Finaali: Kärpät-Tappara(I) 3.4.

  • 18 125
  • 168

Toro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät 46 ry.
Tavoite saavutettu, seuraavana mestaruus 22 vuoden tauon jälkeen. Siinäpä unelma.
Kumpi jaksaa? Raksilassa riittää ainakin jäätä, missä luistella, Tampereela ahtaampaa. Miten ulko-oululaiset Pirnes ja Kossu. Fanipaidassakin lukee Koskenkorva, mutta värit musta-kelta-valkoiset.
Viisi peliä?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kultaa taikka kunniaa

Mielenkiintoinen finaalisarja tulossa, vastakkain melkoisen eri tyyliset joukkueet.
Tuleeko Esa Pirnes rankaisemaan kasvattajaseuraansa? Tällä hetkellä Essi on tulessa mutta muitakin ratkaisijoita kaivataan.

Sekä Kärpät että Tappara hyydyttivät välierävastustajansa käyttämällä tasaisesti neljää kentällistä.
Joten puntit kaikilta osin tasan, myös pelien määrät.

Janne Ojasen panos on ollut näissä pleijareissa suhteellisen vaisu, nyt olisi aika nostaa profiilia.

Maalivahtipeliin ei kumpikaan joukkue tule kaatumaan, sen näytti tänään Nicklas Bäckström. Lehtohan on tasonsa osoittanut jo aiemmin.

Raksilan iso kaukalo voi tuottaa aluksi Tapparalle pieniä sopeutumisvaikeuksia. Vaan eiköhän tuokin klaarata.

Yksi ainakin on varmaa, kumpikaan seura ei ole hetkeen päässyt nauttimaan kannun nostelusta, joten motivaatio molemmilla on varmasti kova.

Huilataan päivä ja sitten taistoon tuimaan.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Hienoa, että jo tässä vaiheessa on varmistunut mestaruuden meneminen jonnekin muualle kuin Helsinkiin tai Turkuun! Lisäksi on hienoa myös se, että loppuottelussa ovat vastakkain runkosarjassa 'vasta' kolmanneksi ja viidenneksi sijoittuneet joukkueet.

Blues-Tappara -sarjan aikana tuntui siltä, että voittajalla on tie auki taivaisiin asti. Enkä edes ollut aivan väärässä; Tappara voitti sarjan ja on kolmatta kertaa peräkkäin finaalissa. Tässä valossa mestaruuden soisi jo vihdoinkin Tampereelle. Kärpät taas on itse asiassa yllättänyt minut. En osannut odottaa, että heistä olisi Jokereiden pudottajaksi, mutta näin kuitenkin kävi.

Tapparan peli perustuu neljän kentän lähes tasavahvoihin esityksiin. Esiin nousevat Jussi Tarvainen, Esa Pirnes sekä Mika Lehto, maalivahti kun on. Unohtaa ei sovi myöskään nelosketjua Koskenkorva-Kuki-Mäkinen - Kossu haluaa näyttää entiselle seuralleen, Mäkinen hoitelee provosoinnit ja Kuki tekee hommia kuin kuka tahansa itseään kunnioittava liigajääkiekkoilija. Tappara luottaa kokemukseen ja ehkä yleisöä hieman vähemmän viihdyttävän pelin tuloksellisuuteen. Tämä on osoittautunut suhteellisen toimivaksi metodiksi.

Kärppienkin vahvuus on materiaalin leveys, mutta se ei ilmene yhtä selvänä kuin Tapparalla. Ton, Potaitshuk, Lievers ja Tenkrat ovat tärkeimmät ulkomaalaiset ratkaisijat, joiden harteille viimeistely usein lankeaa. Maalivahtipeli voi olla parhaimmillaan todella loistokasta ja pahimmillaan todella arvaamatonta. Niklas Bäckström on todellakin mielialamaalivahti: hyvänä päivänä sysää joukkueensa voittoon, huonona tappion manalaan. Välieräsarjassa Jokereita vastaan, etenkin viimeisessä pelissä, Bäckström on kuitenkin pelannut vakuuttavasti. Kärpät oli kuluneella kaudella liigan keski-iältään nuorin joukkue - syystäkin voi olettaa Kärppien käyttävän ensisijaisena aseenaan vauhtia sekä innokkuutta.

Ah, tämä on mielenkiintoisin finaalipari pitkiin aikoihin; mukana ei ole kaikkein suurimpia ennakkosuosikkeja! (Vaikka itse olisin toivonut, että HPK pelaisi viimeinkin mestaruudesta...) Vaikuttaa siltä, että lähden katsomaan Tampereelle tokaa finaalia kaverin kanssa, kun liputkin on tiedossa...
 

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Kukapa olisi uskonut että nämä joukkueet kohtaavat finaalissa...enpä ainakaan kauden alussa olisi pistänyt rahojani likoon että kumpikaan näistä olisi aivan loppuun asti yltänyt!
Jokeripomo Harkimo ennustelikin jo ennen pudotuspelejä että Tappara saattaa yllättää ja osuikin aivan oikeaan.
Mielestäni suurin syy tähän menestykseen on nuori huippu maalivahti Lehto, joka varsinkin näkemissäni Blues peleissä oli enemmän kuin ilmiömäinen mahtavilla torjunnoillaan ja Tappara saakin kiitellä paljolti häntä että selvisivät tähän tilanteeseen..
Mielestäni hienoa hokia pelannut Blues oli paljon pahempi pala Tapparalle kuin HPK joka hyvästä kiristä huolimatta joutui koville jo Tepsin kanssa.
Kokeneet kehäketut kuten Barkov,Mäkinen,Pirnes,Tarvainen sekä yllättävän paljon profiiliaan nostanut Puistola tekivät sitten ne tarvittavat tehot joilla heltisi paikka finaaliin ..

Kärpät tekivät itselleen melko värikkään pudotuspeli session kukistamalla niukasti JYPin sekä Jokerit pisimmän kaavan mukaan.
Jypin Perrin sekä Chlubna pistivät Oululaiset ahtaalle ensimmäisissä peleissä mutta näin tuntumalla voisi päätellä että Kärppien leveämpi materiaali ja Jypin maalivahti Tero Leinosen lievä haparointi olivat lopussa kuitenkin liikaa Jyväskylän pojille.
Semifinaaleissa vastaan asettunut Jokerit oli selvä suosikki mikä näkyikin jokaisessa pelissä.
Jokerit piti ja hallitsi kiekkoa mutta kärppien viisikko piti maalineduksen hyvin puhtaana ja mokke Bäckström hoiti sitten loput marjat.Kärppien käsimaalista tullaan jupisemaan vielä kauan,..oli miten oli mutta jokereilla oli paikkansa eikä se käyttänyt niitä joten nopea kärppälauma kuittasi tilanteet muutamalla hyvällä vastaiskulla ja paikka finaalissa oli selviö.

Finaali tulee olemaan erityisen mielenkiintoinen.
Tappara lähtee hakemaan kultaista sinettiä kahden vuoden hopea ajalleen ja jo nyt voittajaksi noteerattava Kärpät hamuaa kauttaaikain toista mestaruutta.
Tapparan hyvin organisoitu viisikko pelaaminen höystettynä huippukuintoisella maalivahdilla ei tule olemaan helppoa Kärpän saalista.
Lisäksi tapparan etua puoltaa se että joukossa pelaajia joilla on kokemusta tällaisista peleistä rutkasti enemmän kuin Kärpillä.
Mutta kuten jo on nähty niin nuorella Kärppä joukkueella ei ole mennyt pupu pöksyyn kovassakaan paikassa ja yritys tulee olemaan kovaakin kovempi.
Ratkaisevat tekijät löytyvät jälleen kerran kummankin joukkueen maalitoppien välistä jossa vastakkain tän vuonna tapparan Mika Lehto sekä Kärppien Niklas Bäckstörm..nyt siis nähdään kumman hermot pitävät paremmin josta tällä hetkellä on aivan mahdoton sanoa yhtään mitään!
veikkaan että Tappara kuitenkin kokemuksella hoitaa pystin takaisin tampereelle vaikkakin Kärpät tulee pistämään hanakasti vastaan terävillä vastaiksuilla!
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei prkl pojat! KJT-faneilta molemmilta oikein hienot ja kattavat ennakot. Vaikka nykyisin kotoni sijaitsee Tampereella, niin KJT on silti vielä sydämessä(tai lähinnä se Haukkaosuus siitä) ja samoin Kipe. Ja noin hyvät ennakot eivät ainakaan vähennä arvostusta Keski-Uudenmaan kiekkoa kohtaan.

Turha tuohon mitään lisätä. Hyviä pelejä edessä, siitä olen aivan varma. Nyt nukkumaan että aamulla saa liput.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Vielä joutuu melkein pari päivää odotteleen finalien alkua, mutta onneksi JA:lla voi purkaa jo vähän tunteitaan.

Mielenkiintoset finaalit tulossa. Kärpät pudotti jokerit ja tappara hpk:n, joiden piti olla tämän kevään "varmat finalistit". Ensimmäinen seikka mikä kiinnittää huomiota otteluparissa on kotikenttä: oulussa suuri jää ja puolestaan Tre:lla huomattavasti pienempi. Kärpät saa aloittaa kotona ja ison jään tuntemus on tietenkin parempi, mutta tuskinpa tapparalla tulee mitään onkelmia suuremman kaukalon takia olemaan.

Bäckström vs Lehto
Molemmat pelanneet hyvät pudotuspelit, eikä kiekot pompi pahemmin. Kuitenkin semmoinen pieni kutina niken hienoisesta paremmuudesta on (yhtään lehtoa aliarvioimatta). Kakkosveskarit tuskin tulee saamaan peliaikaa, ainakaan paljoa. Puntit melko tasan.

Puolustus
Puolustus näyttää paperilla tapparalla kovemmalta mitä kärpillä. Aina puhutaan tapparan iso kokoisista hitaista pakeista, mutta ei kärppien pakisto ainakaan painossa paljon taakse jää. Voimasta en tiedä. Kuitenkin tappara puolustus onnistui liigan ehkä hyökkäysvoittoisinta joukkuetta vastaan. Toisaalta kärppien puolustus oli välillä ihan hukassa huonojen purkukiekkojen johdosta. Nämä huonot purut on minun ainoa pelon aihe meidän puolustuksesta. Toisaalta jonia kaivattas takaisin kiekon ylöstuomiseen. Joni on meidän paras pakki kuitenkin hyökkäyspäässä. Pelin avaaminen taitaa luonnistua paremmin tapparan puolustuksella. Joskaan en ole nähnyt tapparan pelejä pitkään aikaan.

Hyökkäys
Hyökkäysmateriaalin katsoisin kärpillä olevan laajempi. Tapparan hyökkäys kalusto on toisin melko "raskasta", mikä voi pistää kärppien nuoren, ja ei ehkä niin voimakkaan, puolustuksen koville.

Yhteenveto
Kärppien pitää saada kiekko liikkuun ja luistimeen liikettä, sillä tappara kaatuu. Nurkissa painimisessa voidaan olla alta vastaavana isojen kirvesrintojen kanssa ja siitä ei hyvää seuraa. Toivotaan pasin ja anan pommien jatkumista.

PS. Pelataanhan sitte siistit finaalit niin JA:ssa kuin jäälläkin.
PPS. Eihän kossu ja essi halua ja viitsi rokottaa omia, eihän? Essi ja kossu kotia sieltä mansesta ja heti, äitillä on ikävä.
 

Pateettinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Tuplamestari Nielikäinen?

Kertokaapa sääntömiehet, voisiko Nielikäinen edes teoriassa hoitaa itselleen mestaruuden sekä SM-Liigasta että Mestiksestä. Mies pelasi Kiekko-Vantaassa 11 peliä, mutta riittääkö se. Eikös esim. Kurri ja Selänne saaneet hopeat kaudesta -95, kun olivat NHL-lakon aikana Jokereissa, vaikka eivät olleet enää joukkueessa kauden lopulla?
 

SePuree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja Hokki
Pystypainin SM-kisat

Parhaat aseet:

KÄRPÄT
- Huipputaito: Pota, Ton ja Lievers
- Liike: kaikilla vähintään hyvää, mm. Tenkillä loistavaa
- Meillä on maalivahti: Niklas Bäckström
- Suomen parhaat nuoret: Saarenheimo, Jokinen, Pitkänen ...
- Viisikkopuolustaminen, Narrit pidettiin pois huippupaikoilta
- Vastaiskut: Suomen parasta? Ton, Pota...
- Sniper: Tenki is back!
- Karvaus: Saarenheimo, Pyörälä, The Pasi, Juntunen,Aarnio
- Kotiyleisö: Vaativa, mutta erittäin fanaattinen
- Fysiikka: näyttää kestävät todella hyvin!
- Hermokontrolli: Kuilusta finaaliin!

TAPPARA
- Hyvät maalivahdit... Pasi tuskin maaliin ainakaan Raksilassa ;)
- Voimaa ja taitoa: Tarvainen, Ojanen
- Ärhäkkää taistelua: Uhlbäck, M Ojanen
- Vahva puolustus, leveä materiaali
- Pelityyli: Kärpille paha pala
- Kokemus: Kolmas kerta... (tuskin)

... Jaksaako Pappaosasto (Barkov, Ojanen) kärppäkyydissä?

Maalivahdit: 55-45 Kärpille
Puolustus: 40-60 Tapparalle (Pitkänen voi muuttaa tilanteen)
Hyökkäys: 60-40 Kärpille
Erikoistilanteet: 60-40 Kärpille
Kotitaika: 70-30 Kärpille

Kärpät vie voitoin 3-1 (3-1, 0-2, 4-2, 1-3)
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
huimaa

No joopa joo. Eikö mekin näitä finaaleita voitaisi joskus pelata niin ettei aina olisi tuo Tappara vastassa.


Just kidding. Loistavaa. Mahtavaa Kärpät, hienoa Tappara.

Kärpät on pelannut mukavan fyysistä peliä, etenkin kotihallissaan. Jyppi pisti samalla mitalla takaisin, mutta Jokerit jäi kakkoseksi sillä(kin) saralla. Nyt on sitten vastassa Tapparan isot möllikät, joten sama syke päällä vaan. Kumpikin on käynyt finaaliin pisimmän kaavan mukaan, joten nyt katsotaan kuka hyytyy ja kuka jaksaa.

Keskity nyt sitten tässä johonkin. Olisipa pitänyt olla kauaskatseinen Ervatsalon tapaan ja varata talvilomaa finaalien aikaan.
 

Voittaja

Jäsen
OIKEUS ON VOITTANUT!

Hienoa! Loistavaa! Jipppiii!

Eipä ainakaan meikäläisen kannalta olisi voinut tulla parempia finaaleja. Näin oululaisena Tappara-fanina, ihanteellinen tilanne.

Yllätys finalistit? Kenelle? Nyt tässä varmaan saa jonkin moisen besserwisserin maineen, mutta aivan yks v...n hailee. Itsehän ennustin pleijareiden alkaessa, että Jokerit ja HPK eivät pelaa finaaleissa(tosin kauden alussa veikkasin Jokereiden voittavan koko sarjan, mutta silloin en ollut nähnyt niiden pelityyliä). Itse tosin luulin, että ainakin toinen joukkue tippuu jo eka kierroksella, joten siinä mentiin metsään. No, aivan sama, oikeus on voittanut, ja oikeat joukkueet pääsivät finaaleihin, parhaat joukkueet.

Tapparan aseet:
-kokemus, joukkue on kolmatta vuotta peräkkäin finaaleissa, lähes samalla joukkueella joka kerta.
-koko/voima, joukkue on jonkin verran isokokoisempi kuin Kärpät, joten jos ja kun tulee paljon kulmavääntöjä, uskoisin Tapparan olevan niissä parempi.
-paineettomuus, nimen omaan valmentajat ovat täysin paineettomassa tilassa, koska ensi talven hommat eivät ole näistä peleistä kiinni.
-Tare ja Essi

Tapparan heikkoudet:
-koko/voima, pitkät ja varmasti rasittavat pudotuspelit eivät voi olla näkymättä isokokoisessa joukkueessa.
-liike, riittääkö liike Raksilan lentokentällä?
-osa ratkaisijoista vieläkin kohtuu näkymättömissä, nyt viimeistään pitäisi kaikkien herätä.

Kärppien aseet:
-liike, varsinkin Raksilassa, joukkue saattaa liikkeellään viedä viimeisetkin mehutipat Tapparan pelaajista.
-ratkaisijoita laajalla rintamalla, Ton, Tenkrat, Pota, Lievers, Pyörälä, Viuhkola....
-energia, nuorella joukkueella varmaan riittää energiaa, vaikka pelejä onkin ollut yhtä paljon kuin vastustajilla.

Kärppien heikkoudet:
-kokemattomuus, iso osa joukkueesta, lähes kaikki, ovat ensimmäistä kertaa finaaleissa.
-koko/voima, riittääkö joukkueen voimat tulevissa kulmaväännöissä?


Mitä joukkueiden valmentajiin tulee, niin siellä en näe mitään etuisuuksia kummallakaan puolella. Kumpikaan valmentaja ei kuulu meikäläisen suosikkeihin.

Toivottavasti Tappara hoitaa homman kotiin, mielellään täällä Oulussa.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Kolmas kerta toden sanoo. Näin uskotaan. Ja miksei uskottaisi? Jo kaksi "taitojoukkuetta" on hyytynyt Tapparan käsittelyssä, miksei siis kolmaskin? Eli taas kolmas kerta. Nää on niin kivoja.

Kahden edellisen vastustajan kohdalla materiaali on ollut Tapparan puolella. Kärpillä vaikuttaisi olevan HPK:ta ja Bluesia laajempi materiaali, joten sitä etua ei nyt ole. Etu on saavutuksissa. Tapparalle finaalipaikka ei ole mikään suursaavutus, Kärpille se on yhtä huumaa. Se tulee näkymään. Ei ehkä ensimmäisessä pelissä, mutta myöhemmin...
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Historian siipien havinaa

Finaalit, kevät-81

Tappara-Kärpät 5-2
Kärpät-tappara 6-1
Tappara-Kärpät 13-2
Kärpät-Tappara 6-1
Tappara-Kärpät 2-5

Kärpät mestariksi otteluvoitoin 3-2


Finaalit, kevät-87

Kärpät-Tappara 3-5
Tappara-Kärpät 6-4
Kärpät-Tappara 5-1
Tappara-Kärpät 6-3
Kärpät-Tappara 2-5

Tappara mestariksi otteluvoitoin 4-1


Isot keskinäiset voitot ovat siis tasan 1-1.
Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa näiden pelien jälkeen ja melkein yhtä kauan on siitä kun mestaruus on mennyt Turku-Helsinki-akselin ulkopuolelle.

Nyt tähänkin asiaan saadaan viimein muutos.
Mestari on mestaruutensa ansainnut, ja vaikka sympatiseeraankin Kärppiä ja ennenkaikkea sen loistavaa juniorityötä, toivon tietenkin kannua tänne Manseen.

Toivotaan että tuo -81 finaalisarja uusiutuu kääntäen eli Tappara voittaa ratkaisevan viidennen ottelun vieraskentällä.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
No niin! Vieläkin on tunnelma melko korkeissa sfääreissä, mutta mutta... Paha sarja tästä on tulossa. Kaksi täysin erilaista joukkuetta kohtaa. Vanhat spadut vs nuoruuden into ja puolustaminen/vauhdin pois ottaminen vs kova liike ja vastustajan lamauttaminen taklauksin. Tosin Tapparastakin löytyy jo näitä nuoria tähtiä kuten Pirnes ja Lehto.

Eirilaista vastakkainasettelua:

-Vanhat konkarit Barkov ja Mettovaara kumpikin pahasti miinuksilla tehotilastoissa. Kumpi pystyy nostamaan tasoaan?

-J. Ojanen ollut melko yössä koko pleijareiden ajan, Lerssi pelannut hyvällä tasolla varsinkin kotijäällä. Ottaako Lerssi tukevan niskalenkin Jannesta?

-Pirnes on melkoisessa liidossa, mutta samoin myös Viuhkola. Molemmat vahvoja aloittajia. Kumpi vie tärkeät aloitukset? Pelaavat todennäköisesti paljon toisiaan vastaan.

-Haalariosaston vauhtikoneet. Kossu vs The Pasi ja A. Aarnion rytmiorkesteri. Sekoittaako pelkkä pörrääminen vastustajan pelin yhtä tehokkaasti kuin vauhdilla tulevat pommit?

-Kake vs Rautakorpi. Onko kummallakaan mitään uutta annettavaa joukkueelleen vai onko kaikki jo nähty ja koettu aikaisemmissa pleijarisarjoissa. Mennäänkö nyt rutiinilla? Vai löytyykö jälleen uusi lääke uutta vastustajaa vastaan?

Täältä tähän.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Asian Tuntija Analyysi Finaali Sarjasta 2003 Kärpät Tappara

Poro on ihmiselle poro.
- Nils-Aslak Soikhiapää

Nyt kun suomalaisen jääkiekkoskenen kakkostykit on saatu syrjään ja nuolemaan haavojaan iltapäivä -ja naistenlehtien sisäsivuille, on aika keskittyä jälleen hieman yllättäväänkin aiheeseen, nimittäin jääkiekkoon!

Kuten Jatkoajankin jääkiekosta kaiken tietävissä asiantuntijapiireissä on tapana, on aika analysoida tätä tulevaa finaaliotteluparia ensisijaisesti jääkiekon pelillisiin aspekteihin liittyvien tärkeiden osatekijöiden pohjalta. Näitä ovat fanien pukeutumiskultturin sekä kaupungin sijainnin sekä aikaisemmin saavutettujen mestaruuspokaalien ohella tekijöistä olennaisimmat, eli joukkueiden edustajien itkuherkkyys, porojen sopivuus erinäisten harrastustoimintojen kohteeksi, sanan "mustanmakkara" erilaiset ja sangen moninaiset taivutusmuodot sekä se, miten asianosaisissa kaupungeissa juodaan piimää (pillillä vai ilman).

I PÄÄPRINSIIPIT
Oulu ja Tampere
Oulu on pohjoisen Suomen virkeä ja viriili keskus (kts. myös Rovaniemi, joka sijaitsee Pohjoisnavalla), joka on tunnettu poliiseistaan, tervastaan sekä Suomen pohjoisimmasta ja pohjoisen Suomen ylivoimaisesti parhaasta jääkiekon SM-liiga-joukkueestaan Oulun Kärpistä (helsinkiläisteineille tiedoksi: kärppä on sellainen tunturirotta, joka asuu böndellä skuttassa). Kärpät tunnetaan tätä nykyä myös jo vakiintuneesta nimestään "Puolen Tampereen Joukkue".

Tampereen Tappara tunnetaan siitä, että Tappara kahvaa.

Kotihallit
Oulun jäähallinakin pidetty Raksilan legendaarinen poronavetta on siinä mielessä poikkeuksellinen jäähalli, että sitä ei oikeastaan tarvittaisi ollenkaan, koska - kuten Helsingissäkin hyvin tiedetään - Oulussa voitaisiin jääkiekkoa pelata ympärivuotisesti ulkojäillä. Tällöin hallin ylläpitokustannuksista ylijääneet rahat voitaisiin sijoittaa esimerkiksi OLS:n jääpallomailoihin tai paikallisten pesäpalloilijoiden Pitkäveto-tukirahoiksi tahi minkä tahansa vastaavan, vapaavalintaisen keskustalais-lestadiolaisen huvitustoiminnan tukemiseen.

Tampereen legendaarinen Hakametsän jäähalli tunnetaan siitä, että Tappara kahvaa myös kotiotteluissaan.

Fanit
Kärppä-fanit ovat tunnettuja railakkaasta ja rehdistä kannatuksestaan otteluiden aikana sekä koti-että vieraskentillä. Raksila tunnetaankin hurjalla lisänimellä "hornankattila", joka viittaa siihen, että vierasjoukkueilla on siellä yleensä hikiset oltavat sekä kentällä että makkarajonossa. Tätä voidaan pitää lievänä liioitteluna jo pelkästään siksi, että - kuten hyvin tiedetään- Oulussa on ympäri vuoden 22 astetta pakkasta, jolloin Hornankattilassa muhiva kuvaannollinen keitto saa sellaisen kaksi päivää lumihangessa seisseen kaalikeiton luonteen.

Tapparan fanit tunnetaan siitä, että he väittävät muidenkin joukkueiden kahvaavan.

Tuomaripeli
Tässä on Tapparalla selkeä etu-ja rystylyöntiasema, vaikka Hjallis ei omista Tapparaa ja Antti Aaltokaan ei Tapparassa pelaa. Tuomarit on nimittäin lahjottu Mikko Alatalon nimmarilla varustetulla luonnollisen kokoisella Mikko Alatalo-vahanukella, joka laulaa Mikko Alatalon kappaleen "Ookkonä maalaispoika, alakkonä mua?", kun sitä potkaisee esim. jatsarilla sinne nivusen tietämille (Huom: tällainen nukke on saamieni tietojen mukaan jo toimitettu prototyyppitestaukseen Jatkoajan nimimerkki JHagille , joka suunnittelee ko. nuken käyttöä esikuvana ns. "The Pena Trophy":lle).

Kuten kaikkina aikaisempina vuosina, tuomarit ratkaisevat tämänkin mestaruuden.

II JOUKKUEET
Pelityyli
Oululaiset esittävät henkeäsalpaavia, suorastaan eteerisen kauniita (vrt. Gwyneth Paltrow) hyökkäyssommitelmia, jotka nähdessään Sun Tzu, Erwin Rommel ja Tsingis-Kaani olisivat vaipuneet itkien maahan ja ryhtyneet HIFK:n valmentajiksi. Itse asiassa oululaiset hyökkääjät ovat niin taitavia ja mykistyttävän taiteellisia, että osa heistä nähdään heti finaaliotteluiden jälkeen prikaatinkenraaleina USA:n hyökkäysvoimissa.

Tappara kahvaa.

Offensiivinen potentiaali
Hyökkäyskaluston osalta Kärpät on lähes yhtä ylivoimainen kuin itikoiden ja porojenkin osalta - Kärpissä pelaavat koko Pohjois-Suomen parhaat tsekit, helsinkiläiset ja tamperelaiset sekä näiden lisäksi koko Suomen ylivoimaisesti parhaat oululaiset pelurit.

Tapparalla on Marko Mäkinen.

Defensiivinen formaatio
Kärppien puolustus on aivan omaa luokkaansa, ja on täten verrattavissa vain ja ainostaan legendaariseen ja tarunhohtoiseen Maginot-puolustuslinjaan, joka aiheutti huimausta, pelkoa ja itkua saksalaisissa iltapäivälehdissä jo vuonna 1936.

Tappara-pakit koukkivat ja hakkaavat.

Maalivahtipeli
Kärpillä on maalivahtia mistä valita: ykköstorjujana ja ehkä tämän hetken parhaana pohjoissuomalaisena maalivahtina on huippuvireeseen päässyt Niclas Bäckström sekä tarpeen vaatiessa ja väsymyksen iskiessä uskomattomassa iskussa oleva "Nikke" Bäckström.

Tapparalla on nuori ja kokematon Mika Lehto joka kahvaa.

III LOPPUANALYYSI
Koska finaaleissa eivät päde runkosarjan säännöt eivätkä perusperiaatteet, voidaan perustellusti sanoa, että Tappara vie tämän ottelusarjan, koska Tapparalla on enemmän mestaruuksia kuin Kärpillä.

muaddib
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Eka naaliin rapiat 24 tuntia

Jyp kun tuli vastaan eka kierroksella oltiin onnellisia, ettei pahat tapparamiehet sattuneet pariksi. No jyppi osottautuki melko viileeksi, joten jos Tappara on kovempi niin pelko on edelleen aiheellista. Tapparan nälkä on hirveä. Melkein jo voi kuulla ilmaa leikkaavan terän kärppäelukan pään päällä. Iso Janne on helppo kuvitella kirves koholla naama irveessä kirveshippasille. Kahdesti finaalissa, eikä voittoa... varmasti on lataus ja tahto kohillaan. Ja sitten tällaset mörököllit saapuu Hakametsästä meidän pikkukärppiä jahtaamaan. Ei ois voinu kettumaisemaa vastustajaa tulla. Mieleen tulee punainen väri ja kaheksankytluku; hormooni venakot tai ryntäävät kanukit. Ihan sama kummat ja kummatkin.

Oon taas kuullu melkosta toisenkäden propagandaa. Tapparan ja Käppärän valmennusmetodologia on jotensakin sama. Lähinnä on puhuttu kuntovalmennuksesta ja mentaalipuolesta. Niin ja asiasta on kuulemma pitkät perinteetkin. En tiedä onko jutulla perää, mutta melko samanhenkistä voittaja poppoota ovat kumpikin tiimi.

Täällä on spekuloitu fysiikalla, mutta mielestäni sarja ratkaistaan täysin pelaajien pääkopan tiiviydellä... niin ja niillä puusilmillä, joita on kolme paria jäällä ja yhdet jos toisetkin katsomoissa.

Oon mietiskellyt muutakin. Mikä olisi sellainen esine, joka viestisi joukkueelle: herää, taistele, terävyyttä, yritä. Herätyskelloja, teräaseita tai vuolukivijä ei kehtaa jäälle nakkoa ilmeisen loukkaantumisvaaran vuoksi, vaikkakin tuollainen viila tai vuolukivi sopiikin tähän sarjaan. Mutta mikä se olisi sellainen heitettävä juttu. Rantapallotkin on jo heitetty, ja niiden sanoma on sanomattakin selvä. Jokin sellainen kuollut mustekalajuttu tiedätte varmaan... jotain täytettyä ehkä... ei voi mitään. En keksi.
 

Stobe5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sm-liiga: HPK
NHL: NJ
Äp Äp, eipä liiotella!

Tietääkseni Lehto EI kahvaa.
 

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja Pata Pori´see myös.
Niksit Tapparan tylsyttämiseen.

Muutama vinkki Tapparan kellistämiseen.

a) Kärppälauma voisi riisua yläkropan paljaaksi ja rasvata itsensä voisulalla, näin Tapparan maila- ja käsipeli luistaa entistä paremmin. Muistakaa rasvoa myös jalat, koska jäässä makaavalla Tapparalla on tapana pitää kainaloissaan kahden eri äijän jalkaa.

b) Jos on pakko pelata paita päällä niin käyttäkää serie a:sta tuttuja repeäviä paitoja, niin kaverille jää pala käteen. Tilkkutäkkikkin käy paremman puutteessa.

c) Yksi vaihtoehto on verkkopaidat mahdollisimman iso reikäiset. Rastasverkkokin käy materiaaliksi . Siinä Kärppä ihmettelee vaihtoon tullessa mistä siihen on tarttunut muutama tikku mukaan, näin Tappara tulee kärsimään armottomasta työvälinepulasta.

Jos näitä neuvoja ette pysty noudattaamaan, teistä tullaan tekemään mureeta kärpää porkkanapadassa.
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jesh, pitäsiköhän pohtia tätä asiaa ihan "asia"-pohjalta, kun tuohon muaddibin perinteiseen "huumori"pläjäykseenkään eivät ole vielä perinteiset jees-miehetkään iskeneet viittä sivua tekstiä perään tyyliin "upeeta, mahtavaa tekstiä, lisää tällaista". Tuohon pätee hyvin Oilerssin "Paljon puhetta, ilman mitään sisältöä"-slogani. ;)

Elikkä kuiva analyysini on seuraava.

Maalivahdit: Ei merkittävää eroa puoleen tai toiseen. Kumpikin noussut parjatuista joukkueen tukipilareiksi. Luukkuvahdit myös selvillä, eikä peluutusta muuteta.

Puolustus: Selvähkö etu Tapparalle. Kärpillä aika tyhjää Kukkonen-Myle-Bannister akselin jälkeen. Jaakola tosin ollut täysin näkymätön koko kauden, joten sehän on aina onnistuneen pakin merkki. Tapparalta löytyy varmuutta huomattavasti enemmän tältä osastolta. Voi kun saisimme Pitkäsen kehiin, mutta taitaa olla haave vain.

Hyökkäys: Lähes yhtä selvä ero Kärpille, liikeessä ja taidossa. Tapparan pappa-osasto ei odotuksista huolimatta nuorentunutkaan vuodella edellisvuodesta, joten tähän osastoon pitää pistää painetta(mm.). Kummallakin neloskenttä ollut hyvä pudotuspeleissä, ja pahaan pystyy kumpikin vastaamaan pahalla.

Tappara pelaa enemmän systeeminsä mukaan, Kärpät vähän sinne päin. Taiteellinen vapaus on meillä sallittua. Tämä voi olla kumman etu vaan. Mutta käsissä ja liikkeessä Kärpille on yhtä selvä etu, kuin Tapparalle finaalikokemus.

Ero Kärppien aikaisimpiin playoff-vastuksiin on siinä, ettei Tappara ole maalinteossa ykköskenttänsä varassa täysin kuten Jokerit ja varsinkin JyP olivat. Joka kenttä on vaarallinen jokaiselle kentälle, puolin ja toisin.

Eli tiukkaa vääntöä luvassa. Ennakkotunnelmat mahtavat. Kaikki muut ajatukset on sysätty taka-alalle. On vain Kärpät. Jännittävää tulee ja paha tilanne, kun on jo nyt helvetin tyytyväinen Kärppien tähänastisiin esityksiin. Voiko tästä muka fiilis nousta? Kyllä voi. Usko omiin on älytön ja ajatuskin Suomen Mestaruudesta saa pään sekaisin.

Go Kärpät Go! \o/
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Näytelmän 1. osa

Niin, huomenna se sitten alkaa. Tämän huikean play-off-kevään huipennus: Finaalit. Tästä sarjasta on aika vaikeaa löytää suosikkia, koska joukkueet ovat aika tasaisia materiaaleiltaan. Molemmilla on kova ottelurumba takana, 12 ottelua parissa viikossa tuntuu varmasti jokaisen miehen kropassa.

Täytyy toivoa, ettei homma mene kahvaamiseksi ja peruutteluksi(sitä on allekirjoittanut nähnyt tällä kaudella jo ihan tarpeeksi) Viime kauden 1. finaali oli huikeaa viihdettä: Paljon maaleja, taklauksia, tilanteita... Toivottavasti historia toistaisi itseään.

Aion katsoa näitä finaaleja aika puolueettomin silmin. Kumpi tahansa kannun viekin, se on ansainnut sen. Tietenkin sydän sykkii hiukan Tapparalle, mutta paras voittakoon! Toivottavasti tulee huikean jännittävät finaalit, nyt odotetaan vain että esirippu aukeaa.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Jaaha se on sitten finaalien aika ja kausi lähestyy muillakin loppuaan. En olisi kauhean pettynyt, mikäli Tapparan tilalla nähtäisiin Blues. Mutta niin ei ole. Olen ehdottomasti näissä finaaleissa Tapparan puolella, sillä se ansaitsee mestaruuden, onhan tämä jo kolmas kerta peräkkäin finaaleissa, joko nyt mitalin väri kirkastuu. Toivotaan. En kyllä kauhean pahoillani ole vaikka Kärpät mestaruuden veisi, sillä onhan tärkein asia jo käynyt toteen, nimittäin se, että poikaa ei nosteta ilmaan Helsingissä eikä Turussa.

Jokatapauksessa, onnea molemmille joukkueille finaaleihin. Tulette tarvitsemaan sitä.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Uusi pelityyli, sanoi Lyyli.

Huomenna se nähdään.
Nimittäin Tapparan uusi pelityyli.

Kahavaaminen (Oulun kieltä että tulee paremmin ymmärretyksi.) Koukhiminen, taklhaaminen ja voimhankäythö on mennyttä aikaa.

Tappara kunnioittaa ns. yleisten syiden vuoksi jääkiekkoa seuraavan enemmistön tahtoa, eikä käytä em. keinoja vastustajan häiritsemiseksi.

Kun vastustaja saa kiekon, Tapparan pelaajat pysähtyvät ja seuraavat katseella, laittaen käden morjenstusasentoon kun vastustaja viilettää kohti maalia.

Maalivahti pyrkii kaikin tavoin väistymään kiekon tieltä, ettei vastustajahyökkääjä missään tapauksessa pahoita mieltä ja anna Kaleva-lehdelle kommenttia jossa Tappara taas pelasi tuttua estämispeliä.

Jos maalivahti ei kuitenkaan ehdi väistää kiekkoa ja maalia ei synny. Nostaa Tapparan maalivahti hirvittävän älämölön ja hyökkää tuomarin kimppuun vaatien ehdottomasti rangaistuslaukausta vastustajalle.
Tai, vaihtoehtoisesti pyytää tuomaria varmuuden vuoksi tarkistamaan asian videotuomarilta. Jos sekään ei auta, antaa Tappara Aamulehdelle kommentin jossa syyttää vastustajaa tehottomuudesta.

Taaempana Tapparan kenttäpelaajat nyökkäilevät hyväntahtoisesti ja morjenstelevat vastustajan pelaajia mutta varovat visusti hipaisemastakaan vastustajaa ettei niitä perkeleen puheita tarvitse taas lukea seuraavan päivän Kalevasta.
Puhumattakaan pääkaupungin iltäpäivälehdistöstä.
Siellä on toimittajilla ihan tarpeeksi puuhaa tämän Vantaan Susihukkien, vai mikä perkeleen Salamoiden se on, mestismestaruuden raportoimisesta.
Se on sentään jotain se.

Tapparan pelaajat todistavat osaamisensa vetämällä kolmois-slutsin aika-ajoin ja pyörittämään toinen toistaan kuolemanspiraalissa.

Seuraavan päivän Kaleva suorastaan kirkuu otsikoillaan Tapparan uudella, liikkuvalla ja yleisöön menevällä pelityylillään.

Ah, niin kaunista ja eleganttia. Esa Pirneksen neloishyppy oli sikäli lähellä onnistua että melkein yksi kierre meni loppuun asti.

Marko Mäkinen pyöritti Janne Ojasta kuolemanspiraalissa niin kauniisti, niin kauniisti. Siinä kymmenen minuutin jälkeen Jannea pyöritellessä Markonkin voimat alkoivat hyytyä ja ote lipesi niin että Janne liukui kentän toiseen päähän suoraan Kärppien maaliin vieden sen mennessään.
Siitä seurasi luonnollisesti Tapparajäähy jonka se otti suorastaan kiitollisena vastaan.

Tappara oli nimittäin päättänyt että enää ei heitä jumalauta syyllistetä siitä mihin kaikki muutkin syyllistyvät.

Tuomari Levonen oli aivan ihmeissään tuosta, kuin uudestisyntyneestä joukkueesta ja alkoi kuin vaistonvaraisesti lähettelemään lentosuukkoja Tappara-vaihtoaitioon.

Kärpät luonnolliseti olivat ihmeissään ja alkoivat protestoida. No, eihän siinä tarvittu kahta sanaa kun Levonen passitti koko joukkueen 2+5+10+ottelurangaistukselle.

Siinä sitten kiekon kanssa leikitellessään tämä viinapullolta muistuttava nimi mutta en muista kuka, niin suupaisi kiekon,, aivan siis vahingossa Kärppien verkkoon.
Eihän siinä Levonen Rautakorpea halaillessaan muuta voinut kuin tuomita maalin syntyneen.

Tappara voitti tuon kiihkeän ottelun jossa vastustajan, siis koko joukkue poistettiin kentältä. 1-0.
 

fireman

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen
Marko Mäkinen on kilttiä poikaa : Nielikäinen hoitaa työnsä
kunnialla loppuun saakka tapahtu mitä tahansa tulevissa
peleissä.
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jo vain - tästä se lähtee...

Sitä mie vain olen katsellut tuota Atlasta, jonka Aslakki-vaari mulle eräs joulu lahajaksi osti, jotta sitä ei siellä teillä etelän vareksilla tämmöstä olekhan. Vaan eihän se mua haithaa, vaikha luulettakin nuita oululaisia lappalaisiksi. Vaan en mie ihimettele sitte yhthän vaikkei teitä ymmärretä varsinkhi ku teillä on lyhemmästi matkaa Virhhoon taikka Pietarhhin taikka vaikka sitten johonkhi puolan lithuaaniaan ku mitä oululaisilla on Laphin oikiasti. Vaan jos mie hyvän teurashinnan saan ens erotuksesa tuosta omasta tokasta niin jo vain mie voin ostaa vaikka ihan samanlaisen Atlas-kirjan etelän varesten joukkueijen van-kluppeille, jotta vaikka sivistys saavuttas etelänki. Joten jokkainen virolainen taikha liettualainen sm-liikan vanklubi voipi laitella tietosa mulle vaikkapa yksityisviestillä niin mie teille syksyn myötä jonkummoisen kartan hommaan.

Mutta yhtä kaikki mie ku porotokkani otan tuosta närhheen juuresta ja valijastan reen ethen niin tästä pölähämmä ihan hetkesä tuohon maalikylille. Rovaniehmeen met ensinnä ja siinä vähäsen Pohojanhovisa keskitymmä jatkhon. Ja ku sitä ihiminen tarpheksensa on keskittyny ni sitä saapi aikaseksi ihan mitä vaan. Ja jo vain se kuulkhaa joikhu Raksilasa huomena raikhaa. Ei ole kuulkhaa Peteliuksen pojasta joikhaajaksi vaikka se sitä jo vuosikauet on yrittäny telekharisa. Vaan vares mikä vares. Annamma olla.

Vaan ku luuletta että me täälä pohojosesa olhhan kuitenkhi maahisten ja muitten kanssa tekemisisä niin pelekohan teilä on. Ja peleko se on pahasta. Vaikka ei se peleko teilä aiheetha olekhan. Kyllä se kannattaapi olla varruilhan. Jos sitä tullee ja vaikka väärin keinon yrittääpi maaleja kalastella taikka vaikka kiekhua taikka muuta pelivälinettä väärin keihnoin maaliin heitellä niin se voipi olla vaikka maahinen sängyn vieresä seuhraavana yönä. Ja se eip olekhan naurun asia. Se voipi Parkhovin pojallaki vettää naamaa totiseksi. Ja jo vain ne on Essit ja Kossutki sen verta kaukhana olleet revontulthen alta, jotta voipi ruveta yöllinen loimotus pelothan. Meillä kun täälä pohojosesa on ihan oikheita jokia niin mistän pienistä Ojasista met emmä etes välitä.

Jotta vaikka met emmä niin kiekon pelluun päälle Lapisa oikiasti ymmäräkhän niin jo vain täältäki on valunu ihan hyviäki ihimisiä tuonne etelhän. Ihan Oulun korkeuvelle saakha. Joten kyllä me sitä myöten piämmä vähä nuita oululaisia muita eellä ja uskomma että ne pojat pistää varekset niphun ja kotitaipaleelhe tuosta ja vain.

Elikkä en mie muuta ollu sanomasa muuta ku tervetulua Tappara Ouhlun. Ja jos kesälomat sieltä alakaapi josaki vaiheesa niin ettei kotia kehtaa suorilta mennä niin tervetulua vaan tänne Laphin. Ajamma tuntuhriin ja piämmä kesälomat niin kyllä se suurin kouhotus on kerinny laskia ku syysjäille etehlän pallailetta.

Että näin täälä. Mie lähen kahthon vielä että vieläkös niitä porpja on kahen puolen puuta juoksemhan. Sen jäläkhen pistämmä vielä jalalla koriasti ennenkä alakaa äänen avvaus. Tästä se siis lähtee eikä loppua näy. "Nunnukka nunnuka lailaa lailaa...."

Old TJ

PS. Lapissa paljon aikaa sekä taannoisen työni että vapaa-aikani että sukulaisuussuhteídeni perusteella viettäneenä ja tapoja sekä murretta tuntevana - kaikella kunnioituksella Oikeita sekä lappilaisia että lappalaisia kohtaan kaikki tuo ylläoleva. Itse en ole kumpikaan.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Mulla on sellainen fiilis, että kaikki finaalit päättyvät kotivoittoihin. Toki Tapparallakin on mahdollisuudet, mutta silti.. No katsellaan. Ensimmäinen finaali päättyy huikean väännön jälkeen 3-1. Eipä siitä sen enempää.
 

puuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , LEIJONAT, CCCP
good!!!

Kiitokset täältä rantalomalta :) jotka osoitan KÄRPILLE.
Katsellessani ottelua NARREJA vastaan koin sympatiaa KÄRPPÄLÄISIÄ kohtaan, jotka nujersivat niin ylevät NARRIT.
Teitte sen mihin me emme pystyneet. joten palkkioksi siintä, annan siunaukseni POJALLE joka kuuluu Ouluun... (ansaitusti) Kiitokseni siintä että teilasitte narrit :) jota moni HIFK:i fani toivoi.
Raporttini rantalomalta päättyy tähän....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös