla haastamaan ykkösveskan paikasta vasta n. 4-5 vuoden kuluttua. 50% pidätettynä lisukkeiden kera sopparin 6. vuoden alkaessa M-NTC:nä siihen jengiin, missä tilaa kehnolle kakkosveskarille (ja mihin mies suostuu menemään). Todellinen musta maija Tallonilta. Onneksi Q ei ollut tullut jäähdyttelemään, paitsi tietty Mäkisen puheissa, joka sanoi Ylen NHL-illassa Hörnärinkin tulleen ottamaan aurinkoa, vaikka kaveri on ollut joukkueen kovin #characterinfluenceri (sori, pakko vähän revitellä finglishillä) sitten Jagrin, ja ehkäpä vielä kovempi, koska vaikuttanut jokaiseen muuhun 17 kenttäpelaajaan, ei vain Sashan ketjuun.

Tietty Antti on antipantherspatioineen yksi elävä vitsi muutenkin, todella tyylikästä aina lyödä maassa olevaa ja esim. painottaa niitä Ekbladin 3. ja 4. kautta, mitkä eivät menneet aivan putkeen aivotärähdysten vuoksi, unohtaen miehen nykytason joukkueen ylivoimaisena ykköspakkina ja luottaa Kimen sanaan siinä, että kun Kimmo tuli myöhään mukaan 2015 kevään Hawksiin, niin Q ei opastanut kädestä pitäen ikäloppua, vaan oletti, että pystyy hoitamaan sen 6 minuuttia pelissä pyyhkimättä papan persettä, mutta ilmeisesti Q:n joukkue pelaa tällä hetkellä hyvin, koska mies sanoo vaan kopissa "lets gou bois" ja sit jätkät pelaa kiekkoa ja Jolle nostaa 5,5M pankista. Toinen vaihtoehto on, että Mäkisen ego on lähtenyt keulimaan ja Quenneville on todella ammattimainen valmentaja, josta keskustellessa ei kannata ottaa huomioon sitä, ettei hän ole lapsenvahtina joukkueen veteraaneille, jos joukkueessa muutenkin on erinomainen johtajuus ja 7 vuotta pelaillut monet samat naamat saman koutsin alla.

En aivan osaa arvioida kummasta on kyse. Ehkäpä tulevan kevään tapahtumat laittavat miestä nöyremmäksi (tuskin, esim. kuuntelin tuossa just 2014 Sochin hyökkääjäanalyysejä, niin siellä AM pakoitti muut (paitsi Seppäsen) hyväksymään, että Barkov on 1C sijasta 13. hyökkääjä (ja Sasha pelasi Suomen taitavimpana sentterinä luonnollisesti ekassa ketjussa Selänteen vierellä, kunnes loukkaantui).

Siinä muutama ajatus joukkueesta ja ei siis henkilökohtaisesti mitään pahaa ketään nimimerkkiä kohtaan (ainoastaan ehkä Mäkisen kaltaisia onnenonkijanarsisteja kohtaan, jotka käyttävät joka tilaisuuden egonsa rakentamiseen). Ihan hyvä, kun kissoilla ei ole turhan paljoa ylimääräistä huomiota tässä ketjussa, esim. CBJ ei ole päässyt niin helpolla.

Mutta ilolla kyllä menen tänään veljien kanssa saunaan ja katson kissojen peliä, vaikka se onkin Detroitia vastaan. Let's go Cats!
No nyt oli vuoden kirjoitus jatkojassa. Aika pitkälti kaikesta samaa mieltä. Tuo maalivahti tilanne on mielenkiintoinen. Knight tosiaan tulossa muutaman vuoden sisällä liigaan ja Bobilla vielä 4 kautta megasopparia jäljellä. Täysi luotto kyllä Zitoon että hän tuo jotenkin ratkaisee mutta pakko tässä vaan toivoa Bobin löytävän vireensä. Jos ja kun Florida pleijareihin menee niin sitä vezina-kausien Bobrovskya todella tarvitaan.

2 sentteriä joukkue kaipaa tälle kaudelle. Wennberg pelannut ihan hyvin mutta hyökkäyssuuntaan ollut aika tyhjä arpa. Luostarinen pelannut todella hyvin ja itse ainakin positiivisesti yllättänyt kaverista. Mutta ei ehkä vielä ihan riittävä 2. Keskelle jos Panthers meinaa vihdoin ottaa sen ensimmäisen kierroksen voiton. Mutta ei Zito ole helpon paikan edessä, hankinta pitäisi olla sellainen jolla sopimus loppuu tähän kauteen koska kova luotto on että Lundell/Luostarinen kaksikko pystyy nappaamaan ensi kaudella nuo 2. Ja 3. Sentterin tontit.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
On Barkovin onni että sillä on lehmän hermot. Kenelle se on tehnyt pahaa ja mitä pahaa se on tehnyt saadakseen Verhaeghen ja Duclairin ketjukavereikseen. On tässä ollut vähän lentsua niin tullut kateltua noita pelejä yöllä ja voin sanoa, että etenkin tuolla Verhaeghenilla on niin kultainen kosketus kiekkoon, että se on 9/10 vastustajalla sen jälkeen. Viime yönäkään ei varmasti voittanut yhtään ainoata laitakiekkoa.
No en nyt tiedä mitä muutakaan noista palikoista saisi mutta yrittäs nyt edes jotain. Duclair on vetänyt nyt 6 peliä kiikareilla hyvin pelaavan Barkovin vieressä.
Onko Sashalla vielä NHLssä ollutkaan noin surullista kaksikkoa laidoilla?

Voisin vaikka vannoa että Connolly pystyisi parempaan. Ja Owen Tippet ansaitsisi paikan näyttää vaikka ei se lähtökohtaisesti sen valmiimpi ole. Viimeistä edellisessä pelissä taisi vaihdon / pari käydäkin Barkovin laidalla.
 
Viimeksi muokattu:
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Kuoppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mitenkäs palstalaiset näkee Lammikon tilanteen? Liigassa kuitenkin kivat tehot, mutta ei meinaa mahtua kokoonpanoon. Onko mahkuja edes varmistaa paikkaa kokoonpanosta?
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
On Barkovin onni että sillä on lehmän hermot. Kenelle se on tehnyt pahaa ja mitä pahaa se on tehnyt saadakseen Verhaeghen ja Duclairin ketjukavereikseen. On tässä ollut vähän lentsua niin tullut kateltua noita pelejä yöllä ja voin sanoa, että etenkin tuolla Verhaeghenilla on niin kultainen kosketus kiekkoon, että se on 9/10 vastustajalla sen jälkeen. Viime yönäkään ei varmasti voittanut yhtään ainoata laitakiekkoa.
No en nyt tiedä mitä muutakaan noista palikoista saisi mutta yrittäs nyt edes jotain. Ducklair on vetänyt nyt 6 peliä kiikareilla hyvin pelaavan Barkovin vieressä.
Onko Sashalla vielä NHLssä ollutkaan noin surullista kaksikkoa laidoilla?

Voisin vaikka vannoa että Connolly pystyisi parempaan. Ja Owen Tippet ansaitsisi paikan näyttää vaikka ei se lähtökohtaisesti sen valmiimpi ole. Viimeistä edellisessä pelissä taisi vaihdon / pari käydäkin Barkovin laidalla.
Joo, viime yön pelissä kiekko karkaili jatkuvasti Verhaeghenin lavasta. Selvästi heikoin peli, jonka olen nähnyt häneltä Barkovin rinnalla.

Mutta muuten Verhaghen ja koko ketju on pelannut mielestäni hyvin ja luonut jatkuvasti painetta vastustajan päätyyn. Paikkoja on ollut tosi paljon, mutta ne eivät ole realisoituneet aina maaleiksi. Vaikka Huberdeau johtaa Floridan sisäistä pistepörssiä, on Verhaeghe-Barkov-Duclair-kolmikko ollut näkemissäni peleissä selvästi Floridan paras ketju. Viime yön ottelu oli poikkeus sääntöön, mutta siinäkin Barkov loi taas useamman hyvän tilanteen Ekbladille. Normaalilla laukaisuprosentilla Barkovin ja Huberdeaun pisteiden pitäisi olla pelitilanteiden valossa toisinpäin.

Se on ihan höpöpuhetta, että Tippett tai varsinkaan poppareilla istuva Connolly pystyisi parempaan. Kuten sanoin, ketju on pelannut pääasiassa tosi hyvää kiekkoa. Sen lisäksi esim. Duclair teki viime kaudella 23 maalia Ottawassa, että kyllä siellä sitä osaamista pitäisi olla. Mutta nyt hänellä on gorilla selässä eikä kiekko mene mistään maaliin. Ja vaikka Verhaghenilla olisi ollut enemmän tontteja laittaa kiekkoa häkkiin, on hän kuitenkin tehnyt kymmenessä pelissä kuusi maalia ja yhdeksän pistettä. Ei mitenkään huonosti. Lisäksi väitän, että Barkovin pistesaldo olisi isompi, jos hän laukoisi enemmän eikä hakisi aina sitä viimeistä syöttöä vapaaseen maalintekopaikkaan. Nyt maalivahtien on vähän turhan helppo lukea nuo maalin eteen syntyvät 2 vs 1 -tilanteet. Kokonaisuutena silti vahva kauden aloitus häneltä.

Barkov tykkäisi varmasti pelata Huberdeaun kanssa, samoin kuin Huberdeau Barkovin, mutta joukkueen menestymisen kannalta on järkevää hajottaa osaamista kahteen ketjuun. Paljon paremmin sieltä on Floridalle tällä tavalla pisteitä tullut kuin viime kauden yhden ketjun joukkueella. Toki vastus on ollut alkukaudesta aika köykäistä, mutta silti.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Se on ihan höpöpuhetta, että Tippett tai varsinkaan poppareilla istuva Connolly pystyisi parempaan. Kuten sanoin, ketju on pelannut pääasiassa tosi hyvää kiekkoa. Sen lisäksi esim. Duclair teki viime kaudella 23 maalia Ottawassa, että kyllä siellä sitä osaamista pitäisi olla. Mutta nyt hänellä on gorilla selässä eikä kiekko mene mistään maaliin.
On se Connollykin tehnyt 22 maalia Capitalsin kolmosketjusta, että osaamista pitäisi olla siinä missä Duclairillakin. Toisi myös kätisyysvaihtoehdon, kun ei ole enää kolmen leftin vitja sen jälkeen.

Eiköhän siinä montaa ukkoa kannata kauden aikana kokeilla, jos äijät kylmenee.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
On se Connollykin tehnyt 22 maalia Capitalsin kolmosketjusta, että osaamista pitäisi olla siinä missä Duclairillakin. Toisi myös kätisyysvaihtoehdon, kun ei ole enää kolmen leftin vitja sen jälkeen.

Eiköhän siinä montaa ukkoa kannata kauden aikana kokeilla, jos äijät kylmenee.
Kyllä juu, ja näköjään viime kaudellakin vielä 19 maalia. Muistelin että taso olisi laskenut enemmän, kun otteet kentällä eivät ole olleet kovin kaksisia ja välillä Connolly on istunut poppareilla. Mutta ehkä siellä tosiaan olisi potentiaalia.

Mutta niin kauan kuin Verhaeghe-Barkov-Duclair-kolmikko pelaa hyvin ja tulostakin tulee riittävästi, en näe muutokselle tarvetta. Sitten jos kiikarikerho jatkuu useamman matsin ajan, niin muutoksia toki tarvitsee tehdä. Nyt ykkösketju on pelannut kaksi matsia pisteittä. Jos kiekko ei ala mennä häkkiin, niin muitakin vaihtoehtoja kannattaa kokeilla. Mutta en usko, että noilla paikkamäärillä tilanne jatkuu pitkään samanlaisena. Eri asia, jos ketju pelaisi huonosti.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Kyllä juu, ja näköjään viime kaudellakin vielä 19 maalia. Muistelin että taso olisi laskenut enemmän, kun otteet kentällä eivät ole olleet kovin kaksisia ja välillä Connolly on istunut poppareilla. Mutta ehkä siellä tosiaan olisi potentiaalia.

Mutta niin kauan kuin Verhaeghe-Barkov-Duclair-kolmikko pelaa hyvin ja tulostakin tulee riittävästi, en näe muutokselle tarvetta. Sitten jos kiikarikerho jatkuu useamman matsin ajan, niin muutoksia toki tarvitsee tehdä. Nyt ykkösketju on pelannut kaksi matsia pisteittä. Jos kiekko ei ala mennä häkkiin, niin muitakin vaihtoehtoja kannattaa kokeilla. Mutta en usko, että noilla paikkamäärillä tilanne jatkuu pitkään samanlaisena. Eri asia, jos ketju pelaisi huonosti.
Nooh, paikkamäärät saattaa sisältää hieman inflaatiota, kun 4/6 edellistä matsia ovat pelanneet Detroitia vastaan. Saattaa määrät muuttua kun Tampa/Carolina/Dallas tulee säännöllisemmin vastaan. Panthersin otteluohjelma on ollut varmaan koko NHL:n helpoin tähän asti.

Nythän tuossa tulee kolmesti Tampa vastaan ja perään kerran Carolina. Niistä sitten enemmän päätelmiä.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Joo, viime yön pelissä kiekko karkaili jatkuvasti Verhaeghenin lavasta. Selvästi heikoin peli, jonka olen nähnyt häneltä Barkovin rinnalla.

Mutta muuten Verhaghen ja koko ketju on pelannut mielestäni hyvin ja luonut jatkuvasti painetta vastustajan päätyyn. Paikkoja on ollut tosi paljon, mutta ne eivät ole realisoituneet aina maaleiksi. Vaikka Huberdeau johtaa Floridan sisäistä pistepörssiä, on Verhaeghe-Barkov-Duclair-kolmikko ollut näkemissäni peleissä selvästi Floridan paras ketju. Viime yön ottelu oli poikkeus sääntöön, mutta siinäkin Barkov loi taas useamman hyvän tilanteen Ekbladille. Normaalilla laukaisuprosentilla Barkovin ja Huberdeaun pisteiden pitäisi olla pelitilanteiden valossa toisinpäin.

Se on ihan höpöpuhetta, että Tippett tai varsinkaan poppareilla istuva Connolly pystyisi parempaan.
Tuossa sen itsekin sanot, paikkoja on ollut tosi paljon mutta eivät realisoidu maaleiksi. Ja sitten tulee lisää totta. Normaalilla laukaisuprosentilla olisi pisteet toisin ja vielä sekin että Barkov pelaa laadukkaita paikkoa. Sen ketjun pelin hyvyys perustuu vain ja ainoastaan Barkovin hyvyyteen ja huonot laukaisuprosentit kertoo ihan siitä miten paskat ketjukaverit sillä on.

Verhaeghe 3. kierroksen varaus #82 25v. maaleja viime kaudella 9. 2. NHL kausi
Connolly 1. kierroksen varaus #6 28v maaleja viime kaudella 19 10.NHL kausi

Mutta on siis ihan höpöpuhetta että jälkimmäinen voisi saada mitään aikaan huippusentterin vieressä?
Tippettistä en väitäkään mitään mutta ei se varmaan vahingossa päätynyt Barkovin viereen kokeilemaan.

Montako maalipaikkaa tuo ketju on pelannut niin että Duclair tai Verhaghe olisi voittanut päätykiekon tai vienyt sen jalalla alueelle ja pelannut sen siitä Barkoville paikkaan? Toisinpäin näin se tapahtuu lähes vaihdosta toiseen. Eli kyllä paikkoja on mutta ne tulevat väärille miehille / eivät johda.

Ei noissa palikoissa paljon tosiaan vaihdon varaa ole ja joukkue on varmaan nyt mietityssä koostumuksessa. Mutta ei se sitä poista että yhdelläkään toisella tuon tason sentterillä ei ole noin paskoja laitapelaajia NHL:ssä. Ensinnäkään ihan joka joukkueessa ei ole tuon tasoista senaa mutta niillä joilla on, on niille myös joku kohtuullinen ketjukaveri laittaa askiin.
 
Viimeksi muokattu:
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tuossa sen itsekin sanot, paikkoja on ollut tosi paljon mutta eivät realisoidu maaleiksi. Ja sitten tulee lisää totta. Normaalilla laukaisuprosentilla olisi pisteet toisin ja vielä sekin että Barkov pelaa laadukkaita paikkoa. Sen ketjun pelin hyvyys perustuu vain ja ainoastaan Barkovin hyvyyteen ja huonot laukaisuprosentit keroo ihan siitä miten paskat ketjukaverit sillä on.

Verhaeghe 3. kierroksen varaus #82 25v. maaleja viime kaudella 9. 2. NHL kausi
Connolly 1. kierroksen varaus #6 28v maaleja viime kaudella 19 10.NHL kausi

Mutta on siis ihan höpöpuhetta että jälkimmäinen voisi saada mitään aikaan huippusentterin vieressä?
Tippettistä en väitäkään mitään mutta ei se varmaan vahingossa päätynyt Barkovin viereen kokeilemaan.

Montako maalipaikkaa tuo ketju on pelannut niin että Duclair tai Verhaghe olisi voittanut päätykiekon tai vienyt sen jalalla alueelle ja pelannut sen siitä Barkoville paikkaan? Toisinpäin näin se tapahtuu lähes vaihdosta toiseen. Eli kyllä paikkoja on mutta ne tulevat väärille miehille / eivät johda.

Ei noissa palikoissa paljon tosiaan vaihdon varaa ole ja joukkue on varmaan nyt mietityssä koostumuksessa. Mutta ei se sitä poista että yhdelläkään toisella tuon tason sentterillä ei ole noin paskoja laitapelaajia NHL:ssä. Ensinnäkään ihan joka joukkueessa ei ole tuon tasoista senaa mutta niillä joilla on, on niille myös joku kohtuullinen ketjukaveri laittaa askiin.
No, ollaan asiasta eri mieltä. Verhaeghe on kontrolloinut kiekkoa aikaisemmissa matseissa (pois lukien viime yö) ihan asiallisesti ja auttanut luomaan paikkoja myös muille, samoin Duclair on luonut paikkoja itsekin, joten eivät ne paikat ole pelkästään Barkovin ansiota, vaikka hän on selvästi ketjun paras pelaaja. Lisäksi kuten sanoin, Verhaeghe on tehnyt 10 peliin 6 maalia ja 9 pistettä, mikä ei ole ihan huonosti. Pelkästään Barkovin ansioksi noita pisteitä ei voi laskea.

Verhaeghe oli Floridalta syksyllä ihan hyvä haku, vaikka pistetahti tuosta hiipuisikin. Siellä GM tunnisti tilanteen, jossa pelaaja ei ole päässyt näyttämään Tampan kovan hyökkäyskaluston takana osaamistaan. Parhaassa tapauksessa Verhaeghe voi olla uusi Marchessault tai William Karlsson, joka puhkeaa maiseman vaihdoksen jälkeen ns. kukkaan. Huonoimmassa tapauksessa... no, alkukauden perusteella hän on kohtuullinen keskikenttien pelaaja. Jälkimmäinen vaihtoehto on näistä toki se todennäköisempi.

Erittäin mielelläni näkisin Barkovin rinnalla parempia pelaajia. Mutta siihen nähden, miten tuo ketju on alkukauden pelannut, valitus tuntuu vähän aiheettomalta. Toki jos peli ei suju eikä tulosta tule noita Henkan mainitsemia kovempia joukkueita vastaan, kannattaa Barkovin rinnalla kokeilla muita pelaajia.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich
Panthersin otteluohjelma on ollut varmaan koko NHL:n helpoin tähän asti.

Nythän tuossa tulee kolmesti Tampa vastaan ja perään kerran Carolina. Niistä sitten enemmän päätelmiä.
Panthers on muutamissa peleissä näyttänyt ihan hyvältä, mutta esim. Detroit näytti kotonaan ihan hyvältä Panthersia vastaan niin se kertoo myös paljon. Tampa painaa pari peliä maalisuhteella 14-3 Panthersia pataan, niin Coach Q:lle suunnitellaan potkuja.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Vimpelin Veto, Kaljakylä Rangers
Eikös se ollut niin, että Panttereilla ei pitänyt olla mitään jakoa Boltseja vastaan. Joo, kausi on vielä nuori, mutta ainakin toistaiseksi vaikuttaa hyvältä kissojen meno.
 
Nobody Is Perfect. I Am Nobody.

nksh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Eikös se ollut niin, että Panttereilla ei pitänyt olla mitään jakoa Boltseja vastaan. Joo, kausi on vielä nuori, mutta ainakin toistaiseksi vaikuttaa hyvältä kissojen meno.
Vähän vaikutti siltä ettei Tampa osannut odottaa näin vahvaa Floridaa. En osannut kyllä itsekään vaikka jokusen pelin olen alkukaudesta katsonutkin. Asenne oli kohdillaan panttereilla ja Tampa jäi täysin hölmistyneenä jalkoihin avauserässä. En muista milloin olisin näin taistelevaa ja päällekäyvää pantteria nähnyt, mahtavaa.

Kyllä tässä voi olla varovaisen optimistinen kauden suhteen. Uudet hankinnat ovat olleet loistavia. Suurin kysymysmerkki taitanee olla ja onkin Bobrovsky, Floridan onni että nimellisenä kakkosena on kirittämässä Driedger.

En kyllä siedä enää näitä Floridan kotiselostajia Goldsteinia ja Molleria vaan katson vastustajan selostajilla, piristävää tämäkin. Barkovia kyllä arvostetaan muuallakin, Detroitin selostajat melkeinpä kuolaavat perään.
 

Bulihefe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Porin Ässät
En kyllä siedä enää näitä Floridan kotiselostajia Goldsteinia ja Molleria vaan katson vastustajan selostajilla, piristävää tämäkin. Barkovia kyllä arvostetaan muuallakin, Detroitin selostajat melkeinpä kuolaavat perään.
Itse taas tykkään nimenomaan kuunnella Goldsteinia ja Molleria :D Sopivasti puolueellisia mutta ei mene överiksi.
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Sama. Ja kyllä mun mielestä krediittiä tulee myös vastustajille tasaisesti. Pääasia kuitenkin että junttidinosaurus-Potvinista päästiin.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
Onhan tuota Barkovia vaan upea katsoa, kiekollinen peli ja takakarvaus parasta A-ryhmää, ja omassa päässä ekana blokkaamassa kuteja...
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Se on ihan höpöpuhetta, että Tippett tai varsinkaan poppareilla istuva Connolly pystyisi parempaan.
Aloitetaan sillä että en ole katsonut peliä, mutta miten se sattuikaan että höpöhöpöpopparimies laitettiin Barkovin laitaan kun Duclair joutui jäämään covid varotoimena pois.
En ole varma kuulinko koosteen lopusta oikein, mutta ihan kuin sieltä selostamosta olisi vähän kehaistu Connollyn peliä Barkovin ketjussa.
En minä väitä että siinä jatkaa kun Duclair on back, mutta tulipa sitten pakonkin kautta kokeiltua eikä tuo ainakaan yhtään huonommin mennyt.

En minä tätä olisi muuten jaksanut nostaa enää esiin, mutta noinkin syvällä tietämyksellä en suosittele muiden näkemyksiä teilaamaan höpöhöpönä.
 
Viimeksi muokattu:
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Aloitetaan sillä että en ole katsonut peliä, mutta miten se sattuikaan että höpöhöpöpopparimies laitettiin Barkovin laitaan kun Duclair joutui jäämään covid varotoimena pois.
En ole varma kuulinko koosteen lopusta oikein, mutta ihan kuin sieltä selostamosta olisi vähän kehaistu Connollyn peliä Barkovin ketjussa.
En minä väitä että siinä jatkaa kun Duclair on back, mutta tulipa sitten pakonkin kautta kokeiltua eikä tuo ainakaan yhtään huonommin mennyt.

En minä tätä olisi muuten jaksanut nostaa enää esiin, mutta noinkin syvällä tietämyksellä en suosittele muiden näkemyksiä teilaamaan höpöhöpönä.
Vastaan vasta nyt, kun olin tulospiilossa iltaan asti, jolloin katsoin pelin. Jos pelistä joku asia kannattaisi nostaa esille, niin se, miten hyvin Florida pelasi joukkueena. Oli selvästi valmis otteluun.

Jos tässä yksilöitä pitäisi nostaa esiin, niin se olisi Verhaeghe, joka pelasi todella hyvin ja loi paljon paikkoja itselle ja muille. Kun hänen ei pitänyt siihen kyetä. Ja häntä ne selostajat vasta kehuivatkin pelin aikana useampaan kertaan. Toinen esille nostamisen arvoinen pelaaja olisi sitten Huberdeau.

Ykkösketjussa Barkov pelasi ihan jees, mutta ei ihan yhtä vahvaa peliä kuin aikaisemmissa matseissa. Toki vastuskin oli nyt kovempi, vaikka Tampa ei ihmeitä esittänyt. Connolly oli sitten selvästi ketjun heikoin lenkki, ja hän esitti samanlaisia otteita kuin Verhaeghe edellisessä pelissä, eli kiekko ei oikein pysynyt lavassa. Mutta suurempi ongelma on hänen hidas luistelunsa. Mielestäni Duclairin nopeus ja vähän näppärämmät kädet sopivat paremmin tuohon ykkösketjuun. Mutta saatan olla tässä väärässä, ei olisi ensimmäinen kerta.

Sen myönnän, että minulta oli alun perin täysin tarpeetonta kuitata kommenttisi höpönhöpöksi. Turhan kärkäs sanavalinta, ja asia olisi tullut selväksi asiallisemmallakin tyylillä.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Seppälältä hyvä artikkeli Floridan alkukaudesta, ykkösketjun vahvoista peliotteista sekä tässä ketjussa esillä olleesta Carter Verhaeghesta.

"Kaikki laiturin maalit on tehty tasaviisikoin. Vain Auston Matthews ja Josh Anderson (8) ovat tehneet Verhaeghea enemmän osumia tasakentällisin." (...) "Carter Verhaeghe tiedettiin potentiaaliseksi ratkaisupelaajaksi, mutta silti käsillä on yksi kauden kovimmista sensaatioista – ja ryöstöistä."

"Kun puhutaan ketjun maaliodottamista, (xGF 67,99) lukemat ovat liigan kovinta eliittiä. Maalipaikat on kirjattu ketjun eduksi viidellä viittä vastaan 74–40 ja vaaralliset maalipaikat vielä tylymmin 35–14."

 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Panthers on tällä hetkellä NHL:n kovin nippu voittoprosentin ollessa 76.5. Torontolla ja Bostonilla luku on 75%. Moni viime kausista on lähtenyt hitaasti liikkeelle ja lopun rutistus on harvoin vienyt viivan päälle, nyt näyttää paljon paremmalta
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Semmoinen kuriositeetti vielä, että joukkue ei ole vielä ajautunut kertaakaan tappioputkeen, vaan voittanut aina vähintään seuraavan pelin. Tällaisia joukkueita lienee toki muitakin tällä kaudella, mutta Floridassa tällainen henkinen korjausliike on kyllä ollut aika vähissä viim kausina.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vaatimattomat 29 laukausta Floridalta toisessa erässä. Ei ole hetkeen tullut vastaavaa pyöritystä vastaan. Dallas oli täysin telineissä, eikä tuntunut pääsevän millään omista pois. Eka ja kolmas erä olivat vähän tasaisempia, mutta kyllä Florida hallitsi niitäkin. Hyvältä näyttää tällä hetkellä joukkueen peli.

Barkoville olisi pitänyt tulla kaksi maalia, mutta se eka ohjaus on näköjään yhä Yandlen nimissä. Tai sitten katsoin ne hidastukset ihan päin mäntyjä.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy