Finaali: Kalpa-Sport

  • 69 519
  • 405

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Hyvä Tami !!

Hienoa puhetta Tamilta pelin jälkeen :) Niinkuin peli olisi ratkennut tuomaripeliin, lolololo :)l. Kuulostaa jo eräältä jatkiksen kirjoittajalta.
Kalpa marssii voittoon pelein 3-0, ihmeitä pitää tapahtua jos noilla pakeilla pystyy pitämään Kalpan hyökkäyskaluston poissa maalintekopaikoilta.
Cloutier oli todella huono.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Saa kyllä Sport keksiä jotain aivan ihmeellistä että Kalpan pystyy lauantaina kaatamaan....tänään kuopiolaiset olivat Sport:ia edellä kaikilla pelin osa-alueilla. Mutta enpä uskalla nuolaista ennenkuin tipahtaa,nimittäin olen varma että Sport pystyy huomattavasti parempaan kuin tänään.

Ps. Herranjumala se Sport:in Cloutier on HUONO!...Piston Jekekin on itse varmuus siihen häiskään verrattuna...noh lauantaita odotellessa
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Tamminen ei muutu koskaan. Kumma kun miehen joukkueet ajan saatossa ovat ottaneet kovin usein paljon jäähyjä. Olisiko kyse ennemmin joukkueen pelitavasta ja tässä tapauksessa liikkeen puutteesta? KalPan kundit suihkivat ohi ja väärin keinoinhan heitä pysäyteltiin. Turhaan Tami mussuttaa jähyjen epätasapainosta, ammattimiehenä tietää ettei jäähyjen kuulukaan mennä tasan. Jäähyjä kuuluu antaa silloin kun tapahtuu rikkeitä, eikä arpoa molemmille yhtä paljon tapahtumist riippumatta. Ja jos "jäähyjen tasapaino" on sarjasta toiseen epätasainen, olisiko ehkä aihetta vilkaista oman joukkueen pelaamiseen eikä alituiseen valittaa tuomareista?
 

Stomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Capitals, Liverpool
Ei ollut Sportilla jakoja...

...ensimmäisessä finaalissa. Tämän voi todeta ilman mitään naapurikateutta... KalPa:n liike oli selvästi Sporttia parempi, joten taisi Jukurit-sarja painaa vielä valkopaitojen pelissä. Omaan silmään Pajuluoma ja Mattila vaikuttivat vireimmiltä.

Tami kritisoi vahvasti Urheilukanavan haastattelussa tuomaria, mutta oma näkemykseni turhaan. Jäähyjä Sportille ei vihelletty liikaa vaan kyllä yksinkertaisesti vieraat joutuivat rikkomaan ja koukkimaan liukkaampia isäntiä vähän väliä. KalPa oli hyvä ja energinen, Sport väsynyt... Tuomaritoiminnasta kitiseminen selvän tappion jälkeen ymmärrettävää, mutta turhaa. KalPa voitti ansaitusti.

Homma ei ole kuitenkaan ohi - Sporttia ei missään nimessä kannata aliarvioida. Torstaisella liikkeellä KalPa taitaa kuitenkin olla vahvoilla.

Toivotaan jännittävää tapahtumaa lauantaille. Vaasan hallista tuskin tunnelmaa puuttuu!
 

Marcus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Onnittelut vaan kuopioon voitosta.
Ei Sportin poikien liike ja taito riittänyt, vaan KalPa voitti ansaitusti.
Yleisöä yllättävän vähän, KalPan nousua pidettäneen niin varmana, että savolaiset jonottavat hallille vasta liigapeleissä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kylläpä Kalpa oli vakuuttava. Itseäni pisti naurattamaan Tamin möyhyäminen aikalisällä. :)

Tervetuloa vaan liigaan, ottakaa nyt ihmeessä se Pelicansin paikka.
 

Nike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan sport
Kalpa liigaan !!!!!!!!!!

No niin !!!!!

Niinkuin Tami sanoin, ei meillä on mahollisuus voita tämä sarja.

Helkovaara ja Kummola on ilmeisesti antanut käskyjä tuomarille että Sportti ei saa missään nimessä voita tämä sarja.

Onnittelut Kuopioon !!!!
 

Juuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Re: Kalpa liigaan !!!!!!!!!!

Viestin lähetti Nike



Helkovaara ja Kummola on ilmeisesti antanut käskyjä tuomarille että Sportti ei saa missään nimessä voita tämä sarja.


HEHHEH! Kyllä se tuomari antoi sportille vähemmän jäähyjä mitä olisi voinut antaa.. Mutta tuohan oli vitsi, eikö totta?
 

Nike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan sport
Yleisömäärä !!!!!

Ilmeisesti siellä Kuopiossa ihmiset kiinostaa jääkiekkoa.

Mutta ei Yleisömäärä niitä otteluita voita sen tekee Tuomari.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Viestin lähetti tuuski
Kylläpä Kalpa oli vakuuttava. Itseäni pisti naurattamaan Tamin möyhyäminen aikalisällä. :)

Tervetuloa vaan liigaan, ottakaa nyt ihmeessä se Pelicansin paikka.

No..eipä se mestiksen voitto vielä varmaa ole.Silti minuakin hieman nauratti Tamin megalomaaninen höyryämis spektaakkeli ekan ja tokan erän aikana.Kolmannessa erässä taisi olla "me ollaan hävittyy tää peli" mentaliteetti koko Sportin joukkueessa,sen verran oli pojilla kypärät kallellaan vimosessa erässä ja aurinkokuningaskin oli melko vaisuna.
Yleisöä olisi voinut olla enemmänkin,mutta mielestäni ne n.3800 katsojaa oli varsin hyvin pelissä mukana ja ensimmäisen kerran niiralanmontussakin oli tunnelmaa...tästä menee osaksi kiitos luonnollisesti myös Sport faneille.
 

Afan

Jäsen
Tami tietää, mistä naruista vetää. Itse pelissä Sportin energiataso ei riittänyt mihinkään, joten Tami keskitti samantien katseensa seuraavaan otteluun ja aloitti mediapelin saadakseen suotuisemman tuomarilinjan Vaasan peliin. Luultavasti onnistuukin.

Vuohtoniemi ei viheltänyt huonosti, oikeastaan juuri päinvastoin. Sport rikkoi juuri sen verran enemmän kuin jäähytilasto kertoo. Vuohtoniemen linja vaan oli erittäin tarkka, eikä se sopinut Sportille.

Kokonaisuutenahan game I jäi kovin vaisuksi. KalPa iski heti alussa, mutta oli sen jälkeen luokattoman pehmeä ylivoimalla. Maailmanluokan miehet pyörittämässä, mutta laukauksia keskimäärin vain yksi maalia kohti per ylivoima. Neppailua ja siirtelyä. 1/9. Ja kun viimeistään alivoimiin täysin hyytynyt Sport ei pystynyt tosissaan uhkaamaan, ottelussa ei lopulta tapahtunut Sami Kapasen maalikimaran jälkeen yhtään mitään.

Vaasassa ratkaistaan, pystyykö Sport tekemään tästä kunnollisen finaalisarjan. Ilme on kotkapaidoilla varmasti täysin eri luokkaa kuin tänään, mutta kyllä KalPa suosikkina toiseenkin matsiin lähtee.
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onnittelut Kuopioon voitosta, tosin peli ei mitään maailmaan parempaa ollut.

Sportilla ei tuolla pelillä, ja näillä miehillä ole mitään saumaa voittoon. Toivotaan että Pate, Mikki ja Allen pelaavat Lauantaina. Ja siis voi juma, olisi nyt edes toinen tuomari. Ei peli tänään missään nimessä ratkennut tuomariin, KalPa oli selvästi parempi. Mutta tämä on sentään finaalisarja. Käsittämätöntä pikkutarkkaa linjaa, esim lopussa kun Ahosilta sai jäähyn koukusta. Sitä ei olisi varmaan vislattu runkosarjassa.

Näyttää aika vaarallisesti siltä, että KalPa tämän odotetusti vie 3-0, toki uskoa löytyy vielä.
 

ToniKopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Joo kyllä kävi Tami lämpöisenä pelin jälkeen haastattelussa!Siinä mielessä olen Tamin kanssa saama mieltä, että eikö näin tärkeisiin finaaleihin nyt herranjumala saada jotain liigatuomariakin kun sm-liigan välierätkään ei ole alkanu!?

Mutta peliä ei kuitenkaan tuomari tänään ratkaissut. Sport oli jäljessä joka asiassa niin kuin joku tässä jo mainitsikin, ja ne harvat paikat mitkä Sport sai, ei niistä maalia saanut aikaiseksi.

Lauantaina kuitenkin uskon, että Kalpaa vastaan tulee ihan erilainen Sport,ja huikea kotiyleisö tuo varmasti myös oman mausteensa peliin. Mutta paljon saa peli parantua tämän päiväisestä jos mielii haaveilla mestaruudesta.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Siipirikko kotka..

Kyllä nyt pelottaa..
Pelaajakalusto senkun vähenee.. nyt Osalakin pakkina!
Kuka olisi ikinä uskonut että pelaajisto
taas (toistamiseen tällä kaudella) loukkaantuu joka suunnassa!
Toivottavasti ei Patella mitään suurempaa vaivaa.

Odotettu tappio pitkän jukuri-sarjan jälkeen (näkihän sen sportin liikkeestä)mutta kotivoitto lauantaina niin puntit on taas tasan!

PS. osaako cloutier ollenkaan käsitellä kiekkoa, menee touhu (kiekollisessa pelaamisessa) vain epävarmemmaksi joka ottelulta...! Niinkun joku totesi: hänen "five minutes of fame" oli ekassa ottelussa!!!

Lauantaina uusi peli, ja NYT sportti herää!!!!!!
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Blaah...

Olipa vahva näyttö KalPalta hyvästä vireestään. En odottanutkaan tästä pelistä Sportin voittoa mutta jäätiin kyllä jalkoihin jopa pahemmin kuin oletin. Ei mitään jossiteltavaa jäänyt voittajan suhteen.

Kyllä huonoa tuuria kun nämä loukkaantumiset kasaantuu juuri tähän aikaan. Allen, Myllyaho, Heikkinen, Hallbäck. Pakkiosasto on ihan hajalla. Prkl! Miksi juuri nyt?!?

Jotta kuopiolaiset eivät leimasi kaikkia niin sanon, että olen ehdottomasti eri mieltä Tammisen kanssa. Sport hävisi liikkeessä ihan kuus-nolla ja jäähyt tulivat aiheesta.

Tästä nyt pitäisi saada ainakin Allen ja Mikki takaisin riviin lauantaiksi. Liike on varmasti parempaa silloin ja kun KalPakin joutuu tien päälle niin sieltäkin päästä ehkä vähän homma tasoittuu. Kuivalaista ei päästy oikein kokeilemaan ollenkaan. Siihen on pakko saada muutos. Ehkä Vaasassa pienemmässä kaukalossa Sport on vahvempi kuin tänään.

Timonen - hyvä
Hall - parempi
Kapanen - paras

NHL-miehet olivat suuressa roolissa tänään(kin). Muu KalPa ei loppujen lopuksi esittänyt juuri kummempaa kuin Jukurit.

Mikkelissä eka hävittiin 5-0. Nyt "vain" 3-0. Eteenpäin on menty! :-)

ps. Cloutier tänään ihan surkea. Kiekollisena niin kamalia virheitä, että huh huh. Lisäksi mies häviää luisteluvauhdissa kaikille.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joo, huomattavasti odotettua vaisummaksi jäi tämä kauden "ensimmäinen kliimaksi". Osasyynä siihen on tietty se, että KalPa meni alussa menojaan ja sai sitten jäädytettyä pelin helposti. Puoleeton katsoja olisi kuitenkin saanut enempi viihdettä, jos kaksikko Kapanen-Timonen eivät olisi löysänneet 3-0-maalin jälkeen, tai jos Sport olisi hakenut asetelmia seuraavaan matsiin. Yllättävän vähän fyysisyyttä tuossa matsissa oli.

Tamin kommentteja en kuullut, mutta eipä tuomarin mollaaminen suuremmin yllätä. Sinällään turhaa, koska selviä jäähyjähän nuo olivat. Itse asiassa Sport olisi ansainnut varmaan pari lisääkin, siksi paljon se oli jäljessä ja kahvaavana osapuolena.

Kapanen ja Timonen väläyttelivät tarvittavien maalien verran, mutta olivat tosiaan sitten aika vaisuja. Eikä KalPasta oikein muitakaan voi esille nostaa. Sportin paikka oli sen ekan Ahosillan jäähyn aikana, Westerback pelasi erinomaisen vaihdon, mutta jannut eivät osuneet kehikon väliin. Mutta vielä vaikeampihan se on Sportista ketään esille nostaa. Sen kuitenkin sanon, että Fogström yllätti minut. Olen luullut häntä neppailuosaston kaveriksi, mutta jätkähän laittoi kropan likoon. Osalalle kanssa propsit pakin hommistaan, vaikkei kyllä varsinaiseen testiin joutunutkaan. Ja onnittelut Oskarille U18-kisajoukkuepaikasta!


Mutta vaikka tämä menikin selvästi KalPalle, niin Vaasassa on edessä varmasti ihan toiset sävelet.


EDIT: Kuopiossa yleisöä vähemmän kuin viime vuoden finaalipeleissä. Sääli.
 
Viimeksi muokattu:

viza

Jäsen
oli ihan mukava peli, tunnelmakin oli ihan mukava, maaleja syntyi mukavasti, Sportfanit eivät olleet mukavia, eivätkä huudelleet mukavia K.Kenigille. Tuomari vihelsi mukavasti, maalit olivat mukavan punaisia, jää oli mukavan liukas, makkarat olivat mukavan makuisia.
 

Sprot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers
Tuomaritoiminnasta ja Tamin kommenteista sen verran, että juuret juontaa varmasti Jukurit-sarjaan. Tommi T.:n linja oli kyllä huomattavasti sallivampi kuin Vuohtoniemen. Toki Sport jäi jalkoihin vauhdissa ja lähestulkoon kaikessa muussakin paitsi jäähyissä.

Paljon pitää parissa päivässä muuttua, mutta muuttuihan se viime sarjassakin. Ja silloin otettiin kuokkaan 5-0. On se v kun ei voi sitä Cloutieria vilttiin laittaa, muuten meiltä loppuu miehet. Kalpa oli tänään paljon parempi. Lauantaina voi olla toisin kun siirrytään lentokentän kokoisesta kaukalosta tulitikkuaskiin.
 

quarken

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bottnisk Ishockey,; Björklöven till Elitserien, Sp
Bowman poissa?

Viestin lähetti Nebula
Tämä onkin erittäin hyvä prinsiippi. Ei vain toteudu palstalla jossa ei ole nimipakkoa.

Ja kyllä... olen samaa mieltä kanssasi ryssittelystä. Loukkaavaa ja ala-arvoista, myös venäläisiä kohtaan.

Ensinnäkin olen samaa mieltä Nebulan ja Bowmanin kanssa ryssiittelyn törkeydestä. Se on rasistista ja osoittaa melkoista moukkamaisuutta.

Olen kovin uusi Jatkoajan kirjoittaja. Bowman oli yksi kirjoittaja, jonka vuoksi hakeuduin itsekin tänne. En tiedä Bowmanin persoonasta mitään mutta kirjoitustyyli ja mielipiteet osoittavat kypsyyttä ja aikuisuutta. Jatkojan toimittajat - ja tämän mielipideosaston kirjoittajat - lienevät pääsääntoisesti kovin nuorta väkeä. Taitavat olla vielä samaakin väkeä? Ovatko aktiiviismmat kirjoittajat itsekin sekä "moderaattoreita" että jopa toimittajia?

Kyllä nuoretkin voisivat kasvaa mutta tarvitsisivat hieman Bowmanin tapaisia esimerkkejä. On erittäin ikävää jos hän nyt lopettaa. "Joukossa tyhmyys tiivistyy" -ilmiö pätee täälläkin. Kun vielä saa huseerata anonyyminä niin rasistiset typeryydetkin saavat äkkiä kaiukupohjaa. Anonyymit "Moderaattorit" eivät taida piitata paljoakaan ylilyönneistä (esim rasismista).

Olen pannut merkille että sama nimimerkki voi joskus kirjoittaa ihan analyyttistä ja asiallista juttua mutta sitten yhtäkkiä tuleekin ala-arvoista sontaa (esim. The Johtaja).

Ehkä tällaisen foorumin on säilyttävä - luonnonlain tavoin - faneilta faneille olevana journalistisesti amatöörimäisenä julkaisuna ja pääasiassa pottuilun ja mielipahan likasankona?

No, itse ketjun aiheestakin vähän: onnistuin vain näkemään viimeisen erän joten yleisestä tuomarilinjasta en sano mitään mutta: Patrik Westerbackin oikien hidastuksena nähty (Kasper Keningin) koukkaus oli kyllä heppoisesti tuomittu. Minusta näytti siltä kuin Kasper otti Patrikin mailan kainaloonsa ja pudottautui polvillen...Koukkausliikettä en nähnyt lainkaan!
Eli ainakin tuon jäähyn perusteella vähän Tammisen reaktioita ymmärrän.
Sport taisi olla vähän puhki ja vastassa oli 1/2 NHL joukkuetta - no ei nyt eivan mutta hurjia peliminuutteja Kalpan ammattilaiset saivat.
Uskon että Sport on kovempi jo lauantaina Vaasassa - sinne onnistuin onneksi säkällä saamaan lipun!

Onnea Jatkoajalle!
 
Viimeksi muokattu:

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
No sitä kuuluisaa Red armyä ei sitten näkyny .
No itse pelistä mielee jäi Fandulsi ihan turha jätkä teki mailalla kaikkee muuta kun pelas kiekkoo. Ehdottomasti huomoin ja Kapanen oli tänään hyvä . Kapanen tasiteli sinnäkkäästi ja loi tukun hyviä tilanteita +maalit. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
Pienenä pettymyksenä tosiaan yleisömäärä. Tosin fiilis hallilla oli hyvä.
 

Hamilton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
"Viekää se Kalpa liigaan vaikka väkisin prkl!"

Hähähä! Tamilla oli tunteet ilmeisen pinnassa pelin jälkeen! Pieniniemikin tyytyi vain toteamaan: "Siitä pitää kuitenkin lähteä, että sääntökirja on pyhä..."

Saattoi siinä kyllä pikkusen totuuden siementäkin olla Tamilla. Muutaman kerran lähti aika helpohkosti Sportin äijä istunnolle kun lähti kostamaan viheltämättä jäänyttä rikettä. Mutta, ei peli toki näihin ratkennut. Varsinkin ensimmäinen viis minuuttia näytti siltä, että Sportilla ei tule olemaan mitään jakoa. Olikin ihme, että Kalpa ei saanut enempää maaleja kun vasta erän lopulla.

Timonen ja Hall tulee varmaankin vielä nostamaan profiilia, vaikka olivat tänäänkin kohtuullisen hyviä. Sammy Kapanen oli taas tosi terävänä maalipaikoissa. Sportilta pisti silmään
pakki Cloutier erittäin huonolla liikkeellään, kämmäili myös laidassa purkujen kanssa useaan otteeseen. Westerback väläytti pariin kertaan näppäryyttään, kuten myös Fadu. Näiltä kavereilta varmaan tehoja odotetaankin?
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
Jäähyt

Viestin lähetti Hamilton

Vieläkään en ymmärrä, miksi Hjärpe joutui jäähylle (1. erä)? Kaveri luisteli päin ja kaatui? Selvemmin ei voisi tilanne näkyä TV:stä. Ja lisäksi se jo tuossa aiemmin mainittu Paten jäähy?

Aika hauska kommentti Tamilta: "hyvä etteivät tuomarit käyneet nimmareita pyytämässä NHL-tähdiltä..."

 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
Jäähyt

Ääh, meni edellinen viestini ihan perseelleen, ei ollut tarkoitus lainata mitään Hamiltonilta. Eli tässä uusiksi:
- - - - - -

Vieläkään en ymmärrä, miksi Hjärpe joutui jäähylle (1. erä)? Kaveri luisteli päin ja kaatui? Selvemmin ei voisi tilanne näkyä TV:stä. Ja lisäksi se jo tuossa aiemmin mainittu Paten jäähy?

Aika hauska kommentti Tamilta: "hyvä etteivät tuomarit käyneet nimmareita pyytämässä NHL-tähdiltä..."
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Re: Jäähyt

Viestin lähetti Spofani
Vieläkään en ymmärrä, miksi Hjärpe joutui jäähylle (1. erä)? Kaveri luisteli päin ja kaatui?

Niin ei siitä ois pitäny jäähyä antaa . Tosin taisi olla enempi tuommonen ns hyvitysjäähy. Tuomari oli kuitenkin suht salliva roikkumisten ja ronkkimisten suhteen, joista varsinkin Sportille olisi muutamia lisäjäähyjä antaa .
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös