FC Barcelona 2021–2022

  • 144 336
  • 1 224

Miten FC Barcelonan käy tulevalla kaudella?

  • Voittaa ainakin kaksi pokaalia, suuruuden ajat ovat palaamassa

    Ääniä: 1 4,2%
  • Yksi pokaali tulee, ei juuri päästä viime kaudesta eteenpäin

    Ääniä: 8 33,3%
  • Sinnittelee, mutta ei suurempaa urheilullista menestystä, vaan alaspäin mennään

    Ääniä: 8 33,3%
  • Talouskriisi pakottaa myymään tähdet tammikuussa, ja tulos on sen mukainen

    Ääniä: 1 4,2%
  • Konkkaan menee

    Ääniä: 6 25,0%

  • Äänestäjiä
    24
  • Poll closed .

Fordél

Jäsen
Isoja kysymysmerkkejä on sitten mm. Coutinho ja Trincao. Saadaanko heistä hyvä potti, vai jäävätkö käsiin? No, luulisi että jollain hinnalla menevät johonkin, koska ei nyt ole erityisiä merkkejä, että olisi syytä heitä takaisinkaan ottaa. Jos ei Villa halua tai kykene lunastamaan Coutsia, huhuja on että esim. Newcastle voisi huolia, mutta nämä sitten nähdään kesällä.
Kyllähän Coutsille ottajia on. Nyt on vahvasti huhuilti, että Villa hankkii hänet 20 maltillista ja myös Couts haluaisi jäädä Villaan. Trincaon kanssa on varmasti nihkeämpää vaikkakin juuri viikonlopun kiekalla täräytti vaihdosta tullessaan komean maalin Chelsean verkkoon.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jahas, pienimuotoinen voittoputki jatkui, vaikka Xavin sanoin joukkue ei pelannut erityisen hyvin. Esimerkiksi laukausten määrässä ja kulmissa jopa hävittiin. Tuossa kokeiltiin vähän erilaista muodostelmaa, ja Xavi totesi pressissä, että se ei toiminut ihan toivotulla tavalla. Väläykset kuitenkin riittivät ja nyt ainakin saatiin niitä aiemmin kaipaamiani hyökkääjien tehoja. Dembelekin jatkoi alkuvuodesta hyväksi havaitulla tiellä kahden syötön muodossa, ja olihan niistä etenkin ensimmäinen aivan erinomainen suoritus, toinenkin nätisti kohdalleen. Kuulemma Dembele on nyt top5-liigojen syöttöjen kärjessä vuoden 2022 aikana. (Torresin kuiva kausi tosin edelleen jatkuu, ja päätyikin aikaisin vaihtoon.)

Pisteet olivat toki tärkeät ja nyt kakkospaikka on jo hyvin lähellä. Se vaatii joko 2 pistettä tai kilpailijoiden yhden kompuroinnin.

Araujon tilanne säikäytti, mutta ensimmäisten tietojen mukaan tutkimuksissa ei olisi ilmennyt ainakaan aluksi mitään vakavampaa, ja saattaa palata treeneihin jo pian. Taju kuitenkin kuulemma meni hetkeksi, mikä kai yleensä on aika vahva signaali aivotärähdyksestä. Mutta hyvä jos palaisi pian, koska pelikieltojakin tuolta hommattiin useampi seuraavaan eli Getafe-peliin (F. de Jong, Eric Garcia, Alba). Puolustus ja keskikenttä tulevat olemaan aika varahenkilöisiä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Onko La Ligassa käytössä joku protokolla päävammoissa/aivotärähdyksissä? Pelaajan pitää olla pois harjoituksista ja peleistä jonkin määrätyn ajan varotoimenpiteenä, jos epäillään aivotärähdystä tai on todettu aivotärähdys?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Onko La Ligassa käytössä joku protokolla päävammoissa/aivotärähdyksissä? Pelaajan pitää olla pois harjoituksista ja peleistä jonkin määrätyn ajan varotoimenpiteenä, jos epäillään aivotärähdystä tai on todettu aivotärähdys?
Hyvä kysymys. Nopealla googlettamisella en löytänyt tietoa tällaisesta - ainoastaan käytännöistä siihen, miten näitä pelitilanteessa katsotaan ja että jos on pienikin epäilys, pelaaja pitää vaihtaa pois. Lehtijutuissa tai Xavin pressissä ei ainakaan viitattu tällaisiin sääntöihin, vaan toiveisiin nopeasta paluusta. Varmaa tietoa minulla ei siis ole, mutta tällä perusteella voi olla, että saa palata kun on tohtori terveeksi todennut, ja sehän voi olla näissä lyhyt tai pitkä aika.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Araujo on päässyt sairaalasta. Seura antoi kuitenkin perinteisen lausunnon "The evolution will mark his availability" eli ilmeisesti ei palaa treeneihin vielä tyyliin huomenna, saa sitten nähdä koska. Tiedon mukaan mitään sen vaarallisempaa ei kuitenkaan olisi löytynyt.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Moni varmaan huomasikin uutisista ja siirtoikkuna-ketjusta, että aiemmin huhuttu Coutinhon pysyvä siirto Aston Villaan on nyt julkaistu. Tähän päättyi siis kaiken kaikkiaan melko surullinen saaga, toivottavasti pelaajan seuraava tarina on positiivisempi. Rahaa kilahti 20 miljoonaa, mikä on sopimuksen kulumisenkin huomioiden vähän verrattuna siirtohintaan. Taloudellisesti tässä isompi plussa seuralle onkin yhden Bartomeun ajan jättipalkan pysyvä poistuminen seuran kulujen joukosta. Edit: ja ilmeisesti Barcelona saisi 50% mahdollisesta tulevasta siirrosta, millä voi joskus olla myös merkitystä.

Aiheeseen liittyen, Haalandhan varmistui huhujen mukaisesti meneväksi muualle ja näin ollen voi olettaa, että Laporta yrittää sitä kesän yhtä isoa kalaa jostain muualta. Lehdissä on siis vahvistunut Lewandowski-huhu - kuulemma ei jatka Bayernissa ja näin ollen on ainakin yhden pykälän mahdollisempaa, että päätyy Barcelonaan. Riippuen siitä, mitä Bayern pyytää, ja onko kuinka paljon kilpailua. Maalintekijä tuossa toki saataisiin, ja iästä huolimatta kai ihan laatupelaaja ylipäätään, mutta mikään pitkän tähtäimen ratkaisu se ei edelleenkään ole.

Sitten on ristiriitaisia tietoja siitä, että mahtaako Frenkie olla lähdössä kesällä jonnekin, esimerkiksi ManUun ten Hagin seuraksi. Toisten lehtien mukaan lähes varmasti, toisten ei missään tapauksessa. Ja kenellä sitten korvattaisiin, jos siirto tapahtuisi? Mainittuja on ainakin Citystä Bernardo Silva, joka on toki taitava ukkeli mutten ihan tiedä mikä into Cityllä olisi myydä, ja Valencian Carlos Soler, joka mun (kieltämättä ohuella) tuntemuksella tuntuisi äkkiseltään heikennykseltä - varmaankin talouspuolella tulisi Frenkietä halvemmaksi sitten myös.

Voi ylipäätään tulla vilkas kesä, tai sitten monia umpikujia. Saapa nähdä. Nyt tarvittaisiin alkuun se keväällä luvattu iso rahaläjä jostain palkkakattopulman ratkaisemiseksi - vielä ei ole mitään tulosta CVC:stä tai Barca Studiosista julkaistu.

Aiempien jatkoksi, Eric Garcia (joka olisi pelikiellossa muutenkin) on telonut peukalonsa, joka pitää leikata. Näitä näemmä todellakin nyt riittää, vaikka ilmeisesti Araujo selvisi pelättyä vähemmällä.

Ja toisaalla Sevilla jäi tasuriin Mallorcaa vastaan, ja näin mun laskujen mukaan enää vain Atleti pystyy uhkaamaan Barcelonan kakkossijaa, jos voittavat viimeiset pelinsä. Tosi repaleisella joukkueella mennään Getafea vastaan, mutta jos siitä jollain ihmeellä saataisiin pisteet, niin olisi kyllä kiva - turhan jännää, jos jää viimeisen Villareal-pelin varaan.
 
Viimeksi muokattu:

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Eipä jäänyt jälkipolville kerrottavaa tuosta ottelusta, mutta 2.sija liigassa varmistettiin. Toki kun vastustajan ja kokoonpanon näki, niin osasi olettaa mitä tuleman pitää. Ehkä tässä voi kohta jonkinlaista yhteenvetoa miettiä kaudesta, mutta kyllä tässä aikalailla kuivin jaloin kuitenkin lopulta selvittiin ensimmäisestä kaudesta ilman Messiä. Tuo UEL:Iin putoaminen chämppärilohkosta oli ehkä se isoin tahra, mutta kyllä tästä kauden jälkimmäisestä puoliskosta ihan toiveikkaat fiilikset tulevaan jää vaikka klassikon jälkeen taso onkin laskenut. Uusia vahvistuksia sisään ja Xaville kokonainen treenikausi joukkueen kanssa, niin tulevaan kauteen ollaan aivan varmasti paremmassa iskussa viime syksynä. Yksi peli vielä edessä ja sitten voikin vain arvailla monellekko pelaajalle se on viimeinen Barcan paidassa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Harvinaisen tapahtumäköyhä peli, mutta se sopi näissä olosuhteissa Barcelonalle. Joku voi tietysti jopa herätellä epäilyksiä tästä tasurista, koska piste ilmeisesti varmisti myös Getafen sarjapaikan. Ei tosiaan juuri kerrottavaa jäänyt, jollei sellaiseksi laske Mika Marmolin hyvin lyhyttä liigadebyyttiä ja toki sitä liigan toisen sijan & supercup-paikan varmistusta. Toisaalla tosin Sevillan loppuhetkien maali Atletia vastaan kasvatti eroa myös.

Lähtökohdat olivat hankalat, Araujoa ei uskallettu peluuttaa vielä joten puolustuksessa oli varamiehiä kaikki paitsi Alves. Huomionarvoista oli, että Balden lisäksi myös Puig pääsi avaukseen, mutta eipä sinne keskikentällekään nyt valtavasti vaihtoehtoja ollut. Otetaan nyt tämä piste sitten.

Yksi peli vielä ja varmaan ainakin johtoportaalla, jos toivottavasti ei liiaksi vielä muilla, on katseet nyt vahvasti jo ensi kauteen valmistautumisessa. Toivon mukaan talouspuolella tapahtuu asioita, jotka mahdollistavat ainakin osan Xavin toivomista parannuksista pelaajistoon (ja pelaajamyynnit tietysti ovat yksi palanen tässä, jonkinlaiseen alkuun on jo päästy Coutsin kaupan muodossa ja kai sieltä ne Grizun miljoonatkin tulee). Ja toivon mukaan myös esim. fyysinen valmistautuminen on nyt parempaa, ettei hävitä edelleen liikkeessä ja uuvuta kauden ratkaisuvaiheessa, kuten vähän näytti käyneen viime viikkoina. Paras arvaukseni täältä ulkopuolelta on, että Xavi apujoukkoineen sai tuota intensiteetin ja liikkeen vaatimusta vähän kohdalleen, mutta siihen vaadittavaa treenin parantamista pystyttiin kesken kauden tekemään vain osin (tai ehkä pikemminkin se tuotti uupumusta, koska pohja aiemmasta oli vajavaista). Niin uskomatonta kuin tämä onkin seurassa, jonka pitäisi olla futismaailman kärkipäätä. Merkit on, että monta vuotta mentiin liian helpolla. Xavin porukan ja fysiikka- & lääkintäpuolen osaamista mitataan siinä, että ensi kaudella lähtötilanteen olisi syytä olla paljon parempi, niin että pärjätään kärkijoukkueille edes suunnilleen työmäärässä ja intensiteetissä ja lihasvammat vähenevät - kuten alkuvuodesta näytti, mutta viime viikkoina taas ei enää.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Päivitelläänpä tässä kesän näkymiä tuota viimeistä höntsää odotellessa. Puhutaan siis pelaajavaihdoksista, joista valistunut arvaukseni on, että tänäkin kesänä muutokset saattavat lopulta olla pienempiä kuin nyt odotetaan, koska a) myyntejä ei ehkä saadakaan toteutumaan b) osittain tämän vuoksi rahaa on rajallisesti. Mutta spekuloidaan:

Jos yrittää katsoa huhujen määrää ja laatua, vaikuttaa varmimmalta että lähtöä haetaan seuraavien kohdalla: Umtiti, Mingueza, Braithwaite. Sitten lienee myös todennäköistä, että Adaman ostopykälää ei lunasteta ja että Luuk de Jongin vuokra päättyy, mutta näistä ei tietenkään rahaa kilahda tilille. Puig saattaa nyt vihdoin lähteä omasta tahdostaan (vuokralle?) kun minuutit ovat edelleen vähissä, ja Sergi Roberton ja Dani Alvesin tilanteet ovat vähän arvoituksia, Lenglet ehkä myös lähtee jos saadaan vähänkään järkevä tarjous ja joku tilalle. Jos kaikki nuo toteutuisivat, tuo on jo aika iso joukko ja iso muutos. Frenkien myyntihuhuihin en siksikään jotenkin usko, ellei tule joku ihan mottipäinen tarjous. Depay sen sijaan voisi kyllä toimia rahastuksen välineenä, mutta ei varmaan ihan pennosilla myydä.

Ja sitten on edelleen, siis todellakin edelleen, tapaus Dembele. Tälläkin viikolla on kirjoiteltu, että jos vieläkin melko tuntuvat näkökulmaerot neuvotteluissa eivät äkkiä ratkea, lähtö on lähellä (ja tilalle yritettäisiin Raphinhaa ainakin jos 25 miljoonan ulosostopykälä tulee käyttöön, mikä vaatii Leedsin pysymistä putoamisviivan alla sunnuntaina).

Tulijoista siis aiemmin lähes varmoiksi tiedetään Kessie ja Christensen, ja kyllä siitä Lewandowskistakin edelleen kuulee. Depayn jatko voi hyvin riippua hänestä. Laitapakkeja kaipailtaisiin myös vähintään yhtä, ja on onhan niistä huhuja ollut. Muu riippunee ehkä sitten siitä, kuinka moni noista myynneistä oikeasti toteutuu.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Se oli siinä. Taisi olla vastustajalla enemmän motivaatiota kun heillä oli jotain panostakin jäljellä, ja kun ei ihan tuurikaan ollut puolella, niin saatiin kauden lopuksi pienimuotoinen mahalasku muistuttamaan korjauksien tarpeista ensi kaudeksi. Joillain mittareilla peli ei ollut huono, ei ainakaan muutaman viime kauden mittapuulla, mutta tulos oli nyt tämä. Kuvaavaa ehkä on, että Barcelona oli olennaisissa tilastoissa edellä - kaksinkamppailuja lukuunottamatta.

Viimeisestä noin puolestatoista kuukaudesta jäi olo, että paitsi että joukkue ehkä vähän uupui, niin tuli ilmi melkoinen Pedri-riippuvuus. Niin uskomatonta kuin se onkin, erot tuloksissa hänen palattuaan loukkaantumisen jälkeen ja sitten kun jäi taas pois tuskin ovat ihan sattumaa - suorituksissakin näkyi ero. Niin mahtava pelaaja kuin hän iästään huolimatta onkin, eihän Barcelonan kokoinen seura voi olla noin riippuvainen yhdestä ihmeteinistä. Ja tässä on siis työmaata, palataan siihen lopuksi.

Kauden tulos oli lyhyesti sanottuna kaiken kaikkiaan ristiriitainen. Ainakin osan aikaa Xavi paransi suorituksia huomattavasti Koemaniin (ja ehkä edeltäjiinkin, korkeintaan Valverden ekaa kautta lukuunottamatta) verrattuna, mutta nolla pokaalia jäi käteen (osa toki oli hänen aloittaessaan jo käytännössä mennyt), toinen sija liigassa saavutettiin, mikä voisi olla olosuhteisiin nähden hienoa ja tavallaan onkin, mutta esim. pistemäärä ja tehtyjen maalien määrä olivat edelleen surkeita Barcelonan 2000-luvun mittapuilla. Eli sanoisin, että jos joku askel eteenpäin otettiin, se oli ehkä vähän horjuva ja pieni. Loukkaantumisten vähentäminenkin onnistui vain osan aikaa.

Vaikka tähän on nyt järjestetty tälle viikolle vielä joku käsittämätön höntsä Australiassa, nyt lienee lupa ihan virallisesti keskittää katseet ensi kauteen. Eli, aloitetaan helpolla: ketkä lähetetään kesällä muualle, mille paikoille vahvistuksia ja keitä? Jos nyt oletetaan, että edes hieman taloudellista liikkumavaraa saadaan järjestettyä. Mainittakoon erona viime viikkoon, että kun Leeds säilyy, Raphinha jää todennäköisesti Barcelonan hinta-laatuarvioinnin ulkopuolelle.

Ja sitten vaikeampi: mitä Xavin pitäisi tehdä paremmin ensi kaudella, jotta "ihan kivasta" ja yksittäisistä isoistakin voitoista päästäisiin voittamaankin joku kokonainen kilpailu?
 

Fordél

Jäsen
Ja sitten vaikeampi: mitä Xavin pitäisi tehdä paremmin ensi kaudella, jotta "ihan kivasta" ja yksittäisistä isoistakin voitoista päästäisiin voittamaankin joku kokonainen kilpailu?
Veikkaanpa, että Xavin tekemiset eivät ole ratkaisevassa roolissa, kun mietitään sen seuraavan tason (=kamppaileminen isoista pokaaleista) ottamista. Xaxi on näyttänyt meille epäilijöilleen, että on huippuvalmentaja. Xavin valmennusryhmien täytyy jatkaa kovan vaatimustason ylläpitämistä, kehittää pelaajien fysiikkaa ja kehittää peliä. Mutta jos seuran johto ei saa taloutta kuntoon ja kasattua resursseja laadukkaiden pelaajien hankintaan niin paljoa tämän enempää ei kukaan saa irti tästä materiaalista. Paljon siinä on toki hyvääkin, minkä päälle rakentaa, mutta laatua tarvitaan lisää lähes jokaiselle osastolle. Eli vahvistuksia, vahvistuksia ja vielä kerran vahvistuksia.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Veikkaanpa, että Xavin tekemiset eivät ole ratkaisevassa roolissa, kun mietitään sen seuraavan tason (=kamppaileminen isoista pokaaleista) ottamista.
Voi olla, tosin ehkä riippuu siitäkin, mikä ajatellaan ratkaisevaksi? Itse kyllä arvelen tärkeäksi että työ menee eteenpäin niin taktiikan nyanssien kehittämisessä (päälinjat tuskin muuttuvat) ja ehkä ennen kaikkea parannuksissa sen toteuttamisessa, ja toisaalta mentaalipuolella. Nyt esimerkiksi loppukauden lukuisat kotitappiot eivät liene ihan sattumaa nekään, ja vastaavaa ei saisi enää tapahtua. Barcelona hävisi enemmän kotipelejä kuin vuosikymmeniin päättyneellä kaudella. Mutta oma asiantuntemus ei riitä sanomaan tästä ihan kauhean paljon syvällisempää, joten kuulen mielelläni ajatuksia valmennusta paremmin tuntevilta.

Samaan aikaan vuoden 2022 aikana Barcelona ei ollut muistaakseni kertaakaan jaloissa ns. isoja vastaan, siinä määrin kuin niitä kohdattiin. (Joitain ns. pienempiä vastaan kyllä, mutta se on nyt vähän eri tarina.) Clasicon 0-4 on varmaan kaikilla ensimmäisenä mielessä, mutta sitten on myös 1-0 Sevillasta, 2-4 Napolissa, 4-2 kotivoitto Atletista. Otos jäi aika pieneksi, mutta tämä mielestäni kertoo siitä, että suunnilleen nykyisellä pelaajistolla kilpaileminenkaan ei olisi ihan mahdotonta eikä kaikki ole kiinni ostoksista. Samaan aikaan, ilman siirtoja Barcelona uhkaisi edelleen olla aika riippuvainen noista muutamista ihmeteineistä - ja heidän terveenä pysymisestään - ja toisaalta noiden n. 35-vuotiaiden avauksen pelaajien korvaaminen/vastuun vähentäminen on nyt taas yhden vuoden kriittisempää. Mutta oma viisi senttiäni on, etten näe mitään vakavaa kriisiä siinä, jos ei yli puolet avauksesta yhtäkkiä vaihdu johonkin haalandeihin ja vandijkkeihin. Muutama fiksu täsmähankinta auttaisi sen sijaan kyllä.

Jos mietitään ihan nimiä, niin tuollahan lähtöhuhuissa on selvästi vahvimmin penkin pelaajia. Mutta oma näppituntuma on, ettei penkki silti edes ole ollut päättyneellä kaudella niin heikko kuin joskus pahimmillaan, varsinkaan tammikuusta eteenpäin. Ja menestykseen vaikuttaisi toki enemmän, jos kesän hankinnoista nousee nykyistä parempia parhaan avauksen pelaajia. Tähän ei kuitenkaan ihan helpolla päästä muuten kuin laitapakkien osalta, ja ehkä varauksin akselilta Pique-Busi, ihan iän vuoksi. Oletettavaa on, että jos vain jostain jotain pennosia löytyy, Laporta haluaa myös ihan jo symbolisistakin syistä tehdä myös yhden statement-hankinnan hyökkäykseen, mutta etenkin jos Dembele jäisi, niin kyllä noilla nykyisilläkin pystyisi yhtä ja toista tekemään, kuten nuo edellisessä kappaleessa mainitut pelit osoittavat.
 

Fordél

Jäsen
Voi olla, tosin ehkä riippuu siitäkin, mikä ajatellaan ratkaisevaksi? Itse kyllä arvelen tärkeäksi että työ menee eteenpäin niin taktiikan nyanssien kehittämisessä (päälinjat tuskin muuttuvat) ja ehkä ennen kaikkea parannuksissa sen toteuttamisessa, ja toisaalta mentaalipuolella. Nyt esimerkiksi loppukauden lukuisat kotitappiot eivät liene ihan sattumaa nekään, ja vastaavaa ei saisi enää tapahtua. Barcelona hävisi enemmän kotipelejä kuin vuosikymmeniin päättyneellä kaudella. Mutta oma asiantuntemus ei riitä sanomaan tästä ihan kauhean paljon syvällisempää, joten kuulen mielelläni ajatuksia valmennusta paremmin tuntevilta.

Samaan aikaan vuoden 2022 aikana Barcelona ei ollut muistaakseni kertaakaan jaloissa ns. isoja vastaan, siinä määrin kuin niitä kohdattiin. (Joitain ns. pienempiä vastaan kyllä, mutta se on nyt vähän eri tarina.) Clasicon 0-4 on varmaan kaikilla ensimmäisenä mielessä, mutta sitten on myös 1-0 Sevillasta, 2-4 Napolissa, 4-2 kotivoitto Atletista. Otos jäi aika pieneksi, mutta tämä mielestäni kertoo siitä, että suunnilleen nykyisellä pelaajistolla kilpaileminenkaan ei olisi ihan mahdotonta eikä kaikki ole kiinni ostoksista.
Kaikki ei ole kiinni ostoksista, ja Xavin työ tämän jengin kanssa on edelleen vasta alkutaipaleella. Silti mun on vaikea nähdä, että suurta hyppäystä tapahtuu ilman merkittäviä hankintoja. Nuo muutamat hyvät ottelut kärkijengejä vastaan ovat mun mielestä osoitus Xavin tekemästä hyvästä työstä ja tämän materiaalin potentiaalista. "Fakta" kuitenkin on, että Barcelonan materiaalissa on suuria puutteita, joihin tarvitaan hankintoja. La ligassa tälläkin materiaalilla vielä pärjää, tosin Realia tuskin vielä haastetaan, mutta ero Euroopan muihin huippujengeihin on materiaalissa iso vaikka junnut ottaa koko ajan kehitysaskeleita.

Enkä tarkoita hankinnoilla mitään hålandeja tai mbappeja tai että puolet joukkueesta pitäisi uusia, vähempikin riittäisi. Kunhan Barca saisi edes yhden laadukkaan topparin lisää, laadukkaan oikean laitapakin ja yhden laadukkaan hyökkääjän niin oltaisiin jo aika pitkällä (olettaen, että nykyiset toimivat palaset saataisiin pidettyä).
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Näistä tuloista ja palkkakatoista kun on ollut puhetta tässä ja muissa ketjuissa, niin nyt on vihdoin jotain kerrottavaa. Johtoporras kokoontui eilen, ja kutsui sitten koolle ylimääräisen edustajiston kokouksen, jossa olisi kaksi esitystä tähän liittyen. Tässä ne suoraan kutsusta kopioituna:

  • BARÇA LICENSING & MERCHANDISING, S.L. (BLM). Authorisation for the acquisition by one or more investors of a minority stake in the social capital of the corporation (up to 49.9%).
  • TV RIGHTS. Authorisation for the assignment to one or more investors of up to 25% of the income for the exploitation of the television rights corresponding to the competition organised by the Spanish Professional Football League (Liga Nacional de Fútbol Profesional) and/or the obtaining of financing based on the aforementioned television rights.
Yllättävää tässä on, että (ehkä pakon edessä) tässä siis luovuttaisiin myös osasta tv-oikeuksia ihan itse, kun se on tuossa CVC-sopimuksessa niin paljon hiertänyt. Se on pulma siksi, että jos siitä lyhytaikaista hyötyä sitten ehkä saataisiin, tulovirta myöhemmille vuosille uhkaa pienentyä pysyvästi.
 

Beardsley78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle, Dodgers
Eikös tässä nyt olla taas samalla vanhalla linjalla että syödään velaksi jos tulevan tuottoja kaupataan tämän päivän avuksi?

Ymmärrän että vaaditaan vahvistuksia, kuten täälläkin moni, mutta eikö pitäisi toivoa pienempää profiilia siirroissa ja rahan käytössä?

Viimeisen 6kk aikana Barca on yhdistetty käytännössä jokaiseen vapaaseen tai kiinnostavaan pelaajaan ja peukku tästä koska halvempi tapa juoruja laittaa kiertoon, kuin rahaa jota ei ole fanien rauhoittamiseksi. Myöskin hiukan haastavampi jakso Xavilla alkuun voi keulia hänestä paremman valmentajan ja antaa nuorille peliaikaa sen sijaan että olisi world all stars käytettävissä. Nuoret kun karkaa muualle, jokaista ei pysty enää nykyään unsettlaamaan nykyisen joukkueen kanssa ja ostamaan takaisin halvalla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tässä on monta puolta. Voi tosiaan olla ongelma, jos syödään tulevia tuloja lyhytaikaisen hyödyn vuoksi. Toisaalta, niin kauan kuin ilman lisätuloja Barcelonan palkkakatto ensi kaudeksi on miinuksella, ei ole juuri vaihtoehtoja. Lisäksi jos tuloilla palkkakaton nousun lisäksi (sehän on tavallaan vain teoreettinen käsite ja raja) saadaan esimerkiksi pienennettyä velkoja ja sitä kautta korkomenoja, se taas on pitkäaikaista hyötyä.

Kesän lopussa ollaan taas paljon viisaampia siitä, kuinka hyvän tasapainon johto näiden välille löytää. Mitä nyt lehtilausunnoista ymmärrän, niin ihan Bartomeu-överiksi tuskin vedetään, vaan pelaajavaihdoksissakin pyritään jopa palkkakulujen pienentämiseen ennemmin kuin kasvattamiseen. Bartomeun jäljiltä kun melkein joka äijälle on maksettu yli ns. maailmanmarkkinatason, ja vasta osa näistä on saatu palkanalennusneuvotteluilla korjattua. Sitten samaan aikaan kuitenkin ilmeisesti näkyvyyssyistäkin halutaan se yksi iso (hyökkääjä)hankinta kaikesta huolimatta. Saapa nähdä miten käy.
 

Beardsley78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle, Dodgers
Ei näemmä ihan pikkunappuloista puhuta kun hakevat 750m summaa mutta on samalla kyllä pelottavan iso summa siinä mielessä ettei olla ihan pikkusiivuja myymässä tulojen selkärangasta (L&M, Tv tulot). Toivottavasti ei lopulta olla 3 osasta eli tulevista katsomotuloista myymässä osaa, siihen uusi pandemia ja avot. :)

 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Ei nuo omatkaan lempparit ole, mutta on tässä esim. viimeisen 10v aikana pahempiakin ollut. En tiedä, ehkä jos reunimmaisia punaista ja vaaleamman sinistä raitaa olisi tuonut ylemmäs, niin nuo olisi voineet olla jopa ihan hienot.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ei nuo omatkaan lempparit ole, mutta on tässä esim. viimeisen 10v aikana pahempiakin ollut. En tiedä, ehkä jos reunimmaisia punaista ja vaaleamman sinistä raitaa olisi tuonut ylemmäs, niin nuo olisi voineet olla jopa ihan hienot.
Kyllä, värityksissä ei sinänsä ole vikaa, mutta jotenkin tuo ruokalappumaisuus osuu pahasti silmään.

Edit: Lisään vielä, että tällä kaudella käytety paidat oli upeat.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Pidin itsekin tuota ihan siedettävänä, ainakin verrattuna takavuosien poikkiraitoihin ja ruutuihin, mutta nyt on kyllä vaikea karistaa enää mielestä tuota ruokalappumielikuvaa...

Meanwhile, täällä ja siirtoketjussa kun on arvuuteltu Frenkie de Jongin tulevaisuutta, niin eilen asiassa oli joitakin pieniä vinkkejä suuntaan ja toiseen. Ensinnäkin, Frenkie esiintyi ainakin yhdessä tuon uuden paidan promokuvassa, mikä tuppaa usein kertomaan siitä, että pelaajaa ei olla ensimmäisenä myymässä. Ei toki aina. Frenkie myös pelasi eilen, Hollanti voitti Belgian peräti 4-1 ja van Gaal kehui Frenkietä yhdeksi kentän parhaaksi. Huomiotaherättävää on, että pelaaja itse sanoi vähän erilaisen roolinsa Hollannin paidassa sopivan hänelle hyvin (saa enemmän palloja suoraan puolustajilta). Depay muuten teki kaksi maalia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Onhan tämä nyt ihan käsittämätöntä perseilyä, että Laporta on myymässä 25-vuotiaan De Jongin pois muutaman millin voitolla, että voisi tuoda joukkueeseen 34-vuotiaan Lewandowskin.
De Jongia ei pitäisi missään nimessä myydä, vaan täysin korvaamaton palanen tulevaisuutta kuten Pedri, Fati ja Gavi.
Ja tänne ei tarvita mitään ikäloppua viettämään viimeisiä vuosiaan isolla palkalla.
Ja sitten tämä idiootti kehtaa vaatia joukkueen pelaajia vähentämään palkkaansa 50%, kun Lewandowskin lisäksi on jo hankkinut Christensenin ja täysin turhan Kessien. Minkä helvetin takia yksikään pelaaja suostuisi alentamaan palkkojaan niin kauan kuin tämä idiootti samaan aikaan hankkii pelaajia isoilla palkoilla.
Ei tuonne tarvitse hankkia yhtään pelaajaa, jos rahaa ei ole, vaan turhakkeet pois ja jatketaan nykyisillä. Nykyinen ryhmä riittää hyvin, kuten Xavi on näyttänyt.
Kyllä se on nyt nähty että Laporta on samanlainen paskakasa kuin Bartomeukin. Fontin vuoro astua remmiin.

PAINU VITTUUN LAPORTA!
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Onhan tämä nyt ihan käsittämätöntä perseilyä, että Laporta on myymässä 25-vuotiaan De Jongin pois muutaman millin voitolla, että voisi tuoda joukkueeseen 34-vuotiaan Lewandowskin.
De Jongia ei pitäisi missään nimessä myydä, vaan täysin korvaamaton palanen tulevaisuutta kuten Pedri, Fati ja Gavi.
Ja tänne ei tarvita mitään ikäloppua viettämään viimeisiä vuosiaan isolla palkalla.
Ja sitten tämä idiootti kehtaa vaatia joukkueen pelaajia vähentämään palkkaansa 50%, kun Lewandowskin lisäksi on jo hankkinut Christensenin ja täysin turhan Kessien. Minkä helvetin takia yksikään pelaaja suostuisi alentamaan palkkojaan niin kauan kuin tämä idiootti samaan aikaan hankkii pelaajia isoilla palkoilla.
Ei tuonne tarvitse hankkia yhtään pelaajaa, jos rahaa ei ole, vaan turhakkeet pois ja jatketaan nykyisillä. Nykyinen ryhmä riittää hyvin, kuten Xavi on näyttänyt.
Kyllä se on nyt nähty että Laporta on samanlainen paskakasa kuin Bartomeukin. Fontin vuoro astua remmiin.

PAINU VITTUUN LAPORTA!
En kyllä itsekään myisi Frenkie De Jongia, mies parhaassa iässä ja nyt alkaa hänellä vielä ne parhaat vuodet. 20 miljoonaa kaudesta palkkaa, mutta esim. Raphinha yritetään ostaa yli 50 miljoonalla, jos Leeds edes myy hänet. Samoin kuten sanoit, Lewandowskia sisään, hän ei myöskään ihan halvalla liiku ja vielä vähemmän pelaa millään tikkarirahoilla. Toki Lewandowski olisi jätäävä vahvistus ainakin pariksi vuodeksi, mutta aika kovaan hintaan kyllä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Frenkie myös pelasi eilen, Hollanti voitti Belgian peräti 4-1 ja van Gaal kehui Frenkietä yhdeksi kentän parhaaksi. Huomiotaherättävää on, että pelaaja itse sanoi vähän erilaisen roolinsa Hollannin paidassa sopivan hänelle hyvin (saa enemmän palloja suoraan puolustajilta). Depay muuten teki kaksi maalia.
Frenkie pelasi eilen kyllä ihan sensaatiomaisen hyvän pelin. Kyllä ainakin omasta mielestäni kun Frenkie on oikein roolitettu ja pelitapa on kunnossa, niin on aivan maailman parhaita keskikenttäpelaajia. Tällöin on aivan sensaatiomaisen hyvä. Ehkäpä se rooli sitten eroaa hieman siitä, mitä se Barcelonassa on. Barcelonassa tosiaan tuntuu osin pelaavan vähän ylempänä kenttää (Busquets taitaa olla useimmin keskikentän pohjapelaajana) ja tuntuu, että ei muutenkaan pelaa Barcassa niin usein siinä kentän keskellä/keskiosassa.

Okei, Frenkie on myös pelityyliltään sellainen, että huitelee vähän joka puolella kenttää joka paikan höylänä, ainakin Hollannin maajoukkueessa. Kenties se ero tulee siinä, että Hollannin maajoukkueessa Frenkie saa toimia keskikentän ja pelinmoottorina. Saa pelata alempana ja myös keskemmällä kenttää, saa useammin palloa ja pallokosketuksia sekä tehdä hänelle ominaisia kuljetuksia nousemalla itse.

Esim. tällä kaudella Barcassa, Frenkien keskimääräiset pallokosketukset olivat 63 kosketusta per peli. Hollannin maajoukkueessa ne pyörivät lähes aina siellä 90-100 tienoilla, jopa reilsuti yli 100:n kosketuksen per peli. Tuossa on hurjan huima ero, miten osallistunut/osallistettu pelaaja on peliin Esim. Busquetsilla oli tällä kaudella Barcan paidassa 89 kosketusta per peli. Eli peli pyörisi enemmän hänen kauttaan ja hän saa toimia tuossa pohjapelaajan roolissa moottorina, jossa ehkä ne Frenkien vahvuudet tulisivat parhaiten esille. Frenkie on Hollannissa enemmän osallisena peliin ja kantaa suurempaa roolia ja vastuuta pelistä, kun saa toimia tuollaisena pelillisenä moottorina, vaikkei nyt ehkä mikään perinteinen kk-pohjapelaaja olekaan.

Aika harvassa ovat ne pelaajat, jotka pystyvät ilman pelitapaa tai oikeaa roolitusta loistamaan. Puhutaan ihan poikkeusyksilöistä tuolloin. Ja kun nuo roolitus ja pelitapa asiat ovat kunnossa, on Frenkie eliittiluokan peluri. Kunhan hän on siis vain oikein käytetty valmentajan ja joukkueen toimesta. Busquets oli aikanaa loistava, mutta oliskohan tuossakin aika tehdä Barcassa jo valtikanvaihto ja antaa Frenkielle enemmän tuota moottorin roolia? Jääkö Frenkie Barcassa enemmän, jopa liiakseltaan(?) statistin rooliin? Hollannin maajoukkueessa, kun Frenkie on yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein pelintekijä sekä -edistäjä omalla toiminnallaan. Kantaa äärettömän suurta vastuuta Hollannin pelintekemisestä ja jopa pelin rakenteesta omalla toiminnallaan ja sijoittumisellaan yms. Ei ole vain keskikentän, vaan koko Hollannin pelin moottori.

Tässä alempana Frenkien tilastoja eilisestä Belgia-pelistä:
  • 93 touches
  • 82 passes
  • 92% pass accuracy
  • 4 key passes
  • 1 assist
  • 100% take-ons completed (2/2)
  • 100% long ball accuracy (3/3)
  • 100% aerial duels won (3/3)
  • 3 clearances
  • 2 interceptions
  • 2 fouls won
  • 1 tackle made
Nyt Barcalla on penkin takana mies, jonka luulisi jotain myös tuosta keskikenttäpelaajan sielunmaisemasta ymmärtävän.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Mielenkiintoista pohdintaa, @Proffa_20, ja varmasti Frenkien kohdalla paljolti totta. Ja totta sekin, että oikealla roolilla / vahvuuksien kautta yksilöstä voi saada eniten irti. Mutta jää se filosofinen kysymys, että miten taas joukkueen kollektiivi hyötyy eniten? Kannattaako joustaa periaatteesta, että keskikentällä syötetään mieluummin nopeasti kuin nostetaan kuljetuksilla? Ja onko se riski pivoten roolissa, jos niin tekee? Pivoten rooli on Barcelonassa melkoisen vaativa molempiin suuntiin, kun puolustuksenkin vahvuus on ennemmin pallollinen, ja niinpä oikea sijoittuminen, ennakointi ja riskienhallinta pallon kanssa on hyvin tärkeää myös Barcelonan puolustuksen onnistumisen kannalta. Toisaalta, onhan Frenkiellä kokemusta jopa topparin paikasta. Silti mietin, että toimiva kokonaisuus lienee yhtä yksilöä tärkeämpi - jopa Messin kohdalla loppuvuosina näytti siltä, että tulokset kärsivät liiasta joustamisesta hänen vahvuuksiensa ehdoilla.

Löytäisikö Xavi sitten tässä jonkin toimivan kompromissin, olettaen että Frenkie jää?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös