Tähän on nyt huudettava väliin, että kyllä se futismaailman suurin ja kiinnostavin matsi on edelleen Manchester United-Liverpool
Legendaarisuutta/suuruutta/kiinnostavuutta nyt on vaikea mitata, siksi mainitsinkin tuon kenties-sanan tuossa. Katsojaluvut nyt ovat toki yksi mittari, mutta näistäkään en löytänyt mitään 100% varmaa tietoa/tilastoa. Useammin se El Clasico oli kuitenkin tv-katsojissakin mainittuna edellä.
Keskustelupalstan henkeen toki kuuluu, että asioista keskustellaan. El Clasicon
legendaarisuuden puolesta puhuvat mm. seuraavat seikat:
-Kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneemmät seurat (factos).
-Kaksi seuratuinta seuraa sosiaalisessa mediassa, joskin ainakin Manchester Unitedilla on kansainvälisesti myös todella laaja fanipohja, joka ei vain sosiaalisessa mediassa näy.
-Kautta historian "legendaarisemmat" pelaajat. Mittarina voidaan käyttää vaikka voitettuja Ballon d'Or -palkintoja. Tämä toisaalta tarkoittaa myös sitä, että El Clasicossa on pelannut kautta historian paremmat pelaajat.
-Enemmän pelattuja keskinäisiä otteluita.
-Poliittinen jännite, joka on ollut El Clasicoissa mukana aina sieltä 1900-luvun alusta nykypäivään.
Toki sitten Pool-Unitedin puolesta voisi puhua mm. sellaiset seikat, että Valioliiga on maailman seuratuin sarja, yhteinen historia on pitempi jne. Varmasti näitä olisi enemmän, nämä nyt tulivat siis äkkiseltään mieleen.
Suomessa tämä ottelu on varmasti fanien näkökulmasta suurempi, koska Valioliigaa/sen edeltäjää on näytetty Suomessa pidempään ja monelle se ensikosketus ulkomaalaiseen futikseen tuli juuri Englannin pääsarjan kautta. Ja ainakaan itse en henkilökohtaisesti ole tutustunut tuohon derbyn historiaan niin paljon kuin El Clasicon, joten sieltä löytyy varmasti paljon mielenkiintoista tietoa.
Tämä rivalry ei myynyt edes Camp Nouta loppuun kun turistit puuttuivat.
Tähän nyt löytyy varmasti lukuisia syitä, korona nyt sellaisena isona tekijänä, joka on vaikuttanut moneen eri asiaan. En osaa sanoa, että mitä rajoituksia esimerkiksi otteluihin pääsyllä on. Riittääkö kaksi rokotetta vai tarvitaanko esimerkiksi negatiivinen testi 48/72 h ennen ottelua.
Espanjassa on varmasti myös todella hyvin muistissa se aika kun Espanjassa oli koko maailman huonoin koronatilanne. Tietynlaista varovaisuutta on varmasti vielä mukana, koska esimerkiksi Real ei ole myöskään myynyt Bernabeuta täyteen vaikka katsojamäärä on rajoitettu 50 000 katsojaan remontin takia ja Real porskuttaa yhdeksän ottelun voittoputkessa.
Taloudelliset vaikutukset ovat olleet myös kovia Espanjassa ja turistien poissaolo vaikuttaa paljon etenkin Barcelonaan. Monen asian summa. Aiheesta olisi toki mukava keskustella lisää vaikka jossain muussa ketjussa, sillä tämä ketju ei liene kuitenkaan se ihan oikea paikka.