Florida Panthers 2015–2016 – pleijarit kutsuu

  • 259 815
  • 639
.
Täydellistä sköndää koko viesti, mutta senhän sinä jo tiedätkin. Mutta ehkä et vaan ymmärtänyt tätä asiaa kunnolla.
Florida varasi vuonna 2010 ja 2011 vuorolla 3, 2013 toisena ja 2014 ensimmäisenä. On siinä aika hyvin kuitenkin ollut vara mistä valita. Eiköhän seuran toimistollakin ole joskus jonkun mielessä käynyt, että ai niin, mitenhän muut vuonna 2010 varatut pelaajat ovat pärjäilleet. Tai 2011. Tai minä tahansa vuonna varatut pelaajat.
 

Apheu

Jäsen
Katselenpa ihan mielenkiinnosta Floridan ykköskierroksen varauksia vuodesta 2010 lähtien ja varauksen onnistuneisuutta. 1=surkea varaus, 2=heikko, 3=kelvollinen, 4=hyvä, 5=aivan loistava

2010 #3 overall Erik Gudbranson, D

Pelaajana Gudbranson on sellainen, mikä joka joukkueessa olisi hyvä olla. Ei ollut floppivaraus, mutta kyllähän noin korkea varausvuoro olisi pitänyt käyttää ns. kovempaan pelaajaan. Tarasenko, Schwartz, Kuznetsov olivat kuitenkin sillä hetkellä rankattu paljon alemmaksi, eli oikeastaan vain Ryan Johansen olisi ollut realistinen valinta tuolla #3 ovrallilla. Metsään olisi voitu mennä pahemminkin mm. Brett Connolly tai Brandon Gormley. Gudbranson olisi siis periaatteessa hyvä varaus, mutta liian korkealla. Arvosana 3

2010 #19 overall Nick Bjugstad, C

Aikalailla osuma. Faulk ja Kuznetsov kenties olisivat olleet parempia, mutta aina voi miettiä, pelaisiko Kuznetsov sitten Floridassa ja mitkä olisivat tehot ilman Ovechkinia. Coyle ja Toffoli olisivat myös saattaneet olla ihan hyviä valintoja. Kuitenkin mielestäni tuolla vuorolla Bjugstad oli hyvä haku. Arvosana 4

2010 #25 overall Quinton Howden C/W

Ei nyt surkea varaus, mutta takana olisi vielä ollut potentiaalisempiakin kavereita. Mm. Kuznetsov, Coyle, Etem, Nelson, Faulkit ja kumppanit. Arvosana 2

2011 #3 overall Jonathan Huberdeau, W

Huby on kuitenkin voittanut Calder Trophyn ja muutenkin ollut ajoittain loistava, vaikka nyt ollut takkuisempi syksy. Aika tasainen läjä hyökkääjiä tuolla heti Hubyn takana on varattu (mm. Strome, Zibanejad, Couturier, Scheifele). En näkisi, että Hubyn takaa olisi ketään ollut parempi varaus, ellei sitten kaukaa haeta Brandon Saadia. Hamilton kenties myös. Arvosana 4

2012 #23 overall Michael Matheson, D

Kehitys ollut hyvää, toki ei mikään loistava osuma (tyyliin takana Fredrik Andersen, Damon Severson), mutta näillä näkymin kelvollinen varaus, harmi että Määttä jäi yhden vuoron erolla Penguinsille. Arvosana 3

2013 #2 overall Aleksander Barkov, C

Mielestäni juuri se, kenet tuossa pitikin varata. Monahankin pelasi vuosi sitten ihan unelmakauden, nyt hankalampaa. Barkovin kehitys on kokoajan hyvillä raiteilla. Vaikea sanoa sen suurempaa, mutta hyvä varaus. Arvosana 4

2014 #1 overall Aaron Ekblad, D

Eikai tästä voi sanoa kuin sen, että täydellinen osuma. Tällä hetkellä ainakin selkeästi juuri se, kenet pitikin varata. Arvosana 5

2015 -draftia ei nyt voi oikein vielä arvioida, joten jätän sen tekemättä. Keskiarvoksi muodostui 3,57. Myöhemmillä vuoroillakaan mitään timantteja ei ole löydetty, mutta toisaalta kärkivarauksissa ollaan onnistuttu hyvin viime vuosina. Tietenkin tarjolla olisi ollut enemmän, kun mietitään, että esim. St. Louis varasi vuosina 2010-2014 vain neljästi, vuoroilla #14, #16, #25, #21, saaliiksi tuli Schwartz, Tarasenko, Schmaltz, Fabbri, joista ainoastaan Schmaltz on ollut heikohko varaus, loput puolestaan näyttävät tällä hetkellä ryöstöiltä. Karustihan se näkyy, että samaan aikaan Floridalla on ollut #1, #2, #3, #3, #19, #23 ja #25, mutta silti Bluesilla on tällä hetkellä näistä drafteista paras pelaaja, sekä kaksi parasta laituria.

Summa summarum: Florida on onnistunut kärkivarauksissaan hyvin, mutta yhtään varsinaista ryöstöä ei ole onnistuttu löytämään. Nämä ryöstöthän (esim. Saad, Faulk, Tarasenko, Määttä, Duclair, Andersen, Kucherov) ovat juuri niitä, joilla sitten tehdään suurimmat erot toisiin, jokainenhan osaa sen ykköspickin sieltä huutaa. Vincent Trocheck vaikuttaa tällä hetkellä kyllä hyvältä kolmoskiekan osumalta. Siihen sitten jääkin oikeastaan. Erityisen harmillinen on kyllä vuoden 2010 -drafti, jossa Floridalla oli peräti 6 varausvuoroa ykkös- ja kakkoskiekoilla (3 per kierros). Sieltä olisi voitu meinaan tulla ulos kyllä paremman kuusikon kanssa, kuin Gudbranson, Bjugstad, Howden, McFarland, Petrovic, Brickley. Jos oltaisiin otettu aina se, minkä seuraava otti, kuusikko olisi Johansen, B. Bennett, Kuznetsov, Dalton Smith, Faulk, Järnkrok. Eihän siinä sitten olisi kuin kolme NHL-sentteriä (Johansen, Kuznetsov, Järnkrok) sekä yksi NHL:n parhaista puolustajista (Faulk) saatu. Noh, turhahan sitä näin jälkeenpäin on, mutta omasta mielestäni kuitenkin ihan hauska jossitella.
 

Louis

Jäsen
Tulihan se sieltä viimeisestä lauseesta. Seuroille riittää se, että perustelut ovat tietyn pelaajan varaamiselle paremmat kuin toiselle. Loput on jossittelua.

Toki voihan sitä jossittelua muidenkin joukkueiden kohdalla tehdä. Millainen joukkue Tampalle olisi, jos olisivat varanneet Brett Connollyn ja Slater Koekkoekin sijasta Jeff Skinnerin ja Filip Forsbergin? Tai LA Kings Vladimir Tarasenkon Derek Forbortin sijaan? Oliver Ekman-Larssonin ennen Brayden Schennia? Tämä on ihan loputon suo, kun jokaisella joukkueella on pahoja huteja.

Toki näistä Floridan prospecteista, tai pelaajista joilta voisi odottaa edistymistä, tällä kaudella Petrovic ja Grimaldi ovat olleet pettymyksiä. Kehitystä viime kaudesta ei ole juuri tapahtunut.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Florida on siinä mielessä varannut hyvin, että suuri osa joukkueen pelaajista on omia varauksia. Vuoden 2010 draftistä joukkueen mukana pelaavat Gudbranson, Bjugstad, Howden, Petrovic ja Brickley. Vuoden 2011 draftistä taas Huberdeau ja Trocheck ovat aina varmasti kokoonpanossa, kun taas Shaw ja Grimaldi ovat vähän loukkaantumistilanteesta ja omasta suoritustasosta riippuen mukana jenggissä. Lisäksi tuosta dräftistä pomminvarmasti Kyle Rau tulee pelaamaan vielä NHL:ssä, Racine on nykyään vähän siinä ja siinä (hän tosin on pelannut jo yhden ottelun).

Mutta juu, 2012 draft oli sinäänsä aivan surkea, Mike Matheson poislukien tuskin kukaan tulee pelaamaan NHL:ssä. 2013 draftissä taas tarttui mukaan NHL:n paras puolustava sentteri (kuten Detroit-pelissä ollut syöttö suoraan Larkinille osoitti) ja yksi varma puolustaja (McCoshen), kaksi vähän epävarmempaa (Brown & Weegar).

2014 draftissä... Niin, kaikki varmaan ovat tähän mennessä noteeranneet 0,47 pistettä pelissä tehneen puolustajan, joka joutuu usein kantamaan omaa puolustajapariaan teini-iästään huolimatta. Hänen lisäkseen itse näen Hawrylukin tulevaisuudessa joukkueen rottamaisena kolmossentterinä ja Lammikon siinä Jaycen laidalla.

Ja nyt, viime draftissä tarttui mukaan yllättävän kovia nimiä. Crousen nyt tuntee kaikki ja hänestä tulee varmasti NHL-pelaaja, ei tosin välttämättä erityisen korkealla ceilingillä, mutta hänen lisäkseen tarttui matkaan muuan Samuel Montembeault, Thomas Schemitsch ja Denis Malgin. Ensimmäisenä mainitusta saattaa tulla aivan kelpo veska NHL:ään, tosin itse näen hänet todella pitkäaikaisena projektina (Markström says hi). Jälkimmäisinä mainituilla on Tallonin draft-tavoista poiketen myös peliälyä, mikä on hieno asia.

Se vaan, että tämä joukkueen rakentaminen tätä kautta on todella pitkäaikaista. Helpompaa olisi palkata joku Stan Bowmanin kaltainen kaveri, joka uskaltaa luopua joistain nuorista pelaajista ja ottaa tilalle tasonsa todistaneita, todella kovia pelaajia. Dale Tallonilla on se vika, että mies on liikaa kiintynyt itse dräftäämiin pelaajiinsa. En tosin valita siitä, että Pirri, Olsen ja (Hayes->) Smith pelaavat joukkueessa, ovat he ihan tärkeitä palasia.

Jostain pitäisi silti luopua ja ottaa tilalle seuraavanlaisia pelaajia:

Ensinnäkin tuonne tarvitaan yksi shoot-first mentaliteetin äijä Pirrin lisäksi ja mieluiten ei tankkaamalla Lainetta vaan joku valmiiksi jo maaleja mättävä veijari. Usein hfboardsilla tähän asi nuudelimaisena kaverina, josta ei ole hyötyä play-offeissa. aan liittyvissä keskusteluissa nousee esille muuan Jonathan Eberle, mutta itse näen miehen varsin nuudelimaisena pelaajana, joka ei osaa puolustaa.

Toiseksi: puolustuksessa on akuutti pula kunnon puolustajista. Joukkueessa pelaa tällä hetkellä kolme NHL-tason puolustajaa: Ekblad, Kulikov ja Gudbranson. Eki on ekan parin miehiä, Kulikovilla on ensi kaudella kakkospakki, mutta tällä hetkellä toisen puolustajaparin johtava pelaaja ja Gudbranson taas nelospakki, eli se toisen parin varmisteleva kaveri. Petrovicia ja Olsenia ei voi vielä laskea NHL-tason puolustajaksi, koska eivät pelaa vielä tarpeeksi vastuullisesti.

Campbell taas... Niin, hyvä luistelija kyllä. Ei erityisen nopea, mutta luistelutekniikka yms. on yhä erittäin korkealla tasolla. Itse omalla alueella puolustamisessa mies ei ole enää edes AHL-tasolla. Harmillisesti myös ratkaisut hyökkäyspäässä ovat muuttuneet vähän vähemmän luoviksi miehen Panthers-visiitin aikana. Hienon börsän tosin heitti tuossa jatkoilla. Ja sitten... Mitchell... Jännä miten voi yhdessä kesässä huonontua niin paljon. Keväällä näki, että jos miestä peluuttaa paljon, niin hän väsyy. Nyt hän pelaa jatkuvasti matalalla tasolla. Hänellä tosin onkin paljon peliaikaa. Kampferin roolin näen seiskapakkina.

Mutta siis ei tuonne tarvittaisi kuin yksi kolmospakki, niin voilá, meillä olisi kova top4 puolustus ja kolmanteenkin pariin löytyy porukkaa. Ongelmana on se, että Tallon haluaa odottaa, että Matheson ottaa sen 2.-3. pakin paikan tuolta puolustuksesta, varmaan ottaakin, mutta sitä joutuu aikalailla odottaa. Samaan aikaan joukkueen tärkein pelaaja Roberto Luongo vanhenee päivä päivältä ja hänellä ei ole vastaavanlaista korvaajaa takanaan tämänhetkisellä prospectpoolilla, ainakaan 5-7 vuoteen.

Eli kärjistäen, seuran tarpeet:
1. Maalitykki
2. Kolmospakki
3. Pitkäaikainen maalivahtiratkaisu

Toki näistä Floridan prospecteista, tai pelaajista joilta voisi odottaa edistymistä, tällä kaudella Petrovic ja Grimaldi ovat olleet pettymyksiä. Kehitystä viime kaudesta ei ole juuri tapahtunut.

Hyvä, että sanoit tämän ääneen. Itse en kehdannut.

Osa näistä nuorista kyllä pitäisi vaan kehdata laittaa lihoiksi ja siihen Tallon ei kykene. Samoin valmennusta pitäisi muuttaa. Jälkikäteen tietenkin vituttaa hieman, jos kaverit kehittyvät todellisiksi tähdiksi, mutta pitää muistaa, että ilman maisemanvaihdosta se ei aina välttämättä olisi tapahtunut.

Harmillista tosin näiden tähtipelaajien tänne hankkimisessa on Bolland. Muu kuollut paino poistuu systeemistä kesällä (7.142m Soup, 4.25m Mitchell, 1.2m Thornton). Luongo tulee jossain vaiheessa olemaan myös tuollaisella listalla, mutta tällä hetkellä miehen suorituksista voisi maksaa huomattavasti enemmän, kuin 4,53m kaudessa.

Ensi kesänä tulee Tallonille paljon kiinnitettävää. Potentiaalisena itkijänä / "Hamiltonit" tekevänä jätkänä saattaisi ehkä nähdä muuan Trocheckin. Jossain muussa seurassa mies olisi kakkossentteri. Saattaisi pelata meilläkin keskellä, jos Gallant uskaltaisi laittaa Bjugstadin laidalle. Mutta tärkeät pelaajat, joilla päättyy sopimus ja perässä tämänhetkinen caphit:

Gudbranson 2.5m
Barkov ELC
Pirri 925k
Trocheck ELC

Heidän lisäkseen Brickley, Howden ja Shaw jatkavat joukkueessa, Olsen ja Jagr pitää arvioida uudelleen keväällä, uskon tosin Olsenin pelaavan tällä kaudella hyvin, nyt kun ne viimekauden yksityiselämän ongelmat ovat selätetty.

Mutta noihin neljään sopimukseen kuluu paljon rahaa. Samoin sitä seuraavana kesänä, kun Huberi ja Eki pitää signata. Yksi skenaario olisi ottaa Bernierin suuri sopimus Torontosta ja lähettää sinne Bolland + jotain muuta. Bernier tällä hetkellä siis tienaa 4,15m kaudessa, mutta onneksi vain kesään 2017 asti, toisin kuin Dave "pressbox" Bolland, joka nostaa 5,5m kaudessa 2019 saakka. Lisäksi Bernier olisi hyvä arpalipuke tuohon Luongon niskaanhengittäjäksi. Ja kaipa miehelle kelpaisi Etelä-Floridan hieman pienemmät paineet, Toronton ulostemediaan verrattuna.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Itse illan peliin: #22 ja #63 palaa kehiin, eli toimiva nelosketju hajoitetaan - simply great!

Lisäksi Kulikovin pitäisi palata kokoonopanoon, pelaa todennäköisesti Petrovicin kanssa.

Niin ja hfboardsissa batting1k muistuttaa, että:
We're 4-7-1 with Thornton in the lineup, 6-2-3 without him
7-3-2 with Brickley in the lineup, 3-6-2 without

Vastustajan leirissä on ex-panttereita kokoonpanossa Upshall ja Bouwmeester, Gomez scratchattynä.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Heidän lisäkseen Brickley, Howden ja Shaw jatkavat joukkueessa, Olsen ja Jagr pitää arvioida uudelleen keväällä, uskon tosin Olsenin pelaavan tällä kaudella hyvin, nyt kun ne viimekauden yksityiselämän ongelmat ovat selätetty.

Mutta noihin neljään sopimukseen kuluu paljon rahaa. Samoin sitä seuraavana kesänä, kun Huberi ja Eki pitää signata. Yksi skenaario olisi ottaa Bernierin suuri sopimus Torontosta ja lähettää sinne Bolland + jotain muuta. Bernier tällä hetkellä siis tienaa 4,15m kaudessa, mutta onneksi vain kesään 2017 asti, toisin kuin Dave "pressbox" Bolland, joka nostaa 5,5m kaudessa 2019 saakka. Lisäksi Bernier olisi hyvä arpalipuke tuohon Luongon niskaanhengittäjäksi. Ja kaipa miehelle kelpaisi Etelä-Floridan hieman pienemmät paineet, Toronton ulostemediaan verrattuna.

Hyvää tekstiä lainauksen ulkopuolellekin jäänyt osa, oli mukava lukea näkemyksestäsi ja ne ovat samansuuntaiset itsellänikin joukkueen tarpeiden osalta. Varauksista minulla on vähemmän tietoa, joten niitä olen jäävi arvioimaan.

Itsellä mennyt ohi Dylan Olsenin viime kauden yksityiselämän ongelmat. Kerrotko?

Vaikea kuvitella, että Toronto olisi valmis tässä vaiheessa ottamaan Bollandia taakakseen tai sitten sinne pitäisi lähettää todellakin jotain todella hyvää lisukkeena. Torontolla kuitenkin varmaan tavoitteena pelata playoffeissa parin-kolmen vuoden päästä, joten turha korvata yhtä riippakiveä vielä isomalla sellaisella. Veikkaan, että Torontossakin punnitsevat worst-case scenariota, että heillä on vielä tämä ja tuleva kausi Bernierin sopimusta kestettävänään, jolloin palkkakattoa tuskin tullaan kolkuttelemaan, joten ei ole mitään syytä pitkittää noita sopimusongelmia vaikeammalla sellaisella. Fakta on se, että Bollandin sopimus on kasa paskaa ja ei tuota saa liikutettua, jos ei pidä osaa palkasta itsellään ja anna jotain hyvää vaakakupin tasoittamiseksi. Nyt tuon kanssa on sitten elettävä tuonne vuosikymmenen loppupäähän ja tästä Tallon voi taputtaa itseään selkään ja miettiä, että mitäs helvettiä sitä tulikaan tehtyä.
 
Niin eihän tuo puolustuksen tulevaisuus ole kovin turvattu, vaikka siellä muutama hyvä nuori pelaaja onkin. Jostain pitäisi saada pari kokenutta NHL-tason puolustajaa (tai ainakin yksi) seuraaviksi vuosiksi, mutta mistä niitä saisi ja miten. Jännittävää nähdä pelaako Campbell myös tulevaisuudessa Floridassa, ja jos niin millä palkalla.
Olisihan se kiva jos siellä olisi kunnon ainesta Savardin (4 milj.) ja Bollandin (5,5) tilalla. Ja miten noilla yleisömäärillä voisi saada tuloja, jotta capin voisi suunnilleen täyttää, ja miten käy sen hakemuksen jolla seura toivoi saavansa kunnalta tai osavaltiolta 80 miljoonaa tappioiden paikkaamiseksi. Vai olikos se jotain 98 miljoonaa.

Tietysti aina välillä käy mielessä, millaisen sopimuksen Barkov saa. Mutta kai se menee ensi kesään, tai kauden loputtua tehdään jatkoa. Silloin kun ei ole loukkaantuneena niin on kyllä hyvin sujunut.
Mikähän on Barkovin agentin taktiikkana. Haetaanko 5-6 vuoden sopimusta ehkä 4-4,5 miljoonan cap hitillä, jotta sen loputtua olisi mahdollisuus tehdä sitten 8-vuotinen jättisopimus. Vai haetaanko arvonnousua siltasopimuksella.

e: Tai no kyllähän sen vähintään 5 miljoonaa pitää olla jos ottaa pitemmän sopimuksen.
 
Viimeksi muokattu:
Alkuun on pakko sanoa, että @Aunt Wang sai kyllä itsessä aikaan yksinäisen naurupuuskan. No offence apulais-GM, mutta huumorikin kuuluu tälle palstalle.

Niin eihän tuo puolustuksen tulevaisuus ole kovin turvattu, vaikka siellä muutama hyvä nuori pelaaja onkin. Jostain pitäisi saada pari kokenutta NHL-tason puolustajaa (tai ainakin yksi) seuraaviksi vuosiksi, mutta mistä niitä saisi ja miten. Jännittävää nähdä pelaako Campbell myös tulevaisuudessa Floridassa, ja jos niin millä palkalla.

Tässä on hyvää pohdintaa, jota olen itse miettinyt jonkun verran ja täälläkin nostanut aihetta esiin.

Tällä kaudella kun olen joukkuetta taas katsellut, en näe minään mahdottomuutena, että Mitchell jatkaisi vielä vuoden. Ei ole kentällä jaloissa ja omassa päässä pelinluku on kyllä ihailtavaa. @RäpyläRepe kyseli tuossa Olsenin ongelmien perään. Tässä Sun Sentinelin jutussa tuota käydään ainakin läpi. Ja mikäs sieltä pistää silmään? Mitchell oli auttamassa nuorta jannua vaikeuksien keskellä, eikä kyse ole yksittäistapauksesta. Eli edelleen, Mitchellin merkitys joukkueelle on huomattavasti suurempi, kuin otteet kentällä. Ilman muuta jatkoa, kun ei tuo "ikäloppu" ole kuin vasta 38-vuotias, onhan sitä pidempäänkin pelattu. Siitä suoraan sitten pesti seuraavan valmennusporukan matkaan.

Soupy sitten onkin ongelmallisempi. Itse olen tämän ja viime kauden ukkoa haukkunut, mutta onko kritiikille aina ollut muukin syy, kuin kova liksa? Tuskin. Mutta siihen itse ongelmaan. Soupy ei ole enää ykkösparin pakki, mutta eipä ole Ekiä lukuun ottamatta kukaan muukaan. Kulikov on vielä hyvistä otteistaan huolimatta kysymysmerkki noin suureen rooliin. Eli tällä hetkellä top 3-5 -pakkeja on aivan riittävästi (Gudi, Kuli, Soupy) ja sitten on Mitchell. toinen top2-puolustaja puuttuu.

Onko tulevista jannuista tuohon rooliin? Ehkä, muttei vielä ainakaan 2-3 vuoteen. Matheson, Petro, Olson ja McCoshen ovat kaikki potentiaaliltaan NHL-luokkaa, mutta onko oikeasti ison roolin pelaajiksi? Petron ja Olsenin kohdalla juna menee kohta ohi, joskin runkopakeiksi heistä ehdottomasti on. Tällä hetkellä apulais-GM on asian ytimessä, kun sanoo joukkueen puolustuksen kaipaavan kokemusta, jos/kun Soupy tai Mitchell jättää joukkueen.

Ja sitten se kokemus ja "kokemus". Niissäkin on eroja. Esimerkiksi joku Ehrhoff on 33-vuoden iällään ja lähes 800 ottelun taustallaan omasta mielestä "kokenut". Ei ole voittanut juuri mitään, eikä ole ollut mikään vetojuhta. San Josen aikoina sai pelata Rob Blaken auran sisällä ja Vancouverissa pelasi toki loistavaa lätkää, mutta kun puolustuksessa oli muutenkin Edlerin, Salon, Hamhuisin ja kumppaneiden tasoisia, kuitenkin jo kokeneita jannuja.

Mistäs sitten löytyisi kokenut ja pelillisesti riittävän korkealla tasolla oleva puolustaja? Ikävä kyllä, tuskin mistään. Ensi kesän UFA-markkinat puolustajien kohdalta voi tarkistaa vaikka HockeyBuzzista, eikä siellä realistisia ja pelillisesti riittävän hyviä nimiä liiemmin ole. Goligoski, Buf ja Hamhuis olisivat toki kaikki aika lähelle sitä mitä haetaan, mutta miksi he tulisivat juuri Floridaan? Top4 -pakki on kuitenkin ehdoton minimi, jos Mitchell jatkaa, niin aika kapea on UFA-lista ja äkkiä ainakin oma kanta kääntyy siihen, että Soupyn jatkokin kuulostaa hyvältä, jos ei realistisesti ole toiveita paremmasta. Soupyn kanssa ei tosin voi tehdä kuin yhden vuoden sopimuksen, koska nuoria on niin paljon, että heitäkin on testattava tosipaikassa pikkuhiljaa.

Tällä hetkellä puolustuksen depth chart niinden osalta, joilla on sopparit siis ensi kaudelle (suluissa ikä ensi kaudella):

Ekblad (20v)
Kulikov (25v)
Gudbranson (24v) ///RFA
Petrovic (24v)
Olsen (25v) ///RFA
Matheson (22v)
Kampfer (27v)

Kärkiseitsikon keski-ikä siis alle 24v ja sitä vielä nostamassa rotaatiomies Kampfer. Sanomattakin kaikille selvää, että tuonne tarvitaan vielä kokemusta ja isähahmoja. Pikkuhiljaa Kulikov ja Gudbranson siirtyvät jo ikänsä ja kokemuksensa puolesta tuolle tasolle ja pelillisesti Ekblad on jo siirtymävaiheessa, mutta kyllähän Ekikin kaipaa kokemusta rinnalleen.

Miksi puhun tätä jo nyt, kun on oikeastaan enemmän ensi kesän asiaa? Koska Tallonina olisin valmis kyllä treidaamaan lupausta (prospecteja + pickejä) jostain kunnollisesta kokeneesta pakista.
 
Viitsitkö copypasteta sisällön, kun tuota ei pääse lukemaan ilman jotain rekisteröitymisiä yms. kikkailuja?

Ei tuota rajoitusta aikaisemmin ole osunut silmään. Toki mobiililla noita useammin luen. No, pistetään nyt ulkomuistista pieni referaatti.

Dylanilla oli "kasetin" kanssa pienoisia ja vähän suurempiakin ongelmia viime kaudella, joka sitten eskaloitui munailuiden jälkeen farmikomennukseksi. Käytännössä nuo pääkopan ongelmat näkyi ylimiettimisenä ja väkinäisinä ratkaisuina, eikä selkärangasta tulevina ratkaisuina. Ukko siis käytännössä rupesi pelkäämään jengikaverien luottamuksen pettämistä ja heikkoja kiekollisia ratkaisuja, joita rupesi sitten tulemaan oikein olan takaa.

Nyt takana on sitten pitkä mietintätauko kotiseuduilla, keskusteluita joukkueen henkisen valmentajan kanssa ja Willie Mitchellin kanssa jutustelua. Lopputuloksena heräsi ajatusmaailmaan "ei jäädä tuleen makaamaan, vaan mietitään aina seuraavaa vaihtoa". Erityisesti Olsen nostaa juuri Mitchellin puheen olleen "kunnari".

Kapteeni vähemmän yllättäen ei itse halunnut nostaa itseään esiin, mutta kuitenkin kommentoi sen verran, että itsekin yritti pelata omia kykyjään paremmin nuorempana, näyttää kaikille ja sortui itsekin ylimiettimiseen.

Edit: Puhelimella vilkaisin ja linkki toimii. Naputtelen tähän yhden lauseen tuosta jutusta, joka osui silmään.

"So you chat about being a pro and of not thinking so much. I'm not saying don't care because we all care, that's what drives you. There is a point I truly believe of caring too much where you start overthinking things instead of letting the game come to you." -Mitchell keskusteluistaan Olsenin kanssa.

Enpä osaisi kuvitella juuri parempaa kapteenia tämän hetken laivalle, kuin Mitchell. Ei ole ehkä kentällä ratkova pelaaja, mutta paljon voittaneena ja itsekin vaikeuksien kautta omanlaisekseen tähdeksi nousseena sopii kyllä juuri sopivasti. Hieno mies, nousee tämän visiitin aikana yhdeksi kaikkien aikojen suosikeistani. Voin vain kuvitella miehen merkityksen nuorille tai vähän vanhemmille nuorille joukkueessa. Eli kaikille (jopa Soupylle).
 
Viimeksi muokattu:

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
NELJÄN OTTELUN VOITTOPUTKI, JUMALEISURE SENTÄÄN! Ja vielä kovia jenggejä vastaan; Wings, Islanders, Blues ja nyt vielä Preds. Ei mitään Hurrikaaneja ja Öljyä vastaan, vaan Metropolitanin ja Atlanticin kakkosia sekä Centralin 2. ja 3. vastaan. Hyvin ollaan noustu sieltä alamudista Atlanticin neljänniksi, tasoihin Bostonin kanssa. Bostonilla tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna, mutta taakse jäi muuan toinen Floridalainen jenggi, millä on kaikenlisäksi kaksi ottelua enemmän vyöllään. Noh, Lightning menee varmasti pleijareihin, mutta kyllä se on aina mukava olla edes hetki paikallisvastustajaa edellä.

Olen nimimerkin @punasydän kanssa siinä samaa mieltä, että Mitchell on oikea kapteeni tälle joukkueelle ja on henkisesti auttanut nyt ainakin Ekiä ja Olsenia. Siitä olen eri mieltä, että miehen pitäisi jatkaa täällä. Mielestäni kapteeni on pelillisesti jo tällä kaudella varsin jäljessä muita. Miehellä onneksi on paljon kokemusta ja hän sillä pystyy välillä paikkaamaan todella hidasta luisteluvauhtiaan, mutta ääh, vaikeaksi kyllä menee.

Kulikovistakin olen eri mieltä, mielestäni mies on meidän tokaksi paras puolustaja, treenannut taas kovaa kesällä ja kävi sen jonkun (en muista kenenkä) harjoitusleirillä harjoittelemassa jotain tiettyjä asioita (en muista mitä, hehe, lähteet kunnossa) ja mielestäni kaveri pystyy olemaan menestyvässä joukkueessa kolmospakki. Ymmärrän tosin vihan häntä kohtaan, mies välillä, etenkin kaudella 13-14, sukelsi aika syvissä vesissä. Nykyään mies on kiekollisesti varma ja joukkueen liukkain pakki jaloistaan.

Olsen on ollut hyvä, olen varsin tyytyväinen hänen panokseensa. Puolustus näyttää tällä hetkellä vähän epärealistisen hyvältä, yksi varma kahden ensimmäisen parin kaveri sinne pitäisi viimeistään kesällä ottaa. Soppa luisteli tänään taas todella hyvin, mutta kyllä hänet voisi päästää jonnekin Detroitiin, muiden pappojen seuraan. Mitchelin taas voisi ottaa penkin taakse valmentajaksi.

Huberduber on muuten parantanut peliään, mutta se laukomisprosentti on yhä alle 2%, mikä... Ei ole hyväksyttävää. Miehen laukaus vaan on aika nössö ja hfboardsilla SoupyFIN hyvin kuvaileekin sitä yhdellä lauseella: "It's like Campbell's power combined with Guds accuracy."

Miehellä silti on tämänhetkisistä laitahyökkääjistä kovin potentiaali kehittyä. Tulevaisuudessa näkisin ehkä Catsit (ilman vapaita agentteja) muodossa:

Huberdeau-Barkov-ShootFirst-äijä*
Crouse-Trocheck-Bjugstad
Howden-Hawryluk-Grimaldi
Lammikko-Rau-Brickley

Kulikov-Ekblad
Matheson-Gudbranson
kolmoseen mikä tahansa combo miehistä McCoshen, Petrovic, Olsen, Kampfer, Weegar, Brown tjms.

*eli joko Pirri kehittyy niin pirusti, tai mies laitetaan joidenkin muiden kanssa lihoiksi ja kaupataan tähän paikalle joku veijari.

Toivottavasti ei varata seuraavassa draftissä korkealla, mutta toivotaan, että joku kova rw tippuu meille.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Viime yön ottelua en nähnyt, mutta vähän statistiikkaa vilkaisseena huomasin, että Barkovin FO% oli pyöreä 0. Mättääkö tilasto vai Sashan aloitukset? Tarkemmin seuranneet voisivat kertoa näkemyksiä kannattaako tuosta tehdä johtopäätöksiä?
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Viime yön ottelua en nähnyt, mutta vähän statistiikkaa vilkaisseena huomasin, että Barkovin FO% oli pyöreä 0. Mättääkö tilasto vai Sashan aloitukset? Tarkemmin seuranneet voisivat kertoa näkemyksiä kannattaako tuosta tehdä johtopäätöksiä?

Barkovin suurin (ja ainoa) heikkous on aloitukset. Mielestäni Pirri saisi ottaa niitä enemmän, koska Brandon on niissä hieman parempi (ja pelaa tällä hetkellä siis Barkovin kanssa samassa ketjussa).

Niin ja siis korjaus aikaisempaan postiini: Huberdeaun ampumisprosentti oli ennen tämän yön peli alle 2%, nyt kun hän teki maalin, se on 3,6%
 
Olen aloituksista samaa ja eri mieltä, kuin @Taccutucca. Barkov on varsinkin kokeneempia aloittajia vastaan ajoittain todella heikko, siitä ei pääse mihinkään. Toisaalta, juuri kokemus auttaa näissä ja jos nyt otetaan pois, ei Sasha koskaan opi hyväksi aloittajaksi. Ei kokemuskaan tee mestariksi, mutta Suomesta ainakin aloitusspesialisti Pakaslahti ja Elkins on kertonut, että olivat/ovat huippualoittajia kovan työn ja kokemuksen kautta. Tiukassa paikassa Sashan rinnalla (tilalla) pitäisi olla parempi aloittaja, siitä ei puhettakaan. Toisaalta Gallant on käyttänyt isoissa aloituksissa myös heikompaa aloittajaa eli Bollandia.

Pirristä olen täysin eri mieltä. Ei tarvitse yhtään lisää aloituksia tililleen, oman mutun tukena on tilastot. Koko uran sekä tämän kauden lukemat heikommat kuin Sashalla ja samaa voi sanoa uran keskiarvoista. Jos olisin valmentaja, koko keskustelu olisi täysin turhaa, sillä en peluuttaisi muutenkaan Pirriä ykkösessä. Kundi on lähes käyttökelvoton keskiviivan omalla puolella. Viisikkopelaamisessa on vielä paljon tekemistä. Ei ole riittävän hyvin pelattavissa hyökkäyksiin lähdössä, puolustuspelaaminen on max. kohtuullista. Kun et ole hyökkäyksen lähtiessä omalta puolelta pelattavissa, yksi uhka on kokonaan pois, eli omalta alueelta lähteminen hidastuu ja samalla kaikki etu on kadonnut, kun vastassa on kompakti paketti. Hyökkäysalueellakin pitkistä ralleista vastaa #16 & #68, Pirri toki hyvän laukauksensa ansiosta muodostaa uhkaa. Ei kuitenkaan ykkösketjun tasoinen pelaaja. Pelitavasta kakkos-, kolmosketjun pelaaja isolla ylivoimavastuulla.

Ykkösketjuun pitäisi löytää pelaaja, jolla olisi hockeyIQ ja jonkun sortin kemia maestrojen kanssa, kuka se sitten on? Seuraavaksi hakisin varmaan Trocheckia, jos Sasha, Bjugs, Bolly ja Mack vievät sentterin paikat. Vinniellä on aloitusprosentitkin vähän paremmalla tolalla. Huberdeau sai paljon rapaa niskaan alkukaudesta ykkösessä, mutta jostain syystä ketju. tehot ovat pudonneet ja 5-5-peli kääntynyt negatiiviseksi miehen lähdön jälkeen. Sattumaa vai ei? Sitä en sano, etteikö pistepussin kapeus olisi itseäkin häirinnyt.
 
Olisihan se hyvä jos Florida selviytyisi pudotuspeleihin, mutta luultavasti siinä käy taas silleen, että roikkuu hyvin peesissä mutta jää niukasti ulos.
Todella vaikea sinne 8 joukkoon on murtautua. Vielä jos Tampa Bay saa peliä "kulkemaan" kauden edetessä. Kun olen nuo kaksi hyvään aikaan tullutta peliä nähnyt (Los Angeles ja Detroit) niin eihän se Panthersin pelaaminen suurta vaikutusta tee. Mutta jos päästää 1-2 maalia pelissä niin sitä kauttahan niitä pisteitä voi koittaa raapia kokoon.
Ensi kaudeksi jos lähtisi Jagr, Mitchell ja Campbell niin näyttäisi vähän heikommalta tilanne. Mutta tämä nyt on vaan worst case scenario. Jagr varmasti jatkaa ainakin, ja juuri Floridassa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Jagr varmasti jatkaa ainakin, ja juuri Floridassa.

Jaa-a, en tiedä. Luulen, että Jagr ei jatka, ellei valmentaja vaihdu. Olen vähän saanut sellaisen kuvan, että miestä vähän ketuttaa, kun koko joukkue ei pysty pelaamaan täyden potentiaalillaan yhden koutsin takia, vaan ainoastaan nelosketju pelaa täysillä ja muut kärsivät pelisysteemistä. Toivottavasti Gallant ymmärtäisi tämän itse ja siirtyisi yhteisymmärryksessä apukoutsiksi, samalla kun joku häntä meritoituneempi kaveri ottaisi vetovastuun.

@punasydän Niin, Trocheck on joukkueen toisiksi paras aloittaja ja häntä tosiaan olisi mukava kokeilla Barkovin rinnalla, sitten kun Bjugstad palaa takaisin. "Smartsit" pitäisivät ainakin löytyä ja papan vieressä kaveri tuskin uskaltaa missään vaiheessa suoristaa selkäänsä omissa. Lisäksi saisi varmaan Sassan tapaan palautetta jokaisen vaihdon jälkeen ja kykenisi sitä kautta kehittymään.

Trocheck-Barkov-Jagr
Huberdeau-Bjugstad-Jokinen
Pirri-Bolland-Smith
Howden-MacK-Brickley

Tuo näyttää varsin hyvältä tuo. Nelosen haluaisin pitää tuollaisena. Kakkosessa on vähän pakko pitää JJ tarkistelemassa puolustuspelin päätä, kun taas Bolland saa tämän itselleen liian suuren tontin kolmosessa (Smith ei kai ehdi useimmiten puolustuspäähän ensimmäisenä, koska usein hän on vauhtinsa vuoksi ykköskarvaaja).

Itse illan peliin:
Tänään Kulikovin pitäisi tehdä paluu. Joko Kampfer tai Olsen siis istuu, vaikka oikeasti kapteenille olisi nyt hyvään paikkaan maintenance day. Montoya aloittaa maalissa, eli 3+ maalia olisi hyvä tehdä. Toivottavasti nähdään raivoava Tortorella ja haastattelussa syyt, miksi Panthersit ovat NHL:n toisiksi suurimpia valittajia.

Tbh, Blue Jacketsillä on ollut vähän tapa olla hyvä Catsejä vastaan. Viime kaudella viimeisessä ottelussa sinitakkeja vastaan meni rikki 10 ottelun tappioputki ko. joukkuetta vastaan. Aika_moista.

Viimeisimmästä voitosta Columbuksessa, Nationalwide Arenalla on aika paljon aikaa. Hfboardseilla päivän GDT:ssä löytyi viimeisimmän voiton boxscore:

1st Period
03:13 CBJ PPG - Curtis Glencross (3) ASST: Rostislav Klesla (4), Sergei Fedorov (9) 1 - 0 CBJ
2nd Period
01:46 FLA PPG - Ruslan Salei (2) ASST: Rostislav Olesz (3) 1 - 1 Tie
12:17 FLA Bryan Allen (1) ASST: Nathan Horton (9), Stephen Weiss (13) 2 - 1 FLA
19:59 CBJ Rick Nash (15) ASST: Ron Hainsey (10), Nikolay Zherdev (10) 2 - 2 Tie
3rd Period
10:53 FLA PPG - Rostislav Olesz (3) ASST: Nathan Horton (10), Stephen Weiss (14) 3 - 2 FLA
13:01 FLA PPG - Jay Bouwmeester (3) ASST: Richard Zednik (5), Olli Jokinen (13) 4 - 2 FLA
14:09 FLA Rostislav Olesz (4) ASST: Gregory Campbell (3), David Booth (3) 5 - 2 FLA
Vokoun beat Leclaire

Siitä on hieman aikaa.
 

Louis

Jäsen
Ykkösketjuun pitäisi löytää pelaaja, jolla olisi hockeyIQ ja jonkun sortin kemia maestrojen kanssa, kuka se sitten on?

Tämä pelaaja on muuten Aaron Ekblad. Olen ollut huomaavinani jotain kemiaa. Voisivat kokeilla Ekbladia hyökkääjänä tuossa ketjussa. Tai vähintään jäälle samanaikaisesti. Onneksi Mitchell-Gudbranson -puukäsipari tajuttiin sentään rikkoa, sillä tuo pari oli turhan usein samaan aikaan jäällä alkukaudesta ykkösketjun kanssa hyökkäyspään aloituksissa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Aaron Ekblad oli muutamassa hyökkäyksessä tuttuun tapaan aktiivisena mukana. Pakisto tosin pyöri hieman erikoisesti, puolustajaparit olivat suurimman osan aikaa:
Kampfer-Ekblad
Kulikov-Gudbranson
Campbell-Mitchell
mutta mielestäni ne lopussa hieman sekottuivat, tai sitten oli vaan allekirjoittanut kiinnitti huomiota moneen sekavaihtoon.

Kulikovilla oli vähän huonompi peli, mutta se on ymmärrettävää, kun mies on palaamassa loukkaantumisesta. Pirri ei oikein millään näytä toimivan ykkösketjussa. Mielummin vaikka Smith sinne, tosin Smith pelaa aika tärkeää roolia Trocheckin ketjussa. Noh, jotain on tehtävä, papalta toinen surkea peli putkeen ja en voi kyllä ketään muuta syyttää siitä, kuin Pirriä.

Kakkosyv sai paljon minuutteja ja oli täysin tehoton. Tokan erän lopussa GG päätti laittaa heidät kentälle heti ylivoiman alkuun, sama juttu jatkoajalla. Silloin tosin kakkosylivoimassa oli pelkkiä (tehottomia) hyökkääjiä.

Hieno ratkaisu ottelussa, mutta muuten melko tylsä matsi kyllä. Tai eka erä oli Catsien, mutta sen jälkeen rupesi ärsyttämään se, että taktiikkana oli vaan pitää kiekko pois omalta alueelta, ei tehdä mitään fiksuja ratkaisuja vastustajan alueella. Tällaisilla peleillä ei mennä pleijareihin, mutta pisteet kelpaa kernaasti.

JUMALEISSÖN VIISI PELIÄ PUTKEEN! Tämmöisiä ei viime kaudella nähty. Kiilattiin nyt hetkellisesti Bostonin ohi, mutta eiköhän ne tuosta (In) Flamesista (c=Jaws) kuitenkin poimi voiton ja heillä on kolme ottelua vähemmän pelattuna. Anyways, Ottawa on yhden pisteen päässä, Detroit kahden. Ottawalla tosin peli enemmän pelattuna. Jos tällainen vauhti jatkuu, niin ollaan pian Atlanticin toisia. Joissain vaiheessa tosin sen tappion on pakko tulla. Se, että tuleeko se su-ma yönä Devilsiä vastaan on mahdollista, etenkin, kun joukkue porskuttaa 13-10-2 -rekordilla menemään
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
En voi kuin syvästi ihmetellä, mitä Tallon näkee Gallantissa? Kaveri pyörittää YV-nyrkkejään ilman minkäänlaista järkeä taustalla ja en tiedä teistä, mutta kuinka monta kertaa sen Pirrin pitää epäonnistua siitä samasta paikasta one-timerilla ennen kuin todetaan, että pitäskö kaveri vaihtaa? Tai jos nyt halutaan väkisin pitää kaverista kiinni, jolla ei vaan peli nyt kulje ja muutenkin oli enemmän mielestäni sellainen "yhden kevään ihme", niin vaihtasivat edes Pirrin paikkaa YV-koostumuksessa. Entä mitä kyseinen kaveri tekee 1. ketjussa? Pistäkää sinne vaikka Howden, jolla luistin kulkee ja on muutenkin mukava seurattava mielummin, vai pitääkö Barkovin tehdä kaikki luistelu työ ja puolustus työ itse? Eihän jumal*uta Pirristä saatikaa Jagrista ole kumpaankaan puuhaan. Tästä pääseekin siihen miksi juuri Huby toimi tuossa ketjussa. Pisteitä ei ehkä tullut, mutta kyllähän Huberdeau on paljon puolustustunnollisempi ja luistelevampi kaveri, kuin Pirri. Sasha-fanina suoranaisesti v*tuttaa lisäksi katsella tuota dump-chase kiekkoa, joka ei ole enää pitkässä juoksussa toiminut NHL:ssä ehkä 10 vuoteen. Tyyli ei palvele taitopelaajia ollenkaan, eikä sellainen peli ole edes mukavaa katsoa. Sen mitä viime öiseltä Flyers-peliltä sivusilmällä pantteri-peliä katsoin, niin rupesi jo naurattamaan tuo puolustajien toiminta, kun Columbuksella oli pientä painetta panttereiden päässä. Silmät kiinni vaan kiekkoa päätyyn, vaikka pitkänä. Keskellä saattoi olla ketä vaan vapaana, jonka kautta pelata kiekkoa menettämättä, mutta kun ei. GG:n tahto on laki. Nyt Tallon äkkiä valmentaja vaihtoon, sillä tuo 5 pelin voittoputki on vain silmän lumetta. Eikös euroopasta vasta vapautunut tai vapautumassa ole entinen Lightning valmentaja Guy Boucher? Tallon puhelin käteen! Eipä kunnon pakkikaan tekisi pahaa tuolle kissalaumalle, Dustin byfuglien kuulema liikkumassa, miten olisi? Taylor Hallista luin juuri jonkun huhun myös, eikös siinä olisi panttereille kunnon laituri? Toivottavasti jotain tapahtuu ennen trade deadlinea. Tai jos ei, niin vaihtaisivat sitten Sashan pois, johonkin sellaiseen jengiin jossa jääkiekosta ymmärretään ja Sasha pääsee kunnolla kehittymään ja käyttämään omia vahvuuksiaan pelatessa. Anteeksi vain kissa-fanit avautuminen, mutta kyllä voi v*tuttaa, kun suomalaisen huippulupauksen kehitystä jarruttaa valmentaja, joka ei NHL-tasolle kuulu. :D
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Juu. Pirri on tosiaan huono ja turha, mutta jos lähtisi nyt muualle, niin treidiarvo olisi erittäin, erittäin matala ja sitten kuitenkin muuttuisi 65 maalia kaudessa tekeväksi hirviöksi, joten silloin vituttaisi.

Kulikov oli jälkimmäisessä b2b-pelissä mielestäni oikein hyvä. Kemiat Gudbransonin kanssa toimi paljon paremmin, kuin viime kaudella (pelasi ainakin kolmannessa erässä Gudin kanssa).

Huberdeau-Barkov-Jagr nähtiin jäällä ja vetäisivät heti tämän NHL-kauden parhaan vaihdon, mikä päättyi Huberduberin maaliin.

Nyt Tallon äkkiä valmentaja vaihtoon, sillä tuo 5 pelin voittoputki on vain silmän lumetta.

Juu, vittumaista tuo hätäinen avauspelaaminen. Pelkkää north-south kiekkoa, vaikka hitaammilla lähdöillä saattaisi olla paljon paremman tulokset. Toinen erä Devils-pelistä oli oikein hyvä, mutta tämän kauden Panthers (eikä oikein muutkaan NHL-jenggit) ei ole voittanut vaan kahdella tehdyllä maalilla kovinkaan montaa peliä. Lisäksi samalla oli Luongon kauden huonoin peli. Tuli hyvään paikkaan, parempi jättää huonot pelit runkosarjaan, niin finaalissa on sitten skarppina.

Hfboardseilla huudetaan Byfuglienia ex. Tallon-miehenä vapaana agenttina tähän jenggiin, ja ei saatana :D Kelatkaa, kun omassa jenggissä pelaisivat herrat Gudbranson ja Byfuglien... Pikku jänskätyskakat välillä eksyisi aluskalsonkeihin vastustajilla. Lisäksi Dustin pystyy myös välillä pelaamaan hyökkääjänä. Esimerkiksi ketju Crouse-Bjugstad-Byfuglien saattaisi olla sellainen kunnioitusta herättävä ketju.

Ongelmana on se, että mies pyytää 5+ vuoden sopimusta ja mielestäni 4 vuotta olisi maksimi tuollaiselle pelurille. 7-7,5m per vuosi on ihan ok, jos sopimus on siis 4 vuotta. Jos yli, niin pitää muistaa, että mies pelaa niin kuluttavalla pelityylillä, että taso tippuu varmasti nopeaan tahtiin. Lisäksi samalla Barkoville olisi vähän pakko antaa siltasoppari, vaikka itse antaisin miehelle tässä vaiheessa vaikka sen >10 vuoden 80+ miljoonan sopparin (vai miten ne työehtosopimukset menivätkään nykyään). Olisi todella vittumaista nähdä kaverin tekevän Kopitarit. Vähän sama juttu Ekbladillakin. Kaverit ovat ehdottomasti organisaation historian arvokkaimmat palaset (tai ainakin tasoissa Beezerin kanssa). Bolland vaan pitäisi saada siirrettyä. Se vaan, että tässä tuskin onnistuisi edes Tom Cruise.

Olsen tiputettiin alas, oli mielestäni varsin hyvä pelaamissaan peleissä. Harmi, että lähtee varmaan kesällä jonnekin Arizonaan peliajan perässä. Hyvä pelaaja nykyään, varmaan NHL:n top3 8. pakki, Dallasissa varmaan kovimmat kilpailijat siihen rooliin.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Ajattelin, että nuo "15 years STH", eli kaudesta 2000-01 joukkueen kausikortin omaavilla olisi ollut kamalinta olla Panthers-fani, kun on paikanpäällä nähnyt joukkueen menevän vain kerran pleijareihin ja silloinkin tippuvan ensimmäisellä kierroksella, mutta kaipa se on Afganistanissa vielä vaikeampaa olla Cats-fani. Tälläkin hetkellä se välillä tuntuu vähän toivottamalta, kun päävalmentajana on joku ihmeen hörhö, vaikka siellä voisi olla Disco Dan tai Torttu, esimerkiksi.

Noh, alle tunnin päästä mennään Capitalsia vastaan. Panttereilla tuo MacKenzie on nyt vienyt kolmossentterin paikan, koska Bolland nyt vaan on paska. Vähän harmillista, koska näen itse entisen nelosketjun parempana ratkaisuna, kuin nykyisen kolmosketjun. Noh, kaipa se tekee Jokisen mielenterveydelle hyvää pelata ilman Bollandia samassa ketjussa. Tosin todennäköisesti ovat samassa jäähyntappo-yksikössä.

Ylivoimaan pitää saada muutos. Tällä hetkellä se ei toimi. Mielestäni Brickley pitäisi laittaa ykkösylivoimaan maalin eteen. Ekblad viivalla laukomassa ja Barky-line muuten pitää kiekkoa. Siten se saattaisi toimia. Ja jumalauta, mitä jos ei haettaisi aina sitä Pirriä kakkosyv:llä. Joka ikinen NHL-valkku, paitsi Gallant ymmärtävät, että mies laukoo pelkästään, ei syöttele (paitsi takaisin viivaan, jos blokkaaja ehtii liian lähelle).

Sitten kun Bjugstad tervehtyy (=kun kausi on ohi), voisi Pirriä käyttää viltin puolella. Tällä hetkellä ei tosin ole munaa tehdä sitä, koska tilalle joutuisi ottamaan Shawn Thorntonin.

Kokoonpano siis:
Jonathan Huberdeau - Aleksander Barkov - Jaromir Jagr
Brandon Pirri - Vincent Trocheck - Reilly Smith
Quinton Howden - Derek MacKenzie - Jussi Jokinen
Connor Brickley - Dave Bolland - Logan Shaw

Willie Mitchell - Brian Campbell
Dmitry Kulikov - Erik Gudbranson
Steven Kampfer - Aaron Ekblad

Ja Big Cubano aloittaa maalissa. Capseillä myös kakkosveskari Grubauer uunissa.

Let's go Panthers!
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Jumaleisure, mikä voitto. Siis ei herranjösses. Tuntuu kyllä helvetin hyvältä voittaa koko NHL:n kolmannella sijalla keikkuva jenggi, millä oli rekordi 19-5-2 ennen viimeöistä peliä.

5vs5 peli on kyllä Gallantin alaisuudessa loistavaa puolustuksellisesti. Montoya on todella hyvä kakkosveskari tähän sarjaan, en tiedä olisiko ensi kesänä mitään järkeä ottaa Talbottia miehen tilalle. Alabama Montymeisseli on todella hyvä, kun miehen itseluottamus on korkealla, ja ei ollut nollapeli kaukana. Tietenkin tässähän on aikaa ruveta pelaamaan paskasti, Luongo varmaan aloittaa molemmat seuraavat hankalat ottelut (la Boston, ti Isles), mutta Monty Python on häkissä joko torstaina tai perjantaina, Carolinaa tai New Jerseytä vastaan. Uskon, että joukkue vetää jommankumman (tai molemmat) noista peleistä vihkoon, koska Boston ja Islanders-pelit ovat niin fyysisiä, että vievät jätkistä mehut.

Kyllä voittaminen tuntuu ihanalta. Silti joukkueen pelaamisessa on suuria puutteita. Joukkue on opetettu avaamaan peliä liian hätäisesti ja ylivoima on täysin paskaa. Nyt Pirri onnistui siinä joka ylivoimalla yrittämässään kuviossa, mutta kyllähän vastustaja näkee, että miehellä on aina se maila ylhäällä ja hänelle haetaan aivan liian usein sitä laukausta. Mies on kyllä aika kova liabiliteetti joukkueelle.

Toinen juttu, mikä vituttaa ikuisesti, on tuo Bolland. Saatana. :D Aivan turha mies, vaikka pelasikin hyvän ottelun. MacKenzie kuuluu nelosketjuun, on siinä roolissa aivan törkeän hyvä, etenkin huippunopea Howden ja Connor "Dog House" Brickley laidoillaan. Kolmonen saisi olla muodossa Jokinen-RatKingBolland-Shaw, mutta kun mies ei ole tarpeeksi hyvä siihen. Bjugstad voisi itseasiassa loukkaantumisestaan palautuessa kokeilla tuota kolmossentterin tonttia, Trocheck on varsin hyvin onnistunut kakkossentterin roolissaan. Harmillista on vaan se, että kakkosen laidalle ei ole oikein heittää mitään hyviä laitureita.

Smith on lähtökohtaisesti luisteluvoimainen energialaituri, ei maalintekijä, sen huomaa siitä, että mies tuhlaa aika paljon niitä maalipaikkoja. Hyvä lusikkapuolen laukaus, mutta ei mikään kliininen viimeistelijä. Pirristä on vähän vaikea sanoa, onko mies mikä elukka. Osuu aina välillä, mutta liian harvoin laukaisumäärään verrattuna. Lisäksi aika huono puolustamaan.

Logan Shawsta saadaan varsin hyvä veijari tuollaisen kolmoskentän energialaiturin rooliin, mutta sellaisia kavereita joukkueessa valitettavasti on jo todella paljon. Mukavaa silti nähdä, miten nuori Novascotialainen on helvetin innoissaan siitä, että pääsee pelaamaan tällä tasolla. Tuollaista innokkuutta olisi mukava nähdä muiltakin joukkueen jäseniltä.

Kulikovilta oli muuten kauden ensimmäinen huono matsi (aikaisemmin miehellä oli ainakin yksi "vaisu" matsi). Kolme kahden minuutin jäähyä. Aivan urpoa toimintaa joukkueen ensi kauden kokeneimmalta pakilta (tai eiköhän se Tallon ota kesällä 31 vuotiaan 200-kiloisen Byfuglienin jollain 12 vuoden sopimuksella sisään, niin saadaan rottakuninkaalle vähän kilpailua turhuusäänestyksissä). Mutta hyvä, että välillä nimim. @punasydän saa lisää syitä vihata miestä ja ylistää kapteeni Mitcheliä. ;)

Kampfer loukkaantui ekan erän jälkeen, Soppa oli hetken paikattavana ja Kulikov otti siihen vielä päälle urpon jäähyn, niin hetken joukkue veti kolmella puolustajalla. Onneksi meillä on NHL:n tokaksi paras siniviivan karvanaama luutimassa (Ekin edellä ainoastaan Burns ja jumalauta kattokaa nyt miten eroottinen etupiiska miehellä on)

Pahoittelen tekstin sekavuutta, eiliset silmät yhä päässä ja näillä silmillä mennään ihanaan perjantaiseen iltavuoroonkin. Eipä voi mitään, oli menoja tuossa aamulla, niin ei vaan ollut aikaa nukkua. Mutta juu, joukkueesta puuttuu laadukkaita laitahyökkääjiä. Tulevista puolustajista voisin laittaa itse McCoshenin lihoiksi, jos kaksi parasta vasenkätistä pakkia olisivat Kulikov ja Matheson, oikealla puolella taas Eki ja Gud. Harmittaisi tosin, jos Ianista kehittyisi "top pairing defender with the ability to control the play" jossain muussa joukkueessa. Toinen vaihtoehto on siis odottaa Magic Miken ja Ianin kehitystä ja laittaa Kulikov lihoiksi 27-30 vuotiaana, mutta siihen on vielä aikaa, ja olisi kiva nähdä joukkueen menestyvän jo nyt.

Oh shit, pitää lähteä duuniin, tämä viesti jää tähän.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Jumaleisure, mikä voitto. Siis ei herranjösses. Tuntuu kyllä helvetin hyvältä voittaa koko NHL:n kolmannella sijalla keikkuva jenggi, millä oli rekordi 19-5-2 ennen viimeöistä peliä.

Ikuinen sylkykuppi Huby oli kerrankin kentän paras hyökkääjä. Loistava peli häneltä! Myös Jokisen Jussi heitteli hyviä passeja monta ja muutenkin tasapainoisen hyvää suorittamista. Pappa ja Barkov sen sijaan pelasivat vähän vaisumman matsin.

Panthersin ylivoimasta samaa mieltä. Se on surkeaa. En oikein vieläkään käsitä, miksi Barkovia pidetään maalin edessä. Menee loistavat kädet ja peliäly hukkaan. Onko joku keksinyt, että miksi hitossa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös