Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Näinkin @mikko600 , joskin enemmän homma oli kiinni valmennuksesta silloin kun Villasta. Tuon kauden jälkeen tulivat sitten Lucho ja eräs Liverpoolin siihenastinen ykköshyökkääjä, ja kannuja alkoi taas jonkin aikaa virrata Kataloniaan.

Saapa nähdä, löytyykö nyt jostain se piikin pelaaja, joka laittaa riittävästi palloja verkkoon, ettei homma jää vain Messin varaan. Silloin on taas mahdollisuudet, vaikka ennakkosuosikkina ei nyt lähdetään mihinkään kilpailuun - ja tietysti muutakin pitää saada kuntoon kuin vain maalimäärät.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Sellaisia ratkaisuja muuten nähty, että Fati on virallisesti ykkösjoukkueen pelaaja (eli ei voi enää edustaa Barca B:tä), mutta Puig, Araujo ja Miranda ovat virallisesti B:n kirjoilla, vaikka ainakin osa heistä tuskin pelaa siellä paljoakaan. Jotain nokkimisjärjestyksestä tästä kai voi lukea, tai siitä, keiden odotetaan ehkä hyötyvän peliajasta alhaalla jos niitä ei ylhäällä tule. Oletan, että myös Araujon ja/tai Mirandan tilanne voi muuttua, jos Umtiti ja/tai Firpo löytää uuden seuran tässä ikkunassa. Mietityttää tosin, että kun B:stä on lähtenyt monia kantavia pelaajia, kaudesta voi tulla hankala - tai en tiedä, onko sitten strateginen valinta että B:n ei nyt tarvitsekaan taistella noususta Segundaan.

Mutta, parin päivän päästä jo pelataan, siis ihan oikea peli Villarealia vastaan! Olisiko avaus jotain tällaista: Neto jatkaa ter Stegenin saikun aikana maalissa, puolustus myös tuttu-puttu S. Roberto - Pique - Lenglet - Alba, pivotet Busquets - de Jong koska Pjanicilla vielä aika vähän minuutteja alla, ja ylhäällä sitten jossain järjestyksessä Dembele - Griezmann - Messi - Fati. Liigassahan jatkuu viiden vaihdon sääntö, joka ainakin nyt hyvässä terveystilanteessa ei niin haittaa - penkilläkin on vaihtoehtoja, Coutsia, Trincaota, Pjanicia jne. Puolustuspää tosin on paljon ohuempi ainakin vielä, hankintoja odotellessa.

Messi tuossa kirjoitteli Suarezista ihan julkisesti, että "Sinun olisi pitänyt saada lähteä sellaisena kuin olet: yhtenä seuran tärkeimmistä pelaajista (...) Eikä ulos heitettynä, kuten he sinulle tekivät. Mutta totuus on, ettei minua enää yllätä mikään." Lämpimät on välit johdon kanssa siis edelleen. Heitän vielä samalla eilen unohtuneen pienen satunnaisihmetyksen sille asialle, että Suarezin lähtö tiedotettiin virallisesti aika lailla keskellä yötä. Jännä. No, oli sitten kuitenkin tuo tiedotustilaisuus päivällä. Sen kohokohtia oli Suarezin (tavalaan yllättäväkin) ylistys seuralle ja ilmoitus olla Cule aina (varmaan kiva kuulla Atletin kannalta) sekä tässä Sportin toimittajan tviitissä näkyvä kohta, jossa Suarezilta kysytään, onko jotain mitä hän katuu. Hän aloittaa vastauksensa "Ai minä, vai..." Arvatkaa kuka istui hänen vieressään.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Messi tuossa kirjoitteli Suarezista ihan julkisesti, että "Sinun olisi pitänyt saada lähteä sellaisena kuin olet: yhtenä seuran tärkeimmistä pelaajista (...) Eikä ulos heitettynä, kuten he sinulle tekivät. Mutta totuus on, ettei minua enää yllätä mikään."
Tämä Messin IG-postaus onkin jo ylittänyt uutiskynnyksen jokseenkin joka paikassa Suomea myöten. Ehkä riemukkainta on, että tähän mennessä mm. Neymar, Dani Alves ja Eto'o ovat käyneet vahvistamassa ja komppaamassa Messin haukut Bartomeun poppoolle ja Fabregas komppasi taputusemojeilla. Sivuunkirjoittaneella ainakin sydämessä läikähtää lämpimästi, kun yleensä miljoonapalkoilla seuran PR-toiminnan ja brändin ylläpitämiseen sidotut pelaajat kerrankin sanovat ihan avoimesti mielipiteensä julkisesti.

Nyt on jaettu pelinumeroita virallista kauden alkua varten, seuran sivuilta näkee jos haluaa tarkastella. Uutisia siinä lienee ainakin Pedri numerolla 16, mikä tarkoittaa siis että hän on edustuksen pelaaja vaikka esim. Puig ei toistaiseksi ole. 9 on vapaana.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Olisikohan nyt reilu vuorokausi ennen ekaa liigapeliä sopiva hetki palata Barcelonan pelaajistoon, eli muutoksiin ja tämänhetkiseen tilanteeseen, kun niistä oli ketjun avauksessa vain pari arvausta. Muutoksia toki voi vielä tulla ja varmaankin minimissään oikea pakki hankitaan, mutta katsotaan nyt kuitenkin tätä melko valmista joukkuetta vähän.

Lähteneet:
Arthur
Rakitic
Vidal
Semedo
Suarez
(sekä vuokrapelaajista Cucurella ja Wague.)

Tulleet:
Pjanic
Trincao
Pedri
Sekä vuokra- ym. zydeemeistä palanneet (suluissa tällä erää kokoonpanon ulkopuolelle jääneet):
Coutinho
Alena
Rafinha
(Matheus Fernandes)
(Oriol Busquets)
(Miranda)
(Todibo)

Todetaan pari huomiota: viime kauden alkuun verrattuna lisäksi ainakin Fati, ehkä myös Puig ovat murtautuneet kokoonpanoon ja Araujon voinee olettaa tekevän saman tällä kaudella. Tulijoita on toistaiseksi enemmän kuin lähtijöitä, vuokrapelaajat huomioiden, ja iältään tulijat ovat enimmäkseen nuorempaa sakkia. Odotettu nuorennusleikkaus on siis osin toteutunut, ei täysin (osin riippuu myös jäävien kuten vaikka Busin peliajan kehityksestä).

Alleviivaan tässä nyt vielä erikseen yhtä ilman omaa pohdintaansa aiemmin jäänyttä asiaa, eli sitä, että Coutinho on nyt jälleen Barcelonan pelaaja eikä edes huhuja siirrosta muualle enää ole. Vähän epätodellista. Jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, Coutsi voi toki olla vaikkapa koko siirtoikkunan paras hankinta. Saapa nähdä. Voi myös käydä toisin.

Isoimmat kysymykset huomiselle ovat varmaankin: Ensinnäkin, kuinka paljon Messiä kiinnostelee ja heijastuuko se muihin? Tuo seikka voi pahimmillaan kääntää tämän kauden uudeksi katastrofiksi hyvin pian, tai sitten parhassa tapauksessa sinnitellään pinnalla vallanvaihtoon asti. Toiseksi, siirtyvätkö ihan lupaavasti treenipeleissä rullanneet muodostelman muutokset ja uusien pelaajien sisäänajot sujuvasti myös tosipeleihin? Heitän yhden villin kortin kehiin ja vihjaan tarkkailemaan Dembeleä, jonka odotan avaavan todella pitkästä aikaa - melkein voisi puhua uudesta pelaajasta viime kauteen verrattuna tässäkin, niin vähän hän pystyi pelaamaan. Josko nyt uudessa valmennuksessa ja uusien lääkärien & fysioiden alaisuudessa pysyisi ehjänä?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Nonni, kausi on käynnissä - mutta täällä ei näy ketään. Kaikki masentuneet jo etukäteen? Boikotoidaan Bartomeua?

Sieltähän tuli ihan hyvä voitto, varsinkin siihen nähden ettei ollut tosipelejä alla ja vastustajalla oli. Siihen nähden 4-0 ekalla jaksolla ihan jees esityksellä lienee hyvä. Toisella puoliajalla sitten ilotulitusta oli lähinnä kaupungin taivaalla ja harmi kyllä debyyttinsä tehneiltä vaihtomiehiltä plus palanneelta Dembeleltä jäivät maalit tekemättä lopussa. Mutta hyvä näin, pisteet otetaan vastaan eikä peli ainakaan viime kautta huonommalta vaikuttanut.

Isoimmat otsikot vei Fati, ja aiheesta varmastikin kun käytännössä ratkaisi pelin hurjalla tehokkuudella ja rankkarin hankkimisella. Messille siitä maali ja keskitys vielä puolustajan kautta sisään jakson lopussa, joten ei tarvitse hänenkään ainakaan mitään ketsuppipurkkeja miettiä tälle kaudelle. Plussia lisäksi: Sen mitä näin, myös Alba näytti hieman vanhalta itseltään ja Dembelen sijaan avaukseen päässyt Coutsi näytti myös ihan jalkapalloilijalta (esim. oikein mainio syöttö toiseen maaliin). Pjanicin esitys lienee myös ihan ok etenkin siihen nähden, että Busin suorituksia leimasivat menetykset yhtä lailla kuin muutama katko. Griezmann ei päässyt piikkiin vaan siihen oli ainakin grafiikoissa piirrelty Messi, ja niinpä hän jäi taas pelitapahtumien ulkopuolelle. Vielä on siis parannettavaakin.

Todetaan vielä, että jos avaus oli odotusteni mukainen Coutsia lukuunottamatta, vaihdosta tulivat sisään Dembelen lisäksi Trincao, Pedri ja Pjanic. Tästä voi lukea nyt jotain Koemanin tämänhetkisistä arvostuksista. Viides vaihto jäi käyttämättä ja sinne penkille siis mm. Puig, jota ei sentään istutettu katsomoon.

Torstaina taas pelataan, mutta tulisiko sitä ennen ainakin yksi uusi pelaaja? Puolustuspää näytti ohuelta kun eilistä penkkiäkin katsoo. Destin tosin huhuillaan lentävän Barcelonaan tänään. Eric Garcia pelasi eilen kun City jäätyi huolella, mutta jos sinne vahvistuu uuden topparin tulo, siirtohuhut voivat käynnistyä uudelleen.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Raimonlätty
Se oli ihan positiivinen avaus kaudelle. Vaikea sanoa kuinka paljon tuloksesta oli Barcan hyvyyttä ja Villarealin huonoutta, mutta otetaan vastaan. Eniten iloisesti yllätti Coutinhon otteet ja Fatin kypsä esiintyminen. Pjanicilta myös vahva sisääntulo. Busquetsilla ei taso enää tahdo riittää ja toivoa sopii, että Sergio ei ole Koemanin sokea piste, vaan antaa keskikentänpohjan peliajan näyttöjen mukaan. Ei tuo joukkueen yleisilmeeseen nähden kummoinen peli ollut de Jongiltakaan, mutta sieltä voi odottaa jatkossa parempaa. Messikin näytti olevan ihan pelissä mukana, joten eiköhän se siitä taas.
 
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Joo, ei näissä kotipeleissä ole oikein "ikinä" ollut mitään suuria ongelmia, vaikka penkillä seisoisi pahvinen sauliniinistö. Sitten katsotaan mikä on muuttunut, kun puurretaan taas 0-0:aa, eikä Messi kannattelekaan sinä iltana joukkuetta, vaihtoja huutaisi ja jotain herättelyä muutenkin, niin mitä tekee Koeman. Tähän lisäksi bonussektorina yhdistettynä vieraspelireissut maakuntiin tai Champparin pudotuspelivaiheen toiset osaottelut vieraissa. Niissä edelliset valmentajat ovat jäätyneet identtisesti.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Dest on lääkärintesteissä, eli homma lienee kohta virallinen ilman jotain viime hetken yllätyksiä. Huhujen mukaan n. 20+5 miljoonaa. Jos nousee huipulle, hinta ei ole paha. Ikäähän on vasta 19. Jos taas saadaan uusi Firpo, niin huokaus. Toivottavasti ei. Plussaa hankinnassa ainakin se, että tiettävästi Dest kykenee pelaamaan myös vasemmalla. Mahdollisuuksia pitäisi siis kauden aikana kyllä tulla.

Cityn topparihankinta on myös virallinen, eli voisi kuvitella että sieltä olisi yhdelle lähtijälle nyt tie auki. Eric Garcian paluuta siis vielä odotellaan. Muutama lähtijähän tässä saattaa vielä olla ennen kuin ikkuna sulkeutuu 5.10., ja realistisinta kiinnostusta on ilmeisesti Todibolle.

Tähän lisäksi bonussektorina yhdistettynä vieraspelireissut maakuntiin tai Champparin pudotuspelivaiheen toiset osaottelut vieraissa. Niissä edelliset valmentajat ovat jäätyneet identtisesti.
Näistä ei olekaan hetkeen puhuttu ja kyllä, tässähän on se yksi suurimmista kysymyksistä jatkon kannalta. Korjautuuko tämä vierasujostelu ja -laiskottelu vihdoin? Ellei, pokaalit jäävät taas vähiin. On ainakin kommenttien perusteella merkkejä, että nyt olisi enemmän intensiteettiä ja tervettä vaatimustasoa kehissä. Ensimmäiset selvät merkit siitä, tarkoittaako se oikeasti kelkan kääntymistä, saadaan huomenna kun pelataan Vigossa, missä ei ole voitettu aikoihin. Sanoisin, että kolmea pistettä tärkeämpi peli edessä ennen kaikkea siinä, miltä homma näyttää.

Ylipäätään nyt, ainakin siihen asti kun johto vihdoin vaihtuu, Barcelona on oman tulkintani mukaan yhden sortin korttitalo. Se on hieno, kun se on pystyssä, on Messiä ja lupaavia junnuja ja heräileviä Alboja jne, mutta koko rakennelma on nyt herkässä sortua jos yksi kortti lipsahtaa paikaltaan. Ja se voi olla vaikka vieraskonttaus tai Messin fiilis.

Tänään tosin (ja tämä ylitti taas uutiskynnyksen Suomessakin) Messi hieman sovitteli Sportille antamassaan haastattelussa. TL,DR: En halua riidellä, pahoittelut jos kannanottoni olivat liian kärjekkäitä ja harmittivat joitakin kannattajia, mutta ajattelin seuran parasta. Kentällä haluan aina voittaa ja olen sitoutunut.

Tulevat viikot sitten näyttävät, onko näin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Uusi päivä, pelipäiväkin vielä, ja uudet uutiset tai niiden odotukset. CL-lohko arvotaan. Eipä muuten ole viime vuosina useinkaan tarvinnut kakkoskorista lähteä tuohon arvontaan, nyt sekin päivä nähdään. Niinpä vastaan voi tulla heti kättelyssä esim. Bayern, Juve, Liverpool tai PSG. Kolmoskorissakin on muutama ihan kova joukkue Interin ja Leipzigin johdolla, joten vähän tässä saa jännittää - vaikka toisaalta, lohkovaiheessa nyt pitäisi selvitä kenestä tahansa jos kerran tavoite on kannu.

Destistä virallista uutista vieläkin odotellaan, vaikka kaiken pitäisi olla selvää. Garciasta huhujen mukaan tingitään, kun tarjous- ja pyyntihinnat eivät vielä ole kohdanneet. Huhuissa ManU olisi kiinnostunut Dembelestä, siitä on ristiriitaista tietoa kiinnostaako tällainen Barcelonaa tai Dembeleä.

Myöhäisillassa sitten Celta. Avaus lienee melko lähellä samaa kuin viimeksi, joskin Pjanic saattaa nousta mukaan ensimmäisenä varsinaisesti uutena pelaajana (ekassa pelissähän "uusi" oli vain Couts). Braithwaite palaa penkille, Firpo taas kolhun takia sivussa kun noita laitapakkeja onneksi on ihan jaettavaksi asti. Sport arvailee myös Dembelen avaavan Fatin sijaan. Se olisi vähän ylläri, mutta ehkä teiniä ei haluta ylipeluuttaa? Itse siirtäisin ekan pelin perusteella myös Griezmannin piikkiin ja Messi hiihdelköön sitten sen verran oikean laidan kautta kuin viitsii.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Dest virallisesti vahvistettu hintaan 21+5. Jos hyvin käy, saadaan pitkäaikainen ykkösvaihtoehto oikean pakin paikalle (toivon mukaan nousee ykköseksi viimeistään ensi kaudella, siis että taso riittää ohi Sergi Roberton). Toivon mukaan nyt scouttaus oli vähän Barcelonan viime vuosien perinteitä parempaa.
 

wolpacca

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, FC Barcelona, Cubs
Toivon mukaan nyt scouttaus oli vähän Barcelonan viime vuosien perinteitä parempaa.
Tällä kertaa en olisi scouttauksesta niin huolisssani, sillä olihan Bayern Münchenkin Destin perässä ihan kunnolla, kuulemma vielä miehen lentokoneen laskutumisen jälkeen. Olivat näköjään valmiita maksamaan myös enemmän mitä Barca. Lämmittää kyllä itseäni ainakin juuri se että vaikka Bayern antaa 8-2 nokkaan chämppäreissä, niin nuori lupaava pelaaja näkee kuitenkin Barcan selvänä valintana.

Toivottavasti pojalle annetaan rohkeasti peliaikaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Juuri näin @wolpacca - onnistuminen on varmasti tavallista todennäköisempää, kun mm. Bayern on ilmeisesti nähnyt saman potentiaalin. Ja kun pelaaja ilmeisesti tykkää Barcelonasta eli siinäkin suhteessa motivaation pitäisi olla kohdillaan. Tuosta peliajasta hän tosin itsekin sanoi. Selväähän on, että Bayernin oikealla laidalla olisi tällä erää paljon vähemmän minuutteja tarjolla, kun taas Barcelonassa niitä tulee Semedon lähdettyä käytännössä satavarmasti. Toivon mukaan pystyisi ainakin liigapeleissä pärjäämään jo tällä kaudella, ja miksipä ei, kun on CL:ääkin pelannut.

Edit: vielä Destistä, vaikka on syntynyt ja kasvanut Hollannissa, niin edustaa USA:n maajoukkuetta. Tämä antaa hankinnalle ainakin taloudellista turvaa: jos pysyy majussa, pelaajalla pysyy markkina-arvo siellä ja ostava seura hyötyy siitä taloudellisesti, vaikka ei pelillisesti Barcelonassa pärjäisi. On siis hyvin todennäköistä, että omat saa pois jos joskus täytyy myydä. Mutta tietysti toivotaan, että hankinta onnistui ja saadaan siitä parempi versio Dani Alvesista tuleville vuosille...

CL:stä puheen ollen: vastaan tulevat lohkossa Juve, D. Kiova ja Ferencvaros. Juve on kova vastus, mutta ei kai siinä. Mitataan tasoa, jatkopaikan ei pitäisi olla vaarassa vaikka ei Juvelle pärjättäisi, tai jos lohkoon jotenkin jäädään niin sitten kaikkien pitää saada kenkää. Kiova on nyt vähän ikävä ja turhan pitkä pelimatka, mutta riittävästi pisteitä heitä ja myös unkarilaisia vastaan pitäisi kyllä tulla Barcelonan nykytilassakin. Mutta, saadaan siis Messi vs. Rolle, de Jong vs de Ligt ja tietysti vielä Pjanic vs Arthur.

Tsämppärissä muuten tullaan jatkossa näkemään yleisöäkin siellä, missä kunkin maan/kaupungin tilanne eli sen hetken säännökset sen sallivat. Näin lausui UEFA tänään.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itse siirtäisin ekan pelin perusteella myös Griezmannin piikkiin ja Messi hiihdelköön sitten sen verran oikean laidan kautta kuin viitsii.
Tähän pitäisi kyllä tulla muutos, vaikka sitten kuvatun kaltaisena. Mies menee nyt ihan hukkaan. Griezmannin nykyisen esityksen voi tarjota kuka vaan muukin, joka kentälle pääsee.

Nyt toki joutui vaihtoon topparitilanteen vuoksi. Mikä muuten toi Piquen jenkkifudistakli oikein oli? Selvä punainen heilui jo, mutta paitsio pelasti. Ajatteliko ettei mitään väliä rikkeellä, kun oli mielestään paitsio..?

Pelistä nollapelillä kliininen vierasvoitto 3-0.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Näinpä @stiflat - hieman yllättäenkin Koeman ei tehnyt mitään muutoksia avaukseen ja Griezmann jäi taas aika varjoon (kuten koko oikea laita, vaikka ehkä mitä pelistä näin ei ollut ihan niin pitkälti pelkkää vasenta laitaa kuin Villarealia vastaan). Odotan nyt hyvistä tuloksista huolimatta pientä kierrätystä ja näihin ei-niin-toimiviin ratkaisuihin muutoksia seuraavaan peliin, joka on Sevilla kotona sunnuntaina.

Mutta tärkeät pisteet sateesta ja kai tästä nyt jotain merkkiä paremmasta asenteesta voi lukea, nimenomaan vieraspelaamisesta kun puhutaan. Numerot kuitenkin mairittelevat hieman Barcelonaa, tilastojenkin perusteella peli oli aika tasainen, joskin siihen tietysti vaikutti Lengletin ulosajo. Joka nyt ei välttämättä ollut ihan linjassa muiden vihellysten kanssa.

Fatilla kyllä huikea tehokkuus ollut, ja nyt kun itseluottamus on varmastikin sen myötä kohdillaan, alkaa poitsu näyttää ihan maailmanluokan viimeistelijältä. Kyvyt siis ainakin siihen riittävät, siitä on nyt varmaan tarpeeksi näyttöä, jos pää jatkossakin pysyy mukana. Barcelonalle on iso plussa myös se, että Couts kykenee nyt olemaan hyödyksi joukkueelle, esim. syöttö avausmaaliin jälleen. Messiltä myös ihan näppärät ohitukset tutusti ennen omaksi melkittyä 0-2:ta - tärkeä maali alivoimalla, melkeinpä ratkaisi tuon pelin. Messillä on melko kova tahti noiden vastustajan omien maalien aiheuttamisessa toistaiseksi, maali per matsi!

So far so good. Toistaiseksi näyttää siltä, että voitaisiin vaikka päästäkin siihen, että sinnitellään pinnalla johdon vaihtumiseen asti. Mutta vielä on karikkoja paljon edessä.

Dembele ei päässyt kentälle eilen. Se voi tosin liittyä tuohon, että pelattiin alivoimalla. Kysymyksiä kuitenkin herää, nyt kun nuo huhut ManUn kiinnostuksesta vellovat. Muutama päivä ikkunaa jäljellä...

Sanotaanpa samalla sekin - vaikka voi vielä olla aikaista - että toistaiseksi olen melko tyytyväinen tähän siirtoikkunaan, yllättävää kyllä. Pjanic-Arthur-kuvio nyt on oma lukunsa, mutta muuten on luovuttu muutamasta ikääntyvästä pelaajasta (Suarezin kohdalla tosin isona miinuksena miten asia hoidettiin, ja siirtokorvaukset jäivät olemattomiksi) ja tuotu ihan hyviä fiiliksiä herättäviä nuoria tilalle. Minusta tämä on nyt aika lailla riittävä muutos tähän kohtaan ja uuden johdon vastuulle pitääkin jättää homman vieminen eteenpäin. Homma voidaan toki viimeisinä päivinä vielä pilata jollain ylihintaisella 200 miljoonan investoinnilla esim. Lautaroon, joka sitten yllättäen floppaisikin ja jättäisi uudelle johdolle taloudellisen umpikujan ja veisi uudistamisen mahdollisuudet.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Raimonlätty
Tulos nyt ainakin miellyttää. Eipä ollut viime kaudella mitään itsestäänselvyyksiä nämä vieraspelit ja vielä nollalla omiin päästetyllä. Vielä tietysti yli puoli ottelua vajaalla. Coutinhon ja Fatin otteet lämmittää mieltä edelleen. Fatin eilinen maali oli tosiaan kyllä upea. Ei ollut edes maalipaikka, mutta pienestä tilasta rakensi sellaisen ja loistava viimeistely päälle. Messi oli jotenkin pelin ulkopuolella ensimmäisen puoliajan, mutta toisella jaksolla alkoi näkymään taas tutumpaa kirppua. Olikin sitten rakentamassa molempia toisen puoliajan maaleja. Myös de Jongilta oli parempi ottelu kuin ensimmäinen.

Kierrätystä minäkin odottelen seuraavaan otteluun. Jossain tuli vastaan tilasto, että Busquets olisi liikkunut kentällä Barcan pelaajista eniten. Yli 11km. Mielenkiintoista sekin, enkä tiedä onko se hyvä vai huono asia jos katsoo kokonasuutta?

Ja tosiaan Juve samaan lohkoon. Mielenkiintoisia asetelmia kyllä, kuten yllä mainittu. Messi-Ronaldo, de Ligt-de Jong, Pjanic-Arthur
 
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Fatilla kyllä huikea tehokkuus ollut, ja nyt kun itseluottamus on varmastikin sen myötä kohdillaan, alkaa poitsu näyttää ihan maailmanluokan viimeistelijältä.
Fatin eilinen maali oli tosiaan kyllä upea. Ei ollut edes maalipaikka, mutta pienestä tilasta rakensi sellaisen ja loistava viimeistely päälle
On kyllä mahtava lähtönopeus tällä kaverilla. Jos otteet on vielä marraskuussakin tällaisia niin entistä järkevämmältä tuntuu se Suárezin ulostaminen. Eipä sitä hirveesti ole kritisoitukaan, paitsi ehkä Messi olisi toivonut arvokkaampia jäähyväisiä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Jännitystäkö, kun ei mennyt ihan putkeen? Enivei, jos haluaa päästä perille onko Dest hyvä vai huono pelaaja, Ajaxin pelien katsominen lienee parempi keino.

Siirtoikkuna lävähtää kiinni jo huomenna, ja vaikka kaikenlaista on tapahtunut, Barcelonassa ei ole edelleenkään Lautaroa (eikä Depayta) tai Garciaa. Samaten mm. Umtiti on edelleen jengissä. Kiirettä pitää. Ilmeisesti johdon pitäisi saada esim. Todibosta fyrkkaa, että voitaisiin kohottaa tarjous Garciasta sellaiseksi, joka kelpaa Citylle.

Tänään kuitenkin Sevilla. Ei helppo vastus, mutta kai kotona pitäisi kuitenkin onnistua. Nyt jos Koeman ei edelleenkään kierrätä yhtään, on jo syytä siitä asiasta huolestua vaikka muuten on mennyt tähän saakka ihan hyvin. Puolustuksessa ei vaihtoehtoja juuri ole (Lenglet pelikiellossa, Umtiti telakalla, joten Araujo pelannee, Firpo myös yhä poissa eikä Destillä ole vielä byrokratiat valmiina). Mutta hyökkäyspäässä niitä olisi sitäkin enemmän, joten on outoa, jos Koeman junnaa itsepäisesti samoilla. Saapa nähdä - lehdet ovat tietävinään, että samoilla mentäisiin.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Raimonlätty
De Jongilta kieltämättä taas heikko peli, vaikka yksi parempi peli välissä olikin.

Sellainen matsi. Eipä jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Oikea laita täysin halvaantunut kun herrat Griezmann ja Roberto ovat vahtivuorossa. Nyt kun Albakin loukkaantui, niin voipa kärsiä toinenkin laita. Toisella puoliajalla oli tunne, että ei tässä voitosta taistella, niin haluttoman näköistä oli oeli. Tietysti täytyy ymmärtää, että paljon uusia ukkoja ja vähän yhteisiä harjoituksia takana, niin harhasyöttöjä luonnollisesti tulee enemmän, kun pallokontrolliin kuitenkin pyritään. Koemanille kyllä pisteet, että teki vaihtoja ajoissa. Antoi rohkeasti nuorille vastuuta, osin pakostakin kuten Destin kohdalla, mutta kuitenkin. Kaikkia vaihtoja en ihan ymmärtänyt. Esim. Coutinhon olisin pitänyt kentällä. Tuntuu olevan tällä hetkellä ainoa pelaaja, joka pystyy tuomaan tempokuljetuksella palloa ylös.

Ei tämä peli nyt ainakaan vahvistanut onko tämän kautinen Barca nyt sitten lintu vai kala, mutta eipä viitsi vielä dumatakaan tässä vaiheessa.

Edit. Araujolle jäi vielä laittamatta kehut. Komeasti hoiti ruutunsa jälleen kerran, vaikka omiin meinasikin yhden pallo vahingossa ohjata.
 
Viimeksi muokattu:
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Sellaista tällä kertaa. Tulos oli siedettävä, ei hyvä muttei katastrofikaan koska Sevilla ei ole mikään helppo vastus. Parannettavaa kuitenkin jäi. Tasaista oli, molemmilla oli paikkoja toiseenkin maaliin, joten tuosta olisi voinut tulla mitä vain välillä 0-3 pistettä.

Ongelmakohdat ovat pitkälti tutut. Griezmann ja oikea laita. Lisänä nyt sitten vielä Alban loukkaantuminen (toivottavasti ei kestä kauaa). Plussana sitten, että Destin paperit saatiin iltapäivällä läpi ja oli sitten käytettävissä ja selvisi, vaikka joutui "väärälle laidalle". Araujo myös.

Koemanilla on joitain onnistumisia tähän saakka, mutta tänään annan herralle kaksi isoa lampaanbebaa. Koeman eilen pelin jälkeen: "Meillä oli kolmen pelin viikko, oli väsymystä." No miksi sitten peluutat joka pelissa samaa avausta (pl. Lengletin pelikielto)? Sentään tosiaan vaihtoja ajoissa, mutta daa. Koeman treenikaudella: "Griezmannin pitää pelata parhaalla pelipaikallaan, hän ei ole laitalinkki." No miksi sitten peluutat häntä laidalla, vieläpä sillä laidalla missä on urallaan pelannut vähemmän?

Tänään sitten on myös ikkunan viimeiset hetket, jonka jälkeen mitataan kumpaa ketjun otsikon asioista on tähän mennessä enemmän liikkeellä. Vahvimmat huhut ovat että Todibo ulos ja Garcia sisään sekä toisena että Dembele ulos ja Depay sisään. Itse toivon, että näistä vain ensimmäinen toteutuu. Mitä mieltä muut? Dembeleä saisi nyt ihan vaikka peluuttaa. Ja Grizu piikkiin niin Depaytakaan ei mitenkään erityisesti tarvita. Jos tarjolla ei ole uutta 10 vuotta nuorempaa Suarezia (tai sellaiseen ei ole varaa), turha tuhlailla rahoja, sanoisin.

Joku muukin voi vielä tänään lähteä, ei olisi valtava yllätys. Odotellaan ja jännäillään.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Griezmann olisi kannattanut myydä tässä ikkunassa, jos joku olisi jotain maksanut. Säälittää katsoa kaveria tekemässä hulluna töitä, juoksuja ym. ja ketään saman värisissä pelaavaa ei tunnu kiinnostavan pätkääkään. Menee hyvä jalkapalloilija ihan hukkaan.
 
#hallitseva

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Raimonlätty
Ööö. Todibo Benficaan 2milj/2 vuotta ja 20miljoonan ostopykälä kylkeen. Samaan aikaa uutisoidaan, että Garcia ei olisikaan tulossa. Mikäs helvetin älynväläys tämä taas oli. Umtitin varaan kun ei voi kauheasti laskea, niin tuosta kun Lenglet tai Pique putoaa pois, niin siinä sitä taas oltaisiin.

Hinta ja pituus vaikuttaa siltä, että oikein väkisin on haluttu eroon. Noh, 30min vielä aikaa, katsotaan ja kirotaan sitten huomenna lisää.
 
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Sellainen ikkuna. Isoimmat plussat tässä olivat pari nuorta tulijaa sekä se, että nykyjohto ei hankkinut tällä kertaa enää mitään 150 miljoonan virheinvestointa. Miinukset taas etenkin topparitilanne - ja suurena huolenaiheena seuran tulevaisuuden kannalta, jos tosiaan tilanne oli, että mistään ei saada melko maltillista 20 miljoonaa raavittua kasaan pelaajaan, joka katsotaan tärkeäksi (tarkoitan siis Eric Garciaa). Depaykin olisi ollut sinänsä hinta-laatusuhteelta ok jos huhut 25 miljoonasta pitävät paikkansa, mutta siihenkään ei löytynyt pätäkkää. Taloudellinen tilanne on siis ilmeisesti tosi tiukilla, koska nythän lopputulos on, että myynneistä saatiin kesän aikana Arthurin ja Semedon myötä enemmän kuin mitä ostoihin käytettiin (Arthur-tulot tosin kirjautuvat viime kaudelle).

Viimeisen päivän saldo oli varmaankin kesän surkein. Rafinhasta odotettiin saatavan sentään joku 10-15 miltsiä kasaan, mutta sinne hän sitten lähti 0+3:lla PSG:hen jostain käsittämättömästä syystä. Jälleen yksi myynti, josta ei saatu oikein mitään paitsi palkkakulujen säästö. Sama pätee Todiboon, missä tilanne on vielä oudompi, kun hyviä tarjouksia piti olla sieltä sun täältä. Ehkä tämä nyt sitten oli joku välimallin ratkaisu, jossa haluttiin säästää mahdollisuus ottaa äijä takaisin jos tekee kunnon läpimurron. Voi siinä siltä kannalta jotain hyvääkin nähdä. Kolmas lähtijä oli Miranda, vuokralle pikku-Barcaan eli Betisiin. Olkoon näin, tarkoittaa sitä että Firpo sitten jatkaa Alban sijaisena - ellei käy niin, että Destistä tulee molemmille puolille ykkösvaramies. Ja ketään ei siis tullut. Onneksi on Araujo ja lupaavat otteet, koska hänelle taitaa olla minuutteja väkisinkin tulossa.

Eilisessä hötäkässä ilmeisesti sekä Puig, Araujo että vielä yllättävämmin Matheus Fernandes rekisteröitiin ykkösjoukkueen pelaajiksi. Heitä ei siis nähdä muualla eikä B:ssä. Viimeksimainitulle jännä tilanne, kun ei päässyt edes treenipelejä pelaamaan ja vaatisi varmaan melkoisen loukkaantumis-/pelikieltosuman, että tulisi yhtään minuuttia saamaan myöhemminkään.

Todetaan samalla, että tammikuuhun on enää alle kolme kuukautta aikaa. Ja että epäluottamuslauseäänestys on tällä tietoa tulossa, elleivät melkein kaikki vielä tarkastamatta olevat nimet ole väärennettyjä (tähän saakka hylättyjä on ollut tavanomaisen vähän). Jos hyvin käy, jo tammikuun ikkunassa siis voisi olla uusi johto tekemässä toivon mukaan parempaa ja mietitympää työtä.

Griezmann olisi kannattanut myydä tässä ikkunassa, jos joku olisi jotain maksanut.
Tästä eri mieltä. En usko, että tässä ikkunassa olisi saanut mitään järkevää summaa myynnistä. Sen sijaan edelleen häntä pitäisi peluuttaa sellaisella paikalla, missä homma sujuu. Luulisi Koemaninkin näkevän, että nykyisellä tontilla ei suju. Grizun kyvyt kyllä tiedetään, kun ne vain saadaan käyttöön, kuten Koeman itse sanoi tekevänsä muttei ole tehnyt.

Toinen asia: palaan vielä tuohon ekassa kappaleessa mainittuun talouteen. Seura nimittäin julkisti asiasta tietoa eilen kauden 2019-2020 osalta. Ilmoituksen mukaan koronatilanne olisi leikannut tuloja odotetusta n. 200 miljoonaa, menotkin pienenivät (osin kai niiden palkkaleikkausten ansiosta) n. 100 miljoonaa, ja lopputulos siis lievän budjetoidun voiton sijasta 97 miljoonaa miinusta. Tämä olisi nähdäkseni koronatilanteessa ihan siedettävä tulos, jos se olisi koko totuus (etenkin kun huomioidaan, että sitä ennen on vuosikaudet tehty voittoa noista isoista pelaajaostoista huolimatta). Samalla kuitenkin luvuista ilmenee, että seuran velkamäärä kasvoi aika lailla. Siinä ei kai vielä edes pitäisi olla stadionin ja Palaun alueen remontin kulujakaan ainakaan paljoa. Halukkaat voivat lukea seuran sivuilta tilinpäätöksestä: The 2019/20 economic year ends with losses of 97 million euros, caused by the effects of Covid-19 Tuossa on mm. eritelty, miten mitkäkin tulot laskivat koronan vuoksi.

Sekä tuon rempan rahoituksesta (jos ymmärsin oikein, tässä on yritetty kikkailla velkarasitetta seuralle pienemmäksi siten, että pankki eli Goldman Sachs saa osan tulevista nousevista tuotoista, kun mm. pääsylipuista ja nimeämisoikeuksista tulot kasvavat, ja seura laskee silti jäävänsä voitolle kun hanke on valmistunut): FC Barcelona gets a unique financing model for Espai Barça based on incremental revenue generated by the Camp Nou over 25 years
 

wolpacca

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, FC Barcelona, Cubs
Sama pätee Todiboon, missä tilanne on vielä oudompi, kun hyviä tarjouksia piti olla sieltä sun täältä. Ehkä tämä nyt sitten oli joku välimallin ratkaisu, jossa haluttiin säästää mahdollisuus ottaa äijä takaisin jos tekee kunnon läpimurron
Benficalla kuitenkin 20mil optio, joten jos sen läpimurron tekee niin tuskinpa Barcaan takaisin tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy