Florida Panthers 2016–2017

  • 173 958
  • 430

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika hätäiseltä vaikuttaa. Viime kaudella nappisuoritus (jopa ylisuorittamista?) ja nyt kauden alkuun odotetusti vähän hitaampi startti, kun ykkösketjusta Huberdeau sivussa ja Jagr napsun kankeampi. Lisäksi puolustusta uudistettu roimasti.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika hätäinen päätös. Gallant oli todennäköisesti paras koutsi joka Floridalla on koskaan ollut. Tämäkin kausi olisi lähtenyt kunnolla lentoon sairastuvan tyhjennyttyä. Ei pysty ymmärtämään.
 

MiksuMan

Jäsen
Hätäinen on, mutta "huhujen" mukaan tässä ei ole kyse pelkästään pelillisistä asioista, vaan erimielisyyksiä valmentajan ja joukkueenjohdon välillä.
 

Kaskelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Ihme toimintaa kyllä koko organisaatiolta. Harmittaa Gallantin puolesta, mutta pakkohan tässä on tosiaan olla jotain muutakin taustalla. Mutta kesällä koko pakisto uusiksi, Tallon sivuun, pahoja loukkaantumisia kauden alkuun niin ei voi kyllä syyttää Gallanttia siitä, että joukkueen lento ei ole ollut ihan samanlaista kuin viime kaudella. Gallant vaan vaikutti erittäin sympaattiselta kaverilta, josta pelaajat tykkäsivät.

Mutta jos jotain positiivista niin Barkov on alkanut herämään hyökkäyspäässä. Viime yönä 2 syöttöpinnaa. Vielä kun saisi maalihanat kunnolla auki.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilmeisesti enemmän erosta pelifilosioissa johtuvat potkut tällä kertaa. Toimisto haluaa joukkueen pelaavan erilaista kiekkoa kuin Gallant peluuttaa ja tästä johtuen ilmeisesti pientä kitkaa. Ei annettu potkuja tulosten takia, vaan sen takia miten tuloksiin päädyttiin...

No, yllättävää, mutta ei kai tämän periaatteessa pitäisi enää olla. Gallant ei valmentajana ole ikinä peluuttanut tämän nykyisen toimiston tyylistä kiekkoa. Se viime vuoden joukkue oli huomattavasti enemmän Gallantin näköinen. Toivottavasti koko kausi nyt ei kaadu näihin potkuihin lopullisesti. Gallant oli kuitenkin käsittääkseni melko pidetty valmentaja pelaajien keskuudessa. Kaikkea hyvää miehelle jatkoon, eiköhän tuo töitä löydä melko pian. Pätevä kaveri.
Samalla muuten poistui penkin takaa myös apuvalmentaja Mike Kelly, jolle samalla näytettiin ovea. Eli eiköhän tämä liike ollut tulossa jo pidempään oikeastikin, muutetaan valmennus vastaamaan muuttunutta toimistoa ja muuttunutta pelaajistoa. Kova vaihtuvuus kyllä historiansa kovimman runkosarjan pelanneelle joukkueelle. Mielenkiinnolla jään seuraamaan, mihin tämä johtaa.
 

Louis

Jäsen
Floridan uusi toimisto sitten hoitaa potkut tyylillä. Raleighissa Hurricanesin PNC Arenan ulkopuolella Gallant on kuvattu odottamassa taksia. Carolinan henkilökunta auttaa Gallantia laukkujen nostamisessa taksiin. (TSN:n NHL-sivujen ykkösuutinen): NHL - National Hockey League Teams, Scores, Stats, News, Standings, Rumours

Ei se Gallantinkaan ajanjakso jäänyt lopulta kuin vähän yli kahden kauden mittaiseksi, mikä tosin ei yllätä viime off-seasonilla tehtyjen muutosten jälkeen. Lämmöllä voi kyllä muistella tätä Tallonin ja Gallantin ajanjaksoa. Silloin joukkue koostui Gudbransonin ja Mitchellin kaltaisista sotureista ja taistelijoista, jotka pelasivat erinomaisesti omilla vahvuuksillaan ja johdattivat Floridan Atlanticin mestaruuteen. Jatkuvuutta olisi kerrankin tarvittu, kun suhteellisen menestyksekäs sapluuna oli löydetty. Omistajaportaassa päätettiin toisin ja sieltä tämä kura on lähtenyt valumaan alaspäin.

Potkut tulee myös juuri pitkän vieraskiertueen alkajaisiksi. Playoff-paikan kannalta elintärkeät vierasottelut Chicagoa, Detroitia, Ottawaa, Bostonia ja Philadelphiaa vastaan ovat seuraavaksi vuorossa. Jos joukkue ei nyt lähde tämän kauden aikana isoon lentoon, jonka avulla Floridasta tulee yksi idän konferenssin kovimmista joukkueista, niin tästä koko filosofian muutoksesta on tulossa täydellinen pannukakku.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Nyt on kyllä sanottava, että organisaation tekeminen on jotain naurettavan ja järjettömän välimaastosta. Kaiken kruunuksi Tom Rowe menee sinne penkin taakse huitomaan vieraskiertueen alkajaisiksi. Ei hyvää päivää.

Jos olen ymmärtänyt oikein, on Gallant ollut valmentajana pelaajien mieleen. Minkähänlaisen vastaanoton Rowe pelaajistolta saa, kun ensiksi kaupattiin puolustus muille maille ja sitten vielä melko epäoikeudenmukaiset potkut valmentaja Gallantille? Eihän Gallant mikään taktiikkavelho missään mielessä ollut, mutta niin vain valmensi joukkueen seuraennätykseen ja tekeminen oli taistelevaa ja tehokasta. Varmastihan tuossa on se pelifilosofioiden yhteentörmäys taustalla, mutta mikä ihmeen kiire tällä nykyisellä poppoolla on? Alkaa maistua pahalta tämä touhu.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Kaviko tassa viela niin etta Eric Joyce on uusi GM?

JOL

Ei onneksi. Joyce, Wernier ja Tallon jakavat GM:n tehtävät ja Rowe keskittyy 100% valmentamaan.

Ei kyllä pysty myöskään käsittämään omistajien aivoituksia, ymmärtäisin tämän hieman paremmin jos joku oikea valmentaja hyppäisi penkin päähän, mutta ei. Tulee eräs kevät mieleen kun Matikainen antoi Aralle kenkää ja loppukaudeksi itse hyppäsi puikkoihin. Ei tainnut päättyä mestaruuteen se kausi. Muutenkaan lähihistoriasta ei taida löytyä tapauksia, jossa kyseinen tempaus olisi jotenkin parantanut joukkueen otteita. Nyt saatiin Ahl valkku tilalle.

Ja kaikki tämä vielä ajoitetaan niin, että kun vuosien suhmuroinnin jälkeen ollaan oikeasti vakavasti otettava organisaatio. Nyt ei enää niinkään.

Toivon sydämeni pohjasta, että omistajat tietävät jotain mitä minä en. Farssilta haiskahtaa, mutta olen mielelläni väärässä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ihan käsittämätön juttu näin pikaisen pyörittelyn jälkeen. Ja vielä kesken vieraskiertueen! Aikamoinen ylläripylläri, eikä mitenkään positiivisessa mielessä...
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Täytyy kyllä sen verran pitkästä aikaa tänne kommentoida, että ei voi ymmärtää tätä ratkaisua. Äkkiseltään uskon, että Kissat ei hetkeen (taas) playoffeissa pelaa, mutta mielelläni olen tässä asiassa väärässä.
 

FlaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Noniin Floridasta kotiuduttu ja kirjoitetaanpas pari sanaa.

Gallantin potkut kyllä yllätti mutta annetaan nyt Rowellekin mahdollisuus. Mainitaan sekin, että paljon ikävää huomiota herättänyt taxi-case oli mitä ilmeisimmin Gallantin oma valinta. Ainakin Detroitin selostajat tiesivät kertoa, että limusiiniä oli tarjottu mutta ei kelvannut.

Ja sitten itse peliin. Hyvin ainakin pisteiden valossa on joukkue Rowen alaisuudessaan aloittanut, vaikka ei näin lyhyessä ajassa varmasti paljoa ole voinutkaan saada aikaan. Pääosin Gallantin ketjuilla menty ja jännä nähdä tuleeko noihin muutosta senkään jälkeen kun päästään kotiin treenaamaan paremmin. Omiin silmiin peli on kuitenkin ollut aktiivisempaa ja vaikka se ei vielä valmentajasta kiinni olisikaan niin ei voi olla huono juttu jos laukaukset voittiin Chicagossa ja Detroitissa. Tosin vastustajallakin on ollut näissä pelissä kaikki mahdollisuudet voittoon mutta Luongo on hoitanut oman tonttinsa loistavasti.

Kaksi viimeisintä kotipeliä tuli käytyä katsomassa ihan paikanpäällä (Phillyä ja Columbusta vastaan) ja niistä peleistä jäi päällimmäisenä mieleen se, että pelillisesti Phillyä vastaan olisi ennemmin ansaittu voitto kuin Columbusta vastaan. Tällä kertaa siis työteliäämpi joukkue jäi molemmissa vaille täyttä pistepottia..
Toinen asia mikä pisti erityisesti silmään on se, että Jokinen on aivan hukassa. Isoja virheitä jokapuolella kenttää ja en mitenkään ymmärrä miten Jokinen pelaa top-6 roolissa näillä otteilla. Viimeyönä kyllä antoi hienon syötön Trotchekin maaliin mutta maali hylättiin haaston jälkeen koska edeltävässä tilaneessa Demers oli paitsiossa. Se onkin ainut silmiinpistävän hyvä suoritus Jokiselta viimeiseen neljään katsomaani peliin. (Carolina-peliä en nähnyt.)

Btw. Oliko kenties joku muukin jatkoaikalainen katsomassa Columbus-pelin? Kolmen hengen porukka näytti siellä heiluttelevan Suomen lippua. :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aika eriskummallinen oli tuo Detroit-Florida -vääntö. Panthers pelannut tasakentin kovinkaan kummoista peliä, mutta Detroit tyhmäili omat voitonmahiksensa turhaan jäähyilyyn, jossa Panthersilla oli paremmat paikat ratkaista peli. Voittivat siten matsin ihan ansaitusti. Red Wings hallitsi jopa peliä tasakentin, mutta Abdelkaderin alavartaloloukki sekoitti pakkaa ja lopussa oli vaikeampaa. Kolmas erä meni Panthersille.

DET - FLO 1-2 ot
Maalintekoyritykset (laatupaikat) maalit
0 -10min, 6-4 (laatu 3-1) maalit 1-0
10-20min, 5-8 (laatu 2-5) maalit 0-1
20-30min, 6-5 (laatu 1-1) maalit 0-0
30-40min, 4-5 (laatu 2-2) maalit 0-0
40-50min, 4-9 (laatu 2-4) maalit 0-0
50-60min, 4-4 (laatu 2-2) maalit 0-0

laukaisuyritykset: 29-35
laatupaikat 12-15
tasakentin: 23-20 (tasakentin laatupaikat 10-5)
ylivoimalla: 6-15 (YV:n laatupaikat 2-10)

Sinänsä poikkeuksellinen matsi, että tällaista eroa jonkun joukkueen tasakenttäpelissä ja YV-pelissä en ole koko kaudella havainnut. Panthersilla siis tasakentin vain 5 laatupaikkaa, mutta ylivoimalla järjestivät peräti 10. Marchessault-Barkov-Jagr, Yandle-Ekblad oli ihan mielettömän vaarallinen, mutta eivät onnistuneet kertaakaan. Ainoan maalin teki Demers 4 vs. 4, kun Trocheck kyykytti Zetaa hyökkipään aloituksessa.

Pelaaja, Maalit+Syötöt, Kaikkipaikat(Laatupaikat)+KaikkiSyötötMaalipaikkaan(Laatusyötöt), Screenit+MuuOffensiivinenPeli+MuuDefensiivinen peli = Yhteensä

LW Marchessault 0+0, 4(2)+2(1), 0+0+0 = 9
C Barkov, 1+0, 5(3)+5(3), 1+1+0 = 19
RW Jagr, 0+0, 2(2)+6(4), 1+0+0 = 15
----------------- Ykkösnyrkki oli ihan mahottoman vaarallinen YV:lle päästyään. Jagr syöttöjensä kanssa ihan murhaa, eihän se kellekään tietysti mikään uutinen ole. Uskomaton pappa. Tasakentin vain 2 laatupaikkaa. Barkovilta kanssa ihan eliitti-ilta. 20 pisteen ukkelit ovat harvassa koko liigassa. Ei kyllä voi ymmärtää mitä siellä World Cupissa tapahtui kun Sasha on nyt jälleen ihan monsteri-tasolla.

LW Jokinen, 0+0, 3(2)+3(1), 1+1+0 = 11
C Trocheck, 0+0, 3(2)+3(2), 0+3+1 = 14
RW Smith, 0+1, 1(0)+2(1), 1+0+0 = 6
-------------- Vincent Trocheck on ihan mieletön riesa aina saapuessaan Detroitiin. Junioriaikansa siellä viettänyt. Eihän se muita joukkueita vastaan voi aina olla näin helvetin hyvä?

LW Sceviour, 0+0, 1(0)+2(1), 0+1+1 = 6
C MacKenzie, 0+0, 1(1)+0(0), 0+0+1 = 3
RW Bjugstad, 0+0, 2(1)+0(0), 0+1+0 = 4
------------ Bjugstadilta vielä aika heikkoa tekemistä.

LW Rau, 0+0, 1(0)+0(0), 0+0+0= 1
C Malgin, 0+0, 1(0)+0(0), 0+0+0 = 1
RW Griffith, 0+0, 0(0)+0(0), 0+0+0 = 0
-------------- Nelonen pysyi aika pimennossa.

LD Kindl, 0+0, 0(0)+ 1(0), 0+0+1 = 2
RD Ekblad, 0+0, 5(2)+2(0), 0+0+1 = 10
LD Yandle, 0+1, 3(0)+5(2), 0+2+0 = 13
RD Demers, 1+0, 1(1)+0(0), 0+1+1 = 5
LD Matheson, 0+0, 1(0)+2(0), 0+0+0 = 3
RD Pysyk, 0+0, 0(0)+1(0), 0+0+0 = 1

Kovaan paikkaan on Ekblad pistetty, kun pitäisi hazardi-Kindliä kantaa. Osan laatupaikoista sain tilastoitua myös niin, että ketä pakkeja vastaan ne tulee ja eniten pulassa oli Floridalta juuri tämä ykköspari. Ekblad ja Yandle sitten melkoista huikeutta YV:llä ja sieltä lähes kaikki heidän pisteensä tulivat. Demers iski ainoolla kudillaan maalin.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitäs tuosta joukkueesta nyt taas sanoisi.

Jos mennään posin kautta, Niin Luongo on jumalainen, niin kentällä kuin Twitterissäkin. Vanha herra ansaitsisi parempaa eteensä kentälle jo uransa tässä vaiheessa, mutta mikäs siinä, kun näemmä edelleen pystyy pelejä ryöstämään. Puolustuksenkin voi sanoa parantaneen viime aikoina (pl. Kindl-Ekblad). Varsinkin Yandle on osoittautunut puolustussuuntaankin paremmaksi kuin odotin. Demersiltä voi odottaa enemmän, mutta ei tuokaan nyt ihan katastrofi ole ollut. Pysyk on kaappauksena huikea ja Mathesonkin kulkee kyllä joukon jatkona ja tehnyt viime aikoina puolustussuuntaan hyviäkin ratkaisuja, eikä pelkkiä hasardeja. Tuo Kindl-Ekblad pari puolestaan pitäisi rikkoa. En käsitä miksi se on edelleen koossa. Ekblad pitäisi saada käyntiin, niin onko Kindln hasardien paikkailu siihen paras tapa? Varsinkin, kun Ekblad ei mikään raketti luistimilla ole... Mielelläni näkisin enemmän McIlrathista ja heitettäisiin tuo Kindl penkille. Ei kai McIlrath voi olla ainakaan merkittävästi huonompi?

Mutta tuo hyökkäys taas... Top6:sta voinee positiivisena nostaa esiin Trocheckin ja Barkovin jos riittävän väljästi tulkitsee. Yritystä on ja varsinkin Barkov on viime aikoina väläytellyt sitä potentiaaliaan dominanssiin. Marchessault on toki ollut alkukaudesta tehokas, mutta ei oikein kuuluisi tasakentällisin Barkovin tai Trocheckin viereen. Pelityylit ei oikein sovi yhteen ja Marchessault on ollut kolmas pyörä molemmissa ryhmityksissä. Meni vielä kaiken hyvän päälle loukkaantumaan, niin saadaan taas uusi kaveri yrittämään kärkiketjuihin. Jagr ei näillä näytöillä kuuluisi ykkösketjuun, mutta kenet muunkaan sinne laittaisi? Vaihdetaan yhtä vihkoon vetävän Smithin kanssa paikkoja ja toivotaan, että Jagr löytää pelinjuonesta kiinni Trocheckin vierellä (toimi viime kaudella) tai että Smith alkaisi osumaan Barkovin rinnalla? Ainakin Smith toisi vauhtia Barkovin laidalle ja Barkov on melko hyvä tarjoilemaan. Noh, mahdollisesti tänään nähdään ykkönen muodossa Malgin-Barkov-Jagr. Mielenkiintoista nähdä, miten hieman hiipunut Malgin sopii tuohon. Top6 ryhmityksen täydentävästä Jokisestakaan on vaikea sanoa hyvää sanaa tämän kauden osalta ilman jäätäviä värilaseja. Ei toimi Jokisellakaan nyt. Aika karu tilanne, kun suunnitellusta top6:sta ei ole ollut alkukaudesta mitään iloa lukuunottamatta Trocheckin ja Barkovin väläytyksiä. Huberdau ulkona, Jokinen, Jagr vanhentuneet(?) ja Smith vaan muuten vetää ohikautta... Laitetaan toivo vaikka siihen, että Bjugstad pääsee käyntiin tuossa kolmosen sentterin paikalla.

Mutta hyökkäyshän tuon joukkueen ongelma tällä hetkellä on. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä ylös kutsuttu Paul Thompson saa aikaan. Nelosen laitaan tuo mennee, joten suuria ihmetekoja ei voi odottaa. Kuitenkin pelityyliltään hieman suoraviivaisempi maalille ajaja kyseessä ja AL:n puolella saanut tehojakin aikaan tällä kaudella. Isompi huomio pitänee siis kiinnittää Malginin suoritukseen, jos tuo tosiaan pääsee ensi yönä ykkösen laidassa vetämään.
 
@rinne kirjoitti hyvää tekstiä, mutta yhdestä asiasta olen eri mieltä: Trocheck on mun silmissä tällä hetkellä yksi suurimmista alisuorittajista, Ekbladin jälkeen jopa kakkosena. Enkä pysty kyllä siirtämään vastuuta Jokisen tai Smithin niskaan, jotka tosin ovat itsekin surkeita. Toki Vinski ajoittain väläyttelee kiekollisena, mutta kokonaisvaltainen pelaaminen on tasoa hävettävä. Kuinkahan monta maalia on tullut, kun Trocheck on vain löysästi pyörinyt siellä sun täällä. Parhaimmillaan Panthersin puolustus on kuitenkin aktiivista ja painostavaa, Trocheckin ollessa kentällä harvemmin. Sentterin pelaaminen on kuitenkin elinehto, jos pakki lähtee jatkamaan painetta omasta kulmasta kohti siniviivaa - sentterin on siinä tapauksessa pystyttävä edes jollain tasolla paikkaamaan paineistavaa pakkia.

Viime yönä tajusi itsekin kuinka helvetin kujalla on, kun takaiskumaalin jälkeen hakkasi mailaansa jäähän. Siitä päästäänkin seuraavaan ongelmaan: jätkä käy aivan helvetinmoisilla kierroksilla vihellysten jälkeen ja näyttää kuin energiaa olisi viiteen peräkkäiseen maratoniin, mutta ajoittain kentällä liukuu kuin löysä joku.

Bruinsin ensimmäinen maali: Ekblad lähti höntyilemään ja sen jälkeen nukahti. Trocheck olisi voinut toki tehdä jotain muutakin kuin seisoa pelin ulkopuolella "pelaamassa keskustaa". Katsoi vielä maalintekijä, että tuoltahan painaa ukko kohti sektoria ja oma pakki on perässä, mutta seisoskellaan nyt tällä, kun Bruinsilla on maalintekosektorissa/tuntumassa 4-3-ylivoima.

Bruinsin toinen maali: Monta hävittyä kaksinkamppailua ja tuota vaihtoa katsellessa näytti vain yhdeltä asialta: haluttomalta. Siis koko viisikko, ei vain Trocheck. Jokainen mies olisi voinut pelata omia kamppailujaan vähän terävämmin. Ei paikkapuolustuksen pelaaminen tarkoita sitä, että liu'utaan vain siellä sun täällä ja katsellaan maalille rynniviä ukkoja. Jos oikein haluaa, niin tässäkin voi nähdä hyökkäyksen puolustamisen ongelmana: Pysyk oli paineistamassa laidassa, hävisi kaksinkamppailunsa ja oli myöhässä maalin edustalta. Kukaan ei ollut paikkaamassa Pysykiä.

Bruinsin kolmas maali: Koko tilanne lähti Trocheckin kiekonmenetyksestä laidassa. Todella harmittoman oloinen tilanne, jossa Tro hukkasi kiekon ja Bruins käänsi tilanteen nopeasti maaliksi. Jälleen kolme hävittyä kaksinkamppailutilannetta: Trocheckin kiekonmenetys, katkon jälkeinen tilanne laidassa ja sitten vielä Pysyk hävisi oman taistelunsa maalin edessä, josta kiekko ohjattiin. Toki jossain määrin tuuriakin, mutta tuon tilanteen olisi voinut hoitaa oikealla asenteella jo 5 sekuntia ennen maalin syntyä.

Bruinsin neljäs maali: Mathesonia vietiin kuin litran mittaa, mutta jos avaatte maalikoostetta, katsokaapa Trochekia. Mikäli tuosta Pastrnakin vedosta olisi tullut reboundi, Krejci olisi päässyt helposti iskemään kiekon maaliin, koska Tro oli jälleen jättänyt miehensä vartioimatta.

Esimerkit ovat yhdestä ottelusta, joka on toki pelattu Rinteen viestin jälkeen, mutta koko kauden on ollut samaa havaittavissa. Viime yön lopullinen tulos tehotilastoon oli -2, mutta olisi ollut nollatuloksellakin joukkueen hyökkääjistä surkein tehotilastossa. Nyt lukema on -8, kun esim. jossain määrin parjattu Jagr +1, tehottomuudesta kärsinyt Barkov +3 ja hyökkäyspäähän vaatimaton kapteeni-Kenzie +4.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@punasydän ollaan samoilla linjoilla, ainakin osittain. Niinkuin tuossa aiemmin kirjoitin, niin "jos riittävän väljästi tulkitsee", voi Trocheckista nähdä jotain positiivistakin. 6+8=14 tehot kuitenkin oikeuttaa tällä hetkellä jengin sisäisessä pistepörssissä sijalle kolme heti Marchessaultin ja Barkovin perään. Ihan vain ja ainoastaan sillä nostin Trocheckin tuohon esiin. Siinä on kuitenkin 5 pinnaa enemmän kuin esim. vieressä vetävällä Smithillä (4+5). Ei ehkä hyvää suorittamista, mutta ainakin menee tuonne "huonoista vähiten huonojen" sekaan hyökkäyspelin osalta.

Kai se riippuu hieman painotuksesta pitääkö esim. Jokista vai Trocheckia pahemmin alisuorittavana tällä hetkellä. Jokinen ei ole ihan yhtä hasardi omiin, mutta 1+3 tehot top6 laiturilta on aivan liian vähän, kun siellä on kuitenkin mm. Pysyk samoissa tehoissa ja Petrovicillakin 1+4 tehot kasassa (Myönnettäköön, että Pysyk on pelannut reilusti enemmän, mutta Jokisen ja Petrovicin pelimäärä tältä kaudelta on sama...). Ei varsinaisesti mairittele Jokista nuo lukemat tällä hetkellä. Sitä paitsi, eihän tuosta Trocheckista varsinaisesti barkovmaista 2-suunnan pelaajaa ole tulossa. Trocheckin pitää näkyä tulostaululla, niin saadaan paras irti. Tuo kakkosketju kokonaisuudessaan on ollut aivan hirveä tällä kaudella. Hieman epäilen olisiko tuo koossa enää, jos olisi jotain muuta järkevää vaihtoehtoa. Tuolla ei vaan tällä hetkellä syvyys riitä kovin suuriin muutoksiin.

Eikä mikään tuossa yllä kirjoittamani muuta sitä, että Trocheck tosiaan alisuorittaa kokonaisvaltaisesti. Ei tuollaista viime yönä nähtyä "puolustuspeliä" vaan voi sentteri esittää, vaikka ei mikään kahdensuunnan dominoiva voima olekaan. Aivan järkyttävää suorittamista halki pelin. Tuosta eilisestä saisi ihan hyvän älä-tee-näin -opetusvideon kasaan.

Ja koska asiat menee selvästi liian hyvin, niin Yandlehan meni loukkaantumaan viime yönä. Toivottavasti ei ole pidempää huilia tiedossa. Tuo pakisto ei oikein kestäisi Yandlen pidempää huilia, tuskin lyhyempääkään jos puolustus jää noin täysin puolustajien vastuulle kuin viime yönä tapahtui.

Mutta jotain positiivistakin viime yönä. Barkov taas pienen hetken muisti, että osaa laukoakin. Sitä aina jotenkin unohtaa kuinka hyvä veto tuolla Barkovillakin oikeasti on, kun Sasha sitä suotta säästelee. Hämmentävää on myös havaita tuo, että siellähän taas viime yönä tuuletuksessa käsi nousi kauas hartialinjan yläpuolelle. Tämä, toki vähäisten, maalien tuulettaminen on selvästi Sashalla muuttunut tälle kaudelle.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Ja koska asiat menee selvästi liian hyvin, niin Yandlehan meni loukkaantumaan viime yönä. Toivottavasti ei ole pidempää huilia tiedossa. Tuo pakisto ei oikein kestäisi Yandlen pidempää huilia, tuskin lyhyempääkään jos puolustus jää noin täysin puolustajien vastuulle kuin viime yönä tapahtui.

Tämä. Kyseessä kuitenkin ainoa ylemmän kahden parin pakki, joka pelaa sillä tasolla, että kuuluu ylempään kahteen pariin. Voi pojat, kun tuntuu kivalta antaa nyt tulevissa peleissä Kindlille lisää vastuuta, ellei...... Herra Rowe ole fiksu ja nosta Ian McCoshenin kokeilemaan ylös. Silloin puolustuksen voisi pieraista muotoon:

McCoshen-Pysyk
McIlrath-Demers
Matheson-Ekblad

On muuten paska puolustus, MUTTA.. Koska Ian McCoshen on Jay Bouwmeesterin uusi tuleminen, niin hän hoitaa Pysykin kanssa 25+ minuutin illat jotta surkeat surkimukset, kuten (Robert Svehlan uusi tuleminen) Aaron Ekblad pääsee vetää suojatuilla minuuteilla laadukasta lätkää.

Ei mutta srsly speaking, onhan Rowella nyt aika kova kalkulointi menossa, että mihin muotoon laskin tulostaa tuon kokoonpanon. Haastavaa mietintää luvassa, en ole kateellinen hänen tämänhetkisestä asemastaan.
 

FlaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
@punasydän @rinne Jos puhutaan Boston-ottelusta niin Trotchek oli Rowen mielestä kevyesti paras pelaaja molemmista joukkueista.. Tosin minulta meni vähän ohi tarkoittiko Rowe koko ottelua vai kolmatta erää. Kolmannen erän pelin Rowe kehui ainakin olleen sen näköistä mitä joukkueelta halutaan.
Niin tai näin, itsekin ottelun katsoin ja ihan en ymmärrä millä mittareilla näitä pelaajien suorituksia tällä hetkellä arvioidaan.
Siitä olen haastattelun kanssa samaa mieltä, että viimeinen erä oli paras mutta senhän kertovat jo maalitkin.
Mitähän tuolle ylivoimalle tekisi? Tällä hetkellä en edes odota, että niissä onnistuttaisiin. Yandlen loukkaantuminen ei ainakaan helpota asiaa kun jo tällä hetkellä viivalla pelaa Kindl. Minusta Kindl oli yv:ssä tosin jo ennen Yandlen loukkaantumista.
Noh, vaikka yv ei toimi niin toisaalta alivoima sentään toimii. Tämä on hyvä sillä viime peleissä on tullut muutamia turhia hyökkäysalueen jäähyjä ja niistä on selvitty säikähdyksellä.
Toinen hyvä asia minusta on, että uusia ketjukoostumuksia haetaan aktiivisesti pelin sisällä. Annetaan siis vielä uudelle valmennukselle aikaa ja toivotaan, että seuraaviin kotipeleihin mennessä on jo ehditty treenata sellaisillakin koostumuksilla, joista alkaisi löytyä hyviä kemioita. Se tuntuu nyt olevan ainoa tapa saada alisuorittavat pelaajat heräämään.
 
@punasydän @rinne Jos puhutaan Boston-ottelusta niin Trotchek oli Rowen mielestä kevyesti paras pelaaja molemmista joukkueista.. Tosin minulta meni vähän ohi tarkoittiko Rowe koko ottelua vai kolmatta erää. Kolmannen erän pelin Rowe kehui ainakin olleen sen näköistä mitä joukkueelta halutaan.

Kolmannen erän alun jälkeinen peli ehkä saattoi olla sitä mitä haettiin. Kolmas erä alkoi sillä, että Panthers sai kiekon omalta alueelta pois tasan pitkän kiekon ajaksi. Toki hienoa variointi siinä, että Pysyk veti pitkän ihan rehellisesti vetämällä pitkän, Matheson löi kiekkoa 30 metriä ilmaan ja sitä kautta pitkäksi.

Mulla on tällä hetkellä täysin usko mennyt koko joukkueeseen. Tai ei välttämättä joukkueeseen, mutta taustaorganisaatioon + "valmennukseen". Lupaan rehellisesti myöntää olleeni väärässä, jos tämä tästä iloksi muuttuu, mutta tällä hetkellä tuo touhu on sitä luokkaa, että Panthers on kohta taas koko NHL:n suurimpia vitsejä. En usko tippaakaan, että Rowella on sellaista luottamusta pelaajien keskuudessa, että pahimman suvantovaiheen keskellä pystyisi kääntämään kelkkaa. Ainakaan mikäli kurssi ei lähde nyt kääntymään. Jatkoaikavoitot/-tappiot tuovat toki pisteitä, mutta isossa kuvassa tuo peli on täynnä ongelmia. Enkä todellakaan usko Rowella olevan sellaisia taktisia kykyjä, joilla pystyisi muuttamaan sen Gallant-kiekon Sullivan-kiekoksi. Ja miksi pystyisikään, kun Sasha ei ole Malkin, Trocheck ei ole Crosby, Jagr ei ole Kessel sen enempää kuin Ekblad (ainakaan tällä hetkellä) Letang.

Tuota kokoonpanojen sekoittamista pitäisin todennäköisesti ilman yllä olevaa selitystä hyvänä keinona kehittää peliä. Jotenkin nyt vain epäilyttää, että Rowe pystyisi samaan aikaan rukkaamaan kokoonpanoja jatkuvasti pelin sisällä ja samalla kehittämään peliä haluttuun suuntaan. Hallitut, jopa aggressiiviset muutokset saattavat kehittää peliä, jokaisen liikkuvan osasen vänkkääminen tuskin aiheuttaa mitään muuta kuin paskat housuun. Jos esimerkiksi viisikkopuolustus on täysin hukassa, siihen tuskin on ratkaisuna ketjushow. Ja vaikka miten olisi kivaa, että Penguins voitti mestaruuden kivalla pelillä, niin ilman täysin poikkeuksellisia yksilöitä ja/tai flowtilaa yksikään joukkue ei voi menestyä ilman pitävää puolustuspelin permanenttia.

Tällä hetkellä Panthers on yhtäkuin Luongo. Bobby-Lou otti taas viime yönä sellaisia akrobaattikoppeja, että nuoret haastajat voivat vain ihailla noita youtubesta.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Tällä hetkellä Panthers on yhtäkuin Luongo. Bobby-Lou otti taas viime yönä sellaisia akrobaattikoppeja, että nuoret haastajat voivat vain ihailla noita youtubesta.

Eilisestä pelistä nousi esille tämä. Flyersia vastaan taas kisut pystyivät pelaamaan kolmannessa erässä suht dominanttia kiekkoa ja Reimer imuroi vain Flyersin ensimmäisen maalin. Muut miehen taakse menneet maalit menivät puhtaasti puolustuksen piikkiin. Tai ainakaan Simmondsin toista maalia Luongokaan ei olisi kopittanut ja voittomaali oli aikamoinen pohjanoteeraus kenttäpelaajilta.

Vituttaa vaan taas aivan saatanallisesti miten löysää puolustuspelaamista suuri osa ottelusta, etenkin 3v3, oli kissoilta. Hyvää oli se, että Yandle pelasi eikä ollut loukkaantuneena. Hänestä oli monessa tilanteessa hyötyä. Sen sijaan esim. toisessa erässä oli tilanne, missä kissat varmaan minuutin yrittivät poistua omalta alueelta, mutta Kindl kuin liukuhihnalta paskansi housuun. Tilanne meni seuravanlaisesti: joku pelaaja voittaa kiekon -> antaa kiekon Kindlille -> Kindl paskoo housuunsa (=harhasyöttö tai ei onnistunut purku) ja tämä toistui _monesti_. Ei siinä, ikävä vaan Kindlin kannalta, että häneen luotetaan avauspelaamisessa liikaa. Itseäni ainakin vituttaisi luistella tuon tason peleissä pelihousut täynnä sitä itseään. Muutenkin miehen syötöt tuntuivat päätyvän koko matsin ajan vähintään puolen metrin päähän vastaanottajan lavasta.

Sasha päätti jatkaa maalien mättämistä ja nyt miehellä neljään otteluun nöyrät kolme maalia. Hienoa oli myös, että Jokisen Juice pääsi lopussa maaleille, kun aikaisemmin ottelussa häneltä sellainen ryövättiin ja muutenkin hänellä on ollut varsin kuiva meininki koko kauden.

Ei siinä, eteenpäin on mentävä. Ikävä vaan, että joukkue ainakin tässä pelissä antoi vastustajalle ilmaisen pisteen. Kolmas erä oli loistava, mutta jatkoajan loppupuoli oli aivan tuskastuttavaa katseltavaa. Pakit pelasivat korkeimpana + kärkikarvaajana ja Trocheck joo osasi tulla alas, mutta miehelle pitäisi kyllä opettaa miten ne miehet pidetään aisoissa. Näytti varsin koomiselta, miten hän kykeni niin flegmaattisesti roikkumaan pelaajassa, ihan kuin häntä ei oikeasti kiinnostaisi maalin ehkäisy, vaan roikkuu vaan, koska virkamieskiekko. Tiedä sitä.

To-pe välisenä yönä hallitsevaa mestaria vastaan matsi ja KK:n (Kalkulaattori Koutsin) kotidebyytti, silloin enemmän tuota kolmoserän kiekonhallintaa, vähemmän virkamies- ja housuunpaskantamiskiekkoa kiitos.
 

Kaskelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Turhauttavaa tämä häviäminen viime kauden jälkeen, toivottavasti pian alkaisi palaset loksahtamaan paikoilleen ja peli kulkemaan. Loistava homma kuitenkin, että Barkov on saanut gorillan niskasta. Aina välillä unohtuu kuinka hyvä laukaus Barkovilla onkaan.

Hyvä juttu myös, että Jokinen sai onnistumisen. Vaikka Jokinen onkin urallaan tehnyt pisteitä erittäin tasaisesti joka kausi, tuntuu välillä siltä, että pisteet tulevat ryppäissä. Välillä tuntuu olevan hiljaisia putkia ja välillä taas hirveää tykitystä.
 
Miten helvetissä joukkue, joka oli viime kaudella kovemmassa nosteessa kuin koskaan, voi olla joka ikisellä osa-alueella noin järkyttävän kuistilla juuri nyt? Tai siis onhan se tiedossa. Lajin ulkopuolelta tulevat idiootit ostavat rahalla itselleen päätäntävaltaa ja toimivat juuri niin kuin voi olettaa.

Nyt siis viimeisimmät huhut (Dreger) kertovat, että Tallon olisi palaamassa puikkoihin. Niin monessa muussa yhteydessä hyppisin riemusta, mutta juuri nyt en. Jos ruvetaan toteuttamaan jotain rakenteellista muutosta, pysytään nyt siinä sen aikaa, että saadaan oikeasti riittävän pitkä jakso päätelmien tekemiseen. Mutta ei, poukkoillaan eestaas. Potkitaan Tallon, potkitaan/jätetään korvaamatta Tallonin näköiset miehet (Gallant, Gudbranson, Mitchell jne), heitetään roskakoriin Tallonin tekemä pitkäjänteinen työ ja sitten yritetään jotain aikakonetemppua jolla päästäisi takaisin viime kevääseen: Tallon takaisin ohjaksiin joukkueella/valmennuksella, joka ei nyt ihan suoraan näytä Tallonilta.

Viola ja Cifu tekevät kyllä itsestään täysiä pellejä täyttä häkää. Viola on kertonut, että Tallonilla on ollut kokoajan "viimeinen sana" joukkueen kasaamisessa, mutta kesällä lueskelin jotain aivan päinvastaista. Silloin sain sen kuvan, että Tallon on enemmänkin marionetti ja työnnetty enemmän tai vähemmän sivuun joukkueen rakentamisesta. Nyt kuitenkin mestari ilmeisesti sitten on kuitenkin ottamassa enemmän roolia päivittäisessä johtamisessa. Mulla on henkilökohtaisesti luotto mennyt tuohon omistajakaksikkoon niin pahasti, että se heijastelee koko omaan kiinnostukseeni seuraa kohtaan. Eihän tätä seuraamista nyt lopettaa voi, mutta kentällä tapahtuvat asiat ovat tällä hetkellä mulle lähestulkoon sivuseikka, kun organisaatio on katolta täynnä omahyväistä, ylimielistä valehtelevaa paskaa.

Viime kauden kapteenilta hieno kannanotto: https://twitter.com/Willie_Mitch33/status/809225686401458176 Twitterissä.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä. Onhan tuo kokonaisuudessaan täysi farssi ja osa (suurin osa tai kaikki) siitä menee ehdottomasti omistajien piikkiin. Mutta, mutta. Mitäköhän tuolla ihan oikeasti mahtaa tapahtua tällä hetkellä? Jotenkin minulle on jäänyt mieltä painamaan tunne, että tuo farssi saa vielä tragikoomisempia piirteitä kuin sen pitäisi saada, koska mediat jostain syystä (omistajien takia) lyövät tuota jengiä hieman enemmän kuin monen muun organisaation kohdalla tapahtuisi. Onhan se tavallaan jopa ymmärrettävää näin sensaatiojournalismin aikana. Hyvänä esimerkkinä käy tuo uutisointi Gallantin potkuista. Sujuvasti ihmisten mieliin onnistuttiin istuttamaan ajatus siitä, kuinka Gallant vain yksin hylättiin vieraan stadionin ulkopuolelle odottamaan taksia. Todellisuudessa Gallant taisi itsekin myöntää, että taksin ottaminen oli hänen oma päätöksensä, kun ei halunnut jäädä odottamaan järjestettyä kyytiä. Jostain syystä tämä puoli tarinaa ei oikein löytänyt otsikoihin, vaan organisaatiota lyötiin kuvilla taksiin nousevasta Gallantista.

Samalla tavalla median toimintaa kyseenalaistaa tämä (linkki the Provincen artikkeliin) Vancouver pelin yhteydessä kirjoitettu juttu, jossa loppupuolella oleva kohta "Best why your take is wrong" avaa hieman erilaista kuvaa Panthersin viime kaudesta, kuin yleinen median esittämä näkemys on ollut. Tuo artikkeli antaa ymmärtää, että viime vuonna voittoputkeen johtaneet muutokset kokoonpanoon olivat enemmän toimiston ja omistajien Kiitospäivän tienoilla pitämän kokouksen seurausta kuin Gallantin nerokkuutta. Tuon artikkelin Panthersia koskevan osuuden voikin tiivistää siihen, että suurimmat ongelmat organisaatiossa ovat enemmän PR-hallintaa kuin mitään muuta koskevia. Pitääkö tuo artikkeli paikkaansa? En tiedä. Miksi ihmeessä tällaista tietoa tulee vancouverilaiselta toimittajalta? Ei aavistustakaan. Mutta sen verran tiedän, että jos tuon artikkelin väitteissä on vähääkään perää, niin todellisuus Panthersin toiminnasta on melko erilainen kuin amerikkalaiset kiekkomediat antavat ymmärtää. Viola ja Cifu kusseet jonkun muroihin niin rankasti, että kaikkialta lyödään niin kovaa kuin mahdollista aina kun paikka on?

Edelleen olen sitä mieltä, että toimistolla tehdään jotakin väärin. Mitä siellä tehdään väärin on nykyisten medialähteiden varassa hieman vaikea sanoa. Viime yön aikana levinnyt tieto Tallonin paluusta valtaan edustaa hyvin tätä PR-farssia. Panthersin puolelta niin Viola kuin Caldwell kiistävät, että mitään muutoksia on tehty. Tässä Sportsnetin artikkelissa Friedman puolestaan toteaa, että muut NHL:n GM:t lähtevät oletuksesta, että Tallon on jälleen se henkilö, joka tekee ratkaisut. Molemmat mainitut skenaariot eivät voi pitää paikkaansa.

Mielenkiintoista on myös tuo jatkuva paluu Gudbransoniin. Nykyinen näkemys tuntuu olevan, että Gudbranson kaupattiin Tallonin toiveiden vastaisesti. Samalla kuitenkin puhutaan, että Tallon itseasiassa olisi myynyt Gudbransonin draftissa jo vuosi sitten, mutta Edmonton ja Galgary kumpikin perääntyivät.

Noin isossa kuvassa en osaa pitää kesällä joukkueeseen tehtyjä muutoksia varsinaisesti virheinä. Viime kauden joukkue ylisuoritti ainakin jossakin määrin (ks. esim. laukaisuprosentteja). Joukkueeseen tehtiin hankintoja, jotka ovat osoittautuneet hyviksi. Demers on ehkä ainoa lievä pettymys, mutta Yandle on vastannut huutoon ja Pysyk ainakin itseni yllättänyt positiivisesti. Bottom-6:tta vahvistamaan tuodut Marchessault ja Sceviour olivat hyviä hakuja, mutta joutuneet loukkaantumisten vuoksi hieman eri rooliin, kuin mihin heidät hankittiin. Joukkue on jäällä edelleen riittävän hyvä voittamaan, hyvin mahdollisesti joukkue on viime kautista parempi. Itse olisin ehkä pitänyt Kulikovista kiinni, mutta jos uutta sopimusta ei oltu tekemässä, oli treidi ihan hyvä ratkaisu. Gallantin suhteen on paha sanoa mitään pahaa miehestä, mutta johtuen muutoksesta toimistolla oli Gallant lähtökuopissa joka tapauksessa. Jos noissa esim. Provincen väitteissä jääräpäisyydestä on perää, olivat potkut ehkä jopa perustellut (Rowen rooli valmentaja ei ole perusteltua toki missään skenaariossa).

Nyt tämä muu pelleily omistajien, toimiston jne suhteen vain hämmentää aika kovaa. Mutta en minä uskalla nykyisten tietojen valossa tehdä mitään johtopäätöksiä organisaation todellisesta tilanteesta. Tuolla liikkuu täysin päinvastaista tietoa lähtökohtaisesti luotettavissa lähteissä. Ainoa varma asia on se, että jotain organisaatiossa tehdään väärin ja todennäköisesti se liittyy omistajien sotkeutumiseen päivittäiseen tekemiseen.

E. Mutta niin kauan kuin tuo #16 painaa menemään Panthersin paidassa on ehdottomasti syytä katsoa pelejä. Tehkööt toimistolla mitä tahansa, kunhan eivät pilaa Sashan ja muiden lupaavien pelaajien uraa oman egonsa pönkittämiseksi.
 
Asiallista pohdintaa @rinne. Ikinähän mikään ei ole niin mustavalkoista, kuin esimerkiksi itse kirjoitan, vaikka ymmärrän harmaan sävyjä mielestäni kohtalaisen hyvin. Ja vaikka kärjistän ongelmia laajallekin, taustalla hiertää kaksi todella suurta, omasta mielestä amatöörimäistä virhettä:

1) Rowen palkkaaminen edes väliaikaiseksi valmentajaksi. Keskitason AHL-koutsin nouseminen kukoistukseen isossa liigassa, ei voi olla kovin korkea onnistumisprosentti.

2) Pakisto: Kärjistän usein Gudbransoniin, loppupeleissä hiertää kuitenkin kokonaisuus. Viime kaudella 6. vähiten päästettyjä maaleja, eli huippuluokan suoritus. Sitten lyödään koko paska uusiksi. Campbell ja Mitchell olivat kokeneita pelaajia, jotka olivat kokonaisvaltaisia. Kyllä, myös Soupy, vaikka hänen päälleen ladeltiinkin paljon paskaa. Kulikov pelasi uransa parasta kiekkoa ja hän oli niin ikään jo konkari nuoresta iästä huolimatta. Itsellä kritiikki kohdistui ylikovaan liksaan, mutta anyway. Gudbranson oli niin ikään jo pikkuhiljaa kokeneeksi laskettava oman alueen suojelija ja alivoiman erikoismies. Sitten sisäänpäin tuli laatumies Yandle, köyhän miehen Kulikov -Demers (jota harva esim. Sharksiin kaipaa), yksi lähes tulokas ja yksi täysi tulokas.

Takalinjojen johtajuus? Kolmannen kauden Ekbladinko pitäisi johtaa puolustusta? Ihmekös tuo, jos suoritustaso putoaa ja paineita tulee, vaikka poikkeukselinen yksilö onkin. Kuka pakki on ollut lähelläkään uransa parasta peliä 20-vuotiaana, selvänä ykköspakkina? Yandle on laadukas pelaaja ja varmasti hyvä esimerkki, mutta en jostain syystä ole pitänyt miestä ikinä liiderinä. Loput ovatkin sitten osastoa "korvantaustat kuivaksi" + Demers.

Mun maailmassa hyökkäyspeli ei parane sillä, että vaihdetaan duunariprofiilin pelaajat hyökkääjiin, vaan kokonaisuus ratkaisee. Puolustajien vaikeudet puolustuspelissä kuormittavat suoraan myös hyökkääjiä vrt. Barkov, joka on plussalla vaikka hyökkäyspeli on ollut ajoittain tuskaista. Tai sitten hyökkääjät laistavat puolustuksen paikkausvelvoitteistaan ja omissa soi vrt. Trocheck. Jos vaihdetaan menestysjoukkueen pakistosta 75%, niin kasvukipuja tulee 100% varmuudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös