Florida Panthers (1.) – Edmonton Oilers (2.), Stanley Cup -finaalit 2024

  • 212 634
  • 1 392

Seiskakerros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vaihteeksi Petteri Sihvosen analyysia miksi Panthers on hyytynyt. Tosin en tajunnut kaikkea, mutta voihan tuossa olla sikäli perää, että Paul Mauricen pelisabluuna on hajonnut ja vastustajana Edmonton pelaa tällä hetkellä viekkaampaa sekä siten voittavaa playoffs kiekkoa.

Itse tykkään enemmän näistä bcurlockin kirjoituksista. Niissä kun on yleensä videolla selkeästi havainnollistettu, mitä tarkoitetaan. Sihvosen kirjoitukset ovat hieman korkealentoisia, jotka voi tulkita melkein millä tahansa tavalla, kun konsepteja ja termistöä ei ole avattu selkeästi.

 
Sama huomio täällä, aika tavalla samalla sabluunalla mennään Floridassa kun taas Edmonton on muokannut pakostakin (ensin 3 tappiota alla) pelitapaa iskevämmän viekkaaksi panttereita vastaan. Edmontonissa opitaan nopeammin, Floridassa lyödään päätä seinään.
Minusta tämä on outoa noiden päävalmentajien kokemuksilla. Luulisi, että alle kauden NHL:ssä päävalmentajana toiminut olisi todella pahasti altavastaajana tässä viimeiset sata vuotta NHL:ssä valmentanutta vastaan. Mutta näköjään ei.
 

Voranen

Jäsen
Sama huomio täällä, aika tavalla samalla sabluunalla mennään Floridassa kun taas Edmonton on muokannut pakostakin (ensin 3 tappiota alla) pelitapaa iskevämmän viekkaaksi panttereita vastaan. Edmontonissa opitaan nopeammin, Floridassa lyödään päätä seinään.
Oilersin valmennus ansaitsee kyllä paljon kiitosta reagoinnista sarjojen sisällä myös aiemmissakin tämän kevään playoffeissa. Jokaikisessä Oilers on parantanut pelien edetessä huomattavasti.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ainakin jotain se Florida yrittää:

Today's alignments:
PP1: OEL, Tarasenko, Reinhart, Barkov, Tkachuk
PP2: Montour, Verhaeghe, Rodrigues, Lundell, Bennett

Eipä silti hirveästi tuo YV "pelota" koska on ollut järkyttävän huonoa. Paljonko lie YV/AV maaliensuhde? varmaan miinuksella.

Jotainhan tuossa on toki yritettävä. Kauden viimeinen peli ja olet ottanut 3 viimeisintä peliä turpaan. Voi olla, että ketjuissakin nähdään vielä muutoksia.

Isoin muutos mikä Floridan pitää tehdä, jos meinaavat voittaa. On se, että nuita ylivoimahyökkäyksiä/läpiajoja ei vaan voi antaa nuin montaa enää. Tai ei oikeastaan yhtään.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
M-hy.

Toimittaja kysyy: Tuomo, mikä kuuluu sinun vastuualueeseen?

Tuomo vastaa, että tota, se on paljon hyökkäyspeliin painottunut. Ylivoimaa kattelen ja vastustajan alivoimia.

Keräileekö sinun mielestä Tuomo vain kiekot ämpäriin harjoitusten jälkeen sekä pumppaa renkaita kopissa ja oheisissa?
Kyllä se taitaa olla Paul Mauricen luottari jo Jetsista Jamie Kompon, joka on hyökkäyspelistä ja ylivoimasta vastuussa. Tuomo Ruutu tekee sitten videot ja scouttaukset.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilersilla sama kokoonpano kuin kutospelissä. RNH ei ollut jäällä, Rishaug twiittaili että on vähän huonovointinen. Kane oli pitämässä paikkaa, tuskin pelaa huomisessa pelissä kuitenkaan. Katselin videoita ja kuvia treeneistä ja aika keskittyneen oloinen joukkue niissä oli. Ja myös hyväntuulinen, ei paljoa jännittämistä näkynyt. Hyvä merkki huomista seiskapeliä ajatellen.


 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikki toivo on mennyttä. Florida ei tästä enää nouse, ja minä saan nähdä vielä neljännen yön painajaisia Oilersin voitosta - mikä realisoituu aamun Livetulokset-tarkistukseen, joka vahvistaa yön houreiset pelot.

Ainoa oljenkorsi minkä keksin, on juuri laittamani 50€ panos Oilersin mestaruudelle. Edes pientä lohtua 1,94 kertoimella.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olikos niin, että Oilers on päästänyt alivoimalla 4 maalia koko pudotuspeleissä? Että jos Fla meinaa voitosta kamppailla, pitäisi 5v5-pelin olla kunnossa, eikä toiveajatella ylivoimapelin perään. Etenkin ku G7:ssa todennäköisesti vain kuolleet vihelletään.
On Oilersilla kyllä aivan uskomaton av ja myös yv löytänyt normitehonsa.

Lisäksi saavat poltettua noita Floridan pakkien pinchauksia.

Seiskapelit on kyllä urheilijan herkkua. Vähän kaksijakoista kun ei haluaisi Floridan kokevan tappiota, mutta toisaalta Edmontonin tarinassa on sitä jotain kun miettii kautta kokonaisuudessaan ja 3-0 tappiosta seiskapeliin…jos Pulju olisi Oilersissa niin sitten tottakai Oilersin kelkassa:)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Viime pelissä Panthers pelasi osin paremmin kuin kahdessa aiemmassa: virheistä johtuneita Oilersin vastahyökkäyksiä tuli selvästi vähemmän, mutta Oilers hyödynsi ne tosi tylysti. Muuten puolustuspeli tuntui toimivan jo paremmin.

Maaliodottama Oilersille tällä kertaa 2,27 vs 2,13, eli edelleen pistivät kiekkoa pussiin isolla prosentilla. Kolmannen pelin jälkeen kritisoin miten Oilers on kärkiheppujen varassa oleva kolmio, ja homma ei silloin toimi jos ne parhaat hepat ei tee tulosta.

No, siitä lähtien Oilers on vaikuttanut oikeasti joukkueelta, eli kiekkoa on pantu sisään eri ketjujen toimesta, ja parissa pelissä McDavid on ollut kapellimestarina. Viimeksi McDavidin maaleja ei edes tarvittu.

Kovasti puhutaan Panthersin sulamisesta, mutta en edelleenkään allekirjoita sitä. Oilers on vaan alkanut pelaamaan paremmin: viimeistelyprosentti tapissa, joukkue ei enää päästä Panthersia ylivoimaisiin vastahyökkäyksiin juuri ollenkaan, puolustaa muutenkin kärsivällisesti, alivoima on edelleen rautaa ja ylivoimakin toimii riittävästi.

Panthers taas ei ole saanut uutta vaihdetta silmään, mutta sitä on vaikea kutsua sulamiseksi. Se sama vanha vaihde olisi luultavasti jo riittänyt, jos Oilers ei olisi parantanut puolustuspeliään ja viimeistelyään.

Asiaa ei tietysti auta että Panthersin nimimiehet ovat olleet aika yössä. Barkovin näkisin olevan edelleen plussan puolella, mutta katse kohdistuu Tkachukiin, Reinhartiin ja Verhaegeen. Kun ne aiemmin kehutut syvyyspelaajatkaan eivät tee tulosta, pitäisi parhaiden nousta esiin eikä vain matkustella.

Mistä päästään siihen, että Panthersilla on nyt sama tilanne kuin Oilersilla kolmen pelin jälkeen. Kärki sakkaa tuloksellisesti, syvyyspelaajista ei ole avuksi eikä maalivahtikaan ole ryöstänyt pelejä. Oilersilla taas nyt toimii tuo kaikki riittävissä määrin, ja maalivahtikaan ei ole pettänyt.

Samalla tavalla kuin Panthers voitti kolme peliä putkeen on Oilers noussut tasoihin voittamalla kolme peliä putkeen. Jos Oilers voittaa vielä neljännenkin, ovat totisesti ansainneet cupin.

Yli sata peliä pelattu per joukkue ja kaikki kulminoituu lopulta yhteen peliin. En ole aiemmin veikannut otteluiden voittajaa enkä yritä nyt senkään vertaa. Enkä yritä veikata kumpi joukkue pelaajineen on rennompi tai enemmän paineissa. Kaikki on mahdollista McDavidin ekan erän puhtaasta hattutempusta Floridan ykköstykkien heräämiseen ja kaikkeen siltä väliltä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers saattaa vielä huomiseen peliin saada Evander Kanen mukaan. Ainakin Knoblauch tänään sanoi, että Kane on pelikunnossa ja käytettävissä. Kolmea ensimmäistä ketjua en lähtisi rikkomaan ja laittaisin Kanen Derek Ryanin tilalle neloseen tuomaan fyysisyyttä ja sitä kautta mahdollisesti myös tehoja. McLeod - Kane - Perry kuulostaa ihan kivalta nelosketjulta seiskapeliin.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tämä ei mielestäni pidä paikkaansa. Edmonton on täynnä pelaajia parhaassa peli-iässä/kokeneita pelaajia. Joukkueella on kokemuksia konferenssi-finaaleista jne. Oppirahat on jo maksettuna.
Monta kertaa joukkue on ollut Stanley Cupin Finaaleissa? Olikos se 2006 viimeksi, mutta näistä ei taida olla rosterissa muistijälkeä.

Kaikki on kokeneita pelaajia ja kaikilta löytyy kokemusta tiukoista paikoista. Mutta pointtini oli nimenomaan tässä Stanley Cupin Finaaleissa.
 

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Eikö ne ole aika yksinkertaisia; voitto = meidän peliä ja hävio = ei meidän peliä.
Pelikirja-Petteri on opportunisti eli lopputulos on aina Petterin analyysin mukainen, vaikka kentällä tapahtuisi mitä. Jos Florida voittaa seiskapelin, niin Petteri kirjoittaa kuinka Mauricen tiimi toi seiskapeliin kiekkokontrollia sekä viivelähtöjä ja tämän takia voittivat.
 

Animal

Jäsen
En tiedä oliko jo aiemmin, mutta Floridan jäiltä raportoidaan (Tom Giulitti), että Bobrovksi olisi ollut pois, vaikka normaalisti on aina ensimmäisenä jäällä. Sen enempää ei ole tiedossa onko mitään vammaa vai onko kyseessä vain puhdas lepo niin keholle kuin mielelle.

Giulittin mukaan myös normaali rentous ja naureskelu olisi poissa ja pelaajat olivat vaikuttaneet erittäin keskittyneiltä, kun valmentajat antoivat palautetta. Tämä voi olla yhtä hyvin hyvä tai sitten huono merkki.

Noin yleisellä tasolla sanoisin, että jos Panthersin päävalmentajan ja GM:n käytöstä ja reagointia on viime otteluissa seurannut, niin selkeämmät sulamisen merkit siellä on nähtävillä kuin Oilersilla. Toinen pidättelee pettyneenä itkua lehdistötilaisuudessa ja toinen heittelee juomapulloja aitiossa, vaikka sarja on vielä kesken. Jos toiminta on samanlaista myös joukkueen edessä, niin se tarttuu myös joukkueeseen.

Oilersilla taas kaikessa paistaa rentous tällä hetkellä ja pelaajat vaikuttavat erittäin hyväntuulisilta, mitä esimerkiksi on nähnyt haastatteluja ja kuvia, kun ovat olleet lähdössä Floridaan tai saapuneet sinne.

Näistä ennusmerkeistä arvioisin, että huomenna aamulla tehdään historiaa, mutta ei suomalaista kiekkohistoriaa.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En tiedä oliko jo aiemmin, mutta Floridan jäiltä raportoidaan (Tom Giulitti), että Bobrovksi olisi ollut pois, vaikka normaalisti on aina ensimmäisenä jäällä. Sen enempää ei ole tiedossa onko mitään vammaa vai onko kyseessä vain puhdas lepo niin keholle kuin mielelle.
Lueskelin, että Bobrovski jättää jäät väliin systemaattisesti peliä edeltävänä päivinä ja vasta aamujäille tulee, mutta jos meininki on noin jäykkää joukkueen sisällä niin se tarttuu muihinkin ja vääränlaisessa pelossa et pelejä voita.

Stolarz maaliin jo kutospelissä herätyksenä kun ei huonosti vetänyt sitä 4.peliä.

Kolme viimeistä peliä Edmonton luonut maaliodottamaa 4,85 ja Bobin torjuntaprossa 79,3%. Florida luonut maaliodottamaa 9,07 ja Skinnerin torjunta 94,2%.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Nimimerkkikirjoitukset ja lainatut asiantuntijalausunnot menevät syvälle pelianalyyseissaan ja ovat varmasti monin tavoin oikeassa miten sekä miksi seiskapeli päättyy kuin lopulta päättyy Oilersin vs. Panthersin välillä.

Kevennän Panthers vs. Edmonton pelin odotustunnelmaa hockeyjargonilla siitä mikä ratkaisee sen, että kumpi joukkue vie lopulta Stanley Cupin. Tästä voi jomman kumman joukkueen kannattaja rakentaa itselleen tarpeen mukaan meriselityksen sille miksi Panthers/Edmonton voitti/hävisi.

- Sitä saatiin mitä tilattiin
- Täysin ansaittu voitto
- Tahtovoitto
- Voitto tuuripompulla
- Päivän vire ratkaisi
- Kuumin lapa ratkaisi
- Avainpelaajan/-pelaajien voitto
- Johtavat pelaajat olivat johtavia pelaajia
- Kuumempi maalivahti vei pelin
- Valmentajan peluutus ratkaisi
- Valmentaja vei toista valmentajaa kuin mätää kukkoa
- Raikas jalka voitti
- Liike voitti
- Peli kaatui jäähyilyyn/ jäähyt ratkaisivat
- Pelitapavoitto/-tappio
- Henkimaailman ratkaisu
- Kotiluolan kannustus kantoi voittoon
- Pitelemätön pelaaja ratkaisi
- Itseluottamus ratkaisi
- Enemmän maaleja tehnyt vei voiton
- Liukkaampi luistin voitti
- Pienet asiat ratkaisivat voiton
- Betonipuolustuksen voitto
- Puolustus oli seula
- Maalivahti oli seula/ohittamaton
- Nopeammin oppiva vei sarjan
- Voittaja teki pienet asiat paremmin
- Kärsivällisempi joukkue voitti
- Koko joukkueen voitto
- Ratkaisijat nousivat esiin kun niitä tarvittiin
- Keskittyminen oli tapissa
- Valmiimpi joukkue voitti
- Taitavampi joukkue vei pelin
- Nappipeli / Ohipeli
- Valmistautuminen epäonnistui/onnistui
- Henkinen vahvuus ja vire ratkaisi
- Täydellinen mahalasku
- Kärsivällisempi joukkue voitti
- Voittaja vastasi pelivaateeseen
- Pienet marginaalit ratkaisivat, tolppa sisään/tolppa ulos
- Tuomarit ratkoivat
- Liikaa merkkausvirheitä
- Kahteen suuntaan parempi vei pelin
- Ylivoimapeli ratkaisi
- Joukkueen syvyys ratkaisi
- Tähtipelaaja ratkaisi
- Pelivalmiimpi joukkue vei
- Jne. jne........hockeyjargonia riittää

Tästä se vihdoin ratkeaa jommalle kummalle joukkueelle ensi yönä.
 
Viimeksi muokattu:

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Näistä ennusmerkeistä arvioisin, että huomenna aamulla tehdään historiaa, mutta ei suomalaista kiekkohistoriaa.

Itse sanoisin, että historiaa tehdään ja historiaan tappiokin jää. Läjä suomalaisia liittyy Jarkko Ruutujen ja kumppanien sekaan, kun jälleen kirjoitetaan häviämisen historiaa jääkiekossa. Vielä suomalaiskapteenin komennuksessa.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Vähän Floridan kannalta pessimistisesti menen asioiden edelle, mutta jos ne tämän seiskapelinkin häviää niin tulee olemaan henkisesti vaikeaa tulevinakin kausina playoffeissa. Häviöstä voi jäädä mörkö, joka jää painamaan sinne aika monen pelaajan takaraivoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös