Florida Panthers 2014–2015

  • 211 328
  • 449

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Uusimmassa Road to the NHL Winter Classicissa on heti alussa (capsien kolmes "juttu", ohjelmahan koostuu siitä, että vuorotellen on 1-3 hawksien tai capsien "juttua" peräkkäin, joissa on mukana kamerat esim. tässä jaksossa oli aluksi capsien family-skate, missä pelaajat toivat lapsensa luistelemaan, ovechkinin ja kuznetsovin NBA-matsissa käynti ja sen jälkeen seuraavaksi mainittava asia:) tämä Floridan 20 laukojan shoot-out. Rankkukisaa ei erityisemmin avattu tässä ohjelmassa, vaikka kyseessä olikin yksi NHL:n ennätyksistä. Positiivista oli se, että Trotz oli tyytyväinen yhteen pisteeseen, kehui Panthersiä kovaksi ja kuumaksi (toisenlaisessa kontekstissa tämä olisi hyvinkin mielenkiintoista) joukkueeksi ja sehän on aina hienoa, jos vastustaja sanoo niin. Olisi kyllä itseänikin ketuttanut, jos olisin Holtby, otti todella hyviä torjuntoja, mutta ne tärkeimmät jäi ottamatta. Noh, eipä tästä enempää.

Selasin muuten hockeyfights.comia ja onhan noita tappeluita ollut vähän, verrattuna muihin joukkueisiin (pl. Detroit tietenkin). 8 tappelua siellä lukee, mutta näistä oikeita tappeluita on max 6 kipaletta, Shawn Thortonin ja Chris Neilin (henkilökohtainen lempiagitaattorini NHL:ssä) kunnon old-time tappelu kun sugarshawnin kypärän putoamisen takia pysäytettiin ja Willie Mitchell - Kris Letang -tappelusta jäi (Mitchyn) käteen vain Letangin kypärä (no pun intended). Kuusi tappelua siis, sama määrä on ainoastaan Carolinalla ja Nashvillellä ja Detroitilla on (yllättäen) ainoastaan kolme tappelua. Jännä miten meillä on näitä omia puolustavia kavereita (Thorton, Gudbranson, MacKenzie), mutta silti näin vähän tappeluita. Jännää on myös se, että aktiivi pelaajista Catsejä vastaan eniten tappeluita on Eric Boultonilla (11), Chris Neilillä (10, vaikka tällä kaudella se olikin aikamoinen tuhnu-tappelu) ja Zdeno Chara (8). Vielä jännempää on se, kun yrittää löytää jotain faktaa tämän "jännyyden" perustaksi, mutta ei löydä mitään. Boultonhan ammatikseen tappelee, vähän sama juttu Neililläkin ja Chara taas on Chara. Koska tässä ei ole vielä tarpeeksi nippelitietoa, niin lisättäköön, että Wildia vastaan on vähiten seuran historian aikana tappeluita (5 cipaletta, en laskenut Jetsiä tai Nordiquesia mukaan, koska noh... Ei olleet kauan mukana, Wild sentään 2000 asti pelannut NHL:ssä) ja top 3 listan taas voisi helposti arvata: Bolts (84), Flyers (74) ja Bruins (66). Tällä tiedolla ei sinäänsä ole mitään väliä ja eihän tappeluita tarvita - kunhan vaan joukkue menestyy.

Kuten ketjussa on mainittu, seuraavat kolme peliä ovat kotipelejä ja ne pelataan neljän päivän sisään (sunnuntai-keskiviikko). Vastassa on kova kolmikko, Leafs, Habs ja Rangers. Henkilökohtaisesti itse toivoisin, että tämän Pens-pelin ratkaiseminen olisi avannut Barkovin pelissä joitain lukkoja ja näistä matseista tulisi Catseille vähintään 4 pinnaa Barkovin naputellessa 1+2 näissä otteluissa. Nyt olisi nimittäin hyvä näyttää suurilukuiselle (kyllä, ei ollut edes sarkasmia) suuresti satunnaiskuluttajista koostuvalle yleisölle millaista viihdettä on Sunrisessa tarjolla tälläkaudella. Matkahan Sunriseen (Miamista) on suurimmalla osalla se syy, miksi ei tule otteluun, mutta jos viihde on niin hyvää niin voi se olla pitkän (ajallisesti ainakin) ajomatkan arvoista. Toivotaan vaan, että kattilaumaan pelaajien päät kestää tämän paineen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Florida kiinnittänyt yhden joukkueensa nuorista kulmakivistä, Nick Bjugstadin, seuraaviksi kuudeksi kaudeksi riveihinsä. Sopimuksella arvoa $4.1 miljoonaa per kausi.

Hieno sopimus hienolle pelaajalle. Floridalla on todellinen kultakimpale käsissään tässä pelaajassa. Kaikki edellytykset nousta erittäin hyväksi kokonaisvaltaiseksi sentteriksi, ja melkeinpä on sellainen jo nyt.

Lähde sopimukselle: http://www.tsn.ca/report-panthers-sign-f-bjugstad-to-six-year-24-6m-extension-1.171659
 
Loistava sopimus, varmaankin molemmin puolin. Bjugeri on jo tällä hetkellä joukkueen ykkössentteri, paras pistemies ja matkalla 50 pisteen kauteen. Kun ottaa vielä huomioon hitaan startin (kymmeneen ekaan peliin yksi piste), niin vieläkin parempi. Vauhtiin päästyään 24 pelissä 20 pistettä. On tulevaisuudessa realistisesti ajateltuna +60 pinnan sentteri, tai vähintään +50 pinnan kakkossentteri. Kokonaisvaltainen, iso ja taitava. Sopimukseen mahtuu kaksi UFA-vuotta. Eipä tuo ainakaan huonompi soppari ole, kuin joku Cody Hodgsonin tai Brassardin sopimukset.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Bjugstadin sopimus noudattaa tätä jo melkein normiksi muodostunutta kaavaa, jossa heti ELC:n jälkeen tehdään kuuden vuoden sopimus, josta kaksi kautta ovat UFA-vuosia. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta nuo sopimukset noudattavat caphitiltaan aika tarkkaan samoja lukemia. Täten lähtökohta noissa sopimuksissa on, että GM voi oikeastaan vain joko sössiä nuo, koska se standardi on niin laajalti jo muodostunut.

Bjugstadilla eittämättä on potentiaalia nousta kovaksi sentteriksi, mutta ehkä tuo säännöllinen +60 pistettä on melko optimistinen odotus. Jos siihen lisäksi odotetaan hyvää kahdensuunnan peliä sekä pelaamista vastustajan parhaita vastaan, niin puhutaan jo ihan liigan parhaista senttereistä - lukemien tasolla ollaan siellä Bergeronin ja Toewsin maastossa. Ero on melko mittava, jos puhutaan sitten helpommista matchupeista ja noin 50 pisteestä.

Brassardin sopimus on huono verrokki, koska se kattaa pääasiassa UFA-vuosia. Hodgsonin sopimus taas syntyhetkellä on aika pitkälti verrattavissa Bjugstadiin. Hodgson oli sulkukaudella yli 60 pisteen vauhdissa pelaten ykkössentterinä vastustajan parhaita vastaan. Tietenkin jos verrataan tähän kauteen, niin asia on eri, mutta en oikein tiedä mikä järki siinä olisi, koska kyseessä on ilmiselvä slumppi.
 

Sambody

Jäsen
Eipä Bjugstadin ole realistisesti tarve edes haukata kovimpia minuutteja, kun nyt jo ne syö sophomore slumppaava Barkov, jonka tason on vaikea nähdä ainakaan laskevan. Hyvin on Panthersilla pullat uunissa keskikaistalla.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Oon katsonu nyt lyhyelle aikajänteelle useamman Floridan pelin, niin ainakin näissä Barkovin ja Bergien kentän peli toimi paremmin Hayesin kanssa kuin Boyesin ja ketju oli kaiken lisäksi tehokas, niin onko teille jotain analyysia, miksi ketjun ei anneta pelata yhdessä? Tiedän kyllä, että Boyesin kanssa toimi viime kaudella, mutta eihän toimivaa ketjua ole järkevää hajoittaa sen vuoksi.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Noniin, olen itse tässä katsellut joulukuun 16. päivä eteenpäin kaikki Catsien pelit, paitsi Rags -ottelun ja jotenkin ei vaan innosta kirjottaa matseista tänne kausiketjuun, vaan ainoastaan otteluseurantaan. En tiedä miksi tämmöinen laiskuus on johtunut, todennäköisesti työ- sekä opiskelukiireet (mm. opinnäytetyö) ja sitä kompensoiva alkoholin käyttö. Dunno.

Eilisestä (kyllä, ottelu alkoi klo 22 ja päättyi noin 00:45 eli sen voi laskea eiliseksi) matsista voisi kuitenkin nyt pitkästä aikaa raapustella jotain:

Ensimmäinen erä oli todella hyvä. Gallantin joukot tulivat peliin aktiivisella jalalla ja vaikka laukauksia ei tullut paljoa, niin kyllä Gerardin poikalauma "outworked" (suom. termiä ei taida olla) Trotzin äijälauman. Toki hurmos katosi raatelijoiden otteista jossain vaiheessa erää, mutta näki kyllä ehdottomasti sen, että peliä varten oli valmistauduttu.

Ensimmäinen maali syntyi vasta toisessa erässä ja siinä näkyi, miten Caps-leirissä Trotz on hionut syöttökuviot kyllä loistaviksi ja näiltä jannuilta tulee se jo selkärangasta. Johansson laittoi Backsille syötön kulmaan ja Nicce heitti sen one-touchina, suorastaan laukoi kiekon, Ovechkinin lapaan, joka oli sijoittunut toiselle maalinkulmalle. Campbellin olisi pitänyt onnistua blokkaamaan syöttölinja, mutta en kyllä Soupyä tästä syytä, koska peluu oli todella nopea ja itsekin hämmästyin. Ei siinä mitään, The Great Eight tai gr8 sitten pääsi ohittamaan helposti Luongon, koska ristisyöttö oli pelannut Bobby Loun ulos sijainnistaan. Eipä siinä mitään, ehdottomasti ansaittu maali Caps-ylivoimalle.

Panthersin ensimmäinen oli sitten ehdottomasti aikas koominen, Kuznetsov sai kulmasta kiekon ja yritti laukoa B-pisteen kaarelta, mutta ei osunut kiekkoon ja lätty vieri siniviivan tuntumaan, puolustajien väliin. Tässä tilanteessa puolustajien Jack Hillenin ja Mike Greenin kommunikaatio ei oikein onnistunut, vaan he molemmat lähtivät hakemaan kiekkoa, joten he törmäsivät toisiinsa, Trocheck vei kiekon ammattimaisesti ja itse tilanteen kiekon missaamalla aloittanut Kuznetsov vielä itse kaatui Greeniin, joten kolme Capitals-pelaajaa oli jäissä ja ennen tilannetta nämä kaksi muuta Caps-peluria olivat Panthers-maalin takana. Tästä aiheutui 2-0 läpiajo, kun Trocheck ja Jokinen pääsivät läpiajoon, mutta Vinny näki, että aikaa on paljon ja sen vuoksi tilanne kuivui kasaan fleguilulla ja ratkaisu oli aikas tuhnu. Onneksi meidän hieman parjattukin kapteeni Willie Mitchell seurasi tilannetta, sai paluukiekon Trocheckin laukauksesta, laukoi itse Holtbyä kohti, mikä tietenkin aiheutti reboundin ja tällöin Vinny oli mies paikallaan ja sai riparin raapaistua heti sisään.

Kattipaitojen toinen maali on sellainen, mikä Gallantin tulee kyllä painaa tarkasti verkkokalvolleen muistiin - kerrankin kiekko vietiin alueelle pelaajan toimesta, eikä vaan heitetty kulmiin, milloin ratkaisu olisi laitakamppailu, kunnes kiekko joko heitetään maalille päin ja toivotaan että jokujimmyhayes osuu kiekkoon tai kiekko suoraan menetetään. Tällaista ei ollut kuitenkaan luvassa tällä kertaa vaan kiekko siis kuljetettiin alueelle, syöteltiin siniviivan tuntumassa pariin otteeseen, kunnes se päätyi joukkueen normaalin kokoonpanon puukätisimmän pelaajan, Dylan Olsenin lapaan (mielestäni Mitchelilläkin on silkkisemmät hanskat). Eipä siinä mitään, MacK ja Huby sitoivat Caps-pelurit maalin eteen, joten Braden Holtbyn maalia peitti neljä miestä. Olsen laittoi hyvän rannelaukauksen, mikä muuten olisi mennyt ohi, mutta tällä kertaa NHL:n ylipalkatuin "paskakaivuri" (jatkoajan kolumnistit Lauri Lehtinen ja Solmu Salminen antoivat tämän tittelin Orpikille viime vuoden olympialaisia edeltävillä hype-videoilla) Brooks Orpikin hanska oli pelastavana tekijänä ja hän vahingossa kädellään taisi jopa estää Holtbyä kurottamaan hanskaa tälle alueelle ja sen lisäksi kiekko kimposi sen kautta sisään. Catseillä oli siis 2-1 johto.

Tämä 2-1 johto piti tietenkin vielä samassa erässä kusta. Brooks Laich pääsi hieman helponoloisesti yllättämään Luongon liikkuvan maskin takaa, kokoonpanoon nostetun O'Brienin jalkojen välistä menneellä laukauksella. Capsien kolmas taas syntyi todella suuren maskin takaata, joten sitä Bobby Loun ei tarvitse ainakaan ottaa nimiinsä. Alznerin laukausta yrittää maalinedustan ulkopuolella blokata kolme Cats-peluria ja sen lisäksi maskissa on kaksi Cats- ja Caps pelaajaa. Tämä maski oikeasti peitti todella paljon ja Aika ihme, että Alznerin laukaus meni edes perille. Tässä tilanteessa syypäänä oli kyllä ehdottomasti Dylan Olsen. Tämä Chicago-poju aluksi pelasi kiekkoa kulmassa / maalintakaa huolettomasti, minkä vuoksi Fehr sai pokecheckattua kiekon Alznerille viivaan ja laukauksen aikana Olsen oli sijoittunut typerästi - mies ei pitänyt kiinni ketään pelaajaa vaan oikeastaan toimi itse maskina Luongolle ja saattoi olla se syy, miksi Lu ei nähnyt kiekkoa. Tämä maali tapahtui ajassa 39:04, eli hyvin ehdittiin tosiaan menettää tämä 2-1 johto 2-3 tappioasemaan.

Kolmannessa erässä neljännellä minuutilla Burakowsky sai ohitettua hieman kehnomman puoleisesti sijoittuneen luukulle vaihdetun Big Cubanon (tähän on pari tekijää, tämä törmääminen Ovechkinin kanssa (mitä ei muuten laitettu maalikoosteeseen, koska Ovechkin on perkele superstara ja hänen hölmöyksiään ei tarvitse rankaista, tai edes noteerata (srsly though, ei tainnut tahallaan töötätä Luongoa, vaan menettää tasapainonsa ennen tätä "kolliisiota")) ja se fakta, että hän päästi kolme maalia, tosin näistä vain yksi, Laichin lämäri saattoi ehkä hieman mennä Lu:n piikkiin, mutta hyvä että peluutetaan siten, että mahdollisen loukkaantumisen (esim. aivotärähdys joskus diagnosoidaan 3-4pv loukkaantumisen jälkeen) kanssa pelataan turvallisesti, kyseessä on kuitenkin ehdottomasti joukkueen tärkein pelaaja.), mutta toisaalta Burakowskyn ei koskaan olisi pitänyt päästä Panthersin slottiin noin vapaasti hääräämään. Syyttävä sormi siis lopulta osoittaa jälleen pakkipari Olsen - O'Brienin suuntaan.

Tämän 2-4 maalin jällkeen kolmannessa erässä Panthersillä oli erittäin hyviä paikkoja. Campbell pääsi kilauttelemaan tolppaa ja mielenkiintoisin tilanne ehdottomasti oli kun Trocheck oli pelannut Holtbyn täysin ulos (mies oli "lumienkeli-asennossa", tosin mahallaan) ja sai syötettyä kiekon Pirrille, jolla oli naurettavan hyvä paikka laukoa kavennusmaali. Loppujen lopuksi alunperin laukausta yritti blokata kaksi Caps-puolustajaa ja kiekko saattoi ottaa heistä kimmoketta ja se päätyi Karl Alznerin jalan kautta Braden Holtbyn selän päälle. JJ yritti vielä chipata siitä sitä reppuun, mutta dumarit ehtivät kuitenkin katkoa pelin ennen sitä. Tässä vaiheessa (selostaja) Mäkinenkin hieman ihmetteli (kuten myös allekirjoittanut) ja juuri tämänlaiset tilanteet tekivät tästä pelistä varsin viihdyttävän.

Kun 2. viimeinen minuutti lähti käyntiin, niin Panthers sai viimein kavennettua. Oli muuten aivan helvetin eroottinen maali, Bjugstad laukoi noin 1,5 asteen kulmasta kiekon reverse-vh -tekniikalla tolpan peittäneen Braden Holtbyn vasemman olkapään kautta sisään. Oli kyllä todella, todella kaunis maali ja "stage was set" virallista tasoitusmaalia varten. Vaikka tasoitus oli lähellä, niin Panthers ei saanut kahden minuutin hermostuneella pelillä maalia aikaiseksi ja Washington vei täydet pisteet. Sinäänsä harmitti, että noin hyvällä pelillä hävittiin, mutta onhan se silti mukavampaa juurikin hävitä saappaat jalassa, kuin jollain Tanska vs. Kanadamaisella 0-8 tappiolla.

*****

Ilkka Palomäki puhui UL-studiossa Panthersin kaudessa. Piti yhä yllätyksenä, jos joukkue nousee pudotuspeleihin, mutta olin kyllä itse tämän miehen "analyysiin" tyytyväinen. Luulin, että kyseessä olisi jotain yhden highlight-videon perusteella analysoitua sadomasokistista paskaa, mutta kyllä mies ilmeisesti oli katsonut pelin jos toisenkin ja oli mm. perillä yleisömäärien kasvusta verrattuna alkukauteen.

*****

Oon katsonu nyt lyhyelle aikajänteelle useamman Floridan pelin, niin ainakin näissä Barkovin ja Bergien kentän peli toimi paremmin Hayesin kanssa kuin Boyesin ja ketju oli kaiken lisäksi tehokas, niin onko teille jotain analyysia, miksi ketjun ei anneta pelata yhdessä? Tiedän kyllä, että Boyesin kanssa toimi viime kaudella, mutta eihän toimivaa ketjua ole järkevää hajoittaa sen vuoksi.

Allekirjoitan kyllä väitteesi, se vaan, että Boyeskin on parhaimmillaan tässä kentässä ja Hayes taas tuo fyysistä presenssiä Big Nickin ketjuun, mikä tarvitsee kaksi isoa janteroa, koska Huby on fyysisiä kenttiä vastaan aikas "paskainen lakana", kuten Säteri sanoisi. Pitäisin itsekkin siis kyllä ehdottomasti siitä, jos Hayes saisi aikaa Barkovin ja Bergyn ketjussa. Paras skenaario olisi ehkä se, että Boyes... Prkl, hieno mies, mutta Boyes ulostettaisiin ja tilalle tulisi joku Jagrmainen möhkäle opettamaan näitä meidän nuoria janteroita tekemään maaleja.

*****

Tätä ei ole tässä ketjussa vielä mainittu, eli hfboardseilta löytyi tällainen postaus, ja...

Vihdoinkin voidaan hiljentää ne ärsyttävät kaverit, jotka valittavat "yhyy, Barkov on paska" tai "yhyy Panthers teki Barkovista paskan", toihan on aivan mahdotonta, miten tämä nuori mies pystyy puolustamaan noin hyvin. Nyt löytyy vielä siis tilastotietoa tukemaan tätä väitettä ja olen kyllä itse sanaton. Se vaan, että kyseessä on "näkymätön sankari", joten sitä ei ehdottomasti pelkkää pistepörssiä tuijotteleva tuulipukukansalainen näe. Tämä tamperelainen on kyllä Sunrisen Peter Parker ja olen ehdottomasti tyytyväinen siihen, miten mies voi hoitaa tuollaista ruutua noin nuorena, hyökkäyspään tehottomuudesta huolimatta.
 

Anttiii

Jäsen
Floridan maalivahtipeli ei kyllä voitosta huolimatta vakuuttanut tänään. Sama homma tosin Flamesin kanssa... Hillerille upposi Floridan viides viivasta lauottu maali luvattoman helposti. Pitkäänhän tuota videolta tutkittiin, että osuiko Bergenheimin maila kiekkoon mutta maaliksi tuomittiin. Muutenhan Floridan peli näyttää ihan pirteältä. Bergenheim oli tänään kyllä oivassa pelivireessä ja paikkoja olisi ollut useempaankin pisteeseen. No tänään kaksi pistettä siitä huolimatta. Florida näyttää kuitenkin olevan aika paljon Luongon otteiden varassa. Florida pelaa fiksua vieraskiekkoa. Ei yritetä sen ihmeellisempiä kuvioita vaan mennään suoraan maalille. Kulmissakin jaksetaan kiitettävästi vääntää. Ylivoima oli tänään tosin luokitonta, kuten aikaisemmissakin peleissä
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Mitä_ihmettä... San Antonion #1 prospect Drew Shore lähti Calgary Flamesin organisaatioon ja vaihdossa tuli Corban Knight, ja... No ainakin hfboardseilla ajateltiin Shorella olevan iso rooli Floridan tulevaisuudessa ja muutenkin.. Onhan se huomattavasti parempi pelaaja.

Kyseessä on siis suht samankokoiset (Shore 191/91, Knight 188/91) rightin sentterit, mutta toinen niistä on taitava ja toinen taas ei. Noh, en halua mustamaalata Corbania, mutta hyvin erikoinen vaihto. Vähän sama juttu kuin tuossa Robak/Blacker -tradessä. Hyvä juttu, jos Shore saa enemmän peliaikaa ja kehittyy Jonihokin ja kumppaneiden kanssa studiksi, mutta pölhöä päästää taitavia pelaajia pois ja ottaa tilalle vuoden vanhempi, mutta vähemmän isoissa valoissa taitojaan näyttänyt kaveri.

Veikkaan, että Corbania oli kauan scoutattu ja ehkä hän on sitten parempi työntekijä tai jotain, sellaisiahan Tallon on tähän tiimiin etsinyt. Noh, toivottavasti saadaan Corbanista sitten Bollandin korvaaja, tosin Bolland ei ehdottomasti ole odotuksien (ja palkkapussinsa) mukaan pelaillut.

e: hfboardsissa kävi ilmi syy miksi Shore treidattiin ja se, että Corban tosiaan on alunperin Floridan dräftäämä pelaaja, joka ei aikaisemmin halunnut signata Panthersin kanssa. Jännä ottaa tänne takaisin, jos ei aikaisemmin suostunut pelaamaan peliäkään Panthersin organisaatiossa, edes AHL:ssä.

*****

Se johtaakin seuraavaan juttuun: Kulikov on. Kulikov - Mitchell on ollut todella hyvä pakkipari omassa päässä ja Dmitri on ansainnut täksi kaudeksi 4,33 miljoonaan nousseen palkkansa. Hyvä, että suonenvetokauden 11-12 jälkeen on taas nähtävissä kehitystä. 34 ottelussa isoja minuutteja kellottaessa -1 plusmiinuksessa on oikein hyvä lukema. Tehopisteitäkin on tullut ihan kohtalaisesti (1+11=12).

*****

Last, but not least: viime ottelussa Hasekin kanssa maalivahtien voitoissa tasoihin päässyt Bobby Lou sekä allekirjoittanutta vain kahdeksan kuukautta vanhempi Ekblad pääsevät esiintymään viihteen alttarilla kahden viikon päästä järjestettävässä All-stars -tapahtumassa. Ekblad pääsee pörräilemään viiden muun rookie-pelaajan kanssa ja Luongo (obviously) miesten kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Alkuvuoden työkiireet ovat melkoisesti verottaneet NHL-kiekon seuraamista, mutta eilen tuli ilmaiseksi näkyvältä Viasat Hockey Finlandilta vaanittua tuo Florida Panthersin ja Calgary Flamesin välinen maali-iloittelu. Positiivista pitää kaivaa ja sitä on ehdottomasti Panthersin periksiantamattomuus. Vaikka Montoyalla ei todellakaan ollut paras päivänsä, ei joukkue alistunut kohtaloonsa vaan hyödynsi röyhkeästi myös Hillerin haparoinnin. Vedot lähtivät nopeasti, usein ja yllättävistä paikoista. Sean Bergenheim ja Jimmy Hayes olivat todella loistavia esimerkkejä tällaisesta pelaamisesta. Jonathan Huberdeau on taas pari peliä (3+2=5) ollut ilmiliekeissä, kun puolestaan Bjugstadilla on ollut hiljaisempaa. Joukkueen syvyys on tällä hetkellä sitä luokkaa, että ratkaisija saattaa löytyä ketjusta kuin ketjusta. Pikkuhiljaa taas peliinsä tehokkuutta saanut Barkov kärsii ilmeisesti jostakin taudista, mutta paikkaajaksi kiirehtinyt Vinny Trocheck hoiti leiviskänsä paremmin kuin hyvin. Harmillisesti joukkueen heikoin linkki Montoyan lisäksi oli Kulikovia paikkaava Shane O'Brien, joka on esiintynyt edukseen San Antoniossa tällä kaudella.

Drew Shoren kauppaaminen ei sinänsä täällä päässä harmita, vaikka kyseessä onkin edelleen lupaava kaveri. Sentteriosasto on niin vahvoissa kantimissa, että hieman hitaasti kehitysaskeleita ottaneen Shoren tie näytti olevan tukossa. Shore on sellainen tunnollinen ja tasavahva suorittaja, joka parhaimmillaan saattaa kehittyä hyväksi kakkosketjun sentteriksi. Mahdollisuutena on tosin myös George Campbellin tapainen ura luotettavana alempien ketjujen sentterinä. Kuten Taccutucca yllä mainitsi, vastine olisi voinut olla parempikin. Ensi yönä vastassa on Edmonton Oilers, jota vastaan Panthersilla olisi oiva mahdollisuus venyttää voittputkeaan kolmeen otteluun ja saavuttaa kolmen pisteen päässä edellä majailevaa Boston Bruinsia.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
En tiedä mikä oli lopulta syy Shoren kauppaamiseen, mutta hfboardsilla mainittiin, että miehen waiver-vapaus päättyisi kahden NHL-ottelun jälkeen ja lisäksi Florida vaikuttaa olevan sentterin paikalta aika täynnä ja Shorelle ei olisi paljoa tilaa. Knightin paluu Panthersiin on aika hassua. Odotellaan, kun Tim Erixon saapuu takaisin Calgaryyn...
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Ilkka Palomäki puhui UL-studiossa Panthersin kaudessa. Piti yhä yllätyksenä, jos joukkue nousee pudotuspeleihin, mutta olin kyllä itse tämän miehen "analyysiin" tyytyväinen. Luulin, että kyseessä olisi jotain yhden highlight-videon perusteella analysoitua sadomasokistista paskaa, mutta kyllä mies ilmeisesti oli katsonut pelin jos toisenkin ja oli mm. perillä yleisömäärien kasvusta verrattuna alkukauteen.
Yleisomaarien suhteen palattiin syksyiseen eli katsojia noin 9500 eilisessa Colorado pelissa. Mika on syyna, kanadalaiset palanneet takaisin Quebec:iin, kalliit lippujen hinnat? Amer. jalkapalloa ei voi pitaa tekosyyna, kausi on ohitse etela-Floridassa.

Mitä_ihmettä... San Antonion #1 prospect Drew Shore lähti Calgary Flamesin organisaatioon ja vaihdossa tuli Corban Knight, ja... No ainakin hfboardseilla ajateltiin Shorella olevan iso rooli Floridan tulevaisuudessa ja muutenkin.. Onhan se huomattavasti parempi pelaaja.

*****

Se johtaakin seuraavaan juttuun: Kulikov on. Kulikov - Mitchell on ollut todella hyvä pakkipari omassa päässä ja Dmitri on ansainnut täksi kaudeksi 4,33 miljoonaan nousseen palkkansa. Hyvä, että suonenvetokauden 11-12 jälkeen on taas nähtävissä kehitystä. 34 ottelussa isoja minuutteja kellottaessa -1 plusmiinuksessa on oikein hyvä lukema. Tehopisteitäkin on tullut ihan kohtalaisesti (1+11=12).
Shore ei ollut Tallonin draftaama pelaama, samaten Kulikov. Seuraava kauppa? Kulikov on muuten ainoa pelaaja jaljella jonka on joku muu GM draftannut. Complete overhaul.

JOL
 

MiksuMan

Jäsen
Tammikuussa alkaa toinen sarja ja pisteitä on vaikempi saada. Tämä on varmasti nyt Floridassa huomattu. Hyvää peliä, mutta tehottomuus ja surkea ylivoima sekä heikko puolustaminen on kostaantunut.
Nyt alkaa vissiin Gallantilla karata pelimerkit käsistä, kun laittoi Bergenheimin vilttiin. En tiedä mistä on kyse, mutta jos kyseessä on pelkkä penkitys niin huh huh.
Koko Suomen pitäisi ottaa Panthers omaksi joukkueeksi. Floridassa pelataan samanlaista peliä kuin Suomen maajoukkueessa., maaleja ei osata tehdä, ylivoima surkea, puolustuksessa tulee välillä uskomattomia virheitä, mutta sitten taas joukkue luistelee, taistelee ja raataa. Leijonat ja Pantterit!
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Tammikuuhan lähti oikein mainiosti käyntiin, kun Panthers ilmoittautui tosissaan mukaan pudotuspelitaistoon voittaen neljä vuoden ensimmäisestä viidestä pelistä. Sitten onkin tullut neljä tappiota putkeen maalieron ollessa 7-17. Epätyypilliseen tapaan Panthers on siis päästänyt todella paljon maaleja näissä viimeisimmissä otteluissa. Edellinen Canucks-peli tosin oli pienestä kiinni ja pitää toivoa, että All-Stars -tauko on palauttanut joukkueeseen sen taistelevan mentaliteetin, jolla pudotuspelipaikka vielä naarataan. Peliään parantanut Boston on jo seitsemän pisteen päässä, mutta joukkueiden pelimäärissä on neljän ottelun ero. Lähinnä Bostonin ja Washingtonin kanssa nähdäkseni tuo kamppailu viimeisistä paikoista käydään.

Aaron Ekblad ja Bobby Lou kävivät höntsäilemässä all star-hipoissa ja etenkin Ekbladille kokemus oli varmasti positiivinen. Sairastupa on lähes tyhjä, joten Gallant pääsee rakentelemaan mieleisensä ketjut. Nick Bjugstad on ottanut paikkansa joukkueen sisäisen pistepörssin kärjestä ja on matkalla yli kahdenkymmenen maalin ja viidenkymmenen pisteen kauteen. Sean Bergenheimia en minäkään lähtisi penkittämään. Bergy voi kuitenkin sen tärkeän maalin iskeä paikkaan kuin paikkaan. HFBoardsilta kävin vakoilemassa, että Chicken Wingsia vastaan oltaisiin lähtemässä seuraavalla kokoonpanolla:

Huby-Barkov-Boyes
Hayes-Bjugs-Pirri
Jokinen-Bolland-Flash
Kopecky-MacKenzie-Upshall

Soupy-Ekblad
Mitchell-Kuli
Gudi-Olsen

Kolmas ja neljäs kenttä käyvät mielestäni täysin järkeen, mutta aika erikoista, että kaksikko Bjugstad-Huberdeau oltaisiin erottamassa. Kaiken lisäksi Jimmy Hayesilla kulki erittäin hyvin Barkovin laidalla, joten en ihmettelisi jos nuo kaksi laitaa olisivat toisinpäin. Lisäksi uskon Bergyn ottavan Pirrin tai Boyesin paikan. Joukkueen seuraaminen ollut hitusen hankalaa alkuvuodesta, joten kertokaa tietäväisemmät ihmeessä, jos tuollaiset muutokset ovat jo pitkään olleet toiminnassa.

EDIT: Ilmeisesti siis Fleischmannin vuoro istua viltissä, kun Bergy palaa kokoonpanoon (lähde: George Richards).
 

Apheu

Jäsen
Kolmas ja neljäs kenttä käyvät mielestäni täysin järkeen, mutta aika erikoista, että kaksikko Bjugstad-Huberdeau oltaisiin erottamassa. Kaiken lisäksi Jimmy Hayesilla kulki erittäin hyvin Barkovin laidalla, joten en ihmettelisi jos nuo kaksi laitaa olisivat toisinpäin. Lisäksi uskon Bergyn ottavan Pirrin tai Boyesin paikan. Joukkueen seuraaminen ollut hitusen hankalaa alkuvuodesta, joten kertokaa tietäväisemmät ihmeessä, jos tuollaiset muutokset ovat jo pitkään olleet toiminnassa.

Kyllä tuo Huby-Barkov-Boyes on jo muutaman pelin vetäneet yhdessä. Barkovhan tuota Canucks-matsia ennen oli jopa pienessä pisteputkessa ja Huberdeaun kanssa peli on kulkenut ihan kelvollisesti. Tietysti tappioita on nyt tullut noilla ketjukoostumuksilla.
 

MiksuMan

Jäsen
Vuorokausi meni ennen kuin pystyy jotain sanomaan Detroit pelistä. Aivan karmeita virheitä taas puolustuspäässä pantterit teki. Kolme YV-maaleja oli varmaan seuran ennätys, mutta myös yksi YV-maali päästettiin - näitäkin on jo aika paljon tullut.
Toine erä umpisurkea. Kolmannessa panthers tuli peliin mukaan ja ihan hyvää taistelua, mutta ei riitä! Mikähän siinä on että eka tai toka erä pitää aina höntsätä...
Sen näköistä on ollut nyt pelaaminen tässä tappioputkessa, että playoffit voidaan kohta hyvästellä.
Onko kissoilta leikatty pallit? Niinhän se menee, että kiima laskee kun pallit lähtee. On niin munatonta tuo pelaaminen nyt.
 

MiksuMan

Jäsen
Yhtä hiljaista ja vähän jengiä täällä kuin Panthersin kotimatseissa.
Nyt kun on tullut itkettyä ja haukuttua kissojen viime aikojen otteita, niin Columbusta vastaan pelattiin sita kuuluisaa
"omaa peliä" ja otettiin 2 tärkeää pistettä.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Yhtä hiljaista ja vähän jengiä täällä kuin Panthersin kotimatseissa.
Nyt kun on tullut itkettyä ja haukuttua kissojen viime aikojen otteita, niin Columbusta vastaan pelattiin sita kuuluisaa
"omaa peliä" ja otettiin 2 tärkeää pistettä.

Nimenomaan näin. Kun Panthers pelaa puolustuksen kautta ja Luongolla on ns. normipäivä, on mahdollista voittaa kuka tahansa. Maalintekokilpailussa ollaan taas eittämättä ennakkoon heikompi osapuoli. Tuollaisia Calgary-pelejä ei kauteen kovin montaa satu. Villi kortti -paikka on tällä hetkellä niin lähellä, mutta niin kaukana. Bostonin ongelmat olivat alkukaudesta hurjia, mutta loppukauden notkahdukseen en Julienin porukan osalta usko. Voittoputkea tuo huutaisi, jotta Bruinsin, Rangersin ja Capsin etumatkaa saataisiin kurottua umpeen. Taaksepäin on melko hyvä etumatka ja Flyers ei tuolta kyllä millään enää nouse, vaikka voittoputkessa tällä hetkellä liitääkin. Oljenkorsi on olemassa, mutta ohut. Silti olen tyytyväinen siihen, mihin suuntaan joukkue on tällä kaudella mennyt. Ensi yönä alkaa elintärkeä kolme ottelua kattava reissu New Yorkiin. Nyt pitää Barkovin, Huberdeaun ja kumppaneiden jatkaa loppukauden lentokeliään ja johdattaa Panthers kohti raivoisaa taistelua pudotuspelipaikasta.

Paikallaan lienevät myös kehut Sasha Barkovin tämän hetken pelistä. Kovaa kritiikkiä tuli allekirjoittaneeltakin Sashan peliä kohtaan kauden ensimmäisellä puoliskolla, mutta nyt tahti on erilainen. Bollandin paluu on toki helpottanut hieman Barkovin minuutteja, mutta on tuo hyökkäyspään tekeminen kaiken kaikkiaan erinäköistä.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Villi kortti -paikka on tällä hetkellä niin lähellä, mutta niin kaukana. Bostonin ongelmat olivat alkukaudesta hurjia, mutta loppukauden notkahdukseen en Julienin porukan osalta usko. Voittoputkea tuo huutaisi, jotta Bruinsin, Rangersin ja Capsin etumatkaa saataisiin kurottua umpeen. Taaksepäin on melko hyvä etumatka ja Flyers ei tuolta kyllä millään enää nouse, vaikka voittoputkessa tällä hetkellä liitääkin. Oljenkorsi on olemassa, mutta ohut. Silti olen tyytyväinen siihen, mihin suuntaan joukkue on tällä kaudella mennyt.

Itseriittoisesti lainaan omaa tekstiäni yltä. Eli tilanne on viikossa mennyt siihen, että pieni ihme olisi hakusessa. Käytännössä vain Boston on iskuetäisyydellä ja eroa kaksi ottelua enemmän pelanneeseen Bruinsiin on seitsemän pistettä. Bruinsin ja tulikuuman Tuukka Raskin saldo on viimeisestä kymmenestä ottelusta 7-2-1, kun Panttereilla se on 3-6-1. New Yorkin reissu toi plakkariin vain kaksi pistettä ja tämän jälkeen voitettiin Kings. Tahti on silti liian hidas ja jollei Bruins romahda, on pudotuspelipaikka liian kaukana. Harmi sinänsä, sillä joukkue on tehnyt todellisen kasvojenpesun viime kaudesta ja on matkalla kohti sitä katkeraa yhdeksättä sijaa. Parinkymmenen minuutin päästä alkaa ottelu kivenkovaa Predatorsia vastaan, jonka ajattelin viikon päätteeksi katsella.

Kokoonpanossa on tapahtunut viime aikoina pari muutosta. Dylan Olsen on heikkojen otteiden perusteella lähetetty San Antonioon ja tilalla on kiekkoillut ainakin allekirjoittaneen papereissa suuremman potentiaalin omaava Alex Petrovic. Petrovic on esiintynyt jämäkästi ja saanut tililleen yhden syöttöpisteen pelaamissaan viidessä ottelussa. Willie Mitchell loukkaantui voitokkaassa Islanders-ottelussa ja hänen paikalleen on nostettu aikoinaan monta vuotta Minnesota Wildin organisaatiossa kiekkoillut Steven Kampfer. Kampfer debytoi pantteripaidassa Kings-ottelussa. Mielenkiinnolla tulee seurattua tämän kaksikon peliä illan ottelussa.
 
Yllättävän pitkään Olsen saikin koomailla puolustuksen heikoimpana lenkkinä. Ei jatkunut kehityskäyrä samalla suunnalla, kuin viime kaudella. Petro on minunkin mielestäni potentiaalisempi tapaus ja positiivisin mielin olen valloitusta katsellut.

Tällä hetkellä mielenkiinto menee kyllä siihen, mitä Tallon keksii vielä ennen siirtorajaa. Onko suunta vain ulospäin vai hakeeko Dale vielä vahvistusta tuleviksi kausiksi. Kopecky, Fleischmann, Bergenheim, Upshall ja Campbell lienevät ainakin saatavilla, Soupy nyt tuskin lähtee liksansa kanssa mihinkään. Mitähän sitten sopisi odottaa vastalahjaksi? Toivottavasti ei enää yhtäkään fringepelaajaa, kun nyt on jo Howdenit, Trocheckit ja kumppanit odottamassa paikkaansa.

Entä sitten ostopuolella? Tarvetta olisi top6-laiturille. E. Kane pyöri huhuissa, mutta se meni ohi. Lisäksi jossain vaiheessa oli huhua Edmontonin suuntaan, mutta vähän skeptisesti suhtaudun siihenkin. Jännityksellä odotan, mitä Tallon hatustaan taikoo. Ja taikooko jo nyt vai vasta kesällä.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Huh huh, Catsien kannalta paras mahdollinen iltapuhde. Eli season series NHL:n toisena ja paficid divarin ensimmäisenä sijaitsevaa Anaheim Ducksia vastaan päättyi siten, että molemmat voitot saapuivat kattipaidoille maalierolla 12-4 (molemmat ottelut 6-2 Catseille).

Samanaikaisesti Boston hävisi Dallasille 3-5 ja tämä meinaa sitä, että Bostonilla on jo kahden pelin tappioputki ja eroa Catseihin on enää neljä pistettä ja Bruinsilla vielä kaksi peliä enemmän pelattuna. Nyt vaan toivotaan Bruinsille ja mieluiten Capseillekin kunnon suvantoa, jotta saadaan ajettua niiden ohi ja mieluiten vielä hieman kaulaakin, koska Rask on kovimmassa vireessä, kun kevät koittaa.

Yön koosteen voitte nähdä tästä, Barkov heitti yhen byyrin läpiajosta, kun Lu taas imaisi punaviivalta yhden kudin.
 
Hieno peli jälleen Panthersilta! Oikeastaan päälimmäisenä on viime otteluista jäänyt mieleen muutama asia:

- Barkovin herääminen oli tietysti odotettavissa, mutta nyt hän näyttää kyllä todella loistavalta. Hienoa duunia, jalat ja kädet käyvät eri tahtiin, kuin alkukaudella. Joukkueen kantava pelaaja

- Sashan heräämisen taustalla uutta tuloa tekee myös toinen alkukaudella totaalisen hyydyksissä ollut kaveri. Nimittäin Fleischmann. Jo alkukaudella näin ajoittain miehessä paljon hyvää, mutta nyt jannu on neljän pelin pisteputkessa, viimeisessä 22 pelissä 14 pinnaa. Koko kauden tehotilasto on +10, joukkueen paras!

- Kampfer on kyllä ottamassa paikkaansa ennen Petroa. Harmi homma Petrolle, että aina sieltä tulee joku viime hetkellä ohi. Ensin Robak, sitten Olsen ja nyt sitten vielä Kampfer. Noh, kyllähän Petrolla on edelleen saumat nousta osaksi jengiä, viimeistään ensi kaudella.

- Aaron Ekbladin peliä on edelleen pirun hienoa katsoa, eikä tarvitse kyllä miettiä, tekikö Tallon oikean valinnan tähän rakoon. Tuleva Norriskilpailija aivan takuuvarmasti
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Nauratti tuo kohta kun selostaja meinaa saada orgasmin Barkovin maalista "to the backhand ooooh yeeaah". Kova on kyllä Barkovin putki tällä hetkellä, mukava kun noita maalejakin tippuu jatkuvasti. Floridan onneksi tuo Bruinsin liitokin loppui, aika hurjassa putkessa vetivät tuon kirin, mutta nyt L10 record on 5-4-1 kun Florida jatkaa about samaa rataa 4-4-2. Pientä kiriähän tuo kaipasi Floridankin osalta, ei voi ihan kauhaesti luottaa siihen, että Boston tai Caps tuosta kyydistä tippuisi kokonaan.
 
Oli taas viime yönä paikat ottaa taas askel lähemmäs pudotuspelejä, mutta Panthersille aika tuttu kaava. Vetoja puolet enemmän kuin vastustajalla, isoja henkilökohtaisia virheitä ja 0-2 käpyyn. Ensimmäisessä ylivoimalla todella huolimaton syöttö Bjugstadilta viivalle ja toisessa maalissa pahemman luokan vaihtosekoilua. Noh, ei tuo pleijaripaikka vieläkään mahdottomuus ole, mutta välillä pitäisi voittaa silloin, kun kaverit tumpeloi.

Ja mitä helvettiä teki Kulikov? En nähnyt tilannetta, kuin livenä, mutta olipahan oksettavan näköinen teko. Ainoa selitys tuolle on, että menetti itse tilanteessa tasapainon tai muuten saisi istua useamman pelin kakun tuosta hyvästä. Leikkaaminen ei ole ikinä millään tavalla perusteltavissa ja tuossakin tilanteessa Kulikovin painopiste oli niin alhaalla, että kylki osui kaverin reisiin. Tämä siis liven perusteella, ei tuomita vielä pahemmin ennen tarkempaa katselmusta.
 

Scipio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Bergenheimin on pyytänyt siirtoa kaksi viikkoa sitten, mutta mitään ei ole tapahtunut.
Johtuuko tämä loukkaantumishistoriasta, vaikean pelaajan maineesta (riita vakuutuksesta Floridan kanssa) vai ainostaan huonosta tasosta tällä kaudella?

Koosteiden perusteella Sean kyllä pääsee paikoille otteluissa. Veikö kenties Fleischmannin piristyminen Seanin sivuraiteelle Floridassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös