Finaalisarja JYP - Kärpät, kevät 2009

  • 135 362
  • 587

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kenelle mikäkin. Jos itse saisin valita, niin mukavinta olisi hakata Tappara finaaleissa jään läpi suoraan hallin perustuksiin. Mutta tärkeintä on kuitenkin se, että JYP on finaaleissa ja vastustajalla ei ole lopulta mitään suurempaa väliä.
Kyllä Tappara tulee Kärppien jälkeen minunkin listassani.. Ikävää historiaa niidenkin kanssa löytyy enemmän kuin tarpeeksi.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Ettei mene täysin JYPpi fanien ketjuksi, niin heitetään vähän tekstiä joukkoon..

Siellähän se hirnui jo kesken pelin, kun ensin jallitti omat harhautuslaukauksella paitsioon ja kuljetti sen jälkeen kiekon itse alueelle. Job well done.

Noh, Ilkka tuossa selvästi näki ja huomasi, kuinka uber typerä ratkaisu se oli ja itselläkin pääse Ilun hymyn jälkeen pieni naurun purskahdus. Ei näitä tapahdu edes junioreille :)

Kertonee hieman jo siitä, ettei miestä enää niin kauheasti nämä finaalit jaksa sytyttää. Uskokaa tai älkää, kyllä mestaruuksiinkin voi hieman kyllästyä, vaikka muuta väittäisi itsekin.

Sen kyllä huomaa, ettet ole elämässäsi paljoa itse voittanut.. Mestaruus on aina mestaruus. Kysy vaikka Jari Kurrilta
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Mikä siinä Alikosken jäähyssä oli syynä? En huomannut tilanteessa muuta kuin, että pakki repi Alikosken käden kainaloon, kun jäi alakynteen, ja Alis pisti miehen seinälle. Mikä se rike siinä tilanteessa oli?
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä sinusta, tai muistakaan JYP-faneista, mutta minulle suurin tunteiden nostattaja on JYP. Tässä on jo jonkin aikaa tullut epäsäännöllisesti mutta varmasti usein mieleen se että mehän jumalauta ollaan finaaleissa! Mulle on tällä hetkellä henk.koht. sama kuka on vastassa mutta että ollaan finaaleissa. Se on se iso juttu tällä hetkellä.

Näin on. Ihan sama mikä joukkue on vastassa. JYP ja finaalit, perkule, on se vaan uskomatonta kaikkien näiden nihkeiden vuosien ja pettymystenkin jälkeen. Jos on tässä hommassa koko sydämellä mukana, niin kyllä näistä finaaleista nauttii. Tunteet on pinnassa ja kurkku käheänä jne.

Oiva napautus heti ylimielisille "4-0" Kärppäfaneille. Pitkä sarja varmaan tulossa, mutta kyllä ainakin nimenomaan JYP:lle varmasti voitto ekasta pelistä oli tärkeä juttu.

Huomenna jatketaan!
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Pitkä sarja varmaan tulossa, mutta kyllä ainakin nimenomaan JYP:lle varmasti voitto ekasta pelistä oli tärkeä juttu.

Nimenomaan. Mikkolan Ilu sanoi Kalevassa, että kyllä tässä sarjassa vähintään 5 ottelua pelataan. Sen verran sitä mestaruuteen vaaditaan.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Veikkaan kuitenkin, että Matti Alatalo on kiroillut jätkille koko kotimatkan ja huomenna nähdään liukasliikkeiseksi ärhennetty Kärppäjoukkue.
Tää oli hyvä. Mattiko muka kiroilisi? Ei, eihän Masa sellaista tekisi. Masa menee sanomaan Grönholmille ettei noin voi pelata. JYPin jätkät tulee ja tekee maalin joka himskatin kerta. Nyt Grönholm, tehdään niin että ensi kerralla pelaat paremmin. Otahan tosta tikkari.

Noin Matti asiat hoitaisi. Tästä sain pienen inspiraation ja laitan molempien päävalmentajien kaksi vahvuutta ja kaksi heikkoutta ja vieläpä perustelen väittämäni. Aloitetaan Kärpistä.

Matti Alatalon vahvuudet:
+ Taisteluhengen/motivaation nostattaminen.

Matti on erinomainen saamaan joukkueen henkisen iskukyvyn hyvälle tasolle. Ei huuda pääpunaisena jokaisen virheen jälkeen vaan antaa pelaajien oppia myös omista virheistään.

+ Nuorien pelaajien kehittäjänä erinomainen.

Tässä näkyy selvästi Alatalon aikaisempi pesti Tapparan junioreiden valmennuspäällikkönä. Alatalon paras ominaisuus on nuorten pelaajien taitojen kehittäminen. Matti tekee sen vieläpä nuoria innostavalla tavalla. Puhuen, ohjeistaen, ei huutamalla.

Matti Alatalon heikkoudet:
- Reagointikyky.

Alatalo ei ole kovin nopea reagoimaan pelin sisällä vaikka joskus on ottanut aikalisän oikeaan aikaan, vielä joukkueen pelatessa johtoasemassa eikä vasta sitten kun se on menetetty. Jossain tapauksissa pelaaja saa tehdä virheen toisensa jälkeen eikä Matti vieläkään laita pelaajaa vilttiin vaikka aihetta todellakin olisi.

- Jääräpäisyys.

Matti Alatalo ei vaihda taktiikkaa jos se ei heti toimi. Alatalo haluaa pidemmän aikavälin otannan ennen kuin tekee muutoksia. Harkitseva Oulaisen mies miettii tarkkaan miten haluaa joukkueensa pelaavan. Ehkä liiankin tarkkaan. Enemmänkin mies sorkkii kokoonpanoa rankemmalla kädellä.

Risto Dufvan vahvuudet:
+ Taktinen osaaminen
Dufvan joukkue pelaa taktisesti joukkueena ja hallitsee sen osa-alueen erittäin hyvin. JYP pelaa kurinalaista ohjauspeliä ja kiekon saatuaan nousee terävästi vastahyökkäykseen.

+ On joukkuemies henkeen ja vereen.
Puolustaa omiaan tarpeen tullen ja tämä saa omat pelaajat kunnioittamaan valmentajaa enemmän. Kun pelaajat kunnioittavat valmentajaa, he tottelevat valmentajaa enemmän/helpommin. Tästä syystä Dufvan joukkueet pelaavat hyvin yhteen.

Risto Dufvan heikkoudet:
- Provosoituu helpohkosti.

Dufva elää tunteella jokaisessa pelihetkessä eikä tuo tunnetila lievenny heti kun ottelu loppuu. Tästä syystä saattaa provosoitua helposti jos toimittaja osaa kysyä "oikein".

- Rajaa liikaa pelifilosofiaa.

Tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta mielestäni Dufva rajaa liikaa omaa pelifilosofiaansa. Dufvan tyyliin ei kuulu pelotteet. Dufva on myös jääräpäinen eikä suostu hyväksymään että joskus tuollainen pelaaja olisi hyväksi joukkueelle. En tarkoita tällä mitään showtappeluita vaan pelaajaa joka pelaa kovaa ja on tarvittaessa valmis laittamaan tietyn pelaajan kentälle muistuttamaan vastustajaa miten ei tule oman joukkueen pelaajia kohdella.

Näistä saa luonnollisesti olla eri mieltä aivan vapaasti.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oosny. Sivistys lähti todellakin Turun seudulta mutta on tainnut sittemmin levitä lähinnä rannikkoa pitkin. Koulutustilastoista päätellen Väli-Suomen sisämaahan se ei oikein ole juurtunut.

Muista kuitenkin poronpurija, että Jyväskylää sanotaan Suomen Ateenaksi. Teille sivistymättömille ja ahdasmielisille Lars Levin oppeja seuraaville todettakoon, että sanonta tulee alunperin siitä, että täällä sitä sai suomen kielellä ensimmäisenä Suomessa akateemista sivistystä. Ja saa toki yhä.

Kotietu - se pitää!
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Mutta kaikille JYP-faneille ei ilmeisesti tämä niin paljoa merkitse, mikä on äärimmäisen outoa.
Nokkis - myös JYP-fani - tiivisti tunnelmat osuvasti: on rauhallinen olotila. Itse näkisin, että se on pikemminkin lujaa luottamusta joukkuetta ja sen tekemisiä kohtaan. Ei pelota, joten viha ei ole päällimmäinen tunne. Toki oma osansa on varmaan myös vanhenemisen mukana tuomalla kalkk...kypsymisellä.

Kari Jalosen (phyi) aikaan Kärpät olisi suosikki-inhokkien joukossa, mutta symppis-Mattia ja Matin joukkuetta on vaikeampi vihata. Ei nyt ihan naapurin poika -meininkiä, mutta melkein. Samoin Pesosen Jannea on vähän ikävä.
Siksi toivoin, että tulisi jotain säröä tähän harmoniaan, että saisi(n henkilökohtaisesti) paremman playoffs-draivin päälle!

Mutta huomista odotellessa; jospa silloin tapahtuisi jotain sellaista, mikä saisi nurkkapatriootin tarttumaan tohkeissaan aseeseensa - sanan säilään.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nelfor kirjoitti:
Kertonee hieman jo siitä, ettei miestä enää niin kauheasti nämä finaalit jaksa sytyttää. Uskokaa tai älkää, kyllä mestaruuksiinkin voi hieman kyllästyä, vaikka muuta väittäisi itsekin.
Sen kyllä huomaa, ettet ole elämässäsi paljoa itse voittanut.. Mestaruus on aina mestaruus. Kysy vaikka Jari Kurrilta
Pelaajat toki mestaruuden jälkihumuissa juuri sen voitettuaan toteavat, että on tämä aina yhtä hienoa - ja varmasti päällimmäisin piirtein onkin. Mutta itse taisteluun siitä mestaruudesta pelaaja ei taatusti syty yhtä paljon, kun vertaa että tulossa on ensimmäinen mestaruus tai vaikkapa viides. Ei se vaan tunnu enää samalta, se ei ole enää se kauan tavoiteltu unelma. Ja mitä useampi niitä kertyy, sitä enemmän siihen turtuu ja voittamiseen tottuu. Ei se vaan tunnu enää täysin samalta.

Äläkä minulle ala puhumaan voittamisesta yhtään mitään. Eipä taida itselläsi olla paljoa kokemusta tästä asiasta kun tuollaisia kommentteja heittelet.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensimmäisessä pelissä Kärpät ei päässyt Jypin ihon alle. Jyppi vei ajan ja tilan ja oli huomattavasti tiiviimpi ryhmä. Taktisesti Kärpät oli jäljessä, pitäisi pystyä parempaan vauhtiin ja tiiviimpään viisikkopeliin. Hyökkäyspäässä kiekkoa ja miehiä ei saatu yhtä aikaa maalille, vastaavasti Jyppi loi tukuttain vaarallisia tilanteita Kärppien maalille. Pienillä marginaaleilla mennään, mikäli Kärpät onnistuu eliminoimaan vipin ja pääsee pelinopeudessa omalle tasolle, niin Kärpät voittaa. Mikäli Jyppi pystyy nähtyyn viisikkopuolustukseen ja pelin jäädyttämiseen, niin Jyp on mestari.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Huh, olipa tuloksellisesti loistava avauspeli. Ensimmäinen erä oli kyllä sen tason dominointia, että pistää ainoastaan hymyilemään ja ilman Tarkin pari hyvää koppia olisi tilanne ollut kaksi/kolme-muna. Toinen erä oli tasainen, mutta Wallyn ja Malmin pieni nukahdus nosti Kärpät takaisin peliin mukaan. Kolmas erä oli, kuten kaikki erät 5-5pelissä JYPin hallintaa, mutta tuo 3vs5 alivoiman tappaminen oli hirmuisen tärkeää.

Kaikenkaikkiaan mukava peli ja VIP ja Harri Pesonen jatkoi sitä loistetta mitä oli jo välierissä. Kalle Kaijomaakin alkaa löytämään kiekollisesti viime kauden tasoaan, eikä tarvitse joka kosketusta mieheltä pelätä.

Huomenna on jännä nähdä miten Alatalo peluuttaa Kärppiä JYPiä vastaan. Tuleeko Immosia vastaan Corsot vai Paakkolanvaarat?
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ensimmäisessä pelissä Kärpät ei päässyt Jypin ihon alle. Jyppi vei ajan ja tilan ja oli huomattavasti tiiviimpi ryhmä. Taktisesti Kärpät oli jäljessä, pitäisi pystyä parempaan vauhtiin ja tiiviimpään viisikkopeliin. Hyökkäyspäässä kiekkoa ja miehiä ei saatu yhtä aikaa maalille, vastaavasti Jyppi loi tukuttain vaarallisia tilanteita Kärppien maalille. Pienillä marginaaleilla mennään, mikäli Kärpät onnistuu eliminoimaan vipin ja pääsee pelinopeudessa omalle tasolle, niin Kärpät voittaa. Mikäli Jyppi pystyy nähtyyn viisikkopuolustukseen ja pelin jäädyttämiseen, niin Jyp on mestari.

Näin se on. Turha kellään enepää spekuloida, tässä oli tiivistettynä koko jutun juoni. Näin minäkin sen näen, en vain osaa kiteyttää. Uskon, että Kärppien pelinopeus (ja halu) löytyy huomenna.
 

Juipelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eilinen peli oli kohtalaisen tylsähköä seurattavaa tv:n välityksellä. Hyvin kerkisi netit selailemaan sun muut pelin aikana. KalPa-sarjan matsitkin olivat mielenkiintoisempia. Tokihan se on ymmärrettävää kun ensimmäisessä pelissä vähän mittaillaan. Ottelun parasta antia taisi olla Tarkin loistava jäätyminen. Selkeästi oletti kiekon olevan räpsässä.

Samaa mieltä.
Välieräsarja Bluesia vastaan tuntui niinku oltais finaalissa oltu, se vaan oli niin viihdyttävää ja jännittävää lätkää, mut ainakin eka peli JYPiä vastaan näytti/tuntui niinku olis ollu suurinpiirtein kauden ensimmäisiä runkkismatseja.

Toivottavasti peli tästä paranee ja nähdään hienot finaalit molemmilta jengeiltä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Muuten oli mukava peli, pois lukien Antti Boman. Ipswichin kotiyleisö vei vähän Bomania.

Niinpä niin. Mielestäni aika karseasti sai mailaa käyttää tuossa ensimmäisessä ottelussa ja eniten tästä kärsi Antti Virtanen joka koukattiin muutaman kerran huolella kiekosta pois.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muuten oli mukava peli, pois lukien Antti Boman. Ipswichin kotiyleisö vei vähän Bomania. Toivottavasti Raksila tekee saman tänään jollekin tuomarin tapaiselle.

Kuinka moneen ketjuun ajattelit vielä lisätä tuon uskomattoman hyvän Ipswich läpän? Sen on pakko olla ihan Sinun oma keksimä.

Laskin vasta kolme, eiköhän se vielä muutamaan mahdu.
 

Hammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold: SAINTS
Kuinka moneen ketjuun ajattelit vielä lisätä tuon uskomattoman hyvän Ipswich läpän? Sen on pakko olla ihan Sinun oma keksimä.

Laskin vasta kolme, eiköhän se vielä muutamaan mahdu.
Mikäs vika Ipswichissa on? Ennemmin hyppäisin Ipswichin bandwagoniin kuin Liverpoolin. ;)

Parin tunnin päästä lähtö Ouluun. Avaan sanaisen arkkuni näistä finaalisarjan ensimmäisistä matseista mahdollisesti vielä viikonlopun aikana.

Let's Go JYP!
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikäs vika Ipswichissa on? Ennemmin hyppäisin Ipswichin bandwagoniin kuin Liverpoolin. ;)

Eihän Ipswichissa mitään vikaa olekaan, toi läppä on vaan niin huippuhyvä että se kannattaisi kirjottaa jokaiseen mahdolliseen viestiketjuun! Useaan kertaan, kiitos.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Niinpä niin. Mielestäni aika karseasti sai mailaa käyttää tuossa ensimmäisessä ottelussa ja eniten tästä kärsi Antti Virtanen joka koukattiin muutaman kerran huolella kiekosta pois.

Virtasen 'koukkimisista' sen verran, että tilanne jossa Toni Koivisto takakarvasi kiekon Virtaselta oli aivan puhdas. Mailallahan saat pelata mailaa. Se on yleisin 'koukkaamisen' muoto, mistä yleisö ympäri Suomea viheltää.

Muutenkin mailapelin tuomarointi on erittäin haastavaa kovavauhtisessa pelissä.
 
Varoitus

Nimimerkki JJLehto kuittaa itselleen varoituksen itsemoderoinnista. Käytetään sitä raportointinappia, jos toisten viestit vaikuttavat sääntöjen vastaisilta.

Moderaattorit
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt näyttää JYP-lasien takaa hienolta, ensi sunnuntaina on kotona mahdollisuus viedä sarja jo 3-0 johtoon, jossa Kärpät olisi jo pahassa sillassa.

Noh, mitä 2. finaaliottelussa jäi käteen. Tuokkola otti huikeita game-savereita, mies on varmasti maalilla myös sunnuntaina. Hakkarainen sai tärskyn vasenpaan polveen, jos ei tule Vänän tyylistä ihmeparantumista, niin Hytönen ja Vänttinen joutuvat urakoimaan entistä enemmän alivoimaa, joka taas vie miehiltä voimia hyökkäyspäässä. Kärpille myös loukkaantumisia, Korpikari lienee helposti korvattavissa puolustuksesta ja myös Allikosken tilalle löytynee uusi mies.

Sunnuntaina JYP:n tulee terävöittää luistelua ja VIP-ketjun tulee yksinkertaistaa ylivoimaa. Turhat kiekonsiirtelyt pois, miestä maskiin ja vetoja viivalta ala Mikko Viitanen niin tulosta tulee.
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Tuokkolalta mahtava peli, tätä tarvitaan jatkossakin mestaruuden voittamiseksi. Olihan viihdearvoltaan Blues-Kärpät parempaa lätkää, mutta nyt pelataan voitoista ei tyylipisteistä. Ei JYPin hyökkäys riitä tuollaiseen avoimeen hyökkäysvoittoiseen peliin. Omilla vahvuuksilla pitää mennä loppuun asti, kävi miten kävi...Ottelusarja on kesken ja Kärpät on kova vastus. Parempi tietysti, että tilanne on JYPille 2-0 kuin 0-2.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös